«H Μέρκελ θέλει να είναι η εταίρος με κατανόηση»
12/04/2014 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«H Μέρκελ θέλει να είναι η εταίρος με κατανόηση»

«Μέρκελ, η νέα φίλη της Ελλάδας», «Η καγκελάριος θέλει να στηρίξει τους Έλληνες» «Η καγκελάριος ενθαρρύνει τους νέους επιχειρηματίες», είναι μερικοί από τους τίτλους των δημοσιευμάτων για την επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα

«Μέρκελ, η νέα φίλη της Ελλάδας», «Η καγκελάριος θέλει να στηρίξει τους Έλληνες» είναι δύο από τους τίτλους δημοσιευμάτων που φιλοξενούνται σήμερα στον γερμανικό Τύπο και αφορούν την επίσκεψη της Άγκελα Μέρκελ στην Αθήνα.

«Ο ασθενής χρειάζεται ανάπτυξη», είναι ο τίτλος σχολίου τηςStuttgarter Zeitung. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «τα μέλη της ελληνικής κυβέρνησης πανηγυρίζουν για την επιστροφή της Ελλάδας στις κεφαλαιαγορές…και οι επενδυτές εμπιστεύονται το γεγονός ότι η Ε.Ε. δεν πρόκειται να αφήσει την Ελλάδα να πέσει». «Αυτό», συμπληρώνει, «ήταν το κύριο μήνυμα που έφερε η καγκελάριος Μέρκελ κατά την επίσκεψή της» και δίνει παράλληλα έμφαση στην προοπτική της ανάπτυξης της χώρας.

Η Stuttgarter Zeitung διαπιστώνει αλλαγή πλεύσης του Βερολίνου στο πεδίο της διαχείρισης της ελληνικής κρίσης, μια αλλαγή που έγινε αισθητή στην Αθήνα. «Ευτυχώς και στο Βερολίνο άρχισαν να αντιλαμβάνονται ότι με νέες περικοπές ο ασθενής αποδυναμώνεται περισσότερο αντί να στέκεται στα πόδια του», γράφει ο σχολιαστής και προσθέτει: «Η συμφωνία για τη σύσταση ενός ελληνικού αναπτυξιακού ταμείου, την οποία υπέγραψαν η καγκελάριος Μέρκελ και ο Έλληνας πρωθυπουργός Σαμαράς, την Παρασκευή, συνιστά ένα σημαντικό βήμα. Οι επιδόσεις της οικονομίας θα πρέπει το 2020 να έχουν φθάσει στο επίπεδο του 2008. Προϋπόθεση γι' αυτό είναι, με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, με τη μείωση της γραφειοκρατίας και την απορρύθμιση της εσωτερικής αγοράς, να απελευθερωθεί η οικονομία και να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη. Η ανάπτυξη είναι το κλειδί για τη μείωση του χρέους».

«Η καγκελάριος Μέρκελ ενθαρρύνει και ενισχύει τους εκπροσώπους της ελληνικής οικονομίας και τους νέους επιχειρηματίες», αναφέρει το Stern στην ηλεκτρονική του έκδοση, σχολιάζοντας τη συνάντηση της καγκελαρίου με εκπροσώπους του ελληνικού επιχειρηματικού κόσμου. Στην ομιλία της η Μέρκελ είπε ότι «είναι ακλόνητα πεπεισμένη πως μετά από μια πολύ δύσκολη φάση, η χώρα έχει απίστευτα μεγάλες δυνατότητες», συμπληρώνεται στην ανάρτηση του γερμανικού περιοδικού.

«Για την Άγκελα Μέρκελ ζητούμενο στην Αθήνα ήταν κυρίως να προειδοποιήσει για τις συνέπειες μιας δημοσιονομικής αλαζονείας και να ενθαρρύνει στην κατεύθυνση της συνέχισης των μεταρρυθμίσεων, ακόμη και εάν πολλοί Έλληνες έχουν κουραστεί εδώ και καιρό από αυτές», εκτιμά η Sächsische Zeitung.

