#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/06/2013 08:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Amber Al-ERT: Αναζητείται σοβαρότηταΑπό τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ δεν μπορούσαμε να περιμένουμε να επιδείξουν σοβαρότητα. Άλλωστε, η λογική του μπάχαλου είναι στο DNA των ψευτοεπαναστατών με τα λεφτά του μπαμπά ή του… κράτους.

Ούτε φυσικά περιμένουμε δείγματα σοβαρότητας από συνδικαλιστές ή άλλους κρατικοδίαιτους βουλευτές και στελέχη που έτρεξαν στη Μεσογείων προκειμένου να φωτογραφηθούν ή να βγουν στις κάμερες λέγοντας τις μπαρούφες τους και αποσκοπώντας στις ψήφους στις επόμενες συντεχνιακές τους εκλογές. Μαζί τους μετέφεραν φυσικά και στελέχη του ΠΑΜΕ και του ΣΥΡΙΖΑ που βρήκαν ξανά την ευκαιρία να σηκώσουν αντιμνημονιακές σημαίες. Είναι οι σημαίες που πληρώνονται με λεφτά από τον κρατικό κορβανά, αλλά ποιος νοιάζεται;

Ποια σοβαρότητα να επιδείξουν άραγε τα συνδικαλιστικά σωματεία των δημοσιογράφων που κόπτονται για την ενημέρωση; Είναι χαρακτηριστικό ότι κήρυξαν απεργία σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, δε βγήκαν δελτία και ενημερωτικές εκπομπές, αποστερώντας έτσι από τους πολίτες την ενημέρωση για τις πολύ σοβαρές εξελίξεις. Τόσο άσχετοι με την πραγματικότητα είναι οι συνταξιούχοι τιμητές της ενημέρωσης.

Θα περιμέναμε, πάντως, μεγαλύτερη σοβαρότητα από τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Κουβέλη που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, γνωρίζουν από πρώτο χέρι το πρόβλημα της χώρας, ξέρουν για τις πιέσεις της τρόικας για απολύσεις και παρ’ όλα αυτά μήνες τώρα βάζουν τρικλοποδιές στην κυβέρνηση.

Για να καταλάβει κανείς το μέγεθος της σοβαρότητας του ΠΑΣΟΚ ας θυμηθεί ότι ο πρώτος που τόλμησε να μιλήσει για λουκέτο στο κανάλι της ΕΡΤ ήταν ο προκάτοχος του κ. Κεδίκογλου στη θέση του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ηλίας Μόσιαλος. Το ΠΑΣΟΚ του κ. Παπανδρέου και του κ. Βενιζέλου είχαν κάνει αυτή την πρόταση αλλά δεν τόλμησαν να προχωρήσουν στην αναδιάρθρωση που χρειαζόταν από τότε. Κι εδώ θα πρέπει να στηλιτεύσουμε και τη στάση της ΝΔ πριν από δύο χρόνια που είχε αντιταχθεί σε σενάρια λουκέτων σε ΔΕΚΟ όπως η ΕΡΤ.

Πήρε, λοιπόν, ο κ. Βενιζέλος την Τρίτη το βράδυ τον πρωθυπουργό για να του… κάνει τα μούτρα κρέας. Τον προειδοποίησε δε ότι «θα κάνει μεγάλο πολιτικό λάθος όποιος υποτιμήσει αυτά που λέμε».  Ανακοίνωσε μάλιστα και συνάντηση με την ΠΟΣΠΕΡΤ, όπως και ο κ. Κουβέλης. Απλά να θυμίσουμε για την ιστορία ότι το συνδικαλιστικό σωματείο της ΕΡΤ βρίσκεται εδώ και δεκαετίες στα χέρια του ΠΑΣΟΚ και ο νυν πρόεδρος  κ. Καλφαγιάννης, κατηγορούμενος για κακούργημα, είναι ο ίδιος που έκανε στάσεις εργασίας όταν ήρθε η Μέρκελ και ο Ολάντ στην Ελλάδα ή στο ταξίδι του κ. Σαμαρά στην Κίνα. Αυτό το συνδικαλιστικό απολίθωμα θα συναντήσουν αύριο ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για να του εκφράσουν τη συμπαράστασή τους. Τέτοια σοβαρότητα.

Οι δύο συγκυβερνώντες γνωρίζουν καλά ότι πρέπει να γίνουν απολύσεις. Γνωρίζουν ότι κάποιες ΔΕΚΟ πρέπει να κλείσουν και η ΕΡΤ είναι μία από αυτές. Να θυμίσουμε μόνο τα εξής: Η ΕΡΤ έχει:

- Περίπου 3.000 εργαζόμενους με κόστος μισθοδοσίας που κυμαίνεται για φέτος σε 92 εκατ. ευρώ, ενώ το σύνολο του εγκεκριμένου προϋπολογισμού για το 2013 φθάνει τα 205,4 εκατ. ευρώ.

