#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/09/2013 14:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Aς πούμε επιτέλους την αλήθεια για την αμυντική βιομηχανίαΕίναι καιρός να μιλήσουμε με τη γλώσσα της αλήθειας για την αμυντική βιομηχανία, για τις τρεις εταιρείες που είναι ένα βήμα πριν το λουκέτο, όπως τουλάχιστον ζητά η τρόικα. Ας πούμε αλήθειες που πονάνε κι ας βρούμε μια λύση που θα συμφέρει τους πάντες και κυρίως την Ελλάδα. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

1.      Οι τρεις εταιρείες, ΕΑΣ, ΛΑΡΚΟ και ΕΛΒΟ είναι ζημιογόνες και όχι μόνον αυτό. Έχουν οι περισσότερες συσσωρευμένες κρατικές ενισχύσεις δισεκατομμυρίων ευρώ. Δίνονταν στο παρελθόν αφειδώς χρήματα στο όνομα μιας αμυντικής βιομηχανίας η οποία είχε περιέλθει σε απραξία. Με την ευθύνη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.

2.      Η εταιρεία ΕΑΣ έχει κρατικές ενισχύσεις ύψους 1,1 δις ευρώ. Μπορεί κάποιος να πληρώσει αυτό το ποσό; Μπορεί να το διαγράψει; Επίσης, η εταιρεία το 2011 είχε έλλειμμα της τάξης των 85 εκατ. ευρώ, πέρυσι το έριξε στα 60 εκατ. και φέτος θα πάει στα 45 εκατ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι είχε περιθώρια να κάνει περικοπές. Αλλά υπάρχει και κάτι άλλο πολύ σοβαρό. Οι δαπάνες μισθοδοσίας ανέρχονταν το 2011 σε 40,9 εκατ. ευρώ, πέρυσι μειώθηκε κατά 10 εκατ. ευρώ και για φέτος θα δοθούν περί τα 25 εκατ. Αυτό σημαίνει ότι πριν δύο χρόνια, εν μέσω κρίσης, η εταιρεία έδινε κατά μέσο όρο περίπου 50.000 ευρώ σε κάθε εργαζόμενο, αφού απασχολεί περί τα 850 άτομα. Δηλαδή ο μέσος μηνιαίος μισθός ανέρχεται σε πάνω από 4.000 ευρώ. Κρατείστε το αυτό, αν και είναι κάπως παραπλανητικό αφού μπορεί ένας επικεφαλής να παίρνει 20.000 ευρώ το μήνα και ένας απλός υπάλληλος 1.000 ευρώ.

3.      Η ΛΑΡΚΟ, η εταιρεία του Μποδοσάκη που έχει σήμερα τεράστια προβλήματα καθώς η τιμή του νικελίου έχει πέσει στα 14.000 δολάρια ο τόνος όταν το μέσο κόστος της παραγωγής εργοστασίου είναι 18.000 δολάρια ο τόνος. Οι κρατικές της ενισχύσεις φτάνουν τα 130 εκατ. ευρώ ενώ η επιχείρηση φέρεται να χρωστά περί τα 200 εκατ. σε φόρους, με το κράτος να την κυνηγά εδώ και τρία χρόνια. Χρωστά επίσης περί τα 160 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ ενώ έχει σοβαρές εμπλοκές με τα δικαστήρια για μια σειρά περιβαλλοντικών παραβάσεων. Απασχολεί περί τα 1.000 άτομα άμεσα και 4.000 έμμεσα. Οι ζημιές το 2012 ήταν 35 εκατ. και υπάρχουν κι άλλα 60 εκατ. που είναι απαιτήσεις παλαιών μετόχων. Για να ξαναγίνει μεγάλη εταιρεία, εκτός από την απαλλαγή από τα βάρη πρέπει να βρεθεί επενδυτής που θα δώσει πάνω από 50 εκατ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει ένα σχέδιο εξυγίανσης της εταιρείας που προβλέπει την εξυγίανση εν λειτουργία σε βάθος 5ετίας. Αλλιώς, είτε θα πωληθεί πακέτο η εταιρεία με τα ορυχεία, είτε θα γίνει διαχωρισμός. Αλλά ποιος να επενδύσει την παρούσα χρονική στιγμή;

