#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/07/2012 20:36
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

H..."επεκτατική πολιτική της Ελλάδας" ευθύνεται για το Κυπριακό θεωρούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ!!!



"Θλίψη και οργή προκαλούν σε όλους τους Έλληνες, βεβηλώνοντας τη μνήμη των Ηρώων του Κυπριακού Ελληνισμού, οι απαράδεκτες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, που δημοσιεύονται στην προσωπική διαδικτυακή σελίδα του προβεβλημένου στελέχους του, Γιάννη Μηλιού και συνυπογράφουν τα επίσης μέλη του, Σίσσυ Βωβού και Νάσος Θεοδωρίδης, ανήμερα της Μαύρης Επετείου της εισβολής του Αττίλα", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας

Σύμφωνα με τις απόψεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, για τα δεινά του Κυπριακού Ελληνισμού, ευθύνονται ο «ελληνικός εθνικισμός» και η «ελληνική επεκτατική πολιτική». Κατηγορούν, μάλιστα, τους Ελληνοκυπρίους ότι καταπιέζουν τους Τουρκοκυπρίους!!!

Η ανακοίνωση τοι ΓΤ της ΝΔ καταλήγει ως εξής: "38 χρόνια μετά την εισβολή του Αττίλα στη Μεγαλόνησο, αναρωτιόμαστε αν το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ταυτίζεται πλήρως με τα όσα ακραία και επικίνδυνα υποστηρίζουν τα στελέχη του. Σε αυτό κ. Τσίπρα επιτέλους θα απαντήσετε;".

Ακολουθεί το κείμενο των τριών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑπου δημοσιεύεται στον προσωπικό ιστότοπο του στενού συνεργάτη του Προέδρου του, κ. Γιάννη Μηλιού:

 Οι «μαρξιστές» της Εποχής  για το Κυπριακό



Χωρίς να θέλουμε να φτιάξουμε κάποιο σίριαλ, αποφασίσαμε να ξανα-αναφερθούμε στο ζήτημα της απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων για το οποίο γράψαμε στην Εποχή της 24-12- 06. Αφού ο σ. Κολοκασίδης, μέλος της ηγεσίας του ΑΚΕΛ, μας τίμησε με μια απάντηση παρά το «κατάντημά» μας, όπως αναφέρει, και παρά το ότι μας θεωρεί μαρξιστές εντός εισαγωγικών, θέλουμε κι εμείς να πάρουμε τη σκυτάλη για τη συνέχεια. Ας σημειώσουμε ότι δεν αναφερθήκαμε στο μικρό μας άρθρο στην πολιτική του ΑΚΕΛ, αν και φυσικά οι ιδέες που το άρθρο αυτό περιέκλειε είναι κριτικές για την πολιτική του. Θεωρούμε ότι το Κυπριακό είναι ένα διεθνές ζήτημα, και ο λόγος για τον οποίο ενδιαφερόμαστε περισσότερο γι’ αυτό παρά για κάθε άλλο, είναι γιατί εμπλέκεται ο ελληνικός εθνικισμός, ο οποίος μας αφορά άμεσα, οι ελληνοτουρκικές διαφορές και οι υπερβολικοί εξοπλισμοί με βάση αυτό το επιχείρημα, αλλά και γιατί το Κυπριακό αποτελεί το πεδίο άσκησης επεκτατικής πολιτικής του ελληνικού κράτους αλλά και διαφόρων φανερών και κρυφών κλάδων του παρακράτους, εδώ και 50 τουλάχιστον χρόνια.

Πρώτον, ο σ. Κολοκασίδης, αντιμετωπίζοντας την Τουρκία με ψυχροπολεμικό τρόπο, δηλαδή ως τον αιώνιο και απόλυτο εχθρό, όπως έκαναν κάποτε οι ΗΠΑ με την ΕΣΣΔ, κατηγορεί το άρθρο μας ότι, έτσι όπως είναι, «ευχαρίστως θα το δημοσίευαν όλες οι εφημερίδες στην Τουρκία καθώς και πολλές τ/κυπριακές εφημερίδες». Εδώ έχει δίκιο. Γιατί στην Τουρκία υπάρχει κάποια ελεγχόμενη ελευθερία του τύπου, και πράγματι οι τουρκικές εφημερίδες θα μπορούσαν να το δημοσιεύσουν αν κάποιοι φίλοι ή φίλες μας από την αριστερά το μετέφραζαν και το προωθούσαν. Ακόμα περισσότερη ελευθερία του τύπου έχει κατακτηθεί στη Βόρειο Κύπρο, και για τον ίδιο λόγο θα μπορούσε κι εκεί να δημοσιευθεί. Όμως, ο σ. Κολοκασίδης ξεκινάει το άρθρο του με την προφανή άποψη ότι «εκεί» δημοσιεύονται μόνο αυτά που ευνοούν την πολιτική της Άγκυρας. Η πραγματικότητα, ευτυχώς, είναι αρκετά διαφορετική. Ας ελπίσουμε ότι ένα τέτοιο αιρετικό άρθρο θα μπορούσε να δημοσιευτεί και στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπου, όπως και στην Ελλάδα, δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς οι φωνές που συγκρούονται με την κατεστημένη σκέψη.

Δεύτερον, παραδέχεται ότι υπάρχει απομόνωση των Τ/Κυπρίων, ή λεγόμενη απομόνωσή τους, όπως αναφέρει, και ότι αυτή είναι απότοκο της εισβολής και κατοχής. (Όσο για την εισβολή, ας την αφήσουμε για κάποια άλλη στιγμή, δεν ξεχνούμε ότι δυστυχώς έγινε μετά από κάποιο πραξικόπημα της ελληνικής χούντας με τη βοήθεια βέβαια των Κυπρίων εθνικιστών με την αρωγή και τη συμβολή της ελληνικής χούντας, το 1974, αν δεν μας απατά η μνήμη μας).

Φυσικά η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας κάνει ότι μπορεί για να συνεχιστεί αυτή η απομόνωση, και να τιμωρείται η Τ/Κυπριακή κοινότητα, μέχρι που η Τουρκία να αποσύρει τα στρατεύματά της και να επανέλθει η Κυπριακή Δημοκρατία στην προ του 1974 εποχή. Μα, μήπως ξέχασε ο σύντροφος, ότι η διχοτόμηση και η πράσινη γραμμή υπάρχει από το 1964, 10 χρόνια δηλαδή πριν την τουρκική εισβολή και κατοχή; Μήπως ξέχασε επίσης ότι ο οικονομικός στραγγαλισμός των Τ/Κ υπήρχε και καθ’ όλη αυτή τη 10ετία με την πολιτική του Μακαρίου; Μήπως ξέχασε το σχέδιο Ανάν, το 2004, που το κόμμα του, ενώ αρχικά είχε πει ότι ήταν θετικό αλλά ήθελε κάποιες εγγυήσεις, τελικά ζήτησε την καταψήφισή του από την Ε/Κυπριακή κοινότητα; Τι θα κάνουμε τώρα, μέχρι ένα νέο σχέδιο επανένωσης της Κύπρου προκύψει από τον ΟΗΕ, κάτι για το οποίο καμία σπουδή δεν υπάρχει από την Κυπριακή Δημοκρατία ή από το ΑΚΕΛ; Θα αρνούμαστε στους Τ/Κύπριους το εμπόριο, την άμεση επικοινωνία με τον έξω κόσμο, την πολιτιστική παρουσία τους σε κάποιες διεθνείς διοργανώσεις κ.λπ.; Γιατί η κυπριακή κυβέρνηση, ναι μεν έχει συμφωνήσει στα λόγια για την άρση της απομόνωσης, αλλά δεν παίρνει μέτρα γι’ αυτό. Γιατί έχουμε αντίθετη πολιτική με τα άλλα εμπάργκο που έχουν ταλαιπωρήσει αφάνταστα άλλους λαούς, όπως του Ιράκ, της Σερβίας, της Κούβας, κ.λπ.; Το ΑΚΕΛ έχει πράγματι άμεση ευθύνη γι’ αυτή την πολιτική, στο βαθμό που στηρίζει έναν πρόεδρο με ακροεθνικιστικό παρελθόν, που επιπλέον έχει ένα κόμμα πολύ μικρότερο του ιδίου. Και στο βαθμό που συμμετέχει στην κυβέρνηση.

