#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/01/2008 16:18
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

5.000.000 αναζητούν ιδιοκτήτη

 Στη στήλη του στη σελίδα 74 στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ο Θέμος Αναστασιάδης παραδέχεται σήμερα ότι η ΥΠΕΕ (πρώην ΣΔΟΕ) του ζήτησε να δώσει εξηγήσεις, για το θέμα των 5.000.000 και του έστειλαν μάλιστα κλήση για «έλεγχο εισοδημάτων» στις 31 Δεκεμβρίου (!). Όπως προσθέτει ο ίδιος η κλήση εστάλη «λίγες ημέρες αφού είχα καταθέσει για την υπόθεση Τσέκου, λέγοντας ότι δεν σκοπεύω να μεταβληθώ σε μάρτυρα κατηγορίας». Τι μας λέει δηλαδή, αν καταλάβαμε καλά; Ότι τον πίεζε η κυβέρνηση για να γίνει μάρτυρας κατηγορίας κι αυτός αντιστάθηκε σθεναρά και του έστειλαν τον ΣΔΟΕ για συμμόρφωση;

Αν όμως ο ίδιος υπονοεί τέτοια πράγματα, τότε μάλλον δικαιούνται και όσοι ασχολήθηκαν με το θέμα να γράφουν άλλα χειρότερα, όπως σήμερα το ΠΑΡΟΝ, που γράφει: «Όταν έσκασε το θέμα με το λογαριασμό του, ο Θ. Αναστασιάδης έστειλε μήνυμα στο Μαξίμου, ζητώντας να κλείσει η υπόθεση και αυτός θα ήταν πρόθυμος για «διευκολύνσεις». Αλλά ο Καραμανλής, όταν ενημερώθηκε σχετικά , αρνήθηκε λέγοντας «όχι η έρευνα θα προχωρήσει κι ότι βγει».

Δηλαδή, το ΘΕΜΑ έφτασε στον Πρωθυπουργό; Υπάρχει όπως μυριζόμαστε ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ και επιμένουμε στα γεγονότα που παρουσιάσαμε εδώ:  Ο κ. Αναστασιάδης κατέθεσε σε δύο ισόποσες δόσεις τα 5.000.000 τον Ιούλιο του 2007. Επειδή όμως δεν μπορούσε να δικαιολογήσει την προέλευσή τους, η τράπεζα BNP Paribas ενημέρωσε αμέσως την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (ΥΠΕΕ) και την Αρχή για το Βρώμικο Χρήμα του Γ. Ζορμπά. Η ΥΠΕΕ, όμως, εδέησε να στείλει κλήση στον κ. Θέμο για να δώσει εξηγήσεις μόνο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, έντεκα μέρες μετά την απόπειρα του Ζαχόπουλου. Επικεφαλής της ΥΠΕΕ είναι ο άνθρωπος του Μαξίμου και πρώην στενός συνεργάτης του κ. Ζαχόπουλου στο ΥΠΠΟ, κ. Σπ. Κλαδάς, το όνομα του οποίου έχει επίσης αναφερθεί στην ιστορία της Εύης Τσέκου.

Και ρωτάμε: Αν στη θέση του κ. Αναστασιάδη ήταν ένας συνήθης επιχειρηματίας δεν θα τον είχαν ήδη προσάγει βιαίως; Ποιος είναι άραγε ο φημολογούμενος και ως «άνθρωπος» του κ. Αλογοσκούφη επιτελής της ΥΠΕΕ που έχει αναλάβει το χειρισμό της υπόθεσης Αναστασιάδη; Ποιες άλλες υποθέσεις έχει αναλάβει; Έπαιξαν τελικά ρόλο και ποιο τα 5.000.000 στην υπόθεση Ζαχόπουλου; Κι αυτός ο Ζορμπάς τι κάνει; Δεν αφήνει λίγο τα ομόλογα για να ασχοληθεί με την επικαιρότητα;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιάννης Αγιάννης avatar
  Γιάννης Αγιάννης 13/01/2008 21:42:11

