H διαχρονική δικτατορία της Κεντροαριστεράς θέλει να πάρει τη ρεβάνς
09/03/2014 09:12
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

H διαχρονική δικτατορία της Κεντροαριστεράς θέλει να πάρει τη ρεβάνς

Αν διαβάσει κανείς τα κυριακάτικα φύλλα ορισμένων εφημερίδων θα νομίσει ότι ήρθε σε άλλη χώρα. Οι δημοσκοπήσεις, κρυφές και φανερές, τα σχόλια, τα υπονοούμενα και τα σενάρια δείχνουν ότι το πολιτικό τοπίο της Ελλάδας έχει αλλάξει μέσα σε λίγες ημέρες.

Από τη μια η "Ελιά" που μπαίνει δυναμικά στον πολιτικό στίβο και την προωθούν όλα τα μέσα ενημέρωσης σαν κάτι το φανταστικό, το καινούριο, το πρωτοποριακό, το επαναστατικό. Ασχέτως αν στην πρώτη θέση των καθισμάτων βρίσκονται ο Σημίτης, ο Βενιζέλος, ο Λοβέρδος και ο Μόσιαλος. Αίφνης η Ελιά γίνεται κάτι σαν το think tank της κεντροαριστεράς όπου διάφοροι γκουρού ήρθαν για να μας φωτίσουν για το μέλλον της χώρας. Κι όλα αυτά τα βλέπουμε στις εφημερίδες και τα ακούμε στα κανάλια και νομίζουμε ότι ακούμε τον Ομπάμα πριν τέσσερα χρόνια να λέει ότι μπορεί να τα αλλάξει όλα.

Αλλά εκεί που γίνεται της κακομοίρας είναι στο Ποτάμι με τις… πέστροφες. Εκεί που μένει ο κόσμος κάγκελο γιατί ξαφνικά μέσα σε μια εβδομάδα το ποτάμι γέμισε ψάρια. Μέχρι και πάνω από 10% δίνουν διάφοροι δημοσκόποι και επικοινωνιολόγοι στον Σταύρο Θεοδωράκη αφήνοντας υπονοούμενα ότι μπορεί ακόμη και να κυβερνήσει τη χώρα. Μέσα σε μια εβδομάδα οι «μασέρ» της κεντροαριστεράς που επί χρόνια λειτουργεί σαν ένα είδος πολιτικής δικτατορίας στη χώρα, πήραν έναν τηλεοπτικό δημοσιογράφο και τον μετατρέπουν σε ηγέτη της κεντροαριστεράς. Απίστευτα πράγματα, αλλά η Ελλάδα συζητά ολόκληρη για το Ποτάμι και για την Ελιά. Και πώς τα έχουν καταφέρει να είναι αυτό που λέμε «talk of the town» είναι απορίας άξιο. Ή μάλλον δεν είναι αν δούμε ποιοι «πουλάνε» μια χαρά την ιδέα της κεντροαριστερής ανασύνταξης δυνάμεων που πρέπει να ξανακυβερνήσει τη χώρα, γιατί την πρώτη φορά δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το έργο (καταστροφικό).

Το Mega, το Έθνος της Κυριακής, ολίγον Βήμα και πολύ Πρώτο Θέμα εμφανίζουν το Ποτάμι να έχει φουντώσει για τα καλά, να έχει παρασύρει τους πάντες, να ξεβράζει τους παλαιούς πολιτικούς, να είναι έτοιμο να αναλάβει την εξουσία. Ποιο το Ποτάμι και ποιος ο Θεοδωράκης. Χωρίς πρόσωπα, χωρίς σχέδιο, χωρίς διακήρυξη. Απλά και μόνο με λόγια του αέρα, κουβέντες καφενείου και πολύ, μα πάρα πολύ χρυσόσκονη.

Κι έτσι όλο αυτό που λέμε κεντροαριστερά, Ελιά, Ποτάμι, ΔΗΜΑΡ και διάφορα άλλα ορφανά, γεμίζουν τις οθόνες των ειδήσεων και τις σελίδες των εφημερίδων θέλοντας να αποδείξει ότι έρχεται για να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας και να μας σώσει από τους κακούς δεξιούς. Αλλά και να δείξει ποιος είναι το αφεντικό στην Ελλάδα από τη μεταπολίτευση και ύστερα. Λέγε με διαπλοκή. Όλη αυτή η κινητικότητα είναι απλά η επιβεβαίωση ότι η κεντροαριστερά έχει τους τρόπους της να αναγεννιέται από τις στάχτες της. Χρησιμοποιεί τα ίδια μέσα, δηλαδή τα διαπλεκόμενα media, πετάει μπροστά δύο – τρία νέα πρόσωπα, ρίχνει και καμιά ιδέα και κανένα όραμα και ξανακερδίζει τον κόσμο. Το έκανε ο Ανδρέας το 1981 με τις παπάρες του περί ΝΑΤΟ και ΕΟΚ και εθνική κυριαρχία. Το ξαναέκανε ο Ανδρέας μετά το διάλειμμα Μητσοτάκη, όταν έριξε ξανά το σύνθημα «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά». Έτσι έμεινε 8 χρόνια στην εξουσία ο Σημίτης μ’ εκείνα τα τσιτάτα περί εκσυγχρονισμού, περί ΟΝΕ, περί σύγκλισης μισθών της Ελλάδας με τις άλλες χώρες.

