#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/01/2013 14:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

365 ημέρες στο AntinewsΈκλεισε ένας χρόνος! Δεν θυμάμαι πια μέσα από ποια σελίδα, ιστολόγιο ή ακολουθώντας ποιον τυχαίο (και τυχερό) σύνδεσμο (link ελληνιστί), βρέθηκα για πρώτη φορά μέσα στον φιλόξενο, εξαιρετικά ενδιαφέροντα και ταυτόχρονα αναπάντεχα ανοιχτό σε όλες τις απόψεις αυτόν ιστοχώρο. Μέχρι τότε, η εμπειρία μου (αρκετά πλούσια λόγω σπουδών και ενδιαφέροντος) έλεγε πως ανάλογοι χώροι (κυρίως οι «πολιτικής άποψης»), αποτελούσαν κλειστά «οχυρά» συγκεκριμένων ομάδων, καστών ή «τάσεων», με χαρακτηριστικά «ιερού βήματος» για τους οπαδούς τους και γεμάτα απαγορευτικά και στοπ για κάθε άποψη, που αμφισβητούσε ανοιχτά (πλην κόσμια) την εδραιωμένη πεποίθηση των μελών τους. Φανταστείτε την έκπληξη και την χαρά μου συνάμα, όταν διαπίστωσα στην πράξη πως τέτοιου είδους κολλήματα δεν υπήρχαν στο Antinews!

Όπως κάθε νεοεισερχόμενος φαντάζομαι, το πρώτο που έκανα ήταν να διαβάσω με ευλάβεια το Banner στην δεξιά στήλη που αναφέρεται στις «φυλές του Antinews». Αφού τοποθέτησα νοερά τον εαυτό μου στην αρμόζουσα κατηγορία (πράγμα εύκολο αφού οι επιλογές ήταν πολλές και αξιόλογες), άρχισα δειλά – δειλά την περιήγηση. Αμέσως αντιλήφθηκα πως υπήρχε ήθος, ποιότητα, νοημοσύνη και χιούμορ παντού. Από τον κορυφαίο αρθρογράφο, έως το τελευταίο σχόλιο και από την επισκόπηση των σχολίων έως και τον τρόπο που γινόταν οι συζητήσεις, καταλάβαινες πως το επίπεδο του ιστοχώρου ήταν υψηλότατο χωρίς να χάνει καθόλου την αμεσότητα, την φιλικότητα και την άνεση μιας μεγάλης, πολυσύνθετης και πάντα ενδιαφέρουσας παρέας. Οι απόψεις πολλές, οι ιδέες έξυπνες και χειμαρρώδεις, οι πολιτικές προτάσεις άπειρες και σοβαρές, οι ζυμώσεις συνεχείς και αμφίδρομες, οι καινούριες γνώσεις καταρρακτώδεις. Χαρακτηριστικά κορυφαία για ιστοχώρο πολιτικής άποψης. Μια πραγματική «εκκλησία του Δήμου» με την έννοια που είχε αποκτήσει στην Αθήνα του Χρυσού Αιώνα.

Από την ημέρα εκείνη και δεκάδες άρθρα και χιλιάδες σχόλια μετά, ο φυλλομετρητής ιστοσελίδων μου (web browser ελληνιστί), είναι προσανατολισμένος  σταθερά στην διεύθυνση: www.antinews.gr  κάθε φορά που ανοίγω τον φορητό υπολογιστή μου (laptop στα ελληνικά). Ο ιστοχώρος αυτός, δείχνει κατά τη γνώμη μου το δρόμο για την μορφή που θα έχει στο άμεσο μέλλον μια ηλεκτρονική εφημερίδα γνώμης και πολιτικής άποψης. Το μεγάλο πλεονέκτημα του ηλεκτρονικού τύπου, η ταχύτητα στην ενημέρωση και η άμεση διαδραστική επικοινωνία του φορέα της είδησης ή της ανάλυσης (δημοσιογράφου ή αρθρογράφου) με τον λήπτη της (αναγνώστη), συνδυαζόμενο με τα άπειρα πλεονεκτήματα της πλατφόρμας του διαδικτύου (world wide web), δηλαδή την ευκολία χρήσης, τις δυνατότητες αναδρομής σε παλαιότερα άρθρα και ειδήσεις, την δυνατότητα επιτόπου και γρήγορης έρευνας (δυνατότητα που θα πολλαπλασιαστεί με το web3 και τα συνδεδεμένα δεδομένα - linked data), παρέχει στον ανήσυχο και πολυάσχολο χρήστη το τέλειο «εργαλείο» ενημέρωσης και διαλόγου ταυτόχρονα.

