#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/11/2012 10:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Eργατικό κέντρο Θεσσαλονίκης: H διοίκηση του ΑΠΘ μας παρότρυνε σε καταλήψεις για να εκβιάσει το υπουργείο Παιδείας!!!Σπατάλες και υποκρισία καταλόγισαν στις πρυτανικές αρχές του Αριστοτελείου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το σωματείο των εργολαβικών υπαλλήλων του πανεπιστημίου και η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι παρουσίασαν σε συνέντευξη τύπου λίστα με εφτά ονόματα εργολαβικών και διοικητικών υπαλλήλων που λάμβαναν επί έξι μήνες επιπλέον χρήματα από αυτά που προέβλεπαν οι συμβάσεις με την εργολαβική εταιρεία.

Οι επιπλέον αμοιβές των συγκεκριμένων υπαλλήλων, όπως προκύπτει από στοιχεία που προέρχονται από τη «Διαύγεια», έλαβαν ποσά για το διάστημα Ιανουάριος μέχρι και Ιούνιος του 2012, που κατά περίπτωση ξεπερνούν μέχρι και τις 16.000 ευρώ. Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, κατήγγειλε ότι οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ, σε συνάντηση που είχε μαζί τους για τα εργασιακά ζητήματα των εργολαβικών υπαλλήλων, παρότρυναν τις καταλήψεις των εργαζομένων στο πανεπιστήμιο και μάλιστα ζήτησαν να προχωρήσουν, σε συνεργασία με το ΕΚΘ, και σε καταλήψεις στο υπουργείο Παιδείας, λέγοντας ότι θα τους καλύψουν τα έξοδα.

«Οι κινητοποιήσεις των εργολαβικών του ΑΠΘ ξεκίνησαν με τις ευλογίες και την προτροπή του πρύτανη και των αντιπρυτάνεων, που ήθελαν να εκβιάσουν το υπουργείο Παιδείας να τους δώσουν χρήματα. Η συγκεκριμένη διοίκηση κατασπατάλησε χρήματα του πανεπιστημίου και έτσι ο προϋπολογισμός βγήκε εκτός, ήδη από τον όγδοο μήνα. Όταν είδαν ότι το υπουργείο είναι ανένδοτο, άλλαξαν τακτική και ζήτησαν από τους εργολαβικούς να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις» είπε χαρακτηριστικά.

Τις αναφορές του προέδρου του ΕΚΘ επιβεβαίωσε και η αντιπρόεδρος του ΕΚΘ, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, που ήταν παρούσα στη συνάντηση. Πρόσθεσε, δε, ότι οι δύο διακοπείσες συμβάσεις εργολαβικών στο ΑΠΘ έγιναν με ευθύνη των εργολαβικών εταιρειών και των πρυτανικών αρχών. Το σωματείο Εργολαβικών υπαλλήλων του ΑΠΘ, το οποίο διανύει την 57η μέρα απεργιών και κατάληψης στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ, ανακοίνωσε την απόλυση άλλων 316 υπαλλήλων της καθαριότητας, οι οποίοι ενημερώθηκαν σήμερα για την λήξη των συμβάσεών τους, πολλοί από τους οποίους εργάζονται με το καθεστώς αυτό στο ΑΠΘ εδώ και 25 χρόνια.

Πριν δύο εβδομάδες απολύθηκαν άλλοι 52 εργολαβικοί που εργάζονταν στις τεχνικές υπηρεσίες του πανεπιστημίου. Συνολικά, ο αριθμός των εργολαβικών υπαλλήλων στο ΑΠΘ φτάνει τους 850. Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργολαβικών ΑΠΘ, Σιδέρης Κωνσταντινίδης, δήλωσε ότι οι σημερινές πρυτανικές αρχές «διώχνουν» με τη θέλησή τους τους εργολαβικούς, και για του λόγου το αληθές παρουσίασε σύμβαση (υπ’ αριθμό 305) την οποία υπέγραψε το ΑΠΘ με εργολαβική εταιρεία, που κάνει λόγο για δυνατότητα παράτασης για έναν ακόμη χρόνο της θητείας των εργαζομένων στην καθαριότητα, χωρίς, ωστόσο, η διοίκηση του πανεπιστημίου να την αξιοποιεί. Ακόμη, ανέφερε ότι ο αντιπρύτανης, Γιάννης Παντής, «εκβίασε» τους εργολαβικούς υπαλλήλους να λήξουν την κατάληψη του κτιρίου διοίκησης προκειμένου να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους για τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Οι εργολαβικοί υπάλληλοι ζητούν νομοθετική ρύθμιση ώστε να υπογράφουν απευθείας συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου με το πανεπιστήμιο, χωρίς την μεσολάβηση των εργολάβων, ενώ είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους. Μάλιστα, πρόκειται να στείλουν εξώδικα προσωπικά στην αντιπρύτανη, Δέσποινα Λάλιου, για δηλώσεις της εναντίον των εργολαβικών και κατά του πανεπιστημίου για την μη καταβολή δεδουλευμένων, για τις συμβάσεις και για τις απολύσεις. Προτίθενται, επίσης, να αιτηθούν ασφαλιστικά μέτρα κατά της διοίκησης του πανεπιστημίου, ζητώντας την άμεση πρόσληψή τους. Πάντως, ο πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος, χαρακτηρίζει «συκοφαντικές» έως και «κακοήθεις» τις δηλώσεις του προέδρου του ΕΚΘ, τις οποίες αποδίδει σε πολιτικές σκοπιμότητες, ενόψει των εκλογών στο ΕΚΘ.