4.      Η ΕΛΒΟ, που είναι σε κάπως καλύτερη κατάσταση, έχει έλλειμμα για φέτος μόλις 15 εκατ. από 17,1 πέρυσι και 21 εκατ. το 2011. Δεν φαίνεται να έχει κρατικές ενισχύσεις και απασχολεί 361 άτομα όταν πριν μερικά χρόνια ήταν 1.200 άτομα. Φαίνεται να έχει κάνει γενναίες περικοπές, ειδικά στο κόστος μισθοδοσίας που έχει συρρικνωθεί κατά 27%

Αυτά λοιπόν ως προς τα οικονομικά. Όσο για το ποιοι κατάντησαν την αμυντική βιομηχανία έτσι, ας ρωτήσουμε όλους τους πολιτικούς που άσκησαν εξουσία, έδιναν κρατικές ενισχύσεις, προσλάμβαναν κόσμο χωρίς έλεγχο και την ίδια στιγμή απαξίωναν το έργο των τριών εταιρειών. Διότι εδώ είναι το ζουμί. Ενώ άλλες χώρες, αντίστοιχες με την Ελλάδα, διατηρούν αμυντική βιομηχανία σε ικανοποιητικά επίπεδα, εδώ έγινε ότι ήταν δυνατόν για να διαλυθούν. Κι ενώ η Τουρκία φτιάχνει αεροσκάφη, εμείς δεν μπορούμε ούτε διόπτρες να κατασκευάσουμε. Γιατί; Μα γιατί μια κλειστή κάστα επιχειρηματιών από το χώρο των οπλικών συστημάτων, ήθελαν τα πάντα να αγοράζονται από το εξωτερικό. Ας πούμε την αλήθεια. Νταβατζήδες έμποροι όπλων, αντιπρόσωποι Γερμανικών, Γαλλικών, Αμερικανικών και Βρετανικών εταιρειών κατά κύριο λόγο, έκαναν ότι ήταν δυνατόν για να απαξιωθεί η αμυντική βιομηχανία και όλα να αγοράζονται πανάκριβα από το εξωτερικό. Έπαιρναν προμήθειες δισεκατομμυρίων, μοίραζαν μίζες απίστευτες σε πολιτικούς και δημοσιογράφους που έχουν μοιραστεί κι εξυπηρετούν τα συμφέροντα εταιρειών. Μα η δίκη του Ακη για τις μίζες στα αμυντικά συστήματα δεν γίνεται; Μόνο να τολμήσει κανείς να ανοίξει τους φακέλους με όσους έχουν «λαδωθεί» τότε θα καταρρεύσει το σύστημα. Κι έτσι η Ελλάδα αναγκάστηκε να είναι εξαρτημένη ακόμη και για σφαίρες από ξένους σ’ ένα στημένο παιχνίδι. Διαλύθηκαν οι εταιρείες της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας με διάφορους τρόπους και ήρθαν οι ξένοι έμποροι όπλων να κάνουν κάθε μέρα πασαρέλα στο Πεντάγωνο. Πλήρωσαν πολιτικούς, στρατιωτικούς, μέσα ενημέρωσης, διαμόρφωσαν την κοινή γνώμη και κάθε φορά που γινόταν… αγορά του αιώνα, να ‘σου οι νταβατζήδες των όπλων που έκαναν περιουσίες, αγόρασαν σπιταρόνες στα βόρεια προάστια και τη Μύκονο, κυκλοφορούν με Πόρσε και αεροπλάνα.

Και την ίδια ώρα ένα κάκιστο μάνατζμεντ στις τρεις κρατικές εταιρείες τις κατέστησε βάρος για το δημόσιο. Όταν υπήρχαν λεφτά δε μιλούσε κανείς. Τώρα, ξεσηκώθηκαν οι πάντες γιατί δε μπορεί ο λαός να πληρώνει τα χρέη και τις ζημιές τους.

Φυσικά και θέλει η τρόικα να κλείσουν οριστικά. Μ’ ένα σμπάρο δύο τρυγόνια. Κάνει… μεταρρύθμιση και ταυτόχρονα δίνει όλη τη δουλειά στους ξένους νταβατζήδες και τους εγχώριους φίλους τους.

