#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/07/2011 08:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

8.000.000 ευρώ ζητά ο Θ. Πάγκαλος από τον Ελεύθερο Τύπο!Σε μια χονδροειδή απόπειρα φίμωσης και τρομοκράτησης του Τύπου προχώρησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος καταθέτοντας αγωγή κατά του Ελεύθερου Τύπου, των εκδοτών, της διευθυντικής ομάδας και των συντακτών της εφημερίδας, με την οποία ζητεί το «ευτελές» ποσό των 8 εκατομμυρίων ευρώ ως χρηματική αποζημίωση για δημοσιεύματα που βασίστηκαν σε ακλόνητα ντοκουμέντα!

Η πλήρως αστήρικτη και εκδικητική κίνηση του κ. Πάγκαλου έγινε με αφορμή ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου στις 19 και 20 Απριλίου 2011, με τα οποία αποκαλύπταμε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη για τους «τεμπέληδες» της Ελλάδας. Πρόκειται για μια ομιλία το περιεχόμενο της οποίας αρχικά είχε αποκρύψει και υποχρεώθηκε να παραδεχθεί ύστερα από την παρέμβαση της εφημερίδας μας, αλλά και δημοσιεύματα της τουρκικής «Χουριέτ».

Η προσπάθεια του κ. Πάγκαλου είναι εμφανής. Προσπαθεί να φιμώσει τον Ελεύθερο Τύπο προκαλώντας την οικονομική εξόντωσή του, ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι η εφημερίδα μας κινήθηκε στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής δεοντολογίας καταγράφοντας όλα τα ντοκουμέντα για την υπόθεσή του.

Οσο για το ποσό των 8 εκατομμυρίων ευρώ, που ζητεί αθροιστικά από τον Ελεύθερο Τύπο, τους δύο εκδότες, το διευθυντή, το διευθυντή σύνταξης και τρεις συντάκτες-αρθρογράφους, μάλλον το εκτίμησε με βάση το μέγεθος της προσωπικής και οικογενειακής του περιουσίας και όχι της αντίστοιχης δημοσιογράφων. Παρά το γεγονός ότι η θέση που έχει στην κυβέρνηση του παρέχει άφθονη δημοσιότητα προκειμένου να αναπτύξει τις απόψεις του, όπως και έγινε μέσω της ΕΡΤ και ιδιωτικών καναλιών, τις ημέρες των αποκαλύψεων του Ελεύθερου Τύπου, τώρα προτίμησε να καταφύγει στη Δικαιοσύνη καταθέτοντας αγωγές, με προφανή στόχο την «αυτολογοκρισία» της εφημερίδας.

Ο κ. Πάγκαλος ας μην ανησυχεί. Τις επόμενες ημέρες θα λάβει την πρέπουσα θεσμική απάντηση από τον Ελεύθερο Τύπο προκειμένου να αποκατασταθεί πλήρως η τάξη. Αλλωστε, αυτό είναι ένα χρέος που οφείλουμε πρωτίστως στους αναγνώστες μας.

Σε ό,τι αφορά την αγωγή του κ. Πάγκαλου, ακλόνητα στοιχεία δικαιώνουν πλήρως την εφημερίδα μας για τις αποκαλύψεις της. Ολα ξεκίνησαν στις 18 Απριλίου 2011, όταν κυκλοφόρησε η τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ» με πρωτοσέλιδο τίτλο «Τζίτζικες εσείς (οι Ελληνες), μέρμηγκες εμείς (Τούρκοι)» και βασική φωτογραφία τον κ. Πάγκαλο σε χειραψία με τον Τούρκο δημοσιογράφο. Το ρεπορτάζ για τους εργατικούς Τούρκους και τους τεμπέληδες Ελληνες βασίστηκε σε δηλώσεις του κ. Πάγκαλου στην Κωνσταντινούπολη, τις οποίες κατέγραψε ο συντάκτης της «Χουριέτ» κ. Σεφά Καπλάν.

Ο Ελεύθερος Τύπος αναδημοσίευσε στις 19 Απριλίου, ως όφειλε, το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της «Χουριέτ», ενώ κατέγραψε νυχτερινή ανακοίνωση του κ. Πάγκαλου με την οποία δήλωνε ότι δεν είχε καμία επαφή με εκπροσώπους του τουρκικού Τύπου και διέψευδε κατηγορηματικά ότι είχε κάνει δηλώσεις σχετικά με τους τεμπέληδες Ελληνες. Και όλα αυτά ενώ η «Χουριέτ», η οποία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ελληνα αντιπρόεδρου, είναι έγκυρη και με μακρά παράδοση, είχε δημοσιεύσει φωτογραφία με τη χειραψία του με τον Τούρκο δημοσιογράφο και εκτενές ρεπορτάζ.

