#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/10/2010 00:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

H Ελλάδα σε κατάθλιψηΗ Ελλάδα σε κατάθλιψη! Αυτό τουλάχιστον δείχνει η νέα έρευνα του Ευρωβαρόμετρου. Οι Έλληνες βιώνουν λιγότερα θετικά συναισθήματα και περισσότερα αρνητικά σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Περισσότεροι από επτά στους δέκα Έλληνες (75%) αισθάνονται αγχωμένοι (μερικές φορές, τις περισσότερες φορές ή συνέχεια).
Ένας στους δύο (49%) αισθάνεται αποθαρρυμένος και θλιμμένος.
Το 44% των Ελλήνων νιώθουν τόσο στεναχωρημένοι που τίποτα δεν μπορεί να τους φτιάξει το κέφι.
Ωστόσο, η συντριπτική πλειοψηφία λέει «όχι» στα αντικαταθλιπτικά (97%), ή σε βοήθεια από επαγγελματία (92%).

Γενικά, οι Έλληνες ερωτηθέντες φαίνεται πως έχουν λιγότερο θετικά συναισθήματα σε σύγκριση με τον μέσο όρο, βιώνουν θετικά συναισθήματα λιγότερο συχνά και τα αρνητικά συναισθήματα είναι πιο συχνά σε σύγκριση με τον μέσο όρο.

Ένιωθαν θετικά συναισθήματα όπως να είναι «ευτυχισμένοι», «ήρεμοι και γαλήνιοι» και «γεμάτοι ενέργεια» σε ποσοστό χαμηλότερο του μέσου όρου για τις απαντήσεις «συνέχεια» ή «τον περισσότερο καιρό» (43%, 46% και 54% αντιστοίχως σε σύγκριση με τους αντίστοιχους μέσους όρους στην ΕΕ που ανέρχονται σε 61%, 61% και 51%).

Οι Έλληνες ερωτηθέντες ανησυχούν περισσότερο για την εξασφάλιση της θέσης εργασίας τους, με τέσσερις στους δέκα (42%) να συμφωνούν ότι κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους, σε σύγκριση με τον μέσο όρο που ανέρχεται στο ένα τέταρτο (25%). Νιώθουν το ίδιο με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους σχετικά με το κατά πόσο η δουλειά τους αντικατοπτρίζει τις ικανότητές τους και την αναγνώριση που λαμβάνουν στην εργασία τους.

http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=85132

ΣΧΟΛΙΑ

 1. νεφέλη avatar
  νεφέλη 12/10/2010 01:00:28

  Αν ρωτήσετε φαρμακοποιούς, οι πωλήσεις αντικαταθλιπτικών έχουν ανέβει 50%+
  την τελευταία χρονιά.

  Επίσης, όπως δια μακρόν έχουμε συζητήσει εδώ και με το αλλενάκι και το δρόμο, τα ποσοστά αυτοκτονιών έχουν αυξηθεί εντυπωσιακά.

  Κάποιο λόγο θα έχουν οι στατιστικολόγοι και δεν θέλουν, να δώσουν, ή δεν καταγράφουν, αυτά τα στοιχεία σε αριθμούς.

  Οι Ελληνες σίγουρα δεν ανατρέχουνε σε ειδικούς...έχουνε φίλους και συγγενείς, για να ακουμπάνε τον πόνο και τη στεναχώρια τους κι αυτό είναι πιό υγιές!

 2. deldio avatar
  deldio 12/10/2010 01:11:50

  Σωστή η κατάληξη της Νεφέλης. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ: αυτή την κατάσταση δεν την ξεπερνάμε ούτε με αντικαταθλιπτικά ούτε με shopping therapy, αλλά με συνειδητοποίηση και αγώνα όλοι μαζί.

 3. Κάποιος avatar
  Κάποιος 12/10/2010 01:47:42

  Αν ήταν πιο υγιές να ανατρέχουμε σε φίλους και συγγενείς για να πούμε τον πόνο μας αντί σε επαγγελματίες ειδικούς, δεν θα έπρεπε να βλέπουμε τα ποσοστά της έρευνας, όπου φαίνεται ότι σπάμε τα κοντέρ στην κατάθλιψη.

