11/06/2011 11:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Aπάντηση στη πρόταση του Πρωθυπουργού για συναίνεση

«Είχα την ευκαιρία να μεταφέρω  την ανησυχία, όχι μόνο τη δική μου, αλλά την ανησυχία και την ανασφάλεια της ελληνικής κοινωνίας, των πολιτών της χώρας μας.Ανασφάλεια, που εντείνεται από την απειλή της ανεργίας, από τη μείωση του τζίρου και την ασφυξία που αισθάνεται ο μικρός και μεσαίος επιχειρηματίας, από το αίσθημα ανομίας που περνά ο τρόπος της διακυβέρνησης της χώρας, από την απαξίωση του εισοδήματος της ελληνικής οικογένειας, την απαξίωση δημόσιων αγαθών, όπως της υγείας, της παιδείας, της πρόνοιας, την απουσία της Ελλάδας στο διεθνές στερέωμα.

Γι' αυτό και τόνισα ότι χρειάζεται ένα ριζικά διαφορετικό σχέδιο. Μια νέα κατεύθυνση. Κατέθεσα και πάλι τις δικές μας προτάσεις, προτάσεις, ακριβώς για μια νέα κατεύθυνση.

Μια νέα κατεύθυνση, που εγγυάται άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης, μέτρα για τη στήριξη του εισοδήματος της ελληνικής οικογένειας, μέτρα για την αγορά, μέτρα για την αναβάθμιση του κοινωνικού συστήματος, διότι τώρα, σε αυτή την κρίση, χρειάζεται να στηρίξουμε την υγεία, την παιδεία, την πρόνοια, βασικά αγαθά για την ελληνική οικογένεια.

Ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης, που παρουσιάζουμε και σήμερα, ένα νέο κεφάλαιο των δικών μας δεσμεύσεων για την Πράσινη Ανάπτυξη. Όπως βεβαίως, και την ανάγκη μιας ισχυρής διαπραγμάτευσης με σχέδιο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πάνω σε ένα τέτοιο πρόγραμμα, πάνω σε ένα τέτοιο σχέδιο, θα μπορούσαν να συστρατευτούν -και πιστεύω θα συστρατευτούν αύριο, εάν ο Ελληνικός λαός μας δώσει την εντολή- όλοι οι Έλληνες.

Δυστυχώς, η αίσθηση που έχω είναι ότι, συγκεκριμένο σχέδιο, δεν έχει αυτή η κυβέρνηση. Συγκροτημένη πορεία για τη χώρα, δεν άκουσα. Ουσιαστική πρόταση για αξιόπιστη διαπραγμάτευση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν είδα.

Φοβάμαι ότι η κυβέρνηση αυτή έχει σχέδιο μόνο μιας χρήσης, και αυτής προεκλογικής, ενώ χρειάζεται μια διαφορετική κατεύθυνση.

Έχω αποδείξει, όχι μόνο τα τελευταία πέντε χρόνια, αλλά στην πολιτική μου ζωή, ότι είμαι άνθρωπος, και της συνεννόησης, και της διαμόρφωσης ευρύτερων συναινέσεων. Όμως, η κυβέρνηση, πέντε χρόνια απέρριπτε όλες τις δικές μας προτάσεις.

Σήμερα, αισθάνομαι ότι απλώς ζητά μια λευκή επιταγή, για να συνεχίσει ατελέσφορες, αναξιόπιστες και αδιέξοδες πολιτικές, ενώ χρειάζεται πραγματικά μια νέα κατεύθυνση η χώρα. Και αυτό σημαίνει και μια νέα κυβέρνηση”

Δήλωση Γιώργου Παπανδρέου μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, 5 Μαρτίου 2009!