«Η Μέρκελ προσπάθησε πολύ να μην ασκήσει περαιτέρω πιέσεις στην Αθήνα. Τώρα έχει υιοθετήσει έναν νέο ρόλο: Θέλει να είναι η εταίρος με κατανόηση και όχι η αυστηρή ελέγκτρια», επισημαίνει η Die Zeit.

Η Neue Osnabrücker Zeitung αναφερόμενη στην κ. Μέρκελ τονίζει: «Γνωρίζει ότι η επίσκεψή της τους βοηθά όλους: Την χώρα της κρίσης που αναρρώνει αργά και βασανιστικά και στην οποία δείχνει ενεργά εμπιστοσύνη. Βοηθά τα συντηρητικά κόμματα της Ευρώπης που εξοπλίζονται για τις εκλογές. Βοηθά και τον εαυτό της, καθώς για άλλη μια φορά μπορεί να προβάλει τη φυσιογνωμία της, ως η ισχυρότερη γυναίκα της Ευρώπης».

«Παρά την πολιτική της λιτότητας και τα πακέτα βοήθειας, η Ελλάδα δεν έχει ξεφύγει ακόμη από τον κίνδυνο. Αλλά μέχρι τις ευρωεκλογές θα πρέπει να δίνεται η αίσθηση ότι είναι κοντά στον στόχο. Εάν αυτό γίνει κατορθωτό, η Μέρκελ θα είναι η ηρωίδα. Εάν τα πράγματα πάνε στραβά, θα φταίνε οι Έλληνες. Μια έξυπνη τακτική. Τυπική Μέρκελ», καταλήγει η γερμανική εφημερίδα.

www.naftemporiki.gr

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Άλυτη εξίσωση avatar
  Άλυτη εξίσωση 12/04/2014 16:12:32

  Οι προεκλογικές ....αγάπες ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΠΟΤΕ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ, ιδίως όταν έχουνε καταδικάσει 2.000.000 ανθρώπους να ζούνε στην Κόλαση και μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ακόμα, στην ανασφάλεια, στη μιζέρια και στην κατάθλιψη. Δεν ευχαριστούμε καθόλου λοιπόν και είμαστε αποφασισμένοι, να μην πάρουμε κι άλλο..... Με την καμία λέμε....

  • Dimos avatar
   Dimos @ Άλυτη εξίσωση 12/04/2014 20:07:10

   Ναι αλλά στον παράδεισο της ΕΕ και της Μερκελ μπορείτε ελεύθερα και άνετα να λέτε στο γυιό ή τον εγγονό σας ότι μπορεί να παντρευτεί τον καλύτερό του φίλο και στην κόρη σας ή την εγγονή σας ότι μπορεί να παντρευτεί τη συμμαθήτριά της. Αυτά είναι τα νέα δικαιώματα. Ούτε δικαίωμα στην εργασία υπαρχει, ούτε το διακίωμα στην εθνική συνείδηση και ταυτότητα, ούτε δικαίωμα στη μη εξαθλίωση. Δεχτείτε σιιωπηρά την κατάργηση των πραγματικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων (εργασία, υγεία, παιδεία) και του έθνους κράτους και απολαύστε τα νέα δικαιώματα: να προπαγανδίζετε την ομοφιλοφιλία σε ανήλικα, να απολαμβάνετε την προπαγάνδα των ναζί τύπου Ουκρανίας, να συμμετέχετε στο διασυρμό της θρησκειας, της πολιτικής σκέψης, της πολιτιστικής παράδοσης. Να χαίρεστε την Ευρώπη σας!!!

   • Άλυτη εξίσωση avatar
    Άλυτη εξίσωση @ Dimos 13/04/2014 09:30:49

    ...Αν λοιπόν αυτή θα είναι η Ευρώπη ΤΟΥΣ και τίποτε δεν πρόκειται ν' αλλάξει, τη λύση ας δώσει η Σαπφώ Νοταρά : https://www.youtube.com/watch?v=YOxS2qWqLZ4

 2. περιληπτικός avatar
  περιληπτικός 12/04/2014 21:47:04

  Το ζουμί βρίσκεται στις τελευταίες αράδες, όλα τ΄άλλα...........

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.