#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/05/2011 23:29
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Checkmate στον ΠαπανδρέουΥπάρχουν μέχρι στιγμής πολλές αναγνώσεις, ερμηνείες και διαστρεβλώσεις της σημερινής ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Επηρεασμένες κυρίως όχι από το "διάβασμα" αυτών που πραγματικά είπε, αλλά από την διαστρεβλωμένη εικόνα που παρουσίασαν τα κανάλια με την βοήθεια ορισμένων από τη ΝΔ που είναι προφανές οτι δεν έχουν περάσει από την Πλατεία Συντάγματος

Κατά την γνώμη μου, αυτό που κατάφερε κυρίως ο Αντώνης Σαμαράς, στην ΚΟ της ΝΔ, ήταν να δείξει ότι ο ΓΑΠ, παίζει μία παρτίδα σκάκι, την οποία έχει ήδη χάσει.

Είπε μεταξύ άλλων: Αφού πρώτα συμφωνήσουμε μεταξύ μας τι πρέπει να γίνει και τι πρέπει να αλλάξει, να πάμε μαζί και να τα διαπραγματευθούμε με την Τρόϊκα. Να επαναδιαπραγματευθούμε το ίδιο το Μνημόνιο! Όχι τους τελικούς στόχους του, τη δραστική μείωση του ελλείμματος και την αποκλιμάκωση του χρέους. Εκεί συμφωνούμε. Εμείς μάλιστα επαυξάνουμε…Το λέω και το ξαναλέω: Το μεγάλο ζητούμενο αυτή τη στιγμή είναι η Επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου...Και η μεγάλη βάση συναίνεσης που θέλει ο ελληνικός λαός είναι να συμφωνήσουμε όλοι πως θα επαναδιαπραγματευθούμε το Μνημόνιο.

Βασικός όρος για να συναινέσει λοιπόν ο πρόεδρος της ΝΔ, είναι η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου που θα οδηγήσει στην επανεκκίνηση της οικονομίας:

«Θέλετε να νομοθετήσουμε μαζί για την αξιοποίηση της περιουσίας; Για αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής; Για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων; Για μεγάλες αποκρατικοποιήσεις, που θα φέρουν έσοδα; Για επαναπατρισμό κεφαλαίων; Για συμβάσεις εκχώρησης λιμανιών και αεροδρομίων; Πολύ ευχαρίστως, αλλά αφού έχει γίνει η μείωση της φορολογίας και η επανεκκίνηση της οικονομίας».

Από την στιγμή όμως που ο κ. Παπανδρέου το αρνείται, καθώς όπως δήλωσε στο Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, η τρόικα δεν θα δεχθεί την μείωση της φορολογίας , τότε πως θα επιτευχθεί η συναίνεση;

Εκτός εάν δεχθεί. Όμως, τότε θα πρέπει να δεχθεί και ολόκληρο το Ζάππειο ΙΙ, άρα αυτομάτως παύει να είναι πρωθυπουργός.

Το μπαλάκι στο χώρο του ΠΑΣΟΚ

Παράλληλα, ο Α. Σαμαράς επέκρινε τον Γ. Παπανδρέου ότι πως είναι δυνατόν να επιζητεί την συναίνεση από την αξιωματική αντιπολίτευση, την στιγμή που δεν μπορεί να πείσει τους ίδιους του υπουργούς και τις υπουργίνες του, που μόνο που ακούν για ορισμένα από τα μέτρα που θέλει να πάρει ανεβαίνουν στα κάγκελα.

«Όμως για να εκφραστεί η θέση μας σε όλα αυτά, πρέπει να τα φέρετε στη Βουλή χωριστά. Να ψηφίσουμε κατ’ άρθρο. Γιατί κατ’ άρθρο θα ψηφίσουμε αυτά που συμφωνούμε, έτσι κι αλλιώς. Στο σύνολό του δεν μπορούμε να ψηφίσουμε το Μεσοπρόθεσμο, αν δεν συμπεριλαμβάνει μέτρα Επανεκκίνησης, ιδιαίτερα στο φορολογικό», πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς.