Την ίδια ημέρα, ο Ελεύθερος Τύπος ξεκίνησε έναν αγώνα δρόμου για να βρει το ηχητικό ντοκουμέντο με το περιεχόμενο της ομιλίας του κ. Πάγκαλου για τους «τεμπέληδες», την οποία ο ίδιος αρνείτο ότι είχε κάνει. Ευρισκόμενος σε θέση πλήρους σύγχυσης ο κ. Πάγκαλος μέσα σε λίγες ώρες έβγαλε δύο ακόμη ανακοινώσεις. Και ενώ στην πρώτη και τη δεύτερη διέψευδε οποιαδήποτε δήλωση που να προκάλεσε το πρωτοσέλιδο της «Χουριέτ», με την τρίτη ανακοίνωση παραδέχθηκε ότι μίλησε διαψεύδοντας ακόμη και τον εαυτό του.

Ο Ελεύθερος Τύπος, ως όφειλε, δημοσίευσε στις 20 Απριλίου την απομαγνητοφώνηση της ομιλίας Πάγκαλου (την οποία απέκρυβε ο ίδιος και το γραφείο του), που είχε γίνει στα αγγλικά και τη μετάφρασή της στα ελληνικά. Σ’ αυτήν ο αντιπρόεδρος έκανε λόγο «για τα προβλήματα στο δημόσιο τομέα, που επί χρόνια αποφεύγαμε να θίξουμε» και «για το βολικό τρόπο να ζούμε αλλά ταυτόχρονα τεμπέλικο που πρέπει να αντιμετωπίσουμε». Ηταν εμφανές ότι ο κ. Πάγκαλος και ψευδόταν ότι δεν είχε κάνει σχετικές δηλώσεις και είχε μιλήσει για την τεμπέλικη Ελλάδα του δημόσιου τομέα υβρίζοντας εκατοντάδες χιλιάδες υπαλλήλους.

Παράλληλα, σε επιστολή του δημοσιογράφου της «Χουριέτ» προς τον Ελεύθερο Τύπο ο Σεφά Καπλάν τόνιζε ότι δεν μπορούσε να κατανοήσει τους ακριβείς λόγους της διάψευσης του κ. Πάγκαλου στην Αθήνα, ενώ τις απέδιδε στο ότι μπορεί να φοβήθηκε τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης για τα λεγόμενά του.

Το παράδοξο είναι ότι ενώ ο αντιπρόεδρος καταθέτει αγωγή κατά της εφημερίδας μας, την ίδια ώρα επαινεί τη «Χουριέτ» για το ρεπορτάζ της. Συγκεκριμένα, με ανακοίνωση του γραφείου του στις 20 Απριλίου, ο κ. Πάγκαλος αναφέρει τα εξής: «Σχετικά με το ζήτημα της “Hurriyet” και της αξιοπιστίας των γραφομένων της, πρέπει να σημειωθεί ότι η εν λόγω εφημερίδα είναι έγκυρη και με μακρά παράδοση. Το πώς θα διευθετήσει το δεοντολογικό ζήτημα που ανέκυψε με τον τρόπο που ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος παρουσίασε την ομιλία του αντιπροέδρου και την πρόσθεση φράσεων σε εισαγωγικά που ποτέ δεν ειπώθηκαν είναι εσωτερικό της ζήτημα».

Είναι προφανές ότι ο κ. Πάγκαλος με την αγωγή του προσπαθεί να εκφοβίσει τον Τύπο. Θεωρεί ότι με ύβρεις και ψέματα θα πετύχει ασυλία από τη δημοσιογραφική κριτική για τα λεγόμενα και τις πράξεις του. Οι πολίτες όμως γνωρίζουν πια για τα καλά ποιος είναι ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

«Ε.Τ.»

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ataktos avatar
  ataktos 10/07/2011 09:14:55

  μετά απο τέτοιες δηλώσεις αξιωματούχων ..τα ξένα ΜΜΕ δυσφημούν τον λαό μας ... αίσχος !!

 2. anonymous avatar
  anonymous 10/07/2011 10:23:31

  Να του κάνουν ανταγωγή διότι γράφει ψέματα στην αγωγή του και να ζητάνε το ίδιο ποσό για ηθική βλάβη.
  Επίσης έχουν κυκλοφορήσει βιντεάκια στο youtube όπου ο Πάγκαλος έλεγε τα ίδια ΚΑΙ στη Γενεύη. Δε σχετίζεται βέβαια με την Κων/πολη ευθέως είναι ενδεικτικό όμως των απόψεών του. Να χρησιμοποιήσουν τα βιντεάκια ως αποδεικτικά στοιχεία.

