#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/10/2010 21:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

H Βουλή ψηφίζει Siemens… και ξερό ψωμί


Δεν έχουν το θεό τους στο ΠΑΣΟΚ. Αρχικά αποφάσισε  ο Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος τη μεταφορά του κυλικείου από το μέγαρο Αρβανίτη στο νέο κτίριο επί της οδού Σέκερη που στεγάζει τη γενική γραμματεία της Κυβέρνησης, προφανώς για να μην αργεί ο καφές το πρωί και κωλυσιεργεί το κυβερνητικό έργο.  Για να μην στερηθούν, όμως, την πρόσβαση στην καφεΐνη οι υπηρεσίες της Βουλής εφοδιάστηκαν με μαγνητικές κάρτες , όπως αυτή στη φωτογραφία 1, που επιτρέπουν την πρόσβαση στο νέο κτήριο. Ως εδώ καλά.

Γυρίζοντας όμως την κάρτα αποκαλύπτεται σε όλη της τη μεγαλοπρέπεια η λεζάντα του κατασκευαστή…Siemens.

Αποδεικνύεται έτσι έμπρακτα ότι αυτοί στο Προεδρείο έχουν και σπουδαίο χιούμορ. Πριν καν ολοκληρωθεί το πόρισμα για το εν λόγω σκάνδαλο, φαίνεται πως κάποιοι στο κοινοβούλιο έχουν ήδη εκδώσει την ετυμηγορία τους!

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Professor Moriarty avatar
  Professor Moriarty 19/10/2010 21:20:12

  Τέτοια θα είναι κάρτα με την οποία θα κάνουμε αγορές, πληρωμές, θα γράφει τα στοιχεία της ταυτότητας, ομάδα αίματος, και τα εισοδήματά μας;; Χα-χα!

 2. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 19/10/2010 21:55:54

  Τώρα έτσι απλά για την ¨ιστορία¨ ...

  Στην οδό Σέκερη ήταν στην 1η Γερμανική κατοχή ( τώρα έχουμε την 2η...) τα γραφεία των Ναζιστικών μυστικών υπηρεσιών ¨S.D." κ.α. , εκεί δίπλα , στην οδό Μέρλιν ήταν και το κολαστήριο της Γκεστάπο...

  Το κτήριο της σημερινής Βουλής των ¨ελλήνων¨ ήταν έδρα των κυβερνήσεων ¨Κουϊσλινγκ¨ ( Τσολάκογλου, Λογοθετόπουλου , Ράλλη ) και έδρα των Ταγματασφαλιτών.

  ΣΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΗΣ , όπου σήμερα βρίσκονται τα φωτοτυπικά μηχανήματα , ΒΑΣΑΝΙΖΑΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΑΝ ΜΕ ¨ΡΑΤΣΙΕΣ-ΜΠΛΟΚΑ¨ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ - ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ... και στην συνέχεια τους έστελναν στους ¨συμμάχους¨ για μια ¨Νέα Ευρώπη¨" στην οδό Μέρλιν για να βασανισθούν -δολοφονηθούν ή να σταλούν σαν όμηροι για καταναγκαστική εργασία στο Ράιχ...

  Συμπτώσεις , ειρωνεία της ιστορίας με το Κολωνάκι και την σημερινή Βουλή της Siemens

  • Ιωάννης Σπυρόπουλος avatar
   Ιωάννης Σπυρόπουλος @ ΝΤΑΝΤΟΝ 30/12/2010 19:54:32

   Αξιότιμε κε ή κα Νταντόν ή όποιος κρύβεται πίσω από αυτό το όνομα,

   γράφετε στο σχόλιό σας, ότι στην οδό Σέκερη υπήρχαν οι μυστικές υπηρεσίες των Ναζί. Αμέσως μετά γράφετε κ.α.. Μήπως μπορείτε να γίνετε πιο συγκεκριμένος ως προς τα κ.α.;

   Σας ευχαριστώ εκ των προτέρον για τον κόπο σας.

