Bαθαίνει ο διχασμός στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ, σφήνα στις σχέσεις τους το ΠΑΣΟΚ
03/02/2014 14:59
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Bαθαίνει ο διχασμός στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ, σφήνα στις σχέσεις τους το ΠΑΣΟΚ

Ακάθεκτο συνεχίζει ένα μέρος των στελεχών της ΔΗΜΑΡ που θέλει την κοινή εκλογική κάθοδο υπό τη σκέπη των «58».

Ζυγίζουν τις καταστάσεις και περιμένουν που θα γείρει η πλάστιγγα για να κάνουν τις τελικές τους επιλογές οι διάφορες ομάδες, κινήσεις και παράγοντες στο χώρο της κεντροαριστεράς. Οι διεργασίες στο παρασκήνιο είναι έντονες και όλοι παζαρεύουν με όλους με στόχο την πολιτικής τους επιβίωση στις επερχόμενες ευρωεκλογές προκειμένου να διεκδικήσουν έναν κάποιο ρόλο στην εγχώρια πολιτική σκηνή.

Ακάθεκτο συνεχίζει ένα μέρος των στελεχών της ΔΗΜΑΡ που θέλει την κοινή εκλογική κάθοδο υπό τη σκέπη των «58». Το ψυχικό ρήγμα μεταξύ του Φώτη Κουβέλη και των συγκεκριμένων στελεχών φαίνεται να βαθαίνει. Οι τελευταίοι συγκρότησαν την «Αριστερή Μεταρρυθμιστική Κίνηση» ως έναν πόλο εντός της ΔΗΜΑΡ αλλά με στόχο «συντεταγμένα να συμβάλουμε στην υπόθεση συγκρότησης της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης και να εργαστούμε για την επιτυχία του ψηφοδελτίου της στις ευρωεκλογές». Απ’ το συντονιστικό της κίνησης αυτής απουσιάζουν βαριά ονόματα και στελέχη πρώτης γραμμής της ΔΗΜΑΡ όπως πχ βουλευτές ή μέλη της Κεντρικής επιτροπής. Άλλωστε στελέχη όπως ο Σπύρος Λυκούδης έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο αποχώρησής τους απ’ το κόμμα παρά τις διαφωνίες τους με το Φώτη Κουβέλη. Ουσιαστικά το μόνο όνομα με ρόλο μέχρι πρότινος σε κομβική θέση στη ΔΗΜΑΡ είναι ο πρώην εκπρόσωπος τύπου Αντρέας Παπαδόπουλος ο οποίος εμφανίζεται και ως «αντι-Τσίπρας».

Την ίδια ώρα και ο Αντρέας Λοβέρδος φαίνεται να το «ξανασκέφτεται» και δεν δίνει οριστικά τα χέρια με το Φώτη Κουβέλη, διατηρώντας διαύλους επικοινωνίας με το ΠΑΣΟΚ και τους σχεδιασμούς της κίνησης των «58». Στην τελευταία τους συνάντηση Φώτης Κουβέλης και Αντρέας Λοβέρδος «δεν τα βρήκαν» ενόψει ευρωεκλογών καθώς ο επικεφαλής της «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα» θέλει η συνεργασία των δύο πλευρών να έχει άρωμα προσχώρησης στη ΔΗΜΑΡ αλλά προσδώσει χαρακτήρα κοινού βηματισμού δύο κομμάτων. Εξού και οι διαφωνίες για το όνομα του ευρωψηφοδελτίου και η απόρριψη απ’ την πλευρά Λοβέρδου της επιλογής «ΔΗΜΑΡ και συνεργαζόμενοι».

Παράλληλα ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ κρατάει ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με το ΠΑΣΟΚ, είχε μάλιστα συνάντηση με τον γραμματέα της Χαριλάου Τρικούπη Νίκο Ανδρουλάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες την Τετάρτη θα συνεδριάσουν τα όργανα της «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα» με σκοπό να πάρουν αποφάσεις για το τι θα κάνουν τελικά στις ευρωεκλογές. Μέχρι τότε αναμένεται και νέα συνάντηση του βουλευτή Χρήστου Αηδόνη εκ μέρους της πολιτικής κίνησης Λοβέρδου με το γραμματέα της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλο.

Κάλχας

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μαύρη πέτρα avatar
    Μαύρη πέτρα 03/02/2014 15:31:54

    Έτσι είναι αυτά τα πράγματα. Ανεμομαζώματα, ανεμοσκορπίσματα...

  2. Μανιάτης avatar
    Μανιάτης 03/02/2014 22:06:02

    Οι Έλληνες πολιτικοί ή αυτοί που θέλουν να ασχολούνται με την πολτική προφανώς δεν έχουν καταλάβει τι γίνεται στη χώρα. Η νοοτροπία του οπλαρχηγού είναι διαχρονική!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.