#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/09/2013 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

39 χρόνια ΠΑΣΟΚ. "Να ζήσουμε να το θυμόμαστε"Η Ελλάδα ζει ιστορικές αλλά και συγκινητικές στιγμές. Σήμερα,Τρίτη 3 του Σεπτέμβρη, το ΠΑΣΟΚ έχει γενέθλια.Δεν ξέρουμε αν θα κόψουν τούρτα και αν ο Βενιζέλος θα σβήσει τα 39 κεράκια. Αλλωστε, τι κεράκια να σβήσουν στη... Δημοκρατική παράταξη. Αφού και το καντηλάκι τους έχει σωθεί και το τάμα με μια λαμπάδα 39 μέτρων να στείλουν στην Παναγία, αυτή δεν πρόκειται να κάνει κανένα θαύμα. Ο νεκρός είναι νεκρός, πάνε αιώνες από τότε που «αναστήθηκε» ο Λάζαρος.

39 χρόνια μετά την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ από τον Ανδρέα Παπανδρέου, είναι γεγονός ότι έχει δημιουργηθεί μια ολόκληρη ιστορία. Είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι το κόμμα αυτό είναι κομμάτι της μεταπολιτευτικής πολιτικής ιστορίας της χώρας καθώς κυβέρνησε σχεδόν 20 χρόνια κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Τώρα αν την κατέστρεψε, αυτό το πιστεύουν πολλοί.

Η πλάκα είναι ότι ότι σήμερα, 39 χρόνια μετά, η κόρη μας η σοσιαλίστρια έχει γίνει... γεροντοκόρη που έμεινε στο ράφι και κανείς δεν την θέλει. Απεγνωσμένα, λοιπόν, οι φτωχοί συγγενείς θα μαζευτούν πάνω από το σταφιδιασμένο πρόσωπό της και θα προσπαθήσουν να της κάνουν λίφτινγκ μπας και περάσει η μπογιά της.

Θα πάει ο Σημίτης με την εκσυγχρονιστική κουστωδία του, θα μαζευτούν οι Παπανδρεϊκοί, όσοι τολμάνε ακόμη να κυκλοφορούν στο δρόμο, θα πάνε και μερικοί ξέμπαρκοι που αναζητούν πολιτικό καταφύγιο αφού περιπλανήθηκαν παντού. Θα είναι φυσικά και ο εσχάτως πολεμοχαρής κ. Βενιζέλος, ο... επισπεύδων όπως τον χαρακτηρίζουν μετά τις δηλώσεις του για τη Συρία. Σκοπός του συμποσίου λένε από τη Χαριλάου Τρικούπη “δεν είναι να εξιδανικεύσουμε, αλλά να αποτιμήσουμε την πορεία του ΠΑΣΟΚ, μέσα από μια υπεύθυνη επιστημονική και πολιτική αξιολόγηση, να συμβάλουμε στη διατύπωση μιας νέας αφήγησης της δημοκρατικής παράταξης, που θα απαντάει με ειλικρίνεια στα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας συνολικά και των πολιτών της ειδικότερα”.

Απ' ότι καταλαβαίνουμε από τα λίγα Πασοκικά που ξέρουμε, σκοπός τους είναι να κάνουν μια αποτίμηση της συμβολής του ΠΑΣΟΚ στην ιστορία της χώρας και να δώσουν το σύνθημα για νέο... αφήγημα. Προφανώς εννοούν να αναγεννήσουν το κόμμα που από 48% έφτασε στο 12,5% και με βάση τις δημοσκοπήσεις και το 6%.

Θα κάνουν άραγε βαθιά αυτοκριτική; Θα πουν ποιοι φταίνε για το ότι η παρακμή ήταν τόσο βαθιά; Θα πουν ότι έγιναν το πιο συστημικό κόμμα της Μεταπολίτευσης, αυτοί που μιλούσαν για κράτος της Δεξιάς; Θα αποδεχθούν το έγκλημα που έκαναν να δημιουργήσουν το κράτος ΠΑΣΟΚ; Θα καταλάβουν τι προσέφεραν αλλά και τι εγκλήματα έκαναν; Και πώς θα θέσουν τις βάσεις για το νέο κόμμα που ονειρεύονται; Με τον Βενιζέλο πρόεδρο που κάνει τη μια γκάφα μετά την άλλη; Που σώθηκε γιατί τον έσωσε ο Σαμαράς στο όνομα της πολιτικής σταθερότητας της χώρας;

39 χρόνια μετά, κι απ' ότι καταλαβαίνουμε στη Χαριλάου Τρικούπη ακόμη δεν έχουν πάρει χαμπάρι τι γίνεται στην κοινωνία. Ισως και η ΝΔ να έχει το ίδιο πρόβλημα, να μην αντιλαμβάνονται δηλαδή τα άλλοτε μεγάλα κόμματα την μετεξέλιξη της Ελλάδας.