Ας πούμε την αλήθεια. Η κυβέρνηση βρίσκεται στη δύσκολη θέση να πάρει πολύ δύσκολες αποφάσεις και να βρει λύση για ένα πρόβλημα που έχει πολύ παρελθόν, και μάλιστα βρόμικο. Η αμυντική βιομηχανία πρέπει να εξυγιανθεί, να πάρουν τα καλά τους κομμάτια και να φτιάξουν μια εταιρεία διαμάντι, χωρίς προσλήψεις από το παράθυρο, σοκαριστικούς μισθούς και δουλειά δημοσίου υπαλλήλου. Και ταυτόχρονα πρέπει να δοθούν κίνητρα σε μικρές και μεσαίες ελληνικές εταιρείες που κινούνται στο χώρο των οπλικών συστημάτων, να κάνουν καλύτερη και περισσότερη δουλειά. Υπάρχουν επιχειρήσεις διαμάντια, με τεχνολογία αιχμής που προτιμούν να εξάγουν στο εξωτερικό παρά να ασχολούνται με την Ελλάδα.

Τέλος, η κυβέρνηση έχει ένα άλλο μεγάλο στοίχημα. Να σπάσει το απόστημα στο χώρο του εμπορίου όπλων. Φτάνει πια η κοροϊδία και οι μίζες στην πλάτη του ελληνικού λαού.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Artisan avatar
  Artisan 05/09/2013 15:21:54

  Συμφωνώ απόλυτα. Επιτέλους το antinews σε αυτό το θέμα παίρνει ξεκάθαρα μιά θέση άξια της ιστορίας του. Μία μόνο παρατήρηση.

  Αν ΕΜΕΙΣ μιλήσουμε για την αναγκαιότητα ύπαρξης πολεμικής βιομηχανίας υπό το πρίσμα που περιγράφετε στο άρθρο, δεν υπάρχει περίπτωση η τρόικα να φέρει αντίρρηση. Φάνηκε από την δημοσίευση του email.

  Επίσης μακάρι αυτή η άποψη να ακουστεί και για άλλες περιπτώσεις όπως ΟΣΕ,ΔΕΗ κτλ. Πρέπει επιτέλους να γίνει στην Ελλάδα αυτό που θα έπρεπε να έχει γίνει από την αρχή της κρίσης. Ο Πρωθυπουργός δεν πρέπει να διστάσει λεπτό. Οι αριστερές ιδεοληψίες είναι ακριβώς οι ίδιες με τις λαικοδεξιές. Μόνο διαφορετικό περιτύλιγμα έχουν.

 2. Laziali avatar
  Laziali 05/09/2013 15:56:57

  Με την ΕΑΒ τι γίνεται;
  Μόνο οι ΕΑΣ, ΛΑΡΚΟ και ΕΛΒΟ είναι ζημιογόνες;

  • εναςάσχετος avatar
   εναςάσχετος @ Laziali 05/09/2013 18:56:55

   Αν δεν υπήρχε ΕΑΒ, τα F4 και τα Α7, θα είχαν πάψει εδώ και χρόνια να πετούν. Όπως επίσης, το κόστος συντήρησης όλων των α/φων, θα ήταν πολλαπλάσιο για την πολεμική αεροπορία και κατά συνέπεια για την χώρα.
   Η ΕΑΒ, επισκευάζει συστήματα και εξαρτήματα, τα οποία άλλες αντίστοιχες εταιρίες απλά αντικαθιστούν με καινούργια. Και τις περισσότερες φορές, οι πανάκριβες αυτές επισκευές δεν χρεώνονται. Ούτε φυσικά χρεώνεται η πανάκριβη λειτουργία των συνεργείων που χρειάζονται γι αυτές τις επισκευές, χώρια το ειδικευμένο προσωπικό που τις κάνει.
   Και όταν τα ανταλλακτικά ή τα συστήματα δεν υπάρχουν πιά, απλά το αεροσκάφος αχρηστεύεται.