Η χρήση από εμάς του όρου λαός και λαοί, όταν αναφερόμαστε στις δύο κοινότητες του νησιού, δεν οφείλεται στην υποστήριξη της πολιτικής της Άγκυρας, επειδή ακριβώς δεν τη θεωρούμε μαρξιστική, αλλά σε μια συνήθεια που έχουμε και που πράγματι πρέπει να την αλλάξουμε, μια και η πίστη μας στο γεγονός ότι ο λαός αυτός είναι ενιαίος και πρέπει να απολαμβάνει ισότητας ανεξαρτήτως εθνικότητας, έχει καταγραφεί επανειλημμένα μέσα από τις θέσεις μας και τις ενέργειές μας.

Η καταπίεση των Τ/Κυπρίων από τους οικονομικά ευημερούντες Ε/Κυπρίους είναι γεγονός, και όχι ένα τάχα, με τη διαφορά ότι η καταπίεση γίνεται από την Ε/Κυπριακή αστική τάξη και όχι από τους απλούς ανθρώπους της Ε/Κυπριακής κοινότητας. Και φυσικά μπράβο στην ΠΕΟ (αντίστοιχο της ΓΣΕΕ) «που έχει οργανώσει απεργίες εκεί που διαπίστωσε παραβίαση των συλλογικών συμβάσεων σε βάρος Τ/Κυπρίων εργαζομένων». Αλλά και είναι αυτονόητη υποχρέωσή της, φυσικά.

Εμείς ζητούμε τον τερματισμό της τουρκικής στρατιωτικής κατοχής στη Βόρειο Κύπρο, όπως και το ΑΚΕΛ, αλλά οι Τ/Κύπριοι εκφράζονται αυτή τη στιγμή από ένα μη αναγνωρισμένο κράτος, την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου, η οποία όμως κατά τα τελευταία χρόνια έχει γίνει επίσημος συνομιλητής σε διεθνή φόρα αλλά και με την κυπριακή κυβέρνηση.

Η δημιουργία αυτού του κράτους είναι ένα αρνητικό γεγονός, προϊόν βεβαίως της κατοχής, που όμως έχει πλέον μια ζωή τριάντα ετών και η διάλυσή του πρέπει να συνδυάζεται με την επανένωση με βάση τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία όπως έχει γίνει κοινά αποδεκτό. Η άρνηση κάθε σχεδίου επανένωσης απλώς παγιοποιεί ακόμα περισσότερο αυτό το μικρό και μη αναγνωρισμένο κράτος.

Ο σ. Κολοκασίδης μιλά για «την Τουρκία» και τους «Τουρκοκύπριους» σαν να πρόκειται για ενιαία και αδιαίρετα Υποκείμενα, χωρίς εσωτερικές αντιφάσεις και συγκρούσεις, διαφορετικές στρατηγικές κ.ο.κ. Στο πλαίσιο αυτής της απαράδεκτης για έναν αριστερό ιδεολογίας, δεν έχει υποπτευθεί ότι στη Β. Κύπρο έλαβε χώρα ένα μεγαλειώδες κίνημα που ανέτρεψε τον Ντενκτάς και άφησε συγκεκριμένα θεσμικά και διεθνοπολιτικά ίχνη, που δημιουργούν προϋποθέσεις κοινής δράσης με τα ε/κ κινήματα και τις αντίστοιχες αριστερές πολιτικές δυνάμεις. Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση το ΑΚΕΛ έχει επιλέξει τα συμφέροντα της ε/κ αστικής τάξης και δεν καταγγέλλει καν τις παράνομες μπίζνες ή χορηγίες που κάθε τόσο βγαίνουν στην επιφάνεια, και στις οποίες φέρεται έντονα εμπλεκόμενος ο εκλεκτός του πρόεδρος Παπαδόπουλος.

Όσο για τον όρο Β. Κύπρος, που εμείς χρησιμοποιούμε, πρέπει να θυμίσουμε ότι άλλη η γλώσσα ενός αριστερού άρθρου κι άλλη εκείνη της διπλωματίας (ή του ελληνικού ιμπεριαλισμού).

Όλες αυτές οι εσωτερικές αντιφάσεις και συγκρούσεις που αναφέρουμε παραπάνω, εκδηλώνονται συχνά. Πρόσφατη είναι η περίπτωση της γέφυρας στην οδό Λήδρας, που ο Ταλάτ καθώς και η τουρκική κυβέρνηση ήθελαν να γκρεμίσουν, εις όφελος της προσέγγισης των δύο κοινοτήτων, ενώ ο τουρκικός στρατός πρόβαλε βέτο. Τελικά η γέφυρα γκρεμίστηκε στις 9/1.

Τέλος, μας είναι περισσότερο από φανερό ότι η μικρή Κυπριακή Δημοκρατία μπορεί να εμποδίσει την Τουρκία να μπει στην ΕΕ, αφού την χρησιμοποιούν (την Κύπρο) οι μεγάλες δυνάμεις «της νέας τάξης πραγμάτων» όπως θα τις έλεγε ο σ. Κολοκασίδης, και έτσι να διαιωνίσει ένα καθεστώς ταϊβανοποίησης της Βόρειας Κύπρου ή κάτι παρόμοιο. Το αν οι απόψεις μας ή αυτές του ΑΚΕΛ συνάδουν με τις απόψεις της «νέας τάξης πραγμάτων», είναι στην κρίση των αριστερών ανθρώπων που διαβάζουν την Εποχή ή παρόμοια έντυπα και κείμενα, να το κρίνουν. Φανταζόμαστε ότι πολλοί άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους εκπαιδευμένοι στην εθνο-πατριωτική λογική από τις συντηρητικές πολιτικές δυνάμεις, αλλά και ορισμένοι από την αριστερά, που απλώς προσθέτουν το επίθετο «αντιιμπεριαλιστική» σε αυτή την κυρίαρχη αστική λογική, θα χαρακτηρίσουν εμάς ως φορείς της «νέας τάξης πραγμάτων», όπως κάνει εξ άλλου και ο σ. Κολοκασίδης. Αντίθετα με τη λογική αυτή, εμείς επιμένουμε ότι δεν είναι η «πάλη των εθνών» αλλά τα συμφέροντα των εργαζόμενων και υποκείμενων σε εκμετάλλευση τάξεων, ε/κ και τ/κ, που πρέπει να μας ενδιαφέρουν.

Παράλληλα ρωτάμε, βέβαια, πόσο «αντιιμπεριαλιστικές» είναι όλες οι διευκολύνσεις που έχει υπογράψει ο Παπαδόπουλος με τις ΗΠΑ για τη διευκόλυνση του πολέμου στο Ιράκ, ή για τη συμφωνία έκδοσης πολιτών στις ΗΠΑ, την οποία η Κύπρος έχει υπογράψει και για την οποία επαίρεται ο Παπαδόπουλος.

