#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/12/2011 13:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

H Κυβέρνηση Παπαδήμου δεν είναι ..κολυμβήθρα του Σιλωάμ για το ΠΑΣΟΚΤου Κώστα Ροδινού

Παρακολούθησα τις ομιλίες στελεχών του ΠΑΣΟΚ για τον Προϋπολογισμό. Εμφανής η προσπάθεια και η στόχευση. Θεωρούν την Κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου ως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να διαγράψουν από τη συλλογική μας μνήμη την καταστροφική διετία Παπανδρέου, να δικαιολογήσουν τις πολιτικές του μνημονίου και κυρίως να επιμερίσουν ισομερώς τις ευθύνες για όσα θα μας συμβούν εφεξής. Στόχος: να διασωθεί το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές και να αναζητήσει ρόλο ως εταίρος σε μετεκλογικές κυβερνήσεις συνεργασίας.

 Οι εκλογές....βλάπτουν

Παράλληλα, έκδηλη είναι η επιθυμία τους να παραταθεί και ο βίος της Κυβέρνησης.  Ο Γ. Παπανδρέου, με τη γνωστή ελαφρότητα που  αντιμετωπίζει  σοβαρά θέματα, μας ...αποκάλυψε ότι δεν υπάρχει  συγκεκριμένη  ημερομηνία εκλογών και πρόσθεσε επειδή «κανείς δεν ξέρει πώς θα είναι η Ευρώπη τους επόμενους μήνες»,  «η συνεχής συζήτηση για εκλογές βλάπτει την προσπάθεια της χώρας» και κατέληξε οτι είναι  «ορθότερο για την Ελλάδα σε αυτή την κρίσιμη περίοδο να έχει μια κυβέρνηση συνεργασίας».  Τα λέει αυτά ο άνθρωπος που ζητούσε κάθε μέρα εκλογές από τον Μάρτη του 2008, αρνήθηκε κάθε πρόταση συνεννόησης με τον τότε πρωθυπουργό και απειλούσε να χρησιμοποιήσει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας για να προκαλέσει εκλογές! Χαίρε θράσος απύθμενο!

 O αντιπρόεδρος μοιράζει ευθύνες

Από κοντά και ο επί των Οικονομικών Αντιπρόεδρος,  από τη μια δηλώνει ότι «οι επόμενοι τρείς μήνες θα είναι μια κρίσιμη περίοδος για την Ελλάδα» (άρα σε κρίσιμες περιόδους δεν γίνονται εκλογές)  και από την άλλη, από το βήμα της Βουλής, ζητεί από όλους να καταθέσουν τις προτάσεις τους για να ετοιμάσει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο!  Είναι τόσο χοντροκομμένη η  προσπάθεια να μοιράσει ευθύνες. Ο κ. Βενιζέλος ήταν πάντα καλός στα λόγια και στις δαιδαλώδεις διατυπώσεις. Με τα έργα είχε ένα πρόβλημα. Ο χειρότερος υπουργός Οικονομικών της Ευρωζώνης, είδε τα έσοδα να καταρρέουν τον Νοέμβριο και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της γενικής κυβέρνησης  την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2011,  να ανέρχονται στα 6.673 δις ευρώ! Τα στοιχεία αυτά σημαίνουν ότι, αφ’ ενός μεν η Κυβέρνηση έχει προβεί σε μια εσωτερική στάση πληρωμών (και αυτά είναι χρήματα που οφείλονται σε ιδιώτες, άρα λείπουν από την αγορά) και αφ΄ ετέρου οτι θα απαιτηθούν πρόσθετα μέτρα για να κλείσει η  «τρύπα»  του 2011. Παρά τις διαβεβαιώσεις του  οτι δεν θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα!

Αυτός, λοιπόν, ο αποτυχημένος υπουργός ζητάει τις ιδέες της αντιπολίτευσης! Για ποιό λόγο; Για να διαπραγματευτεί καλύτερα; Μια φορά το επιχείρησε,  έφυγε ο Τόμπσεν και η παρέα του,  και ύστερα τους παρακαλούσαμε επί μήνες  να γυρίσουν! Με τις γνωστές  συνέπειες. Μήπως για να τις υλοποιήσει καλύτερα; Αλήθεια τι υλοποίησε ο κ. Βενιζέλος, χωρίς να δημιουργηθεί «μπάχαλο»; Ας πούμε, το τέλος ακινήτων; Ποιός, επομένως, μας εγγυάται οτι θα είναι αποτελεσματικότερος στο μέλλον;