  Είναι περισσότερο από φανερό πλέον, πως η παρούσα συντονισμένη και διαρκώς κλιμακούμενη επίθεση λάσπης κατά της πρώτης σε κυκλοφορίας Κυριακάτικης εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» και ενός εκ των εκδοτών της, του Θέμου Αναστασιάδη, αποτελεί προϊόν σκευωρίας- όπως και σημειώνεται στην έκτακτη έκδοση της εφημερίδας, η οποία θα κυκλοφορήσει αύριο ξημερώματα. Πρόκειται για μία σκευωρία που έχουν εξυφάνει με τα διαπλεκόμενα έντυπα και κανάλια τους, Συγκροτήματα- παραδοσιακοί εκβιαστές, ληστές και τρομοκράτες του δημοσίου βίου της Ελλάδας και ΚΥΠατζίδικα έντυπα. Αυτοί οι τύποι (ή για να μιλήσουμε ορθότερα, αυτά τα συμφέροντα) επιχειρούν με τη στοχοποίηση του «Πρώτου Θέματος» και του Θέμου, να ποδηγετήσουν τη Δικαιοσύνη και την Κυβέρνηση και να εξοντώσουν αυτήν την εφημερίδα και αυτόν τον άνθρωπο που… όχι μόνον τους πήρε τα σώβρακα στον ανηλεή εκδοτικό ανταγωνισμό που γίνεται στα ΜΜΕ όσον αφορά κυκλοφορίες, αξιοπιστία και ισχύ, αλλά και στέκεται εμπόδιο στα διάφορα ύπουλα σχέδιά τους για διαμόρφωση σύμφωνα με τα συμφέροντά τους, του δημοσίου - πολιτικού, οικονομικού, κοινωνικού - βίου της Ελλάδος (βλ. Εξοπλισμούς, εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, μυστικές συμφωνίες κυβέρνησης για υποκλοπές, ξεπούλημα εθνικών θεμάτων, κλπ.).
  Οι κατευθυνόμενες σε βάρος του Θέμου διαρροές, από πηγές και αυτών των συμφερόντων αλλά και από εκπροσώπους τους οι οποίοι συμμετέχουν στην κυβέρνηση, σε συνδυασμό με τις αφόρητες πιέσεις που φέρεται να ασκήθηκαν στην (έγκλειστη - και μάλλον αδίκως, κατά πως λένε οι νομικοί κύκλοι - για περισσότερο από τρεις εβδομάδες στον Κορυδαλλό) κατηγορούμενη Εύη Τσέκου για να «φωτογραφίσει» ως κομιστή του dvd στο Μαξίμου, τον Θέμο, συνθέτουν ένα σκηνικό νοσηρό. Ένα σκηνικό που δεν στηρίζεται ούτε στη λογική αλλά ούτε και στα στοιχεία. Και που αποτελείται από νομικώς μεμπτά εννοιολογικά άλματα και υπονοούμενα που μόνο σε εφημερίδες και κανάλια που θέλουν να λογίζονται «αμιγώς ενημερωτικά και αξιόπιστα», δεν συνάδουν.
  Κάπως έτσι, θέτω ερωτήματα:

  1. Από ποια ακριβώς στιγμή απέκτησαν βαρύνουσα αξιοπιστία οι ισχυρισμοί της γυναίκας που δήλωσε στον ανακριτή πως «ουδέποτε είχα σχέση με τον κ. Ζαχόπουλο» και η οποία αρνήθηκε πως βιντεοσκόπησε ή διακίνησε οποιοδήποτε υλικό από προσωπικές της στιγμές με τον πρώην γενικό γραμματέα;

  2. Τα διάφορα… κουκουλοφόρα Συγκροτήματα διαρρέουν πως ο Θέμος δήθεν έδωσε το dvd στον Ανδριανό, επικαλούμενα δύο σενάρια.

