Eurodebate: «όλοι μαζί και ο ...Τσίπρας μόνος»
29/04/2014 14:39
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Eurodebate: «όλοι μαζί και ο ...Τσίπρας μόνος»

πρώτη τηλεμαχία μεταξύ των υποψήφιων για την προεδρία της ΕΕ έγινε χθες και την παρακολούθησαν εκατομμύρια πολίτες σε όλο τον κόσμο. Ποιος έλειπε; Μα φυσικά ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος εκείνη την ώρα μίλαγε σε κάποια… εναλλακτική συγκέντρωση, 200-300 ατόμων.

Η πρώτη τηλεμαχία μεταξύ των υποψήφιων για την προεδρία της ΕΕ έγινε χθες και την παρακολούθησαν εκατομμύρια πολίτες σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα, τέθηκαν σημαντικά θέματα όπως το στοίχημα της απεξάρτησης της Ευρώπης από τη Ρωσία στον ενεργειακό τομέα ή ακόμη και την έκδοση των ευρωομολόγων για την οποία έγινε πολύς λόγος. Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, Μάρτιν Σουλτς, Γκι Φέρχoφσταντ και Σκα Κέλερ κατέθεσαν τις απόψεις τους και ο κόσμος θα κρίνει.

Ποιος έλειπε; Μα φυσικά ο… ηγέτης της ευρωπαϊκής Αριστεράς, Αλέξης Τσίπρας ο οποίος εκείνη την ώρα μίλαγε σε κάποια… εναλλακτική συγκέντρωση. φανταζόμαστε τον 200-300 ατόμων, αν και είχε προσκληθεί εδώ και πολύ καιρό.

Όμως, σήμερα οι ίδιοι υποψήφιοι θα ξαναβρεθούν στη δεύτερη προεκλογική τηλεμαχία που διοργανώνει το δίκτυο «Euranetplus». Η συζήτηση η οποία θα διαρκέσει περίπου μια ώρα και θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά, θα χωριστεί σε θεματικές ενότητες που αφορούν στα σημαντικότερα ζητήματα και τις σπουδαιότερες προκλήσεις της Ε.Ε., όπως η ενέργεια, η κινητικότητα των εργαζόμενων, η ανεργία και η περαιτέρω ενοποίηση της Ε.Ε.

Ποιος θα λείπει; Μα φυσικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν με το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστερά, κύριος Αλέξης Τσίπρας. Ο οποίος από τα συνολικά πέντε debate θα βρεθεί μόνο σε ένα και αυτό με το ζόρι. Γιατί άραγε, μόνο ο ίδιος το ξέρει. Θα πει κανείς: Μα κομματικός υποψήφιος είναι και πάει όπου γουστάρει, τι σας κόφτει εσάς;

Έτσι είναι διότι αν αντιπροσώπευε την Ελλάδα και έκανε τέτοια καμώματα θα ήταν πολύ χειρότερη η κριτική μας. Όμως, κι έτσι φαίνεται η γύμνια των επιχειρημάτων του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του κ. Τσίπρα. Όχι γιατί δεν είναι καλά τα αγγλικά του, στο κάτω – κάτω ας πάει κι ας μιλήσει στα ελληνικά. Αλλά γιατί δεν έχει να πει τίποτε για τα πραγματικά προβλήματα της Ευρώπης και της σύγχρονης κοινωνίας. Και θα μείνει στην ιστορία ως ο φυγόμαχος της Ευρώπης ή όπως λέει και ο λαός «όλοι μαζί και ο ψωριάρης μόνος».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Wolf avatar
  Wolf 29/04/2014 16:13:10

  Η κακία θα σας φάει. Ο άνθρωπος θα σ αυτό που που θα γίνει στην ολλανδική γλώσσα, καθότι είναι ...μητρική του. Έτσι κι αλλιώς τον "Ολλανδό" δεν κάνει μόνιμα?

