Economist: Ντροπιαστικό για τον Παπανδρέου το σκάνδαλο με τις ΜΚΟ
21/02/2014 15:09
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Economist: Ντροπιαστικό για τον Παπανδρέου το σκάνδαλο με τις ΜΚΟ

Τo νέο σκάνδαλο με τις ΜΚΟ που ξέσπασε στην Ελλάδα, το οποίο και χαρακτηρίζει «πολιτικό ναρκοπέδιο» παίζοντας με τις λέξεις, σχολιάζει σε άρθρο του ο Economist. Αυτό που τονίζει δε, είναι η πολιτική ευθύνη του Γιώργου Παπανδρέου. «Δεν περνά σχεδόν ούτε μια εβδομάδα στην Ελλάδα χωρίς κατηγορίες για διαφθορά στο Δημόσιο» γράφει η εφημερίδα. Αυτή τη φορά «ήταν η σειρά του υπουργείου Εξωτερικών, καθώς έπειτα από 20 μήνες αστυνομικής έρευνας, βρέθηκαν αποδείξεις για εκτεταμένη κακοδιαχείριση σε περίπου 600 ΜΚΟ οι οποίες έδρευαν στα Βαλκάνια, από το 2000 μέχρι το 2008».

«Οι περισσότερες ΜΚΟ συστάθηκαν με την έγκριση του Γιώργου Παπανδρέου κάτω από την αιγίδα της Hellenic Aid, το τμήμα ενίσχυσης στο εξωτερικό. Μέρος του προγράμματος ήταν να ενισχυθούν οι δεσμοί με τις αναδυόμενες δημοκρατίες στα δυτικά Βαλκάνια. Η τότε πλούσια Ελλάδα έδωσε 600 εκ. ευρώ σε πακέτα ανάπτυξης στους γείτονες της. Περίπου 87 εκατ. ευρώ πήγαν σε ΜΚΟ την περίοδο που ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν υπουργός από το 2000 μέχρι το 2004, ενώ περίπου 30 εκατ. ευρώ δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί που πήγαν σύμφωνα με τους ανακριτές» γράφει ο Economist.

Αναφερόμενο στην ΜΚΟ «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης», το άρθρο τονίζει ότι είναι άγνωστο πόσα από τα οκτώ προγράμματα που είχε αναλάβει τελικά εκτέλεσε, υποστηρίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ είχε «σκληροπυρηνικούς ακτιβιστές οι οποίοι ήταν υποστηρικτές των Σέρβων στο Γιουγκοσλαβικό». Παράλληλα, επισημαίνει πως ο Ανδρέας Παπανδρέου παρείχε «τεχνική και οικονομική βοήθεια στο καθεστώς του Σλόβονταν Μιλόσεβιτς», σημειώνοντας ωστόσο ότι ο Γιώργος Παπανδρέου απομακρύνθηκε από τη φιλοσερβική φατρία στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Και καταλήγει: «Το σκάνδαλο είναι ντροπιαστικό για τον Παπανδρέου, ο οποίος τώρα είναι στον ''πάγκο'' του ΠΑΣΟΚ. Μπορεί να μειώσει τις πιθανότητές του για πολιτική επιστροφή. Και θα υπάρξουν περισσότερες παρεμβάσεις από έλληνες φοιτητές που θα παρακολουθούν τις ομιλίες του σε πανεπιστήμια της Βρετανίας και της Αμερικής. Θα πρέπει να προσέχει τα βήματά του».

economist.com/

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ερωτηματική avatar
  Ερωτηματική 21/02/2014 15:50:10

  Κανένα πρόβλημα δεν θα έχει. Του περισσεύει το θράσος. Ε, κι αν τον φτύσουνε κι όλας τίποτε φοιτητές εκεί που ρητορεύει, του αρκεί που θα πληρώνεται. Κανένα πρόβλημα. Άνθρωπος που προδίδει την πατρίδα του πατέρα του(γιατί πατρίδα του δεν είναι) και προξενεί τη δυστυχία σε τόσα εκατομμύρια ανθρώπους, δεν έχει ούτε συνείδηση, ούτε ξέρει από ...ντροπές.

 2. Ελλην Πολίτης avatar
  Ελλην Πολίτης 21/02/2014 17:44:53

  O θρασύτατος πράσινος πρίγκιπας μαζί με την μητέρα και τα αδέφια του που ασχολούνταν με ΜΚΟ συνιστούν συμμορία που ροκάνιζε τα λεφτά των Ελλήνων και της ΕΕ

 3. δημης avatar
  δημης 22/02/2014 00:07:14

  ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ.... Αρκεί .... ΟΙΝΟΜΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ : -ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ... -Υπουργούς... -Διευθυντές Τραπεζών (μιας και τους έχουν διορίσει οι παραπάνω κατηγορίες)... Και σείς Παιδιά του "οικονομικού " και οι Ντόπιοι μην πέφτετε από τασύννεφα τόσο συχνα ...υπάρχει κίδυνος ατυχήματος....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.