Το πέτυχε ο Γ. Παπανδρέου το 2009 με τις υποσχέσεις για λεφτά που υπάρχουν και με το σύνθημα «ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε».

Και πάει να το πετύχει τώρα η δήθεν νέα κεντροαριστερά με το Ποτάμι και την Ελιά. Πάει να ξανακερδίσει το παιχνίδι, να επιβεβαιώσει τη δικτατορία της. Φυσικά με την πλήρη συμπαράσταση των γνωστών επιχειρηματικών και μιντιακών κέντρων.

Οποίος έχει μάτια και βλέπει πίσω από τις λέξεις και τις εικόνες θα διαπιστώσει ότι απλά είναι η ίδια κεντροαριστερά των τελευταίων 40 ετών που κάθε φορά αλλάζει ρούχα, μακιγιάρεται και βγαίνει στο πολιτικό κουρμπέτι. Τώρα, μάλιστα, που έχει και έναν δεξιοτέχνη του μοντάζ όπως ο Θεοδωράκης, μπορεί και να σαρώσει.

Άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς με απλά λόγια. Πίσω από όλους αυτούς τους «νέους», τους «πρωτοποριακούς», τους «μοντέρνους» βρίσκονται πάντα αυτή η «δηθενιά» της κεντροαριστεράς που πάντα πιστεύει ότι η Ελλάδα της ανήκει. Και θα δούμε πολλά μέχρι τις εκλογές...

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ποταμίσιος Χάνος - νέο είδος avatar
  Ποταμίσιος Χάνος - νέο είδος 09/03/2014 10:17:24

  ''Το Mega, το Έθνος της Κυριακής, ολίγον Βήμα και πολύ Πρώτο Θέμα εμφανίζουν το Ποτάμι να έχει φουντώσει για τα καλά, να έχει παρασύρει τους πάντες, να ξεβράζει τους παλαιούς πολιτικούς...'' Αφού κανένας δεν τους εμποδίζει, γιατί να μη συνεχίσουν με τα δοκιμασμένα επιτυχημένα μέσα του παρελθόντος; Οι ''συγγενείς'' μου αποτελούν ικανό αριθμητικά πλήθος, που αν κατευθυνθεί κατάλληλα με πλαστές δημοσκοπήσεις και συνεχές πιπίλισμα των εύπλαστων ...εγκεφάλων, μπορεί ενδεχομένως να διαμορφώσει τις επιθυμητές πραγματικότητες. Αφού κατάφεραν να σερβίρουν ως επιτυχημένο και νοικοκύρη τον κ. τίποτε Σημίτη, γιατί όχι και τον χωρίς ελιές τηλεηγέτη κυρ Σταύρο; Ψαρεύουν σε θολά νερά, μα όλα είναι πιθανά όταν κανείς έχει να ...παίξει με το είδος μου.

