#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/07/2013 11:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

H επαναστατική γυμναστική δεν πείθει κύριε Τσίπρα!Σαν χθες μας φαίνονται οι εποχές που η αριστερά «κατέβαζε» στον δρόμο πλήθη διαδηλωτών για πάσα νόσο και πάσα ... θεραπεία! Κι όμως, έχουν περάσει πολλά χρόνια που πια ο κόσμος έχει γυρίσει την πλάτη του στην επαναστατική γυμναστική των φανταστικών (και φαντασμένων) γηγενών επιγόνων του Μάρξ, του Λένιν, του Στάλιν και του Μάο.

Το οξύμωρο είναι επίσης, πως η αριστερά κατάφερνε να «συγκινεί» τα πλήθη και να τα «γυμνάζει» επαναστατικά τις εποχές που «δέναμε τα σκυλιά με τα λουκάνικα», ενώ αδυνατεί να συνεγείρει και να εμπνεύσει έστω, ένα ικανό κι ευπαρουσίαστο «επαναστατικό» συλλαλητήριο την σημερινή εποχή, που ο κόσμος έχει φάει ήδη τα τελευταία μπαγιάτικα λουκάνικα και αρχίζει να λοξοκοιτάζει ήδη προς το μέρος των … σκυλιών!

Η μόνη εξήγηση που μπορεί κανείς να σκεφτεί για αυτή την πασιφανή αδυναμία της αριστεράς να απευθυνθεί σε μεγάλα πλήθη διαμαρτυρόμενων πολιτών και να τα διαβουκολήσει στα πεζοδρόμια και τις πλατείες της εξέγερσης που ασταμάτητα ονειρεύεται, είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης. Ο κόσμος, παρότι απελπισμένος, θυμωμένος, τρομαγμένος και αηδιασμένος με την οικονομική και πολιτική κατάσταση της χώρας, δείχνει να μην πιστεύει ούτε κατ’ ελάχιστο στις προτάσεις, στις διεκδικήσεις, στις πολιτικές, ακόμη και στα συνθήματα μιας αριστεράς που έχει προ πολλού χάσει το τραίνο της «κοινωνικής πρωτοπορίας» όπου εδώ και πολλές δεκαετίες παρίστανε πως κρατούσε «πρώτη θέση», ενώ δεν ήταν παρά ένας θλιβερός λαθρεπιβάτης.

Λένε πως η εμπιστοσύνη κερδίζεται δύσκολα και χάνεται πανεύκολα. Αν είναι αλήθεια τούτη η διαπίστωση – και δεν υπάρχει λόγος να μην είναι – τότε η ελληνική αριστερά, έχοντας παίξει τις τελευταίες δεκαετίες τα «ρέστα» της σε ανώφελες, άκαιρες και ατελέσφορες επιδείξεις επαναστατικής γυμναστικής, έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια πίστης και εμπιστοσύνης που θα μπορούσε να της δώσει η ελληνική κοινωνία και τώρα αντιμετωπίζεται – δικαίως – με καχυποψία, δυσπιστία και (ενίοτε με) σκωπτικό πνεύμα. Αυτή είναι μάλλον και η απάντηση στην συχνή και εύλογη ερώτηση – διαπίστωση των αριστερών κυρίως «συντρόφων» πως ο λαός μας έχει απολέσει το άλλοτε «περήφανο μαχητικό πνεύμα» του και παρακολουθεί περίπου αδιάφορος και μάλλον απαθής τον κατήφορο όπου κατρακυλά η χώρα.

Δεν πρόκειται για απάθεια ή αδιαφορία – πως θα μπορούσε άλλωστε να είναι – αλλά για πραγματική όξυνση των λαϊκών αντανακλαστικών που πλέον θα ανταποκριθούν μονάχα όταν μια πειστική πρόταση καταφέρει να τα «συγκινήσει» από όπου και αν αυτή προέρχεται. Η πρωτοκαθεδρία της αριστεράς στην ανατροπή, την επανάσταση και την διαμαρτυρία έχει ήδη αμφισβητηθεί στην πράξη. Η αριστερά, ευνουχισμένη, οπισθοδρομική και αλλοπρόσαλλη έχει ήδη εισέλθει σε φάση «επαναστατικής εφεδρείας» που θα την οδηγήσει εκ του ασφαλούς στην κοινωνική αποστρατεία.

