#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/06/2011 23:18
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

H θολούρα από τα δακρυγόνα κάλυψε το Μεσοπρόθεσμο
Αυτό ήθελε να πετύχει η κυβέρνηση, οι προβοκάτορες, οι κουκουλοφόροι αστυνομικοί και οι ακροδεξιοί συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ, το πέτυχαν με τον καλύτερο τρόπο. Μια ημέρα μετά την ψήφιση του χειρότερου νόμου που πέρασε ποτέ από την ελληνική Βουλή, όλη η Ελλάδα βλέπει στα κανάλια και σχολιάζει τα επεισόδια και τις καταστροφές.

Δε λέμε, είναι δραματικό να πλήττεται ο τουρισμός και το εμπόριο στο κέντρο, όπως επίσης και το γεγονός ότι όλοι εμείς θα πληρώσουμε τα σπασμένα των κουκουλοφόρων.

Όμως, μας έχουν έτσι καταφέρει που αντί να ασχολούμαστε με τον εφαρμοστικό νόμο που πέρασε σήμερα και με τις φορολογικές, κι όχι μόνο ρυθμίσεις, εμείς μετράμε σπασμένα τζάμια και μάρμαρα.

Μήπως ξεχάσαμε την έκτακτη εισφορά που θα πληρώσουμε όλοι; Μήπως ξεχάσαμε ότι από την πρώτη του μηνός θα μας κρατάνε περισσότερα από το μισθό μας γιατί μειώθηκε το αφορολόγητο;

Μήπως η θολούρα από τα δακρυγόνα έχει καλύψει το τέλος επιτηδεύματος που θα πληρώσουν όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες εν είδει κεφαλικού φόρου;

Άραγε έχει μεγαλύτερη σημασία η σπασμένη βιτρίνα στην Ερμού που την κοιτάμε σα χάνοι ή ότι τους επόμενους μήνες, άλλος λίγο άλλος πολύ θα πρέπει να βγάλει από την τσέπη του έναν και δύο μισθούς;

Και φυσικά, μήπως λησμονούμε ότι ο εφαρμοστικός νόμος έχει ρυθμίσεις για το ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας, δηλαδή τις εταιρείες του δημοσίου και τα ακίνητα – φιλέτα;

Γι' αυτό η κυβέρνηση πέτυχε διπλό στόχο. Από τη μια πέτυχε να εκφοβίσει τις οικογένειες και τους ειρηνικούς “Αγανακτισμένους” από την πλατεία κι από την άλλη, έστρεψε την προσοχή αλλού, όχι στο πραγματικό πρόβλημα του κόσμου.

Φαιδρά επικοινωνιακά κόλπα, να καλύψουν τη “φωτιά” στην ελληνική οικογένεια με τις φωτιές στο Σύνταγμα. Έχουν γνώση, όμως οι φύλακες. Όταν από Σεπτέμβριο θα έρχονται τα μπιλιετάκια της εφορίας, κανένας κουκουλοφόρος και κανένας προβοκάτορας δε θα τους σώσει.

Α.Ψ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. EΛΛΗΝΑΣ avatar
  EΛΛΗΝΑΣ 30/06/2011 23:23:58

  Λεφτά υπάρχουν (για χημικά και δακρυγόνα)

 2. kinesis avatar
  kinesis 30/06/2011 23:50:48

  Πολύ βιαστικά τα συμπεράσματά σου, και, ως εκ τούτου το άρθρο σου άστοχο. Κανείς δε δίνει σημασία στις ζημιές που έγιναν στη πλατεία Συντάγματος. Εκτός, ίσως, από τους τοπικούς καταστηματάρχες. Εξάλλου, έχουν γίνει απείρως χειρότερες ζημιές, από τους "αναρχικούς" σε άλλες περιπτώσεις (βλ. Πανεπιστήμιο, Πολυτεχνείο και άλλες Ανωτατες Σχολές κατά καιρούς, ή, ακόμα και τη Σχολή Καλών Τεχνών).
  Η προσοχή όλου του κόσμου, είναι στραμένη στην οικονομία όπως διαμορφώνεται και τα δυσβάσταχτα που έρχονται. Ακόμα και τα κρατικά κανάλια στις ειδήσεις τους, ασχολήθηκαν με το να στριμώχνουν με ερωτήσεις κυβερνητικούς για τα νέα μέτρα και την πιθανή αποτυχία, και, όχι επιτυχία τους.
  Το τι μέλει γενέσθαι, έχει περάσει πιά βαθειά στο κόκκαλο.
  Το κρίσιμο σημείο όμως, είναι, ότι, ακόμα και σήμερα, ο κάθε πολίτης αυτής της χώρας, βλέπει μόνο το δικό του πρόβλημα, και, πως θα το λύσει ατομικά και όχι ομαδικά, συλλογικά.
  Γι'αυτό δεν έχει βρει ακόμα και τον ανάλογο τρόπο αντίδρασης.

