23/02/2010 14:27
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ αύριο

Τα συνδικάτα του Δημόσιου και του Ιδιωτικού τομέα πραγματοποιούν 24ωρη απεργία την Τετάρτη, αντιδρώντας στις αλλαγές στο ασφαλιστικό αλλά και στην εισοδηματική και φορολογική πολιτική της κυβέρνησης.

Αναλυτικά ποιοι απεργούν

Οι εργαζόμενοι σε ΔΕΚΟ και τράπεζες.

Την Τετάρτη δεν θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια αεροπλάνων, τρένων και πλοίων, ενώ στα λεωφορεία θα γίνει στάση εργασίας από τις 5 έως τις 8 το πρωί και από τις 9 έως τις 12 το βράδυ. Την ίδια ημέρα θα λειτουργήσουν μόνο από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ. το μετρό, ο ηλεκτρικός, το τραμ και τα τρόλεϊ.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία της χώρας, ενώ κλειστά θα παραμείνουν και τα ιδιωτικά ιατρεία.

Οι τελωνειακοί υπάλληλοι

Οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων ΟΛΜΕ ΔΟΕ και ΟΙΕΛΕ .

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΠΟΕ - ΟΤΑ

Οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (τα ΚΕΠ της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών - Πειραιώς στο Σύνταγμα, στους Αμπελόκηπους, στον Πειραιά, στο Κερατσίνι και στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας) 

Την ημέρα της απεργίας θα γίνει συλλαλητήριο στην Αθήνα, στις 11.00 π.μ. στο Πεδίον του Άρεως, ενώ ξεχωριστή συγκέντρωση οργανώνει το ΠΑΜΕ στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Ομονοίας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ avatar
  ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 23/02/2010 14:42:20

  Ο.Κ. Μίθτερ Παναγόπουλοθ και μίθτερ Παπαθπύρου,μας πείσατε.Αντε και βουλευτές στην επόμενη...Δούμα.

 2. redteam avatar
  redteam 23/02/2010 14:50:34

  Απορώ γιατί όλοι έχουν εξαφανίσει το θέμα τόσο από ραδιόφωνα, όσο από τηλεόραση και εφημερίδες. Μόνο η Ελευθεροτυπία το αναφέρει στον τίλο της.

  Επτά ερωτήματα Αλαβάνου για Goldman Sachs - κυβέρνηση

  O Αλέκος Αλαβάνος έθεσε τα εξής ερωτήματα:

  **Γιατί η κυβέρνηση ανέθεσε την πώληση των ομολόγων του περασμένου μήνα στην Goldman Sachs;

  **Υπήρξε συνάντηση του Gary Cohn, κεντρικού στελέχους της Goldman, με τον ίδιο τον πρωθυπουργό, και μάλιστα δύο φορές;

  **Με ποια κρατικά στελέχη συναντήθηκαν πριν από λίγες εβδομάδες οι εκπρόσωποι του Paulson Hedge Fund, που ήρθαν στην Αθήνα συνοδευόμενοι από στελέχη της Goldman Sachs;

  **Γιατί νέος επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους ανέλαβε ο κ. Χριστοδούλου, ο οποίος είναι πρώην στέλεχος της Goldman Sachs;

  **Η προμήθεια των 85 εκατομμυρίων ευρώ που πήρε η Goldman Sachs για την τελευταία έκδοση των ομολόγων είναι εξασφαλισμένο ότι δεν χρησιμοποιήθηκε για την εξαγορά υψηλόβαθμων κρατικών στελεχών του οικονομικού τομέα;

  **Γιατί η κυβέρνηση ακολουθεί τη διαδικασία "Auction" με συντονιστές την Goldman Sachs και τις 21 τράπεζες με τις οποίες αυτή συνεργάζεται, και δεν επιδιώκει τη διαδικασία "Private Placement", με αναζήτηση κεφαλαίων με επιτόκια συγκρινόμενα με τα γερμανικά, χωρίς τα τεράστια spread;

  **Γιατί η κυβέρνηση για την προώθηση των ομολόγων δεν χρησιμοποιεί αμιγώς κρατικές τράπεζες της Ελλάδας, ώστε να εξασφαλιστεί απέναντι στην κερδοσκοπία ιδιωτικών τραπεζών και funds;».

 3. ndvoice avatar
  ndvoice 23/02/2010 14:57:21

  Ακόμα ένα απεργιακό πανηγυράκι για να δικαιολογούν οι εργατοπατέρες τις απολαβές τους τα αξιώματά τους στις συντεχνίες τους.

 4. GK avatar
  GK 23/02/2010 16:38:54

  ΤΑ ΑΙΩΝΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ -ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΑΕΡΓΟΙ- ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΔΗΘΕΝ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΕΛΙΞΗΣ (ΠΛΕΙΣΤΑ ΟΣΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΙΔΙΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΔ). ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΓΑΛΕΙ ΔΕΚΑΡΑ!

  • ΣΟΦΙΑ avatar
   ΣΟΦΙΑ @ GK 23/02/2010 17:29:07

   Έλεος και με τον κόσμο που ενώ τον ενημερώνεις νομίζει ότι μιλάς για άλλη χώρα, άλλους εργαζομένους, άλλους ανθρώπους!Πώς έχουν αποκοιμηθεί έτσι;Αυτοί δεν ήταν που στείλαν την Ν.Δ. στην αντιπολίτευση με τόση διαφορά από το ΠΑΣΟΚ; Αυτοί δεν είναι που φώναζαν με το περσινό πάγωμα των μισθών; Αυτοί δεν είναι που βοούσαν με την ηθική κατάπτωση της προηγούμενης κυβέρνησης και τώρα ακούν απαθείς τα περί απώλειας εθνικής κυριαρχίας, τα περί συμφωνιών με Goldman Sachs και κινέζων; Έλεος!!!

  • GK avatar
   GK @ GK 23/02/2010 18:48:23

   ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟΨΕΩΝ ΚΑΙ ΘΕΣΕΩΝ.... ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ????

 5. Βρασίδας avatar
  Βρασίδας 23/02/2010 19:40:55

  Απεργία ελευθεροεπαγγελματιών γιατί δεν υπάρχει;

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Βρασίδας 23/02/2010 19:48:51

   ΕΧΕΙΣ ΩΡΑ ΓΙΑ ΧΙΟΥΜΟΡ ΒΡΑΣΙΔΑ;

 6. Βρασίδας avatar
  Βρασίδας 23/02/2010 20:01:44

  Έχω πράγματι! Η αλήθεια είναι όμως πως τα αιτήματα των ελευθεροεπαγγελματιών ικανοποιούνται στα μουλωχτά είτε με επιδοτήσεις είτε με μετακύλιση των απαιτήσεών τους στους καταναλωτές στα μουλωχτά.
  Βέβαια μετά εμφανίζονται ως οι αγνοί και άδολοι υποστηρικτές του δημοσίου συμφέροντος άσχετα άν δεν πλήρωσαν ποτέ φόρο εισοδήματος.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.