  • airman avatar
   airman @ Laziali 05/09/2013 22:19:46

   Η ΕΑΒ είναι άλλη ιστορία, περίπτωση ''κράτους εν κράτει''!
   Η προσφορά της είναι δυσανάλογη σε σχέση με τις δυνατότητές της και αυτό είναι κάτι που θα έπρεπε ήδη να έχει εξετασθεί. Όσο για τις χρεώσεις, τις προκαταβολές που λαμβάνει και τους χρόνους παράδοσης, συνιστούν το λιγότερο σκάνδαλο. Αλλά ας όψονται οι διάφοροι ''προστάτες'' που τη φροντίζουν ακόμα!

 3. wrath avatar
  wrath 05/09/2013 16:18:48

  Οποιος συμφωνεί στη διάλυση της αμυντικής βιομηχανίας, ή είναι επικίνδυνα αφελής ή συνειδητά προδότης. Διότι, δεν γίνεται ο κύριος εχθρός της Ελλάδος να έχει ακμάζουσα αμυντική βιομηχανία, με μεγάλες εξαγωγές μάλιστα, και εμείς να κινδυνεύουμε να μην έχουμε ούτες σφαίρες για το στρατό μας! Και σε τελική ανάλυση, ποιοι οδήγησαν την Α.Β. σ' αυτήν την (υποτιθέμενη...) τραγική κατάσταση; Μα φυσικά οι εκάστοτε κυβερνώντες. Θα πληρώσει κανείς γι' αυτό; Μα, φυσικά και όχι. Θα τη πληρώσει η αμυντική βιομηχνία στα πλαίσια της νεοφιλελεύθερης λογικής που λέει ότι αφού δεν "πάει καλά" πρέπει να κλείσει, λες και εξ ορισμού οι δημόσιες εταιρείες είναι ...διαβολικές. Οι εθνοσωτήρες πολιτικοί μας δεν οδήγησαν την κατάσταση εκεί, όταν για παράδειγμα έκαναν διευκολύνσεις στο Ιράκ(!!!!!) και δεν εισέπραταν τα χρέη προς τις επιχειρήσεις της Α.Β.; Αλλά είπαμε η Α.Β. φταίει απο μόνη της...

  • anorfografos avatar
   anorfografos @ wrath 06/09/2013 12:57:48

   +100000000000000000000000000

 4. ΚΜ avatar
  ΚΜ 05/09/2013 17:00:36

  Σχετικά με την ΛΑΡΚΟ, έχω να πω ότι οι τιμές των μετάλλων είναι εξαιρετικά ευμετάβλητες. Για παράδειγμα, τον Απρίλιο του 2011, η τιμή ήταν διπλάσια από την σημερινή (γύρω στα 2800 δολάρια ο τόνος). Άρα, δεν σημαίνει ότι επειδή τώρα είναι τυχαίνει να είναι χαμηλά η τιμή, σώνει και καλά η εταιρεία δεν «βγαίνει» (χωρίς να είναι αυτό επιχείρημα κατά του εκσυγχρονισμού της παραγωγής).

 5. PAP avatar
  PAP 05/09/2013 17:51:30

  Θα μιλήσω για την ΕΛΒΟ όπου δουλεύουν 2 φίλοι. Η ΕΛΒΟ ήταν ιδιωτικοποιημένη τα τελευταία χρόνια και ανήκε στον Μυτηλιναίο. Την επέστρεψε στο Δημόσιο το 2010 εποχή κρίσης. Τώρα θα αναλάβει η άλλη εταιρεία του η ΜΕΤΚΑ το άρμα LEOPARD A7 από το ΚΑΤΑΡ παραγγελεία την οποία διαπραγματεύονταν η ΕΛΒΟ. Και κάτι ακόμη η ΕΛΒΟ είναι η μόνη χώρα εκτός Η.Π.Α. που είναι πιστοποιημενη για το Hummer. Αυτά...

 6. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 05/09/2013 19:16:50

  Κάποτε μηχανικός αριστερός και βολεμένος στη Λάρκο μου είπε:
  "Πώς τελικά καταφέραμε να τη διαλύσουμε!"

  Ότι έπιασε το ελλαδήτικο κράτος στα χέρια του έγινε στάχτη.
  Αυτή είναι η αλήθεια και για την πολεμική βιομηχανία μας.