 2. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 09/03/2014 10:33:23

  Το αβαντάζ του Λογικού του Κέντρου, δεξιού κι αριστερού. Οι κοινοβουλευτικές δημοκρατίες της Δ. Ευρώπης είχαν θετική πορεία στο βαθμό που κατάφεραν να επιτύχουν στη βάση των κοινωνιών τους, αλλά και σε επίπεδο πολιτικών και οικονομικών ηγεσιών, συναινετικές πολιτικές. Οι απαιτήσεις για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της οικονομίας και του πολιτικού συστήματος απαιτούσαν πολιτικές συγκλίσεων. Οι διαφορές μεταξύ των κυβερνώντων κομμάτων της Σοσιαλδημοκρατίας και των δεξιών Λαϊκών ήταν στην ουσία πλέον ιδεολογικοσυμβολικές. Δλδ. άνευ πρακτικής σημασίας. Μετά το έτος καμπή, το 1990, η σύγκλιση γίνεται με πολιτικές επιλογές φιλελευθερισμού/νεοφιλελευθερισμού. Σήμερα, λόγω της πανευρωπαϊκής ύφεσης, οι αριστερές φιλολαϊκές αφηγήσεις επανέρχονται. Ο ιδεολογικο-συμβολικός λόγος του κεντρώου χώρου μετακινείται αριστερότερα. Δυναμώνει η νοσταλγία για τις προ του 1990 αριστεροφανείς σοσιαλδημοκρατικές αφηγήσεις και πολιτικές. Η Δ. Ευρώπη οικοδομήθηκε μεταπολεμικά με βάση τις πολιτικές της Συναίνεσης και των συγκλίσεων. Πρόκειται για φιλελεύθερες κεντρώες πολιτικές. Η Γερμανία είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα του μοντέλου αυτού με όλες τις πολυπλοκότητές του. Επομένως, όσοι και όσες επιθυμούν να επιπλεύσουν πολιτικά υιοθετούν το αυτονόητο, δλδ. το αβαντάζ του αριστεροδεξιού κεντρώου Λόγου. Αυτά που προτείνουν είναι τα αυτονόητα για την λειτουργία των κοινωνιών των κρατών της Ευρώπης. Το πρόβλημα στη χώρα μας είναι ότι στο χώρο αυτό στοιβάζονται - ειδικά στην αριστερά του εκδοχή, οι εραστές της κεντρώας κενόλογης απραξίας. Επί της ουσίας είμαστε όλοι κεντρώοι. Η Κοινοβουλευτική Δημοκρατία είναι από τη φύση της κεντρώα! Το 80% των Ελλήνων είναι κεντρώοι. Υποστηρίζουν δλδ. τα αυτονόητα για την λειτουργία της Κοινωνίας. Επομένως, υπάρχει αγορά πελατών. Λαϊκή αγορά μικροπωλητών. Η μόνη διαφορά, αν το αρνάκι εισαγωγής ή ντόπιο. Θέμα τιμής. Όλα πουλάνε. Η ευκολία νάσαι κεντρωοαριστεροδεξιός. Η δυσκολία είναι νάσαι Δεξιός ή Αριστερός. Πρόκειται για ζητήματα αξιών, αρχών και πρακτικών αναγκών, καθώς και ασπόνδυλων υποσχέσεων και θεατρινισμών. Η χώρα μας τι χρειάζεται σήμερα; Ας μάθουμε να απαντάμε από μόνοι μας στα καυτά ερωτήματα.

 3. ΓΓΣ avatar
  ΓΓΣ 09/03/2014 10:41:27

  Αν αφεθεί και η ΝΕΡΙΤ στα χέρια τους τότε ο φιλελευθερισμός και η αξιοκρατία θα αργήσουν πολύ....

  • μελιτίνη avatar
   μελιτίνη @ ΓΓΣ 09/03/2014 12:30:28

   H NEPIT

   • μελιτίνη avatar
    μελιτίνη @ μελιτίνη 09/03/2014 13:38:59

    ..με τροχονόμο τη ΔΡΑΣΗ (Προκοπάκης) στη ΝΕΡΙΤ διασφαλίζονται οι κεντροαριστερές δυνάμεις (ελιά-δημαρ-ποτάμι)με προσλήψεις στους ρόλους κλειδιά, εξασφαλίζεται ο νεοφιλελευθερισμός και εξεφτελίζεται κάθε έννοια αξιοκρατίας! Συνεπικουρούντος του Καψή βεβαίως βεβαίως...

    • ΓΓΣ avatar
     ΓΓΣ @ μελιτίνη 09/03/2014 20:18:51

     Έχετε μπερδευτεί λίγο...

 4. Αντιγόνη avatar
  Αντιγόνη 09/03/2014 11:23:37

  ''...έρχεται για να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας και να μας σώσει από τους κακούς δεξιούς.'' Αν όμως κοιτάξει κάποιος λίγο πιό προσεκτικά πίσω απ΄τις μεγαλοστομίες και τα τζαμπασυνθήματα, ζητάει απλώς όλο αυτό το συνοθύλευμα, ένα κομμάτι από την πίτα της εξουσίας. Ως ''τσόντες'' πασχίζουν όλοι ετούτοι να πλασαριστούν, αντικαθιστώντας το Πασόκ και τη Δημάρ που ...ξεπουλήσανε πλέον κι ο φερετζές τους σκίστηκε. Τώρα δοκιμάζονται οι νέοι χαμάληδες-μασκοφόροι και όποιος ανόητος τσιμπήσει.