Τέλος μας είναι φανερό ότι ένα μεγάλο αριστερό κόμμα σαν το ΑΚΕΛ, αν συγκρουστεί με τον εθνικισμό που είναι σύμφυτος με την αστική ιδεολογία, αρχικά ασφαλώς θα έχει κάποιες απώλειες στην επιρροή του. Διότι τότε δεν θα μπορεί ούτε θα θέλει να συγκυβερνά με τον Παπαδόπουλο σε μια συνδιοίκηση καθαρά αστική (αλλά και εθνικιστική απέναντι στην μειοψηφική κοινότητα που ζει στο νησί). Και γιατί να συγκρουστεί, λοιπόν; Γιατί ο καπιταλισμός χρειάζεται ανατροπή και όχι συγκυβέρνηση, τόσο στην Κύπρο όσο και παντού αλλού. Αλλά σήμερα δεν έχουμε (οι εργαζόμενοι και τα κινήματα) τη δύναμη να ανατρέψουμε ούτε τους εθνικισμούς ούτε πολύ περισσότερο τους καπιταλισμούς. Μήπως είναι όμως η εποχή της σωστής προετοιμασίας για επόμενες και επερχόμενες αναμετρήσεις; Σ’ αυτό το ερώτημα εμείς απαντούμε θετικά, ενώ παράλληλα υποστηρίζουμε, ενθαρρύνουμε και συμμετέχουμε στα αντιεθνικιστικά κινήματα επαναπροσέγγισης τα οποία ήδη έχουν παίξει το θετικό τους ρόλο ο οποίος πρέπει να δυναμώσει στο μέλλον.

Νάσος Θεοδωρίδης, μέλος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ

Σίσσυ Βωβού, μέλος της ΑΚΟΑ

Γιάννης Μηλιός, μέλος της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και διευθυντής του περιοδικού ΘΕΣΕΙΣ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΚΜ avatar
  ΚΜ 20/07/2012 20:49:35

  Εκ στόματος κόρακος, κρα εξελεύσεται.

 2. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 20/07/2012 20:55:51

  Κλασικές αριστερίστικες διεθνιστικές εμμονές με μαρξιστική σάλτσα. Οι τάχα μου αλτρουιστές αριστεροί του σαλονιού που ασκούν αφυψηλού κριτική στην εθνική πολιτική του Τάσσου Παπαδόπουλου που ακύρωσε τον ξαφνικό θάνατο της Κυπριακής Δημοκρατίας εις βάρος του διχοτομικού σχεδίου Ανάν. Με πρωτοφανείς ανιστόριτες και ψευδαισθησιακές απόψεις ότι δήθεν υπάρχει ελευθερία του τύπου στο τουρκοκυπριακό ψευδοκράτος και στην Τουρκία την ίδια που ξεχνούν ότι ο ονειρεύεται οθωμανική νεκρανάσταση. Τραγικά στελέχη της ελλαδική της αριστεράς που μέμφονται την εμφορούμενη από "εθνοπατριωτικά ιδεώδη" απότοκα της αστικής ιδεολογίας. Μοιάζει με την διαμάχη που είχε μαζί τους ο Θεοδωράκης που ήθελε να φτιάξει ένα πολιτικό φορέα ενιαίο και οι συνομιλητές του ΣΥΡΙΖΑ διαφώνησαν με το συνθετικό "εθνικό".

  Απομονώστε τους. Αυτό προκύπτει και απευθύνεται προς τους νέους πολίτες

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 20/07/2012 20:58:47

   Τραγικά στελέχη της ελλαδικής αριστεράς που μέμφονται την εμφορούμενη από “εθνοπατριωτικά ιδεώδη” (απότοκα της αστικής ιδεολογίας) αριστερή παράταξη του ΑΚΕΛ

  • Vee avatar
   Vee @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 20/07/2012 21:53:26

   Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι. Το πρόβλημα είναι ότι ο λόγος τους είναι ελκυστικός σε μια μεγάλη μερίδα της κοινωνίας. Και σε αυτό πρέπει να παραδεχτούμε ότι φταίει και σε ένα μεγάλο μέρος και η Δεξιά με τα δικά της ενοχικά σύνδρομα.

   • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
    ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Vee 21/07/2012 00:11:17

    ορθό

 3. Βασίλης Γκιώνης avatar
  Βασίλης Γκιώνης 20/07/2012 20:56:36

  Ως γνωστόν, το ΣΥΡΙΖΑ αποτελείται από ακροαριστερούς, κρυφοκομμουνιστές, αναρχικούς, αναρχοαυτόνομους, πρεζόνια, νταβατζήδες και γενικώτερα πάσα φύσεως χασομέρηδες κι αποτυχημένους, που για το χάλι τους νομίζουνε οτι φταίνε όλοι οι υπόλοιποι (κράτος, εξουσία, καπιταλισμός, "άτιμη κοινωνία" κτλ.) πλην των ιδίων...
  Προτρέπει ξεκάθαρα σε αξιόποινες πράξεις και σε οποιαδήποτε πολιτισμένη χώρα θα είχε κηρυχθεί εκτός νόμου, όχι ως τρομοκρατική αλλά πρωτίστως ως εγκληματική οργάνωση του κοινού ποινικού δικαίου.

  Πέραν των προαναφερόμενων, μαζεύτηκαν εκεί και όλοι οι πασόκοι δημόσιοι υπάλληλοι που τους κόπηκε το "γλέντι" (όπως πήγανε και οι δικοί μας στον Καμμένο, βρε ΟΥΣΤ!) και με την ψήφο αυτών των πασόκων (ούτε καν αριστερών) μπόρεσε ο Τσίπρας να βάλει με τη λίστα του στη Βουλή, καμιά εκατοστή σκληρούς ακροαριστερούς θιασώτες των πάσα φύσεως σφαγών που έγιναν εις το όνομα των φτωχών και των κατατρεγμένων...

  Με πραγματική δύναμη 3% που είχε πάντα ο ΣΥΡΙΖΑ (τόσοι είναι οι ακροαριστεροί), έβλαλε ελέω ΠΑΣΟΚ καμιά εκατοστή βουλευτές...

 4. Kώστας ΜΠ avatar
  Kώστας ΜΠ 20/07/2012 20:58:15

  Nα ντρέπονται όσοι τους ψήφισαν. Είναι συνυπεύθυνοι.
  Τους το λέγαμε . Δεν άκουγαν. Τους είχε τυφλώσει η "μονομερής καταγγελία του Μνημονίου", που και αυτό φενάκη είναι.
  Να τις χαίρονται τώρα τις απόψεις του παρακμιακού Μηλιού.

  ( καλά για Νάσο Θοδωρίδη τι να λέμε...Αν διαβάσει κάποιος τα κείμενά του , θα προβεί σε υπερκατανάλωση αντιεμετικών).

  • Iωάννης34 avatar
   Iωάννης34 @ Kώστας ΜΠ 20/07/2012 23:53:18

   Ακριβώς έτσι,το μόνο που σκέφτονταν ήταν ένα αντι-μνημόνιο.Τους ρωτούσες για λαθρομετανάστες,για Μουσουλμάνους Θράκης,για 17Ν και κουνούσαν το κεφάλι τους.
   Κρατείστε αυτά τα άρθρα τους θα χρειαστούν εν καιρό

 5. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 20/07/2012 21:00:48

  "Στον κόσμο τούτο τον βρωμερό, τον κόσμο τον οργανωμένο από τους κατεργαρέους για να προκόβουν οι κατεργαρέοι, δεν μπόρεσα ποτέ μου να καταλάβω τι δουλειά έχω εγώ....Μια φορά ένα κατάλαβα: έτσι που το ατύχημα να είσαι διαφορετικός , να το περνάς στα τελευταία για φταίξιμο δικό σου...Και η συνωμοσία της βρωμιάς έχει γίνει τόσο στενή γύρω, ο νόμος των αλλονών τόσο καλά στεριώθηκε, που κι΄όταν ακόμα πείθεσαι πως δεν έχεις άδικο, σύγκαιρα ν' αμφιβάλλεις".