  • Νεφέλη avatar
   Νεφέλη @ Κάποιος 12/10/2010 08:06:49

   Κάποιε


   Δηλαδή οι ψυχολόγοι στους οποίους λές, ότι οφείλουν να απευθυνθούν για να λύσουν το πρόβλημα της κατάθλιψης, προσφέρουν λύσεις για την ανεργία και τα χρέη; Παρακαλώ, μην αρχίσεις φιλοσοφίες για την αναζήτηση του είναι και την δημιουργική επίλυση των προβλημάτων, μέσα από συστημική διαλεκτική προσέγγιση....

   • Κάποιος avatar
    Κάποιος @ Νεφέλη 12/10/2010 12:30:24

    Λύσεις για την ανεργία και τα χρέη δεν θα δώσουν αλλά τουλάχιστον θα βοηθήσουν στο θέμα της κακής ψυχολογικής κατάστασης και της κατάθλιψης.

  • Νεφέλη avatar
   Νεφέλη @ Κάποιος 12/10/2010 16:39:19

   Kάποιε

   Θεραπεύεται με ασπιρίνες ο καρκίνος;

  • EtsiMareSei avatar
   EtsiMareSei @ Κάποιος 12/10/2010 16:45:09

   Πες τα, οι πολίτες αυτης της χώρας ή πολυ αλλαζονες ειναι η κακεντρεχεις που αρνουνται να παρουν τα χαπια τους στην ώρα τους,(η μια ώρα αρχύτερα ισως..ποιος ξερει?)απο τους ειδικους..
   Αντ'αυτου τι κάνουν?,τρεχουν ξεδιαντροπα σε φιλους και συγγενεις...ακουσον, ακουσον!!Ειναι αυτο ορισμος του fair-play?
   Και μας δινουν ετσι αλλη μια ασχημη πρωτιά αναμεσα στις χωρες της Ε.Ε. στα ποσοστα καταθλιψης,..αυτοι οι αθλιοι.
   Και δεν καταλαβατε ακομα,το ΠΑΣΟΚ το μονο που θελει για το μονο πραγμα που αγωνιζεται ειναι να σας βοηθησει,με τον δικο του μοναδικο τροπο παντα.
   Αλλωστε τοχει ταξει στην ψυχη της μανας του...

 4. Asterix avatar
  Asterix 12/10/2010 02:13:23

  Περισσότεροι από επτά στους δέκα Έλληνες (75%) αισθάνονται αγχωμένοι (μερικές φορές, τις περισσότερες φορές ή συνέχεια).
  Ηθελα να ήξερα, οι άλλοι τρεις στους δέκα, σουρωμένοι είναι;

  • AegeanHawk avatar
   AegeanHawk @ Asterix 12/10/2010 05:24:41

   Οχι ρε συ...... Φανατικοί ΠΑΣΟΚοι είναι!
   25%: ο στενός "πυρήνας" του ΠΑΣΟΚ.

 5. youresd avatar
  youresd 12/10/2010 02:28:34

  Δεν είμαστε σε κατάθλιψη, σε απίστευτο μένος είμαστε φιλάρες.

 6. Orestios avatar
  Orestios 12/10/2010 02:42:25

  Με βάση την κατανομή Παρέτο δεν είναι.

 7. neotera avatar
  neotera 12/10/2010 06:32:36

  Το ευρωβαρόμετρο έχει κάποιο κτίριο που στεγάζεται ? Αν ναι μήπως να γίνει ένα μπαμ εκεί να περάσει όλη η θλίψη σ' αυτούς που την αυγατίζουν με τέτοιο πρόδηλο σαδισμό και κακοήθεια ? Αρμοδιότητα τους δεν είναι η σφυγμομέτρηση επι παντός επιστητού γιατί τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει, δεν θά 'πρεπε να δημοσιοποιείται ευρέως εκτός ψυχιατρείων και ψυχοερευνητικών ιδρυμάτων. Αρμοδιότητά τους είναι η διάχυση και διασπορά της κατάθλιψης στον πληθυσμό κι αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό με κάποιο τρόπο. Στη συνέχεια μπορούν να βγούν οι σκιτζήδες "επίστήμονες" και καλά που το κατευθύνουν στα κανάλια και να απολογούνται στο κατηγορητήριο για τον ελεεινό δημόσιο ρόλο τους. "Μα πως εμείς την έρευνά μας κάνουμε. Ετσι είναι η επιστήμα σήμερα. Τα μήντια μόνα τους φταίνε" και ...τρίχες.