 5. NEMESIS avatar
  NEMESIS 09/03/2014 11:41:43

  H ΛΕΞΗ "ΚΕΝΤΡΟ" ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΤΟΝ ΨΟΦΟΔΕΪΣΜΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΑΚΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ " ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟΦΥΛΑΞ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΤΥΦΥΛΑΞ" Σ΄ ΟΠΟΙΑ ΛΕΞΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟ ΤΗ ΜΟΛΥΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΤΕΛΙΖΕΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΓΙΔΕΥΕΙ ΕΚΦΥΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΣΤΟΥΣ- ΕΝΟΧΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΤΥΧΑΙΑ (ΚΑΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΠΤΩΣΗ) ΕΝΩ ΔΕΝ ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ. Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ: ΛΟΥΜΠΕΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΟΡΤΩΣΟΥΝ ΤΟ ΑΘΛΙΟ ΣΑΡΚΙΟ ΤΟΥΣ (ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΜΟΙΩΝ ΤΟΥΣ) ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ - ΕΙΤΕ ΩΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ, ΕΙΤΕ ΩΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΕΙΤΕ ΩΣ ΣΟΣΙΑΛΙΖΟΝΤΕΣ- ΣΥΝΕΔΕΣΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ (ΜΝΗΜΟΝΙΑ - ΕΛΛΑΣ, ΙΣΠΑΝΙΑ Ή ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΟΛΕΘΡΟ - ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΠΕΤΑΣΜΑΤΟΣ) Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΡΡΩΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ: Η ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

  • Νέστωρ avatar
   Νέστωρ @ NEMESIS 09/03/2014 17:52:34

   Έτσι, έτσι!

  • ricasso avatar
   ricasso @ NEMESIS 09/03/2014 18:07:50

   Να αγιάσουν τα δάχτυλά σου

  • Yet avatar
   Yet @ NEMESIS 09/03/2014 19:50:45

   Xo xo xo! Μπορείς και πιο κεφαλαία άραγε; Nα είσαι καλά ακριβοδίκαιε, ψύχραιμε κριτή και βαθύ γνώστη των Ιστορικών δεδομένων. Έγραψες!

   • NEMESIS avatar
    NEMESIS @ Yet 09/03/2014 21:04:23

    http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/apisteuto-ubreologio-apo-kallitechnh-enantion-ths-ellados-ellhnes-gourounia ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ TI ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΚΦΥΛΙΣΜΕΝΟΣ ΑΣΤΟΣ;

    • Yet avatar
     Yet @ NEMESIS 09/03/2014 22:07:03

     Ουόπς!! Οκ. Αυγό. Αλλά τι αυγό; Βραστό ή τηγανητό; Και αν βραστό, τότε σφιχτό ή μελάτο; Αυτό ειν το θέμα....

     • gikon avatar
      gikon @ Yet 09/03/2014 22:20:24

      Ολωσδιόλου κλούβιο!

     • NEMESIS avatar
      NEMESIS @ gikon 10/03/2014 09:57:42

      ΕΙΔΑΤΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΕΠΙ ΜΑΚΡΟΝ ΣΥΓΧΡΩΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ; ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΙ ΤΟΥΣ (ΚΑΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΑΝΟΗΤΟΥΣ) ΠΟΥ ΑΚΟΥΝ ΤΑ ΠΟΜΦΟΛΥΓΟΛΟΓΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΑΣΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΙ ΚΕΡΔΟΣ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ; ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΤΙ ΟΔΗΓΟΥΜΕΘΑ ΣΤΟΝ ΟΛΕΘΡΟ; Η ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ - Η ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΟΥ Ή ΗΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ ΛΕΓΟΜΕΝΗ- ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΩΣ Η ΠΡΟΔΟΤΙΚΟΤΕΡΗ, ΑΝΙΚΑΝΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΙΔΙΟΤΕΛΕΣΤΕΡΗ ΟΛΩΝ ΖΗΛΩΝΕΤΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ;

     • gikon avatar
      gikon @ NEMESIS 10/03/2014 10:47:01

      Να και η επιβεβαίωση!

     • NEMESIS avatar
      NEMESIS @ gikon 10/03/2014 17:57:30

      Προ τοιουτων επιχειρηματων παραιτουμαι. Beati....

     • gikon avatar
      gikon @ NEMESIS 10/03/2014 22:08:32

      Έλα, που θέλεις και πολιτικό διάλογο. Πώς να αντιπολεμήσει κανείς κάτι το αήττητο; Άλλωστε οι περιπτώσεις σας είναι του γιατρού και του εισαγγελέα, δεν εμπίπτουν στην αρμοδιότητά μου.