 Χειρότερη κυβέρνηση

Όμως, και άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, κινούμενα στο ίδιο μήκος κύματος πρότειναν την παράταση της θητείας του Παπαδήμου. Το βασικό τους επιχείρημα λέει ο,τι αυτό είναι καλό για τη χώρα.  Δυστυχώς, η καθημερινότητα τους διαψεύδει. Πέραν των οικονομικών που ανεφέρθησαν ανωτέρω, χθές αποκαλύφθηκε οτι ο κ. Ρέππας με το θέμα της εφεδρείας έκανε «μια τρύπα στο νερό». Η κ. Διαμαντοπούλου ονειρεύεται το «ΠΑΣΟΚplus», ενώ τα σχολεία έχουν ακόμα φωτοτυπίες, ο κ. Παπουτσής διαπληκτίζεται με τον κ. Γεωργιάδη, ενώ η Αθήνα θυμίζει καθημερινώς πλέον ...Καμπούλ, ο  εξ απορρήτων του πρώην Πρωθυπουργού, υπουργός Πολιτισμού, υπογράφει μια απόφαση, που φέρεται να αφορά οικογενειακή του επιχείρηση και τέλος αποκαλύπτεται ότι ο «φίλος Ασεμπίγιο», έλαβε μια ...ευτελή αμοιβή, ενώ μας είχαν ανακοινώσει πως οτι έκανε ήταν στο όνομα της φιλίας!

 Τι ήθελε και έμπλεξε ο Σαμαράς;

Με αυτά τα δεδομένα, επανέρχεται το ερώτημα, τι ήθελε και έμπλεξε ο Σαμαράς; Θεωρώ, ότι τους πραγματικούς λόγους μπορεί και να μην τους μάθουμε ποτέ γιατί, ως γνωστόν, «στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που γίνονται, αλλά δεν λέγονται».

Όμως, είναι σημαντικό για τη χώρα, εν μέσω τόσο καταιγιστικών εξελίξεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η Ν.Δ. να  έχει τη δυνατότητα να διαμορφώνει την εθνική γραμμή. Το είδαμε με την ομιλία  χθές του Σαμαρά στο Συνέδριο του ΕΛΚ και το θέμα που έθεσε για την ΑΟΖ. Το είδαμε με την παρουσία του Δήμα σε ΕΕ και ΝΑΤΟ για το ζήτημα των Σκοπίων.

Δεύτερον, η αποχώρηση του κ. Παπανδρέου από την πρωθυπουργία άνοιξε το εσωκομματικό μέτωπο του ΠΑΣΟΚ. Και οι αντιδράσεις μπορούν να πάρουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Τρίτον, τι μας πείθει ότι οι Υπουργοί του κ. Παπανδρέου θα γίνουν καλύτεροι με πρωθυπουργό τον κ.  Παπαδήμο; Αντιθέτως, το γεγονός ότι αναλώνουν πλέον τον περισσότερο χρόνο τους στα εσωκομματικά, συνηγορεί στην άποψη ότι θα αποδειχθούν χειρότεροι!

Ωστόσο, η  Ν.Δ. διατρέχει τον κίνδυνο να ταυτιστεί στα μάτια του εκλογικού σώματος με την μνημονιακή πολιτική. Μπορεί ο κ. Σαμαράς, ορθώς να υπογράμμισε στη Βουλή ότι δεν δίνει συγχωροχάρτι, ούτε επιθυμεί την επ’ αόριστον παράταση της θητείας Παπαδήμου, (αν και ο κ. Αβραμόπουλος έχει άλλη άποψη) όμως θα πρέπει καθημερινώς να αμύνεται σε ....επιθέσεις συγκυβέρνησης σαν και αυτές τις οποίες επιδίδεται ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης.

 Λόγο, έργο και σχέδιο

Συμπερασματικά, η Ν.Δ. πρέπει από εδώ και στο εξής να βασίσει τη στρατηγική της στους παρακάτω άξονες:

Πρώτον, σαφής καταδίκη της καταστροφικής διετίας Παπανδρέου. Είναι αίτημα καθολικό της κοινωνίας πώς, ενώ τον Δεκέμβριο του 2009 ο κ. Παπανδρέου μοίραζε επιδόματα και ακύρωνε εισπρακτικά μέτρα της προηγούμενης κυβέρνησης, μετά από λίγους μήνες μας οδήγησε στο μνημόνιο.