Ήταν η απάντηση του Παπανδρέου όταν ο Καραμανλής ζητούσε συναίνεση

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. blue nile avatar
  blue nile 11/06/2011 11:31:38

  Η μεγάλη διαφορά έγκειται στο ότι ο Καραμανλής ζητούσε συναίνεση για σχετικά ήπια μέτρα με τον ΓΑΠ να αρνείται μόνο και μόνο για να εκμεταλευτεί την αδυναμία της κυβέρνησης και να επισπεύσει τις εκλογές. Και το έκανε χωρίς να προτείνει ένα εναλλακτικό σχέδιο για την καλυτέρευση της οικονομίας.
  Αυτή την ώρα η αντιπολίτευση του Αντώνη Σαμαρά αρνείται τα χειρότερα αντιλαικά μέτρα στην ιστορία της μεταπολίτευσης τα οποία αποδεδειγμένα δεν αποδίσουν και επιδεινώνουν την κατάσταση γι'αυτό και χρειάζονται άλλα ακόμα πιο δυσβάσταχτα. Επίσης αρνείται το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Παράλληλα ο Σαμαράς πρότεινε ένα ολοκληρωμένο και πλήρως κοστολογημένο σχέδιο εξόδου από την κρίση που αποσκοπεί εκτός των άλλων σε επανεκίνηση της οικονομίας που είναι απαραίτητη για την αξιοποίηση και όχι την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.

  Η διαφορά είναι πολύ μεγάλη...

 2. Ίωνας avatar
  Ίωνας 11/06/2011 11:50:12

  Το κοινό σημείο μεταξύ Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά είναι η σωτηρία της Ελληνικής Οικονομίας. Ο Κ.Κ. ζητούσε τότε τη συναίνεση του ΓΑΠ για κάποια ήπια, σωστικά της οικονομίας μέτρα, ενώ σήμερα, ο Αντώνης Σαμαράς αρνείται να συναινέσει στην καταστροφή της οικονομίας, (και του Ελληνικού Λαού), με σκοπό την σωτηρία της. Ένα δεύτερο κοινό σημείο, μεταξύ των δύο περιπτώσεων, είναι ότι και στις δυο φορές, επίδοξος και κατ εντολήν των γνωστών κύκλων, καταστροφέας του Λαού και της Οικονομίας, είναι ο Γιώργος Παπανδρέου.

 3. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 11/06/2011 11:54:01

  Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο...Είχε αυτός ο άνθρωπος ''ριζικά διαφορετικό σχέδιο"?Μας καταστρέφει και μας διαλύει ολοσχερώς...Και τώρα έχει το θράσος να ζητά ''συναίνεση"...σε τι?στον αφανισμό μας?Διαβάζοντας τέτοια κείμενα,επιβεβαιώνεται για πολλοστή φορά η πεποίθηση εκατομμυρίων Ελλήνων πως όλα αυτά αποτελούν τον ορισμό της πολιτικής ΑΠΑΤΗΣ....Οι άνθρωποι είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ.....Το βλέπουμε εξάλλου...Δεν θέλει ιδιαίτερη φιλοσοφία....

 4. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 11/06/2011 12:07:24

  Ολη αυτη η Πρασινη Σταχτη, ΕΝΩ μιλουσε με Ντομινικ !!! ΥΠΟΓΕΙΩΣ !

  ΠΠ

  • Ίωνας avatar
   Ίωνας @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 11/06/2011 12:17:48

   ΠΠ, πράσινη πίσσα και πράσινα πούπουλα υπάρχουν? Πού μπορούμε να βρούμε?

 5. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 11/06/2011 12:21:55

  Το είχα πεί πολλάκις στο παρελθόν ότι είναι επικίνδυνοι και, λυπάμαι που χρησιμοποιώ τέτοια γλώσσα, κακοήθεις αλητήριοι. Μας περνάν για κρετίνους. Η δουλειά τους, με πρόσχημα τον ¨σοσιαλισμό" και με κύρια εργαλεία τον εκμαυλιμό, αποχαύνωση και απατριδοποίηση της μάζας των Ελλήνων που ξαφνικά έγινα μεσαία και μεγάλη ταξη με δανεικά, είναι να μας εντάξουν εκόντες-άκοντες στην νέα τάξη πραγμάτων όπου θα κυριαρχεί το διεθνοποιημένο αμερικανικό κεφάλαιο, το οποίο χρειάζεται απλά απάτριδες καταναλωτές με ιδεολογία τον άκρατο ατομικισμό και την ιδιοτέλεια, αθλήματα στα οποία η κυβερνλωσα αλήτ μας πρωτεύει. Αυτοί πουλάν και την μάνα τους για ένα "πινάκιο" μετανεωτερικής φακής και την καρέκλα στο σβέρκο μας. Αποτελούν συγχρονη έκδοση του κοτσαμπασισμού.