Το «δικό» μας Antinews, κατάφερε να εξελίξει ήδη αυτό το εργαλείο σε ανώτατο επίπεδο και να κατακτήσει ηγεμονική θέση στον χώρο του ελληνικού web. Αυτή την κατάκτηση, που δεν είναι καθόλου αυτονόητη, την έχουμε επιτύχει όλοι μαζί. Ιδιοκτησία, διαχείριση, δημοσιογράφοι, γραφιάδες, σχολιαστές και αναγνώστες. Είμαι αισιόδοξος πως όλοι μαζί θα την διαφυλάξουμε, θα την διευρύνουμε και θα την εδραιώσουμε στις μέρες που θα έρθουν. Εύχομαι στο Antinews ένα μέλλον ανοιχτό όπως τώρα, γεμάτο προκλήσεις, επιτυχίες και πρωτιές. Σας  ευχαριστώ όλους, για την παρέα σας πολλά ανήσυχα βράδια, την ανταλλαγή απόψεων, την ανοχή σας όλο αυτό το διάστημα και κυρίως, την επίδρασή σας στην σκέψη μου, τις ιδέες μου και (γιατί όχι) στα συναισθήματά μου.

Μακεδονία, 26 Ιανουαρίου 2013

Akenaton

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. yiannos avatar
  yiannos 26/01/2013 14:22:47

  τα στοπ υπάρχουν κι εδώ

 2. Κώστας Τουρίστας avatar
  Κώστας Τουρίστας 26/01/2013 14:30:30

  Αντε και στα 100....!
  Είδες που η κατάσταση η σημερινή μας κάνει περισσότερο ευαίσθητους;
  Καλά τα λόγια σου ! Ακουμπούν τις ευαίσθητες χορδές μας και μας κάνουν και εμάς ευτυχείς, που έχουμε έναν¨"συνομιλητή " σάν και εσένα.
  Πολλές φορές μας έκανες σοφότερους με τα άρθρα σου ή με τα έυστοχα σχόλιά σου. Δέν σε ξέρω , αλλά σε γνωρίζω!
  Χαιρετισμούς εκεί στα ψηλά, Στην Μακεδονία!
  Με εκτίμηση ! Κώστας -Τουρίστας.

 3. δαρειος avatar
  δαρειος 26/01/2013 14:47:33

  Χρόνια πολλά Antinews

 4. Διηνεκης avatar
  Διηνεκης 26/01/2013 15:27:12

  Akenaton και εμείς σε ευχαριστούμε για τα πραγματικά κορυφαία άρθρα κ´ αναλύσεις που γράφεις κ´ κανεις

 5. Aφροδίτη avatar
  Aφροδίτη 26/01/2013 16:06:13

  Και εμείς σε ευχαριστούμε Akenaton! Αναμφίβολα η παρέα του Antinews κάνει καλό στο άνοιγμα του μυαλού μας και εσύ έχεις σημαντική συμβολή σε αυτό! Κάπως έτσι μπήκαμε κάποιοι εδώ και κολλήσαμε!!!

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Aφροδίτη 26/01/2013 16:39:33

   και κολλήσαμε!!!

   Super glue, I might add! By far, the most reliable web site with accurate information/news and non-biased critique. Thank you, Akenaton, FactorX, and all the commentators.

 6. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 26/01/2013 16:34:16

  + 1

 7. Απόδημος avatar
  Απόδημος 26/01/2013 17:07:38

  Και εγώ τυχαία μέσα από κάποια ιστοσελίδα βρήκα το antinews την περασμένη άνοιξη και από τότε είναι η κύρια πηγή πληροφόρησης μου για τα Ελληνικά νέα. Σας εύχομαι καλή συνέχεια.