- Το ανταποδοτικό τέλος, που εισπράττει η δημόσια τηλεόραση είναι 290 εκατ. ευρώ ετησίως, αναλογικά δηλαδή αντιστοιχούν σε 50 ευρώ από κάθε νοικοκυριό.

- Διαθέτει, πέντε κανάλια: ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3, ERT WORLD (δορυφορικό), ΕΡΤ HD (Ψηφιακό)

- Έχει επτά ραδιοφωνικούς σταθμοί με έδρα την Αθήνα: 91,6 Πρώτο Πρόγραμμα, 103,7 Δεύτερο Πρόγραμμα, 90,9 Τρίτο Πρόγραμμα, 93,6 Kosmos, 101,8 ΕΡΑ Σπορ, 106,7 Φιλία, Πέμπτο Πρόγραμμα-Φωνή της Ελλάδας (στα βραχέα σε όλο τον κόσμο).

- Επίσης, υπάρχουν τρεις ραδιοφωνικοί σταθμοί με έδρα τη Θεσσαλονίκη (95,8, 102 και Τρίτο)

- 19 περιφερειακοί ραδιοφωνικοί σταθμοί ανά την Ελλάδα

- Δυο μουσικά σύνολα (Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα, Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής, Χορωδία)

- Μια έντυπη έκδοση, η «Ραδιοτηλεόραση», ένας διαδικτυακός τόπος το www.ert.gr, το ψηφιακό αρχείο της ΕΡΤ, archives.ert.gr.

Η ΔΕΚΟ αυτή, δε λειτουργεί όπως οι άλλες. Δεν έχει καμιά σχέση με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια, δεν παράγει στο ελάχιστο κέρδη και απλά υπάρχει λόγω του ανταποδοτικού τέλους. Επίσης, Βενιζέλος και Κουβέλης γνωρίζουν ότι επί χρόνια η ΕΡΤ ήταν μαγαζί για τα εκάστοτε βολέματα των κομμάτων. Γνωρίζουν ότι χάνονταν εκατομμύρια από εξωτερικές παραγωγές, από αδιαφανείς συμβάσεις, από συνεργεία και πανάκριβα στούντιο που δεν χρειάζονταν.

Ξέρουν, τέλος, ότι κάτι έπρεπε να γίνει και ο «ξαφνικός θάνατος» ίσως ήταν η μοναδική επιλογή αφού σε κάθε αλλαγή που επιχειρήθηκε υπήρξαν έντονες συνδικαλιστικές αντιδράσεις. Αφού λοιπόν τα ξέρουν όλα αυτά, ας επιδείξουν κάποια σοβαρότητα κι ας συμβάλλουν με προτάσεις στη δημιουργία μιας νέας, ανεξάρτητης ραδιοτηλεόρασης που δεν θα τρώει χωρίς λόγο τα λεφτά του κοσμάκη.

Αν δεν μπορούν να τα κάνουν όλα αυτά, τότε ας ρίξουν την κυβέρνηση αναλαμβάνοντας και τις ευθύνες τους. Να πάμε σε εκλογές και να αποφασίσει ο κόσμος τι θέλει. Αν θέλει να γυρίσουμε στο παλιό κρατικοδίαιτο μοντέλο, μόνο που τώρα δεν υπάρχουν λεφτά ή αν θέλει να φτιάξουμε μια διαφορετική Ελλάδα. Τα πράγματα είναι απλά.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Πάνος avatar
  Πάνος 12/06/2013 10:02:38

  Δηλαδή σαν πολίτης πληρώνω 4 ευρώ το μήνα και μπορώ να ακούσω και να δω όλα τα παραπάνω; Αυτό είναι η ευκαιρία του αιώνα. Τα ιδιωτικά κανάλια που βλέπω μου κοστίζουν πολύ παραπάνω το μήνα αν σκεφτούμε ότι δεν πληρώνουν την άδεια για τις συχνότητες τους στερώντας πολύτιμα χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό. Μήπως θα έπρεπε ο Σαμαράς να κλείσει πρώτα όλα τα ιδιωτικά κανάλια και μετά να ασχοληθεί με την ΕΡΤ;

  Πάνος

  • xmkm avatar
   xmkm @ Πάνος 12/06/2013 11:38:11

   ++

  • MAYRO XABIARI avatar
   MAYRO XABIARI @ Πάνος 12/06/2013 11:53:25

   Το θέμα είναι τον τελευταίο π.χ. μήνα πόσα είδατε από τα παραπάνω. Διότι υποψιάζομαι ότι εκτός από κανα τσιφτετέλι του Σπύρου στο μπακγκράουντ, ούτε που θυμόσασταν ποια κουμπιά στο τηλεκοντρόλ είναι όλα τα παραπάνω...