  Άγγελος Τερζάκης
  "Μυστική Ζωή"
  1957, Βιβλιοπωλείον της Εστίας

 6. cummulus avatar
  cummulus 20/07/2012 21:15:00

  Ἀριστερά. Μιά ἀνωμαλία τῆς Φύσης.

 7. Κρης avatar
  Κρης 20/07/2012 21:17:19

  Μιλιέτ ,
  Κυριακής 21 Ιουλίου 1974
  h**p://i46.tinypic.com/33vkr45.jpg

  Αντενομέγα και σια μήπως κάνανε καμιά αναφορά σήμερα ;
  8 ώρες με σήριαλ της "γείτονος" είχαν και την σημερινή ημέρα

 8. Vee avatar
  Vee 20/07/2012 21:34:24

  Και να σκεφτεί κανείς ότι αυτός ο Μηλιός είναι καθηγητής στο Πολυτεχνείο. Ως παλιός απόφοιτος του ΕΜΠ, ντρέπομαι για λογαριασμό του Ιδρύματος. Από ένα από τα καλύτερα Τεχνολογικά Πανεπιστήμια στην Ευρώπη έχει καταντήσει να είναι host του Μηλιού και του Indymedia...

 9. Νικήτας avatar
  Νικήτας 20/07/2012 21:56:21

  Οι του ΣΥΡΙΖΑ ήταν υπέρ το σχεδίου Ανάν όπως ο Τζέφρυ και πολλοί/άλλες άλλοι.
  Δεν ξεχνάμε ποιοι είσασταν και ποιοι είστε.

  'Ενα όνομα αρκεί για να κρυφτείτε όπως σας αρμόζει:
  ΤΑΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΧΩΡΙΣΤΗ. ΕΞΩ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΠΟΙΚΟΙ ΚΑΙ Ο ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ.

 10. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 20/07/2012 22:06:07

  Ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι οτι χειροτερο εχει να επιδειξει η τραγικη Ελληνικη πολιτικη σκηνη. Οτι απαραδεκτο κι αν ξεστομισουν τα στελεχη του, ΔΕΝ αποτελει πια εκπληξη..

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Μικρασιάτης 20/07/2012 22:22:18

   Το φοβερό είναι πως κατάφεραν να ανεβάσουν πάνω από όλα τα θέματα το μνημόνιο ενώ εξελίσσεται μεγάλυτερο εθνικό θέμα "από κάτω" που θα οδηγούσε σε τελική καταστροφή του Ελληνισμού. Δόξα τω Θεώ, δε θα διαχειριστούν αυτοί οι προδότες-πράκτορες τις καταστάσεις που έρχονται...

 11. Aφροδίτη avatar
  Aφροδίτη 20/07/2012 22:35:54

  Ακόμα απορώ για το πώς ξέφυγε η Ρεπούση και δεν δήλωσε παρούσα στην προσπάθεια του Αλέξη! Δεν βλέπουν και οι δυο πως τα χνώτα τους ταιριάζουν καλύτερα; Τσάμπα ανέβασε ο Αλέξης τους Τούρκους, πάνω στην εξέδρα της κεντρικής του προεκλογικής ομιλίας, στην καρδιά της Αθήνας; Ο άνθρωπος τη διαλαλεί την αντεθνική του στρατηγική, τί περισσότερα να κάνει;

 12. Dal avatar
  Dal 20/07/2012 22:36:47

  Διάβασα το κείμενο επί τροχάδην. Αναφέρει πάμπολλες φορές "Ελληνικός Εθνικισμός" για Τουρκικό δεν πρόσεξα.
  Κατά τα άλλα ένα κείμενο με γελοία επιχειρήματα, άξιο ενός διεθνισμού του κ@λου και του γλυκού νερού.Χωρίς να αγαπάς την πατρίδα σου είσαι κατ' επίφαση διεθνιστής. Στην πράξη νεοταξίτης .
  Δεν είναι τυχαίο που όλοι αυτοί είναι υπέρ της παγκοσμιοποίησης.

 13. ο αποτέτοιος avatar
  ο αποτέτοιος 20/07/2012 22:57:30

  εδώ μιλάμε για 18 % τουρκομάνους...όλο κι όλο

  μιλάμε για εισβολή τουρκομάνων για ανόχη αν όχι και ενθάρρυνσή τους απο τον ξένο παράγοντα

  η μόνη προβληματική που αφορά τους έλληνες είναι η λάθος διαχείριση όπως αυτή ξεκίνησε ήδη απο το τέλος του β παγκοσμίου(με βαρύτατη ευθύνη των ανταρτών που ενέπλεξαν την χώρα στον καταστροφικό εμφύλιο,αντι να την αφήσουν ενωμένη να διεκδικήσει στο τραπέζι των διεκδικήσεων των νικητών τα εθνικά δίκαια)στον οποίο βρεθήκαμε να χρωστάμε και από πάνω την ελευθερία μας απο την σοβιετία στους αγγλούς εως τις παλινωδίες μακάριου ,καραμανλή , παπαδόπουλου και τελικά ιωαννίδη

  το λογικό ήταν η ένωση με την μητέρα ελλάδα,το παράλογο ήταν η διχοτόμηση και γι αυτό φταίει η βαρβαρότητα και το θράσσος των τουρκομάνων και φυσικά του κίσσινγκερ και των αγγλοσαξώνων.

  να μην ξεχνάμε και μια άλλη τραγωδία που οφείλεται στο κυπριακό..το ολοκαύτωμα του κωνσταντινουπολίτικου ελληνισμού....οπού και εκεί το αδύναμο ελληνικό κράτος ποιεί την νήσσαν(μήπως ακούτε ή ακούσατε τίποτα για αποζημιώσεις?και μιλάμε για μυθικές περιουσίες)

 14. ο αποτέτοιος avatar
  ο αποτέτοιος 20/07/2012 22:59:55

  άλλο η φοβία και η ανικανότητα(ίσως τελικά και ο ύποπτος ενδοτισμός) στον ξένο παράγοντα...και άλλο το απύθμενο θράσσος και η βαρβαρότητα τουρκομάνων και συμφεροντολόγων αγγλοσαξώνων

 15. Κβάντα avatar
  Κβάντα 20/07/2012 23:09:59

  Είμαι οργισμένος! Ιστορικές ανακρίβειες από αριστερούς του γλυκού νερού.
  Θερμή παράκληση προς τους αναγνώστες του Antinews. Αν υπάρχει κάποιος ιστορικός, να γράψει ένα κείμενο σε συνέχειες, για τα πραγματικά γεγονότα εκείνης της περιόδου.

  • tpe avatar
   tpe @ Κβάντα 21/07/2012 19:38:00

   +1000
   Παρακαλώ, ακούει κανείς;

 16. alex23 avatar
  alex23 20/07/2012 23:13:53

  ειναι αποκρουστικο το ποσο πολυ μισουν την ελλαδα και την ιστορια της ορισμενοι αριστεροι 'διανοουμενοι', που ειναι ικανοι να συμμαχησουν με τον διαβολο για να την εκδικηθουν..

  η μονη εξηγηση που μπορω να δωσω ειναι οτι μεσα απο μια θεωρηση οτι αυτοι ξερουν τι ειναι το σωστο για τους υπολοιπους (που επειδη δεν εχουν το μυαλο τους ομως, θα πρεπει να εκπαιδευτουν) και μην μπορωντας να ανταγωνιστουν σε επιπεδο ιδεων τις μεγαλες ιδεες που γεννησε μεσα στον χρονο ο τοπος αυτος, ειτε προσπαθουν να δημιουργησουν διαχωριστικες γραμμες αναμεσα στο παλιο και το νεο (πχ δεν ειμαστε απογονοι τους) ειτε να φτιαξουν μια διεθνιστικη και χαοτικη κοσμοθεωρια που στεκεται απεναντι σε οποια διδασκαλια-θεωρια ειχαν οι αρχαιοι ελληνες..

