#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/02/2008 14:48
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Avanti Popolo

Προσέξτε πως ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας ωραιοποιεί απο το σημερινό ΒΗΜΑ, τη στυγνή δικτατορία του Φιντέλ στην Κούβα: «Στα χρόνια που πέρασαν, η Κούβα υπήρξε το σύμβολο της αντίστασης στον ιμπεριαλισμό, καταφέρνοντας να σταθεροποιήσει ένα σοσιαλιστικό καθεστώς (!!!), μόλις μερικά μίλια από τις ακτές της υπερδύναμης. …Τα κέρδη της Κούβας από τον σοσιαλιστικό δρόμο (!!!) δεν μπορούν να αμφισβητηθούν. Καμία άλλη από τις χώρες που πριν από το 1955 βρίσκονταν στο ίδιο επίπεδο ανάπτυξης με την Κούβα, δεν μπορεί να συγκριθεί μαζί της στον εκπαιδευτικό τομέα, στο σύστημα υγείας, στον τομέα της έρευνας και ειδικά της ιατρικής…(ΣΣ, την πορνεία και την κόκα την ξέχασε). Η αναμφισβήτητη αλήθεια είναι ότι η Κούβα άντεξε τρομακτικές πιέσεις και εξακολουθεί να αντέχει, επειδή το καθεστώς διαθέτει ευρύτατη λαϊκή στήριξη (!!!)…».
Έτσι λοιπόν και ο άλλος υποστηρικτής (κάποτε) του «υπαρκτού σοσιαλισμού», το ΕΘΝΟΣ μπορεί σήμερα και διαπιστώνει την «αλματώδη αύξηση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σύμφωνα με έρευνες της Marc, κερδίζει, από τον Δεκέμβριο του 2007 ως σήμερα, σχεδόν δέκα ποσοστιαίες μονάδες (!)». (Ν.Δ. 31%, ΠΑΣΟΚ 28,3%, ΣΥΡΙΖΑ 16,2%, ΚΚΕ 7,1%, ΛΑΟΣ 3,8%). Έτσι καταλαβαίνω κι εγώ γιατί λέει αυτές τις επικοινωνιακές αρλούμπες ο Αλέξης. Για να ολοκληρωθούν οι «εντυπωσιακές ανακατατάξεις που συντελούνται πλέον στο πολιτικό σκηνικό» που βλέπουν ο κ. Μπόμπολας και ο κ. Λαμπράκης, πρέπει ο ΣΥΝ να πάρει κόσμο απο την σκληροπυρηνική βάση του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ. Και για να αντιληφθείτε πόσο σοβαρές είναι οι λαϊκές πιέσεις για ηλικιακή ανανέωση του πολιτικού σκηνικού (τα άλλα μπορούν να μείνουν ως έχουν) σημειώνω ότι ακόμα και η Αλέκα κουράστηκε και σκέφτεται να αποχωρήσει. Θα την διαδεχθεί φυσικά κάποιος νεότερος που όταν χιλιάδες έφευγαν απ τις γραμμές της ΚΝΕ εκείνος χειροκροτούσε τον … Ανδρουλάκη και τον Κοτζιά που τώρα είναι στο …ΠΑΣΟΚ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. anagnostis avatar
  anagnostis 24/02/2008 15:13:46

  Κείμενο του Μποστ: Υπέρ δικτατορίας
  Το πρώτο τεύχος του περιοδικού Αντί που κυκλοφόρησε επί δικτατορίας έμελλε να είναι και μοναδικό έως τη μεταπολίτευση, αφού κατασχέθηκε αμέσως και απαγορεύτηκε. Μεταξύ άλλων, το τεύχος περιείχε δισέλιδο κείμενο του Μποστ, το Υπέρ δικτατορίας, που το αναδημοσιεύω εδώ, προσφορά του φίλου ΜΜιχ, που μου την είχε στείλει πριν από κάμποσα χρόνια και είχε μείνει να σκονίζεται (http://www.sarantakos.com/asteia/mpost/diktat1.html
  http://www.sarantakos.com/asteia/mpost/diktat.html)

