#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/07/2010 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

3 δισ. ευρώ, ως τώρα, οι "θυσίες" μισθωτών και συνταξιούχων!Κατά 3 δισεκατομμύρια ευρώ φτωχότεροι έγιναν μισθωτοί και  συνταξιούχοι στους έξι πρώτους μήνες μόλις του 2010.

Σύμφωνα με τα στοιχεία για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, στο α΄ εξάμηνο του 2010 η κυβέρνηση μείωσε κατά 3,5 δισ. ευρώ τις πρωτογενείς δαπάνες, ήτοι από 28 δισ. στο α΄ εξάμηνο πέρυσι σε 24,5 δισ. ευρώ φέτος.
Ταυτόχρονα αύξησε κατά 1,2 δισ. τα έσοδα από φόρους, εξοικονομώντας έτσι συνολικά 4,7 δισ.
Για να το καταφέρει  όμως βασίστηκε κυρίως στις "πλάτες" μισθωτών και συνταξιούχων. Οι μεγάλοι  χαμένοι των μέτρων της κυβέρνησης είναι:
οι δημόσιοι υπάλληλοι: κατά 1,5 δισ. ευρώ έκοψε η κυβέρνηση τις δαπάνες για μισθούς στο δημόσιο, αφού οι εργαζόμενοι έβαλαν ως τώρα στην τσέπη μόλις 6,2 δισ. έναντι 7,7 δισ. στο α΄ εξάμηνο πέρυσι. Στα ποσά αυτά δεν περιλαμβάνονται οι μειώσεις στους μισθούς των υπαλλήλων της Βουλής.
οι συνταξιούχοι που είδαν "δώρα" και επιδόματα να εξαφανίζονται: παρότι οι κρατικές δαπάνες παρέμειναν για συντάξεις σταθερές ή και αυξήθηκαν φέτος (από 3,05 δισ. το α΄ εξάμηνο πέρυσι σε 3,13 δισ. φέτος), αυτό οφείλεται στο "κύμα φυγής" από το δημόσιο και στις μαζικές αιτήσεις συνταξιοδότησης που υπεβλήθησαν στα τέλη του 2009 και τις αρχές του 2010. Άρα, τα ίδια χρήματα έφτασαν για να πάρουν σύνταξη περισσότεροι.
Οι  Έλληνες καταναλωτές που, παρά την κάθετη πτώση της κατανάλωσης τον τελευταίο ένα χρόνο, στο σύνολό τους πλήρωσαν ως τώρα 1,1 δισ. ευρώ περισσότερα σε έμμεσους φόρους (14,8 δισ. ευρώ φέτος από 13,7 πέρυσι): 200 εκατ. ευρώ επιπλέον σε ΦΠΑ (χωρίς ακόμα να έχει επιβληθεί η αύξησή του στο 23%), 450 εκατ. ευρώ σε Ειδικό Φόρο Καυσίμων (ΕΦΚ), 300 εκατ. ευρώ σε φόρους για ποτά και τσιγάρα κλπ κλπ.
Την ίδια στιγμή όμως που η χώρα βυθιζόταν στην κρίση και οι πολίτες "μάτωναν" για να βάλει χρήμα η κυβέρνηση στα κρατικά ταμεία και να ικανοποιήσει τους δανειστές της Τρόικας, η Ελλάδα έδινε περισσότερα χρήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση από όσα έπαιρνε!
Τα κοινοτικά  κονδύλια που εισέρρευσαν στη  χώρα μας στο α΄ εξάμηνο δεν  ξεπέρασαν τα 360 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το ελληνικό δημόσιο εισέφερε 1,4 δισ. ευρώ στα ευρωπαϊκά ταμεία. "Μπήκε μέσα" δηλαδή και 1 δισεκατομμύριο ευρώ, αντί να δει τις "κάνουλες" της κοινοτικής χρηματοδότησης να ανοίγουν, την ώρα της μεγάλης ανάγκης που απειλείτο με ύφεση και χρεοκοπία.
Τις αιματηρές  θυσίες των πολιτών πάντως "καταπίνουν" και πάλι οι τόκοι από δάνεια και χρέη του παρελθόντος (5,7 δισεκατομμύρια πλήρωσε το ελληνικό δημόσιο ως τώρα φέτος).
Επιπλέον -και  κατ’ επιταγήν της Τρόικας- η κυβέρνηση  ετοιμάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να αναθεωρήσει και πάλι επί τα χείρω τα μεγέθη του κρατικού προϋπολογισμού, ενσωματώνοντας σε αυτόν και άλλες "κρυφές δαπάνες" (1,8 δισ. ευρώ για περίθαλψη, έκτακτες επιχορηγήσεις σε ασφαλιστικά ταμεία για να πληρωθούν συντάξεις κλπ).

