Bloomberg: Η Μέρκελ περιμένει η Ελλάδα να ξεμείνει από χρήματα για να διαπραγματευτεί
03/02/2015 16:56
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Bloomberg: Η Μέρκελ περιμένει η Ελλάδα να ξεμείνει από χρήματα για να διαπραγματευτεί

Η Μέρκελ, σύμφωνα με το δημοσίευμα, πιστεύει ότι η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει αμέσως στο τέλος Φεβρουαρίου, επειδή έχει αποθέματα που μπορούν να την κρατήσουν άλλους λίγους μήνες και η Γερμανία «είναι προετοιμασμένη να παίξει ένα παιχνίδι αναμονής» μέχρι τότε.

Η Γερμανίδα καγκελάριος περιμένει πως οι συζητήσεις με την Ελλάδα θα διαρκέσουν μήνες, μέχρι να τελειώσει η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και η χώρα «ξεμείνει από χρήματα», σύμφωνα με όσα δήλωσε άτομο από το περιβάλλον της Γερμανίδας Καγκελαρίου στο Bloomberg.

Η Μέρκελ, σύμφωνα με το δημοσίευμα, πιστεύει ότι η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει αμέσως στο τέλος Φεβρουαρίου, επειδή έχει αποθέματα που μπορούν να την κρατήσουν άλλους λίγους μήνες και η Γερμανία «είναι προετοιμασμένη να παίξει ένα παιχνίδι αναμονής» μέχρι τότε. Η Μέρκελ, λοιπόν, μπορεί να περιμένει άλλους λίγους μήνες, μέχρι η Ελλάδα να φτάσει σε επείγουσα ανάγκη χρηματοδότησης, ώστε να μπορεί η Γερμανία να ενισχύσει τη διαπραγματευτική της θέση.

Σύμφωνα με έναν άλλο αξιωματούχο που μιλά στο πρακτορείο, η Μέρκελ, η οποία ακόμα αξιολογεί τις θέσεις του Αλέξη Τσίπρα, λαμβάνει μια «σκληρή προσέγγιση» με τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας, προκειμένου να αποφύγει να «συρθεί σε μια μονομαχία μαζί του». Όπως σημειώνεται, κανένας γερμανός αξιωματούχος δεν έχει συναντηθεί ακόμα μαζί του.

Σε δηλώσεις της από το Βερολίνο, η Μέρκελ ανακοίνωσε πως δεν θέλει να σχολιάσει «μεμονωμένα» όλες τις «λεπτομέρειες που διαδίδονται» σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα. Η καγκελάριος απέφυγε να σχολιάσει τη νέα δήλωση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα δεν ζητά πλέον διαγραφή αλλά ανταλλαγή του ελληνικού χρέους, και είπε απλά πως «είναι παραπάνω από κατανοητό» ότι η κυβέρνηση Τσίπρα επεξεργάζεται ακόμη τις θέσεις της. «Είναι ξεκάθαρο πως η ελληνική κυβέρνηση επεξεργάζεται ακόμη πάνω τις θέσεις της, κάτι που είναι παραπάνω από κατανοητό, αν σκεφτεί κανείς πόσες λίγες ημέρες έχει αναλάβει τα καθήκοντά της», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως περιμένει τις προτάσεις της ελληνικής πλευράς προκειμένου να πάρει και η ίδια θέση στο θέμα.

Το άρθρο τονίζει επίσης πως τα περιθώρια πολιτικών ελιγμών της γερμανίδας καγκελάριου είναι αισθητά μειωμένα, καθώς ετοιμάζεται για τοπικές εκλογές στο Αμβούργο τον Φεβρουάριο και τη Βρέμη τον Μάιο, όπου απειλείται από τα αυξημένα ποσοστά των Εναλλακτικών για τη Γερμανία.

www.bloomberg.com

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Άλυτη Εξίσωση avatar
  Άλυτη Εξίσωση 03/02/2015 18:28:54