«Οι υποκινητές της επί σχεδόν δύο μήνες ομηρίας του ΑΠΘ, οι ‘εργατοπατέρες’ οι οποίοι στην πλάτη των απλών εργαζομένων και σε βάρος του πανεπιστημίου και των 70.000 φοιτητών μας υπηρετούν προσωπικές ατζέντες και αλλότρια συμφέροντα, οι άνθρωποι που καλλιέργησαν προσδοκίες στους εργαζόμενους για μονιμοποίηση και παχυλές αμοιβές σε εποχή κρίσης, οι ηθικοί αυτουργοί της επί οχτώ εβδομάδες παράνομης κατάληψης του Κτιρίου Διοίκησης του ΑΠΘ και της πρόσφατης τρίωρης «αιχμαλωσίας» των Πρυτανικών Αρχών, των μελών της Συγκλήτου και των εργαζομένων της Επιτροπής Ερευνών, με δυο λόγια οι εκπρόσωποι του συστήματος που οδήγησε τη χώρα στη σημερινή δεινή θέση, καταφεύγουν τώρα στο ψέμα και στη συκοφαντία για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Tassos avatar
  Tassos 14/11/2012 22:13:55

  Παρέλαση σαν πριμαντόνα έκανε ο Πρύτανης στα μπαράκια της πόλης, αλλά τώρα τελευταία υπό τον φόβο του γιαουρτιού και της πρόγκας εξηφανίσθη...

 2. Θόδωρος XVII-VI-MMXII avatar
  Θόδωρος XVII-VI-MMXII 14/11/2012 22:26:43

  Ο Μυλόπουλος όταν γίνονταν επεισόδια μπροστά από το ΑΠΘ από τους γνωστούς-αγνώστους (ίσως ήταν και τον Δεκέμβριο του 2008) και πέφταν βροχή οι μολότοφ, έλεγε:
  "Πως κάνετε έτσι, στο κάτω-κάτω δεν έπιασε τίποτε φωτιά, απ' την άλλη τις ρίχναν!"
  Μετά έγινε Πρύτανης του μεγαλύτερου πανεπιστημίου της χώρας.

  Πρόεδρε, τι θα γίνει με τις συντεχνίες των Πανεπιστημίων?

  Στα χέρια τέτοιων ανθρώπων μεγαλώνουν και εκπαιδεύονται οι αυριανοί Έλληνες πολίτες..

 3. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 14/11/2012 22:34:17

  Ακόμα να επέμβει αυτεπαγγέλτως ο Εισαγγελέας μετά από τέτοια καταγγελία;
  Καταλαβαίνουμε ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ;
  Καταλαβαίνουμε ότι η περίπτωση Μυλόπουλου εμπίπτει πλέον στην αρμοδιότητα των ποινικών δικαστηρίων και πουθενά αλλού;
  Υπάρχει Δικαιοσύνη στην Ελλάδα;;;

  • Δημήτρης avatar
   Δημήτρης @ ΒΙΣ 14/11/2012 23:29:23

   +1000

 4. Βασίλης Γκιώνης avatar
  Βασίλης Γκιώνης 14/11/2012 23:26:50

  ΕΡΩΤΗΣΗ:
  Ποιός κυβερνά τα τελευταία 38 χρόνια αυτόν τον τόπο;;;

  ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
  Η ΑΚΡΟαριστερά με την προτροπή του ΠΑΣΟΚ και την ανοχή της Ν.Δ από φόβο μήπως χαρακτηριστούνε κόμματα χωρίς "δημοκρατικές ευαισθησίες"...

  Υ.Γ.:
  "...οι άνθρωποι που καλλιέργησαν προσδοκίες στους εργαζόμενους για μονιμοποίηση..."
  ΑΧ αυτή η ρημάδα η "μονιμοποίηση" που οδήγησε τον τόπο σε αυτό το χάλι...