 17. victoria (true) avatar
  victoria (true) 20/07/2012 23:36:17

  Τι να τους κάνει η Ελλάδα τους εχθρούς αν έχει τέτοιους "έλληνες" (αν και δεν νομίζω πώς αυτοπροσδιορίζονται έτσι οι συριζαιοι αλλά λέμε).

 18. Nik avatar
  Nik 20/07/2012 23:41:07

  Κοπέλια, ξέρετε το Κυπριακό, την Κύπρο και τις κοινότητες της όσο τα ήξεραν οι ξερόλες χουνταίοι αξιωματικοί που μας στέλνατε για να μας "εκπαιδεύσουν".

  Απόδειξη ότι σε κανένα σημείο δεν λέτε ότι στην Κύπρο υπάρχουν και άλλες κοινότητες, οι Αρμένιοι, Λατίνοι, Μαρωνίτες και Ρομά.

  Τα πρώτα θύματα εθνοκάθαρσης στην Κύπρο ήταν οι Αρμένιοι της Λευκωσίας, που τους μάζεψαν υπό την απειλή των όπλων οι "μαχητές" της ΤΜΤ, τους ανάγκασαν να περπατήσουν έξω από την τουρκοκυπριακή περιοχή και έκτοτε δεν τους επέτρεψαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

  Προφανέστατα αγνοείτε την τακτική του αποκλεισμού ΟΛΩΝ των μη τουρκόφωνων από την "Βόρεια Κύπρο" από το 1974 και εις το διηνεκές με το σχέδιο Αννάν. Το Κυπριαδκό δεν είναι απλά περίπτωση Ελλήνων εναντίον Τούρκων. Είναι οι Τούρκοι εναντίον ΟΛΩΝ των άλλων. Αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες για τους γνώστες του επιστημονικού σοσιαλισμού.

  Δεν ξέρετε τις απόκρυφες πτυχές του σχεδίου, και δεν κατανοείτε την σημασία τους διότι δεν ξέρετε το νησί και την κοινωνιογεωγραφία του. Αν τα ξέρατε θα είχατε παρατηρήσει πως ο το ΕΚ συνιστόν κρατίδιο ήταν κατακερματισμένο, και ότι το ΤΚ ήταν συμπαγές. Θα βλέπατε τις υπέρμετρες απαιτήσεις σε δύναμη πυρός των τουρκικών δυνάμεων στο ενδιάμεσο και θα αναρωτιόσασταν γιατί ήθελαν τέτοια συντριπτική υπεροχή. Η απάντηση βέβαια δεν είναι στο δικό σας κείμενο, είναι στις δηλώσεις Σοϊζάλ (έποικου που πήρε την "υπηκότητα του ψευδοκράτους και σύμβουλου του Ντεντάς). Ο Σοϊζάλ συμβούλευε την προετοιμασία για την τελική απόσχιση μετά από μια λύση. Απόσχιση που θα έπαιρνε μαζί της και την κρατική υπόσταση και θα άφηνε τους ΕΚ έρμαιο της Τουρκίας ως μια ανυπόληπτη κοινότητα.

  Και το επισφράγισμα, οι δηλώσεις των Γκιουλ και Ερδογάν το βράδυ του Μπίρκενστοκ. "Πήραμε όσα θέλαμα χωρίς να δώσουμε μια σπιθαμή εδάφους και χωρίς να αποσύρουμε έναν στρατιώτη". Αυτό δεν δείχνει τάσεις ιμπεριαλισμού, αλλά ότι έκαναν οι ΕΚ δείχνει. Και τελικά το μνημειώδες σχόλιο του Γκιούλ, "ναι θα διαλύαμε το κράτος, αλλά το σημαντικό είναι ότι αυτοί θα έχαναν την εθνική τους κυριαρχία". Κάτι που μέσες άκρες υπαινίσσεστε ότι υποστηρίζετε και εσείς.

  Και κλείνοντας να τα πούμε στην ντοπιολαλιά του νησιού που τόσο λέγετε ότι σας απασχολεί

  Στο θκιάολο ππεζεβέγκηδες!

  Είστε άξιοι αριστερίσκοι της συμφοράς. Από αυτούς που αυτή η χώρα δυστυχώς βγάζει μπόλικους.

 19. Aφροδίτη avatar
  Aφροδίτη 20/07/2012 23:56:48

  Α γεια σου!!! Νεοταξίτες ως το μεδούλι τους! Οι λέξεις Έθνος και Πατρίδα τους προκαλούν βαρύτατο αλλεργικό σοκ.

 20. Ψηφοκράτης avatar
  Ψηφοκράτης 21/07/2012 02:09:36

  Ένα κείμενο εξιστόρισης χωρίς ιδέες, σα συνταγή αυγά με πατάτες.

  Ούτε λίγη προπαγάνδα της προκοπής δεν μπορούν να κάνουν.
  «Οι φωνές που συγκρούονται με την κατεστημένη σκέψη», μιλούν ίσα για βεβαιώσουν πως υπάρχουν...

  Μίλα, αλλά πες και κάτι!

  Με τον καιρό, οι πρεσβευτές της προόδου έγιναν κολαούζοι του οθωμανισμού, αβανταδόροι των σουνιτών της βίας, πατερίτσα της ιμπεριαλιστικής Δύσης.
  Πραγματική κατάντια και εύστοχος ο αφορισμός που προσπαθεί να ανασκευάσει το άρθρο.

  Κύριε Μηλιέ να παίξω over το «Οι λαοί θα νικήσουν;»

 21. Kώστας ΜΠ avatar
  Kώστας ΜΠ 21/07/2012 02:30:23

  Yπάρχει κάτι το τραγικό σε αυτήν την ιστορία. Όσοι έπεσαν από τα σύννεφα με το ύπουλο άρθρο των Μηλιού - Νάσου Θεοδωρίδη , θα πρέπει να μάθουν πως τουλάχιστον ο τελευταίος είναι "σεσημασμένος" άπατρις , με σειρά άρθρων που ευθέως βάλουν κατά των θεμελίων της χώρας.
  Οι περισσότεροι είτε αγνοούσαν την ύπαρξη του εν λόγω Νάσου Θεοδωρίδη , είτε δεν έδιναν σημασία με το σκεπτικό πως ήταν ένα γραφικό παράδειγμα αφελληνισμένης συνείδησης σε ένα μικρί κόμμα, τον ΣΥΝ, οπότε γιατί να ασχολήθουμε μαζί του;
  Λάθος. Γιατί ο σκόπος τέτοιων ανθρώπων δεν είναι να κάνουν τις απόψεις τους πλειοψηφικές. Είναι να "γονιμοποιήσουν" μέσω εισοδισμού τις θέσεις ευρύτερων στρωμάτων , κινήσεων , κομμάτων με τις παρακμιακές , ψευτοδιεθνιστικές( ούτε διεθνιστές είναι, απολογητές και μασκαρεμένοι υπηρέτες του τουρκικού σωβινισμού είναι) και εν τέλει ευθέως ανθελληνικές απόψεις τους.
  Προσωπικά, τις θέσεις του Νάσου Θοδωρίδη τις παρακολουθώ χρόνια. Τις κρατάω και στο αρχείο μου. Και να που το "αστέρι" αυτό έγινε πρώτο θέμα. Και θα ξαναγίνει να είμαστε σίγουροι.
  Αν δεν ξεγυμνωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στα μάτια των αγανακτισμένων από την κρίση πολιτών, τέτοιες παρασιτικές απόψεις θα βαδίζουν κρυμμένες αλλά πλάι-πλάι με την ουτοπία της "κατάργησης του Μνημονίου" που εμπορεύεται αναίσχυντα ο ΣΥΡΙΖΑ στους ταλαιπωρημένους πολίτες. Κρύβοντας βέβαια τους αποκρουστικούς τύπου Νάσου Θοδωρίδη.