  Σύμφωνα με το πρώτο σενάριο, ο Θέμος το έδωσε επειδή «συναλλάσσεται» με την κυβέρνηση. Μα, γιατί κρίνουν πάντα εξ ιδίων τα αλλότρια; Κι επειδή ο Θέμος- σε αντίθεση με εκείνους- ούτε έργα έχει πάρει, ούτε μπερδεμένος σε κατασκευές ή σε προμήθειες είναι, ούτε «δώρα» από κοινοτικά πλαίσια στήριξης, από τον εθνικό κορβανά ή από μυστικά κονδύλια του ΥπΕξ έχει πάρει, σκέφτηκαν το εξής φοβερό: ότι τους δίνει DVD επειδή… τον ψάχνει το ΣΔΟΕ για ένα θέμα σχετικά με 5 εκατομμύρια ευρώ. Το θέμα αυτό όμως είχε κυκλοφορήσει παρασκηνιακά πολλές εβδομάδες προτού το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» «φάει» τον Μαγγίνα και τινάξει στον αέρα τα πονηρά σχέδια της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. Θα το έκανε ποτέ αυτό κάποιος που είχε κάτι να κρύψει ή να «βολέψει» και ήθελε να τα έχε καλά με την κυβέρνηση;! Δεν μοιάζει τυχαίο εξάλλου, πως η Εφορία κάλεσε τον Θέμο για «έλεγχο των εισοδημάτων σας» στις… 31 Δεκεμβρίου 2007, λίγες ημέρες μάλιστα αφού ο Θέμος καταθέσει για την υπόθεση Τσέκου, λέγοντας ότι δεν σκοπεύει να μεταβληθώ σε μάρτυρα κατηγορίας…
  Σύμφωνα με ένα δεύτερο, ακόμα πιο ραδιούργο και νομικώς επιλήψιμο σενάριο (που διαρρέει κυρίως το Μέγκα), ο Θέμος «φωτογραφίζεται» ως «εγκέφαλος σπείρας που εκβίαζε τον… πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή» και γι' αυτό- τάχα μου- έστειλε την κασέτα στο Μαξίμου. Τρελά πράγματα. Από την πρώτη στιγμή της κυκλοφορίας του το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» αποκαλύπτει όλα εκείνα που οι άλλες εφημερίδες είτε δεν μπορούν να αποκαλύψουν είτε κουκουλώνουν. Από το σκάνδαλο του «διδακτορικού» της Νατάσας και της παράνομης ανάκρισης και βασανισμού των Πακιστανών, έως τον ξαφνικό πλουτισμό του ζεύγους Ρουσσόπουλου, και την εγκληματική αμέλεια και αδιαφορία της κυβέρνησης στις πυρκαγιές του καλοκαιριού, και από την ξεφτίλα της κυβερνητικής πολιτικής σε σχέση με το Σκοπιανό και τα ελληνοτουρκικά, έως το αναψυκτήριο του Μαγγίνα, το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» πάντα τα έβγαζε όλα στο φως. Προσπαθώντας βέβαια να φάει όσο το δυνατόν λιγότερες αγωγές, επειδή όταν είσαι «καθαρός» δεν θέλει παρά ελάχιστες απροσεξίες- όσο δίκιο κι αν έχεις επί της ουσίας- προκειμένου να καταλήξεις οικονομικά εξοντωμένος και άρα άχρηστος. Γι' αυτό και η εμπλοκή του Θέμου, της ψυχής της εφημερίδας, στην παρούσα υπόθεση, αρχίζει και τελειώνει με τα όσα εκείνος δήλωσε στην κατάθεσή του στον ανακριτή. Τέλος.

 2. Aris. A avatar
  Aris. A 14/01/2008 14:29:51

  Τα πανάκριβα τζιπ, οι βίλες, τα πούρα και τα ουίσκια στις σουίτες του Καραισκάκη με έντιμη και συνεπή δουλειά βγαίνουν? Γνωστός ο Αναστασιάδης τσιράκι του Κόκκαλη, στυλοβάτης του Σημίτη με λάσπη εναντίον του Καραμανλή και Σπηλιωτόπουλου και τώρα που βλέπει ότι ο Καραμανλής δεν είναι τόσο περαστικός όσο φαντάζονταν έριξε γέφυρες. Ανεξάρτητη και έντιμη δημοσιογραφία στο πλευρό του λαού και των φτωχών σου υποκλινόμαστε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.