Αλλά στο ΠΑΣΟΚ, όταν ακόμη και σήμερα πιστεύουν ότι με φθαρμένα υλικά θα ανασυγκροτήσουν την Κεντροαριστερά τότε είναι σίγουρα σε άλλο πλανήτη. Με τον Βενιζέλο, τον Σημίτη, τον Χριστοδουλάκη και όλα τα καλά παιδιά που κυβέρνησαν χρόνια και που τους σιχάθηκε ο κόσμος, προκοπή δε γίνεται. Αν δεν ανοιχτούν στην κοινωνία και δεν καταλάβουν τι θέλουν οι πολίτες, τότε τα 39 χρόνια που του χρόνου θα είναι 40, δεν θα είναι τίποτε περισσότερο από ένα μνημόσυνο. «Να ζήσουμε να το θυμόμαστε το ΠΑΣΟΚ», θα λένε. Και καλύτερα να μοιράσουν κόλλυβα και κονιάκ για το... συγχώριο

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Abc avatar
  Abc 03/09/2013 09:14:36

  http://www.youtube.com/watch?v=Zi8vJ_lMxQI

 2. Const avatar
  Const 03/09/2013 10:20:41

  Η υποκρισία έχει και τα όριά της. Λέτε ότι λέτε αλλά δεν λέτε ότι χωρίς το καταραμένο ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση αυτή της ΝΔΠασοκοκρατίας, δεν θα υπήρχε.

 3. occultist avatar
  occultist 03/09/2013 10:27:05

  Μην αυταπατάσθε. Το βαθύ αλλά και λάιτ ΠΑΣΟΚ είναι σαν τα παράσιτα. Αναζητούν ξενιστή για να ωριμάσουν, να αναπτυχθούν, να ανασυνταχθούν, και στο τέλος, σκοτώνοντας τον ξενιστή ξεχύνονται μολύνοντας τον περιβάλλοντα χώρο. Στην συγκεκριμένη περίπτωση το παράσιτο ΠΑΣΟΚ έχει ξενιστή τον ΣΥΡΙΖΑ και συντηρήται από την συγκυβέρνηση.

 4. εφήμερος avatar
  εφήμερος 03/09/2013 10:32:13

  Αγαπητέ αρθρογράφε,εμένα μόνο για μνημόσυνο δεν μου φαίνεται η σημερινή φιέστα. Αυτούς που εσύ ονομάζεις "τεθλιμένους συγγενείς" θα είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργοί, υφυπουργοί,ο μισός τουλάχιστον κρατικός μηχανισμός και λοιποί παρατρεχάμενοι.Με την γελοία μάλιστα επιννόηση της"κεντροαριστεράς" όλοι αυτοί θα ονειρεύονται καινουργια μεγαλεία.Σαν απο καιρό έτοιμοι να συνεργασθούν μετεκλογικά είτε με την Ν.Δ ,είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ.
  Θα συμφωνήσω βέβαια μαζί σου ότι το ΠΑΣΟΚ βουλιαζει, μόνο που στον πάτο παρασυρει και την ΝΔ. Σκέψου μόνο την ζημιά των πρόσφατων δηλώσεων του Βενιζέλου για την Συρία.

 5. Τί να λέμε; avatar
  Τί να λέμε; 03/09/2013 10:42:40

  "...Αλλά στο ΠΑΣΟΚ, όταν ακόμη και σήμερα πιστεύουν ότι με φθαρμένα υλικά θα ανασυγκροτήσουν την Κεντροαριστερά..."

  Γιατί στη ΝΔ χρησιμοποιούν νέα άφθαρτα υλικά;
  Οικογενειοκρατίας το ανάγνωσμα στη ΝΔούλα: Κυριάκος -Ντόρα-Μπακογιάννης Junior, Βαρβιτσιώτης, Καραμανλής ο Γ', κλπ.κλπ.
  Και φυσικά οι αγαπημένοι μου "ΚΚΚ" (Καλογιάννηδες εξ Ιωαννίνων ορμώμενοι : πατήρ, υιός και κόρη)
  80 χρόνια φαύλης Φεουδαρχίας-Ολιγαρχικής ΕΛΙΤ. Αυτό είναι η Ελλάδα....