  '' Η Μέρκελ αφού πήρε τις αποφάσεις της για την τύχη της Ευρώπης, θέλησε να κάνει ένα σαφάρι σε ένα μικρό κρατίδιο στην Αφρική. Οι ιθαγενείς είχαν μαζευτεί έξω από το μικρό αεροδρόμιο του κρατιδίου και φώναζαν ρυθμικά: - Κού-μπα-λα, κού- μπα-λα, κού- μπα-λα! Η Μέρκελ δεν ήξερε τη γλώσσα των ιθαγενών και υπέθεσε ότι την αποθέωναν. Ο φύλαρχος που ήταν και Πρόεδρος του κρατιδίου, ανέλαβε να την ξεναγήσει. Της έδειξε διάφορα αξιοθέατα και μετά την πήγε στην ιερή σπηλιά. -Εδώ παλιά σύμφωνα με την παράδοση ζούσαν οι Θεοί της φυλής μας, της λέει. -Μπορώ να μπω μέσα; Ρωτάει η Μέρκελ γεμάτη περιέργεια. -Φυσικά της λέει ο φύλαρχος. Μόνο που τώρα μέσα στη σπηλιά ζουν ζώα και πρέπει να προσέξετε να μην πατήσετε τα κούμπαλα!''

  • Hunter avatar
   Hunter @ Άλυτη Εξίσωση 03/02/2015 18:42:32

   Με "κούμπαλα" πληρώνονται μισθοί και συντάξεις...;;;

   • Άλυτη Εξίσωση avatar
    Άλυτη Εξίσωση @ Hunter 03/02/2015 18:56:04

    Αυτό ακριβώς που διατυπώνετε, είναι πραγματικά το βασανιστικό ερώτημα που τυραννάει σχεδόν κάθε ηττοπαθή κρατικοδίαιτο κηφήνα, που έχει χάσει - εκτός όοοολων των άλλων - μετά απ΄τον μακροχρόνιο οικειοθελή εθισμό του στη δουλικότητα, ΚΑΙ την υπερπολύτιμη αίσθηση του χιούμορ ... :-). Αν ποτέ διέθετε κάποιου είδους φυσικά.

    • MantisKalhas avatar
     MantisKalhas @ Άλυτη Εξίσωση 04/02/2015 02:29:17

     Ούτε μήνα....

     • Άλυτη Εξίσωση avatar
      Άλυτη Εξίσωση @ MantisKalhas 04/02/2015 09:01:57

      Βρε καλώς τονε πίσω στην πραγματική ζωή, τον απελπιστικά ατάλαντο χασοΜάντη μας !!!! :-) Καλημέρααααα.

    • Hunter avatar
     Hunter @ Άλυτη Εξίσωση 04/02/2015 14:41:10

     Πρώτη φορά βλέπω άνθρωπο να περιγράφει τον εαυτό του "στεγνά"... Υ.Γ.: Φάτε κούμπαλα λοιπόν... Αν θέλετε σας τα στέλνω και από το εξωτερικό

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Άλυτη Εξίσωση 03/02/2015 19:53:44

   Καλό προς μέτριο το αστειάκι-ανέκδοτο αλλά το πρόβλημα είναι ότι μας δανείζουν όλοι οι Ευρωπαίοι και εμείς φαινόμαστε μπαταχτσήδες, δηλαδή λαμόγια που δε θέλουμε να πληρώσουμε. Και όσο και άδικο να έχουν οι Γερμανοί, οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι έχουν δίκιο. Και όλοι αυτό μας λένε. Δεν αλλάζουν οι κανόνες της Ευρώπης που οι υπόλοιποι εφάρμοσαν. Ή ευρώ με κανόνες ή δραχμή με χάος. Έχεις διαλέξει ήδη υποθέτω από άγνοια κινδύνου, το οποίο όμως το βαφτίζεις θάρρος...

   • Άλυτη Εξίσωση avatar
    Άλυτη Εξίσωση @ Γεώργιος Τ. 04/02/2015 09:03:06

    Να πληρώσουμε εφόσον χρωστάμε, αυτά που αληθινά χρωστάμε, αφού όμως το χρέος μας γίνει βιώσιμο και αποπληρώνεται χωρίς να μας κοστίζει σε ανθρώπινες ζωές, ενώ παράλληλα θα υπάρξει και ρήτρα ανάπτυξης. Μπαταχτσήδες σίγουρα δεν είμαστε, αλλά καιρός να πάψουμε να είμαστε και εθελόδουλοι, υποταγμένοι καρπαζοεισπράκτορες.

   • Hunter avatar
    Hunter @ Γεώργιος Τ. 04/02/2015 14:44:04

    Γεώργιε Τ, εσύ σκάσε (κι εγώ και οι άλλοι) και πλήρωνε ΕΝΦΙΑ για να ξαναπάρουν οι "άλυτες εξισώσεις" επίδομα έγκαιρης προσέλευσης...