 3. Aris. A avatar
  Aris. A 30/06/2011 23:58:19

  A.Ψ

  Το μόνο που είχε απομείνει να πουλήσει το Πασόκ στον κοσμάκη ως διαφοροποίηση ήταν η δημοκρατική του πραμάτεια απέναντι στο αστυνομικό κράτος της δεξιάς όπως μας τα έχει ζαλίσει αιώνες τώρα.

  Και αυτό το έχασε μετά τα χθεσινά γεγονότα.

  Το Πασόκ εδώ και ένα χρόνο ενώ κάνει ένα ατελείωτο πολιτικό στριπτίζ όπου συνέχεια ξεγυμνώνεται στην κοινή γνώμη αποκαλύπτοντας το πραγματικό του πρόσωπο πιστεύει ότι μας κοροιδεύει.

  Ο μέγιστος παραλογισμός.

  Ξεκίνησε από τον Μάρτιο να προσπαθεί να εγκλωβίσει την αντιπολίτευση στην περίφημη συναίνεση πιστεύοντας ότι θα την τελειώσει πολιτικά και κατέληξε να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός για μερικές ώρες να δημιουργήσει εσωτερική πολιτική κρίση να χάσει 4 βουλευτές του (Λιάνης, Νασιώκας, Κουρουπλής, Φλωρίδης) και στο τέλος να πλακώσει και τον κόσμο στο ξύλο.

  Ο κόσμος δεν πρόκειται να ξεχάσει τα μέτρα απλά γιατί σε λίγο θα πάει στο γκισέ να πληρώσει.

  Ολος ο κόσμος έχει αντιληφθεί ότι τον περιμένει ένας εφιαλτικός χειμώνας.

  Η αποδόμηση του Πασόκ στα μάτια της κοινωνίας είναι οριστική το θέμα είναι πότε θα οριστικοποιηθεί η αναδόμηση της ΝΔ και πότε θα ξεκινήσει η ανοικοδόμηση της χώρας.

  Κάθε κίνηση που κάνουν τους πάει σε χειρότερη θέση από αυτή που ήταν.

  Η εικόνα των βουλευτών του Πασόκ να χειροκροτούν για την υπερψήφιση του μεσοπρόθεσμου θα μείνει στην ιστορία.

  Οι εμφανίσεις δε Παπουτσή και Λοβέρδου σήμερα είναι μνημειώδεις.

  Ο Βενιζέλος δε που θυμίζει τα μπαλέτα που βγάζουν στο ημίχρονο για να χαλαρώσουν οι θεατές.

  Το θηρίο έχει πεθάνει απλά οι ίδιοι δεν το εχουν πάρει χαμπάρι και εμείς που τόσα χρόνια είχαμε συνηθίσει να γ@μΟ@ν και να δέρνουν αδυνατούμε να το πιστέψουμε.

  • blue nile avatar
   blue nile @ Aris. A 01/07/2011 00:16:18

   Έτσι είναι...

 4. blue nile avatar
  blue nile 01/07/2011 00:15:21

  Το βαθύ ΠΑΣΟΚ αρχίζει να τα καταλαβαίνει όλα αυτά. Ξέρει ότι η νίκη του χθες ήταν Πύρρειος. Η συσσωρευμένη οργή θα οδηγήσει στα χαμηλότερα μεταπολιτευτικά ποσοστά του γι'αυτό και θα βρει τρόπο να αποφύγει τις εκλογές μέχρι τον Σεπτέμβριο όπου τότε θα το σκεφτεί να παραδώσει σε κυβέρνηση προσωπικοτήτων για να αποφύγει ταραχές που μπροστά τους τα Δεκεμβριανά θα ωχριούν. Να μην έχετε καμία αμφιβολία ότι πολλοί απλοί και φιλειρηνικοί άνθρωποι που ένιωσαν στα μάτια και στο σώμα τα τελευταία αίσχη των ΜΑΤ και την πανθομολογούμενη προβοκάτσια των γνωστών-άγνωστων κουκουλοφόρων θα επανέρθουν δριμύτεροι, πιο καλά εξοπλισμένοι και το κυριότερο αποφασισμένοι. Το ΠΑΣΟΚ θα θελήσει να αποφύγει τους In extremis πολίτες και την οργή τους και ίσως προσπαθήσει να διαφύγει.
  Υπάρχει βέβαια μεγάλη περίπτωση να μην γίνουν όλα αυτά μιας που οι πασόκοι παρόλο που είναι καπάτσοι έχουν εθιστεί στο να αντιμετωπίζουν δύσκολες για αυτούς καταστάσεις επιτυχώς και να νομίσουν βλακωδώς ότι και αυτή τη φορά θα τη σκαπουλάρουν.
  Μόνο που από εδώ και πέρα η όποια προσπάθεια γαντζώματος στην εξουσία θα κυοφορεί τον κίνδυνο διάλυσης του κόμματος τους. Για τη χώρα έτσι και αλλιώς δε νοιάζονται....