  • Κώστας Σταματάκης avatar
   Κώστας Σταματάκης @ Τί να λέμε; 03/09/2013 21:38:11

   Σωστός! 180 χρόνια κληρονομική ολιγαρχία από τις οικογένειες των συντεχνιών πολιτικών, που κοιτάνε να περάσουν αυτοί κυρίως καλά, εις βάρος των υπολοίπων Ελλήνων.

   Θυμάστε εκείνο το περίφημο που ξεστόμισε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, (τρίτος απόγονος της συντεχνίας των εξουσιαστών που καταδυναστεύουν την Ελλάδα, ήταν ο παππούς του βουλευτής και ο πατέρας του!): «Εμείς να βγαίνουμε βουλευτές και ας κυβερνάει το ΠΑΣΟΚ 50 χρόνια!»

 6. Μ.Κ avatar
  Μ.Κ 03/09/2013 11:42:54

  Εγώ για νεκρανεστημένα ζόμπι τα βλέπω τα ...τεθλιμμένα, που ανασυντάσσονται ώστε να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο. Και μόνο που κυκλοφορούν ''αθωωμένοι'', ευαγγελιζόμενοι εκ νέου τη σωτηρία της ...πατρίδας, κάποιους εκθέτουν. Μακάρι να εισπράξουν το ταχύτερο ένα δεύτερο, πιό ηχηρό και τελειωτικό χαστούκι εξαφάνισης, απ΄τον ευγνωμονούντα Ελληνικό λαό.

 7. IOKLOS ZARAS avatar
  IOKLOS ZARAS 03/09/2013 12:42:36

  ΣΟΒΑΡΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ; ΤΟ ΠΑΣΟΚ "ΤΕΛΕΙΩΣΕ"- ΘΕΟΣ ΣΧΩΡΕΣΤΟ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ;
  - και οι ζωες που χαθηκαν;
  - τα κλεμμενα;
  - τα λεφτα που μας χρωστα;
  - η προσβολη της αισθητικης μας για 30 χρονια;
  - πνευματικη ψωρα που μας κολλησε;
  ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ: Ο ΠΑΣΟΚΑΝΘΡΩΠΟΣ;
  ΠΩΣ θα αφησετε αλωβητο αυτο τον εσμο απιθανων επιδοματουχων, λαμογιοειδων κηφηνων, ανεπαρκων κατα παντα; Δεν καταλαβατε οτι ολος ο ΑΣΠΙΔΑ, το ΠΑΚ, οι λαμπρακηδες και οι "εγκλειστοι" στο πολυτεχνειο επαιξε το παιχνιδι που μας εφερε εδω;
  Θα τους αφησετε να σαπροφυτουν στον συριζα μεχρι να ξαναφτιαξουν τα πραγματα και να γυρισουν απαιτουντες "σιτιση δημοσια δαπανη" οπως εχουν μαθει;
  Αν οτι θυμιζει πασοκ και αριστερα -που ηταν ο συνεργατης του στην καταστροφη- δεν αποδομηθει τωρα, που ειναι υπολογοι στα ματια του Λαου και που η ΧΑ λειτουργει ως αποσβεστης ισχυρισμων τυπου "ρεβανσισμου της Δεξιας", το προοδευτικο κατακαθι θα ανακαμψει και θα ξαναπροβαλλει στο προσκηνιο με αξιωσεις. Δεν μας νοιαζει η ΧΑ- μην ακουτε τους ανοητους, ο κινδυνος για την Πατριδα και τον χωρο μας ειναι η αριστερη και προοδευτικη εν γενει ψωρα. Το ιδανικο ειναι να γινει κυβερνηση η ΝΔ μονη της, η ΧΑ αξιωματικη αντιπολιτευση, η αριστερα να περιοριστει στους φυσικους απογονους εμοβουλγαρων και σε "διανοούμενους" που θα τους διαβαζουν μονο βλαμμενοι και εκφυλισμενοι αστουληδες και το πασοκ να μετακομισει εν σωματι στις ανα τη χωρα φυλακες