 6. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 09/03/2014 12:38:57

  O Σαμαράς όταν ανέλαβε την ηγεσία της ΝΔ δήλωσε ότι αναγνωρίζει το κενό που υπάρχει στα παραταξιακά ΜΜΕ και θα το καλύψει.Η κρίση και το μνημόνιο έθεσαν το ζήτημα αυτό σε δεύτερη μοίρα.Τα κεντροαριστερά διαπλεκόμενα ΜΜΕ προσωρινά στήριξαν τη ΝΔ καθώς το ΠΑΣΟΚ κατέρρευσε και δεν είχαν άλλη επιλογή αφού δεν ήθελαν το ΣΥΡΙΖΑ.Αλλά αυτή η στήριξη ήταν εντελώς προσωρινή.Τίποτε δεν έχει αλλάξει και μόλις διασφαλισθεί η παραμονή της Ελλάδος στην ευρωζώνη (με τη δύναμη των ψηφοφόρων της ΝΔ γιατί οι πασόκοι λάκισαν στο ΣΥΡΙΖΑ) θα ξαναθυμηθούν τα "αντιδεξιά" συνθήματα για να ξανάλθουν στην εξουσία και να καλέσουν πίσω τους συριζοπασόκους που εφ όσον λεφτά υπάρχουν θα ξαναγυρίσουν. Αυτό το ξέρουν ΟΛΟΙ στη ΝΔ.Το τι κάνουν όμως (και χαρίζουν λεφτά στα κανάλια που αύριο θα θυμηθούν ότι είναι "προοδευτικά" αφού τελειώσουν με το μνημόνιο εννοείται) είναι άλλο ζήτημα.

 7. Βούλα Ελευθεριάδου avatar
  Βούλα Ελευθεριάδου 09/03/2014 12:55:45

  αν συνεχίσουμε να ασκούμε την ίδια επικοινωνιακή πολιτική τα φαντάσματα θα προχωρούν και τα πτώματα θα εγερθούν

 8. riot avatar
  riot 09/03/2014 13:32:44

  Απορώ γιατί η Κυβέρνηση δεν έχει δώσει εντολή να ψαχτούν όλα τα ΜΜΕ. Όλοι αυτοί που προωθούν "το Ποτάμι" είναι χρεοκοπημένοι. Να γίνουν τα ποσά άμεσα απαιτητά από τις τράπεζες και να κλείσουν τα μαγαζάκια τους που επιβιώνουν από τις καταθέσεις του κοσμάκι. Η κυβέρνηση έχει και το μαχαίρι και το καρπούζι να τελειώνει με την μιντιακή διαπλοκή.

 9. Χμμμμ avatar
  Χμμμμ 09/03/2014 13:48:23

  Δεν φταιει το σύστημα, αλλα αυτοι που συνεχίζουν να γλυφουν επι δεκαετιες το συστημα. Η δεξια ποτε δεν φρόντισε να εχει ενα δικο της εοικοινωνιακο μοντελο, κάθε φορα που κατακτα την εξουσια στηνει κ@λ@ στην mediaκη διαπλοκη για να την στηριξει και ως συνηθως την πατάει. Ποιος της φταιει μετα? το συστημα ¨? ή η ιδια με τα συνεχόμενα τραγικα της λάθη? Με το 1/100 των χρηματων και των ¨διευκολυνσεων που κανει προς το συστημα (ενω γνωριζει οτι αυτο σε πρωτη ευκαιρια θα την καταπιει) θα μπορούσε να στησει δικό της εμπιστο μηχανισμο. Ποτέ δεν επεδίωξε να το κανει ενω κατα ενα περίεργο λογο πολεμησε τα δικα της παιδια που πηγαιναν εναντια στην διαπλοκή. Τι να πει κανεις? ειμαστε αξιοι της μοιρας μας ενω κάλλιστα θα μπορουσαμε να γινουμε ο δακος που θα μαραζωσει την ελια, το φραγμα που θα κανει το ποταμι ρυακι και το χερι που θα τραβηξει την κουβερτα ξεσκεπαζωντας τον ΣΥΡΙΖΑ. οκ παιδια Συνεχιστε ετσι Σκυψτε κι αλλο.

 10. Παναγιώτης avatar
  Παναγιώτης 09/03/2014 15:26:32

  σσσσ....μη τους ενοχλείτε ασχολούνται με τη χρυσή αυγή.αλλά ρε παιδιά τι άλλο μένει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ ;Το πολύ-πολύ να ολοκληρώσει το έργο αυτό το να μας πάρει πιο γρήγορα τα σπίτια.

 11. panas avatar
  panas 09/03/2014 15:36:58

  Καλά όλα αυτά τα "ιδεολογικά" με τους κακούς ή καλούς δεξιούς ή αριστερούς και το μπαλάκι με τις ευθύνες. Κάτι με συγκεκριμένες προτάσεις για λύσεις των μικρών προβλημάτων για αυτούς που αγαπούν τις θεωρίες από τη θέση του βολεμένου και τεράστιων προβλημάτων για εμας που τα αντιμετωπίζουμε θα διαβάσουμε κάποτε; Ξέρω. Είμαι εκτός θέματος...

 12. αποτυχημένος αναρχοταλιμπαν avatar
  αποτυχημένος αναρχοταλιμπαν 09/03/2014 16:26:11

  Ν' αγιάσει το χέρι αυτού που έγραψε το άρθρο! Συμφωνώ απόλυτα!