Δεύτερον, η ΝΔ πήρε κεφάλι στις προτιμήσεις του εκλογικού σώματος με πολιτικό λόγο αντίθεσης στο μνημόνιο. Αυτή τη στάση δεν πρέπει να τη χαρίσει σε κανέναν, όταν μάλιστα   η αντίθεση της κοινωνίας στην ακολουθούμενη πολιτική φτάνει στο 80%! Πολύ δε περισσότερο, τώρα που ο κ. Παπανδρέου  κατασκευάζει εχθρούς και ο κ. Φ. Κουβέλης αποκαλύπτεται ως η αντιμνημονιακή ουρά του ΠΑΣΟΚ, που θα λειτουργεί ως φιλόξενος υποδοχέας των δυσαρεστημένων ψηφοφόρων του. Για να ...επιστρέψει τη χάρη σε μετεκλογικά σενάρια.

Τρίτον, η Ν.Δ. πρέπει να στηρίζει μεν πολιτικές με τις οποίες συμφωνεί, αλλά παράλληλα να καταδικάζει και να αντιπολιτεύεται απερίφραστα εκείνες με τις οποίες διαφωνεί.

Τέταρτον, η Ν.Δ. πρέπει  να εμμείνει προσηλωμένη στη θέση της για εκλογές την συμφωνηθείσα ημερομηνία. Μια βδομάδα δεν κάνει τη διαφορά, αλλά είναι ζήτημα συνέπειας να γίνουν οι εκλογές τον Φεβρουάριο.

Πέμπτον,  η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο σχέδιο και οι Έλληνες μια νέα αρχή. Για να ανθίσει ξανά η Ελπίδα.

Tο ισχυρότερο χαρτί της Ν.Δ. είναι ο Αντώνης Σαμαράς. Όμως, ο δημόσιος λόγος του κόμματος σε επίπεδο στελεχών είναι  αδύναμος και εκείνο το έργο με την ομάδα που θα κυβερνήσει, παραμένει ανολοκλήρωτο. Τα δύσκολα είναι μπροστά, τα προβλήματα δεν περιμένουν και ο χρόνος πιέζει.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. http://chomatery.blogspot.com avatar
  http://chomatery.blogspot.com 08/12/2011 13:06:48

  μα γιατί δεν αποτελεί! Αφού το ΠΑΣΟΚ ιστορικά αποτελεί την κολυμβήθρα του Σιλωάμ της χούντας! Το ίδιο το ΠΑΣΟΚ ποιός θα το ξεπλύνει?

 2. daughter of mercy avatar
  daughter of mercy 08/12/2011 13:39:07

  H Κυβέρνηση Παπαδήμου δεν είναι ..κολυμβήθρα του Σιλωάμ αλλά είναι το καλύτερο δώρο για το ΠΑΣΟΚ. Δεν βλέπουμε όμως και από την μεριά της ΝΔ και μεγάλη βιασύνη για εκλογές. Αν ζήσουμε θα μας θυμόμαστε!

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ daughter of mercy 08/12/2011 14:30:17

   "Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες"

   • Y. avatar
    Y. @ Κώστας Ροδινός 08/12/2011 19:07:16

    Ο γνωστός, ή ο αρχαίος?

    • Κώστας Ροδινός avatar
     Κώστας Ροδινός @ Y. 08/12/2011 20:20:29

     ο ....γνωστός!

 3. kotstak avatar
  kotstak 08/12/2011 15:29:59

  Είναι προφανές ότι κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ έχουμε πάλι.
  Με ολίγον ΛΑΟΣ για πατριωτικό άλλοθι.
  Ο Παπαδήμος είναι Πρωθυπουργός Εξωτερικών, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

  Ο Σαμαράς σκέφτηκε εντίμως και πατριωτικά ως εξής:
  Καλύτερα να υποστώ μια φθορά ΜΟΝΟΝ στους ηλίθιους που δεν καταλαβαίνουν πως συγκυβερνώ παρά τη θέλησή μου.
  Πετυχαίνω όμως έτσι να απομακρύνω μια επικίνδυνη κυβέρνηση από την εξουσία.
  Πετυχαίνω την εκταμίευση της 6ης δόσης.
  Τρεις μήνες είναι, θα περάσουν… σκέφτηκε.

