05/11/2009 02:58
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Aνακοινώθηκαν οι πρώτοι Γενικοί Γραμματείς

Έστω κι αργά η κυβέρνηση ανακοίνωσε τα ονόματα των πρώτων γενικών γραμματέων σε διάφορα υπουργεία. Εμείς θα ξεχωρίσουμε το όνομα του Η. Πλασκοβίτη ο οποίος ξαναγυρνά στα παλιά λημέρια του υπουργείου Οικονομικών.

Επίσης, κίνηση με νόημα είναι και αυτή του ορισμού της Μαργαρίτας Καραβασίλη στη θέση της  Ειδικούς Γραμματέα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Η κ. Καραβασίλη ήταν και στο παρελθόν επιθεωρήτρια περιβάλλοντος. Όταν έκανε ελέγχους στον Ασωπό βρήκε σημεία και τέρατα. Το 2005 ο Γ. Σουφλιάς την περιθωριοποίησε και στη συνέχεια ο πρώην επιθεωρητής και άνθρωπος του Σουφλιά, κ. Δερμιτζάκης έσυρε την κ. Καραβασίλη στα δικαστήρια όπου και αθωώθηκε. Οι καταγγελίες της για τον Ασωπό ήταν πολύ σοβαρές και πλέον αναμένεται να αναδείξει εκ νέου την υπόθεση.

Αναλυτικά οι γ.γ. που ανακοινώθηκαν είναι:

 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Γενική Γραμματεία Υπουργείου Οικονομικών
Πλασκοβίτης Ηλίας, Οικονομολόγος, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων
Σπινέλλης Διομήδης, Καθηγητής Διοίκησης και Τεχνολογίας Ανάπτυξης Λογισμικού στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

Γενική Γραμματεία Εμπορίου
Κομνηνός Στέφανος, Οικονομολόγος,

Γενική Γραμματεία Καταναλωτή
Σπυράκος Δημήτριος, Δικηγόρος και Διδάκτωρ της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Φρανκφούρτης

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Γενική Γραμματεία Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Μαθιουδάκης Κώστας, Καθηγητής της Σχολής Μηχανολόγων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνειου

Γενική Γραμματεία Χωροταξίας και Αστικής Ανάπλασης
Καλτσά Μαρία, Αρχιτέκτων Μελετητής

Ειδική Γραμματεία Κεντρικής Υπηρεσίας Υδάτων
Ανδρεαδάκης Ανδρέας, Πολιτικός Μηχανικός Καθηγητής Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

Ειδική Γραμματεία Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Καραβασίλη Μαργαρίτα, Αρχιτέκτων-Πολεοδόμος, πρώην Γενική Επιθεωρήτρια Περιβάλλοντος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. αντί avatar
  αντί 05/11/2009 10:39:41

  Πολύ θετικό αυτό με την Καραβασίλη.

 2. Fandis Bastounis avatar
  Fandis Bastounis 05/11/2009 11:01:32

  Με εξαίρεση την προερχόμενη από τους Οικολόγους Πράσινους Μαργαρίτα Καραβασίλη οι υπόλοιποι εργάζονται για τα συμφέροντα του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια και ανήκουν στον ευρύτερο κύκλο των συμβούλων του Γιώργου Παπανδρέου.

  Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Ηλίας Πλασκοβίτης, ήταν συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου από το υπουργείο Εξωτερικών, ο γενικός Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, Διομήδης Σπινέλλης, είναι μέλος της Επιτροπής για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση που είχε συγκροτήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ το Μάρτιο του 2009.

  Σε ό,τι αφορά το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, Στέφανος Κομνηνός, προέρχεται από το Ινστιτούτο Πολιτικής Επιμόρφωσης του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή, Δημήτρης Σπυράκος, προέρχεται από τον Τομέα Δικαιοσύνης του κόμματος και στο παρελθόν ήταν σύμβουλος του Κώστα Σημίτη.


  Ο γενικός γραμματέας Ενέργειας Κώστας Μαθιουδάκης είναι τα τελευταία χρόνια επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας Ενέργειας της Ιπποκράτους, η γενική γραμματέας Χωροταξίας και Αστικής Ανάπλασης ήταν υποψήφια ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και συνδέεται φιλικά με τον αδελφό του πρωθυπουργού Νίκο Παπανδρέου. Ο ειδικός γραμματέας Κεντρικής Υπηρεσίας Υδάτων, Ανδρέας Ανδρεαδάκης, επίσης είναι φίλα προσκείμενος στο ΠΑΣΟΚ.