 5. Μακεδών avatar
  Μακεδών 15/11/2012 01:30:35

  Το επομενο (και εσχατο) οπλο της συμμοριας που κυβερνα το Α.Π.Θ. ειναι οι αναρχικες συμμοριες που κατοικοεδρευουν σε διαφορους υπο καταληψη χωρους του Α.Π.Θ.
  Ειναι τα γνωστα ταγματα εφοδου που οταν παει καποιος να μαζεψει τα σκουπιδια (που πνιγουν το Α.Π.Θ. εδω και εβδομαδες) εξορμουν απο τα "στεκια" τους και τον προπηλακιζουν.Απαρτιζονται κυριως απο εξωπανεπιστημιακους (περιθωριακους,πρεζονια,χουλιγκανς,αλλοδαπους αναρχικους κλπ).
  Τωρα που βρεθηκε η πρυτανεια σε δυσκολη θεση θα τους βαλουν να κανουν καταληψεις,να διαλυουν ομιλιες και συνελευσεις και γενικα να μετατρεψουν το πανεπιστημιο σε απολυτο μπαχαλο.
  Εαν δεν μπει η αστυνομια μεσα στο πανεπιστημιο και να απελευθερωσει τους πανεπιστημιακους χωρους που εχουν μετατραπει σε γιαφκες οπλισμου και ναους προπαγανδας τοτε δεν μπορει να διορθωθει η κατασταση.

 6. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 15/11/2012 07:33:35

  Η αριστερόστροφη τρομοκρατία στα πανεπιστήμια ξεκίνησε αμέσως μετά τη μεταπολίτευση και αποθρασύνθηκε λόγω της ανεκτικότητας και των ενοχικών συμπλεγμάτων μιας χαζοχαρούμενης δεξιάς.
  Σήμερα, παρά την περίφημη κατάργηση του ασύλου, οι τραμπούκοι εξακολουθούν να καταλύουν το νόμο της δημοκρατίας και με μια συμπεριφορά στυγνών δικτατορίσκων επιβάλλουν αυθαίρετα το δικό τους νόμο κατευθυνόμενοι μάλιστα από το ΣΥΡΙΖΑ, ένα κομματικό μόρφωμα για το οποίο οι φοιτητικές καταλήψεις είναι πολιτική επιλογή.
  Χαρακτηριστικό παράδειγμα όσα συνέβησαν τελευταία με την ηλεκτρονική ψηφοφορία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
  Όταν οι πανεπιστημιακές αρχές αποφάσισαν τελευταία να προσφύγουν στην ηλεκτρονική ψηφοφορία, ώστε να παρακαμφθεί η φάμπρικα των μεθοδευμένων καταλήψεων, η μειοψηφία των δικτατόρων τραμπούκων διαμαρτυρήθηκε ότι με τον τρόπο αυτό…παραβιάζεται ο νόμος. Ποιος νόμος; Ο δικός τους νόμος, ο νόμος της θεσμοθετημένης βίας και αθλιότητας, ο οποίος, αφού κατέλυσε τη βούληση του κυρίαρχου (υποτίθεται) λαού, θα έπρεπε να αφεθεί απερίσπαστος να μπλοκάρει και να ματαιώσει τις ψηφοφορίες, γιατί έτσι αρέσει στο ΣΥΡΙΖΑ, σε κάποιους βολεμένους πανεπιστημιακούς και στην ελίτ των κουκουλοφόρων. Ζήσαμε, λοιπόν, να το δούμε και αυτό. Τις Μεσαλίνες να μιλάνε για ηθική!
  Βέβαια, και η ηλεκτρονική ψηφοφορία καρκινοβατεί χάρη στις καινούργιες βιαιότητες των ΣΥΡΙΖΑίων ταγμάτων εφόδου. Αλλά το παιχνίδι το έχουν πλέον χάσει οι δυνάμεις του χτες. Ο κόσμος τους γυρίζει αργά αλλά σταθερά την πλάτη. Κατά τα άλλα, εναπόκειται στην κυβέρνηση να εφαρμόσει τις προεκλογικές της επαγγελίες, να στείλει, όπως έχει πλέον το δικαίωμα, τα όργανα της τάξης να επιβάλουν στα ΑΕΙ το νόμο της δημοκρατικά συντεταγμένης Πολιτείας μας και να βγάλει τις κουκούλες των τραμπούκων, για να δούμε, επιτέλους, τα προσωπάκια τους!

 7. Πηνελόπη avatar
  Πηνελόπη 15/11/2012 21:40:14

  Εύκολο είναι θα θυμώσει ο Ρουπακίωτης. Ετσι ψηφίσαμε γιατί δυσανασχετούμε;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.