 8. Θόδωρος XVII-VI-MMXII avatar
  Θόδωρος XVII-VI-MMXII 26/01/2013 17:41:07

  Εδώ μαζί, αγαπητέ Akenaton, είναι ευχάριστο και παρήγορο μαζί -στην κατάσταση που βρισκόμαστε με την απογοήτευση και την κατήφεια- να ακούς φωνές που ταιριάζουν με την δικιά σου και να ξέρεις πως δεν είσαι μόνος.
  Φωνές που δεν συμφωνούν απαραίτητα με την δική σου, αλλά νοιώθουν τη ζωή όπως εσύ.

  Εγώ γνωρίζω πολλούς από τους αρθρογράφους και σχολιαστές σιγά-σιγά και καθόλου δεν το βιάζομαι. Μ' αρέσει έτσι!

  Μακάρι να συνεχίσει έτσι το antinews με την ποιότητα, τα καίρια και εύστοχα σχόλια και την βαθιά και ευρεία γνώση των περισσότερων συντελετών του των θεμάτων που συζητούνται, που αποτελούν πρωτόγνωρη και πρωτότυπη γνώση για πολλούς από μας!

  Θα τα λέμε, αγαπητέ φαραώ!

 9. roadrunner avatar
  roadrunner 26/01/2013 17:53:24

  Συνήθως λέω ξεκάθαρα οτι σκεφτομαι. Γι'αυτο δεν θα σε καλοπιασω akenaton και θα σου πώ, οτι διαφωνώ με καποιες αποψεις που εχεις εκφρασει κατα καιρους. Ομως θα πω επισης, οτι διαβαζω παντα με μεγαλο ενδιαφέρον τα κείμενά που φερουν την υπογραφή σου και τα σχόλιά σου. Ολα τεκμηριωμένα,εμπεριστατωμένεια και με ευγενικό τρόπο δοσμένα.
  Καλές εμπνεύσεις για τις επομενες 3650 ημερες στο αντινιουζ !

 10. πολίτης avatar
  πολίτης 26/01/2013 18:01:11

  Εύχομαι χρόνια πολλά στην ιστοσελίδα. Την βρήκα κι εγώ τυχαία και παρά το ότι έχει συγκεκριμένο πολιτικό προσανατολισμό, δέχεται, τις περισσότερες φορές τουλάχιστον και την αντίθετη άποψη.
  Σαν γνήσιος αριστερός δεν αντέχω την ομοφωνία, οπότε εδώ δεν πλήττω ποτέ!!
  Καλή συνέχεια.

 11. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 26/01/2013 20:44:24

  Σ' ευχαριστώ Akenaton που είσαι παρών. Έμαθα πολλά απο σένα.
  Όπως και από πολλούς άλλους αθρογράφους και σχολιαστές.
  Βλέποντας πάντα την ιστοσελίδα απο την "αιρετική" οπτική μου γωνία, και αντιμετωπίζοντάς την ως αμοιβαία επωφελή και ελκυστικό χώρο ζύμωσης απόψεων, ξέρω ότι γίνομαι καλύτερος πολίτης συζητώντας εδώ.
  Και αυτό ακριβώς, είναι ένα από τα μεγάλα ζητούμενα, τις απαραίτητες προυποθέσεις:
  Ζητούνται καλύτεροι πολίτες, γιά να έχουμε κάποτε υγιέστερη χώρα και πιό δίκαιη κοινωνία.

