#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/10/2011 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

5.600 ευρώ θα κοστίσει σε κάθε οικογένεια το 2011 το Ταμείο Ανικανότητας του ΠΑΣΟΚTo 14% του μέσου οικογενειακού εισοδήματος κλέβει από τις τσέπες μας ο Ευ. Βενιζέλος μόνο με τα μέτρα που έλαβε για το 2011, στα οποία περιλαμβάνεται η έκτακτη εισφορά το χαράτσι στα ακίνητα κ.λπ.

Κάθε νοικοκυριό θα προσφέρει στο ταμείο ανικανότητας του ΠΑΣΟΚ ένα ποσό της τάξης των 5.600 ευρώ φέτος, το οποίο έρχεται να προστεθεί σε ανάλογες απώλειες πέρυσι. Άδηλο  είναι το μέλλον για το 2012 καθώς θα πρέπει να περιμένουμε το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και τα νέα

χαράτσια που θα επιβληθούν σε συνδυασμό με το ενιαίο μισθολόγιο που για ορισμένους δημοσίους υπαλλήλους αφαιρεί έως και το 50% των μισθών τους.

Και όλα αυτά χωρίς ακόμη να έχουμε πραγματική γνώση της κατάστασης που θα δημιουργηθεί από ένα μικρό, μεσαίο ή μεγάλο κούρεμα του ελληνικού χρέους. Ούτε φυσικά μπορούμε να προβλέψουμε ποιες θα είναι οι απώλειες σε μισθούς και συντάξεις από ένα νέο πρόγραμμα λιτότητας που σίγουρα θα επιβληθεί.

Ο λογαριασμός των δύο ετών είναι δυσβάσταχτος και κυρίως άδικος διότι μια σειρά από φόρους και επιβαρύνσεις επιβλήθηκαν την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση περικόπτει τους μισθούς, οδηγεί σε χιλιάδες απολύσεις και επομένως σε στρατιές ανέργων και σε όσους μένουν στη δουλειά, κάνει απίστευτες περικοπές.

Μάλιστα, κάτω από τις εντολές της τρόικας, όχι μόνο βάζει χέρι στους μισθούς του δημοσίου, αλλά και με το άρθρο 37 δίνει στους

επιχειρηματίες το πράσινο φως για να προχωρήσουν σε εργασιακό μεσαίωνα με ευέλικτες μορφές εργασίας και αμοιβές πείνας. Πριν λίγες ώρες ανακοινώθηκε για παράδειγμα ότι ακτοπλοϊκή εταιρεία ζήτησε από τους εργαζόμενους μείωση μισθού 60% και δύο ημέρες εργασίας την εβδομάδα.

Ο εφιάλτης είναι εδώ και είναι πραγματικός. Αλλά δυστυχώς είναι μόνο η αρχή του. Το 2012 η μείωση του αφορολόγητου στα 5.000 ευρώ, βάζει στο τσεπάκι της εφορίας ακόμη και τους χαμηλόμισθους ενώ την

επόμενη χρονιά θα «τρέχουν» η έκτακτη εισφορά για τα εισοδήματα του 2010, θα έλθει το φθινόπωρο η έκτακτη εισφορά για τα εισοδήματα του 2011 ενώ από τον Ιανουάριο θα γίνει προκράτηση της έκτακτης εισφοράς για τα εισοδήματα του 2012. Αν κάποιος έχει να πληρώσει και πρόστιμα για ημιυπαίθριους ή αυθαίρετα την έβαψε.

Φυσικά θα τρέχει και η δεύτερη δόση του χαρατσιού για τα ακίνητα που θα έλθει τοΦεβρουάριο μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ.

Με κουτσουρεμένους μισθούς και συντάξεις και με τόσους φόρους να πρέπει να πληρωθούν μιλάμε για πραγματική αιματοχυσία

για τους Ελληνες.

Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα των FT που υπολογίζει ότι η μείωση του εισοδήματος θα είναι στα 5.400 ευρώ για κάθε οικογένεια. Τα ποσά αυτά, τονίζουν οι FT είναι ακριβώς διπλάσια από τα αντίστοιχα μέτρα σε Πορτογαλία και Ιρλανδία και τριπλάσια

από τα μέτρα που πάρθηκαν στην Ισπανία.

Ακόμα χειρότερα, όπως λένε οι FT τα μέτρα πάρθηκαν στην Ελλάδα, χωρίς

ταυτόχρονα να ληφθούν οι απαραίτητες χρονικές προθεσμίες για τις απαιτούμενες δομικές αλλαγές προκειμένου να αναθερμανθεί η οικονομίας.