 7. ορεσέιβιος avatar
  ορεσέιβιος 05/09/2013 20:35:14

  Η Λάρκο τι σχέση έχει με τον εξοπλισμό και τα στρατά?

 8. T.K. avatar
  T.K. 05/09/2013 22:17:18

  Τελίκα ζούμε όντως σε κομμουνιστική χώρα.Ο αρθρογράφος γράφει σε ένα σημείο: "Κι ενώ η Τουρκία φτιάχνει αεροσκάφη, εμείς δεν μπορούμε ούτε διόπτρες να κατασκευάσουμε.
  Να ενημερώσω λοιπόν πως η "Θέων αισθητήρες" είναι μία απο τις καλύτερες βομηχανίες σχεδίασης και κατασκεύης διοπτρών πάσης φύσεως με κολοσιαίες πωλήσεις σε όλον τον κόσμο.

  ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ:

  Η ΘΕΩΝ Αισθητήρες ΑΕΒΕ ανακοίνωσε χθες 7 Φεβρουαρίου την υπογραφή νέων εξαγωγικών συμφωνιών, που αφορούν προϊόντα της στους τομείς των ηλεκτροπτικών και των αισθητήρων Μικροηλεκτρονικής (MEMs). Συγκεκριμένα στον τομέα των ηλεκτροπτικών:

  Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση της πρώτης παράδοσης του καινούριου Μονόκυαλου Νυκτερινής Όρασης της ΘΕΩΝ, NX-122, το Σουηδικό Υπουργείο Άμυνας ενεργοποίησε το δεύτερο μέρος της παραγγελίας μεγέθους 8.600 μονόκυαλων (παράδοση 2013-2014), όπως προβλέπεται από τη συμφωνία-πλαίσιο που έχει ήδη υπογράψει με τη ΘΕΩΝ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το καινούριο Μονόκυαλο NX-122 θεωρείται σε παγκόσμιο επίπεδο το πλέον προηγμένο προϊόν στην κατηγορία του, λόγω του χαμηλότερου βάρους του και πολλών άλλων τεχνικών πλεονεκτημάτων του.
  Στην αγορά της Μέσης Ανατολής, υπεγράφησαν διάφορες παραγγελίες, συνολικού αριθμού 2,300 Δίκυαλων Νυκτερινής Όρασης της ΘΕΩΝ (παράδοση 2013-2014). Το συγκεκριμένο προϊόν είναι το καινούριο δίκυαλο της εταιρείας, το NX-222, που βασίζεται στο επιτυχές της μονόκυαλο NX-122. To NX-222 θεωρείται το ελαφρύτερο και το πλέον προηγμένο δίκυαλο στην κατηγορία των συστημάτων νυκτερινής όρασης, που αποτελούνται από δύο αυτόνομα μονόκυαλα.
  Οι παραγγελίες της Μέσης Ανατολής θα επισημοποιηθούν κατά τη διάρκεια της επερχόμενης έκθεσης IDEX 2013, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Άμπου Ντάμπι από 17 έως 21 Φεβρουαρίου 2013.

  Επίσης στον τομέα των ΜΕΜ:

  Με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (Εuropean Space Agency: ESA) υπεγράφη συμφωνία για την ανάπτυξη αισθητήρα επιτάχυνσης για διαστημικές εφαρμογές. Σημειώνεται ότι το προϊόν αυτό θα είναι το πρώτο αμιγώς βασισμένο σε ευρωπαϊκές τεχνολογίες που θα πιστοποιηθεί για διαστημικές εφαρμογές. H συμφωνία επιτεύχθηκε κατόπιν συμμετοχής της ΘΕΩΝ στον ανοικτό διαγωνισμό που προκήρυξε η ESA, ο οποίος δεν απευθυνόταν αποκλειστικά σε ελληνικές εταιρείες. Αποτελεί την πρώτη συμφωνία της ΘΕΩΝ με την ESA, εκτός του Ελληνικού Πλαισίου Στήριξης (Greek Task Force).

