#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/01/2011 22:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Eurogroup: Η Ευρώπη uber alles και η τακτική της πλήρους εξουθένωσηςΑυτό που προέκυψε από τη σημερινή σύνοδο του Eurogroup θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν “σούπα ξαναζεσταμένη”. Μια δήθεν κόντρα μεταξύ των Βρυξελλών από τη μια και του Βερολίνου με το Παρίσι από την άλλη.

Θέλουν όλοι να μας πείσουν ότι εντός της ΕΕ σοβεί μια έντονη διαμάχη για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι λες και δεν ξέρουμε ότι κουμάντο την παρούσα χρονική στιγμή κάνει η Γερμανία. Και πως οι φωνές αντίδρασης που ακούγονται από κάποιους είναι τόσο αδύναμες όσο και οι χώρες που έχουν σχεδόν χρεοκοπήσει όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ισπανία στην οποία, να θυμίσουμε ήδη πάτησε πόδι (για επίσκεψη) το ΔΝΤ.

Την Ευρώπη uber alles επιβεβαίωσε από νωρίς ο Γερμανός υπουργός οικονομικών Β. Σόϊμπλε ο οποίος ενώ τις προηγούμενες ημέρες εμφανιζόταν πιο “μαλακός” στις Βρυξέλλες τόνισε ότι δεν χρειάζεται να αλλάξει προς ώρας η ατζέντα. Μεταθέτει έτσι τις όποιες αποφάσεις για τον Μάρτιο, δηλαδή την απόφαση για έκδοση ευρω-ομολόγου και την ενίσχυση του ταμείου Στήριξης με τουλάχιστον 1,5 τρισ. Ο λόγος προφανής: Κατ' αρχάς θα κάνουν το παν στη Γερμανία ώστε να πείσουν τους Γερμανούς ότι δεν θα πληρώσουν αυτοί για τις αδύναμες χώρες, άλλωστε πλησιάζουν και κρίσιμες εκλογές για τη Μέρκελ.

Επίσης, βασικός στόχος τους είναι να εξουθενώσουν πλήρως τις χώρες του Νότου, κυρίως την Πορτογαλία και την Ισπανία γιατί για την Ελλάδα δεν υφίσταται πρόβλημα, είναι διαλυμένη από μόνη της. Με τον τρόπο αυτό οι Γερμανοί θέλουν να αναγκάσουν τα “γουρουνάκια” να έρθουν στην “αγκαλιά” της Γερμανίας άνευ όρων. Οι αγορές θα τους πιέσουν τόσο πολύ με υποβαθμίσεις, άνοδο των spreads και απειλές για χρεοκοπία που όταν θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις -και οι όροι που τίθενται- κανείς δε θα μπορεί να αντιδράσει.

Πρόκειται για την τακτική της πλήρους εξουθένωσης ώστε ο “αντίπαλος” να μην μπορεί να αντιδράσει στη Γερμανική πειθαρχία που ετοιμάζεται για όλη την Ευρώπη (και για την οποία σας γράψαμε σε προηγούμενη ανάρτηση).

Οπότε, τι γίνεται τώρα; κατ' αρχάς δεν πρόκειται να ληφθεί καμιά απόφαση στη σύνοδο της 4ης Φεβρουαρίου, εκτός ίσως από την επιμήκυνση του ελληνικού δανείου, απόφαση που άλλωστε έχουν ήδη προεξοφλήσει οι πάντες.

Το ενδιαφέρον στο Eurogroup ήταν ότι για πρώτη φορά τόσο απροκάλυπτα η Γαλλία και η υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ, τάχθηκε στο πλευρό της Γερμανίας, αν και οι εδώ φωστήρες έλεγαν πόσο... φιλέλληνας είναι.

Εν πάση περιπτώσει, αυτό που έχει σημασία για την Ελλάδα και για την κυβέρνηση είναι να διευκρινιστεί αν είναι αργά για διαπραγμάτευση. Αν ο κ. Παπανδρέου πήρε το μάθημά του όταν δεν έκανε κανένα παζάρι για το Μνημόνιο κι αν τώρα θα έχει το πολιτικό ανάστημα να αντικρούσει τα άγρια αντιλαϊκά μέτρα που προβλέπεται ότι θα ακολουθούν την επιμήκυνση.

Και κάτι τελευταίο. Επειδή εδώ στην Αθήνα πολλοί βαυκαλίζονται με την ιδέα της ενίσχυσης του Μηχανισμού Στήριξης και πιστεύουν ότι θα σώσει την Ελλάδα, μήπως θα πρέπει να μας πουν τι θα προβλέπει ο νέος αυτός μηχανισμός για τις απείθαρχες δημοσιονομικά χώρες; Μήπως θα προβλέπουν “ποινολόγιο” όπως αφαίρεση κοινοτικών κονδυλίων, αφαίρεση δικαιώματος βέτο σε αποφάσεις της ΕΕ και άλλα πολλά και επώδυνα;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 17/01/2011 22:55:12

  Πιστεύει κανείς ότι θα... σκοτιστεί ο ΓΑΠ αν του αφαιρεθεί το δικαίωμα τού βέτο; Ίσα-ίσα, θα... ανακουφιστεί κιόλας, που δεν θα χρειάζεται να το χρησιμοποιήσει και να χαλάσει τα κέφια τού συνεταίρου του, του Ερντογάν.