Υποψιάζομαι, πως η επόμενη «επανάσταση» στην χώρα μας θα είναι αστική, πατριωτική και φιλελεύθερη και φυσικά δεν θα προέρχεται από την πολιτική «περιοχή» όπου θρασομανούν οι Αλέξηδες, οι Δραχμαζάνηδες, οι πλανεμένοι Αλεκούκοι και  τα συμπαθητικά σταλινικά γερόντια του Περισσού. Το τραίνο των νέων καιρών έχει σφυρίξει τρεις φορές για όλους αυτούς και τους έχει αφήσει πίσω. Αναμένεται οσονούπω Ηγεσία και Όραμα που θα βγάλει τον κόσμο στους δρόμους και θα πλημμυρίσει τον επόμενο – τελευταίο –  σταθμό. Αναμένεται η ειρηνική επανάσταση που θα σταματήσει το τραίνο των νέων καιρών για να καταφέρουμε να σκαρφαλώσουμε στο τελευταίο έστω βαγόνι. Και αυτή την επανάσταση δεν μπορεί να την οργανώσει η αριστερά. Είναι «δουλειά» της κεντροδεξιάς και αυτή θα πρέπει να την φέρει εις πέρας, κόντρα σε κάθε στημένη πρόβλεψη και κάθε κάλπικο στάνταρ που προσπάθησε να της κρεμάσει ως βαρίδιο, η νικημένη και ανέτοιμη αριστερά της μεταπολιτευτικής μας ΠΑΡΑΓΚΑΣ.

Akenaton

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ραβινος avatar
  Ραβινος 22/07/2013 10:03:08

  Respect Akenaton !

 2. ΑπυθιΑ avatar
  ΑπυθιΑ 22/07/2013 10:25:20

  Τι να μας πει ο κάθε κ. Τσίπρας και τι να εμπνεύσει ο κάθε ρήτορας, ο βολεμένος στην προσωπική του ευημερία; Άνθρωποι αποκλεισμένοι στο μικρόκοσμό τους! Το ακροατήριο, όλο και θα στενεύει, για όλους τους. Οι κολλητοί, οι ευνοημένοι κι οι ελπίζοντες να ευνοηθούν! Ο κόσμος δεν πιστεύει πια κανέναν ταλαντούχο ανεμολόγο, υποσχεσιολόγο, οραματιστή μιάς μακρινής ευημερίας που δε θα τον αφορά. Οι υποσχέσεις μας τελείωσαν κι η ώρα τη αλήθειας, πλησιάζει. Ο νεοφιλελευθερισμός, βαμμένος στο αίμα των παράπλευρων απωλειών της αδιέξοδης λιτότητας που επιβάλλει, αποτυγχάνει καθημερνά να πείσει τα πολυάριθμα θύματά του, οτι υπάρχει...ανάσταση μετά το Γολγοθά τους. Το τσουνάμι λοιπόν δεν είναι ακόμη εδώ, αλλά όποιος σιωπήσει για λίγο, ακούει τη βουή του που ολοένα πλησιάζει. Μονάχα η άμεση αναστροφή της αμετάκλητης πορείας προς την κόλαση, με τολμηρές κινήσεις και αποφασιστικές ρήξεις μπορεί να το εμποδίσει. Όμως όλοι φωνάζουν τόσο δυνατά, που ακούνε τελικά μονάχα τον εαυτό τους.