Κάτι που είναι αδύνατον, διότι φανταστείτε τι έχει να γίνει εάν πρέπει οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, να τοποθετηθούν για κάθε νομοσχέδιο ξεχωριστά. Χάος δηλαδή.

Πολλοί προσπαθούν να το παρουσιάσουν αυτό ως "υποχώρηση". Αλλά ας τολμήσει το ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει την ψηφοφορία που προτείνει ο Σαμαράς και να δούμε τότε αν όταν ολοκληρωθούν οι ψηφοφορίες το ΠΑΣΟΚ θα είναι ακόμα κυβέρνηση. Η αλήθεια είναι απλή: Μονό ως σύνολο και εκβιαστικά μπορεί να περάσει το ΠΑΣΟΚ τα μέτρα. Ούτε πολιτικό συμβούλιο και ΚΤΟ Οικονομίας δεν μπορούσε να κάνει σήμερα.

"Εμείς συναινούμε σε αυτά, κύριοι του ΠΑΣΟΚ. Και το ξέρετε. Το ερώτημα είναι οι δικοί σας κομματικοί στρατοί, συμφωνούν; Οι συνδικαλιστάδες σας δέχονται να χάσουν τα σκανδαλώδη προνόμια που αφειδώς τους δώσατε στο παρελθόν; Οι ακτιβιστές, που τους κάνατε υπουργούς, συναινούν να παραιτηθούν από τις ιδεοληψίες τους;..."

 

Κατά τα άλλα, μέσω της εκτενούς οικονομικής ανάλυσης, που έκανε στην σημερινή ομιλία του ο. Α. Σαμαράς, έδειξε ότι η αδιέξοδη κυβερνητική πολιτική, οδήγησε τον Γ.Παπανδρέου να ντυθεί με τον μανδύα της συναίνεσης.

Χαρακτηριστικό σημείο της ομιλίας του ήταν όταν κατηγόρησε την κυβέρνηση, ότι προσπαθεί συστηματικά, με τη βοήθεια των γνωστών εξαπτέρυγών της πάντα, να περάσει στο λαό την εντύπωση, πως αν συναινούσε σε αυτή την αποτυχημένη συνταγή, τότε, ως δια μαγείας, θα λυνόταν το πρόβλημα.

«Μακάρι να ήταν έτσι... 100 φορές θα έβαζα τότε την υπογραφή μου! Αλλά δυστυχώς μόνον έτσι δεν είναι», τόνισε.

Το μόνο που μένει πλέον στον κ. Παπανδρέου είναι να κοιτάει τον πεσμένο βασιλιά στην σκακιέρα…

Π.Ζ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. alexis avatar
  alexis 30/05/2011 23:54:34

  καλό το άρθρο ,αλλά την τοποθέτηση Σαμαρά δεν την κατάλαβε ούτε ο Στυλιανιδης που δεν μπορούσε να εξηγηση την διαφορά πώλησης απο την αξοιοποιηση κρατικής περιουσίας απόψε στο κοντρα channel
  Με αυτό το πολιτικό προσωπικό που έχει η ΝΔ πως να πάει μπροστά?

  • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
   ΝΙΚΟΛΑΣ @ alexis 31/05/2011 00:09:10

   Εξέχων πολιτικός, τέρας πολιτικής ικανότητας. Σε όποιο υπουργείο πήγε άφησε έργο (χα, χα, χα!) Με αδυναμία στην καλή ζωή και τα Φαμπερζέ... Όχι, δεν λέω ότι είναι κάτι σαν μικρός Στρώς Καν!