  Για να δούμε τι έγραφε ο εν λόγω κύριος, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ:

  -Με αφορμή της 28 η Οκτωβρίου, σε άρθρο-περιβόλι κάνει λόγο για φετιχοποιημένη λατρεία των συνόρων!!!
  "Η κατάργηση της σημερινής παρωχημένης μορφής των λεγόμενων εθνικών εορτών και η ολοσχερής εκ θεμελίων ανανοηματοδότηση του περιεχομένου τους, ώστε πλέον μέσω αυτών να προωθούνται αποκλειστικά και μόνο ειρηνιστικές, ανθρωπιστικές και αντιμιλιταριστικές αξίες, και όχι η φετιχοποιημένη λατρεία των συνόρων, πρέπει, κατά τη γνώμη μου, να αποτελέσει προτεραιότητα για μια ριζοσπαστική Αριστερά..."

  -Παρακάτω συμπληρώνει τα εξής άθλια
  "Με βάση τα παραπάνω, συνεπώς, η 28η Οκτωβρίου θα πρέπει να μετουσιωθεί σε μέρα αφιερωμένη ενάντια στην κρατική και διακρατική βία και ενάντια σε κάθε είδους πόλεμο, χωρίς γιορτές, πολεμοχαρείς παρελάσεις ή εμπρηστικά και μεροληπτικά σχολικά κηρύγματα μίσους που φουσκώνουν τα μυαλά των μαθητών, αλλά με ψύχραιμη κριτική ανάλυση των αιτίων που κινούν την Ιστορία. Όσο για τη σχετική αργία αυτή πρέπει να μετατεθεί στις 9 Μαϊου, ημέρα κατά την οποία ολόκληρη η Ευρώπη γιορτάζει την ήττα του χιτλερικού Άξονα - με την κακόγουστη εξαίρεση της Ελλάδας, που μοιάζει να αρέσκεται να θυμάται την έναρξη και όχι τη λήξη της τετραετούς αυτής πολεμικής τραγωδίας..."

  -Σε άλλο άρθρο για την Θράκη:
  "Από τη στιγμή που η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης, πολιτικοί παράγοντες της Ροδόπης και του Έβρου, σύσσωμη η τοπική κοινωνία του Μεγάλου Δερείου ζητάνε την απομάκρυνση της δασκάλας, ποια συμφέροντα διατηρούν την δασκάλα στη θέση της;", γράφει ο αναίσχυντος για την ελληνίδα δασκάλα Νικοπούλου

  Όλο το παραλήρημα του Νάσου Θοωδρίδη εδώ:
  http://www.sitemaker.gr/antiethnikistik/page_GREEK_12.htm



  - Σε άλλο κείμενο , με αφορμή την επίσκεψη Ερντογάν τάσεται υπέρ της παραπομπής ΟΛΩΝ των θεμάτων που θέτει η Τουρκία στη Χάγη:
  "Με την επίσκεψη Ερντογάν χάθηκε μια μοναδική ευκαιρία να υπάρξει ριζικός αναπροσανατολισμός στις ελληνοτουρκικές σχέσεις διαμέσου μιας ραγδαίας και δραστικής μείωσης των εξοπλισμών, καθώς και διαμέσου της παραπομπής όλων ανεξαιρέτως των εκκρεμοτήτων στο Δικαστήριο της Χάγης"

  - Στο ίδιο ΜΕΜΦΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΔΗ ΈΧΕΙ ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ. Γράφει:
  "Ενώ δηλαδή ορθώς επικρίνεται πάντοτε η αποστολή Ελλήνων στρατιωτών (ακόμη και σε βοηθητικές θέσεις) σε ξένες χώρες (π.χ. Αφγανιστάν), είναι εξοργιστικό να αποσιωπάται ότι η Ελλάδα στην περίπτωση της Χίου, της Λέσβου, της Σάμου, της Ικαρίας, κατά παράβαση της Συνθήκης της Λωζάννης, στρατιωτικοποίησε τα νησιά γύρω στα μέσα της δεκαετίας του 1960. Το ίδιο ισχύει και για τα Δωδεκάνησα, όπου στην παραχώρησή τους στην Ελλάδα από την Ιταλία οριζόταν η αποστρατιωτικοποίηση τους."

  Και συνεχίζει με τα εξής εξοργιστικά). Ο άνθρωπος ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ!!!Και αντί να ζητάμε όλοι να τον πετάξει έξω ο ΣΥΡΙΖΑ τους κοιτάμε( ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΝΔ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝΕ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ; )
  Για να δούμε πως το γράφει:

  "Άρα, εάν από κάπου πρέπει να αρχίσουμε να ζητάμε εδώ και τώρα να φύγουν φαντάροι είναι πρωτίστως από εκείνες τις ελληνικές περιοχές όπου η παρουσία τους είναι παράνομη και απειλεί την ειρήνη.
  Επίσης, το 1923 το εύρος των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο ορίστηκε στα 3 ναυτικά μίλια. Η επέκταση στα 6 μίλια έγινε μονομερώς από την Ελλάδα το 1936! Με τυχόν επέκταση στα 12 μίλια, η ελληνική κυριαρχία στα ύδατα του Αιγαίου από 35% σήμερα θα έφτανε στο 64%. Αν εμείς ως αριστερά (ορθώς) καταδικάζουμε το casus belli της Τουρκίας, τότε θα πρέπει να καταδικάσουμε και τους γενεσιουργούς παράγοντες ενός τέτοιου δόγματος, και όχι να καμωνόμαστε ότι αυτό διατυπώθηκε ξεκάρφωτα από τους Τούρκους ιθύνοντες!"

  -
  Και για να μην μείνει καμιά αμφιβολία κάνει και προτάσεις το παιδί:
  "Στην παρούσα φάση φρονώ ότι τόσο ο ΣΥΝ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσανε να ταράξει τα νερά της κρατούσας εθνοκεντρικής αντίληψης με δύο τολμηρές προτάσεις:

  1) Αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου με άμεσο κλείσιμο των στρατοπέδων και αποχώρηση όλων των φαντάρων μας.

  2) Διακοπή των επικίνδυνων, άχρηστων και πολυδάπανων αεροπορικών «αναχαιτίσεων» στους ουρανούς του Αιγαίου. Τέτοιες πρόβες πολεμικών παιχνιδιών στις πλάτες των λαών πρέπει να σταματήσουν"



  Κούρασα το ξέρω. Αλλά δεν κρατιέμαι να μην βάλω ένα ακόμη απόσπασμα.
  ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΟΣΟΙ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΖΥΡΙΖΑ. Γράφει ο Νάσος Θεοδωρίδης, πως μέσες άκρες δεν θα πάθει και τίποτα ο Έλληνας εργάτης αν στη θέση του Έλληνα εφοπλιστή έρθει ...Τούρκος. Ναι αυτά γράφει! Και αντί να τους τα διαβάζουν σε κάθε πάνελ οι νεοδημοκράτες βουλευτές, τους κοιτάνε τους διάφορους Παπαδημούληδες πως κάνουν πως αγνοούν τι ακραία αφελληνισμένες συνειδήσεις φιλοξενεί το κόμμα τους. Για να δούμε τι λέει ο σύντροφος του Τσίπρα και του Παπαδημούλη:

  "Ο ισχυρισμός ότι η Τουρκία σχεδιάζει να «κατακτήσει» στρατιωτικά την Ελλάδα είναι πολιτικά γελοίος, διότι τέτοιου τύπου μείζονες αναταράξεις και ανακατατάξεις ανήκουν ιστορικά σε άλλους αιώνες και δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με τη σημερινή γεωπολιτική πραγματικότητα, την αλληλοσύνδεση των οικονομιών, κ.λπ. Οι λαοί σήμερα υποφέρουν από ταξικούς ζυγούς. Ο Έλληνας εφοπλιστής δεν είναι καθόλου καλύτερος ή δημοκρατικότερος έναντι του Έλληνα ναυτεργάτη από ό,τι θα ήταν π.χ. ένας Τούρκος που θα τον αντικαθιστούσε"


  Όλα τα άρθρα εδώ:
  http://kokkinoprasinodiktyo.wordpress.com/category/%CE%BD%CE%B1%CF%83%CE%BF%CF%82-%CE%B8%CE%B5%CE%BF%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%B9%CE%B4%CE%B7%CF%82/





  "

 22. Δίων Κάσσιος avatar
  Δίων Κάσσιος 21/07/2012 03:42:44

  Ε, είπαμε: "Η Κύπρος είναι μακριά"

  • Factorx avatar
   Factorx @ Δίων Κάσσιος 21/07/2012 04:33:06

   Την επομενη φορά που θα γκρινιάξεις εν αδίκω θα συμβεί πραγματικά - δεν ειμαστε 24 ώρες πάνω απο το κομπιούτερ - έλεος

 23. Jack Sparrow avatar
  Jack Sparrow 21/07/2012 03:47:24

  Ναι Μηλιέ και ΣΥΡΙΖΑ, «λαός ο μεν, λαός κι ο δε», μόνο που οι λεγόμενοι πια «τουρκοκύπριοι» δεν είναι και τόσο Κύπριοι, μια που ο πληθυσμός των κατεχομένων έχει κατακλειστεί κατά πλειοψηφία από ΕΠΟΙΚΟΥΣ πλέον…
  Ο μεν τ/κ λαός το 74, συνέπραξε στις βαρβαρότητες και τις ωμότητες των τουρκικών στρατευμάτων, δια της ΤΜΤ (ένοπλης τ/κ οργάνωσης), διαπράττοντας, ή τουλάχιστον συμμετέχοντας και διευκολύνοντας, κατ εξακολούθηση και συρροή πρωτοφανή και ξένα για την Ανθρωπότητα, ειδεχθή εγκλήματα πολέμου, ενάντια στον άλλο λαό, εκείνο των Ελλήνων της Κύπρου, αλλά και των λοιπών Ελλήνων που βρέθηκαν και πολέμησαν στην Κύπρο τότε…
  Μιλάμε επίσης για ΛΗΣΤΡΙΚΗ ΑΡΠΑΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ εκ μέρους των τουρκικών δυνάμεων, με την ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΩΝ Τ/Κ …
  Γι αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ μας αποδεικνύει περίτρανα, για άλλη μια φορά, ότι δεν είναι ένα κόμμα που θα μπορούσε να σταθεί ως Αξιωματική Αντιπολίτευση στη Βουλή των Ελλήνων, αλλά ένα ΤΕΧΝΗΕΝΤΩΣ ΠΑΡΑΦΟΥΣΚΩΜΕΝΟ ΕΘΝΟΝΗΔΕΝΙΣΤΙΚΟ ΜΠΑΛΟΝΙ, (ας όψεται η πολιτική αστάθεια της μετά ΓΑΠ εποχής, που τον εξέθρεψε)…

 24. tak avatar
  tak 21/07/2012 07:51:49

  Τι να συμπληρώσει κανείς; Τα λένε όλα τα προηγούμενα σχόλια... Απλά εκφράζω τη δυσαρέσκειά μου για την ανοχή της πλειοψηφίας απέναντι σε τέτοιου είδους στελέχη της αριστεράς, που ακόμα βγαίνουν αριστερότερα και από το ΑΚΕΛ!

 25. Ίων Χριστοφιλόπουλος avatar
  Ίων Χριστοφιλόπουλος 21/07/2012 08:59:53

  Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το πρόβλημα της χώρας, ας καταψηφιστεί. Αλλά θα σας λύσει αυτό το πρόβλημα Ελληνάρες μου; Η μήπως η αριστερά σας το δημιούργησε; Πάρτε τώρα το μισό εφάπαξ και καλή ψυχή...

  • aristerox avatar
   aristerox @ Ίων Χριστοφιλόπουλος 21/07/2012 14:06:12

   Εγώ που δουλεύω στον ιδιωτικό τομέα και δεν θα πάρω εφάπαξ; Νοιάζεσαι για μένα; Γιατί νοιάζεσαι για τον περιορισμό του "εφάπαξ " κάποιων που ΔΕΝ το πληρώνουν μόνοι τους αλλά το πληρώνουμε ΕΣΥ και ΕΓΩ, όπως επίσης αυτό που θα κόπει είναι εκείνο που δεν πληρώνεται από τις εισφορές των εργαζομένων αλλά από το κράτος!

 26. A.M. avatar
  A.M. 21/07/2012 09:16:57

  Ας διαβάσουν και λίγο Πάμπλο εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα τα περί εθνισμού που είχε γράψει την περίοδο των πολέμων στην Γιουγκοσλαβία.

  Μερικά αποσπάσματα...

  «Σε ποιον κάτοικο της χώρας σου μπορείς να μιλήσεις και να πεις ότι σου είναι αδιάφορη η ιστορία της Κύπρου ή η επανάληψη της ιστορίας της Κύπρου αύριο και να νομίζεις ότι με τέτοια στάση μπορεί να ‘χεις οποιοδήποτε δεσμό με το λαό σου για άλλες επιτεύξεις;
  Εάν δεν αφαιρέσεις από την αστική ηγεσία την υπεράσπιση του εθνισμού και την περάσεις στα χέρα της Αριστεράς, είσαι τελείως χαμένος σε οποιοδήποτε επαναστατικό σου παιχνίδι.»

  «..είσαι ΤΕΛΕΙΩΣ χαμένος!»

  «...λέμε επίσης ότι όσο είμαστε εναντίον οποιουδήποτε επιθετικού πολέμου, όπως είμαστε βέβαια υπέρ της υπεράσπισης μειονοτήτων δικών μας στο εξωτερικό, έτσι δεν είμαστε διατεθειμένοι να παραχωρήσομε πια τίποτα από το συγκεκριμένο εθνικό κορμό που έχουμε.»

  ...υπέρ της υπεράσπισης μειονοτήτων δικών μας στο εξωτερικό!»
  «...δεν είμαστε διατεθειμένοι να παραχωρήσουμε πια τίποτα από το συγκεκριμένο εθνικό κοσμό που έχουμε!»

  «...ο εθνισμός που είναι απαραίτητος, δεν είναι σε καμία αντίθεση με το διεθνισμό. Ο κάθε διεθνιστής έχει και μια ιδιαίτερη πατρίδα και είναι φυσικό την πατρίδα αυτή να την αγαπάει όχι περισσότερο από τις άλλες, αλλά τουλάχιστον το ίδιο. »

  Αφιερωμένο σε κάθε «διεθνιστή» της πλάκας που δεν ξέρει τι του γίνεται (στην καλύτερη των περιπτώσεων).

  Καλό διάβασμα!
  h**p://www.ardin.gr/?q=node/1125

 27. Ζυγός avatar
  Ζυγός 21/07/2012 10:46:05

  Δυστυχώς αυτές είναι οι απόψεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ευτυχώς και παρά τρίχα δεν είναι οι απόψεις της κυβέρνησης.

