#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/09/2010 08:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Fast track στην ΝαμίμπιαΦοβερό το κόλπο με το fast track. Το πετάμε, δεν κοστίζει απολύτως τίποτε αλλά από ουσία μηδέν. Το ίδιο και με τους Καταριανούς. Πετάμε ένα μη δεσμευτικό συμφωνητικό επενδύσεων, αλλά και τίποτε να μη γίνει δε χάλασε και ο κόσμος.

Όμως, την ώρα που το fast track μας μάρανε, το 2010 εμφανίζεται να είναι χειρότερο στον τομέα των επενδύσεων από κάθε άλλη χρονιά.

Η τελευταία λίστα του forbes με τις χώρες που είναι ιδανικές για επενδύσεις, σε σύνολο 128 χωρών η Ελλάδα βρίσκεται στην 63η χάνοντας από πέρυσι 11 θέσεις. Μας ξεπέρασε μέχρι και η Ναμίμπια ενώ με τα βίας περνάμε την Αλβανία.

Επίσης, η τελευταία έρευνα της εταιρείας C&W για τις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για να κάνει κάποιος καλές business, σε σύνολο 36 πόλεων η Αθήνα καταλαμβάνει την… 36η θέση. Οι επιχειρηματίες δηλαδή ακούνε για Ελλάδα και στρίβουν στη γωνία. Επιχειρηματικό κλίμα, φορολογία, πρόσβαση στις αγορές, ρύπανση περιβάλλοντος, ποιότητα προσωπικού, αναγνωρισιμότητα στις αγορές κ.λπ. είμαστε παντού πάτος.

Αν λοιπόν ακούτε στην τηλεόραση το Γερουλάνο να μιλά για fast track, επενδύσεις Αράβων, νέα Μονακό, Λας Βέγκας και άλλες πράσινες βλακείες, θυμηθείτε ότι στην πρώτη χρονιά του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση έχουμε γίνει Ναμίμπια.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. aphrodirtechild avatar
  aphrodirtechild 27/09/2010 09:38:36

  Με τον Αντώνη και τα άλλα τα παιδιά (Πάνος Παναγιωτόπουλος, Δημήτρης Αβραμόπουλος κλπ) θα γίνουμε δηλαδή ανταγωνιστικοί..

  • ErnestoChe avatar
   ErnestoChe @ aphrodirtechild 27/09/2010 10:29:49

   Σωστά.

  • Δημητρης avatar
   Δημητρης @ aphrodirtechild 27/09/2010 12:24:09

   ΠΑΝΤΩΣ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΑΠ ΤΟ ΝΕΟΤΑΞΙΤΗ ΜΑΣΟΝΟ-ΡΟΔΟΣΤΑΥΡΟ

 2. nefeli avatar
  nefeli 27/09/2010 09:40:51

  Ρωτήσανε τον αρμόδιο υπουργό τουρισμού στο κρατικό κανάλι, τι θα γίνει με τα Ξενία, που ερημώνουν απούλητα ανά την επικράτεια.

  Τα Ξενία, που αποτελούσαν κόσμημα στα ωραιότερα σημεία αυτής της όμορφης χώρας....αυτής της έρημης χώρας!
  Τα Ξενία, που πολλά από αυτά είναι δημιουργίες του μοναδικού αρχιτέκτονα Αρη Κωνσταντινίδη, το έργο του οποίου κυρήχθηκε διατηρητέο από την προηγούμενη κυβέρνηση...ίσως επί υπουργείας Σαμαρά.

  Η απάντηση του υπουργού ...αποστομοτική: "Δεν θα γίνει τίποτα...Είναι πολύ μικρά και κανένας ξένος επενδυτής δεν ενδιαφέρεται!"

  Δηλαδή, οι εγχώριοι επενδυτές αποκλείονται εξ αρχής;
  Δηλαδή, οι τοπικοί ενδιαφερόμενοι επενδυτές δε μετράνε;
  Δηλαδή, ομιλος ενδιαφερόμενος για το σύνολο των Ξενία δεν υπάρχει;
  Δηλαδή, στην εποχή του fast track το small is beautiful δε μετράει;

  Το ελληνικό πνεύμα οικοδομήθηκε γύρω από την αίσθηση του μέτρου.
  Σήμερα όμως φαίνεται, μόνο τα μεγάλα διεθνή μεγέθη απασχολούν τους κυβερνώντες. Ετσι οικοδομείται άλλωστε καλύτερα, ο αφελληνισμένος σύγχρονος πολιτισμός της επικουρικής εφήμερης ψυχαγωγίας

  • μικρός οδυσσέας avatar
   μικρός οδυσσέας @ nefeli 27/09/2010 10:20:05

   Τα οποία Ξενία στο σύνολο τους είναι σε εκπληκτικές τοποθεσίες, έχουν αξία δηλαδή τα οικόπεδα από μόνα τους, πέραν των εγκαταστάσεων και της κατάστασης στην οποία βρίσκονται.

   • nefeli avatar
    nefeli @ μικρός οδυσσέας 27/09/2010 10:32:10

    Είναι αμαρτία η ερήμωση των Ξενία...

    Τα Ξενία θα μπορούσαν, να αποτελέσουν έμβλημα του ελληνικού τουρισμού... Τα περισσότερα συνδιάζουν το ζωντανό μουσειακό χαρακτήρα του αρχιτεκτονικού διατηρητέου σχεδίου του Αρη Κωνσταντινίδη, με το μοναδικό τοπίο που βρίσκονται στα ωραιότερα σημεία της Ελλάδας και την ανθρωποκεντρική μικρή κλίμακα ξενοδοχιακής μονάδας...ότι Ελληνικότερο δηλαδή!

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ μικρός οδυσσέας 27/09/2010 10:45:25

    Το μεταμοντέρνο βγάζει σπυριά στη θέα της Ελληνικής Χρυσής Αρμονίας.
    Τι μας κόφτει για τα Ξενία; Δόθηκαν 100 εκ. ευρώ για το τζαμί στο χώρο του Αρχαίου Βοτανικού.
    Οι πνευματικώς ανάπηροι παγκοσμιοποιητές που εξέλεξε ο ελληνικός λαός τον Οκτώβριο θεωρούν ότι ο τοπικισμός είναι πνευματική αναπηρία και πρέπει να εκλείψει.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.