Όσο για το μέλλον; Μόνο τα επιτόκια δανεισμού της Ελλάδος αναμένεται να αυξηθούν κατά 77% έως το 2015, είναι προφανές πως θα απαιτηθούν περαιτέρω περικοπές δημοσίων δαπανών αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση του χρέους, ακόμα δε μεγαλύτερες αν συμπεριληφθεί και η μείωση του ελλείμματος.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 20/10/2011 09:25:13

  Η απόδειξη της πλήρους αποτυχίας της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - Παπανδρέου

 2. sintonistis avatar
  sintonistis 20/10/2011 10:04:58

  14% μονο? ειναι πανω απο 35% οι μειωσεις στους μισθους

 3. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 20/10/2011 10:34:21

  Ευτυχώς που πατάσσει τη φοροδιαφυγή ο Μέγας Προβλέπτης επί των Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Και ευτυχώς που έχουμε τη διαβόητη Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων να προστατεύει τους μεγαλοφοροφυγάδες (προστέθηκαν και αυτοί στον κατάλογο των προστατευομένων της, μετά τους παιδεραστές).
  Θα ήθελα να ακούσω τον Σαμαρά να δεσμεύεται ότι θα καταργήσει αυτή την άθλια αρχή και οι χαρτογιακάδες της, νομικοί και γραμματείς, που σιτίζονται από τους φόρους μας, θα αναζητήσουν απασχόληση στην ελεύθερη αγορά. Ορίστε μία πραγματικά καλή προσπάθεια μείωσης του δημόσιου τομέα.
  Θυμάμαι μου έλεγε συγγενικό μου πρόσωπο ότι στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου τους είχαν πρήξει κυριολεκτικά για να τους επιτρέψουν (η Αρχή!!!) να τοποθετήσουν κάμερες για λόγους ασφαλείας! Έγγραφα επί εγγράφων!
  Κλείσιμο η άθλια Αρχή των παιδεραστών και των μεγαλοφοροφυγάδων και οι υπάλληλοί της να πάνε να βρουν δουλειά σε δικηγορικά γραφεία.

 4. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 20/10/2011 11:30:53

  Loménie de Brienne: Γάλλος ρωμαιοκαθολικός επίσκοπος, ο τελευταίος υπουργός Οικονομικών του Παλαιού Καθεστώτος (πριν τον Necker). Για να γλιτώσει το τομάρι του κατά την Επανάσταση έφτασε στο σημείο αρχικά να ομώσει στο επαναστατικό σύνταγμα, στη συνέχεια να αποκηρύξει και τον χριστιανισμό. Επειδή όμως την προδοσία πολλοί ηγάπησαν, αλλά ουδείς τον προδότη, τον έχωσαν στη φυλακή κατά την Τρομοκρατία και, δειλιάζοντας μπροστά στην ιδέα της γκιλοτίνας, ο αποστάτης κληρικός κατάπιε δηλητήριο που είχε κρυφά μαζί του.
  Τα βιογραφικά τα αναφέρω μήπως και τυχόν διαβάσει το σχόλιό μου ο κ. Βενιζέλος. Η ιστορία αποτελεί πάντα πηγή έμπνευσης και προειδοποιήσεων.

  Σήμερα, του αγίου μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου, γιόρταζε ο αοίδιμος Αρτέμης Μάτσας, γνωστός για την αθάνατη ρήση του "οι Γερμανοί είναι φίλοι μας". Ευχόμαστε, λοιπόν, χρόνια πολλά στον Μπάμπη Παπαδημητρίου, στον Άρη Πορτοσάλτε, στη Μιράντα Ξαφά και πάνω από όλα, στον εξοχώτατο, κληρονομικώ δικαίω, οιονεί "Πρωθυπουργό" της Ελλάδας.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ ΒΙΣ 20/10/2011 11:35:52

   Ψάχνοντας μόλις τώρα στο διαδίκτυο ανακάλυψα ότι την επίμαχη φράση δεν την είπε ο Αρτέμης Μάτσας, αλλά ο Δήμος Σταρένιος. Η ειδίκευση όμως του Αρτέμη Μάτσα σε άγαν "γερμανόφιλους" ρόλους, με την ειδικότητα του χαφιέ, καθιστά επίκαιρες τις ευχές μου στα παραπάνω πρόσωπα της σύγχρονης πραγματικότητας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.