 3. deldio avatar
  deldio 22/07/2013 10:49:46

  Όταν προ 80-90 ετών ο καπιταλισμός κινδύνευσε σοβαρά να ανατραπεί σε μία σειρά χώρες της Ευρώπης από τους εξεγερμένους εργάτες (Ουγγαρία, Ιταλία, Γερμανία, Ρουμανία, Πολωνία κλπ) ανακάλυψε το φασισμό. Ο ρόλος του φασισμού, εκτός του να αποτελέσει τη σιδερένια γροθιά του συστήματος απέναντι στους εξεγερμένους, ήταν να εκφοβίσει με το "φάντασμα" του κομμουνισμού τους μικροαστούς, δηλ. τη μεγάλη μάζα των φιλήσυχων και νομοταγών πολιτών, οι οποίοι θα "ξέχναγαν" ότι το σύστημα τους τα παίρνει όλα και τους προλεταριοποιεί και θα "έβλεπαν" πλέον ως εχθρό τους τους εξεγερμένους, ο αγώνας των οποίων θα έθετε δήθεν σε κίνδυνο την μικροιδιοκτησία τους, τα μικροσυμφέροντά τους, τη θρησκεία τους που λειτουργούσε ως τέλειο αποχαυνωτικό πάντοτε στην υπηρεσία προστασίας του συστήματος, τα "όσια και ιερά" τους και εν τέλει θα έθετε σε κίνδυνο το "βόλεμά" τους και τη "βολική" άγνοιά τους. Με αυτό τον τρόπο ο φασισμός δεν πέτυχε μόνο να απενεργοποιήσει (και να κλείσει φοβισμένη στο σπίτι της) αυτή την κρίσιμη, μεγάλη μάζα που πλήττεται εξίσου βάναυσα με τους εργάτες, τους άνεργους, τους νέους κλπ από την οικονομική κρίση (όπως συμβαίνει στις μέρες μας) αλλά πέτυχε κάτι πολύ περισσότερο: Τους μετέβαλλε σε "γενίτσαρους" εναντίον των εξεγερμένων και σε "τέγματα εφόδου" των εκμεταλλευτών, οπότε πέτυχε την ευνοϊκή αλλαγή των συσχετισμών.
  Σήμερα το ίδιο συμβαίνει με τη Χρυσή Αυγή, την ασφαλίτικη θεωρία "των δύο άκρων", με το φάντασμα του κομμουνισμού το οποίο ναι μεν πανηγυρίζουμε ότι εξαλείφθηκε από προσώπου γης αλλά το φοβόμαστε κιόλας τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ΕΕ. Αρκεί να θυμίσω σε ορισμένους, όπως είναι ο σχολιαστής @Akenaton, τί συνέβη πέρυσι στις διπλές βουλευτικές εκλογές του 2012: Στις εκλογές του Μαίου η αγανάκτηση πχ των νεοδημοκρατών ήταν τέτοια που οδήγησε τη ΝΔ σε ιστορικό χαμηλό ποσοστό (18%). Επειδή το σύστημα προφανώς δεν μπορούσε να εκτονώσει και να ενσωματώσει αυτή την αγανάκτηση σε εκείνο το χρόνο, δεν μπορούσε δηλ. να ανακαλύψει κάποιο "μπαμπούλα" για να ξαναμαντρώσει τους ψηφοφόρους που έφευγαν, δημιούργησε μία σειρά από εφεδρικά φιλικά "μαγαζιά" όπου κατηύθυνε έντεχνα την "πελατεία" προς ανέξοδη εκτόνωση (κόμματα Μάνου, Ντόρας, Τζήμερου, ΛΑ.Ο.Σ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, κλπ που πήραν πάνω από 18%). Στο μεσοδιάστημα μέχρι τις εκλογές του Ιουνίου, βοηθούντος και των αντιφάσεων και σκόπιμων λαθών του ΣΥΡΙΖΑ, με το φόβο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και της δήθεν εξόδου από το ευρώ (ουδέποτε το είπε αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ) που θα μας άφηνε δήθεν χωρίς τρόφιμα, φάρμακα και πετρέλαιο και ενδεχομένως θα μας πήγαινε τάχα πιο κοντά στον κομμουνισμό (ΧΑ, ΧΑ, ΧΑ) αλλά και με την ιδεολογική τρομοκρατία και τα εκβιαστικά διλήμματα καναλιών, ξένων κλπ που τέθηκαν "ξαναμάντρωσε" ένα κρίσιμο ποσοστό 12% και έφτασε στο 30%, ενώ κατόρθωσε να καταστήσει ανενεργούς τους υπόλοιπους ψηφοφόρους της και να διαλύσει τα (απο)κόμματα Μάνου, Τζήμερου κλπ. Το αποτέλεσμα το βλέπετε σήμερα...