  Άσε που η "παγκόσμια διακυβέρνηση" δεν είναι συμβατή με τους... αναχρονισμούς της... εθνικιστικής άσκησης βέτο!

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 17/01/2011 22:58:07

  Όταν φώναζα για δις ιζ Πάρτα, ήμουν ανεύθυνος... Για να δούμε, για να δούμε...

 3. neotera avatar
  neotera 17/01/2011 23:15:33

  Οι αγγλοαμερικάνοι επιτιθενται στην ευρώπη έχοντας εξαγοράσει το σύμπαν όπως στην ελλάδα και πάλι δεν είναι σίγουρο πως δεν θα γυρίσει μπούμερανγκ η προπαγάνδα τους αφού είναι γνωστές κραγμένες οι πρακτωράντζες που διασπείρουν τις απόψεις τους και η δεδομένη η απέχθεια του κοσμου για τις σκοτεινές συνωμοσίες τους (Μπίλντεμπεργκ, Μασωνίες, "Αριστερά" του Σόρος και το κακό συναπαντημα).

 4. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 17/01/2011 23:43:49

  Κατ' αρχήν, δεν έχω καμμιά αντίρρηση για οποιαδήποτε μορφή σοβαρότητας, περιλαμβανομένης και της "γερμανικής πειθαρχίας". Οτιδήποτε είναι καλύτερο από την σημερινή γελοιότητα, σε όλα τα επίπεδα και τους τομείς, που έχει γίνει σήμα κατατεθέν της Ελλάδας.
  Αλλά, έχω σοβαρές αμφιβολίες ότι, κάποιος από τους πειθαρχημένους θα μας επιτρέψει, δίνοντάς μας τα φώτα του, να αναπτυχθούμε, να γίνουμε ανταγωνιστικοί, για να εκτοπίσουμε τα δικά του προϊόντα στην εσωτερική αγορά της ΕΕ. Δεν σφάξανε!

  Κατά την γνώμη μου, Γερμανοί και λοιποί, θα φροντίσουν να μας κρατήσουν σε κατάσταση μόνιμης υπερχρεώσεως, ώστε να πληρώνουμε υψηλά επιτόκια στους μηχανισμούς τους, και να μην μπορούμε να αποταμιεύσουμε δεκάρα, συνεπώς μακρυά από κάθε ανάπτυξη (θυμηθείτε: η αποταμίευση είναι προϋπόθεση της επένδυσης, όταν κανείς δεν σε δανείζει άλλο). Και μετά, θα μας αγοράσουν για ένα κομμάτι ψωμί, ή θα απαιτήσουν τις υποθήκες τους. Μόνο αν απειλήσουμε με έξοδο στην Δραχμή θα κάνουν έντιμες σκέψεις βοηθείας, γιατί τότε θα διακυβεύεται το ΕΡΓΑΛΕΙΟ της εκμεταλλεύσεως των αδυνάτων από τους ισχυρούς στην Ευρωζώνη και θα πάψουν να μας βλέπουν σαν πάγιους αιμοδότες τους.

  • hasu avatar
   hasu @ ΠΗΛΕΑΣ 18/01/2011 06:29:50

   Ναι.

   Οι μεν τα παίρνουν πειθαρχιμένα και οι δε είναι παρτάλια(οι δικοί μας φωστήρες).Και οι 2 όμως τα παίρνουν.Και εμείς τους παρακολουθούμε σαν ηλίθιοι.

 5. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 18/01/2011 09:16:24

  Εγω ειμαι με τον Αντρεα... «Δεν θα γίνουμε τα γκαρσόνια της Ευρώπης» !
  Ελειπε ο γυιος του και δεν ακουσε την επαναστατικη κραυγη του πατερα...
  αυτο φταιει... εχει πει βεβαια το ΓΑΠ οτι εχει δουλεψει γκαρσονι στη Σουηδια..
  απο σποντα. αχχααα on the job training.

  ΠΠ

 6. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 18/01/2011 10:01:50

  Η Μερκελ γιατι πηγε στην Κυπρο?? Μυριστηκε το ψητο...
  Ειχε καμια καουρα για την Κυπρο προ ΑΟΖ ?
  Εμεις με το Χυτηρη ν απαγγελει τον αορατο μετρονομο πατ πατ πατ που παμε?
  Follow the Money που λεει και ο Αρχαιος..