 4. τσώφλι πασατέμπου avatar
  τσώφλι πασατέμπου 08/12/2011 17:11:38

  Αγαπητέ Κώστα, ναί, η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο σχέδιο και οι Έλληνες μια νέα αρχή, αλλά μήπως θά 'ηταν κι ευκαιρία επίσης για νέα μυαλά ;

  Σίγουρα φταίει η Μέρκελ, κι ο καπιταλισμός, και το καταραμένο το Ευρώ, και η ΕΚΤ που δέν εννοεί να αγοράζει αφειδώς ότι ομόλογο της έρθει στα χέρια - το "πιστόλι στο τραπέζι" του Γιωργάκη - και ο Σαρκοζύ που δέν τυπώνει επιτέλους το Ευρωομόλογο να μπουκώσουμε τα ελείμματά μας εμείς οι θερμόαιμοι νότιοι, ο Ρομπάϊ που δέν απαγορεύει με φιρμάνι του τις "αγορές" να υπάρχουν - ή τουλάχιστον να μιλάνε, ή τέλος πάντων να μή μας κρίνουν αρνητικά... μήπως όμως κι εμείς πρέπει να σκεφτούμε κάποια πράγματα ;

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ τσώφλι πασατέμπου 08/12/2011 17:39:17

   Εννοείται οτι πρώτα πρέπει να αναζητήσουμε και να θεραπεύσουμε τα ..οικεία κακά.

 5. victoria (true) avatar
  victoria (true) 08/12/2011 17:17:28

  Κ. Ροδινέ, δύσκολα θα με βρείτε να διαφωνώ με κείμενό σας, ούτε και αυτό είναι εξαίρεση. Ένα σχόλιο θα έκανα, στην κατακλείδα, για το λόγο του κόμματος, την προβολή της αντιπολίτευσης σήμερα, αλλά και του έργου αύριο. Δεν είναι μόνο επικοινωνιακό το θέμα, πρέπει να παρθούν πιστεύω και κάποιες αποφάσεις από ψηλά για τη στρατηγική και την προστασία -σήμερα και αύριο- του λόγου της ΝΔ. Πρέπει να μπουν δυναμικά μεν, αλλά ταυτόχρονα να έχει κοπεί ο βήχας σε κάποια μμε, δεν γίνεται αλλιώς. Δεν ζητώ να είναι υπέρ, να μην κάνουν προπαγάνδα.

  Παράδειγμα, δεν είναι δυνατό σε θέμα που τυχαίνει να παρακολουθώ, οι Σαμαράς, Μιχελάκης, και βουλευτές που γνωρίζουν, να έχουν ξελαρυγγιαστεί εδώ και 2 χρόνια, και χτες μεγάλο κανάλι να ανακαλύπτει (ξανά) το θέμα, να παρουσιάζει την κυβερνητική πλευρά, το κανάλι να εμφανίζεται να λέει το "και πολύ καθυστέρησαν, αλλά ας γίνει κάτι έστω τώρα" κλπ, και όλα αυτά ΧΩΡΙΣ μια κουβέντα για τη νδ.
  Χωρίς ΜΙΑ λέξη πως ακριβώς αυτά, αναλυτικά και τεκμηριωμένα, έχουν ειπωθεί ξανά και ξανά. Ακόμα και τη διατύπωση Σαμαρά χρησιμοποιούν, αλλά να πουν ποιος το είπε όοοοχι.... Είναι ντροπή και εμπαιγμός.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ victoria (true) 08/12/2011 17:38:05

   ποιό είναι το θέμα;

   • victoria (true) avatar
    victoria (true) @ Κώστας Ροδινός 08/12/2011 18:47:08

    ΕΣΠΑ.