 2. Διογένης avatar
  Διογένης 03/02/2015 19:50:58

  Σήμερα είχα μια πολύ ενδιαφέρουσα συνομιλία με Γερμανία. Τα μαντάτα είναι τα εξής: 1) Οι Γερμανοί δεν ανησυχούν τόσο για το θέμα της διαπραγμάτευσης για το χρέος και τα οικονομικά της Ελλάδας, όσο για τη στάση της Ελλάδας απέναντι στη Ρωσία. 2) Η Γερμανία αισθανόταν απομονωμένη για το θέμα του χειρισμού της κρίσης προ των εκλογών. Ήδη οι βλακείες που πάει και λέει ο Βαρουφάκης από τη μια πρωτεύουσα στην άλλη έχουν αλλάξει άρδην το κλίμα εις βάρος της Ελλάδας και πλέον η Γερμανία έχει βγει από την απομόνωση και πλέον θεωρεί ότι απομονωμένη είναι η Ελλάδα. 3) Αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα μας πληροφορούν εδώ τα μέσα ενημέρωσης και τη γενική αίσθηση που έχει ήδη δημιουργηθεί, που είναι ότι "θα κλείσει" μια συμφωνία. Βέβαια, τα στοιχεία που μας δίνει τώρα το Bloomberg κατατείνουν στο ακριβώς αντίθετο συμπέρασμα, ότι δηλαδή η Γερμανία δεν έχει σκοπό να κλείσει καμία συμφωνία, που είναι και το προφανές. Άραγε να παραπληροφορούνται και οι Γερμανοί και να χαίρονται ότι δεν είναι πια απομονωμένοι; 4) Όμως όταν ο Βρετανός Όζμπορν έρχτεται και λέει σε έναν συνάδελφό του "να δρας υπεύθυνα" και κάτι παρόμοιο είπε χθες και ο Ρέντσι, εμείς εδώ κάνουμε ότι δεν καταλάβαμε την έκταση της χλαπάτσας. Στοιχειώδης διακριτικότητα θα τους επέβαλε να μην μιλούν έτσι, είναι έλλειψη σεβασμού σε έναν συνάδελφό τους, ισότιμο υποτίθεται, να του κάνουν τέτοιες υποδείξεις. Όταν λοιπόν γίνονται τέτοιες υποδείξεις τύπου "παιδονόμου" στον Έλληνα υπουργό οικονομικών, μπορεί κανείς να αντιληφθεί ποιο είναι το κλίμα στην Ελλάδα και ότι ισχύει μάλλον η γερμανική εκδοχή ότι απομονώνεται η Ελλάδα κάθε μέρα που περνάει, παρά η ελληνική εκδοχή ότι τάχα "πλησιάζουμε σε συμφωνία". 5) Μπορεί ο Βαρουφάκης χθες να εγκατέλειψε χαλαρά-χαλαρότατα τη "μεγάλη προεκλογική υπόσχεση" για κούρεμα του χρέους, όμως η βλακεία περί ρήτρας ανάπτυξης (δηλαδή: "πληρώνω αν έχω, αν δεν έχω δεν πληρώνω" - ωραία, ε;) και perpetual bonds νομίζω ότι του στοίχισε κι άλλο στην έτσι κι αλλιώς δριμέως καταρρεύσασα αξιοπιστία του. 6) Επίσης, εάν ισχύει η γερμανική εκδοχή ότι πριν ήταν απομονωμένη η Γερμανία, αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση Σαμαρά είχε συσσωρεύσει ένα σημαντικότατο διαπραγματευτικό κεφάλαιο για τη χώρα μας, το οποίο κατάφερε μέσα σε εννέα μέρες να εξαντλήσει και κατασπαταλήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πολύς Βαρουφάκης. Για να επιβεβαιωθεί ότι μπορεί να καταστραφεί σε μια στιγμή ό,τι χτίστηκε με πολύ κόπο. Η ΝΔ βέβαια περί άλλων τυρβάζει και πιθανόν ούτε καν έχει αντιληφθεί πόσο πολλά πέτυχε η κυβέρνηση Σαμαρά σε αυτά τα δυόμιση χρόνια. Γενικά, η καταστροφή έρχεται και οι Έλληνες μόνον το σιγοψυθιρίζουν, μην τολμώντας να διατυπώσουν ανοικτά αυτό που είναι προφανές για όποιον θέλει να μείνει στα γεγονότα και όχι στην εικονική πραγματικότητα που βιώνουμε από την αποφράδα 25η Ιανουαρίου 2015.