 3. Χρήστος Δημάρης avatar
  Χρήστος Δημάρης 10/07/2011 10:50:42

  ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ: Παγκαλούκο μου μέχρι τώρα τα τρώγαμε μαζί. Και από ότι βλέπω βρήκαμε και καινούριες μεθόδους να βγάζουμε τα προς το ζην. Ποιός σε συμβούλεψε; Μήπως ο Βενιζέλος; Θυμάσαι την αγωγή που είχε κάνει εναντίον του Τριανταφυλόπουλου; Εκείνος είχε ζητήσει και τους τόκους υπερημερίας. Εμείς τα 8.000.000 ευρώ τα θέλουμε έτσι ή ζητάμε και τους τόκους υπερημερίας; Και δεν μου λες Παγκαλούκο μου εμείς ζητάμε 8.000.000 ευρώ και καλά κάνουμε. Δεν είναι και μικρό πράγμα η τιμή και η υπόληψη μας. Ο Μανώλης ο Κυπραίος που έχασε την ακοή του από την μανιακή καταδίωξη των ματατζήδων μας πόσα πρέπει να μας ζητήσει;

 4. madprof avatar
  madprof 10/07/2011 11:03:29

  Ο βόθρος έχει πλημμυρίσει και τα λήμματα βγαίνουν ανεξέλεγκτα από τις όποιες οπές βρουν διέξοδο! Οι υπόλοιποι της πολυτελούς πολυκατοικίας περί άλλων τυρβάζουν και πνίγονται και αυτοί όντες υπαίτιοι και εν γνώση τους ! Ίσως είναι η καλύτερη λύση, εδώ που φτάσαμε και λόγω των δομικά ανυπέρβλητων προβλημάτων στατικότητας πλέον, να ανατιναχτεί η πολυκατοικία από τα δύσοσμα και εκρηκτικά αέρια που αναδύονται και να μείνουν τα δομικά υλικά για βοηθητικές - δευτερεύουσες χρήσεις π.χ. real βόθρους στην γείτονα!

 5. tiramola avatar
  tiramola 10/07/2011 11:46:43

  Η "μετάφραση" της δήλωσης Πάγκαλου από την Χουριέτ έγινε πατάτα ολκής για τον ΕΤ.
  Δημοσιογραφική υπερβολή και κομματικοποιημένη δημοσιογραφία.
  Μιά εφημερίδα(ΕΤ) με δημοσιογραφούντες που ποτέ δεν βρίσκουν κάτι μεμπτό στους δικούς τους και παράλληλα είναι αλύπητοι διώκτες των άλλων, των αντιπάλων...
  Και αυτό, όταν πιάνεσαι κορόιδο λόγω του οπαδισμού σου και τρως μυνήσεις για συκοφαντική δυσφήμιση, βαφτίζεται "φίμωση και τρομοκράτιση του Τύπου" του αδέσμευτου και καλά...

  • man8os avatar
   man8os @ tiramola 10/07/2011 12:04:30

   Εσυ τα τρως μαζι με τον Παγκαλο, δεν υπαρχει αλλη εξηγηη πλεον....
   Ακομη και οι υγιεις ΠΑΣΟΚΟΙ σας εγκαταλειπουν και εσεις ακομη εκει. Δεν καταλαβατε ακομη οτι ειστε ζομπι.

  • Χρήστος Δημάρης avatar
   Χρήστος Δημάρης @ tiramola 10/07/2011 13:49:55

   ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ: Είναι μεγάλη ντροπή tiramola για λόγους τιμής να ζητάς να τιμωρηθεί κάποιος άλλος με μερικά εκατομύρια ευρώ. Η ντροπή είναι ακόμα μεγαλύτερη όταν δηλώνεις και σοσιαλιστής. Η ντροπή είναι ακόμα μεγαλύτερη όταν είσαι και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μιας χώρας. Και εδώ όπως βλέπεις και οι δύο αντιπρόεδροι μας έχουν στραφεί με αγωγές τους κατά του τύπου. Έχουν χάσει κάθε μέτρο και έχουν ξεχάσει τα πάντα από το παρελθόν τους.

   • tiramola avatar
    tiramola @ Χρήστος Δημάρης 10/07/2011 14:46:57

    Είναι άλλες οι συνθήκες τώρα.
    Τώρα κυκλοφορούν αφίσσες με καταζητούμενους βουλευτές.
    Τι κατάλαβε ο man8os διαβάζοντας το "ρεπορτάζ" του ΕΤ?

    Πάνε κάποιοι λόγω οπαδισμού, εσκεμμένα, λόγω μακακίας, όπως θες πέστο να φέρουν τον Γκοτζαμάνη από την πίσω πόρτα?
    Η Δημοκρατία πρέπει να προστατευθεί και θα προστατευθεί!

