#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/10/2012 22:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Bild: "Πιο αχάριστοι, πιο αγνώμονες από τους Έλληνες, δε γίνεται"!

Στα επεισόδια και τις αντιδράσεις επικεντρώνεται ο Γερμανικός τύποςΤα δύο θέματα στα οποία επικεντρώνεται ο γερμανικός τύπος όσον αφορά την επίσκεψη της Μέρκελ στην Ελλάδα είναι η απουσία κάποιας πραγματικά σημαντικής δήλωσης εκ μέρους της καγκελαρίου, η έντονη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην επίσκεψη και η έκταση των διαδηλώσεων, η οποία μάλλον μεγεθύνεται.

Η Zeit συνοψίζει: «Η καγκελάριος έρχεται, η Αθήνα τίθεται σε συναγερμό ασφαλείας, δεν υπήρξαν σημαντικές δηλώσεις». Γράφει πως η Μέρκελ έδειξε κατανόηση, μα παραμένει σκληρή. Και η Frankfurter Allgemeine τονίζει ότι η Μέρκελ δεν «έδωσε και πολύ θάρρος» στους Έλληνες. Επίσης σημειώνει ότι «Τα μέτρα ασφαλείας που ελήφθησαν για την υποδοχή της καγκελαρίου θυμίζουν περισσότερο επίσκεψη στο Αφγανιστάν παρά σε χώρα της Ε.Ε. Ο Αντενάουερ είχε ευκολότερη αποστολή το 1954».

Αισιοδοξία από την Welt, που εκτιμά ότι παρά την απουσία συνταρακτικών δηλώσεων δεν θα υπάρξουν προβλήματα με τις επόμενες δόσεις, καθώς «η Μέρκελ χρειάζεται ησυχία μέχρι τις εκλογές», σημειώνοντας ότι «ο Σαμαράς γοήτευσε κατά την επίσκεψή του στο Βερολίνο» και ότι «η Ελλάδα δεν είναι καθόλου χαμένη υπόθεση».

Η Handelsblatt αντιπαραθέτει στις δύο διαδικτυακές σελίδες του άρθρου της το δίπολο Μέρκελ-Σόϊμπλε: στην πρώτη τιτλοφορείται «Δεν ήρθα ως δασκάλα», στη δεύτερη «Ο Σόϊμπλε προειδοποιεί την Ελλάδα».

Υπερβολικό, μεγεθυντικό βάρος δόθηκε στις διαδηλώσεις, η έκταση των οποίων ήταν πάντως μικρότερη από προηγούμενες μεγάλες διαδηλώσεις:

To Spiegel χαρακτηρίζει σε παράπλευρο άρθρο τις σκηνές από τις διαδηλώσεις γενικά και την συμπεριφορά της αστυνομίας «συγκρίσιμες με τo Abu Ghuraib». Φυσικά οποιαδήποτε φωτογραφία από τις διαδηλώσεις με ναζιστικά διάσημα, σημαίες, στολές, αφίσσες έχει την τιμητική της. Σε όλον τον γερμανικό τύπο ίδεται η εικόνα πως «βούλιαξε» η πρωτεύουσα, με εκτενή επεισόδια πέρα από μια πρώτη ειρηνική φάση.

