10/11/2009 10:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Aσφάλεια με συνταγή FBIΣε υπηρεσία τύπου FBI μετατρέπει την Ασφάλεια ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, προσθέτοντας στον προσανατολισμό της και τη δίωξη του οικονομικού εγκλήματος, που κατά την άποψή του βρίσκεται πίσω από όλες τις εγκληματικές δραστηριότητες.

Η νέα υπηρεσία δεν θα έχει στον τίτλο της τη λέξη «Ασφάλεια», που κατά τον υπουργό παραπέμπει σε άλλες εποχές και δεκαετίες, ενώ θα έχει αρμοδιότητες σε ολόκληρη τη χώρα, από την Κρήτη έως τον Εβρο και από τα νησιά του Αιγαίου έως το Ιόνιο.

Στο στόχαστρο της νέας υπηρεσίας θα βρίσκονται οι εξής εγκληματικές δραστηριότητες, που σήμερα είναι στην αρμοδιότητα διαφόρων υπηρεσιών Ασφαλείας:

Το οργανωμένο έγκλημα.
Τα ναρκωτικά.
Το οικονομικό έγκλημα.
Το ηλεκτρονικό έγκλημα.
Η διακίνηση παράνομων οικονομικών μεταναστών.
Η διακίνηση γυναικών με σκοπό τη σεξουαλική και οικονομική τους εκμετάλλευση (trafficking).
Οι ανθρωποκτονίες.
Τα αδικήματα που υπάγονται σήμερα στις αρμοδιότητες του Τμήματος Ηθών και Λεσχών.
Οι εκβιάσεις κ.ά.

Οπως είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, έχει σκοπό να επεκτείνει τις αρμοδιότητες του ελληνικού FBI ακόμα και στις προμήθειες των νοσοκομείων, σε συνεργασία με πανεπιστημιακούς που ασχολούνται με θέματα υγείας.

Στη νέα υπηρεσία δεν θα υπαχθεί η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων, η οποία έχει διαφορετικό αντικείμενο (ασχολείται αποκλειστικά με υποθέσεις ανηλίκων, όπως παραβατικότητα, κακοποιήσεις κ.λπ.), ενώ δεν αποκλείεται να υπαχθεί και η Αντιτρομοκρατική, αφού κατά τον κ. Χρυσοχοϊδη η τρομοκρατία δεν είναι τίποτα άλλο παρά μία μορφή του οργανωμένου εγκλήματος.

Η απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη να αλλάξει εκ βάθρων το οικοδόμημα των υπηρεσιών Ασφαλείας στην Αστυνομία οφείλεται στους εξής παράγοντες.

Κατ' αρχάς στην πεποίθησή του ότι όλες οι εγκληματικές δραστηριότητες, ακόμα και η πλειονότητα των ανθρωποκτονιών, έχουν οικονομικό κίνητρο, γι αυτό οι επιμέρους τομείς (ναρκωτικά, εγκλημάτων κατά ζωής, δίωξη οργανωμένου εγκλήματος κ.λπ.) πρέπει να κινούνται παράλληλα προς την ίδια κατεύθυνση.
Δεύτερον, στη βεβαιότητά του ότι οι υπηρεσίες Ασφαλείας βρίσκονταν σε τέλμα.
Και. τρίτον, ότι η έκρηξη βίας και ανομίας οφείλεται, εκτός των άλλων παραγόντων, στη διάλυση και την αδράνεια των υπηρεσιών.

Οι δρομολογούμενες αλλαγές οφείλονται επίσης στην πεποίθηση του κ. Χρυσοχοϊδη ότι το έγκλημα «που υπονομεύει την κοινωνική συνοχή» έχει εισέλθει στην οικονομία και ότι από το οργανωμένο έγκλημα διακινούνται τεράστια χρηματικά ποσά.

«Μόνο η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έπιασε πριν λίγες μέρες από παράνομες δραστηριότητες 5 εκατομμύρια ευρώ», έλεγε χθες σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Ανέφερε επίσης άλλη μια περίπτωση σύλληψης Αλβανού, ο οποίος είχε αγοράσει με τα υπέρογκα παράνομα κέρδη του κότερα.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης δεν προσδιόρισε χρονικά την έναρξη λειτουργίας του «FΒΙ αλά ελληνικά» και είπε ότι οι επιμέρους πτυχές του θέματος είναι ακόμα υπό μελέτη. Είπε επίσης ότι η νέα υπηρεσία θα υπάγεται στον αρχηγό της Αστυνομίας.

Διευκρίνισε ακόμα ότι το επιχειρησιακό κομμάτι της Αστυνομίας θα έχει ο υπαρχηγός, αντιστράτηγος Γιάννης Ραχωβίτσας, και τη γενική εποπτεία ο αρχηγός του Σώματος αντιστράτηγος Λευτέρης Οικονόμου.