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ alexis 31/05/2011 00:13:56

   Και εσχάτως αντιμνημονιακός. Μπορεί να έλθουν κι εκλογές γι' αυτό αφουγκράζεται το λαϊκό αίσθημα!

 2. ο ξένος avatar
  ο ξένος 30/05/2011 23:56:31

  Επειδή παρακολούθησα ολόκληρη την ομιλία λάιβ, καταλαβαίνω τη δυσκολία να γίνει περίληψη ή επιλογή κομματιών. Άσχετα με τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, πιστεύω ότι η αναβολή της εμφάνισης του πρωθυπουργού σήμερα οφείλεται και σε επικοινωνιακούς λόγους: Δεν μπορείς να παίξεις Ατρόμητο αμέσως μετά τη Μπαρτσελόνα.

 3. SAS avatar
  SAS 30/05/2011 23:59:06

  Νομίζω ότι θα είναι λάθος του Σαμαρά να ψηφίσει επιμέρους μέτρα του μεσοπρόθεσμου έστω και αν είναι ακριβώς ίδια με μέτρα που πρότεινε στο Ζάππειο ΙΙ .
  Να εξηγήσω γιατί , αν το πρόγραμμα της ΝΔ είναι δομημένο και κοστολογημένο ως σύνολο οποιαδήποτε αποσπασματική εφαρμογή του θα οδηγήσει σε αποτυχία .
  Αυτήν την αποτυχία θα την χρεωθεί όχι η ΝΔ αλλά ο ίδιος ο Σαμαράς .
  Μην ξεχνάτε ότι αυτός ο αγώνας είναι μαραθώνιος και όχι σπρίντ . Υπάρχουν και σημεία του σχεδίου τους που απλά δέν τα έχουμε δει ακόμα .
  Το πρόβλημα της κυβέρνησης και των αφεντικών της είναι η αντίδραση του Σαμαρά , γι' αυτό και προσπαθούν να τον εγκλωβίσουν με τόσο συντονισμένο τρόπο αυτές της μέρες . Η συναίνεση σε κομμάτια θα τον φέρει στο στρατόπεδο του μνημονίου με πλάγιο τρόπο και μετά δεν θα μπορούμε να ελπίζουμε σε τίποτα .

  • factorx avatar
   factorx @ SAS 31/05/2011 00:28:14

   Στην πολιτική πρέπει να βλέπουμε και τον αντίπαλο. Η τακτική του Σαμαρά είναι lose- lose για τον ΓΑΠ για τους παρακάτω απλούς λόγους:

   1. Αν ο Παπανδρέου δεν δεχθεί την ψήφιση για το κάθε μέτρο χωριστά τότε αυτοδιαψεύδεται για την συναίνεση που ζητά και εμφανίζεται αντιδημοκρατικός σε όλους

   2.Τολμά να το κάνει αφού όπως επιβεβαιώνουν τα προηγούμενα ρεπορτάζ μας τρέμει την κοινοβουλευτική ομάδα; Ούτε πολιτικό συμβούλιο δεν έκανε σήμερα και η ΚΤΟ οικονομίας που ήταν για αύριο αναβλήθηκε.

   3. Εστω ότι δέχεται ο ΓΑΠ και πάμε σε ξεχωριστές ψηφοφορίες. θα ψηφίσει η Βάσω τις αποκρατικοποιήσεις; Ο Αθανασιάδης; Μήπως θα γίνουν ΡΕΖΙΛΙ με τις διαφοροποιήσεις των βουλευτών ενω ο Σαμαράς θα έχει περάσει τις θέσεις του ψηφίζοντας αυτά που έλεγε η ΝΔ;

 4. Aris. A avatar
  Aris. A 31/05/2011 00:09:44

  Ο Σαμαράς προφανώς είχε διαβάσει από καιρό τον Παπανδρέου ότι θα έβαζε μπροστά τρόικα και ΜΜΕ να εκβιάσουν για συναίνεση ώστε να τον τελειώσει πολιτικά.