 13. Διογένης avatar
  Διογένης 09/03/2014 16:34:00

  Τίποτε από όλα αυτά δεν θα πιάσει. Ελιά, ποτάμι, ΔΗΜΑΡ, όλα αυτά είναι ανακύκλωση των ίδιων ατόμων, των ίδιων ψηφοφόρων, των ίδιων πολιτικών. Δεν κρατάει η κεντροαριστερά κυριαρχία με επικοινωνιακές πατέντες, χρειάζεται και πολιτική. Είτε μας αρέσει, είτε όχι, ο Σημίτης είχε πολιτική (άλλο ότι δεν μας άρεζε η πολιτική του), όπως και ο Ανδρέας. Μέχρι και ο ΓΑΠ είχε πολιτική (καταστροφής), αφήσε πίσω του την καταστροφή του ΠΑΣΟΚ. Ετούτοι εδώ τι έχουν; Ποιος τους δίνει σημασία; Σήμερα στην Ελλάδα πολιτική έχει μόνον ο Σαμαράς. Πολιτική θετική, δημιουργική. Εκτέλεσε το Μνημόνιο καλύτερα από τις προβλέψεις και πάει να τους κερδίσει μέσα στην έδρα τους. Αφού δεν μπορούσε να ηγηθεί επανάστασης, αποφάσισε να παίξει όχι μόνον στην έδρα τους, αλλά και με τους κανόνες τους. Και ήδη τους νικάει. Τις τελευταίες εβδομάδες αυτό το βλέπουν όλο και περισσότεροι και γι' αυτό ανακάμπτει δημοσκοπικά το πράγμα για τη ΝΔ. Αύριο θα το δουν όλοι. Και τότε οι Έλληνες θα γίνουν κατά πλειοψηφία σαμαρικοί. Το "πρωτογενές πλεόνασμα" δεν το έδειξε, αλλά η έξοδος στις αγορές θα το δείξει για τα καλά. Πρώτα ο Θεός μην πάει κάτι στραβά που τόσο καλά τα έχει καταφέρει μέχρι στιγμής η κυβέρνηση.

 14. Μαύρο κουτί avatar
  Μαύρο κουτί 09/03/2014 17:16:01

  Δικτατορία πάντως δεν μπορεί να υπάρξει ούτε από τη δεξιά, ούτε από την αριστερά, ούτε από τα κεντροδιάφορα. Όλα τα αποφασίζει ο κυρίαρχος Ελληνικός λαός, η ομοννοούσα πλειοψηφία του έστω, διά της πολυτίμου ψήφου της. Οι έμποροι, να πουλήσουν την πραμάτεια τους προσπαθούν. Αν ο πελάτης αποδεικνύεται κοθώνι, δικό του πρόβλημα.

 15. foros1 avatar
  foros1 09/03/2014 17:53:06

  αν η ΝΔ δεν φροντιζε να φερει την ανασφαλεια των διαθεσιμοτητων - απολυσεων, εν δυνάμει σε πανω απο μισο εκατομύριο οικογενειες ΔΥ, αλλα με μεταταξεις και συνταξιοδοτησεις οριοθετουσε το δημοσιο που ειναι αναγκαιο, σημερα ολες αυτες οι εκφρασεις της κετροαριστερας θα ηταν ανευ σημασίας, με μια ΝΔ με διψήφιο ποσοστο μπροστα απο τον δευτερο!

 16. George N avatar
  George N 09/03/2014 18:05:51

  Δεν θα δούμε παρά μόνο χαριτωμενιές από την κεντροαριστερά μέχρι τις ευρωεκλογές. Και τίποτα μετά. Στο συλλογικό υποσυνείδητο καταγράφηκε ως η αιτία της πτώχευσης. Ο "τρελός με την χατζάρα" (λαός) θα τελειώσει τον Μάη αυτό που ξεκίνησε δυό χρόνια πριν. Το θέμα είναι να πάρει μπρος η οικονομία γιατί γυαλίζει το μάτι του.

 17. Άπαντα Επιστάμενος avatar
  Άπαντα Επιστάμενος 09/03/2014 19:39:21

  Στην πραγματικότητα όλοι οι έλληνες είναι δεξιοί. Αν η δεξιά κάνει την δουλειά της όπως πρέπει δεν έχει φοβηθεί κάτι. Οι έλληνες είναι ορθόδοξοι, αγαπάνε την πατρίδα, δεν θέλουν να γίνουμε μειοψηφία στην χώρα μας εξαιτίας της αρθρόας προσέλευσης ξένων, επιθυμούν σκληρή στάση απέναντι σε τουρκία και σκόπια. Αν αυτά τα συνδυάσετε με μία οικονομική πολιτική που θα παραμένει δημοσιονομικά υπεύθυνη αλλά θα αφήνει απέξω ακραίες νεοφιλελεύθερες επιλογές, τότε έχουμε την σωστή συνταγή. Ακολουθώντας αυτήν την συνταγή δεν πρόκειται να χάσουμε ποτέ. Δεν πρόκειται να χάσουμε ποτέ διότι οι αλήτες που γράφουν συνθήματα στους τοίχους του τύπου : "Ελλάδα σκάσε" ή "Να ψοφήσει η ελλάδα να ζήσει η τάξη μας", είναι μία θλιβερή μειοψηφία του 5% μαζί με τους θολοκουλτουριάρηδες που έχουν σαν επάγγελμα την εθνική αποδόμηση.