 12. Β.Κ.Σ. avatar
  Β.Κ.Σ. 26/01/2013 20:53:45

  Eξαιρετική επιλογή φωτογραφίας για να απεικονίσει την ψυχική ένταση όσων αγωνιούμε με το παρατεταμένο τέλμα, δίκην κινούμενης αδηφάγου άμμου, στο οποίο έχουμε περιέλθει και με συνεχώς φθίνουσες ελπίδες εξόδου... (ας είναι καλά τα επαναλαμβανόμενα δείγματα γραφής των υπουργών μας για τους σκαφάτους, για τις κοπρομηχανές που ζουν από τα ενοίκια, για την παροχή των εφάπαξ ως εργαλεία ανάπτυξης....)
  Τερπνές πολύ και λάλουσες και οι αιχμές για τη γλώσσα... :)
  Θαμών του antinews σχεδόν από την αρχή του (θυμάμαι το πρώτο μου σχόλιο, ήταν πολύ επιθετικό και με είχε ξαφνιάσει ευχάριστα η ωριμότητα των απαντήσεων -παληά καραβάνα από τότε στα διαδικτυακά δρώμενα- , h**p://www.antinews.gr/2008/04/27/1829/ ) αξιοποιώ τα μέγιστα τους θρεπτικούς καρπούς του για την θωράκιση της πνευματικής μου υγείας, χάρη στους εξαίρετους αρθρογράφους του και στους χαρισματικούς σχολιαστές του όλα αυτά τα χρόνια -μου λείπει πολύ ο Επώνυμος.... θεωρώ πως θα ξανάρθει και αυτός και πολλοί επίσης αγαπημένοι και σεβαστοί που έχουν σιωπήσει..., όπως μου έλειπε και ο sic transit gloria mundi και τσερλίστηκα από τη χαρά μου όταν τον είδα να ξαναγράφει, :)
  Επειδή έχω παρακολουθήσει πολλές συζητήσεις σε φόρουμ και σε μπλογκ τα τελευταία δώδεκα χρόνια μπορώ να καταθέσω την προσωπική μου άποψη για την επιτυχία του: η χαλιναγώγηση από τους διαχειριστές του ναρκισσισμού όλων ημών των σχολιαστών δημιουργεί αυτές τις απίστευτα γόνιμες συνθήκες...
  Στις γιορτές που είχα λίγο χρόνο έκανα ανασκαφές σε κάποιες συζητήσεις ενός πολύ σουξεδιάρικου μπλογκ πριν από 4 χρόνια -που από τότε βέβαια ξεχείλιζε ο ναρκισσισμός και δεν αντέχονταν, του διαχειριστή προεξάρχοντος φυσικά-, συζητήσεις των διακοσίων και τριακοσίων σχολίων, ε, πλέον δεν αντέχονται, είναι τόσο προκλητικό το ύφος όλων, τόσο αφασιακό και εντελώς ανυποψίαστο από το καζάνι που έβραζε και θα μας έκαιγε οσονούπω... -μόνον ένας σχολιαστής ο heintz ξεχώριζε από τότε...- και τις συνέκρινα με τις συζητήσεις της ίδιας περιόδου του antinews... ε, η μέρα με τη νύχτα!!!
  Είμαστε ακριβώς αυτό: Εκκλησία του Δήμου! και όπως είχα γράψει κάποτε στο Φάκτορα είμαι σίγουρη πως κάποια μέρα το Αntinews θα είναι αντικείμενο διδακτορικών διατριβών...

 13. ΝΠ avatar
  ΝΠ 26/01/2013 21:23:15

  Και εγώ τυχαία μέσα από κάποια ιστοσελίδα βρήκα το antinews την περασμένη άνοιξη και από τότε είναι η κύρια πηγή πληροφόρησης μου για τα Ελληνικά νέα. Σας εύχομαι καλή συνέχεια.
  Ισχύει-κατά σύμπτωση.απόλυτα και για μένα.
  Λυπάμαι, μόνο, που δεν είχα παρακολουθήσει το διάλογο τον Οκτώβρη του 2011.