  Παράλληλα γνώριζε ότι η τρόικα είναι διατεθιμένη να αλλάξει πολύ λίγα πράγματα από τον σχεδιασμό και τον προγραμματισμό της.

  Ετσι έβαλε μπροστά το Ζάππειο ΙΙ δίνοντας πολύ προχωρημένες προτάσεις που ήξερε ότι τελικά δεν θα γίνουν αποδεκτές.

  Το σύστημα έπεσε στην παγίδα, και ξεκίνησε την προσπάθεια εγκλωβισμού του Σαμαρά με την δημιουργία του κατάλληλου κλίματος.

  Αρχικά τα ΜΜΕ έδωσαν έκταση στις προτάσεις Σαμαρά και στην ορθότητα τους ώστε να έρθει αργότερα ο Παπανδρέου να πει ότι θα υλοποιήσω κάποιες από αυτές άρα και ο Σαμαράς υποχρεούται να δώσει πλέον την συναίνεση που πρέπει.

  Πρώτο θετικό ότι τον διαφήμισαν τσάμπα πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε αρχηγός της ΝΔ.

  Επλεξαν το εγκώμιο Σαμαρά κατά λάθος.

  Το δεύτερο μέρος του σχεδίου ήταν να ξεκινήσουν οι πιέσεις από παράγοντες του εσωτερικού και εξωτερικού προς Σαμαρά μαζί με την απαραίτητη καταστροφολογία ώστε να πιέσουν ψυχολογικά τον Σαμαρά.

  Πίστευαν ότι μετά την ρεκλάμα που είχαν κάνει στον Σαμαρά θα δέχονταν.

  Οταν ο Παπανδρέου άντιλαμβάνεται από τις συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών ότι ο Σαμαράς δεν διπλαρώνεται βάζει και στο κόλπο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προσπαθώντας να δραματοποιήσει την κατάσταση.

  Και σε αυτή την συνάντηση τρώει την κουβαδιά. Ο Σαμαράς του ζητάει συνολική επαναδιαπραγμάτευση γνωρίζοντας ότι ούτε ο Παπανδρέου ούτε η τρόικα μπορεί να δεχθούν κάτι τέτοιο.

  Ετσι κάνοντας λογαριασμό.

  Στον Σαμαρά κάνανε τσάμπα διαφήμιση προσπαθώντας να τον εγκλωβίσουν.

  Ο Παπανδρέου φάνηκε ανίσχυρος σε εσωτερικό και εξωτερικό αφού φάνηκε να εκλιπαρεί την αντιπολίτευση.

  Κάψανε το χαρτί του Προέδρου της Δημοκρατίας τον οποίο εμπλέξανε σε κομματικούς σχεδιασμούς.

  Ανάγκασαν την αριστερά να πάρει θέση στις άκομψες παρεμβάσεις στο εσωτερικό της χώρας με αποτέλεσμα να απομονωθεί στην συνάντηση αρχηγών ο Παπανδρέου.

  Ο Σαμαράς πλεόν αρχίζει να αναπτύσσει ευρύτερη ιδεολογική και πολιτική πλατφόρμα για τα προβλήματα της χώρας.

  Το μόνο αν μπορούμε να πούμε αρνητικό είναι ότι τα γνωστά ΜΜΕ, Πασόκ και συμπαραστάτες συνεχίζουν να τον αποκαλούν λαικιστή. Αλλά αυτό πάντα του το έλεγαν.

  Δείγμα της επιτυχίας της στρατηγικής Σαμαρά είναι.

  Οι άκομψες επιθέσεις μέσων ενημέρωσης που ήθελαν την υποταγή του.

  Η αμηχανία και η κατήφεια υπουργών και Παπανδρέου.

  Ο εκνευρισμός Καρατζαφέρη Μπακογιάννη που βλέπουν να αποκτά προβάδισμα ο Σαμαράς στις εξελίξεις στον κεντροδεξιό χώρο.