  • Αιρετικός avatar
   Αιρετικός @ Διογένης 04/02/2015 15:40:46

   http://www.washingtonpost.com/opinions/katrina-vanden-heuvel-for-europes-sake-greece-needs-a-new-deal/2015/02/03/50fcaa4e-ab19-11e4-ad71-7b9eba0f87d6_story.html

 3. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 03/02/2015 20:42:46

  Δηλαδή Διογένη και οι Γερμανοί είναι βλάκες και δεν καταλαβαίνουν ότι όλοι οι παλιοί κνίτες που κυβερνούν δουλεύουν για την Αμερική και όχι για τη Ρωσία.Κοίτα κάτι πράγματα.

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ ψυχραιμια 03/02/2015 21:10:30

   Δεν είναι ακριβώς «βλάκες»: είναι «ανάπηροι», μύωπες και έχουν κολλήματα. Τα γνωρίζετε και πατάτε σε αυτά. Όσο για τους παλιούς κομμουνιστές, μακρά η παράδοση της Αμερικανικής Αυτοκρατορίας στο να τους επιστρατεύει. Άλλωστε, ακόμα και οι πρώτοι neocons, ήταν οι ίδιοι εν πολλοίς παλιοί τροτσκιστές.

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ ψυχραιμια 03/02/2015 21:11:52

   Δεν είναι ακριβώς «βλάκες». Έχουν κολλήματα, τα γνωρίζετε και πατάτε σε αυτά.

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ ψυχραιμια 03/02/2015 21:35:53

   Ποιος μίλησε για Αμερική στο σχόλιό μου; Τι δουλειά έχει η Αμερική με το σχόλιό μου;

 4. Διογένης avatar
  Διογένης 03/02/2015 21:35:21

  Εάν ισχύει το παρακάτω δημοσίευμα του capital.gr, που επικαλείται τους Financial Times, τότε τα λεφτά θα τελειώσουν μάλλον πολύ νωρίτερα: http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=2219457 Εδώ φαίνεται ότι ο Βαρουφάκης υπολόγιζε με την έκδοση εντόκων γραμματίων κατά επιπλέον 10 δις ευρώ, που θα αγόραζαν οι ελληνικές τράπεζες και μετά θα τα έδιναν ως εγγύηση στην ΕΚΤ για να πάρουν "επιπλέον" χρηματοδότηση. Εφόσον τα ελληνικά έντοκα γραμμάτια δεν θεωρουνται αξιόχρεα, πρόκειται για κόψιμο χρήματος (από αυτά που θα τυπώναμε έως 100 δις, που έλεγε η Ραχήλ προεκλογικά και έβγαινε ο Βαρουφάκης να πει ότι "έχει δίκιο"). Οπότε η ΕΚΤ, πιστή στους κανόνες της, δεν το επιτρέπει. Και δεν θα το επιτρέψει. Τόσο απλά. Πώς λοιπόν θα καλύψει τη "συμφωνία γέφυρα" που υπολόγιζε να την βγάλει προφανώς με κόψιμο χρήματος με την άδεια της ΕΚΤ; Η ανοησία των ανθρώπων είναι τόσο έντονη, που το ερώτημα "ανοησία ή δόλος" αρχίζει να τίθεται με μεγαλύτερη ένταση. Προς το παρόν, τους δίνουμε το πλεονέκτημα της αμφιβολίας και μένουμε στο "ανοησία".

 5. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 03/02/2015 21:56:26

  @ Διογένης Σε άλλο σχόλιό σου θυμάμαι να έχεις γράψει ότι "όλοι ξέρουμε ότι εξυπηρετούν τους Αμερικανούς" για το σύριζα.Τώρα γράφεις ότι στη Γερμανία κυρίως ανησυχούν για τη στάση τους απέναντι στη Ρωσία. Στην πραγματικότητα αυτό είναι και το μόνο διαπραγματευτικό όπλο που διαθέτουν,το "κόλλημα" κατά ΚΜ των Γερμανών που θεωρούν ότι είναι ελεγχόμενοι από τη Ρωσία.Το ίδιο κόλπο έκανε και ο Ανδρέας τη δεκαετία του 80 και μάζευε πακέτα.