 14. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 26/01/2013 22:10:58

  Aγαπητέ Akenaton, κι εγώ περίπου πριν από δυό χρόνια πρωτομπήκα στο Antinews, με ενδιαφέρον και περιέργεια που μου είχε δημιουργήσει ο χαρακτηρισμός του σε διάφορα blogs, ως ...''Ριζοσπάστη'' του κ. Α.Σαμαρά :-) !!!
  Ύστερα φρόντισα να μάθω περισσότερα ψάχνοντας στο διαδίκτυο, αλλά κυρίως παρακολουθώντας τις συζητήσεις μες το πέρασμα του χρόνου, διαπίστωσα αυτό που εξ΄αρχής υποψιαζόμουν, πως δηλαδή έχει κανείς πολλά να μάθει και να πει πλησιάζοντας αυτούς που θεωρούσε ιδεολογικά ''αντίθετους'', παρατηρώντας τους από μακριά. Μικραίνοντας τις ''αποστάσεις'' δεν καταργούνται και οι ''διαφορές'', μα γίνονται επί τέλους ευκρινή τα κοινά μας σημεία (που είναι τελικά σημαντικότερα) κι αυτό είναι αληθινά πολύτιμο.
  Σ΄ευχαριστώ κι εγώ λοιπόν για τα άρθρα σου, για την ευγένειά σου, για τις σκέψεις και για την παρέα, μα πιο πολύ, για την ευαισθησία σου.

 15. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 26/01/2013 22:23:11

  Ἀγαπητέ Akenaton,εἶχα τήν ἐντύπωση πώς γράφεις ἐδῶ στό φιλόξενο antinews πολύ περισσότερο καιρό,τόσο οἰκεία μοῦ εἶναι ἡ παρουσία σου,τά ἐμπεριστατωμένα ἄρθρα σου καί τά στοχευμένα καί πολύ εὐγενικά σχόλιά σου!
  Τό ἴδιο οἰκείο μοῦ εἶναι καί τό antinews,ὁ φάκτορας,ὅλοι οἱ ἀρθρογράφοι κι ὅλοι οἱ σχολιαστές.Νά ἐπισημάνω μόνο ὅτι κάποιοι παλαιότεροι ἐπισκέπτες ἐδῶ λείπουν,πολύ,θά ἤθελα νά ξανάβλεπα νά σχολιάζουν..
  Θέλω πραγματικά νά τούς εὐχαριστήσω ὅλους καί ἐσένα ἀγαπητέ akenaton,ἰδαιτέρως δέ καί γιά τίς ἀπαντήσεις σου στά δικά μου φτωχά σχόλια.
  Ἄν μοῦ ἐπιτρέπεις,μιά μόνο μικρή παράκληση: γνωρίζω ὅτι εἶναι ἀρχή σου,ἀλλά,στά ἀπαντητικά σχόλιά σου ἄν θέλεις γράφε στόν ἐνικό!

 16. Karenin avatar
  Karenin 26/01/2013 22:46:37

  Να σαι καλά ακένατον με τον καινούργιο αέρα που φύσηξες. Περιμένω με ενδιαφέρον ανάρτηση, για το ποιός περνάει καλά στο αντινιους.

 17. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 26/01/2013 23:09:48

  Akenaton, να τα εκατοστήσεις !! Πάντα εδώ , γιατί τουλάχιστον εγώ , μαθαίνω και από σένα μέσα από τα άρθρα σου , αλλά και από τους υπόλοιπους αρθρογράφους και σχολιαστές . Κάπως έτσι τυχαία , πριν από 1,5 χρόνο έπεσα πάνω στον ιστότοπο και από τότε , έμεινα ..... Μέσα από τα γραπτά μας γνωριστήκαμε και συνεχίζουμε να βλεπόμαστε . Καλή συνέχεια φίλε Akenaton, στο φιλόξενο βήμα μας !

 18. Δαναός avatar
  Δαναός 26/01/2013 23:31:54

  Akenaton συνέχισε! Σε διαβάζω, όπως και όλους τους αρθρογράφους και σχολιαστές του antinews. Κι αυτό για όλους: http://www.youtube.com/watch?v=K5FJb8WFFl8