  • akenaton avatar
   akenaton @ deldio 22/07/2013 12:43:17

   1. Δεν υπάρχει αγώνας για τον αγώνα. Ο αγώνας έχει νόημα όταν μπορεί να οδηγήσει έστω και βίαια σε κάποια λύση. Αν πιστεύετε πως ο εφαρμοσμένος "σοσιαλισμός" όπως τον βίσαν οι ατυχείς λαοί που τους "έκατσε στον σβέρκο" ήταν η λύση, τότε δεν έχουμε καμιά βάση συζήτησης.
   2. Τα υπόλοιπα που αναφέρετε ως γεγονότα, είναι αρκετά κοντά στην αλήθεια. Πείτε μας μονάχα, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε αυτά τα σκόπιμα λάθη και πιστεύω πως θα συμφωνήσουμε τελικά. Η πολιτική - οικονομκή πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ (καταργώ τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις μονομερώς και ΕΝΤΟΣ του ευρώ) είναι που δεν έπεισε τον κόσμο. Ούτε και τώρα τον πείθει και δικαίως. Ο κόσμος μπορεί να είναι θυμωμένος και απογοητευμένος αλλά εντελώς ανίκανος προς σκέψη δεν έχει καταστεί ακόμη. Αν παρ' ελπίδα καταστεί έτσι, τότε να είστε σίγουρος πως θα είναι πια η ώρα των άκρων. Και τότε θα δείτε ιδίοις όμμασι, αν είναι "ασφαλίτικη" η θεωρία των δύο άκρων. Ελπίζω προσωπικά να μην χρειαστεί να βιώσουμε κάτι τέτοιο ως κοινωνία.

   • akenaton avatar
    akenaton @ akenaton 22/07/2013 12:44:28

    "βίσαν" = "βίωσαν"

 4. ειδωλοκλάστης avatar
  ειδωλοκλάστης 22/07/2013 11:18:18

  Στήν "επόμενη επανάσταση" πού οραματίζεσαι, ποιοί ορκωτοί λογιστές θά κάνουν κουμάντο;

 5. Ελπιδοφορος avatar
  Ελπιδοφορος 22/07/2013 11:38:09

  Το δις εξαμαρτείν ουκ Άνδρος σοφού, και η αλλαγή ονόματος είναι κόλπο για “αμερικανάκια” όχι για Έλληνες!

 6. alex23 avatar
  alex23 22/07/2013 12:05:32

  ο συριζα θα επειθε αν οι εν δυναμη ψηφοφοροι του πλεον του 3% που παραδοσιακα τον στηριζει , τον επελεγαν απο ιδεολογια και οχι σαν μεσο αντιδρασης ή σαν υποσχεση επιστροφης στο παρελθον

  το μονο που κανει ειναι, προς τα εξω να χρησιμοποιει πολιτικες τακτικες που σαν κομμα του 3% θα κατηγορουσε ως γκεμπελικες, να αντιγραφει την ακραια φρασεολογια των Ανελ, να ελπιζει στην θεωρια του ωριμου φρουτου, στα λαθη του αντιπαλου του και στην στηριξη επιχειρηματιων που δεν κερδιζουν απο την σημερινη κυβερνηση ή απο το ευρω σαν εθνικο νομισμα, και προς τα μεσα να φιμωνει τις συνιστωσες που θα χαλανε την θολη γραμμη που κομματος βαζοντας ετσι σοβαρα ερωτηματα στους μη αριστερους πολιτικους πελατες για την κυβερνητικη καταλληλοτητα του 'προιοντος συριζα'..

 7. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 22/07/2013 12:25:40

  Τα αριστερά σχήματα στην Ελλάδα έπαψαν να συγκινούν για ένα και μόνο λόγο. Ότι πολύ απλά μέσα απο μια δράση δεκαετιών δεν κατάφεραν το αυτονόητο να επηρεάσουν θετικά την καθημερινότητα του Έλληνα Πολίτη

  Πολλές φορές γεννήθηκε η Ελπίδα στην Ελλάδα μα πάντα υπάρχουν τρόποι και με την συμμετοχή και με την συνενοχή των αριστερών σχημάτων να μην πραγματωθεί να διαψευστεί στο απόλυτο. Είναι κατανοητή η ανάγκη των ασκήσεων ανόρθωσης της ψυχολογίας και βελτίωσης των δεξιών αντανακλαστικών όμως είναι λυπηρό ότι γράφεται να φέρει στοιχεία παρωχημένων και ξεπερασμένων διχαστικών γραμμών Είναι ακόμα πιο λυπηρό όταν αυτή η πρακτική οδηγεί στην ανόρθωση τεχνητών τειχών. Απο την άλλη είναι ίσως και η ανάγκη για την διατήρηση της ιδεολογικής καθαρότητας με ότι αυτή συνεπάγεται και έπεται Το να μπολιαστεί μια σκέψη απο στοιχεία της σκέψης του Μαρξ, του Λένιν, του Στάλιν και του Μάο δεν αποτελεί ιεροσυλία. Μπορούμε να μάθουμε πολλά ακόμα και απο τα λάθη τους.