Σχετικά με την Αντιτρομοκρατική, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπεραμύνθηκε της απόφασής του να μετακινηθούν 12 αξιωματικοί με μεγάλη εμπειρία και έκανε λόγο για πλήρη διάλυση αυτής της υπηρεσίας.

«Ολα αυτά τα χρόνια δεν έχουμε τίποτα στα χέρια μας», τόνισε ο κ. Χρυσοχοϊδης και αναφέρθηκε στη νεοτρομοκρατία, επισημαίνοντας τις τεράστιες διαφορές που έχει με τις ένοπλες οργανώσεις των περασμένων δεκαετιών («17 Νοέμβρη», «ΕΛΑ» κ.λπ.).

Είπε επίσης ότι οι οργανώσεις που δρουν σήμερα (δεν θέλησε καν να τις πει τρομοκρατικές) είναι ένα με το οργανωμένο έγκλημα και το χρήμα και ότι αποτελούν μία σμίξη που δημιουργεί εκρηκτικό κλίμα

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=8122894

ΣΧΟΛΙΑ

 1. aristos avatar
  aristos 10/11/2009 11:43:45

  FBI KAI ΑΣΤΥΝΟΜΟΣ ΣΑΙΝΗΣ

  Στις άμεσες προθέσεις της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι η Ασφάλεια να αλλάξει ονομασία, να υπάγεται απευθείας στον Αρχηγό της Αστυνομίας αντί για τους κατά τόπους επικεφαλής και να ασχολείται κυρίως με το οικονομικό και το οργανωμένο έγκλημα σε όλη τη χώρα. Στην προσπάθεια αυτή θα έχει και τη συνδρομή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, αποκτώντας έτσι έναν περισσότερο "ομοσπονδιακό" χαρακτήρα στα πρότυπα του FBI.

  Τι κάνει όμως το πραγματικό FBI στην Αμερική και με τι είναι επιφορτισμένο:

  * Με την προστασία και την υπεράσπιση των Ηνωμένων Πολιτειών κατά των τρομοκρατικών απειλών και ξένων υπηρεσιών πληροφοριών.

  * Τη διατήρηση και επιβολή της ποινικής νομοθεσίας των Ηνωμένων Πολιτειών

  * Με την παροχή καθοδήγησης και υπηρεσίες ποινικής δικαιοσύνης σε ομοσπονδιακές, κρατικές, δημοτικές, και διεθνείς οργανισμούς και εταίρους.

  Μιλάμε για άλλα συστήματα και άλλες δομές που δουλεύουν πάνω από 100 χρόνια, σε μια διαφορετική κοινωνία.

  Άντε και φτιάξαμε το Ελληνικό FBI, λέμε τώρα, την δουλεία της Πραγματικής Αστυνομίας ποιος θα την αναλάβει, ο αστυνόμος Σαΐνης ή το LAPD (Lekanopedio Atikis Police Department)

  http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2009/11/fbi-kai.html

 2. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 10/11/2009 12:08:07

  Δεν ξενκινα απ το κομμα του να βρει ποιος ειναι κακουργηματικα υπευθυνος για αποδοχη προιοντος εγκληματος - καυρο χρημα Μιζενς με κουριερ τον Τσουκρατο? Θελει FBI και γ αυτο ??

  Αντε με τις φανφαρες και τις φωτοβολιδες.. αρκετα !

  ΠΠ

 3. fantomas avatar
  fantomas 10/11/2009 13:50:02

  Ακομα και η καλυτερη στρατηγικη για να πετυχει....... θελει

  μελετη,σχεδιασμο,
  χρημα,πορους,
  ικανα στελεχη (που εχουν πιστει για τον σκοπο)
  και τελος

  ΑΠΟΔΟΧΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ!!

  ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙς ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΗΧΕΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ??

 4. ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙ avatar
  ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙ 10/11/2009 13:56:18

  Θα κάνει FBI με 1000 ευρώ το μήνα? Και ποιοι θα πάνε? Υπεραισιόδοξος ο προ-πο.
  ΥΓ Για τον "καημένο" Πακιστανό (τον παιδεραστή που "βασανίσθηκε" μέχρι θανάτου στο Α.Τ. Νίκαιας) και για την ιατροδικαστική που βγήκε και λέει ότι πέθανε από συνδυασμό αλκοόλ και χαπιών ,συγνώμη ζήτησε? Όχι τίποτα αλλά μπορεί να θέλει να επιστρατεύσει εφ-μπι-αι-τζήδες από το εν λόγω τμήμα και να μη μπορεί,λέμε τώρα.