 19. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 27/01/2013 00:50:09

  Φίλτατε Akenaton. Χαίρε.
  Η ζωτικότητα τής νεανικής γνώσης επιθυμεί διακαώς, όπως τά λαίμαργα βλαστάρια, νά απορροφήσει καί νά μονοπωλήσει τήν δυναμική όλης τής ρίζας. Τό κλαδευτήρι τής επίγνωσης κατευθύνει τήν δυναμικότητα τού νέου βλασταριού στόν σκοπό του καί ξαναφτιάχνει καρπό.
  Επιδέξια κλαδευτήρια χρειαζόμαστε, πού νά ξέρουν νά αποκόψουν από τό παλαιό τό άκαρπο καί από τό νέο τό λαίμαργο πού ξεχωρίζει.
  Τότε μόνο θάχουμε καλή σοδειά καί καλό κρασί.
  Διοτραφείς είμαστε στήν υπόστασή μας. Μυστηριακοί στήν φύση μας.
  Ο έρωτας αρχίζει μέ τό χάδι τού ματιού, τήν αφή τού χεριού καί πρέπει νά τελειώνει μέ τό ασυγκράτητο ξέσπασμα τής «τιτάνιας» ζωϊκής μας υποσεινηδητότητας.
  Είναι κρίμα νά στερηθεί μιά ολόκληρη γενιά τόν ερωτισμό της, γιατί η προηγούμενη στήν προσπάθειά της νά τόν ζήσει τόν εκπόρνευσε.

 20. ΤΡΟΦΩΝΙΟΣ avatar
  ΤΡΟΦΩΝΙΟΣ 27/01/2013 01:06:55

  Αγαπητέ Akenaton την μεταμεσονύκτια Καλημέρα μου !

  Εύχομαι να διαβάσουμε πολλά - πολλά άρθρα σου και ν' αργήσουμε όσο ο Πανδαμάτωρ Χρόνος φυσικά μας επιτρέψει , να πούμε την Καληνύχτα ...

  Την Εκτίμησή μου την έχεις , είτε συμφωνώ είτε διαφωνώ με τις προτάσεις , σκέψεις , ιδέες ή συλλογισμούς σου .

 21. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 27/01/2013 01:17:21

  Άμα γινόταν ο Αλέξης πρωθυπουργός, θα το έβαζε στα "σκληρά".

 22. DebbyTant avatar
  DebbyTant 27/01/2013 02:24:01

  Εσυ εισαι στη φωτο?

 23. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 27/01/2013 08:49:47

  Eυχαριστούμε για το θαυμάσιο τραγούδι Δαναέ.

 24. η Dimi avatar
  η Dimi 27/01/2013 09:35:35

  Aγαπητέ Akenaton, “Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χρώματα, ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα” ~Νίκος Καζαντζάκης http://bit.ly/VfBPsP
  “Oυράνιο Tόξο της Φωτιάς” (image credit: urbantitan.com)

 25. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 27/01/2013 12:46:00

  Αγαπητέ Akenaton,
  η χώρα μας έχει ανάγκη ορθού και ψυχραιμου Λόγου, καθώς αριστοτελικής Ηθικής.
  Οι καταχωρήσεις σου συνεισφέρουν.
  Συνέχισε ασυμβίβαστα!

 26. victoria (true) avatar
  victoria (true) 27/01/2013 21:16:32

  Χαίρε akenaton, χαίρε antinews και όλοι οι φίλοι!

 27. ΜΔ avatar
  ΜΔ 28/01/2013 20:01:00

  Αγαπητέ akenaton,
  Τώρα το διάβασα αυτό.
  Λίγο καθυστερημένα λοιπόν καταθέτω ότι "πριν" το antinews (αλλά και "μετά") δεν σχολίαζα σε κανένα site (όχι ότι έχασαν και κάτι οι υπόλοιποι αλλά λέμε τώρα...;-)), ενώ στο antinews η συντριπτική πλειοψηφία των σχολίων μου είναι στα δικά σας άρθρα. Με έχω πιάσει δε να μπαίνω και να σκέφτομαι "για να δούμε μήπως έχει γράψει κάτι ο akenaton". :-)
  Αν διακρίνω κάτι σε εσάς, είναι η διάθεσή σας να εξηγήσετε, να παραθέσετε επιχειρημάτα, να βρείτε κοινό τόπο χωρίς να απαξιώσετε τον "συνομιλητή" σας!
  Θεωρώ ότι έχω κερδίσει πολλά και από το antinews αλλά και από τα άρθρα/σχόλιά σας!
  Να είστε καλά!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.