H ΓΣΕΕ θέλει άλλα 550.000 άτομα στο Δημόσιο!!!
13/03/2014 15:18
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

H ΓΣΕΕ θέλει άλλα 550.000 άτομα στο Δημόσιο!!!

Δεν το χωράει ο νους ποιοι «βίαζαν» επί χρόνια την Ελλάδα κι έχουν δικαίωμα να μιλάνε σήμερα και να κάνουν προτάσεις εξόδου από την κρίση.

Οι κρατικοδίαιτοι συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ, το ξεπουλημένο σωματείο στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παναγόπουλος και όλοι όσοι πέρασαν από εκεί δήθεν για να υπηρετήσουν τα συμφέροντα των εργαζόμενων. Και στην ουσία ήταν το μαγαζάκι των κομμάτων, κυρίως βέβαια της πασοκοκρατίας που με τον τρόπο αυτό ήλεγχε το εργατικό κίνημα, μέχρι που το κατέστησε ανύπαρκτο.

Και πλέον η ΓΣΕΕ χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο, απαξιωμένη και με μηδαμινή παρέμβαση στα οικονομικά και πολιτικά δεδομένα, αποφάσισε να μας… εκπλήξει. Για την αντιμετώπιση της ανεργίας, λοιπόν, οι κρατικοδίαιτοι συνδικαλιστές βρήκαν τη λύση. Είναι αλήθεια ότι δυσκολεύτηκαν, ότι… έστυψαν το μυαλό τους, αλλά βρήκαν διέξοδο εκεί που οι «ανίκανοι» πολιτικοί δεν μπόρεσαν.

Λοιπόν, η ΓΣΕΕ υιοθετεί πρόταση του αμερικανικού Ινστιτούτου Levy. Ποιο είναι αυτό; Είναι οι Αμερικανοί φίλοι του κ. Τσίπρα που διοργάνωσαν συνέδριο στο Μέγαρο Μουσικής με μεγάλο χορηγό την Αυγή, όπου μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δραγασάκης, η Κατσέλη και άλλοι πολλοί. Είναι το ίδιο που έχει προτείνει παράλληλο νόμισμα στην Ελλάδα με την ονομασία G-notes. Να φανταστούμε όχι από τον… Νότη Σφακιανάκη. Αυτό λοιπόν το ινστιτούτο έβγαλε μια μελέτη που υιοθετεί και η ΓΣΕΕ και προτείνει τέσσερα εναλλακτικά σενάρια για την Ελλάδα και συγκεκριμένα:

- Η μεταβίβαση κεφαλαίων από ξένες κυβερνήσεις προς την Ελλάδα μέσω ενός νέου σχεδίου Μάρσαλ.

- Η αναστολή των πληρωμών των τόκων για το δημόσιο χρέος, ώστε να δημιουργηθούν πόροι για την ενίσχυση της απασχόλησης.

- Η εισαγωγή ενός παράλληλου χρηματοπιστωτικού συστήματος μέσω της έκδοσης νέων κρατικών ομολόγων σε «Geuro», που θα χρησιμοποιείται ως παράλληλο νόμισμα.

- Η υλοποίηση ενός προγράμματος «εργοδότη ύστατης καταφυγής» (ELR) που θα χρηματοδοτείται από το παράλληλο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Όσο για την ανεργία εκεί είναι που δίνει ρέστα. Προτείνει να προσληφθούν στο δημόσιο τομέα 200 έως 550 χιλιάδες άνεργοι από τους περίπου 1,3 εκατ. που είναι σήμερα. Δηλαδή σχεδόν οι μισοί θα υπογράψουν με το δημόσιο 11μηνες συμβάσεις και η συγκεκριμένη «Πρόταση Εγγυημένης Απασχόλησης» θα μπορούσε να δημιουργήσει περίπου ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας μέσα σε ένα 15μηνο, ενώ θα οδηγούσε σε παράλληλη αύξηση του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος κατά 15,3 δισ. ευρώ.

Οι Αμερικανοί, λοιπόν και ο Γ. Παναγόπουλος προτείνουν μαζικές προσλήψεις στο δημόσιο για ορισμένο χρόνο αλλά για μετά δεν λένε τι θα κάνουν όλοι αυτοί. Εν πάση περιπτώσει αν υποθέσουμε ότι προσλαμβάνονται 500.000 άνεργοι θα κοστίζουν στο δημόσιο μαζί με τις εισφορές περί τα 600 ευρώ το μήνα ή 7.200 ευρώ το χρόνο. Μπορεί και παραπάνω αλλά ας πούμε ότι το πρόγραμμα αυτό θα κοστίσει στα κρατικά ταμεία πάνω από 3,5 δις ευρώ κι επειδή λεφτά υπάρχουν γιατί να μην υιοθετήσουμε την πρόταση;

Αλλά αν δεν υπάρχουν λεφτά μπορούμε να φορολογήσουμε τους υπόλοιπους Έλληνες, να κόψουμε τους μισθούς και τις συντάξεις τους και να χρηματοδοτήσουμε το μεγαλόπνοο σχέδιο για τη δημιουργία του μεγαλύτερου κράτους της Ευρώπης. Εύγε, τεράστια ιδέα. Άραγε συνεχίζουμε να πληρώνουμε για να υπάρχει η ΓΣΕΕ;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. riot avatar
  riot 13/03/2014 17:49:51