  Η εξαφάνιση από τα ΜΜΕ των βουλευτών της ΝΔ που θα ήθελαν να στηρίξουν τον Παπανδρέου επειδή διαπιστώνουν την καθολική αποδοχή της πολιτικής του από την βάση της ΝΔ.

  Δεν είναι τυχαίο ότι στο συνέδριο της Μπακογιάννη το ποιο βαρύ στέλεχος που προσχώρησε ήταν ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου.

  Προφανώς όσους περίμενε να πάνε την έστησαν για αυτό και ο σημερινός εκνευρισμός της.
  Ξαφνικά τα ΜΜΕ που στηρίζουν κυβέρνηση και τρόικα ανκάλυψαν τις προτάσεις

 5. babayaro avatar
  babayaro 31/05/2011 00:19:27

  Ολα τα λεφτα "οι ακτιβιστες στην κυβερνηση"...χε,χε! Με το μπαμπακι περιποιηθηκε τα ΜπιρμπιλωΤσοκλια του πολυπολιτισμικου θιασου.

 6. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 31/05/2011 00:29:40

  ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ ΄΄ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ....΄΄ ΤΟΝ ΠΡΟΤΙΜΩ ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΛΑΪΚΙΣΤΗ ΠΑΡΑ 1/1000 ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗ

 7. Δημήτριος Κοκκαλάκης avatar
  Δημήτριος Κοκκαλάκης 31/05/2011 00:30:31

  Η παγίδα έγκειται στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και στην συναίνεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έστω και κατά περίπτωση. Καλώς ή κακώς - θα πώ καλώς, αλλά ας δεχθούμε και το κακώς ως άποψη - είναι εντυπωμένο στην συνείδηση των ελλήνων, το οτι εκποίηση (υπό τις παρούσες συνθήκες υπό τις οποίες τελεί η χώρα) σημαίνει καταδολίευση του δημοσίου συμφέροντος. Αυτό δεν αλλάζει και δεν αλλάζει κυρίως από την θέση της αντιπολίτευσης. Κάθε σύμπραξη θα θεωρηθεί συνενοχή, δυστυχώς. Συνεπώς, η χρονοτριβή στο 1). να καθοριστεί με αναντίρρητη σαφήνεια το νόημα των λέξεων και των όρων (αξιοποίηση, εκχώρηση κ.λ.π.), 2) να τεθεί και να διακηρυχθεί ως προμετωπίδα το αδιαπραγμάτευτο δημόσιο συμφέρον, 3) να τεθεί ως κριτήριο αξιοποίησης η ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ ή μη των δημοσίων επιχειρήσεων, 4) να αποσυνδεθεί κάθε διαδικασία από το σκοπίμως (;) απαξιωμένο χρηματιστήριο και 5) να αποσαφηνιστεί η ειδική γιά κάθε περίπτωση θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης (δεν μπορεί αξιωματική αντιπολίτευση να παρουσιάζει ένα εξαντλητικά λεπτομερές νομοσχέδιο γιά το..... πόθεν έσχες και πεθαμένων τώρα πιά.... υφυπουργών του 1974, του 1977 κ.λ.π. και να πελαγοδρομεί στο πυρίκαυστο θέμα της δημόσιας περιουσίας), επιτείνει στην σύγχυση και αφαιρεί όποιο κοπιωδώς και με τα χίλια ζόρια επιτευχθέν πολιτικό πλεονέκτημα, "δικαιώνοντας" τους αμετανόητους - και είναι πολλοί - οπαδούς του Πασοκ που διατυμπάνιζαν, οτι "ο Σαμαράς θα συναινέσει θέλει δεν θέλει".