  Επίσης, η ESA ανέθεσε στη ΘΕΩΝ σε συνεργασία με τη γαλλική Εταιρεία Thales Alenia Space την ανάπτυξη και κατασκευή μιας οικογένειας αισθητήρων πίεσης πιστοποιημένων για εφαρμογές αεροδιαστημικής.
  Μετά από επιτυχημένες δοκιμές ξεκίνησε η παραγωγή αισθητήρων ροής για μέτρηση της παροχής οξυγόνου σε νοσοκομειακές εγκαταστάσεις σε όλη την Ευρώπη, από ευρωπαϊκή εταιρεία κατασκευής ιατρικών μηχανημάτων. Αυτές αποτελούν και τις πρώτες εξαγωγές αισθητήρων MEMs από την Ελλάδα.

  ΕΠΙΣΗΣ:

  Την υπογραφή νέων εξαγωγικών συμφωνιών για προϊόντα της στους τομείς των ηλεκτρο-οπτικών και των αισθητήρων μικροηλεκτρονικής (MEMs) ανακοίνωσε η εταιρεία «ΘΕΩΝ Αισθητήρες». Επίσης έκανε γνωστό ότι μέσα στο 2012 προσέλαβε 15 νέους εργαζόμενους, ενώ προτίθεται να δημιουργήσει 20 επιπλέον θέσεις εργασίας μέσα στο 2013.

  ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΧΩΡΑ Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ.
  ΕΝΩ ΤΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΑ ΕΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΟΝ ΔΥΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΦΑΣΟΝ ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑΙΣΤΕΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΠΑΤΕΡΟΥΛΗ ΜΕ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ (ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΩΝ) ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑΤΙ "ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ ΤΑ ΣΟΒΙΕΤ"

  Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΗΘΕΝ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ ΤΗΣ ΕΛΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΤΑΙΖΕΙ ΜΕ ΔΟΥΛΕΙΕΣ-ΦΑΣΟΝ ΟΠΟΤΕ ΑΥΤΗ ΠΕΘΑΝΕ.ΜΕΤΑ ΤΑ 30 ΕΚ. ΘΑ ΜΑΣ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΕΡΙΚΩΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ.ΧΡΕΟΚΩΠΗΣΑΜΕ (ΚΑΙ) ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΠΑΣΟΚΙΚΩΝ ΣΟΒΙΕΤ ΖΗΤΑΝΕ ΖΕΣΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑ ΟΠΛΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΖΟΥΝ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΥΠΝΟ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ (ΔΗΘΕΝ) ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ.

  Ο ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ - ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΟΧΗΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ.ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΑΝΑ ΜΟΝΑΔΑ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΝΑ ΚΑΘΕ ΛΟΓΙΚΗ.ΤΑ ΠΕΡΙ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΑΚΙ.ΤΟ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ ΣΕ ΤΙΜΕΣ ΠΟΛΥ ΚΑΤΩ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΕΧΟΥΝ ΖΗΤΗΣΗ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΠΑΤΕΡΟΥΛΗΣ ΘΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΜΕ ΖΕΣΤΟ ΧΡΗΜΑ.

  ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΜΕ 75% ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ Δ.Ε. ΚΑΙ 25% "ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ"!ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ??

  ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ ΚΑΙ ΚΟΝΤΕΥΕΙ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΤΑ ΣΟΒΙΕΤ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ!

  • Μηχανολόγος avatar
   Μηχανολόγος @ T.K. 06/09/2013 01:17:31

   Λεβέντη μου που ανήκει η Θέων?Ποιός είναι ο κύριος πελάτης της?
   Δεν έχει δώσει υποκατασκευαστικό έργο στην ΕΑΣ έναντι πωλήσεων στον Ελληνικό Στρατό?