    • Χρήστος Δημάρης avatar
     Χρήστος Δημάρης @ tiramola 10/07/2011 15:34:09

     ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ: tiramola δημοκρατία είναι να γίνεται αυτό που θέλει ο λαός. Αυτή την στιγμή ζούμε μια ανώμαλη κατάσταση. Και την ευθύνη την έχει ο Παπανδρέου και το κόμμα του. Ο λαός δεν θέλει το μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο και το ΠΑΣΟΚ το επιβάλει στον λαό μας. Αυτοί που ο λαός τους βγάζει σε αφίσσες πριν τις εκλογές μας έλεγαν ότι είναι κατά των αποκρατικοποιήσεων και τώρα μας λένε ότι ο πιο καλός σοσιαλιστής είναι ο πιο ακραίος καπιταλιστής!!! Μας κοροιδεύουν κανονικά tiramola. Σε μια μέρα κατήργησαν όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων. Έχουν αφήσει εκαντοτάδες χιλιάδες ανέργους tiramola. Τι περιμένουν; Να τους πούμε και ευχαριστώ;

     • tiramola avatar
      tiramola @ Χρήστος Δημάρης 10/07/2011 17:50:39

      ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, σωστά.
      Όταν γνωρίζει την αλήθεια.
      Αν για παράδειγμα σου λένε ότι το έλλειμμα είναι 4,5%(το έλεγε και ο Σαμαράς κανά δυό μήνες πριν τις εκλογές που έγιναν για να την κοπανήσουν οι άχρηστοι)και αυτό σημαίνει περίπου 10 δις και αποδεικνυέται ότι ήταν σχεδόν 16% άρα περίπου 36 δις, τι θα έπρεπε να κάνει μιά νέα κυβέρνηση?
      Να εφαρμόσει το πρόγραμμά της ή να διασώσει τη χώρα από την χρεοκωπία με μεγάλο κόστος για την κοινωνία αλλά και το ΠΑΣΟΚ που κατά πάσα πιθανότητα θα καταποντιστεί στις επόμενες εκλογές?
      Αλλά αν ακόμα και τύποι σαν εσένα που ασχολούνται με το διαδύκτιο, κάνουν αναρτήσεις κλπ, παριστάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν για το πως φτάσαμε μέχρις εδώ και τα ρίχνουν όλα στον παλιάνθρωπο Παπανδρέου, δεν υπάρχει σωσμός.Αλλά θέλω να δω και σένα και λοιπούς επαγγελματίες της διαμαρτυρίας που μιλάτε στο όνομα του Λαού πόσο μάγκας θα είσαι όταν θα περιμένεις στη ουρά για τη φασολάδα....

     • Χρήστος Δημάρης avatar
      Χρήστος Δημάρης @ tiramola 10/07/2011 19:05:44

      Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ: tiramola η κρίση που περνάμε δεν είναι κρίση χρέους. Είναι κρίση του καπιταλιστικού συστήματος και της παγκοσμιοποίησης. Ο καπιταλισμός είναι ο εχθρός μας. Άκουσες εσύ ποτέ τον Γιωργάκη να μιλά εναντίον του καπιταλισμού; Του φταίει ο Καραμανλής και δεν του φταίει ο καπιταλισμός!!! Και τι μέθοδος είναι αυτή που χρησιμοποιεί; Ομοιοπαθητική; Θα φτιάξουμε πρώτα μια καθαρή καπιταλιστική κοινωνία και μετά θα την ανατρέψουμε;;;

    • Προφήτης avatar
     Προφήτης @ tiramola 10/07/2011 20:32:48

     Ξαναβγήκες από την τρύπα σου για να πλασάρεις το πασοκικό σύνθημα απέναντι στις δίκαιες λαϊκές διαμαρτυρίες : "γκοτζαμάνηδες".
     Προσέξτε, τα σκουλήκια τα τρώνε οι κότες.

 6. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 10/07/2011 11:52:52

  Πολύ εύθικτη βρε παιδί μου η τίμια οικογένεια Παγκάλου...όλες οι αγωγές τους έχουν να κάνουν με χρηματικές αποζημιώσεις. Μάλλον η δική τους προσωπική ηθική μετριέται με χρήμα.

 7. Κώστας avatar
  Κώστας 10/07/2011 12:10:37

  Ο Πάγκαλος μπορεί να είναι χυδαίος και άκρως αντιπαθητικός αλλά αντιθέτως με τους υπόλοιπους πολιτικούς λέει τα πράγματα όπως έχουν.

  Έλα όμως που δεν μας αρέσει να ακούμε την αλήθεια και αντιδράμε! Εμ, δυστυχώς τώρα είναι αργά, εμείς φέραμε την Ελλάδα στο σημείο αυτό (μαζί με τους πολιτικούς) και τώρα πρέπει να πληρώσουμε τον λογαριασμό.

  Δεν γίνεται να ζούμε μία ζωή με δανεικά και να ξοδεύουμε περισσότερα από αυτά που βγάζουμε, αλλά έπρεπε να φτάσουμε στο χείλος του γκρεμού και να χτυπήσει η κρίση την δικιά μας πόρτα για να ξυπνήσουμε.

  Καλά να πάθουμε λοιπόν, ας προσέχαμε!