 8. of8almos avatar
  of8almos 31/05/2011 00:40:17

  Στην κεντρική επιτροπή ο Σαμαράς ένα πράγμα θα έπρεπε να πεί στους 2 αντιπροέδρους που παραπονέθηκαν για την άρνηση.
  Να πάνε στον Γιωργάκη μαζί με τον Ανδριανόπουλο και τον Μάνο αν θέλουν να ψηφίσουν την πώληση της Ελλάδας. Αν είναι να πουλήσουν ας πουλήσουν ότι τους άφησε ο πατέρας τους και όχι ότι μου άφησε ο παππούς μου γυρνώντας με τα πόδια απο τα βουνά της Αλβανιας.-

 9. Χρήστος avatar
  Χρήστος 31/05/2011 00:58:39

  Ερώτηση

  Όλα αυτά που γράφονται και σχολιάζονται εδώ, στο πρώτο σε επισκεψιμότητα blog, τα διαβάζει κανένας από τη ΝΔ, ή κοιμούνται και στέλνουν στυλανίδιδες να στηρίζουν τις θέσεις του κόμματος. Δεν έχει που δεν έχει λόγω η ΝΔ πουθενά, αν όποτε αποκτά στέλνει και το Στυλιανίδη τότε...

  Για αν ξυπνάμε λίγο...

  • Theo avatar
   Theo @ Χρήστος 31/05/2011 09:10:38

   καλυτερα που τον στελνει να αποκαλυφτει.
   Να μου το θυμηθεις οτι απο το πολιτικο προσωπικο της ΝΔ δεν θα διασωθει σχεδον κανεις.
   Ηδη ο πολυς Στυλιανιδης μελετα καθοδο στην Αθηνα η τη Θεσσαλονικη καθως ειναι πολυ δυσκολη η επανεκλογη του στη Ροδοπη.
   Βλεπεις ο κοσμος εχει μνημη, για μπουζουκια, πολυτελη ξενοδοχεια, μνημονιακες δηλωσεις πριν την αποτυχια του μνημονιου...

 10. Y. avatar
  Y. 31/05/2011 01:24:57

  Στο αμιγώς οικονομικό κομμάτι, ο Σαμαράς δε μίλησε. Έδωσε διάλεξη!
  Στο πολιτικό, σήκωσε όλο το τραπέζι
  (..αν και για τους περισσότερους, ψιλά γράμματα)

 11. Y. avatar
  Y. 31/05/2011 01:53:40

  “...αυτοί που ζητάν από εμάς να συναινέσουμε, δε ζητούν από κάποιους άλλους να κυβερνήσουνε”

 12. ΚΑΤΕΡΙΝΑ avatar
  ΚΑΤΕΡΙΝΑ 31/05/2011 01:57:41

  Εκτός όλων των άλλων ο Σαμαράς πρέπει να ξεκαθαρισει τι θα άνει με τις περικοπές,το συνταξιοδοτικό αι τις περικοπές των συντάξεων,Πρέπει να πεί καθαρά τι σκέπτεται.Πρέπει να πεί άν επειδιώκει ξεκαθάρισμα των ανομιών του παρελθόντος (παράνομες συντάξεις,πάταξη της φοροδιαφυγής,μαύρη εργασία.αυθαιρεσία εργοδοτών κ.λ.π.)ή άν αποδέχεται ανάλγητα μέτρα επειδή τα ψήψισαν οι άλλοι και μετά θα δούμε τι γίνεται.Απλά ,λιτά για να καταλάβει και ο κόσμος!!!!!!