  • κατσικακιχοιρινο? avatar
   κατσικακιχοιρινο? @ ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙ 10/11/2009 17:01:42

   ΔΗΛΑΔΗ ΕΣΥ Ή ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΄΄ΚΑΗΜΕΝΟΥ΄΄ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥ ΕΧΕΤΕ ΕΠΙΣΤΙΜΟΝΙΚΑ ΣΤΗΧΕΙΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Ο ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΗΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.
   ΜΑΛΙΣΤΑ.
   ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ ?
   ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΚΕΛΑΙΑ?
   Ή ΕΣΤΩ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ?
   Ή ΣΤΟ ΑΝΤΑΡΣΙΑ?
   Ή ΕΣΤΩ ΣΤΟΝ ΜΑΚΗ (ΖΟΥΓΛΑ)?
   Ή ΟΠΟΥ ΕΣΕΙς ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΣΑΣ?
   Ε?

   • ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙ avatar
    ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙ @ κατσικακιχοιρινο? 10/11/2009 18:04:56

    Ρε μεγάλε τα εισαγωγικά ξέρεις τι σημαίνουν? Μιλάω με ειρωνεία για τον υπουργό προ-πο και για τον τρόπο που συμπεριφέρθηκε στο συγκεκριμένο θέμα.Καταδίκασε ένα ολόκληρο τμήμα και συμπαρέσυρε και τον πρωθυπουργό της χώρας χωρίς στοιχεία.Και τώρα που έχει τα στοιχεία για το αντίθετο ,μούγκα.Μάθε να διαβάζεις και μετά σχολιάζεις.Α! και έξινος.

    • κατσικακιχοιρινο? avatar
     κατσικακιχοιρινο? @ ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙ 10/11/2009 20:15:34

     Τα εισαγωγικά ξερω τι σημαινουν.......
     αλλα εσυ ξερεις οτι η απαντηση μου αυτη, με ή χωρις εισαγωγικα......
     ουσιαστικα απευθυνετε σε αυτους που ακομα και σημερα, χωρις εισαγωγικα, υποστηριζουν με δυναμη αυτα που λες?

     δεν σου κανει εντυπωση σε ποιους αναφερομαι οτι πρεπει να απευθυνθουν αυτοι που με ή χωρις εισαγωγικα λενε αυτα τα πραγματα?

     και τελος εγω μπωρει να μην ξερω απο εισαγωγικα(κατα την δικια σου αποψη) αλλα εσυ δεν ξερεις απο ΚΑΡΦΙΑ !!!

     ΚΑΛΥΝΥΧΤΑ !!

 5. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 10/11/2009 14:55:17

  Όλα του γάμου δύσκολα κι η νύφη γκαστρωμένη!
  Το άτομο είναι πολύ, μα πολύ φιλόδοξο. Όχι πως κάτι τέτοιο είναι κακό: Θα προτιμούσα να ίσχυε (και στην Ελλάδα), "το χρήμα πολύ εμίσησαν, την δόξαν ουδείς". Αλλά δύσκολα τέτοια τύχη στα μέρη μας!
  Σωστά, Φαντομά, χρειάζεται αποδοχή από τα ίδια τα "όργανα", και από τους πολίτες. Όμως, ανάγκα και Θεοί πείθονται.
  Τώρα είναι η ώρα, στο σκληρό καιρό της οικονομικής κρίσης. Θα χτυπήσουμε τον πυθμένα της αβύσσου. Και μετά, ή θ' αρχίσουμε ν' ανεβαίνουμε προς την επιφάνεια, προς το φώς, ή θα μείνουμε κάτω, να μας φάνε τα σκυλόψαρα.
  Μαστίγιο και καρότο χρειάζεται όμως. Σε κάθε περίπτωση

 6. MIG-21 avatar
  MIG-21 10/11/2009 17:06:53

  Καποτε η Ασυνομια θα πρεπει να παψει να θυμιζει την λειτουργια του στρατου ξηρας.
  Αλλα οχι και να φτασουμε να θελουμε να κανουμε την Ασφαλεια FBI και την ΕΥΠ CIA !!!

 7. Στρατηγός avatar
  Στρατηγός 12/11/2009 18:47:33

  Και όταν η υπηρεσία ανακαλύψει (λέμε, αν) ότι τα μεγάλα αφεντικά των κάθε είδους οργανώσεων με παράνομα οικονομικά συμφέροντα, είναι "πολιτικά" πρόσωπα, "εξέχοντα" στελέχη της κοινωνίας, "ισχυρές" σύμμαχοι χώρες, θα τους βάλει τότε όλους να πληρώσουν;
  Πρώτα απάντησε αυτήν την ερώτηση και μετά "διόρθωσε" το αστυνομικό σώμα. Οι άλλοι "κάτι" ήξεραν και το άφηναν έτσι, δεν ήταν όλοι χαϊβάνια, κι ήρθες εσύ...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.