  • Aris. A avatar
   Aris. A @ blue nile 01/07/2011 00:29:37

   blue nile

   Η ΝΔ έχασε την γεννιά 74-83 που την κέρδισε το Πασόκ και κυβερνάει ανενόχλητο για τριάντα χρόνια.

   Το Πασόκ με αυτά που κάνει σήμερα χάνει όσους είναι από 16 έως 26 ετών οριστικά.
   Δηλαδή η ήττα που θα υποστεί θα είναι καταλυτική γιατί δεν θα βρει μπροστά του αργότερα εκλογικές εφεδρείες.

   Τα χθεσινά γεγονότα ειδικά στην νεολαία θα έχουν καταλυτικά αποτελέσματα.

 5. σταμ avatar
  σταμ 01/07/2011 00:43:56

  μπορει να κερδισε σε επιπεδο τακτικης το πασοκ με αυτη την ιστορια....αλλα εχει χασει στρατηγικα!ενα πολυσυλλεκτικο πληθος με ασαφη χαρακτηριστικα και κυριως ΣΤΟΧΟΥΣ το εχει μετατρεψει σε συνειδητοποιημενο πια ΕΜΕΙΣ..που εχει πια συγκεκριμενο στοχο ΑΥΤΟΥΣ δηλαδη κυβερνηση κλπ!απομενει πια να φανη αν σε ΑΥΤΟΥΣ περιλαμβανει μονο κυβερνηση που φροντισε να βγη μπροστα απο ολα τα κομματα που υποστηριζουν το μνημονιο!!!σκεφτειτε ποσοι νεοι εχουν πια και το ΔΙΚΟ τους λογο να ειναι πραγματικα οργισμενοι και οχι μονο αυτα που ακουγανε στο σπιτι η δεξια και απιστερα

 6. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 01/07/2011 01:00:07

  Το τέλος της μεταπολίτευσης συντελέστηκε. Σε λίγο ξεκινάει κάτι νέο

 7. ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
  ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 01/07/2011 01:40:36

  Ενας με την ευθυξια του Κορυζη ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

  • bunker avatar
   bunker @ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 01/07/2011 01:57:21

   +++

 8. mhtsos karditsa avatar
  mhtsos karditsa 01/07/2011 01:46:03

  τι θα κανουμε παλι οταν απο το σεπτεμβριο ο εντολοδοχος πρωθυπουργος βγει και θα ζητησει παλι κυβερνηση προσωπικοτητων? ειναι σιγουρο οτι θα το κανει γιατι με αυτα τα μετρα χειμωνας δε βγαινει. εκλογες η μονη λυση και πρεπει να το ζηταει επιμονα η νδ με καθε ευκαιρια. επισης η ζωη αυτονων που ψηφισαν μνημονιο πρεπει να γινει δυσκολη. να μην τολμουν να βγουν απο το σπιτι τους. και ο ιδιος ο πρωθυπουργος μεχρι να καταλαβουν οτι ειναι ανεπιθυμητοι στον τοπο αυτο.

 9. bunker avatar
  bunker 01/07/2011 01:56:41

  ++ ομως ταυτοχρονα την χανει και η νδ. που ειναι να υπερασπιστει τη ταξη απεναντι στους τραμπουκους αξιωματικους των ματ;

  • blue nile avatar
   blue nile @ bunker 01/07/2011 02:26:38

   @aris. A
   Μακάρι να είναι έτσι όπως τα λες.
   Η μόνη μου επιφύλαξη προέρχεται από το γεγονός ότι αυτή η γενιά των 16-26 που αναφέρεις έχει υποστεί την χειρότερη ανθελληνική προπαγάνδα μέσα στα σχολεία και έξω από αυτά. Συνυπολόγισε ότι καρικατούρες τύπου Καρατζαφέρη έχουν αμαυρώσει τη δεξιά που δεν αντιμετωπίζεται με χαρακτήρα μίσους ή εκδίκησης όπως τη δεκαετία του 70 αλλά τελείως χλευαστικά και υποτιμητικά Οπότε δεν ξέρω κατά πόσο ο πατριωτικός χαρακτήρας της σημερινής ηγεσίας της ΝΔ θα μπορέσει να τους αγγίξει.
   Αυτό που ξέρω όμως είναι ότι πρέπει να περάσει το μήνυμα στη νεολαία ότι μόνο με τον Σαμαρά πρωθυπουργό θα μπορέσουν να έχουν ένα καλύτερο μέλλον. Και να συνειδητοποιήσουν ότι καλύτερα να είσαι ο τελευταίος πολίτης σε ένα κράτος που ακμάζει παρά ο πρώτος σε ένα κράτος που καταστρέφεται(ειδικότερα αν αυτός ο πρώτος κάνει ότι μπορεί για την καταστροφή του κράτους, τ'ακούς πεπτωκότα ποδηλάτη ?). Η φιλοπατρία δεν είναι ιδεολόγημα ούτε αναχρονισμός είναι το διαβατήριο για την εθνική ανέλιξη και την ατομική ευωχία.