  Τζων Μέυναρντ Κέυνς http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CE%B6%CF%89%CE%BD_%CE%9C%CE%AD%CF%85%CE%BD%CE%B1%CF%81%CE%BD%CF%84_%CE%9A%CE%AD%CF%85%CE%BD%CF%82

 2. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 13/03/2014 22:46:49

  Εγώ μαζί τους. Αν πληρώσει η ΕΕ το πρόγραμμα έχει καλώς. Μόνο που για 40.000 κόσμο έκανε 3 μήνες να το εγκρίνει πέρυσι. Σκέψου για μισό εκατομμύριο πόσο εύκολο είναι να γίνει. Επομένως μιλάνε επί θεωρητικής βάσης, δηλαδή: άλλα λόγια να αγαπιόμαστε ή διαφορετικά δουλεύοντας το λαό ότι παράγουμε ιδέες...

 3. Giannis avatar
  Giannis 14/03/2014 01:49:54

  Πραγματικά εξοργιστικό. Τι θα γίνει με τους κρατικοδιαιτους ως πότε θα τους πληρώνουμε? Ο άλλος ο δικός σας θέλει να μοιράσει τα λεφτα που λέει πως έχει πλεόνασμα αφού μας έχει πιεί το αίμα στους ψηφοφόρους του δημόσιους καραβανάδες , οι άλλοι θέλουν 500.000 ακόμα. Δεν υπάρχει ελπίδα το δημόσιο με αριστερές και δεξιές δεν κουνιέται. Κρίμα σαμαρα που σε ψήφισα...

 4. Dimos avatar
  Dimos 14/03/2014 08:46:40

  Όποιος νομίζει ότι η κομματοκρατία και η πελατεία του δημοσίου τέλειωσε, είναι γελασμένος. Αντιθέτως, προετοιμάζεται να ισχυροποιηθεί ξανά και να λάβει τη θέση που της "αξίζει". Καταρχάς, όπου υπάρχει φτώχεια, ένα όνειρο γιγαντώνει στους ανθρώπους. Η πρόσληψη στο δημόσιο, ακόμη και στο σημερινό κουτσουρεμένο από διάφορα προνόμια δημόσιο. Όταν η αγορά είναι τελειωμένη, συγγνώμη ποιά άλλη ελπίδα μπορεί νάχει ένας άνθρωπος, αν δε μπορεί να μεταναστεύσει; Ανέκαθεν ίσχυε αυτό. Θυμάστε τη φοβερή ταινία "Της κακομοίρας" όπου ένα από τα φτωχόπαιδα της αθηναϊκής γειτονιας της 10ετίας του ΄60, περίμενε πως και πως το διορισμό του στη ΔΕΗ με μέσο το μπάρμπα του; Το ίδιο θα γίνεται και τώρα, σε ένα φτηνό δημόσιο, αλλά δημόσιο. Από την άλλη προσέξατε πως οργανώνεται και το κράτος ενόψει των νέων πελατειακών σχέσεων που θέλει να συνάπτει με πελάτες-δημόσιους υπάλληλους προς ενίσχυση και πάλι της κομματοκρατίας; Ο κ. Μητσοτάκης μας είπε ότι δεν θα μετράνε ακόμα και τα διδακτορικά για ανώτερα στελέχη του δημοσίου, αλλά το γνωστό παράθυρο της κομματοκρατίας μέσω του οποίου παρακάμπτει τα αντικειμενικά προσόντα, τη συνέντευξη. Τα πτυχία, ακόμα και το διδακτορικό μας είπε ο κύριος υπουργός δεν αποδεικνύουν ότι ένας είναι άξιος να διευθύνει μια δημόσια υπηρεσία. Θα δώσει εξετάσεις και βέβαια θα περάσει από συνέντευξη. Δηλαδή, έχουμε και λέμε: τα πανεπιστήμια πλέον δεν αποτελούν θεσμούς πιστοποίησης αντικειμενικών προσόντων μετά από μια σειρά εκπαιδευτικών διαδικασιών. Τα πανεπιστήμια που πληρώνει το κράτος, ή ένα ξένο πανεπιστήμιο ή ακόμα και ιδιωτικό, έρχεται και λεέι ένας κρατικός αξιωματούχος ότι δεν είναι αξιόπιστα. Και να έχεις διδακτορικό τι έγινε; Επειδή έφαγες 15 χρόνια στα θρανία και στις έρευνες και πέρασες από 1000 εξεταστικές διαδικασίες; Μπούρδες. Εκείνο που μετράει είναι η συνέντευξη που θα την κάνει ο κομματάρχης βέβαια μεσα σε μισή ώρα. Μετά εσυ σαν καλός διευθυντής που μπορεί να έβγαλες το λύκειο και να παρέκαμψες έναν διδάκτορα πχ από το Κολούμπια ή το Καποδιστριακό σαν κομματικός γιεσ μαν, θα φροντίσεις να αξιολογείς με καλό βαθμό τα άλλα καλόπαιδα του κομματικού κράτους που θα προέρχονται από τους ίδιους υπονόμους που βγήκες και εσύ. Και με όλα αυτά περιμένουμε να φτιάξουμε κάποτε κράτος!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.