BILD: «Διώχνουν τον Γ. Βαρουφάκη, έρχεται ο Γ. Δραγασάκης»
14/03/2015 21:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

BILD: «Διώχνουν τον Γ. Βαρουφάκη, έρχεται ο Γ. Δραγασάκης»

«Χάνει την εξουσία ο Γιάνης Βαρουφάκης;» είναι το ρητορικό ερώτημα της γερμανικής εφημερίδα Bild σε ρεπορτάζ που έχει γίνει βασικό θέμα στο portal της, αναζωπυρώνοντας τα σενάρια για υποβάθμιση του υπουργού Οικονομικών και για ενεργότερο ρόλο του Γιάννη Δραγασάκη στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους.

Επικαλούμενη τη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου στο Μαξίμου το Σάββατο υπό τον πρωθυπουργό, από την οποία ο υπουργός Οικονομικών απουσιάζει, καθώς μετάσχει σε συνέδριο στην Ιταλία, η εφημερίδα αναφέρει ότι «η Αθήνα αγωνίζεται για μια νέα προσέγγιση προκειμένου να διασωθεί από μια επικείμενη χρεοκοπία. Μόνο ένας δεν κάθεται πια στο τραπέζι – και η επιστροφή του είναι αμφισβητούμενη».

«Επισήμως ο αμφιλεγόμενος υπουργός Οικονομικών δεν κάθεται στο τραπέζι επειδή βρίσκεται στη λίμνη Κόμο: ωστόσο Έλληνες αναλυτές ερμηνεύουν το γεγονός, σχολιάζοντας ότι έχασε την εύνοια και την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα: Για να το πούμε απλά ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι έτοιμος να καταρρεύσει!».

«Οι Έλληνες δεν ανέχονται άλλο τον Βαρουφάκη μόλις 46 μέρες μετά την ορκωμοσία του, το λούστρο του πολιτικού ροκ σταρ με τη μεγάλη μηχανή, τις ωραίες γυναίκες και το δερμάτινο μπουφάν έφυγε» προσθέτει η Bild.

«Με αυτόν τον τρόπο πολιτική ταπείνωση του Βαρουφάκη ολοκληρώνεται»

- Πρώτα ο Τσίπρας τον απέσυρε από τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις με τους υπουργούς Οικονομικών, καθώς οι ευρωσυνάδελφοι δεν ήθελαν να τού μιλάνε και ο Σλοβάκος συνάδελφός του έκανε αστεία για την ποιότητα της δουλειά του.

- Και τώρα ο Βαρουφάκης πρέπει να δεχθεί επίσης την απόλυτη ταπείνωση – η οποία πάρα ταύτα, θα είναι καλά νέα για την υπόλοιπη Ευρώπη και την τρόικα.

«Η συνέπεια είναι ότι τις συζητήσεις για τα απαιτούμενα βήματα για την ολοκλήρωση της παράτασης βοήθειας στην Ελλάδα στα τέλη Ιουνίου, έχει στην πραγματικότητα αναλάβει ο 68χρονος Γιάννης Δραγασάκης – ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Ο Βαρουφάκης θα επικεντρωθεί περισσότερο στον στρατηγικό σχεδιασμό» υποστηρίζει η Bild.

Με δηκτικό τρόπο αντέδρασε η κυβέρνηση

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές «κάποιοι κάνουν την επιθυμία τους είδηση» και προσθέτουν ότι η απάντηση στο «γιατί δεν λαμβάνει μέρος στη συνάντηση κρίσης ο Γ. Βαρουφάκης» είναι ότι:

α. Δεν υπήρξε ποτέ «συνάντηση κρίσης» και

β. Ο υπουργός απουσίαζε στο εξωτερικό.

Πηγή: imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

  1. airman avatar
    airman 15/03/2015 17:19:01

    "Δεν υπήρξε ποτέ «συνάντηση κρίσης»" Μακάρι να μιλούσαμε για ΜΙΑ συνάντηση κρίσης! Μέχρι σήμερα όλες οι συναντήσεις αυτό το χαρακτήρα έχουν. Βέβαια στο οικονομικό επιτελείο έχουν άλλη θεώρηση των πραγμάτων. Άσε που ο "κουμανταδόρος" φαίνεται να έχει βρει τη λύση με τον αέρα. Βρε μπας και εννοεί ότι στην επόμενη συνάντηση κορυφής η Ελληνική αντιπροσωπεία θα εισέλθει στην αίθουσα αλαλάζοντας "αέρα", όπως στο έπος του 1940! Τότε πάντως έπιασε!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.