 2. Nick avatar
  Nick 24/02/2008 15:33:01

  Τώρα που θα αναλάβει ο Raoul Castro και θα υϊοθετήσει το Κινεζικό μοντέλο καπιταλισμού, τι θα λέει; Ότι είναι ενάντια στη λαϊκή βούληση;;

  Στη Κούβα έχει πάει;;

 3. espoir avatar
  espoir 24/02/2008 17:15:35

  Οι Κουβανοί δηλώνουν ότι δεν είναι κομμουνιστές αλλά "Φιντελιστές". Καλώς ή κακώς, λατρεύουν τον Φιντέλ και τον εμπιστεύονται.

  Επίσης, η Κούβα διαθέτει ένα από τα καλύτερα ιατρικά συστήματα παγκοσμίως. Συχνά στέλνει αποστολές σε περιοχές όπου έχουν ανάγκη για ανθρωπιστικούς λόγους, ή ως αντάλλαγμα (π.χ. για πετρέλαιο).

  Το σύστημα εκπαίδευσης είναι εντελώς δωρεάν, δεν ξέρουν τι θα πει η λέξη φροντιστήριο ή δίδακτρα. Και έχουν ΚΑΛΗ παιδεία. Ξέρουν περισσότερη ιστορία από τα Ελληνάκια που τα ρωτάς τι γιορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου και σου απαντάνε τη γέννηση του Χριστού.

  Τα οικονομικά προβλήματα είναι υπαρκτά και πολλά. Αλλά ΣΙΓΟΥΡΑ δεν μπορείς να πεις ότι στην Κούβα υπάρχει περισσότερη πορνεία από τις ΗΠΑ (ή από τον υπόλοιπο κόσμο). Μην τρελαθούμε κιόλας!

 4. DKool avatar
  DKool 24/02/2008 17:42:54

  Όπως και να 'χει η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ό,τι πρέπει για την κατάρρευση του άθλιου δικομματισμού. Μακάρι να ανέβουν και άλλα μικρά κόμματα. Περισσότερα για το θέμα:

  http://pea-kyanea.blogspot.com/2008/02/blog-post_24.html

  http://pea-kyanea.blogspot.com/

 5. ant avatar
  ant 24/02/2008 18:21:25

  Κατατοπιστικότατο άρθρο. O "νεαρός" Αλέξης δεν φαίνεται να απελευθερώνεται από τα αριστερά κόμπλεξ που διακατέχουν το φτωχό και απίστευτα απληροφόρητο μυαλό του.

  Ας δούμε τί γράφεται για την Κούβα στα Amnesty International και Human Rights Watch:

  http://thereport.amnesty.org/eng/Regions/Americas/Cuba

  http://www.hrw.org/english/docs/2006/01/18/cuba12207.htm

  Παπαγαλίζει την καραμέλα περί υγείας και "σοσιαλισμού" (ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ, ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΜΙΑ 50ΧΡΟΝΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ;!) καλύτερα και από τον Περισσό!

  Προς espoir:

  Οι Κουβανοί δηλώνουν ότι δεν είναι κομμουνιστές αλλά “Φιντελιστές”. Καλώς ή κακώς, λατρεύουν τον Φιντέλ και τον εμπιστεύονται.

  Μπα, και εσύ έχεις πάει στην Κούβα και έχεις μιλήσει με του Κουβανούς; Οι Κουβανοί "λατρεύουν" τον Κάστρο όσο και οι Ιρακινοί "λάτρευαν" τον Σαντάμ. Σε μια δικατορία αυτοί που ΔΕΝ λατρεύουν τον ηγέτη είναι στη φυλακή, ή απλώς δεν έχουν δικαίωμα να εκφράσουν την άποψή τους, κατάλαβες;

  Έχω βαρεθεί να ακούω τέτοιες βλακείες από "αριστερούς". Α, και για να μη ξεχνιόμαστε, όπως σε κάθε καλό "σοσιαλιστικό" καθεστώς η εξουσία πέρασε στον αδελφό του Φιντέλ (μοναρχικός σοσιαλισμός τύπου)