 2. Aegean times avatar
  Aegean times 29/04/2014 16:26:34

  Πρώτος έρχεται στις δημοσκοπήσεις ο ευρωσκεπτικιστής Φάρατζ στην Βρετανία, ακολουθεί και η Λεπέν με μεγάλα ποσοστά στην Γαλλία .... και βέβαια η δυσφορία των ευρωπαίων πολιτών θα αποτυπωθεί οριστικά στις 25 Μαίου. Τότε να δούμε τι θα λένε οι Γιούνκερ και οι Σούλτς. Μέχρι τώρα καλά μας δουλεύουν ότι τάχα λύνουν τα προβλήματα της Ευρώπης που αντί να λύνονται επιδινώνονται με την ανεργία να αυξάνει, την μετανάστευση να προκαλεί και τον πλέον αδιάφορο πιά, τους νεόπτωχους εργαζόμενους να στέκονται στα συσσίτια. Ας πούνε ξεκάθαρα ότι ο ρόλλος τους είναι διακοσμητικός και προς επίλυση των τραπεζικών θεμάτων και δεν χρειάζεται να μπαίνουν σε λεπτομέρειες άνευ ουσίας...

 3. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 29/04/2014 17:03:50

  Την ευθύνη για την μη εκπροσώπηση της ευρωπαϊκής αριστεράς έχουν αυτοί που επέλεξαν έναν άσχετο με τις ξένες γλώσσες. Απλά.

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Γεώργιος Τ. 29/04/2014 17:28:04

   Έτσι ακριβώς φίλε Γεώργιε,απλή είναι η εξήγηση. Το θέμα είναι βέβαια,πώς οι ευρωπαίοι αριστεροί τον εξέλεξαν; Μόνο για το νεαρό της ηλικίας του θα κατέληγα εγώ...

  • iconology2009 avatar
   iconology2009 @ Γεώργιος Τ. 29/04/2014 18:18:51

   Θα μπορούσαμε να το επεκτείνουμε αυτό το θέμα ευθύνης και σ'αυτούς που τον εξέλεξαν στην Ελλάδα, στην ηγεσία του κόμματος του. Μού φαίνεται αδιανόητο ότι ένας σύγχρονος και νεαρής ηλικίας πολιτικός ηγέτης δεν έχει επάρκεια σε μια γλώσσα που είναι η κοινή, παγκόσμια γλώσσα επικοινωνίας. Πιθανολογώ ότι κάποια στιγμή, κουτσά στραβά θα τη μάθει αυτή τη γλώσσα αλλά ας μην γελιόμαστε, αν δεν την έχεις μάθει νέος και να την εμπεδώσεις βιωματικά, όλο θα κουτσαίνεις γλωσσικά. Φαίνεται πως δεν μετράει τουρίστριες ανάμεσα στις ερωτικές κατακτήσεις του. Χτύπαγε-ή τον διάλεγαν-μόνο ταγάρια.

  • MCA avatar
   MCA @ Γεώργιος Τ. 29/04/2014 20:18:59

   Δυστυχώς αυτός πρέπει να είναι ο λόγος. Φοβάται μην γελοιοποιηθεί.

 4. Wolf avatar
  Wolf 29/04/2014 18:36:26

  Αναρωτιέμαι οι ομόσταυλοι του Τσίπρα στην Ευρώπη τι λένε, πως αντιμετωπίζουν, πως σχολιάζουν την απουσία του από τα debate της Ευρώπης? Μήπως κάποιος δημοσιογράφος πρέπει να τους αναζητήσει και να αποσπάσει κάποιες δηλώσεις, σ αυτήν την κατεύθυνση.

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ Wolf 29/04/2014 20:23:31

   Προφανώς ,αγρόν αγοράζει και η ευρωπαϊκή αριστερά για την προεδρία της κομισσιόν , αφού ανέχονται τον υποψήφιο Τσίπρα να απουσιάζει,από τα debateόλων των υπόλοιπων υποψήφιων προέδρων… Χειρότερα και από τη Σοσιαλιστική Διεθνή και τον ΓΑΠ… εκεί τουλάχιστον ο ΓΑΠ έδινε το παρών, ως πρόεδρος.

 5. cockpit2 avatar
  cockpit2 29/04/2014 20:45:25

  Οι κομπλεξικοί συμπεριφέροντε μ'αυτόν τον τρόπο προσκομίζοντας χλιαρές δικαιολογίες,ας μην τον υπερτιμούσατε διότι φαίνεται ότι δεν διαθέτει ικανότητες....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.