  • ΜΒ avatar
   ΜΒ @ Άπαντα Επιστάμενος 09/03/2014 21:24:58

   Όταν λέτε ότι "όλοι οι Έλληνες είναι δεξιοί" πιστεύω ότι μάλλον είστε ράφτης, ειδικευμένος στα αντρικά παντελόνια. Ποια δουλειά, άραγε, αν κάνει η δεξιά δεν έχει να φοβηθεί; Την εκχώρηση της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας στους ξένους ή την εξαθλίωση των Ελλήνων; Και από πότε η ορθοδοξία ταυτίζεται με τη δεξιά; Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη της αριστεράς, κατά τη γνώμη μου, είναι ότι απεμπόλησε κάθε ιδεολογική ταύτιση με τις κύριες αρχές του Χριστιανισμού και άφησε τους πιστούς έρμαιο στα χέρια φανατικών θρησκόληπτων και υστερόβουλων ψευτοευσεβών πολιτικάντηδων. Αλήθεια, το κήρυγμα του Ιησού Χριστού περί αγάπης στο συνάνθρωπο, αλληλεγγύης, πενίας, πίστης και φιλανθρωπίας ποιου χώρου τις ιδέες απηχεί; Της αριστεράς ή της στυγνής φιλελεύθερης καπιταλιστικής δεξιάς; Όσο για το αν θα γίνουμε μειοψηφία στη χώρα μας, γι' αυτό θα είναι υπαίτιοι όχι οι δυστυχείς ξένοι, αλλά οι κυβερνώντες και οι σύμμαχοί τους που "αποφασίζουν και διατάζουν" το κλείσιμο νοσοκομείων, κλινικών, ιατρείων ΕΟΠΠΥ, στερούν τη δικαιούμενη ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη από όσους δεν έχουν να πληρώσουν (εκτός αν βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο του καρκίνου), αφήνουν τα Ελληνόπουλα αμόρφωτα, νηστικά και ανεμβολίαστα και, γενικά, επιχαίρουν με τα "θετικά" οικονομικά αποτελέσματα της ανθρωπιστικής κρίσης που έχουν προκαλέσει. Η δρομολογηθείσα γενοκτονία των Ελλήνων ολοκληρώνεται με τη μαζική μετανάστευση της νέας γενιάς (εκτός, βέβαια, των γόνων πολιτικών, εργολάβων, δημοσιογράφων και άλλων συστημικών αθυρμάτων), καθώς και ανθρώπων ικανών και μορφωμένων, που όχι μόνο χάνουν τη δουλειά τους λόγω της εξοντωτικής πολιτικής που εφαρμόζεται (μήπως από την αριστερά;), αλλά και διώκονται άγρια από τις φορολογικές και αστυνομικές αρχές που "έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό" εναντίον τους, σαν να είναι εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου.
   Η δεξιά (του Κυρίου) και τα πολιτικά της υβρίδια, υπόδουλη, άπληστη, άπατρις, δειλή και μοιραία, εξοντώνει τους Έλληνες και απεργάζεται την εθνική αποδόμηση εκτελώντας τις εντολές των αφεντικών της ("no people no problem").
   Πολύ φοβάμαι ότι, στο άμεσο μέλλον, μας περιμένουν οδυνηρές εκπλήξεις και στα εθνικά θέματα (Σκόπια, Θράκη, Κύπρος).

 18. blue nile avatar
  blue nile 09/03/2014 19:42:25

  Καλά καθήστε να έρθουν οι εκλογές και θα σπάσουμε πλάκα με τα υψηλά ποσοστά του Ποταμιού...κάπου στο 2,5% ...

 19. Άργος avatar
  Άργος 09/03/2014 20:26:40

  Εσείς εδώ μέσα πιστεύεται, ότι η πολιτική σκέψη στην Ελλάδα σήμερα εκφράζεται από δεξιά και αριστερά. Ετοιμαστείτε για εκπλήξεις στις εκλογές. Μέχρι τότε ζήστε τον μύθο σας.