  • Πέτρος avatar
   Πέτρος @ IOKLOS ZARAS 03/09/2013 14:23:36

   Καλύτερα να τους κάνουμε μοσχοσάπουνο ή και σκόνη πλυντηρίου (πιο σικ) βρε αδερφέ καραΔημοκράτη, όλους όσους σε εμποδίζουν και όλους όσους αντιπαθείς. Με συνοπτικές διαδικασίες πάντα. Ξέρεις εσύ....
   Άντε από κει με τους... ''εαμοβούλγαρους, τους βλαμένους και τους εκφυλισμένους''.
   Οκ., μα κόψε τα πολλά γενόσημα. Μην τον ακούς τον Άδωνη.
   Τελικά, μάλλον σε βλάπτουν...

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ IOKLOS ZARAS 03/09/2013 15:28:00

   Ο "πασοκάνθρωπος" και ο σιαμαίος αδελφός του ο "νεοδημοκράταρος" είναι ενωμένοι σε δικέφαλο όν, τον "ελληναρά".
   Σκέφτονται διαφορετικά (δυό κεφάλια, δύο εγκέφαλοι, αλλά χωρίς φαιά ουσία), τρώνε όμως απο το ίδιο πιάτο με 4 χέρια (και ισάριθμα μαχαιροπήρουνα). Και έχουν κοινό στομάχι. Όλα τα αλέθει ο καλός ο μύλος.
   Διαιτολόγιο: Κρατικες παροχές προς ημέτερους, δανεικά και αγύριστα, "μέλας ζωμός" ("μαύρα") και φοροδιαφυγή, Κοινοτικές επιδοτήσεις, ανασφάλιστοι εργάτες (αλλοδαποί και αυτοχθονες), καταπατημένα ακίνητα και οικόπεδα του Δημοσίου, μίζες, μίζες, μίζες, φακελλάκια, φακελλάκια, φακελλάκια, φακ, φακ...

 8. Ινδιάνοι, καθρεφτάκια και χάντρες... avatar
  Ινδιάνοι, καθρεφτάκια και χάντρες... 03/09/2013 12:42:51

  Μη λέτε παραπάνω λόγια, γιατί θα υπάρξει ....''συμφωνία συνεργασίας σε βάθος'' (σωσίβια λέμβος μπροστά στην απειλή εξαφάνισης απ΄το πολιτικό σκηνικό) και θα εκτεθούμε!

 9. IOKLOS ZARAS avatar
  IOKLOS ZARAS 03/09/2013 15:35:16

  Ουδεποτε εζηλωσα δαφνες δημοκρατη, αλλα και ουδεποτε υπηρξα δΕΙμοκρατης οπως οι πασης φυσεως προοδευτικοι. Οσοι ομως ανακατευτηκαν στο πλιατσικο των τελευταιων 39 ετων, απο τον λιγουρη που για ενα επιδομα τυφλου (που δεν εδικαιουτο και το στερουσε απο καποιον που ειχε αναγκη) ως το αρχιλαμογιο που σαπροφυτουσε ως επιχειρηματιας και απο το το εαμοβουλγαρο συμμοριτη που πηρε παρανομα συνταξη ως τον "αιρετο" (προοδευτικο κατα κανονα) που χειριστηκε αισχρα τα οικονομικα του δημου του δεν εχουν καμμια θεση αναμεσα μας. Ψωμιστηκαν επι μακρον πωλουντες ενα ευτελες εμπορευμα σε καλη τιμη. Το εμπορευμα πια κριθηκε ακαταλληλο προς βρωση απο το ιδιο τον Λαο, μαλιστα δε αποδειχθηκε και τοξικο. Αποδειξη οτι ακομα και σημερα το πασοκ κανει ΣΥΜΠΟΣΙΟ για τα γενεθλια του δειχνοντας οτι η μασα ειναι στο DNA τους.

 10. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 03/09/2013 15:46:54

  Δηλαδή νά εὐχηθοῦμε ἀπό τῶρα καλά σαράντα καί τοῦ χρόνου ἀντί γιά τούρτα,κόλλυβα;

 11. Πέτρος avatar
  Πέτρος 03/09/2013 16:07:25

  '' Ουδεποτε εζηλωσα δαφνες δημοκρατη...''
  Καλά αυτό, δε χρειάζεται και ειδική ...υποστήριξη!