 8. φουκαρας avatar
  φουκαρας 12/10/2010 09:08:53

  Η έρευνα έγινε πριν ή μετά την βράβευση του Τζέφρυ και την υποψηφιότητα Παπακωνσταντίνου?
  Γιατί μ'αυτούς γελάει κάθε πικραμένος

 9. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 12/10/2010 12:50:32

  Βρείτε ένα οικονομικό μεζεδοπωλείο, κατά προτίμηση υμι-υπαίθριο για να μπορείτε και να καπνίζετε. Και οργανώστε "πολιτικές" συγκεντρώσεις με τους φίλους σας. Αυτούς που θυμόσαστε και αυτούς που έχετε ξεχάσει. Πάρτε και τις γυναίκες σας να γνωριστούνε κι αυτές μεταξύ τους. Ολες έχουν κοινό ενδιαφέρον. Το ΙΚΕΑ και το Hondos Center.

  Φροντίστε το κατάστημα να έχει καλή γράπα και μεζεγλίκια. Καλή είναι η γράπα που αν ρίξεις ημίωρο ύπνο μετά, ξυπνάς σαν πουλάκι. Ανεξαρτήτως του αριθμού των καραφακίων.

  Αν προτιμάτε ρετσίνα, μη την νοθεύετε με κόκα κόλα και τέτοια. Χτυπάει άσχημα στο κεφάλι. Σκέτη. Σαν τον καημό μας.

  Και τη γράπα σκέτη. Ούτε παγάκι. Να καίει. Σαν το Μνημόνιο.

  Εν ανάγκη, ρίξτε και κάνα "καντήλι". Βοηθάει κι αυτό στο να φύγει η οργή και το άγχος.

  Αν το επιχειρήσετε θα δείτε ότι είναι το καλύτερο αγχολυτικό. Και θα σας βγει και πιο φτηνά από τους "ειδικούς" γιατρούς και τα "ειδικά" φάρμακα.

  Εν ολίγοις συστήστε drink tank, σε μόνιμη βάση. Και ανασυστήστε τους κοινωνικούς δεσμούς που δεν θέλουν να έχουμε.

  Κι αν πάλι θέλετε μόνοι σας, μη χολοσκάτε. Σας βεβαιώνω ότι τα "καταστήματα" όπως αυτό που περιγράφω είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξαναρχίσει κανείς να φτιάχνει καινούριους φίλους. Ακόμη κιαν πάει μόνος του.

  Πχ. καθίστε δίπλα στον ψητά και ρωτήστε τον που έχει επενδύσει τη κέρδη του. Η αν έχει μεταφέρει τον χρυσό του στο Ντουμπάϊ για ασφάλεια. Θα ανακυρηχθείτε αυτόματα το κέντρο του καταστήματος. Θα σας κεράσουν κιόλας. Και θα ξεκινήσει μια ελληνικώτατη συζήτηση. Και μια παρέα καινούρια. Οπως αυτές που ξέραν να κάνουν οι "γέροι" μας.

  Θραξ Αναρμόδιος

  ΥΓ. Μην ξεχάσετε να καλέσετε κι εμάς όμως

  • Asterix avatar
   Asterix @ Θραξ Αναρμόδιος 12/10/2010 12:54:37

   Γειά σου ορέ Θράκα πατριώτη. Εγραψες!
   Πρέπει να βρω τρόπο να σε διπλαρώσω για τσίπουρα.

  • Minnie avatar
   Minnie @ Θραξ Αναρμόδιος 12/10/2010 13:01:38

   Υπαρχουν ακομα Ελληνες που πινουν ρετσινα??

   Οσο για το ασθενες φυλο, μας θιγεις!
   Εχουμε κι'αλλα ενδιαφεροντα, οπως τους αντρακλες των τουρκικων σηριαλ, τις γοβες Καλογηρου, τις συνταγες της Παραδειση, κλπ, κλπ...

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ Minnie 12/10/2010 13:27:18

    @Minnie

    Δεν το πιστεύω αυτό με τους "άντρακλες" των τουρκικών σήριαλ.