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ ψυχραιμια 03/02/2015 22:18:58

   Εδώ οι Γερμανοί καλά καλά δεν κατάλαβαν ότι ο ΓΑΠ ήταν βαλτός για να τους κάνει ζημιά και το κατάλαβαν με μεγάλη καθυστέρηση και μόλις το 2012. Σιγά να μην καταλάβαιναν ότι ο Τσίπρας δεν εννοεί όσα λέει για τη Ρωσία. Αλλά ας αφήσουμε τα λόγια και πάμε στις πράξεις. Μετά τους πρώτους τσαμπουκάδες, ο πρώην ΚΚΕς Κοτζιάς ήρθε και συνυπέγραψε την παράταση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας και έσκυψε και το κεφάλι λέγοντας "δεν είμαστε κακά παιδιά". Και όλα τα ΜΜΕ εδώ ανακοίνωναν ότι "η Ελλάδα απέτρεψε την υιοθέτηση και νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας", ενώ αυτό το θέμα (της επέκτασης) δεν ήταν καν στην ατζέντα, παρά μόνον η παράταση! Είναι αυτοί οι άνθρωποι με τη Ρωσία; Είναι δυνατόν να είναι με τη Ρωσία; Και αν το κάνουν στα ψέματα (που το κάνουν στα ψέματα), ποιος είναι ο λόγος να προσποιούνται άλλος από το να κρύψουν τις πραγματικές προθέσεις τους; Εν πάση περιπτώσει, ο Σόιμπλε δεν αντιλαμβάνεται και το προφανές ότι οι ΗΠΑ ποτέ δεν θα επιτρέψουν να περάσει η Ελλάδα στον γεωπολιτικό έλεγχο της Ρωσίας. Ούτε αυτό δεν καταλαβαίνει και ότι, άρα, άλλοι θα "καθαρίσουν" για αυτόν. Οπότε, πώς θέλουμε να καταλαβαίνει τι πραγματικά συμβαίνει; Έχουν σοβαρό πρόβλημα κατανόησης σε πολλά πράγματα οι Γερμανοί.

  • Vassilis avatar
   Vassilis @ ψυχραιμια 03/02/2015 23:50:11

   @ψυχραιμια Δεν ανυσηχουν μονο στην Γερμανια, και στην Ελβετια στην Γαλλια το Βελγιο και στην Ολλανδια το ιδιο λενε.

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ Vassilis 04/02/2015 00:11:51

    Να τους πεις ότι δυστυχώς η Ρωσία δεν έχει πρόθεση να τους ρίξει πυρηνικά! :)

 6. panas avatar
  panas 03/02/2015 23:55:51

  Για να διαρρέουν οι Γερμανοί πως τους συμφέρει η παράταση, μάλλον ζορίζονται στο θέμα του χρόνου. Ο τρόπος που κινείται η κυβέρνηση δημιουργεί κινήματα συμπαράστασης προς την Ελλάδα στην Ευρώπη που οπωσδήποτε δεν τα θέλουν στην περίπτωση σύγκρουσης... Και στην Γερμανία έχουν σιχαθεί πολλοί την εμμονή του Schäuble με το "μαύρο μηδέν". Επίσης, δεν θέλουν να διαρκέσει μια ζύμωση μεταξύ των Ρώσων και των Ελλήνων. Ούτε και θέλουν το ανακάτεμα εμπειρογνομώνων Αμερικάνων στα λογιστικά θέματα του χρέους μας. Μια απότομη μεταστροφή πολλών δημοσιευμάτων υπερ της κυβέρνησης σημαίνει πως θέλουν γρήγορη λύση και ετοιμάζουν τον κόσμο τους για την δική τους κωλοτούμπα, αφού τους είχαν φανατίσει με της αηθειες κατά της Ελλάδας. Εμείς να προσέχουμε...

 7. MantisKalhas avatar
  MantisKalhas 04/02/2015 02:36:22

  Υπομονή. Λίγες μέρες απέμειναν για το οριστικό ξεβράκωμα των ανίδεων. Έρχεται η ώρα της ντροπής για τη μεγάλη - δυστυχώς - μερίδα των νεοελλήνων. Μετά από αυτό θα γεμίσει η δεξαμενή των απολιτίκ από στρατιές κεντροαριστερών. Υπομονή. Υ.Γ: ΣΑΜΑΡΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ!

