23/07/2010 17:36
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

H ΝΔ ζητά σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής

Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών κ. Γιώργο Παπανδρέου, ζήτησε τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, με σκοπό την εξέταση της ανησυχητικής κατάστασης που διαμορφώνεται στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, μετά και την κινητικότητα που ανέπτυξαν τον τελευταίο καιρό στο Αιγαίο τα ερευνητικά σκάφη «Πίρι Ρέις» και «Τσεσμέ» και τη μη πειστική επιχειρηματολογία του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής του κ. Αβραμόπουλου προς τον Πρωθυπουργό:

Αθήνα, 23 Ιουλίου 2010

Προς τον Πρωθυπουργό

και Υπουργό Εξωτερικών

κ. Γεώργιο Παπανδρέου

Η κινητικότητα που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό στο Αιγαίο, με την έξοδο των ερευνητικών σκαφών «Πίρι Ρέις» και «Τσεσμέ», σε συνδυασμό με σειρά ενεργειών από την πλευρά της Τουρκίας, που υπονομεύουν και θέτουν σε κίνδυνο τις σχέσεις ανάμεσα στις δυο χώρες, αλλά και η μη πειστική επιχειρηματολογία του υπουργείου Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, έχουν δημιουργήσει μια ιδιαίτερα λεπτή, όσο και ανησυχητική κατάσταση, την οποία πρέπει συνολικά να εξετάσουμε.Για τον λόγο αυτό, η Νέα Δημοκρατία ζητεί την έκτακτη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, που προβλέπεται στο αρ. 82 παρ. 4 του Συντάγματος, βάσει του ν.3132/2003 παρ.3, με αποκλειστικό θέμα την εν γένει στάση της Τουρκίας το τελευταίο χρονικό διάστημα, και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Δημήτρης Λ. Αβραμόπουλος

Κοινοποίηση:

- Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτριο Δρούτσα

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 23/07/2010 18:31:10

  Μα τί πράγματα είναι αυτά? Γιατί ενοχλείτε τον τουρίστα GAP?
  Τόσο άκαρδοι είστε?
  Στο μέσον των χάλιντεϊς να τον γυρίζετε σε αυτή την ελλεϊνή πόλη?
  Τί σας πειράζει που οι Τούρκοι ασχολούνται με τα συμφέροντά τους? Το GAP ασχολείται με τα δικά του.

 2. spiros avatar
  spiros 24/07/2010 14:44:54

  Σιγά μη γίνει!!!! Διακοπές έχουνε τα κουρασμένα νιάτα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.