  • serpiko avatar
   serpiko @ Πάνος 12/06/2013 12:30:38

   Τα είπες όλα

  • DIM.X avatar
   DIM.X @ Πάνος 12/06/2013 14:13:25

   ΤΟ σχολιο , μπραβο Πανο !

 2. Πατωματζής avatar
  Πατωματζής 12/06/2013 10:40:06

  Κοψε εσυ μηνιατικο με τους ομοϊδεατες σου και πληρωσε τους να παιρνουν τριπλασιο μισθο. Βαλτε και ΟΡΚ μεσα στο μεγαρο, πεινανε οι δυσμοιροι.
  Αλλαχ ακμπαρ!

 3. greekfournaris avatar
  greekfournaris 12/06/2013 13:38:33

  ''Κι εδώ θα πρέπει να στηλιτεύσουμε και τη στάση της ΝΔ πριν από δύο χρόνια που είχε αντιταχθεί σε σενάρια λουκέτων σε ΔΕΚΟ όπως η ΕΡΤ.''

  Όχι αγαπητέ αρθρογράφε. Πρώτα τη στάση της ΝΔ πρέπει να στηλιτεύσετε και μάλιστα καθαρά και ξάστερα, κι όχι με αυτό το ενοχικό ύφος.
  Για τη σημερινή κατάσταση τη μεγαλύτερη ευθύνη φέρει προσωπικά ο πρωθυπουργός. Αφενός αντιπολιτεύθηκε λαϊκίστικα στο σχέδιο Μόσιαλου, αφετέρου τώρα, μια ανάσα πριν την τουριστική σεζόν και την έλευση των τουριστών, ρίχνει μια ζαριά κι αν του κάτσει. Αν όχι, έχει ο Θεός.
  Τη πυγμή που διαθέτει έπρεπε να τη δείξει στο θέμα της μείωσης του ΦΠΑ, όχι σε ενέργειες που μπορεί να οδηγήσουν στο χάος και την ακυβερνησία!

  • Ανδρεας45 avatar
   Ανδρεας45 @ greekfournaris 12/06/2013 14:49:24

   Ανακατευου με τα ψωμια σου και αφησες τους αλλους να κανουν τη δουλεια τους.

 4. greekfournaris avatar
  greekfournaris 12/06/2013 15:01:04

  θεωρω το σχόλιο σου απρεπές και φυσικά όχι επί της ουσίας των όσων υποστήριξα!

 5. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 12/06/2013 17:52:21

  "το συνδικαλιστικό σωματείο της ΕΡΤ βρίσκεται εδώ και δεκαετίες στα χέρια του ΠΑΣΟΚ και ο νυν πρόεδρος κ. Καλφαγιάννης, κατηγορούμενος για κακούργημα, είναι ο ίδιος που έκανε στάσεις εργασίας όταν ήρθε η Μέρκελ και ο Ολάντ στην Ελλάδα ή στο ταξίδι του κ. Σαμαρά στην Κίνα."

  Αυτό είναι η ουσία. Πως να ανεχτεί κάποιος πρωθυπουργός οπουδήποτε στον πλανήτη να του κάνει σαμποτάζ η κρατικοδίαιτη ΕΡΤ; Και μάλιστα λόγω του ότι τοποθετήθηκαν επί πασόκ στην συντριπτική τους πλειοψηφία και έχουν γίνει όλοι συριζαίοι επειδή ήθελαν την κάλυψη της αξ. αντιπ/σης...

 6. Γιάννης Κιαπέκος avatar
  Γιάννης Κιαπέκος 12/06/2013 20:59:28

  Χωρίς να θέλω να γίνω μάντης κακών πολύ φοβάμαι ότι δε θα υπάρξει ξανά ποιοτική Δημόσια Τηλεόραση. Το πολύ πολύ να δημιουργήθει κανένα κανένα κανάλι με εκπομπές τύπου Kostopoulos by night , dancing with the xecolon και λοιπά προγράμματα που προάγουν την αποχαύνωση του κόσμου.
  Και όλα αυτά εν ονόματι της εξυγίανσης των Δημόσιων Οργανισμών ... κρίμα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.