  Προσωπικά μου έχει προκαλέσει έκπληξη ότι πολλοί ρίχνουν τα τέσσερα ανωτέρω πρόσωπα στο ανάθεμα της Ιστορίας με γνώσεις που περιορίζονται σε ότι έλαβαν απο κομματικά φροντιστήρια και όχι απο δική τους τριβή με το έργο τους. Αναπαράγουν τα ίδια στερεότυπα κλισέ. Κάθε φορά ξεκινώ να διαβάζω με την ελπίδα ότι θα συναντήσω κάτι νέο, η ελπίδα μένει μετέωρη σχεδόν πάντα .

  Η Ελληνική κοινωνία σήμερα ή καλύτερα απο το 1965 και μετά- όταν πραγματώθηκε μια ακόμα εκτροπή της λαϊκής εντολής απο θεσμικά και εξωθεσμικά κέντρα- είδε ότι δεν γίνεται τίποτα. Πως κάθε φορά η λαϊκή θέληση θα νοθεύεται. Η Χούντα επιβεβαίωσε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι η Ελλάδα στις σκέψεις των εκάστοτε πολιτικών ηγεσιών ήταν πάντα προτεκτοράτο . Το ότι ο Ελληνικός λαός έχασε την μαχητικότητα του είναι και ευθύνη των αριστερών πολιτικών σχημάτων.

  Όμως κατά τρόπο μαγικό κρύβεται η διαβρωτική δράση των αστικών μορφωμάτων. Εκτός αν υποστηρίξει καποιος πως τα αστικά κόμματα επί δεκαετίες σφυρηλατούσαν την πατριωτική συνείδηση των Ελλήνων και παρήγαγαν μια χώρα κοινωνικά δίκαιη , πολιτικά δημοκρατική, κυρίαρχη και ανεξάρτητη. Όταν ξεκινά μια προσέγγιση στο γίγνεσθαι ξεκινά πάντα με την διαδικασία της αυτοκριτικής και αυτογνωσίας και δεν περιορίζεται μόνο στην ενοχή των αντιπάλων. Αυτό λέγεται αρθρογράφε σοβιετικού τύπου λογική γιατί κάποτε αμφισβήτησες πως τα Ελληνικά κόμματα σήμερα ως έχουν είναι σοβιετικού χαρακτήρα και παρέθεσες ως επιχείρημα τα πορτραίτα.

  Η Επανάσταση η οποία σήμερα βιώνει ο Ελληνισμός είναι η Βουβή επανάσταση. Μια επανάσταση σιωπής , όπου κάθε μέρα η κοινωνική οργή -δίκαιη η μη- διογκώνεται .Απέναντι σε ένα κοινωνικό σώμα το οποίο κάλλιστα μπορεί να θεωρηθεί ως καζάνι που βράζει δεν πρέπει να επαναλάβουμε άπαντες τα λάθη του χτες. Να μην λειτουργήσει και η Ν.Δ. ως απλή οδός εκτόνωσης αλλά ως εκείνος ο πολιτικός χώρος που υπεύθυνα, μεθοδικά , συστηματικά θα μετασχηματίσει την Ελληνική κοινωνία. Είναι μια δύσκολη πορεία μια παρά πολύ δύσκολη διαδικασία όπου ο καθείς καλείται και να σεβαστεί και δημιουργικά να καταθέσει ότι καλύτερο διαθέτει μα και να στηρίξει και να υποστηρίξει με κάθε τρόπο μια προσπάθεια που ξεπερνά τα στενά κομματικά όρια και αγγίζει τον χαρακτήρα του πανεθνικού.

  Η πραγμάτωση της Ηγεμονίας, η απόσπαση της συναίνεσης ευρύτερων κοινωνικών ομάδων με την πειθώ επιβάλλει απέναντι σε ότι πολιτικά αναπτύσσεται και δραστηριοποιείται να διατηρούμε μια γόνιμη αντιπαράθεση με πολιτικούς όρους στην βάση της εποικοδομητικής κριτικής ,ότι άλλο αποτελεί αγένεια , δεν συνάδει με τις αρχές του Ελληνικού Πολιτισμού

