09/12/2009 16:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Fitch: Υπό αρνητική παρακολούθηση οι ελληνικές χρηματοοικονομικές συναλλαγές

Υπό αρνητική παρακολούθηση έθεσε η Fitch το σύνολο των δομημένων χρηματοοικονομικών συναλλαγών της Ελλάδας, μία μέρα μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της χώρας σε BBB+ με αρνητική προοπτική.

«Η κίνηση αντανακλά τη θέση της Fitch ότι οι δυσμενείς μακροοικονομικές εξελίξεις που θεμελιώνουν την υποβάθμιση του χρέους θα επηρεάσουν αρνητικά και τις επιδόσεις των υπό αξιολόγηση τιτλοποιημένων συναλλαγών», αναφέρει ο διεθνής οίκος σε έκθεσή του.

«Ενώ η υποβάθμιση της αξιολόγησης του χρέους στηρίζεται κυρίως στην αρνητική δυναμική των δημόσιων οικονομικών, η Fitch περιμένει οι συνολικές οικονομικές προοπτικές να παραμείνουν αβέβαιες στην Ελλάδα βραχυπρόθεσμα, οδηγώντας σε αύξηση της ανεργίας και σε εκπρόθεσμες οφειλές καταναλωτών», σημειώνει.

Πηγή: Reuters

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ελεύθερος avatar
  ελεύθερος 09/12/2009 16:30:15

  Οι Fitch κάνουν τη δουλειά τους και εμείς τη δουλειά μας.
  Αυτοί έχουν συμφέρον να κινδυνολογούν (για να αυξάνουν τα κέρδη των πατρόνων τους από τα υψηλότερα επιτόκια) και εμείς να καθυσυχάζουμε τις αγορές και να εμπνέουμε εμπιστοσύνη με τις πράξεις μας.
  Ερώτηση κοινής λογικής;
  Πώς καθυσυχάζουμε τίς αγορές ότι είμαστε σοβαροί όταν ο Γιωργάκης είναι πρωθυπουργός εδώ και δύο μήνες και δεν έχει ακόμη ορίσει Γενικό Γραμματέα Φορολογίας, δίπλα στον Παπακωνταντίνου;
  ΣΣ. Δηλαδή, σπαταλάμε πέντε μήνες (1 προεκλογικός, δύο να διορισθεί και 1-2 μήνες να μάθει τη δουλειά) που το Υπουργείο Οικονομικών δεν εισπράττει φόρους.
  Μετά ο Γωργάκης λέει ότι είναι αυξημένο το έλλειμμα.
  Τί να του πείς τώρα;
  Όταν το μισό σχεδόν χρόνο δεν έχεις έσοδα και από την άλλη τρέχουν τα έξοδα χρειάζεται να είσαι Αϊνστάϊν για να καταλάβεις ότι το έλλειμμα θα ανέβει;
  Πραγματικά μπουζούκια.

  • donaE avatar
   donaE @ ελεύθερος 09/12/2009 16:37:26

   Τα εσοδα θα τα βαλουν ολα μαζι του χρονου.Πανω απο ολα ο σοσιαλισμος.

   • vardarskian avatar
    vardarskian @ donaE 09/12/2009 16:41:52

    μάλλον είναι η τελευταία ελπίδα να παρουσιάσουν στατιστικά σημαντική αύξηση εσόδων!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.