 13. Y. avatar
  Y. 31/05/2011 02:02:02

  “…το μνημόνιο είναι σαν το μύθο του Συσίφου”

  “...ρευστότητα στην αγορά από τις τράπεζες, στο 30% των κρατικών εγγυήσεων”

  “...τέτοια τελεσίγραφα, σας λέω όχι από τώρα”
  (ότι πρόχειρα θυμάμαι)

 14. spiros avatar
  spiros 31/05/2011 06:52:39

  Πιστεύω ακόμη ότι και άν ακόμη τα ψηφίσει η αποτυχία λόγω εφαρμογής είναι δεδομένη. Όσα νομοσχέδια έχει ψηφίσει ανταλήφθηκες μέχρι σήμερα ότι υπήρχε κοινή ψήφιση; Απεκρύβη επιμελώς. Εφαρμόστηκε κάποιο ολοκληρωμένα;

 15. spiros avatar
  spiros 31/05/2011 06:59:21

  Αυτό είναι όλα τα λεφτά. Ακριβώς . Επέστρεψε τα βέλη .

 16. spiros avatar
  spiros 31/05/2011 07:05:09

  Συμφωνώ με το άρθρο απόλυτα. Έχω όμως ένα ερώτημα αναπάντητο.
  Γιατί συνεχίζουν στο ίδιο μοτίβο της συναίνεσης και κινούν το μαντίλι της μη καταβολής της πέμπτης δόσης ορισμένοι αν δεν συναινέση ο Σαμαράς; Αυτό ήδη διαψεύστηκε έμμεσα από τις δηλώσεις εντός και εκτός. Τί κρύβεται; μήπως το συνεχίζουν για την εντός του ΠΑΣΟΚ μασαζ;

 17. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 31/05/2011 07:22:42

  Αυτό που αντιλαμβάνομαι εγώ είναι πως ο Σαμαράς είναι κάτι σαν Λιονέλ Μέσι που όμως παίζει στον .... Αστέρα Τρίπολης!
  Οι υπόλοιποι συμπαίκτες του δηλαδή δεν μπορούν να τον καταλάβουν, και άρα χαραμίζεται το ταλέντο του.

  • Y. avatar
   Y. @ Strange Attractor 31/05/2011 10:07:29

   Αστέρας ξεαστέρας, παίζει Α1. Εδώ μιλάμε για Πράσινα Πουλιά Ευβοίας

 18. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 31/05/2011 07:51:26

  Εγω θελω να μαθω τι ειπε η Τροϊκα για το ΖΑΠΠΕΙΟ ΙΙ... με καιει....
  Δε θελω να πουν ΝΑΙ σε ΟΛΑ!!!
  Θελω να πουν ΟΧΙ σε ολα και να το αιτιολογησουν ΓΡΑΠΤΩΣ !!!! προς την αντιπολιτευση !....
  Θα σου πως εγω μετα για ματ και ροκε...! ΘΑ εοχυμε επισημη απαντηση Τροϊκας? τους παρακαλω να ξεφτυλισουν το ΖΑΠΠΕΙΟ ΙΙ γραπτως !!

  θελω να μου δινετε 1/10 του λεπτου του Ευρω σε καθε τετραγωνο της σκακιερας ξεκινωντας με 1 και διπλασιαζοντας σε καθε τερταγωνο. 1,2,4,8.. κλπ !!!
  Να σας στειλω τη Συμβαση να την Υπογραψετε???
  Αν μου την υπογραψετε ΑΝΕΚΛΗΤΑ, εγω θα σας δωσω οτι θελετε !!

  Περιμενω.....

  ΠΠ

 19. anetos avatar
  anetos 31/05/2011 08:59:36

  «Γιατί πέρυσι δεν μας ζητούσε κανείς να συναινέσουμε; Γιατί πέρυσι λοιδορούσαν όλοι τις προτάσεις της ΝΔ; Διότι πέρυσι, η κυβέρνηση και τα εξαπτέρυγά της πίστευαν ότι η συνταγή του Μνημονίου θα έβγαινε. Και μας αγνοούσαν για να μας περιθωριοποιήσουν. Φέτος που αποδείχθηκε η παταγώδης αποτυχία τους προσπαθούν να πείσουν ότι οι εξελίξεις θα εξαρτηθούν από την αξιωματική αντιπολίτευση την οποία προσπαθούν να τιμωρήσουν επειδή δικαιώθηκε»

  Πηγή:www.capital.gr  τι αλλο να τους πει ...δεν τα λεει ολα με αυτο ?