  • Άλυτη Εξίσωση avatar
   Άλυτη Εξίσωση @ MantisKalhas 04/02/2015 13:39:38

   :-) :-) Αχ τι καλά, Αχ τι καλά!! Υ.Γ : Όμως στις πόσες τάχα αυτοδιαψεύσεις, στις πόσες άκυρες ''Μαντείες'', χάνει την αξιοπιστία και την " ιδιότητά του " ο πας επίδοξος, αυτοαποκαλούμενος ...''Μάντης''; Ή διαθέτει τελικά το έρμο το χάρισμα, ή άδικα παραπλανάται και ασκόπως δοκιμάζει να παραπλανά ...... Χάσαμε το μέτρο και το μέτρημα θαρρώ !

 8. Saint George avatar
  Saint George 04/02/2015 10:59:42

  Να τους καμαρώσω εγώ όταν το καλοκαίρι θα λήξουν τα ομόλογα και τους καλέσει ο Varou-fakis με λαχανί πουκαμισάκι να τους ψιθυρίσει στο αυτί ότι λυπάται μεν πολύ, αλλά δεν δίναται δε, να πληρώσει η αφερέγγυα χώρα του.......... τότε να δούμε τι θα κάνουν και πόσο τσαμπουκάδες θα το παίζουν . Και καλά δηλαδή πάτε να μας πείσετε ότι δεν την νοιάζει την Γερμανία , ούτε την Γαλλία και δεν θα θελήσουν να δοθεί μιά λύση που να είναι αποδεκτή και εφικτή αλλά θα προτιμήσουν να χάσουν όλα όσα μας έχουν δανείσει. Τα τυπάκια είναι απλώς στον τοίχο και απλώς ξεφωνίζουν σαν παρθενόπες.

  • KM avatar
   KM @ Saint George 04/02/2015 15:56:01

   Μα όλοι θα χάσουν. Δυστυχώς όμως, δεν θα είναι εύκολο να χαρούμε την χασούρα των Ούνων, γιατί θα έχουμε επιφέρει πολύ βαρύτερο πλήγμα στον εαυτό μας. Όσο για τους Γερμανούς, ούτε αυτοί είναι «ορθολογικοί» παίχτες, που θα παίξουν σύμφωνα με τη θεωρία παιγνίων. Έχουν κολλήματα και είναι ανίκανοι να αναθεωρήσουν κάτι που έχουν προαποφασίσει.

 9. η Dimi avatar
  η Dimi 06/02/2015 15:54:57

  Γερμανία: Αυτοκτόνησε ο πρώην οικονομικός διευθυντής της Siemens http://on-msn.com/1xzjysj © Παρέχεται από: imerisia.gr Όπως πρώτο μετέδωσε στην ιστοσελίδα του το «Manager Magazins», ο 62χρονος Νόιμπουργκερ αυτοκτόνησε στο Μόναχο. Τέλος στη ζωή του έδωσε ο πρώην οικονομικός διευθυντής της Siemens, Χάιντς - Γιόαχιμ Νόιμπουργκερ, ο οποίος φερόταν ως εμπλεκόμενος στο πολύκροτο σκάνδαλο. Όπως πρώτο μετέδωσε στην ιστοσελίδα του το «Manager Magazins», ο 62χρονος Νόιμπουργκερ αυτοκτόνησε στο Μόναχο. Ο Νόιμπουργκερ κατείχε μία ισχυρή θέση στον τεχνολογικό κολοσσό. Πριν ενταχθεί στο δυναμικό της Siemens είχε εργαστεί για την JP Morgan. Το 1998 τοποθετήθηκε στη θέση του οικονομικού διευθυντή, ωστόσο το 2006 αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το πόστο του λόγω εμπλοκής του στο πολύκροτο σκάνδαλο δωροδοκίας που ήρθε στο φως. Δεν παραδέχθηκε ποτέ την ενοχή του Μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου διαφθοράς και δωροδοκίας ο Νόιμπουργκερ φώναζε συνεχώς για την αθωότητά του. Προσήλθε σε δίκη το 2013 οπότε του επιβλήθηκε πρόστιμο 15 εκατομμυρίων ευρώ για παράβαση καθήκοντος, απόφαση για την οποία άσκησε έφεση. Για να κλείσει το κεφάλαιο διαφθοράς, οι δύο πλευρές κατέληξαν πέρυσι σε συμβιβασμό και το πρώην στέλεχος κατέβαλε 2,5 εκατ. ευρώ στη Siemens. Πηγή: Die Welt * ** Νομοτελειακά, από τις χθόνιες Ερινύες ουδείς ξεφεύγει.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.