  Ως Έλληνας Αριστερός δεν συστοιχίζομαι ούτε στοιχίζομε πίσω απο πολιτικές εκτός ελληνικής πραγματικότητας. Στο μπόλιασμα της πολιτικής σκέψης μου σημαντικό ρόλο παίζουν οι καταβολές μου ως Έλληνας, ως Αριστερός, μα δεν κλείνω τα μάτια και τα αυτιά σε ότι θετικό προκύπτει καθημερινά απο όπου κιαν προέρχεται. Μόνο έτσι θεωρώ ότι η κοινωνική μου συνείδηση αποκτά ρίζες ίδιες με αυτές της συλλογικής Ελληνικής συνείδησης. Τα παιχνίδια εξουσίας με αφήνουν αδιάφορο , χωρίς να σημαίνει ότι δεν τα παρατηρώ κατά συνέπεια δεν φέρω την βασική αριστερή ασθένεια της αδυναμίας της μετεξέλιξης και της απουσίας επαφής με το κοινωνικό περιβάλλον ως αναπτύσσεται . Η Αγωνία της επιβίωσης, των συνεπειών της οικονομικής δυσπραγίας κρέμεται ως σπάθη και στο δικό μου κεφάλι όμως δεν θα με οδηγήσει στον Ηθικό ξεπεσμό ούτε την Πνευματική Εξαθλίωση. Και δεν θα σπαταληθώ σε ένα αδιάκοπο κυνήγι ενόχων όπως δεν θα εγκλωβιστώ και σε ψευτοδιλήμματα απο όπου κιαν προέρχονται, όπως κιαν λέγονται όπως κιαν ορίζονται.

  Γιατί το πραγματικό δίλημμα είναι ένα, η Εκπλήρωση της Ιστορικής αποστολής του Ελληνισμού ή καταστροφή του και εξαφάνιση απο τον κόσμο.Η Απάντηση στο δίλημμα αυτό αποτελεί και τηνη μόνη ασφαλής διέξοδο από το διχαστικό κλίμα το οποίο τείνει να αποτελέσει μόνιμη κατάσταση στον Ελλαδικό χώρο. Η όποια μετατόπιση πέραν αυτού συνιστά υπεκφυγή απέναντι σε ότι διακυβεύεται

  Το στρατηγικό αυτό δίλημμα επιτάσσει την εκπόνηση και κατάθεση αξιόπιστου σχεδίου εθνικής και κοινωνικής σωτηρίας. Όσο αυτό καθυστερεί τόσο κάθε μέρα θα αναβλύζουν εντάσεις οι οποίες και θα συντηρούν τυχάρπαστες πολιτικές πρακτικές και πολιτικά άκρα Η παρουσία ενός ρεαλιστικού εθνικού σχεδίου, που θα πείσει ότι αποτελεί την εναλλακτική λύση στην έξοδο της Ελλάδας απο την κρίση θα δώσει την απαραίτητη ώθηση και παράλληλα θα σημάνει και την επίτευξη σημαντικών εκλογικών ωφελημάτων.

  Παρά τα όσα γράφονται και λέγονται οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες το επόμενο χρονικό διάστημα αρκεί το ευνοϊκό κλίμα που θα παραχθεί να κεφαλοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

  • akenaton avatar
   akenaton @ Δρόλαπας 22/07/2013 14:34:34

   Θεωρείστε αυτό το κείμενο μια μικρή και σύντομη διαπιστωτική πράξη και μια ελάχιστη απόπειρα να φωτιστεί το "προσεχώς". Συμφωνώ ότι θα υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις στο άμεσο μέλλον. Η αυτοκριτική έχει νόημα όταν έχει κανείς αντιληφθεί τα λάθη του και είναι διατεθειμένος να τα διορθώσει. Ειδάλλως, είναι πουκάμισο αδειανό, με το οποίο τυλίγονται συχνά τα εληνικά κόμματα (περισσότερο τα "αριστερά"), δίκην καραγκιοζικού μπερντέ. Τέλος, να σημειώσω πως, όπως κι εσείς φαντάζομαι, έτσι κι εγώ είμαι "ένας μοναχικός καουμπόη" και καθόλου δεν παριστάνω τον "φορέα" κομματικής αλήθειας ή το "όργανο μετάγγισης" κομματικής "γραμμής". Άρα, γράφω αυτά που πιστεύω, έτσι όπως τα σκέφτομαι χωρίς την κομματική (αυτο)λογοκρισία που πολλές φορές υπαινίσσεσθε πως θα ήταν ίσως απαραίτητη από την πλευρά της κεντροδεξιάς, στην κατεύθυνση της επίτευξης της απαραίτητης και γόνιμης σύγκλισης προς τα εκεί, πολιτών διαφόρων πολιτικών προελεύσεων. Άρα, η "σοβιετικού τύπου λογική" αφορά μονάχα εμένα τον ίδιο ως κριτική και όπως κάθε καλόπιστη (θεωρώ) κριτική, παρόλο που δεν την ασπάζομαι όσον με αφορά, είμαι υποχρεωμένος να την δεχτώ.
   Να είστε καλά πάντα.