  ΠΠ

 7. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 18/01/2011 11:32:33

  Σκάει "πτερύγιο" ο "Λεβιάθαν".
  Η Μέρκελ (και άλλοι που θα πάνε), ενδιαφέρονται να διαφοροποιήσουν τις προμήθειες φυσικού αερίου. Το ρωσικό μονοπώλιο δεν είναι ιδιαίτερα βολικό.
  h**p://www.nooz.gr/world/i-israilini-protasi-sti-leukosia-gia-to-levia8an
  Κατά τα άλλα, εμείς εδώ κάτω φαντασιωνόμαστε ιστορίες με γκαρσόνια και μπροστά στους "κακούς" Γάλλους και Γερμανούς, επιλέγουμε μονίμως ως "φίλιες" δυνάμεις, το Τέξας και την Αλάσκα.
  Έλεος πιά με τον αντιευρωπαισμό των "αριστερών" και "δεξιών" καλομαθημένων παιδιών.

 8. Hydra4ever avatar
  Hydra4ever 18/01/2011 17:26:52

  Απαράδεκτη η φωτογραφία.
  Ταυτίζεται την σημερινή φιλοευρωπαική Γερμανία με το ναζιστικό
  παρελθόν της. Τής σημερινής φτωχομάνας Γερμανίας, των Ελλήνων
  μεταναστών, των φοιτητών και όχι μόνο.
  Ευτυχώς η πλειοψηφία καταλαβαίνει τι κρύβεται απο πίσω.
  Συμφωνώ με τον "νεοτερα¨"

 9. man8os avatar
  man8os 18/01/2011 17:32:55

  Το συμφερον της Ελλαδας ειναι με την ηπειρωτικη Ευρωπη. Οι Αμερικανοι και οι Αγγλοι ειναι φιλοτουρκοι. Επισης, τωρα τελευταια τυχαινει τα συμφεροντα μας να προσεγγιζουν αυτα του Ισραηλ.

  • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ avatar
   ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ @ man8os 18/01/2011 23:45:31

   Δυστυχώς φίλε μου αποδείχθηκε ότι το συμφέρον της Ελλάδας είναι μόνο με την Ελλάδα.Την Ελλάδα της δημιουργίας, του πολιτισμού, του πνεύματος, της ειλικρίνειας και όχι την Ελλάδα της κατανάλωσης. Για τους Γερμανούς είμαστε "Urlaubland" δηλαδή χώρα διακοπών, για τους Γάλλους "Greq" ήτοι γραικύλοι, για τους Αγγλους "bloody bastard Greek dogs" για ποιά Ευρώπη μιλάμε λοιπόν;Ολη, μα όλη η περιφέρεια, τα λεγόμενα άκρα, μηδέποτε θεωρήθηκαν "ισότιμα και ισάξια".Ο λόγος απλός:τεράστια διαφορά κουλτούρας, πολιτισμικών καταβολών, πολιτικών βιωμάτων και παραγωγικών δυνατοτήτων.Βλέπετε, η "περιφέρεια" δεν συμμετείχε στην βιομηχανική επανάσταση.Απλά τροφοδοτούσε με πρώτες ύλες και αγαθά που λόγω κλίματος δεν μπορούσαν να παραχθούν αλλού.
   Προσέξτε τώρα: η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα στην οποία δοκιμάστηκαν οι πρακτικές του "Ψυχρού Πολέμου" (βλ.Εμφύλιος). Η πρώτη χώρα στην οποία εφαρμόστηκε σύστημα "ελεγχόμενης" αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, η πρώτη χώρα στην οποία επιβλήθηκε δικτατορία την οποία αναγνώρισαν στην πράξη κάνοντας επενδύσεις.Σήμερα, είναι η "ανθρωποχωματερή" της Ευρώπης δεχόμενη τον κύριο όγκο των λαθρομεταναστών ενώ παράλληλα δοκιμάζονται στην πράξη όλα τα πιθανά σενάρια επιβαλλόμενης κοινωνικής αλλαγής και μετεξέλιξης.Βλέπετε ευκολότερα γίνονται πειράματα σε μια χώρα που έχει τον πληθυσμό του Λονδίνου, είναι γεωγραφικά κατακερματισμένη, δεν παράγει και γειτνιάζει με χώρες αμφίβολων προθέσεων. Τυχαία όλα αυτά, σενάρια φαντασίας ή ιδέα μου είναι;Δεν νομίζω...Αν δεν σταθούμε ΜΟΝΟΙ μας στα ποδάρια μας, αν δεν ανατρέξουμε στην πλουσιώτατη πολιτιστική μας κληρονομιά δεν έχουμε ελπίδα.Σφίξιμο των δοντιών και σκληρή δουλειά...Δεν είναι αυτοί καλύτεροι από μας.Εμείς τους δώσαμε το δικαίωμα. Από κανέναν δεν περιμένουμε βοήθεια. Μοναχή τον δρόμο επήρες,εξανάλθες μοναχή,δεν είν' εύκολες αι θύρες όταν η χρεία τες κουρταλεί...(στίχος από τον εθνικό μας ύμνο)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.