 20. Tassos avatar
  Tassos 31/05/2011 09:47:49

  Ο σαμαράς θα είναι ο επόμενος Πρωθυπουργός. Αυτό το έχουν καταλάβει και οι πέτρες σε αυτόν τον τόπο. Το θέμα είναι να αποβεί ωφέλιμος και όχι ...Κουρασμένος. Πρέπει ήδη να ετοιμάζει τα στελέχη που θα κυβερνήσουν αλλά ΠΡΩΤΙΣΤΑ θα πρέπει να βρει στελέχη για υποψήφιους βουλευτές. Η κοινωνία σε αυτές τις δύσκολες ώρες δεν θα συγχωρήσει να βλέπει γιούς και θυγατέρες πολιτικών και σαλτιμπάγκους του life style. Ετσι χάθηκε ο Δήμος Θεσνίκης. Εχασε ένας αγαπητός στους Θεσσαλονικείς υποψήφιος Δήμαρχος εξαιτίας ενός ντροπιαστικού ψηφοδελτίου που κανένας δεν ήξερε τί δουλειά κάνουν οι υποψήφιοι οι οποίοι ήταν γιοί και κόρες παλιών δημοτικών συμβούλων.

  • Y. avatar
   Y. @ Tassos 31/05/2011 10:10:05

   Ας πρόσεχε (...ο υποψήφιος Δήμαρχος)

 21. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 31/05/2011 09:56:29

  O Σαμαράς και όλοι οι βουλευτές της Ν.Δ. πρέπει να γίνουν ποιό επιθετικοί γιατί πολλές φορές μέσω των δηλώσεών τους δίνουν εντύπωση ''φοβισμένων''.Είναι αδιανόητο να έχουν το θράσος τύποι σαν τον Λομβέρδο -Πάγκαλο-Ευθυμίου-Προτόπαπα και άλλους ΠΑΣΟΚΟΥΣ έστω να ομιλούν,αντί να τρώνε φάπες για τα 32 Δισεκατομμύρια που ακόμα δεν βρήκαν.

 22. Y. avatar
  Y. 31/05/2011 10:11:59

  Σαμαράς στη Κ.Ο.
  “...αυτά να βγείτε και να τα πείτε στις περιφέρειές σας...”

  Άντε να δούμε!

 23. tpe avatar
  tpe 31/05/2011 10:22:03

  Έχω κουραστεί να ρωτάω: Ας πούμε πως βγαίνει σε ένα μήνα πρωθυπουργός. ΠΟΙΟ θα είναι το υπουργικό συμβούλιο και ΠΟΣΟΙ θα είναι υπουργοί κι υφυπουργοί; Γιατί δεν μπορεί να μας το πει; Γιατί αν είναι οι τομεάρχες, με εξαίρεση 1-2... βράσε ρύζι!

 24. victoria (true) avatar
  victoria (true) 31/05/2011 11:36:13

  Πέραν του ότι τα dessous δεν τα πιάνουν ...όλοι γιατί δεν θέλουν, και δεν το λέω για αυτούς, μήπως να το εξηγούμε έτσι λίγο πιο λιανά το πού το πάμε, γιατί τα παπαγαλάκια το πιάνουν κ το σέρνουν εναγωνίως προς κάθε άλλη κατεύθυνση κ χάνεται η μπάλα?

  Μια ομάδα λίγο πιο κοντά στο Σαμαρά, και από την κ.ο. πχ δεν μπορεί να είναι μέρος της τακτικής, να περάσει κ λίγο το μήνυμα όπως το θέλουν οι Sun Tzu να περάσει; Έχουν δοκιμάσει κανένα πιο ειδικό φροντιστήριο; Ρωτώ, δεν ξέρω.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.