 6. juliet avatar
  juliet 08/12/2011 17:31:17

  Καλησπέρα,κύριε Ροδινέ
  σήμερα ,θα το θέσω αλλοίως.Εχουμε μια εταιρεία η οποία παράγει προΐ'οντα καλής ποιότητας .Ο πρόεδρος καλός στη σχεδίαση.Ο καταναλωτής βαρέθηκε την ίδια συσκευασία και το ακριβοπληρομένο της άλλης μάρκας και περιμένει......,στο μεταξύ η άλλη φίρμα μονοπωλεί.Οι πωλητές εδώ δουλεύουν αλλοι με μισθό και άλλοι με μπόνους ΚΑΙ απο άλλες δουλειές .Στη πρώτη περίπτωση ο μισθός τρέχει και ότι πουλήσουμε .Στη δεύτερη περίπτωση απ΄όπου πάρουμε τα περισσότερα.
  Πιστεύετε ότι θα έχει μέλλον αυτή η εταιρεία ;Αν όμως αλλάξεις τους πωλητές ,και εδώ οι λύσεις δύο ή όλους μαζί ή σιγά-σιγά .
  Το ίδιο είναι και τα κόμματα,εταιρείες παροχής υπηρεσιών και μάλιστα καλοπληρωμένες.Ισως σε κάποιους να μην αρέσει ο παραλληλισμός αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα.Οι ιδεές και οι πράξεις του κάθε ηγέτη είναι η διαφορά από τον άλλο.Η αποφασιστικότητα και οι επιλογές των προσώπων είναι προσόν ,δεν υπάρχουν συναισθηματισμοί όταν υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης του κοινωνικού ιστού.Αυτοί που θα προωθήσουν την ιδεολογία και θα δείξουν ότι είναι στρατιώτες στη υπηρεσία του καθήκοντος θα είναι οι άξιοι και αυτοί που θα περιβάλλουν τον αρχηγό.Δεν μου αρέσει η προβολή για ίδιο συμφέρο ,δεν μου αρέσει να φαίνονται σκορποχώρι ,ο καθένας να θέλει να επιδεικνύεται ποιό εξυπνος από τον άλλο .Και το σπουδαιότερο να μην ελέγχετε από πάθη και συμφέροντα.Είναι εφικτό αυτό; Θέλω να καταλήξω ότι όσο και να τραβάει ο Πρόεδρος .....μετράει και το σύνολο.
  Συγγνώμη,είναι μεγάλη η οργή γι΄αυτά που γίνονται-μεγάλος ο λογ/σμός-και για τ' οποία πληρώνουμε και αυτός είναι ο λόγος που θα πρέπει ν' απαιτούμε και όχι να αιτούμε.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ juliet 08/12/2011 17:47:08

   !!!!

 7. Y. avatar
  Y. 08/12/2011 18:06:42

  Μήπως η αποχώρηση του ΓΑΠ από την πρωθυπουργία άνοιξε το εσωκομματικό μέτωπο και στη ΝΔ? Οι αντιδράσεις μπορούν να πάρουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις και στην αποδώ μεριά
  Πολλά περίεργα συμβαίνουν τελευταία, παντού

 8. Δάσκαλος avatar
  Δάσκαλος 08/12/2011 18:27:48

  Μην ξεχνάμε και τις επιτυχίες της κυβέρνησης ΓΑΠ-ΛΠ. Καμία τρομοκρατική οργάνωση δεν εμφανίστηκε, κανένα τρομοκρατικό χτύπημα. Επιτέλους έφυγε η ανάλγητη κυβέρνηση της δεξιάς και ησυχάσαμε!!! Όλα καλά , όλοι ικανοποιημένοι!!!

 9. IOANNIS avatar
  IOANNIS 08/12/2011 19:21:59

  ΚΥΡΙΕ ΡΟΔΙΝΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ,ΤΟ ΤΙ ΗΘΕΛΕ ΚΑΙ ΕΜΠΛΕΞΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΩ.ΕΤΣΙ ΜΠΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΣΤΟ ΚΑΔΡΟ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΑΠΕΜΠΛΑΚΕΙ ΕΥΚΟΛΑ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΑ ΜΜΕ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΥΝΟΟΥΝ

 10. Ραβινος avatar
  Ραβινος 08/12/2011 19:22:47

  ''Tο ισχυρότερο χαρτί της Ν.Δ. είναι ο Αντώνης Σαμαράς. Όμως, ο δημόσιος λόγος του κόμματος σε επίπεδο στελεχών είναι αδύναμος και εκείνο το έργο με την ομάδα που θα κυβερνήσει, παραμένει ανολοκλήρωτο''.Αυτο ειναι το επομενο βημα Σαμαρα η συγκροτηση της ομαδας κρουσης για την εκφορα του λογου του στον λαο που περιμενει σαν τι να ακουσει περα απο τον Σαμαρα και τους αξιωματικους του .Οσο για τον Αβραμο σαν πολυ υπερεκτιμημενο δεν τον εχουμε ?