    Συνάδρες, εγερθείτε. Ο εχθρός είναι στα σαλόνια μας.
    Απαιτείστε τα κυριαρχικά σας δικαιώματα επί του οικογενειακού τηλεκοντρόλ (δημοκρατικα έτσι;) και αλλάξτε κανάλι.

    Θραξ Αναρμόδιος

    ΥΓ. Κι εγώ όπου σταθώ κι όπου βρεθώ μιλάω για τις γυναικάρες μας στην ελλάδα που είναι ασυναγώνιστες... Σε όλα, λέμε. Θα επιμείνω!

   • Minnie avatar
    Minnie @ Minnie 12/10/2010 13:54:18

    Αντε καλα, οι τουρκοι αντρακλες διαγραφονται...

    οι γοβες Καλογηρου ομως, ΠΟΤΕ!

    ΥΓ ο τονος στο Ε.

 10. ένας καταπιεσμένος avatar
  ένας καταπιεσμένος 12/10/2010 13:02:15

  Από προσωπική εμπειρία σας διαβεβαιώ ότι ένας ψυχολόγος μπορεί να βοηθήσει. Δεν έχω ιδία άποψη για τα αντικαταθλιπτικά γιατί απεχθάνομαι τα φάρμακα γενικότερα.

 11. Enzo avatar
  Enzo 12/10/2010 13:32:41

  θα μας κοψουν και το sex αυτοι της κυβερνσησης με το αγχος που μας προκαλουν.

  • Θραξ Αναρμόδιος avatar
   Θραξ Αναρμόδιος @ Enzo 12/10/2010 14:00:55

   @Enzo

   Μας το κόψαν. Το δείχνουν οι μετρήσεις τους.

   Μας το κόψαν νωρίτερα βέβαια με διάφορα κόλπα (άγχος, φόρτο εργασίας, τροφές μολυσμένες, ραδιο-ηλεκτρομαγνητική μόλυνση, ψεκασμούς ίσως, χαζοτηλεόραση, μη-κοινωνικότα και ατομισμός).

   Σεξουαλική δραστηριότητα πεσμένη σημαίνει και μικρώτερη επαναστατικότητα. Μικρώτερη αντίδραση. Για να περνάνε τα μέτρα τους. Τα ξέρουν όλα αυτά. Πολύ καλά. Αιώνες τα μελετούν. Και τα εφαρμόζουν με χίλιους τρόπους.

   Ξέρουν καλά ότι το σεξ ως ένα από τα κέντρα της ανθρώπινης ευτυχίας και ως βασικό ένστικτο δεν καταστέλλεται. Με νόμους, ηθικούς κανόνες και κοινωνικούς κλπ. Είναι σαν τον ύπνο. Πρέπει να κοιμηθείς. '

   Μόνο με χημικά, ηλεκτρομαγνητικά και τέτοια κόλπα έχεις πετυχημένη καταστολή του σεξ. Αλλιώς ημίμετρα. Τα όνειρα και οι επιθυμίες έρχονται και ξανάρχονται. Και στον πιο άγιο και ασκητή. Και το σώμα συνεχίζει την λειτουργία του και παράγει τα ...τι πρέπει τέλος πάντων ως σώμα.

   Ξέρουν καλά επίσης ότι το σεξ συνδέεται με διάφορα άλλα πράγματα του ψυχισμού μας. Πολύ ενδιαφέροντα για τις επιδιώξεις τους. Είναι μία από τις κυριες ωθήσεις για την οικονομική μας δραστηριότητα, για παράδειγμα. Για την κοινωνικότητά μας επίσης.

   Ιδεολογικά εννοείται ότι το έχουν διαστρέψει το σεξ εδώ και αιώνες. Εχει πάρει μες το μυαλό μας την θέση εργαλείου κατάταξης στην κοινωνική ιεραρχία του "ή άρχεις ή άρχεσαι". Σκεφτείτε τις διάφορες βρισιές που λέμε και τον ψυχολογικό τους αντίκτυπο. Ποιος και γιατί φρόντισε να έχουν φράσεις όπως "σου γ... η μάνα", "μας γ..ες", τον αντίκτυπο που έχουν; Τι σχέση έχει η πράξη με την κοινωνική κατάταξη; Κι όμως.