http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=75209

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 21/07/2010 12:13:36

  Ας το προσέξουμε λίγο ...

  Η νεοεκλεγείσα δεξιά-¨εθνικιστική¨ κυβέρνηση της Ουγγαρίας - και όχι η πρώην σοσιαλδημοκρατική της 2ης Αμερικανό-Σιωνιστικής ¨Σοσιαλ-ληστρικής¨ - Διεθνούς που προεδρεύει ο ταλαιπωρημένος ¨μετανάστης¨ Παπανδρέου με τους ΣΙΑ-ΚΩΒΟ- συμβούλους του ( τύπου ¨Παμπούκηδες¨ κ.α. ) - ¨τόλμησε¨ να αντισταθεί στις ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ( ¨DIKTAT¨ ) TOY ¨Δ.Ν.Τ¨ και αμέσως τα παιδιά της ¨demomocracy + prosperity ¨ του έκοψαν την καταβολή της δεύτερης δόσης από το πακέτο βοήθειας , ύψους 25 δις ευρώ , για την χώρα !

  Τι είχε προηγηθεί ;

  Παρά το γεγονός των μεγάλων περικοπών στον κοινωνικό - ασφαλιστικό τομέα που επέβαλε η προηγούμενη Σοσιαλφασιστική ( ¨δημοκρατική¨ ), σύμφωνα με τις εντολές του ¨Διεθνούς-Τραπεζιτικού-Τοκογλυφικόύ Συστήματος¨ , ΔΕΝ επήλθε η αποκατάσταση της ¨δημοσιοοικονομικής σταθερότητας¨ στο επίπεδο του ¨Γερμανικού Προεδρικού Διατάγματος¨ που ορίζει για την ζώνη της ¨ΩΧ-ΝΑΙ¨ το όριο του 3% ...

  Οι προβλέψεις μιλούν για ένα έλλειμμα , μέσα στο 2010 , του 4-5 % του ΑΕΠ .

  Το Διεθνές Τοκογλυφικό Τραπεζιτικό - Τοκογλυφικό Σύστημα ( Δ.Ν.Τ. ) ζήτησε από την κυβέρνηση της Ουγγαρίας ΝΕΕΣ περικοπές !

  Οι ¨Δεξιοί-Εθνικιστέςς¨ , όχι οι παραδοσιακοί Σοσιαλ-φασίστες ( ¨κοινωνικοί δημοκράτες¨) , ο πρωθυπουργός Viktor Orbán και ο υπουργός οικονομικών Gyorgy Matolscy ( ο οποίος φαίνεται πως δεν έχει το ¨ιστορικό βιογραφικό¨ του δικού μας ¨δημοκράτη¨ Γ. Παπακωνσταντίνου ) ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ κάθε παραπέρα επιβάρυνση του κοινωνικού τομέα ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΣΥΜΨΗΦΙΣΤΙΚΑ ΜΙΑ ¨ΕΚΤΑΚΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ -ΣΤΟΝ ΤΖΙΡΟ- ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ - ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΣΤΑ ¨ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ¨ ...

  ¨Φρύαξαν¨ οι εκπρόσωποι της ¨Ευρωπαϊκής¨ -Ένωσης και των Τοκογλύφων του Δ.Ν.Τ. , διότι οι περισσότερες τράπεζες της Ουγγαρίας ελέγχονται μετοχικά από το Διεθνές Τραπεζιτικό - Χρηματιστηριακό σύστημα , τις τράπεζες δηλαδή των ΗΠΑ και της Γερμανίας !