 10. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 01/07/2011 02:14:52

  mhtsos
  ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΡΟΒΛΙΑ, ΣΑΛΑΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΘΕΟΧΑΡΗ;

 11. Tem avatar
  Tem 01/07/2011 02:50:18

  Γνωρίζουν ότι είναι ανεπιθύμητοι αλλά δεν πρόκειται να φύγουν αν δεν τους ανατρέψει η λαϊκή οργή. Το πιθανότερο είναι ότι η οργή αυτή θα φέρει βία που θα γκρεμίσει οριστικά το νεοχουντικό καθεστώς.

 12. Ευαγγελία avatar
  Ευαγγελία 01/07/2011 02:56:39

  To ότι η ΝΔ ψήφισε ουσιαστικά ναι στα επίμαχα άρθρα του Εφαρμοστικού, με απογοήτευσε πολύ. Χωρίς καν να μπούμε στη διαδικασία να συζητήσουμε τι θα έπρεπε να ανήκει στο κράτος και τι όχι, στην παρούσα φάση οι αποκρατικοποιήσεις σε τιμές ξεφτίλας θα μας στερήσουν σημαντικό μέρος της περιουσίας του κράτους (δηλ.) του λαού και θα βγούμε και πιο χρεωμένοι από πάνω. Και όλα αυτά βραχυπρόθεσμα. Έτσι το βλέπω εγώ. Θα χαρώ να ακούσω άλλες απόψεις.
  http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=288880

 13. χρηστος avatar
  χρηστος 01/07/2011 03:31:24

  Αν κανεις παρατηρησει καλα ροτς ανθρωπους της πλατειας σε σχεση με ολους τους αλλους θα διαπιστωσει ενα μεγαλο χασμα το οποιο φαινεται καθαρα στην φραση του Παπουτση¨ Μες στους συλληφθεντες διεκρεινε ενα παλιο μου συναγωνιστη καπο τα φοιτητικα μου χρονια και αμεσως τον πηρα τηλεφωνο για να μου πει αν αυτοι που μπηκαν στο περιστηλιο της βουλης ηταν αστυνομικοϊ" Δηλαδη ο παλιος του συναγωνιστης συλλαμβανοταν απο τις κατασταλτικες δυναμεις ενω ο ετερος συναγωνιστης εκφωνουσε απο το βημα της βουλης το λογο του. Αυτο δειχνει το χασμα που δημιουργηθηκε στην περιβοητη ......του πολυτεχνειου. Και αυτο το χασμα μεγαλωνει σημερα αν δει κανεις τα προσωπα των νεων παιδιων. Για τα παλικαρια της ΕΘΕΛ καλο ειναι να δει το πως φτασαν στην ΕΘΕΛ μηπως απο το υπουργειο εσωτερικων οπως και πολλοι ΕΚΑΒιτες σαν οδηγοι?Μεσα σ' αυτο χασμα οι αλητες αυτοι μπηκαν και ζησαν καλα και τωρα ξεπληρωνουν επιταγες στο πασοκ που τις προεξοφλησε , ενω η νεα δημοκρατια τις σφραγισε.

 14. ήγγικεν avatar
  ήγγικεν 01/07/2011 08:53:22

  Δεν καταλαβαίνω γιατί χαρακτηρίζονται, έτσι αβασάνιστα, ακροδεξιοί οι οδηγοί της εθελ.
  επειδή χάλασαν TO παραμύθι των ασφαλίτών που κάνουν τα επεισόδια; Δεν καταλαβαίνετε μ'αυτα που γράφετε ότι στόχοποιειτε οποιονδηποτε κατεβαίνει με ελληνική σημαία;
  Γιατί είστε ψoφοδeeiς στις επιθέσεις του χώρου;
  Καταφέρνετε να μας στραβόκοιτάνε και να μας την πέφτουνε όταν πάμε με την σημαία. Αμάν πια. Βλέπετε ότι όλη η επιχείρηση διάλυσης της πάνω πλατείας,ξεκίνησε από την
  Αλλεργία στην σημαία που έχουν oi αριστεριστες αλλά και τα μμε.
  Γιατί τους γλείφετε; ΘA μας ξαναδαγκώσουν Όπωσ τον Δεκέμβρη του 08.ΣAΣ παρακαλώ,η επόμενη πλατεία πρέπει να'ναι πάλι ελληνική.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.