#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/12/2007 21:21
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

A very good Greek staff

Με νυχτερινή διάταξη στον νόμο για τη φτώχεια, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης  απαλλάσσει …αναδρομικά (!!!) τα στελέχη του ΔΣ του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) από την αστική ευθύνη για πράξεις διαχείρισης του δημοσίου χρέους, συμπεριλαμβανομένων και των δομημένων ομολόγων. Γιατί το κάνει; Πρώτον επειδή αρνούνται να υπογράψουν για τα νέα ομόλογα που επείγονται να εκδώσουν οι αυτουργοί της «επιτυχημένης οικονομικής πολιτικής». Και δεύτερον, επειδή ότι κι αν κάνουν στον Ζορμπά και την Αρχή του, τα στοιχεία για τα προηγούμενα ομόλογα υπάρχουν και οι ένοχοι αργά ή γρήγορα θα καθίσουν στο σκαμνί.

Να μιλήσουμε για «ντροπή»; Θα ήταν μάταιο. Δεν καταλαβαίνουν τίποτα οι άνθρωποι. Κατόπιν όμως και του νέου αυτού επεισοδίου στον αγώνα της κυβέρνησης Καραμανλή εναντίον της διαφθοράς δεν είναι να απορεί κανείς που Ελλάδα έρχεται τρίτη σε διαφθορά στην Ε.Ε. Αυτό που αντιθέτως μας κάνει να απορούμε είναι ότι δεν ήρθε πρώτη. Ευτυχώς να λέμε που υπάρχουν η Αλβανία και τα Σκόπια που  προηγούνται από εμάς, μαζί με το …Κόσσοβο. Προφανώς όταν έκαναν τις μετρήσεις δεν είχαν προλάβει να πληροφορηθούν ότι στην Ελλάδα, όταν ένας γνωστός ηθοποιός της τηλεόρασης πιάνεται με 42 γραμμάρια κοκαΐνης (που μάλλον ήταν πολύ περισσότερα) αφήνεται αμέσως ελεύθερος λόγω διαφωνίας ανακριτού και  εισαγγελέως και επειδή τα ήθελε τάχα για δική του χρήση. Ούτε ο Τόνυ Μοντάνα στο «Σημαδεμένο» να ήταν. (By the way, you’ve got a good staff over here).

Αν όμως πιάσουν ένα κακομοίρικο πρεζόνι με μισό γραμμάριο, τα ίδια δικαστήρια, απαλλαγμένα από παραδικαστικά κυκλώματα πλέον, θα το χώσουν στη φυλακή για να το βιάζουν κι αφού ξεμπερδέψουν μαζί του να το κάνουν και βαποράκι, αν ζήσει. Κι αυτό επειδή δεν θα έχει τον κ. Κούγια, ή κάποιον άλλο μεγαλοδικηγόρο, να το απαλλάξει. Ούτε φίλους στο «σύστημα» να το βοηθήσουν. Αλλά, είναι όλοι τους τόσο κοντόφθαλμοι, τόσο εξωφρενικά ανεπαρκείς, που δεν καταλαβαίνουν ότι με πράξεις σας κι αυτές υπονομεύουν στην πραγματικότητα το ίδιο, το δικό τους «σύστημα». Γιατί απαξιώνουν τη νομιμότητά και το κύρος του με πράξεις σαν κι αυτές που περιγράφουμε εδώ. Το υπονομεύουν οι ίδιοι. Επειδή αν όσοι υπογράφουν αμαρτωλά ομόλογα, ή κουβαλάνε 50g κοκαΐνης, απαλλάσσονται, τότε πως θα πείσουν τις χιλιάδες των απελπισμένων να συμμορφωθούν στους νόμους; 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 07/12/2007 21:35:30

  Τα έχουμε πει αυτά. Δεν υπάρχει δικαιοσύνη και δε λειτουργεί τίποτε. Είναι να μη σου τύχει η στραβή. Αν είσαι μη κομματόσκυλο εκτός κυκλώματος και φιλήσυχος πολίτης την έκατσες τη βάρκα.

  Το δε παραδικαστικό το ξέσπασαν για να πάρουν τον έλεγχο της δικαιοσύνης ως μηχανισμού. Ξαφνικά όλα τα μαμημένα σκάνδαλα ξέσπασαν μετά τους ολυμπιακούς και πριν δεν άνοιξε ρουθούνι.

  Στην Ελλάδα φωνάζουμε για τη διαφθορά που παράγει ο μη ελεγχόμενος. Αν είμαστε εμείς με το δάχτυλο στο μέλι δε μας νοιάζει. Εμ με αυτά τα μυαλά πως να φτιάξουμε κράτος?

 2. συνταξιούχος avatar
  συνταξιούχος 08/12/2007 14:52:17

  Τέρμα στην διαφθορά.
  Η εξουσία να πάει στους νόμιμους κληρονόμους ,δηλ. Γιωργάκη ,Ντόρα, Κυριάκο ,Κωστάκη που οι γονείς τους «αγωνίστηκαν» για να αφήσουν κάτι στα παιδία τους ,όπως το θέλει ο κάθε έλληνας πατέρας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.