Bloomberg: Απειλεί  με αυτοκτονία η Αθήνα
06/05/2015 12:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Bloomberg: Απειλεί με αυτοκτονία η Αθήνα

Σε μια σκηνή του κωμικού γουέστερν «Καυτές σέλες» του Μελ Μπρουκς , ο πολιορκημένος σερίφης στρέφει το όπλο του κατά πάνω του και απειλεί πως θα πυροβολήσει αν οι κάτοικοι της πόλης του, που τον κυνηγούν, δεν κάνουν πίσω. «Ακούστε τον, είναι αρκετά τρελός για να το κάνει» φωνάζει ένας, ενώ ο σερίφης καταφέρνει να ξεφύγει. Αυτή η σκηνή, κατά τον Mark Gilbert, περιγράφει απόλυτα την τακτική της ελληνικής κυβέρνησης –με τη διαφορά ότι η απόδρασή της φαίνεται λιγότερο πιθανή και η ...σκηνοθεσία του Τσίπρα κάθε άλλο παρά κωμικό αποτέλεσμα θα έχει.

«Το όπλο που βάζει η Αθήνα στο κεφάλι της είναι η απειλή της χρεοκοπίας. Επιπλέον, φάνηκε να σκέφτεται ότι και άλλες χώρες βρίσκονται αρκετά κοντά σε μια σφαίρα αυτοκτονίας της Ελλάδας, που μπορεί να περάσει και να χτυπήσει την Πορτογαλία, την Ισπανία και στη συνέχεια την Ιταλία. Αποδεικνύεται, όμως, ότι οι κάτοικοι της Ευρωζώνης δεν ανησυχούν για τις πιθανές συνέπειες […] Μέχρι στιγμής, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι ο πιο εριστικός πιστωτής της Ελλάδας. Ρισκάρει ένα δάνειο περίπου 110 δισ. ευρώ και έχει με το ζόρι αυξήσει την έκτακτη χρηματοδότηση προς το ελληνικό τραπεζικό σύστημα κατά τους τελευταίους μήνες μέσω του προγράμματος επείγουσας παροχής ρευστότητας» γράφει το άρθρο. «Παράλληλα η Κομισιόν έριξε κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες τις προβλέψεις για την ανάπτυξη στην Ελλάδα μέσα σε τρεις μήνες, όταν έλεγε ότι θα είναι στο 2,5%».

Στη συνέχεια, ο δημοσιογράφος αναφέρεται στο δημοσίευμα των Financial Times για τη «βόμβα» του ΔΝΤ και την προειδοποίηση την οποία εξαπέλυσε στους υπουργούς Οικονομικών στη Ρίγα της Λετονίας ο Πόλ Τόμσεν, επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, ότι αυξάνονται οι πιθανότητες το Ταμείο να κρατήσει το μερίδιο του από τα 7,2 δισ. ευρώ που τόσο απεγνωσμένα προσπαθεί να διασφαλίσει η Ελλάδα για να αποφύγει την χρεοκοπία. Την ίδια στιγμή η ελληνική κυβέρνηση μιλά για σχίσμα μεταξύ ΔΝΤ και Ευρωζώνης.

«Έχουν περάσει πάνω από τρεις μήνες διαπραγματεύσεων και δεν υπάρχει ακόμα καμία πειστική απόδειξη μιας συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της. Η ΕΚΤ πιθανότατα θα συνεχίσει να στέλνει μετρητά στην Ελλάδα μέχρι τα πολιτικά αφεντικά της να κλείσουν τη στρόφιγγα. Ενδεχομένως. Το ΔΝΤ, όμως, έχει λίγο περισσότερη ανεξαρτησία από την ΕΚΤ να αποφασίζει το ως εδώ και μη παρέκει. Εάν, όπως προτείνει το δημοσίευμα των FT, η υπομονή του ΔΝΤ έχει εξαντληθεί, τότε το τέλος θα μπορούσε να είναι στον ορίζοντα - και δεν θα είναι καλό» καταλήγει το άρθρο.

http://www.bloomberg.com/europe

ΣΧΟΛΙΑ

  1. οδυσσεύς Κ. avatar
    οδυσσεύς Κ. 06/05/2015 15:14:50

    Αν οι "εταίροι" δεν ανησυχούν για την "αυτοκτονία" της Αθήνας, άρα την επιθυμούν. Επομένως δεν είναι ακριβώς "αυτοκτονία"...Είναι απλώς χρεωκοπία. Αν όμως ανησυχούν, επειδή αυτοί έχουν και το μαχαίρι και το πεπόνι, θα την αποτρέψουν. Ο Σαμαράς δεν μπόρεσε και στο τέλος έπεσε. Ο Τσίπρας δεν είναι περισσότερο "μάγκας", οπότε ούτε αυτός θα κάνει τίποτε. Άρα πού την είδε την "αυτοκτονία" το bloomberg?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.