   Ολα αυτά θα τα αντιμετωπίσει, της έρχονται, η κοινωνία μας, μπροστά της σαν τα δάνεια ακριβώς. Ηδη έχουμε διαζύγια επί διαζυγίων και νέους που μπαίνουν σε οικογένεια, εντελώς απροετοίμαστοι να αφήσουν την "γλυκειά ζωή" της ερωτικής ελευθερίας. Και καταλήγουμε σε κοινωνικά δράματα, που απαιτούν και την οικονομική συνδρομή του δημοσίου.

   Το σεξ έχει συνδεθεί με το αίσθημα της κτήσης και της ζήλειας, χωρίς φυσικά να είναι έμφυτο αυτό. Και με μια σειρά άλλα πράματα. Πολύ επικίνδυνα ακόμη και σήμερα για δημόσια συζήτηση.

   Το πουλάνε βέβαια το sex, πέντε φράγκα το χωνάκι, διότι ως εμπόρευμα είναι ΠΟΛΥ αποδοτικό, και το διαστρέφουν καθημερινά, αλλά του δώσαν την ίδια καταναλωτική θέση των υπόλοιπων άχρηστων προϊόντων που μας πουλάνε. Βγάζουν πολλά λεφτά εννοείται.

   Δυστυχώς σε όλο αυτό έχουμε όλοι ευθύνη. Διότι η απέραντη υποκρισία μας, δηλαδή η άρνησή μας να συζητήσουμε το θέμα με σοβαρότητα και ειλικρίνεια, δεν μπορεί να αποδοθεί σε κόμματα ή άλλες "οργανώσεις" μόνο.

   Εχει ο καθένας μας μεγάλη ευθύνη για το ιδεολογικό πλαίσιο μέσα στο οποίο είναι ενταγμένη σήμερα η ανθρώπινη σεξουαλικότητα.

   Το σεξ είναι εντέλει υπερόπλο. Και ο έλεγχός του είναι προαιώνιος και σχετικά αποτελεσματικός. Ελέγχοντας την σεξουαλική συμπεριφορά, ελέγχεις την κοινωνία. Και εδώ ο πόλεμος σε υψηλό επίπεδο δεν είναι για τα φράγκα. Για τον έλεγχο είναι. Και πάντα για τον έλεγχο ήτανε.

   Θραξ Αναρμόδιος

   • tsilivithras avatar
    tsilivithras @ Θραξ Αναρμόδιος 12/10/2010 14:15:32

    Θράκα μια που είπες για "μολυσμένες τροφές" νασε στείλω κάνα αρθράκι που μιλάει για gender benders!!!! να πάθεις την πλάκα σου με το πως γίνονται τα αγοράκια κοριτσάκια;;;

    Γιατί ο κόσμος ακόμα πιστεύει στις καλές κυβερνήσεις που νοιάζονται για το καλό μας και λοιπά φαιδρά...

   • tsilivithras avatar
    tsilivithras @ Θραξ Αναρμόδιος 12/10/2010 14:20:22

    "Και εδώ ο πόλεμος σε υψηλό επίπεδο δεν είναι για τα φράγκα. Για τον έλεγχο είναι. Και πάντα για τον έλεγχο ήτανε."

    Amen to that brother!!!

    Για το σεξ και την κτητικότητα έχω ενστάσεις αλλά είναι για άλλη κουβέντα.
    Το matrix έκανε τις γυναίκες να προσπαθούν να φερθούν σαν άντρες στο ερωτικό παιχνίδι τη στιγμή που είναι φύσει αδύνατον και με τις ψυχοσυναισθηματικές συνέπειες να έπονται.
    Τίποτα από αυτά φυσικά δεν γίνεται τυχαία.

   • Κάποιος avatar
    Κάποιος @ Θραξ Αναρμόδιος 12/10/2010 18:08:11

    Πολύ σωστός!

 12. ΙΩΝΑΣ avatar
  ΙΩΝΑΣ 12/10/2010 16:00:38

  Δείχνει μήπως κάποια μέτρηση,πόσο θυμωμένοι είναι οι Έλληνες με την κυβέρνηση και τις δυνάμεις κατοχής που μας έφερε? Θα ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.