Εντύπωση προκαλεί η εμμονή του διαδικτυακού Spiegel να προβάλει ως πρώτη είδηση όσον αφορά την συνάντηση κατά τη διάρκεια της ημέρας κάποια συμφωνία ύψους 30 εκατομμυρίων Ευρώ από Ευρωπαϊκά προγράμματα για νοσοκομεία κλπ (εδώ κι εδώ).Και η Zeit γράφει «κι όμως, δόθηκε βοήθεια εκατομμυρίων Ευρώ στους Έλληνες» Το αμελητέο μέγεθος του ποσού σε συνάρτηση με την υπερπροβολή του δημιουργούν την βάσιμη καχυποψία ότι για κάποιον λόγο επιχειρείται να δοθεί η εικόνα ότι η Μέρκελ ήρθε στην Ελλάδα και έδωσε χρήματα στους Έλληνες, αντίθετα από την δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού ότι «δεν ζητάμε περισσότερα χρήματα». Το ποσό των 30 εκατομμυρίων «μοιάζει» στην πρώτη ανάγνωση με τα 31,5 δισεκατομύρια της επόμενης δόσης, για την οποία είναι υπεύθυνη η Τρόϊκα, την οποία ξεκαθάρισε φυσικά η Μέρκελ πως δεν εκπροσωπεί.Και η Bild εμφανίζει τα 30 εκατομμύρια των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων ως «Η Μέρκελ ρίχνει κι άλλα λεφτά στην Ελλάδα: εκατομμύρια!». Επίσης, η Bild παρουσιάζει το μονόπρακτο «οι κακοί αγνώμονες Έλληνες μισούν την καγκελάριό μας» σε όλες τις εκδοχές του, έχοντας φιλοξενήσει συνέντευξη με τον Γιώργο Τράγκα ως αντιπροσωπευτικό των αισθημάτων των Ελλήνων (!). Η Bild ερεθίζει τα πλήθη, εξαγριώνει του απογόνους του Μπετόβεν: «Είναι ασύλληπτο! Η καγκελάριός μας διασύρεται, κυκλοφόρησαν αφίσες της με χιτλερικό μουστάκι και σβάστικα. Παλαβοί με ναζιστικές στολές σε ένα στρατιωτικό τζιπ κάνουν βόλτα στην περιοχή. Πιο αχάριστοι, πιο αγνώμονες δε γίνεται! Υπάρχουν πανώ με το μήνυμα: Φύγε από τη χώρα μας, σκύλα». Το άρθρο καταλήγει διακηρύττοντας πως η επίσκεψη ήταν ένα λάθος. Αφιερώνουμε προσοχή στην κίτρινη εφημερίδα λόγω της εκτενέστατης επιρροής της και σε ένα τεράστιο κομμάτι του γερμανικού πληθυσμού και στον πολιτικό κόσμο. Στα σχόλια αναγνωστών βρίσκει κανείς κάθε ποικιλία μίσους, αφελών υπεραπλουστεύσεων «καλών» Γερμανών-«κακών» Ελλήνων, ειλικρινούς απορίας πώς διανοούνται οι Έλληνες να μην λένε απλώς γονυπετείς «ευχαριστούμε» στην καγκελάριο. Υπενθυμίζω ότι η Bild αποτελεί κατ' ουσίαν παραταξιακό τύπο του CDU. Το μίσος, η ξεκάθαρη απόρριψη ολόκληρων εθνών και λαών ως άχρηστων και ανίκανων, τα «σταύρωσον αυτούς» από την όποια μερίδα των Γερμανών πολιτών αντιπροσωπεύουν τα σχόλια της μεγαλύτερης εφημερίδας της χώρας πραγματικά εκπλήσσουν πάντοτε εκ νέου, χωρίς πέρας ή κορεσμό.

 

Επόμενος σταθμός, η σύνοδος κορυφής στις 18 Οκτωβρίου...

Σωτήρης Μητραλέξης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 09/10/2012 22:33:17

  "η ξεκάθαρη απόρριψη ολόκληρων εθνών και λαών ως άχρηστων και ανίκανων, τα «σταύρωσον αυτούς» από την όποια μερίδα των Γερμανών πολιτών αντιπροσωπεύουν τα σχόλια της μεγαλύτερης εφημερίδας της χώρας πραγματικά εκπλήσσουν πάντοτε εκ νέου, χωρίς πέρας ή κορεσμό"


  Να δούμε που θα βγει αυτή η ιστορία.