 8. Hawk avatar
  Hawk 22/07/2013 12:54:33

  Ελα ντε, άλλη όρεξη δεν είχε ο κόσμος να τον κάνει και αυτόν αγά πάνω από το κεφάλι του, προκόψαμε βλέπεις τόσα χρόνια με όσους μας διοίκησαν και τώρα δεν έχουμε άλλη πρεμούρα εκτός του τσίπρα.

 9. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 22/07/2013 21:21:24

  Αγαπητέ αρθρογράφε την ψυχή μας καταθέτουμε άπαντες κατα συνέπεια και λάθη , θα υπάρξουν και υπερβολές και παραλείψεις.Στην προσπάθεια ανάταξης της Κοινωνίας μας ο καθείς συνεισφέρει ότι διαθέτει και απο όποια θέση θεωρεί πως του ταιριάζει .Σε ότι αφορά την αυτοκριτική σε ατομικό επίπεδο εγω καταγράφω τις δικές σου παραλείψεις ή τα δικά σου λάθη και εσύ τις δικές μου ατέλειες ή ασυνέπειες χωρίς όμως να αγνοούνται οι καταβολές μας.

  Την αυτοκριτική των αριστερών σχημάτων την έζησα και εγω όπως και πολλοί άλλοι.Την αυτοκριτική του Δεξιού χώρου ελάχιστες φορές την εντόπισα , κεκαλυμμένη πάντα.Αλλά να σου πω την αλήθεια δεν μου λέγει τίποτα όταν δεν διακρίνω την σοφία που είναι προυπόθεση να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη στον μέλλοντα χρόνο .Την απουσία αυτή και θεωρώ λογική σοβιετικού τύπου.Ομως θα πρέεπι να δεχθείς κάτι πως απέναντι στα λάθη των αριστερών σχημάτων έχω φανεί πιο γαλαντόμος απο όσο εσύ απέναντι της πολιτικής παρουσίας της Δεξιάς

  Δεν υπαινίσσομαι τίποτα μιλώ καθαρά κα ιλέγω αν θέλει η Ν.Δ. την Ηγεμονία επι ευρύτερων κοινωνικών στρωμάτων θα πρέπει να αποκτήσει και κεντροαριστερά αντανακλαστικά σε ποιό επίπεδο και σε πιο βαθμό εκείνη θα το κρίνει καθως και το πεπόνι δικό της και το μαχαίρι στο χέρι της. Πιότερο όμως στο κάλεσμα της δική μας ανάγκης υπακούουμε και όχι σε κελεύσματα άλλων

  Απο την (και) αριστερή ασθένεια της "θέσης" της αυτοπροβολής και φιλαρεσκείας πολλοί δεν προσβλήθηκαμε ποτέ. Ο λόγος απλός το ορεινό και τα ρουμάνια είναι το γονικό μας και εκεί οι θερμοκρασίες κα ιοι συνθήκες δεν επιτρέπουν λογικές τέτοιου τύπου.

  Αν φορές που θεωρηθεί λανθασμένα οτι η έκθεση σε επαφή με τις παρακείμενες πεδινές περιοχές δύναται να μεταφέρει ασθένειες του κάμπου, να γνωρίζεις πώς τούτο αν πραγματωθεί θα σημάνει και το τέλος της ύπαρξης. Πίσω στο ορεινό καρτερεύουν πάντα αγρίμια να μετρηθείς και να αναμετρηθείς μαζί τους κάθε στιγμή κάθε λεπτό και όχι θρασίμια

  Και συ να σαι πάντα καλά αδερφέ και σε ευχαριστώ

 10. Γυμναστική avatar
  Γυμναστική 26/10/2013 00:50:40

  Τουλάχιστο κάνε και λίγη γυμναστική να αξίζει το κόπο :P

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.