  • IOKLOS ZARAS avatar
   IOKLOS ZARAS @ Πέτρος 03/09/2013 16:21:54

   Για τα υπολοιπα κανενα σχολιακι;;
   Η απομονωση φρασεως και η στηριξη αποψεων επ΄αυτης με παραγνωριση του υπολοιπου κειμενου ειναι πολυ παλιο κολπο, αλλα μονο στους αναγνωστες της αυγης (οχι της χρυσης, της κοκκινης) πιανει πια

   • Πέτρος avatar
    Πέτρος @ IOKLOS ZARAS 03/09/2013 19:48:20

    Μέχρι τη δήλωση διάβασα. Παρακάτω, βαρέθηκα. Δεν έχει νόημα για μένα ο επί πολλών ''διάλογος'' με μη δημοκράτες. Δεν υπάρχει κοινός τόπος. Συγχωρήστε με.

    • στεντωρ avatar
     στεντωρ @ Πέτρος 04/09/2013 01:15:56

     Μη πετροβολας μεγαλε μπραβο ΖΑΡΑ και λιγα ειπες. Ψηφοδελτιο επικρατειας με τον Βαφειαδη ειχανε οι πλερια δημοκρατες. Ευτυχως που επικρατησαν οι φασιστες στον συμμοριτοπολεμο υπενθυμιζω οι φασιστες ηταν ο τακτικος στρατος της νομιμα εκλεγμενης κυβερνησης και οχι οι κατσαπλιαδες και οι Ελληνιδες δεν ειναι υπηρετριες και κοριτσια της χαρας ανα την Ευρώπη κατα το παραδειγμα των υποστηρικτων του υπαρκτου. Βρε ουστ.

     • Abc avatar
      Abc @ στεντωρ 04/09/2013 09:22:42

      Η φωνή σου είναι ψίθυρος.
      Από πού προκύπτει νίκη φασιστών; Νίκη της Ελλάδας και του Στρατού της, ήταν.

 12. je ne regrette rien avatar
  je ne regrette rien 03/09/2013 17:02:57

  1 EΙΚΟΝΑ 1οοο ΛΕΞΕΙΣ !!! Χαχαχα

  Να ζήσουμε βέβαια, αλλά πρός Θεού να ΜΗΝ το θυμόμαστε

 13. δημης avatar
  δημης 03/09/2013 20:33:32

  Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (και ξένους δανειστές)
  ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ (μένοντας)
  ΠΑΣΟΚ ΕΙΡΗΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (εσωκοματική-έγχρωμα ψηφοδέλτια- κλαδικές-"το ΠΑΣΟΚ και οι λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις"-οι 15 διαγράφουμε τους 16 στην ΠΑΣΠ-ευχαριστούμε τις ΗΠΑ κλπ)
  ΕΟΚ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ (από τα οποία τρώγαμε με χρυσές μασέλες )

 14. el greco avatar
  el greco 03/09/2013 22:24:54

  Από νωρίς το πρωί κυκλοφορούσε η πληροφορία ότι η κλούβα που στάθμευσε έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη, ήταν για να συλλάβει τους πρώην ηγέτες και τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που θα μαζευτούν όλοι στα γραφεία του κόμματος, με την ευκαιρία της μαύρης επετείου από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ. Η εισαγγελία διέψευσε τη συγκεκριμένη πληροφορία ως ανυπόστατη.

 15. Σαρακατσανος avatar
  Σαρακατσανος 03/09/2013 23:19:12

  ΣΤΕΙΛΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑΝ.....ΒΑΡΒΑΤΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ ΟΙ ΚΛΕΦΤΟΚΟΤΑΔΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΝΤΡΩΣΕΙ ΟΛΟΥΣ.

 16. στεντωρ avatar
  στεντωρ 04/09/2013 01:09:41

  Τι λετε βρε ασχετοι παλιοδεξιοι φασιστες ότι το πασοκ πεθανε. Το πασοκ ειναι εδω ενωμενο χαμαιλεοντικο και λεγεται ΣΥΡΙΖΑ.

 17. στεντωρ avatar
  στεντωρ 04/09/2013 14:58:29

  @ABC Διαβασε προσεκτκα τα ιδια λεμε.

 18. Συντηρητικός Δημοκράτης avatar
  Συντηρητικός Δημοκράτης 26/12/2013 23:57:11

  Το ΠΑΣΟΚ ειναι κυβερνητικος εταιρος ! Χωρις αυτο δεν υπαρχει κυβερνηση !

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.