 20. Ιεροφάντης avatar
  Ιεροφάντης 09/03/2014 22:39:35

  Κοιτάς επιλογές και έχεις τις εξής: 1. Συνταγματικό Τόξο (περιλαμβανομένων και Wannabe's αριστεράς και δεξιάς που επιθυμούν να συγχρωτιστούν με κόμματα ή παρατάξεις του συνταγματικού τόξου). 2. Χρυσή Αυγή (άλλως, αντισυνταγματικό τόξο) 3. Wannabe's αριστεράς και δεξιάς που δεν επιθυμούν να συγχρωτιστούν με κόμματα ή παρατάξεις του συνταγματικού τόξου 4. Δεν ξέρω / δεν απαντώ. Αν επιλέξεις συνταγματικό τόξο και wannabe's που θέλουν να συνεργαστούν με το συνταγματικό τόξο έχεις (α) ΚΚΕ, κολλημένο στο 1917. Ασφαλής επιλογή (για όσους το αντέχουν ακόμα). (β) Μπροστινοί Σημίτη (Σπύρου τε και Κώστα) και λοιπών (γερμανικών) δυνάμεων, ήτοι, Ελιά, ΠΑΣΟΚ, Loveρδος, 58, και λοιπές δημοκρατικότατες δυνάμεις. (γ) Αναπληρωματικοί Μπροστινών Σημίτη, ήτοι, ΔΗΜΑΡ, 101, ΣΥΡΙΖΑ (πλην Αριστερού Ρεύματος) κλπ. (δ) Β' Αναπληρωματικοί Μπροστινών Σημίτη, ήτοι Το Ποτάμι και όσοι άλλοι ανάλαφροι παρουσιαστούν μετά. (ε) Αριστερό Ρεύμα, μετά τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ. Ερχόμαστε στα δικά μας. (α) Ελληνικοί Υδατάνθρακες, αλλιώς ΑΝΕΛ. Δεν σχολιάζω άλλο... (β) ΛΑΟΣ, του ΠΡΟΕΔΡΑ Γιώργου, αυτού που ανέδειξε και αυτόν για τον οποίο θα καταλάβετε για ποιον μιλάω πιο κάτω. Εσχάτως Αντιαμερικανού και αντισιωνιστή (ξανά). (γ) Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαο και το τελευταίος να κλείσει την πόρτα. Επιλογή για πολύ συνταξιούχους και αν... (δ) ΝΔ, πλέον "θα πεθάνουμε για το Μνημόνιο" (του νεοπαγους Άδωνι) μέχρι του "αντιμνημονιακός είναι όποιος εφαρμόζει το Μνημόνιο για να φύγουμε πιο γρήγορα από αυτό" (Νομίζω Γραφείο Τύπου ΝΔ, ζητώ συγνώμη αν κάνω λάθος). Συμπέρασμα. Πλην ΚΚΕ, το οποίο έχει πολιτική θέση και ιδεολογία και του Αντισυνταγματικού τόξου που έχει ιδεολογία αλλά όχι πολιτική θέση, όλοι οι υπόλοιποι πλην ΝΔ, νομίζουν ότι έχουν εθνικά ωφέλιμη πρόταση αλλά στην πραγματικότητα είναι τόσο κενοί περιεχομένου και εξυπηρετούν ας πούμε, άλλη ατζέντα. Το δε ΠΑΣΟΚ, όταν δεν συνεπικουρεί τη ΝΔ στην άσκηση της μνημονιακής της πολιτικής, χαντακώνοντάς την, καμώνεται τον βασικό πόλο της Κεντροαριστεράς με πρόταση. Η ΝΔ παραμένει η μόνη δύναμη που, ελλείψει κομματικής πολιτικής γραμμής, ως εναλλακτικής του Μνημονίου, εφαρμόζει τυφλά Μνημόνιο, κάνει δηλαδή τη δουλειά των Μπροστινων Σημίτη, μη έχοντας κάτι άλλο να βάλει στο τραπέζι. Οι μπαταρίες του Αρχηγού της, που είναι ο μόνος που τη διασώζει μέχρι τώρα, θα σωθούν κάποια στιγμή. Πρόταση για τη ΝΔ, η οποία παραμένει η μεγαλύτερη δύναμη στην παράταξη: Προτείνω στη ΝΔ να εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο να αλλάξει πολιτική. Προτείνω να δημιουργήσει εκ του μηδενός διαδικασίες παραγωγής πρωτότυπης πολιτικής σκέψης. Προτείνω την απεντόμωση από τις κατσαρίδες και το άνοιγμα των παραθύρων για να φύγει η καμαρίλα. Προτείνω να αναζητήσει φρέσκους ανθρώπους και ιδέες. Αυτά. Τα περισσότερα από όσα προτείνω, τα είχα γράψει πιο αναλυτικά στο Αντινιουζ σε άλλες εποχές. Ακόμη νομίζω είναι επίκαιρα. Ιεροφάντης.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.