  Ε όχι ( ! ) αυτό είναι ¨άδικο και αντιαναπτυξιακό¨ , όπως θα έλεγαν και οι κυρίες Μιράντα Ξαφά , Έλενα Παναρίτη και Νίκη Τζαβέλα ( ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ¨ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ¨ -Δ.Ν.Τ. - ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.-ΛΑ.Ο.Σ. ! ) , όταν μάλιστα η κυβέρνηση της Ουγγαρίας ευελπιστεί να εισπράξει από τις τράπεζες 700 εκατομμύρια ευρώ !

  Όχι και έκτακτη εισφορά - φορολόγηση στις Τράπεζες ( τις εκκλησίες του καπιταλισμού που είναι ¨μοχλός ανάπτυξης¨ σύμφωνα με τους Μάνους και Ανδριανόπουλος του κόσμου ) ! , καλλίτερα θα ήταν η αύξηση του Φ.Π.Α. από 5 σε 24 % ( ! ) όπως έπραξαν , σύμφωνα με τις ¨εντολές των κυρίων τους¨, οι ¨Παπανδρέου της Ρουμανίας¨.

  Υ.Γ. Στο πακέτο ¨βοήθειας¨ του Δ.Ν.Τ , ύψους 25 δις ευρώ , για την Ουγγαρία συμμετέχει και η ¨Ευρωπαϊκή¨-Ένωση με 6,5 δις. Και σε αυτή την περίπτωση , όπως και για την Ελλάδα , η κ. Μέρκελ , σαν εκπρόσωπος της συμμαχίας της Γερμανό-Αγγλοσαξονικής συμμαχίας του κεφαλαίου όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά από τον Β΄Π.Π. με τις αλληλοσυγχωνεύσεις και ¨διεισδύσεις¨ , ζήτησε να ηγηθεί της ¨διάσωσης- απομύζησης¨ το Δ.Ν.Τ. με προφανή σκοπό να εμφανίζεται ο συγκεκριμένος οργανισμός και όχι η ¨Ε¨.Ε. ( δηλαδή η Γερμανία ) σαν ο ¨αιμοβόρος κέρβερος¨ που επιβάλει τα μέτρα διάλυσης των τοπικών - περιφερειακών οικονομιών και κρατών της μεταπολεμικής ¨Γερμανικής Τελωνειακής Ένωσης¨ , του πάλαι ποτέ Χιτλερικού ¨Ενιαίου Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου¨ και των οραμάτων για μια ισχυρή ¨MITTEL-EUROPA¨ του ¨φιλελεύθερου¨ Χάνς Νάουμαν και του ¨σοσιαλδημοκράτη¨ Φρήντριχ Έμπερτ , τα ομώνυμα ¨ιδρύματα¨ των οποίων δουλεύουν -σαν ¨πρακτορεία¨- σε όλο τον κόσμο , με συστήματα ¨διαβούλευσης¨ , για την ευόδωση των ιερών σκοπών της ¨καταδικασμένης¨ σε εξαγωγές και άντληση πρώτων υλών Γερμανικής πατρίδας των... ¨γραμμάτων και των τεχνών¨ , του ¨Σίλερ και του Γκαίτε¨ , όπως είχε πει το 1959 και ο μακαρίτης Παναγιώτης Κανελλόπουλος ( στη Βουλή για να δικαιολογήσει την αμνήστευση του Μ. Μέρτεν και 800 Γερμανών εγκληματιών πολέμου που έδρασαν στην Ελλάδα ) ή , ας πούμε , το παιδί που μεγάλωσε στην ¨πόλη του ποταμού Ίζαρ¨ και δεν μπορεί να ξεχάσει τις θετικές εμπειρίες του και την ¨δυστυχία του να είναι κανείς έλληνας¨ , ο ¨multi-kulti¨ Νίκος Δήμου και άλλοι γερμανοσπουδασμένοι ( με υποτροφίες των ¨ιδρυμάτων ¨ που τους έστελναν στις διακοπές τους να ¨κλάψουν στο τείχος του αίσχους¨ ) του ¨ιδίου πνευματικού αναστήματος¨ .

  • ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
   ΓΙΩΡΓΟΣ @ ΝΤΑΝΤΟΝ 21/07/2010 14:15:56

   ΝΤΑΝΤΟΝ ,μας έκανες την καρδιά μαύρη σαν την κολασή σου,οι πληροφορίες σου πραγματικά είναι η άλλη πλευρά του λόφου την οποία δεν βλέπουμε .
   Σε ευχαριστώ πάντως που με έκανες κοινωνώ πληροφοριών που σε κάθε άλλη περίπτωση ποτέ δεν θα μάθαινα .Για αυτό τον λόγο αποκαλώ το διαδίκτυο ως μια μορφή άμεσης Δημοκρατίας.
   Αναρωτιέμε μόνο τι περιμένει εμάς ,όταν στόχος στην ΟΥΓΓΑΡΙΑ είναι να ρίξει το έλλειμα του προυπολογισμού σε τρία χρόνια από το 8% στο 3% και εμείς απο το 13.5% στο ίδιο χρονικό διάστημα στο 3%,μάλλον η κολασή σου μας περιμένει ΝΤΑΝΤΟΝ

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ ΓΙΩΡΓΟΣ 21/07/2010 16:23:39

    Η κόλαση είναι του Δάντη. Ο φίλος μας είναι τόσο παληός όσο η Γαλλική Επανάσταση, μόνο.

 2. Kinezos avatar
  Kinezos 21/07/2010 12:43:19

  ο ΔΣ της ΕΕΕΚΕ αποφάσισε την κάθοδο του Κλάδου σε απεργία διαρκείας με την μορφή 24ωρων κυλιόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων με έναρξη την Κυριακή 25 η Ιουλίου 2010 και από ώρας 00.01 έως και 24.00 τοπική. Ζητούμε την κατανόηση του...
  επιβατικού κοινού. Γνωρίζουμε ότι έχουμε την υποστήριξη των κοινωνικών μας εταίρων στην αεροπορική– τουριστική βιομηχανία, καθώς μας έχουν υποστηρίξει τόσο σε Κυβερνητικό όσο και σεΕυρωπαϊκό επίπεδο
  Το ΔΣ της ΕΕΕΚΕ

  Ναι, είναι οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Οι πλέον ακριβοπληρωμένοι δημόσιοι υπάλληλοι, των οποίων τα επιδόματα είναι 6-7 φορές πάνω του μισθού. Τους τα είχε δώσει ο ανεκδιήγητος Βερελής για να τα έχει καλά μαζί τους και να μη του κάνουν απεργίες. Έχω ξαδέλφη, της θεολογίας, που μπήκε με ΑΣΕΠ και παίρνει 3.500 καθαρά το μήνα με 1 χρόνο προυπηρεσίας. Οι παλιότεροι συνάδελφοι της καθαρίζουν ως και και 6.000 Ευρό το μήνα.

 3. axroistos avatar
  axroistos 21/07/2010 20:22:44

  Factorx μπορείς να γράψεις τίποτα για τις επιδοτήσεις της ΕΕ στην Ελλάδα και πόσο αύξησαν το εξωτερικό μας χρέος;

  Η ΕΕ μας έδινε επιδότηση και έλεγε αυτά είναι για δρόμους αρκεί να πληρώσετε άλλα τόσα και εσείς 50-50. Έπαιρνε η Ελλάδα 1δις από την ΕΕ και 1δις δάνειο για τους δρόμους. Μετά λέει πάρε δις για τον τουρισμό και βάλε άλλα τόσα δις και εσύ, κτλ.
  Μόνο τα βιβλία καταστροφής της Ελληνικής γλώσσας και ιστορίας χρηματοδοτούσαν κατά 80%, ή θεωρούσαν το υπουργείο πρώην εθνικής παιδείας ανίκανο να χρηματοδοτήσει της συγγραφή ενός βιβλίου, τα πολυπολιτισμικά βιβλία ίσως να είναι ακριβότερα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.