   • T.K. avatar
    T.K. @ Μηχανολόγος 06/09/2013 06:18:40

    Από ολόκληρο το κείμενο εσύ κόλλησες στο σε ποιον ανήκει η Θέων???
    Τους πελάτες τους βλέπεις παραπάνω (εκτός εάν δεν γνωρίζεις ανάγνωση).
    Το ότι το Ελληνικό κράτος υποχρέωνε με εκβιαστικό τρόπο τις Ελληνικές και ξένες αμυντικές βιομηχανίες να δίνουν δουλειές - φασόν στα ΕΑΣ ώστε να τρώνε εκεί μέσα λεφτά με αποτέλεσμα το κόστος παραγωγής να εκτοξέυεται στα ουράνια είναι παλιά καλή σοβιετική τακτικη του ΠΑΣΟΚ αλλα και της Ν.Δ.
    Από εκεί και πέρα πότε τα ΕΑΣ ανέπτυξαν ανάλογα προιόντα στην ίδια ποιότητα και τιμή ώστε το κράτος να αγοράσει απο αυτά???
    Να σου πω εγώ?ΠΟΤΕ!!!
    Το μόνο που έκαναν ήταν να φάνε δεκάδες δις για να φτιάξουν μια μεταλλική περιστρεφόμενη βάση με δυο ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ πυροβόλα μηδενικής επιχειρησιακής αξίας που ονόμασαν "Υπερόπλο Αρτεμις 30" και το να συναρμολογήσουν ένα τεθωρακισμένο όχημα με απάρτια ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ το οποίο ήταν ένα τεχνολογικό έκτρωμα σε εξωφρενική τιμή.Αυτό το ονόμασαν "Ελληνικό ΤΟΜΑ Κένταυρος"
    Ελληνικό???Το άλλο με τον τοτό το ξέρετε??
    Όταν όμως είσαι κομμουνιστής το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι το σε ποιόν "καταραμένο καπιταλιστή" επιχειρηματία ανήκει η αβ εταιρία.Είναι ιδιωτική και σύμφωνα με το κόμμα είναι κακή και πρέπει να πεθάνει!
    ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΟΥΤΕ Ο ΦΛΩΡΑΚΗΣ!
    ΓΡΑΨΕ ΕΣΥ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ Η ΘΕΩΝ ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ,Η ΙΝΤΡΑΚΟΜ,Η MILTECH ΚΑΙ Η ΕΛΜΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΙ ΟΜΟΙΔΕΑΤΕΣ ΣΟΥ ΤΙΣ ΚΑΤΑΡΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΚΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ ΧΟΝΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΤΣΩΜΕΝΟΥΣ (που λέει και ο πανούσης).
    ΖΗΤΩ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!

 9. Γιώργος Καλύτερος avatar
  Γιώργος Καλύτερος 05/09/2013 23:00:08

  Υπάρχει όμως το φιάσκο “εξυγίανσης” της ΕΡΤ που καταδεικνύει με τι προθέσεις προωθούνται τέτοιες λύσεις σε αρχικό στάδιο σχεδιασμού και επικοινωνίας (“να σπάσει το απόστημα”, “φτάνει πια” κλπ), και τι καταλήγει να γίνεται στην πράξη.

  • o deksios avatar
   o deksios @ Γιώργος Καλύτερος 05/09/2013 23:11:34

   ε, πεστα χρυσοστομε...

   εδω ο αλλος συγκρινει το νοσοκομειο με την εασ.. λες και συγκρινεται μια παροχη υπηρεσιας, με τη συντηρηση μιας χρεωκοπημενης επιχειρησης..
   λες και υπαρχει αλλο κρατος στον κοσμο να στελνει τους φορους σε χρεωκοπημενες επιχειρησεις του δημοσιου...

   ή λες και δεν ξερουμε τι θα γινει αμα ακολουθηθει το παραδειγμα ερτ... θα ξαναπροσληφθει ο πασοκος γυμναστης, διορισθεις στην εασ το 1995, λογω προυπηρεσιας, σε θεση του κατεχοντα διδακτορικο στα οπλικα συστηματα 3οχρονου...

 10. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 05/09/2013 23:19:52

  Αργησαν πολλοί να καταλάβουν πως ο ιδιωτικός τομέας στην Ελλάδα συναγωνίζεται τον δημόσιο τομέα στην καχεκτικότητα.Τα όποια σχήματα κρατικών βιομηχανιών αποτελούσαν λάφυρο το οποίο ερχόταν στα χέρια του όποιου πολιτικού κόμματος κατακτούσε την αυτοδυναμία.