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Κώστας 10/07/2011 12:58:11

   Αν είσαι ΔΥ σε ΔΕΚΟ καλά τα λες μπα και τα ακούσεις, εμείς οι υπόλοιποι δουλεύαμε παραπάνω από όσα βγάζαμε (μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, ΙΥ και όσοι από τους ΔΥ πραγματικά δουλεύανε). Μην μπερδεύεις την έλλειψη αποτελεσματικότητας του βραδυκίνητου και διαπλεκόμενου κρατικού μηχανισμού και την καλοζωία των αποφοίτων δημοτικού των πεντοχίλιαρων μισθών με την εργατικότητα και τη ζωή που έκαναν οι υπόλοιποι Έλληνες.

  • Αίθρα avatar
   Αίθρα @ Κώστας 10/07/2011 14:00:33

   Eξ ιδίων τα αλλότρια;

  • Punk-αλος avatar
   Punk-αλος @ Κώστας 10/07/2011 14:08:58

   Ο Πάγκαλος λέει τα πράγματα όπως έχουν? Δεν μου λες ο Πάγκαλος δεν είναι αυτός που έβριζε τον Μάνο και τον Ανδριανόπουλο και τους αποκαλούσε "άθλιους νεοφιλελεύθερους" και τώρα που πήρε την εξουσία λέει στον κόσμο τα ίδια ακριβώς πράγματα για τα οποία τους κατηγορούσε?

   Ο Πάγκαλος δεν έλεγε ποτέ τα πράγματα όπως έχουν. Ένας καιροσκόπος της κακιάς ώρας είναι και τίποτα άλλο. Ευτυχώς που οι οπαδοί του Πασοκ δεν έχουν μνήμη, γιατί άμα είχαν ούτε 5% δεν θα παίρνατε στις εκλογές.

  • Χρήστος Δημάρης avatar
   Χρήστος Δημάρης @ Κώστας 10/07/2011 14:10:44

   ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ: Εμείς φέραμε Κώστα την Ελλάδα σε αυτό το σημείο; Καλά να πάθουμε Κώστα; Ας προσέχαμε Κώστα; Εμείς πήραμε τα δανεικά Κώστα; Εμείς ξοδεύαμε περισσότερα από αυτά που βγάζαμε Κώστα; Και δεν μου λες Κώστα: Ας υποθέσουμε ότι είμαστε ένας παλιολαός και τα κάναμε όλα τα παραπάνω που λες. Ο Πάγκαλος γιατί τα έφαγε μαζί μας; Δουλειά του δεν είναι να προστατεύει το δημόσιο χρήμα;

   • Κώστας avatar
    Κώστας @ Χρήστος Δημάρης 10/07/2011 14:48:20

    Μα φυσικά και οι πολιτικοί φέρουν ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης, αλλά δεν φταίνε μόνο αυτοί για την κατάντια της χώρας μας.

    Εμείς σαν πολίτες όμως τι κάναμε τόσα χρόνια;

    Δεν κόβουμε αλλά ούτε και ζητάμε αποδείξεις.
    Δεν δηλώνουμε όλο μας το εισόδημα στην εφορία.
    Έχουμε ζητήσει χάρες και ρουσφέτια από πολιτικό πρόσωπο, από την ευνοική μετάθεση του κανακάρη μας που κάνει την θητεία του (αν δεν έχει ήδη λαδώσει το γιατρό να τον βγάλει γιωτά) μέχρι την "αντικειμενική" πρόσληψη του ανιψιού στο δημόσιο.
    Έχουμε καταβάλει ψευδή έγγραφα και στοιχεία για να πάρουμε αναπηρική σύνταξη ή επιδόματα μαιμού.
    Έχουμε λαδώσει πολεοδομία, εφορία και ελεγκτικούς μηχανισμούς.
    Έχουμε δώσει φακελάκι σε γιατρό.
    Έχουμε χτίσει αυθαίρετο εξοχικό δίπλα στην θάλασσα ή μέσα στο δάσος (για να μην αναφέρω πόσα δάση και βούνα εχουν καεί για να χτυστούν βιλλάρες με πισίνες πάνω και φυσικά κανένας δεν τους έχει πειράξει).
    Εκμεταλλευόμαστε τον κάθε τουρίστα για να βγάλουμε παραπάνω κέρδος.
    Δεν σεβόμαστε τον διπλανό μας και κάνουμε ΌΤΙ γουστάρουμε, είτε αυτό σημαίνει παράνομο παρκάρισμα, μουσική στην διαπασών, περνάμε με κόκκινο, πετάμε σκουπίδια παντού, κτλ.