   Από Ντύσσελντορφ της Γερμανίας

   Ιωάννης Σπυρόπουλος

 3. Orestios avatar
  Orestios 19/10/2010 22:32:59

  Σουρεαλισμός!

 4. Akyros avatar
  Akyros 20/10/2010 00:31:05

  "Ακυρο το πρόστιμο σε Vodafone - Ericson
  Π. ΤΣΙΜvΟΥΚΗΣ | Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010 [ 20:06 ] το ΒΗΜΑ

  Ακυρώθηκε, ως παράνομη, από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η απόφαση της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) με την οποία είχε επιβληθεί πρόστιμο 76 εκατομμυρίων ευρώ (25,6 δισεκατομμύρια δρχ.) στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Vodafone. Με άλλη, δεύτερη απόφαση, ακυρώθηκε και το πρόστιμο των 7,3 εκατομμυρίων ευρώ που είχε επιβληθεί στην Ερικσον. Πρόκειται για υποθέσεις που αφορούν το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών στο δίκτυο της Vodafone που έγιναν τη διετία 2004-2005 και αποκαλύφθηκαν ένα έτος μετά, ενώ η Ericson ήταν προμηθευτής του λογισμικού της εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.
  Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, με πρόεδρό της τον κ. Κ. Μενουδάκο, αποφάσισε ότι πρέπει να ακυρωθούν τα πρόστιμα, καθώς οι συνεδριάσεις της ΑΔΑΕ δεν ήταν δημόσιες (ανοικτές στους πολίτες), όπως επιτάσσει η διεθνής και ελληνική νομοθεσία.Πάντως, οι σύμβουλοι Επικρατείας ανέπεμψαν και τις δύο υποθέσεις στην ΑΔΑΕ προκειμένου να εκδώσει άλλες νέες νόμιμες αποφάσεις προστίμων στις δύο εταιρείες.
  Οι δικαστές (αποφάσεις 3319-3320/2010) ερμηνεύοντας την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που επιτάσσει τον κανόνα της «δίκαιης δίκης» και τις επιταγές του Συντάγματος για το απόρρητο των επικοινωνιών και του τρόπου λειτουργίας ανεξάρτητων αρχών, έκριναν ότι ο κανονισμός εσωτερικής λειτουργίας της ΑΔΑΕ είναι παράνομος. Και αυτό γιατί «θεσπίζει απαγόρευση της δημοσιότητας των συνεδριάσεων της Αρχής». Οι συνεδριάσεις της όχι μόνο πρέπει να είναι δημόσιες, αλλά και αν αποφασιστεί από μέλη της να είναι κεκλεισμένων των θυρών, πρέπει αυτό να γίνεται μετά από ειδικά αιτιολογημένη απόφαση. Οι δικαστές υπογραμμίζουν ότι οι αποφάσεις «με τις οποίες επιβάλλονται κυρώσεις εις βάρος διοικουμένων, επιβάλλεται να εκδίδονται ύστερα από προηγηθείσα συνεδρίαση, στην οποία θα είναι ελεύθερη η είσοδος στο κοινό, να είναι δε το κείμενό τους προσιτό σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη».
  Από το άρθρο 19 του Συντάγματος δεν συνάγεται βούληση του συνταγματικού νομοθέτη να θεσπίσει ειδικώς για την ΑΔΑΕ απόκλιση από τον κανόνα των δημοσίων συνεδριάσεων αναφέρεται στις αποφάσεις.


  1) Η συγκεκριμένη συνεδρίαση αφορούσε ΚΟΡΥΦΑΙΟ θέμα εθνικής ασφάλειας, και δεν θα μπορούσε να γίνει καμιά δημόσια συνεδρίαση!
  2) Με το σκεπτικό αυτό, όλες οι αποφάσεις της αρχής, είναι άκυρες!!!"

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Akyros 20/10/2010 01:48:43

   ξένα blogs έχουν όλο εκείνο το επεισόδιο σαν μείζον θέμα "παρακολούθησης" σε μεγάλη κλίμακα. Μπορεί και να ειμαστε πειραματόζωο...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.