 11. NIK THE GREEK avatar
  NIK THE GREEK 08/12/2011 20:17:49

  Λεξεις κλειδια

  Φυσικα και ειναι αορατο το μελλον,αυτοι που διαχειριζονται τις τυχες της ΕΕ ειναι τουλαχιστον τραγικοι και το τελος δεν ειναι μακρυα.
  Τι ιδεες να σου δωσουν τα αλλα κοματα βρε Μπενυ, αφου πρωτα τα σκοτωσατε τωρα ζητατε συνδιαχειρηση και αρα συναυτουργια?δεν σφα-ξα-νε.
  Αυτο παλι της Διαμαντοπουλου το Πασοκπλας(+)σαν υποθετο ακουγετε για να ρηξει τον πυρετο,σιγα μην τσιμπησουν οι αριστερουληδες τωρα πουναι στα χαϊ τους.
  Αμα εχεις τετοιους φιλους το μπατηρησες το μαγαζι,εκτος και εαν η διαρευσασα ειδηση για 180000 αμοιβη ειναι λιγη,οπως ειπε και η κορη του μπαμπα,να δωσουμε και κατι παραπανω βρε αδερφε κοτζαμ αεροδρομιο ειναι αυτο!!
  Τωρα για το μπλεξιμο του Αντωνη,το ειπα και σε αλλο μου σχολιασμο ο ανενδοτος εχει κανονες εμπλοκης και απεμπλοκης,υπαρχουν?ιδομεν.

 12. EVANGELOS avatar
  EVANGELOS 08/12/2011 21:59:27

  xaxaaxxa φίλε μου υπάρχει δεξιός που να εκτιμά έστω (όχι υπερκεκτιμά) τον πρώην δήμαρχ0- πρόεδρ0-υπουργ0-αντιπρόεδρ0 και νυν ΥΠΕΘΑ ??? ... (δεν έχω κάνει λάθος στο 'όμικρον")

  Κατά τα άλλα σωστές οι επισυμάνσεις ... αλλά πολύ αισιόδοξες οι προσδοκίες ... για να δούμε

 13. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 08/12/2011 22:32:14

  εννοώ ο ....γνωστός,,,,αρχαίος!

  • danaos avatar
   danaos @ Κώστας Ροδινός 08/12/2011 22:37:28

   Χα χα χα !!! Καλώς τα νιάτα!!! Με τίλιο και ρόμπα στον καναπέ!!

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ danaos 08/12/2011 22:40:43

    επέστρεψες από το ΚΑΠΗ;

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ Κώστας Ροδινός 08/12/2011 22:44:20

   Είχαν πάει εκδρομή...σε κάτι λουτρά ιαματικά...

   • danaos avatar
    danaos @ ΕΥΑ 08/12/2011 23:05:58

    Με spa. Και αμέσως μετά ξε-spa!

   • Y. avatar
    Y. @ ΕΥΑ 08/12/2011 23:56:57

    Πόζαρ, ή Απολλωνία μεριά?

 14. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 08/12/2011 22:42:59

  Προσωπική μου γνώμη είναι ότι αν δεν είχε σχέδιο απεμπλοκής δε θα ''έμπλεκε'' εξαρχής...

  • daughter of mercy avatar
   daughter of mercy @ ΕΥΑ 09/12/2011 04:41:51

   Δεν μπορεί μα ,μην είναι έτσι. αυτό λέμε από μέσα μας (θέλω να πιστεύω), -Αντώνης Σαμαράς είναι αυτός και το ένστικτό μου δεν έχει πέσει ποτέ 'εξω. ή καλύτερα , τα μάτια της ψυχής μου θωρούν καθαρά!

 15. Δάσκαλος avatar
  Δάσκαλος 09/12/2011 00:58:39

  Το ότι έμπλεξε κι εμάς είναι το πρόβλημα γιατί καήκαμε στο χυλό και τώρα.....
  Μακάρι να έχει σχέδιο απεμπλοκής γιατί το έχουμε τόσο ανάγκη.

 16. a.p. avatar
  a.p. 09/12/2011 01:33:50

  Με την βοηθεια των ΜΜΕ και με μια καλη επιμηκυνση της μεταβατικης μπορει πολυ ευκολα να γινει κολυμβηθρα του Σιλωαμ .

 17. ΑΝΤΩΝΗΣ avatar
  ΑΝΤΩΝΗΣ 09/12/2011 01:39:08

  Ε'ιστε τόσο νεοφιλελεύθεροι που δεν ξέρετε πόσο!!!! Είναι καιρός ο νεοδημοκράτης να πει πόσο σ'ιγουρος είναι για την επιλογή του και να καλέσει και τον διπλανό του στην επερχ'ομενη εξέλιξη. Φτάνει με τις αριστερές αρλούμπες και τις θεωριτικές προσεγγίσεις.

 18. NIK THE GREEK avatar
  NIK THE GREEK 09/12/2011 20:45:27

  Αλλα αντ αλλα, η παπαρα και το γαλα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.