 28. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 21/07/2012 13:09:23

  Απάντησε ευθέως ο κ. Μηλιός:
  "Και σεις δέρνετε τους μαύρους, είστε μνημονιακοί".
  Ζάβαρα κάτρα νέμια, ίλεως, ίλεως, ίλεως...

 29. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 21/07/2012 13:17:15

  Μάλλον μπερδεύουν το ΑΚΕΛ με το ΔΗΚΟ, τον Χριστόφια με τον Γεωρκάτζη και τον Κάρολο Μάρξ με τον Γκράουτσο Μαρξ.
  Πιθανώς υπάρχει και παρανάγνωση Γκράουτσο = Γκάουτσο, εξ ού και η υπέρμετρη αδυναμία μερικών φίλων τους στον ...Τσάβες.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Ο Θείος 21/07/2012 13:32:31

   "Στελεχάρες" επιπέδου τουλάχιστον ...Τολιάττι και Μπερλινγκουέρ - άν και ενδεχομένως καλοί επιστήμονες...
   Έρμο ΚΚΕεσ και ΡΦ, ευτυχώς πεθάνατε νωρίς.

   • tpe avatar
    tpe @ Ο Θείος 21/07/2012 19:46:49

    Πλάκα κάνεις τώρα, ε; Τι σόι επιστήμονας είναι κάποιος με τέτοιες απόψεις;

 30. Fanoulla Argyrou avatar
  Fanoulla Argyrou 23/07/2012 09:04:52

  Το πιο κάτω σχόλιο μου δημοσιεύθηκε χθες στην ιστοσελίδα www.agora-dialogue.com July 23, 2012 at 6:00 am όταν πρωτοείδα την πιο πάνω είδηση αναρτημένη. Φωνή Γκρίζων Λύκων, ΤΜΤ, ΄Αγκυρας, Νιχάτ Ερίμ, Κ. Ατατούρκ από στόμα τάχατες Ελλήνων. Με προβιές μάλλον.
  "Πλήρης ταύτιση με τις σοβινιστικές, ρατσιστικές, επεκτατικές θέσεις των Τούρκων και τίποτα λιγότερο. Και αυτοί οι άνθρωποι θα …κυβερνούσαν και την Ελλάδα! Σαν δεν ντρέπεστε τουρκοπροσκηνυμένοι, ελεεινοί να υιοθετείτε τουρκικές θέσεις εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων και νας μας κατηγορείτε με τέτοιο θράσος βιάζοντας ασύστολα την ίδια την ιστορία όταν οι ίδιοι οι αυτουργοί Τούρκοι στρατηγοί παραδέχονται το τι έκαναν και κάνουν στο νησί μας.
  Φτού σας και πάλιν φτού σας.
  Οι Τούρκοι ετοιμάζονταν πριν την ανεξαρτησία της Κύπρου το 1960 και κουβαλούσαν όπλα στο νησί εν γνώση των αποικιοκρατών, η ΤΜΤ στην Κύπρο εκπαίδευε τους Τουρκοκύπριους στα όπλα, δολοφονούσαν ακόμα και Τουρκοκύπριους για να κατηγορούν τους Ελληνοκύπριους, κατέστρωσαν ολόκληρα σχέδια πως να επιτεθούν των Ελληνοκυπρίων και να διαλύσουν την Κυπριακή Δημοκρατία (το σχέδιο φέρει ημερ. 14.9.1963 με υπογραφές Φ. Κουτσιούκ και Ρ. Ντενκτάς) και να ιδρύσουν δύο ομόσπονδα κράτη στο νησί.
  Διαβάστε το βιβλίο ” Αιματηρή Αλήθεια” να μάθετε από το στόμα των ιδίων των Τούρκων στρατηγών, ιδρυτών και καθοδηγητών της ΤΜΤ για το τι έγινε πριν και μετά το 1974 προτού ξεστομίζετε κάθε είδους βρωμιάς και δυσοδίας εις βάρος των Ελληνοκυπρίων. Το βιβλίο θα το βρείτε δωρεάν στην ιστοσελίδα εδώ: http://www.freedomjustice.com.cy

  http://agora-dialogue.com/?p=47486#comments

  Με τέτοιους "Έλληνες" τι τους θέλουμε τους Τούρκους; Θυμηθείτε πως αντιμετώπισε η ξενοκίνητη αυτή σάρα και μάρα την Μικρασιατική καταστροφή... Για να μην αναφερθώ στην "πολιτική" τους έναντι των λαθρομεταναστών που στέλλει η Τουρκία στα εδάφη μας επι σκοπού και σχεδίου.
  Φτού σας και πάλιν και λαμπρόν να σας κάψει τουρκοπροσκυνημένοι, ελεεινοί ξενοκίνητοι ανάμεσά μας.

 31. Θεόδουλος Μόντης avatar
  Θεόδουλος Μόντης 24/07/2012 11:59:08

  Πατρός τε και μητρός τε και των άλλων προγόνων αγνώτερον και σεμνότερον και τιμιώτερον εστίν η Πατρίς. Αυτά είπεν ο Σωκράτης που έδωσε και την ζωή του για να δώσει το παράδειγμα στους συμπολίτες του.
  Η μεγαλύτερη προσφορά του ανθρώπου στην ανθρωπότητα είναι η ίδια η ζωή του. Ανθρωπότητα είναι και η οικογένειά σου και ο λαός και το έθνος σου.
  Αυτοί που νιώθουν ντροπή για τον εαυτό τους, αυτοί που είδαν ότι δεν μπορούσαν να πετύχουν αυτά που ονειρεύονταν διότι δεν είχαν τις δυνάμεις ή ήταν άτυχοι στη ζωή και κάποιοι άλλοι μειονεκτικοί στο τέλος δεν λένε <> αλλά τα ρίχνουν όλα στη πατρίδα ακόμα και τη δική τους κακοδαιμονία.
  Ο Θεός να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους να γνωρίσουν τον εαυτό τους και ακολούθως ίσως τον αγαπήσουν και μετά ίσως αγαπήσουν και τους άλλους ανθρώπους. Ειλικρινά λυπάμαι τέτοιους ανθρώπους όπως ο Μηλιός , Θεοδωρίδης και οι παρόμοιοι μισάνθρωποι. Έχουν συνήθως οι άνθρωποι αυτοί τα ακόλουθα χαρακτηριστικά¨Είναι κυνικοί, είρωνες, αδιάφοροι στον ψυχικό πόνο που προκαλούν στους συνανθρώπους τους, επιδιώκουν την προσοχή των άλλων με ακραίες πράξεις και θεωρείες.

  Οι θεωρείες και απόψεις τους έρχονται σε αντίθεση με τα γενικά παραδεδεγμένα και τις εκφράζουν γι' αυτό και μόνο. Οι άνθρωποι αυτοί συνήθως, και το λέω με λύπη, έχουν αρκετά χαμηλή νοημοσύνη ή ανωμαλίες στον χαρακτήρα τους.

  Θα μπορούσα να γράψω περισσότερα αν υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να το κάνω.

  Προφανώς ο Σωκράτης ήταν απαλλαγμένος από τα πιο πάνω ελαττώματα και αγαπούσε τον άνθρωπο πάνω από όλα και τον εαυτό του βέβαια, όπως και οι Ήρωες του 1940, της ΕΟΚΑ και των άλλων αγώνων του λαού μας για το υπερτατο αγαθό της Ελευθερίας. Τελειώνω με τον Σωκράτη που μιλά για τη τόλμη, που χρειάζεται για να ζεις ελεύθεροςκαι μόνον αν είσαι ελεύθερος είσαι ευτυχισμένος. Εύψυχον το ελεύθερον, ελεύθερον το εύδαιμον.
  Οι φίλοι μας περί ου ο λόγος δεν μπορούν τίποτε να δώσουν στην κοινωνία ούτε ένα δράμι ευτυχίας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.