 6. kostas avatar
  kostas 24/02/2008 18:32:21

  Δεν σου ταιριάζει τόση εμπάθεια FactorX. Αν ξαναδιαβάσεις αυτό που έγραψες, μπορεί και να δεις οτι δεν κάνεις τίποτα άλλο από το να προσπαθείς να καταστήσεις διαπλεκόμενο τον κ.Τσίπρα ανακατεύοντάς τον με Μπομπολολαμπράκηδες, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει τέτοιο δικαίωμα. Κι επειδή τυχαίνει κι εγώ να ξέρω πράγματα "από μέσα", ο Τσίπρας μέχρι στιγμής είναι καθαρός.
  Όσο για την αφορμή για την επίθεση, τις δηλώσεις του δηλαδή για την Κούβα, τι να πω... Κι εγώ ακόμη μέσα μου δεν έχω ξεκαθαρίσει τι είναι καλύτερο: ένα σύστημα με πρόνοια, LADA και περιορισμούς, ή ένα σύστημα με φαινομενική ελευθερία, Mercedes και κόσμο να κοιμάται στο δρόμο. Τώρα θα μου πεις γιατί να μην κάνουμε ένα σύστημα με πρόνοια και ελευθερία -κι εγώ μαζί σου, αλλά με το να τα ισοπεδώνεις τα επιτεύγματα του ενός εις βάρος του άλλου μάλλον δεν βοηθάς...

 7. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 24/02/2008 18:58:43

  espoir Μόνος του τα είπε ο Τσίπρας και ο αστάθμητος παράγων τα υπογράμμισε. Τα υπόλοιπα που γράφει ανταποκρίνονται στην οδυνηρή πραγματικότητα.

 8. Theodore avatar
  Theodore 24/02/2008 22:22:01

  Καλυτερα φτωχοι ολοι, χωρις ζηλιες και μιση, παρα λιγοι πλουσιοι και οι αλλοι να κοιτανε απεξω.
  Ετσι κι αλλοιως, ολοι, αποκλειεται να πλουτισουν.
  Χωρια οτι αν ολοι στη Γη, αποκτησουν την καταναλωση του μεσου Αμερικανου, θα εξαφανιστουν ολες οι πρωτες υλες που υπαρχουν .Πως να το κανουμε; Η Γη, ειναι πεπερασμενη.

 9. Nick avatar
  Nick 24/02/2008 22:40:23

  Ο μέσος Αμερικανός καταναλώνει με δανεικά... ρευστοποιόντας ακόμα και το σπίτι του για να παίρνει τα V8 αυτοκίνητα.

 10. ant avatar
  ant 25/02/2008 01:25:25

  Μάλιστα, πρωτοποριακές ιδέες περί κατανομής πλούτου. Βέβαια στην περίπτωση της Κούβας δεν είναι "όλοι φτωχοί", είναι σχεδόν όλοι φτωχοί εκτός από την οικογένεια Κάστρο και τα τσιράκια του.

 11. THEODORE avatar
  THEODORE 25/02/2008 03:35:13

  Βρε ανιστόρητοι την κόκα στην Κουβα που την είδατε;Μήπως την μπερδεύετε με την Κολομβία;
  Σε λίγο θα βγάλετε τον Φιντέλ και έμπορο ναρκωτικών.
  Λίγο σεβασμός σε έναν μεγάλο ηγέτη δεν θα έβλαπτε.

 12. Ναυσικάα avatar
  Ναυσικάα 25/02/2008 23:03:09

  Κόκα και πορνεία έχει σε όλο τον κόσμο. Υγεία και παιδεία, όχι.

 13. mesapola avatar
  mesapola 14/03/2008 01:34:02

  Περί παιδείας, υγεία, οικονομίας, έργων, ασφάλειας και τάξης, λένε τα ίδια κάποιοι και για την χούντα των συνταγματαρχών. Γιατί είναι καλύτερη η δικτατορία του Φιντέλ;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.