  Χωρίς να παραγνωρίζεται η σημαντική προσπάθεια σε ορισμένους τομείς η γενική εικόνα είναι αποκαρδιωτική, και οι τρείς βιομηχανίες ποτέ δεν μπόρεσαν να εξυγιανθούν. Ο λόγος απλός το ίδιο το κράτος, η ίδια η Ελληνική πολιτεία αδυνατεί να αντιπαρατεθεί στο έκτρωμα το οποίο παρηγαγε με αποτελεσμα να βρεθεί ενώπιον δέσμευσης της απο το προηγούμενο μνημόνιο και την επιτακτική αναγκαιότητα συμμόρφωσης της.

  Οι νόμοι της αγοράς είναι αμείλικτοι, μπορούν στον ελεύθερο ανταγωνισμό να σταθούν επιχειρηματικά σχήμα ιδιωτικά η μή; Αν ναί καλώς αν όχι ζημιογόνες επιχειρήσεις δεν θα χρηματοδοτουνται απο την φορολογία των πολιτών στο όνομα καμιάς λογικής.Καλύπτουν τις ανάγκες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων; Αν ναι να τους δοθεί η δυνατότητα να μπορέσουν να ξεπεράσουν την οικονομική δυσπραγία τους , αν όχι δεν θα πληρώνουμε δύο φορές τα ίδια πραγματα.Απέναντι τους δε τι έχουν; Ιδιωτικές αμυντικές βιομηχανίες, που είναι επίσημοι νατοϊκοί προμηθευτές, και μάλιστα παράγουν προϊόντα υψηλής τεχνολογίας.

  Οσοι εκ των υστερών ξιφουλκούν υπέρ της Εθνικής κυριαρχίας και υπέρ μιας σκληρής Πολιτικής έναντι της Τροικας να γνωρίζουν με σπασμένη ραχοκοκαλιά δεν δύνασαι να διαπραγματευτεις, όταν έχεις γονατίσει μια φορά θα γονατίζεις συνέχεια, όταν δεν λές την αλήθεια θα σε πνίξει το ψέμμα, εκ των υστέρων τιμητές απλά και καθαρά.

 11. paliatsos avatar
  paliatsos 06/09/2013 00:30:23

  Εκπληκτικό άρθρο. Πολλά από αυτά που δημοσιεύονται στο Antinews θέλουν κότσια. Πολλοί γνωρίζουν τέτοιες αλήθειες, αλλά αν βγει κανείς για να τις περιγράψει με στοιχεία ενυπογράφως ή αυτοπροσώπως, φερ' ειπείν στην τηλεόραση, τότε "παίζει" το κεφάλι του... Αυτό το κενό ενημέρωσης λοιπόν καλύπτει το Antinews.

 12. Nik avatar
  Nik 06/09/2013 13:31:58

  Το ίδιο συμβαίνει με τα κυνηγετικά και σκοπευτικά όπλα. Εισάγουμε αφειδώς από Τουρκία αλλά εδώ απαγορεύουμε ακόμη και την απλή συναρμολόγηση.

  Ποιο και γιατί έστησαν αυτή την κατάσταση είναι κάτι που εξακριβώνεται εύκολα. Αλλά εκεί ανακύπτει το άλλο πρόβλημα, κανείς δεν θέλει να εντοπίσει τους υπεύθυνους. Οι λειτουργοί των ΜΜΕ απαξιώνουν την έρευνα διότι το θέμα του σκοπευτικού όπλου τους πέφτει "λίγο". Ομως το μικρό φανερώνει το μεγάλο στην συγκεκριμένη περίπτωση. Οι ίδιες βιομηχανίες που προμηθεύουν τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μας πουλούν κυνηγετικά όπλα. Αν αυτό δεν λέει κάτι τότε είμαστε άξιοι της τύχης μας.

 13. aggela avatar
  aggela 19/09/2013 00:47:39

  συμφωνω με το δρολαπα...πραγματι,μεχρι ποτε οι κακομοιροι κυριολεκτικα εργαζομενοι των 500 ευρω θα χρηματοδοτουν τα ζημιογονα τερατα που δημιουργηθηκαν τα τελευταια 30 και βαλε χρονια για να βολευτουν τα ανηψια και τα βαπτιστηρια των πολιτικων...εν πασει περιπτωσει πρεπει ποτε ποτε να ακουγεται και η γνωμη των1500000 ανεργων..

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.