 6. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 11/06/2011 12:43:20

  ΄΄Μια νέα κατεύθυνση, που εγγυάται άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης, μέτρα για τη στήριξη του εισοδήματος της ελληνικής οικογένειας, μέτρα για την αγορά, μέτρα για την αναβάθμιση του κοινωνικού συστήματος, διότι τώρα, σε αυτή την κρίση, χρειάζεται να στηρίξουμε την υγεία, την παιδεία, την πρόνοια, βασικά αγαθά για την ελληνική οικογένεια.

  Ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης, που παρουσιάζουμε και σήμερα, ένα νέο κεφάλαιο των δικών μας δεσμεύσεων για την Πράσινη Ανάπτυξη. Όπως βεβαίως, και την ανάγκη μιας ισχυρής διαπραγμάτευσης με σχέδιο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.΄΄
  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ...ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΕ Η ΚΡΙΣΗ, ΣΤΗΡΙΧΘΗΚΕ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ, ΤΟΝΩΘΗΚΕ Η ΑΓΟΡΑ, ΣΤΗΡΙΧΘΗΚΕ Η ΠΑΙΔΕΙΑ, Η ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ....ΑΠΟΡΩ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΦΩΝΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ..Ο,ΤΙ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟ ΕΠΡΑΞΕ: ΤΑ ΔΙΕΛΥΣΕ ΟΛΑ...

 7. Νίκος Α avatar
  Νίκος Α 11/06/2011 13:59:16

  «...........Θα πρέπει να υπάρξουν συντονισμένες δράσεις για τη μείωση του υψηλού δημόσιου χρέους.
  Η σταδιακή μείωση των ελλειμμάτων θα πρέπει να αποτελεί και να εξακολουθήσει να αποτελεί κύρια προτεραιότητα της ελληνικής οικονομικής πολιτικής.
  Να υπάρξει εθνική συνεννόηση για τη διατήρηση των ρυθμών ανάπτυξης και για την εφαρμογή της κοινωνικής πολιτικής.
  Να μην ενθαρρύνουν τα κόμματα τη διατύπωση υπερβολικών διεκδικήσεων και να μην υπάρχει πλειοδοσία παροχών.
  ...........Δεν περιμένω να εγκαταλείψουν τα κόμματα τις θέσεις τους. Δεν περιμένω να παραμεριστούν όλες οι διαφορές. Πιστεύω όμως- και το πιστεύω βαθιά- ότι στις έκτακτες συνθήκες της διεθνούς κρίσης μπορούμε και οφείλουμε να επιτύχουμε μια ευρύτερη συνεννόηση. Να αφήσουμε στην άκρη τις στείρες αντιπαραθέσεις. Το “όχι σε όλα’’. Συνεννόηση που αφορά τα βασικά, τα ουσιώδη, τα αυτονόητα» .
  Και ο κ. Καραμανλής κατέληξε: «Δυστυχώς δεν διαπίστωσα σήμερα να υπάρχει διάθεση συνεννόησης, ακόμη και σε αυτά τα αυτονόητα σημεία και μάλιστα σε μια κρίσιμη συγκυρία που θα έπρεπε να αρθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων. Κάθε κόμμα έχει την ευθύνη των επιλογών και των πράξεών του. Για την κυβέρνηση δίλημμα δεν υπάρχει. Έχουμε επιλέξει τον δρόμο της υπευθυνότητας. Και σε αυτόν τον δρόμο επιμένουμε. Για εμάς η οικονομία, ειδικά τώρα, είναι μεγάλη εθνική υπόθεση. Ο στόχος μας είναι να περιορίσουμε όσο είναι δυνατόν τις συνέπειες της διεθνούς κρίσης και να εργαστούμε σκληρά για μια καλύτερη επόμενη ημέρα» 6/3/09

 8. Μπολιβάρ avatar
  Μπολιβάρ 11/06/2011 14:26:30

  Αν την ώρα της «πληρωμής» ξεφύγει αυτό το σκουλήκι και τα συν αυτώ θα είναι γιατί θα είμαστε αποτυχημένοι μ_λάκες.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.