    Ενάς κοινωνικά, πολιτιστικά και ηθικά τελειωμένος λαός σαν εμάς δηλαδή δεν έχει καμία ευθύνη για την κατάντια της χώρας του, αυτό θέλετε να μου πείτε;

    • Χρήστος Δημάρης avatar
     Χρήστος Δημάρης @ Κώστας 10/07/2011 15:15:57

     ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Κώστα θέλω να σου πω πως ένας λαός γίνεται όμοιος με τους άρχοντες του. Η δημοκρατία μας είναι αντιπροσωπευτική και κατά συνέπεια οι ευθύνες των αντιπροσώπων μας είναι ακόμα μεγαλύτερες. Για την έλλειψη αξιοκρατίας δεν μπορεί να φταίει ένας λαός. Και αν φταίει η ευθύνη του είναι απειροελάχιστη σε σχέση με την ευθύνη των αντιπροσώπων του. Σε τι φταίει ο λαός μας για την ανάληψη των Ολυμπιακών αγώνων και το πάρτυ που συνεχίζεται ακόμα και σήμερα; Μιλάς για δανεικά. Μα εδώ δεν φταίει καθόλου ο λαός μας. Η πλουτοκρατία της χώρας μας χρέωσε τον λαό μας, έκανε την δουλειά της και τώρα ζητά από τον λαό να πληρώσει και τα σπασμένα. Αν τα δανεικά είχαν πάει προς όφελος του λαού, όπως θα έπρεπε να είχαν πάει, σήμερα δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα. Και ένα τελευταίο και πρακτικό ερώτημα. Στο θέτω επειδή μίλησες για τις ευθύνες που έχει ο λαός μας για το φακελάκι. Πρόκειται να κάνω μια εγχείρηση καρδιάς. Να δώσω ή να μην δώσω φακελάκι; Παρακαλώ να απαντήσεις σε αυτό το τελευταίο μου ερώτημα.

    • Φρίξος avatar
     Φρίξος @ Κώστας 11/07/2011 19:37:28

     Καταρχήν αντιπροσωπευτική δημοκρατία έχουμε όταν το προεκλογικό πρόγραμμα ενός κόμματος, αποτελεί Δ έ σ μ ε υ σ η, για την μετεκλογική κοινοβουλευτική πορεία του, (στην οποία δέσμευση, μήπως θα πρέπει να σκεφτούμε να επιβάλλονται και ποινικές ρήτρες διαφορετικά) και όχι, αυτό που συμβαίνει στην αντιπολίτευση να το παίζουμε σοσιαλιστές και όταν πάρουμε την εξουσία να εφαρμόζουμε την πιο σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική που γνώρισε ποτέ η Ευρώπη.
     Και όλοι εσείς οι δήθεν υπέρμαχοι του κοινοβουλευτισμού ανεξάρτητα των πολιτικών τοποθετήσεων σας, έπρεπε να ζητάτε αυτό: Να εφαρμόζονται οι προεκλογικές δεσμεύσεις, διαφορετικά να παραιτείται η κυβέρνηση και να γίνονται εκλογές, γιατί τότε μόνο έχουμε κοινοβουλευτική δημοκρατία και πραγματικά ο λαός ευθύνεται για τους κυβερνήτες του.
     Εδώ σήμερα φτάνουμε να εκμαιεύεται η ψήφος, εξαπατώντας τον λαό και αυτά που εφαρμόζονται να είναι τελείως αντίθετα με το συμφέρον της χώρας την οποία τοποθετούν στο γύψο για άγνωστο το πόσα χρόνια. Δηλαδή μιλάμε για "κοινοβουλευτικό" πραξικόπημα.

    • Φρίξος avatar
     Φρίξος @ Κώστας 11/07/2011 20:06:51

     Επιπλέον να επισημάνω και το εξής : Εαν είμαστε ένας τόσο διεφθαρμένος λαός, όπως λέτε, γιατί δεν λαδώνουμε και τα κατώτερα στελέχη του ιδιωτικού τομέα για να κάνουμε "τις δουλειές μας" κι αν ισχυριστείτε πως τα λαδώνουμε και αυτά, τότε γιατί τα ιδιωτικά νοσοκομεία δεν είναι προβληματικά, οι ιδιωτικές ασφάλειες, που θα το μάθει ο Βγενόπουλος π.χ. αν λαδώσω τον διευθυντή του τοπικού υποκαταστήματος για να βολέψω τον κανακάρη μου στη marfin ;
     Γιατί απλούστατα, εκεί υπάρχει διοίκηση και έλεγχος, και αντικειμενικά κριτήρια για τους διορισμούς, κι ακόμα αυστηρότερα κριτήρια για τους διορισμούς των διευθυντών (κι όχι όπως συμβαίνει με τον ΑΣΕΠ, να ζητάμε διδακτορικά για τις κατώτερες θέσεις, και για τις θέσεις των διευθυντών, να διορίζουν οι δημάρχοι και οι υπουργοί τους κολλητούς τους, ή τίποτα τραπεζίτες της goldman sachs, που όλως τυχαίως διαχειρίζονται και το δημόσιο χρέος.)

 8. xriteo avatar
  xriteo 10/07/2011 12:28:52

  Δεν σε πιανω!!!!!!