  (από την Απογευματιτή)

 3. Μάρκος avatar
  Μάρκος 05/11/2009 11:03:13

  Δηλαδή η Καραβασίλη μπήκε μέσω της...ηλεκτρονικής διαβούλευσης, ή μέσω των...αγωνιστικών παρασήμων που είχε; Δεν είναι κακό το πως μπήκε, κακό είναι να μας δουλεύουν όμως με δήθεν αξιοκρατία

 4. o aristos avatar
  o aristos 05/11/2009 22:05:49

  Με Γεωμετρική Πρόοδο οι Γενικοί Γραμματείς


  Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των νέων γενικών γραμματέων των υπουργείων από την κυβέρνηση. Οκτώ ονόματα ονόματα αυτή τη φορά, οκτώ νέοι γενικοί γραμματείς.

  "Η ακολουθία της οποίας κάθε όρος προκύπτει από τον προηγούμενο εάν πολλαπλασιάσουμε με τον ίδιο μη μηδενικό σταθερό αριθμό λ, λέγεται γεωμετρική πρόοδος".

  Τώρα που το σκέφτομαι ο τρόπος που επιλέγονται και ανακοινώνται ακολουθεί γεωμετρική πρόδο με βάση το 2. Πιο συγκεκριμένα την 1η εβδομάδα είχαμε έναν γραμματέα, την 2η δυο, την 3η τέσσερεις και χτές οκτώ.

  Μια χαρά πάμε, υπάρχει σχέδιο, υπάρχει φόρμουλα και όλα γίνονται με μαθηματική ακρίβεια.

  Άρα λοιπόν την επόμενη εβδομάδα θα πρέπει να περιμένουμε άλλους 16 και όπως πάμε μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε τελείωσει....

  http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2009/11/blog-post_4820.html

 5. maquis avatar
  maquis 06/11/2009 00:20:02

  Χα, χα, χα !!! Η Καλτσά μάλλον είναι διαόλου κάλτσα. Η γραμματεας
  Χωροταξίας και Αστικής Ανάπλασης ενεργό μέλος του ΔΣ της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΕ με θητεία 2007-2012. Καλά κάνει. Γιατι άραγε στο βιογραφικό της δεν αναφέρει λέξη; Παρακάτω να τι λέει το site της εταιρείας:
  Terna Board of Directors
  Maria Kaltsa, Independent non-executives director Mrs. Kaltsa holds a bachelor’s degree in architecture from Cooper Union and a graduate degree in architecture from Yale University, and is presently employed as an architect. She was appointed as an independent non executive member of our board in 2007.

 6. Υ. avatar
  Υ. 06/11/2009 00:38:11

  Καλά, τι πίστευες. Ότι ξάχναν από τα βιογραφικά για να στελεχώσουν? Αυτά είχαν καθορισθεί, από τις Ευρωεκλογές και μετά. Η Τέρνα αυτά, ο Μπόμπολας τα άλλα, ο Λαμπράκης τα δείνα και ούτω καθ’ εξής.
  Το κακό είναι όχι μόνο ότι μας περνούν για ιθαγενείς, αλλά το ότι ξέρουν, ότι το ξέρουμε.

 7. maquis avatar
  maquis 06/11/2009 01:16:41

  Διόρθωση: η Καλτσά παραιτήθηκε απο το ΔΣ της ΤΕΡΝΑ τον Ιουνιο 2009. Και ξαναρωτάμε: στο βιογαφικό της μας λέει οτι "Είναι ενήμερη για τους διεθνείς κανόνες και τις πρακτικές άσκησης networking και lobbying και γνώστης της δυναμικής της αλληλεπίδρασης δημόσιου/ιδιωτικού τομέα". Αλλά για ΤΕΡΝΑ λέξη,

  • Υ. avatar
   Υ. @ maquis 06/11/2009 01:27:27

   Παραιτήθηκε τον Ιούνιο. Μετά τις Ευρωεκλογές, όταν μοιράστηκαν τα οφίτσια.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.