 2. Στάθης avatar
  Στάθης 09/10/2012 22:35:22

  Αναμενόμενες οι αντιδράσεις του Γερμανικού Τύπου, τίποτα το κανούργιο ή πρωτότυπο...αλλά ειναι να απορεί κανείς με τους Γερμανούς που στηρίζουν και φέρνουν στην κορυφή της ημερήσιας κυκλοφορίας ατή τη πατσαβούρα την Bild, το έμεσμα του Ομίλου Axel Springer, το συνώνυμο της διαπλοκής στην Γερμανία...καμμιά φορά σκέφτομαι ότι καλά έκανε η Ούλρικε Μαινχοφ και τους τίναξε στον αέρα το 1972....

 3. Ταξιδιωτης avatar
  Ταξιδιωτης 09/10/2012 22:42:08

  Τα επεισοδια δεν ηταν πολυ σοβαρα και η διαδηλωση αποτυχια μπορει να χαρακτηριστει.Επιχειρηθηκε απο ορισμενα μπλογκ και καναλια αλλα και κομματα να ξεσηκωθει ο κοσμος.Δεν το πετυχαν.
  Συγκεκριμενοι επιχειρηματιες δεν βλεπουν με καλο ματι την φιλογερμανικη σταση της κυβερνησης.Δεν ειναι μονο το λομπι της δραχμης αλλα και διαφοροι επιχειρηματιες που διεκδικουν τα καλυτερα ελληνικα φιλετα.
  Υπαρχει και το ζητημα της ΑΟΖ .
  Εχουν γραφτει διαφορα για τον υπογειο πολεμο μεταξυ ΗΠΑ Γερμανιας.
  Η κυβερνηση αυτη οπως και η κυβερνηση Καραμανλη που ηρθε αντιμετωπη με διαφορες ασσυμετρες απειλες οπως χαρακτηριστηκαν εχει εχθρους που δεν βλεπουν με καλο ματι την σταση της κυβερνησης.Διαπλεκομενοι επιχειρηματιες,
  πρωην πρωθυπουργους,διαφορους επιχειρηματιες που εχουν συμφεροντα στην αλλη ακρη του Ατλαντικου...

 4. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 09/10/2012 23:14:09

  Οι αναγνώστες του "λαϊκού" τύπου είναι οι ίδιοι παντού. Αφελείς σχηματοποιήσεις του καλού και του κακού, σεξ, αίμα, γαργαλιστικά ρεπορτάζ, σκάνδαλα διασημοτήτων, ρεπορτάζ κλειδαρότρυπας κλπ. Τίποτα το παράξενο. Είτε είναι η Bild, είτε η Sun, ή οι αντίστοιχες δικές μας, στο ίδιο επίπεδο κοινού αναφέρονται. Μαζική κατανάλωση, μαζική κουλτούρα.

 5. Tonia G. avatar
  Tonia G. 10/10/2012 12:16:38

  Καλά ασχολείστε σοβαρά με έντυπα όπως η Bild στη Γερμανία, η Sun στην Αγγλία και η Espresso στην Ελλάδα;

  • lord tanamo avatar
   lord tanamo @ Tonia G. 10/10/2012 13:40:47

   Το μόνο καλό που έχει η Espresso είναι το περιοδικό για το στοίχημα,κάθε Παρασκευή.Έχω βγάλει αρκετά φράγκα ακολουθώντας τα προγνωστικά τους.

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ Tonia G. 11/10/2012 21:07:03

   Αυτά τα μη σοβαρά έντυπα, καλώς ή κακώς, ενίοτε ασκούν μεγαλύτερη επιρροή από τα «σοβαρά». Αναγκαστική λοιπόν η ενασχόληση με αυτά....

 6. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 10/10/2012 12:29:04

  Την επόμενη φορά θα πρέπει ο ΤΣΙΡΙΖΑ ,τα Καμμένα Βούρλα και οι εργατοπατέρες να μαζέψουν μερικές χιλιάδες Ελληνόπουλα σαν αυτό που χαζεύει τις αφίσες στην φωτογραφία ,μπάς και έχουν περισότερο κόσμο!

  • Karenin avatar
   Karenin @ ΣΤΕΛΙΟΣ 10/10/2012 12:56:22

   Εσύ ρε Στελάρα σε ποια κατηγορία απο Ελληνόπουλα ανήκεις;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.