 9. δημης avatar
  δημης 10/07/2011 14:09:54

  ΠΡΟΣ...6 ΕΥΡΩ ΤΟ..ΚΙΛΟ....1.000.000.......ΚΙΛΑ....
  -ΠΑΝΤΩΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ...ΚΕΡΔΙΣΕΙ 1 ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΠΠΟΥ .......(ΑΦΟΥ ΤΑ...ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ....)

 10. Παστός Αστός avatar
  Παστός Αστός 10/07/2011 14:41:42

  Το κείμενο που αναρτήθηκε στη διαδικτυακή επίθεση στην ιστοσελίδα της Βουλής
  http://www.secnews.gr/archives/16631


  Σχεδόν 40 χρόνια απο τότε που ήσουν πάνω στα κάγκελα του Πολυτεχνείου.
  Τίμιος και δίκαιος ο αγώνας σου τοτε. Τότε που σαν νέος είχες ονειρα και μέλλον.
  Εγώ πάλι, δεν έχω τίποτα.Μου πήρες τα όνειρα και το μέλλον.


  Δεν μιλάω στους πολιτικούς. Αυτοί είναι ανάξιοι λόγου εδώ και χρόνια.
  Σε εσένα που τους βγάζεις μιλάω. Το ξέρεις πως είναι ανίκανοι, αλλα τους ξαναβγάζεις.
  Τους βγάζεις γιατί είναι γιοί, ανηψιοί και κόρες. Γιατί έχεις μείνει ακόμα στον εθνικό διχασμό.
  Γιατί το λέει το κόμμα. Γιατί βολεύτηκες εσύ και το τεμπέλικο παιδί σου στο δημόσιο.
  Αλλα γιατί να νοιαστείς; Όλα πήγαιναν καλά. Τα είχες όλα.
  Τον φραπέ σου, την ομάδα σου, τα μεσημεριανάδικα σου και ένα βουλευτή να γλείφεις.


  Και τώρα πέφτεις απο τα σύννεφα...
  Φταίνε οι ξένοι λες. Φταίνε οι άλλοι .Παντα οι άλλοι. Ποτέ εσύ!
  Τα βάρη απο τα δικά σου λάθη τα φορτώνεις σε εμένα. Στην γενιά των είκοσι και των τριάντα.
  Τη γενία που δουλευει για 600 ευρω, και περιμένεις να σου πληρώσει τον φουσκωμένο μισθό, την σύνταξη και το εφάπαξ.
  Που περιμένεις να σου συντηρεί τον γιόκα σου, μην τυχόν και χάσει την δουλειά του στο δημόσιο
  και αναγκαστεί επιτέλους να παράγει.


  Για εμένα προφανώς δεν σε νοιάζει.
  Εγώ είμαι πολίτης β' κατηγορίας. Άλλωστε είμαι εδω μόνο για να σε συντηρω.

  Αρκετά οι επιλογές σου, μου παγίδεψαν το μέλλον.
  Όταν έρθει η ώρα να ψηφίσεις, κάτσε στο σπιτι σου.
  Ασε εμενα να αποφασίσω για εμένα, χωρίς τον κομματικό σου "θόρυβο".


  @300

  Γίνεστε τσαρλατάνοι οταν κόβετε με ευκολία τις συντάξεις των 400 ευρώ, αλλά τρέμετε μην χάσετε το κομμάτικο σας κράτος.
  Είναι εξοργιστικό να διαμαρτύρεστε για τα αυγά και τα γιαούρτια ως μορφή βίας, οταν τα ΜΑΤ σαπίζουν τον κόσμο στο ξύλο.


  Υ.Γ. Κάτι που οι σύγχρονοι "υπερπατριώτες" ίσως μπορούν να απαντήσουν..

  Κάτι ψιθύριζε χαμογελώντας ο Markus Wolf πριν ξεψυχήσει. Αναρωτιόταν πως γράφεται η "Νίκη" στα Βελγικά..

 11. Κώστας avatar
  Κώστας 10/07/2011 18:32:06

  30/10/2009. Συνέντευξη Πάγκαλου:

  "-Τι συνέβη στο υπουργείο και στην κυβέρνηση όταν φύγατε εσείς;

  «Νομίζω ότι φεύγοντας εγώ από το υπουργείο επικράτησε ένας κύκλος συμβούλων, διανοουμένων, δημοσιογράφων ­ ορισμένοι από αυτούς εξαιρετικά αφελείς και άλλοι, θα μου επιτρέψετε να πω, λίγο ως πολύ ύποπτοι. Οχι ότι δεν είναι καλοί πατριώτες ή ότι δεν είναι καλοί Ελληνες· απλώς είναι οι άνθρωποι που θεωρούν ότι το εθνικό συμφέρον εξυπηρετείται με το να κολλάς όσο μπορείς πιο κοντά στην άρχουσα και κυρίαρχη υπερδύναμη ­ στους Αμερικανούς δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση. Υπήρχε πάντα αυτή η άποψη αλλά δεν περνούσε σε μένα...».

  ­ -Ποια άποψη;

  «"Πού να σηκώσεις τώρα το κεφάλι σου στις ΗΠΑ... Θεωρώ ότι οι επιδείξεις καλών προθέσεων στερούνται σοβαρότητας, μειώνουν το κύρος της χώρας και τον σεβασμό που πρέπει να εμπνέει η χώρα στους άλλους».

  ­- Τα χρόνια που ήσασταν εσείς στο υπουργείο υπήρχαν αυτοί οι «συμβουλάτορες»;

  «Οι τύποι αυτοί εμφανίστηκαν μόλις έκλεισα εγώ πίσω μου την πόρτα... Δεν υπήρχαν πριν. Ούτε από το πεζοδρόμιο έξω από το υπουργείο δεν περνούσαν αυτοί».

  -­ Αυτοί δηλαδή είναι η αυλή του κ. Γιώργου Παπανδρέου;

  «Ναι. Με το που ανέλαβε εμφανίστηκε ένα σύνολο ανθρώπων που δεν μιλάνε καν καλά ελληνικά ­ διότι είναι Ελληνοαμερικανοί ­, πράγμα που βεβαίως σοκάρει τους πάντες μέσα στο υπουργείο. Οι διπλωμάτες γελάνε... "Στους διαδρόμους του υπουργείου" λένε "επίσημη γλώσσα είναι η αγγλική με αμερικάνικη προφορά". (γέλια) Οχι ότι η χρήση της αγγλικής αποτελεί κανενός είδους ένδειξη για μειωμένη εθνική συνείδηση, αλλά το να υπηρετείς στο υπουργείο Εξωτερικών μιας χώρας και η μητρική σου γλώσσα να είναι άλλη οπωσδήποτε σοκάρει».

  -Πώς εξηγείτε το γεγονός ότι μόλις έκλεισε το «θέμα Οτσαλάν» έστειλε αυτή την επιστολή στον Πρωθυπουργό, στην οποία ούτε λίγο ούτε πολύ ζητούσε διαφάνεια στην αποτίμηση των χειρισμών;

  «Νομίζω ότι ήταν μια ανόητη επιστολή, διότι αυτό που έλεγε ήταν μια ανοησία. Ελεγε να χειριστούμε το θέμα με διαφάνεια...».

  ­ -Και σας τι σας ενόχλησε αυτό;

  «Γράφοντας ο κ. Παπανδρέου ­ ανοήτως ­ κάτι τέτοια, μαζί με μερικά άλλα αφελή και παιδαριώδη, υπαινισσόταν ότι εμείς δεν είμαστε υπέρ της διαφάνειας ή ότι θα μπορούσαμε να συμμετέχουμε σε κάτι αδιαφανές... Αλλά εγώ οπαδός της διαφάνειας και της νομιμότητας είμαι και ήμουν σε όλη μου τη ζωή. Δεν είχα χρηματίσει ποτέ σε παρακρατικούς κύκλους και σε κύκλους που λατρεύουν τη βία και την παρανομία. Αν κινήθηκα μαζί με τους άλλους συναδέλφους μου και με τον Πρωθυπουργό έτσι όπως από κοινού κινηθήκαμε, το κάναμε επειδή θέλαμε να απαλλάξουμε τη χώρα από αυτόν τον θανάσιμο κίνδυνο: την παρουσία του Οτσαλάν σε ελληνικό έδαφος. Αυτό έπρεπε να το καταλάβει ο κ. Παπανδρέου και να μην έρθει εκείνη την ώρα ­ τη δύσκολη για όλους ­ να φερθεί με αυτόν τον αφελή τρόπο. Είναι κάτι που δεν πρόκειται να του το συγχωρήσω ποτέ, διότι το θεωρώ πολύ κακή πράξη και ανέντιμη».

  - Τελευταία είχατε μια συνάντηση με τον κ. Παπανδρέου και μετά βγήκατε και εσείς και αυτός και μιλήσατε για «μια παλιά φιλία που διατηρείται»... και άλλα τέτοια...

  «Εγώ δεν είμαι φίλος του κυρίου Παπανδρέου ούτε υπάρχει καμία προοπτική να γίνουμε φίλοι στο μέλλον. Αλλά είμαστε υπεύθυνοι πολιτικοί άνδρες και δημόσια πρέπει να συμπεριφερόμαστε όπως αρμόζει σε υπεύθυνους πολιτικούς άνδρες». "


  Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για την θέση του Αντιπροέδρου στην κυβέρνηση του αίσχους.
  http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=114757

 12. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 10/07/2011 18:38:31

  Αυτά τά θέλει σέ μετρητά ή επιταγή,τόσες μούντζες πού έχει φάει δέν τού
  φθάνουν??Η απληστία του θά τόν εξοντώσει...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.