#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/01/2010 18:55
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

2010 ή μήπως 1984;Στο βιβλίο του «1984», 0 George Orwell περιέγραφε ένα «υπερκράτος», την Ωκεανία, του οποίου η πολεμική γλώσσα αντέστρεφε τα ψέματα τα οποία μετά «περνούσαν στην ιστορία και μετατρέπονταν σε αλήθειες». Όπως έλεγε και το κυρίαρχο κομματικό σλόγκαν: «Όποιος ελέγχει το παρελθόν, ελέγχει το μέλλον, και όποιος ελέγχει το παρόν, ελέγχει το παρελθόν».

Ο Μπαράκ Ομπάμα είναι ο ηγέτης μιας σύγχρονης Ωκεανίας. Στη διάρκεια δυο ομιλιών που παρέθεσε με αφορμή το κλείσιμο της δεκαετίας, ο Νομπελίστας πρόεδρος επιβεβαίωσε, πως η ειρήνη δεν είναι πλέον ειρήνη, αλλά μάλλον ένας διαρκής πόλεμος που «εκτείνεται πέρα από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν… σε άνομες περιοχές, αποτυχημένα κράτη, διάσπαρτους εχθρούς». Αποκάλεσε τη κατάσταση αυτή ως «παγκόσμια ασφάλεια», και ζήτησε μάλιστα την ευγνωμοσύνη μας. Στο λαό του Αφγανιστάν, της χώρας δηλαδή που οι ΗΠΑ κατέκτησαν και έχουν υπό τη κατοχή τους, απηύθυνε την εξυπνάδα ότι «Δεν έχουμε καμιά διάθεση να κατέχουμε τη χώρα σας».

Στην Ωκεανία, τα ψέματα δεν ξεχωρίζουν από τις αλήθειες. Σύμφωνα με τον Ομπάμα, η αμερικανική εισβολή στο Αφγανιστάν το 2001 είχε την εξουσιοδότηση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Όμως δεν υπήρχε τέτοια εξουσιοδότηση. Είπε επίσης πως, «ο κόσμος» υποστήριξε την εισβολή αμέσως μετά τη τρομοκρατική επίθεση της 11/9/01. Στη πραγματικότητα,  όλα εκτός από  τρία μόνο  από τα συνολικά  137 κράτη που δημοσκοπήθηκαν από τη Gallup, εξέφρασαν την έντονη αντίθεσή τους στην εισβολή των Αμερικανών. Ο Ομπάμα ανέφερε επίσης, πως η Αμερική εισέβαλλε στο Αφγανιστάν «…μετά από την άρνηση των Ταλιμπάν να της παραδώσει τον Osama Bin Laden». Σύμφωνα όμως με το στρατιωτικό καθεστώς του Πακιστάν, το 2001 οι Ταλιμπάν προσπάθησαν ανεπιτυχώς τρεις φορές να παραδώσουν τον Bin Laden προκειμένου να δικαστεί, αλλά οι προσπάθειές τους αγνοήθηκαν από τους Αμερικανούς.

Ακόμη και η προσπάθεια του Ομπάμα να χρησιμοποιήσει τις επιθέσεις της 11/9 ως δικαιολογία για τον πόλεμο, είναι ένα ψέμα. Περισσότερο από δυο μήνες πριν οι δίδυμοι πύργοι δεχτούν επίθεση, η κυβέρνηση του τότε προέδρου Μπους είχε ενημερώσει τον Πακιστανό διπλωμάτη Niaz Naik ότι η Αμερική θα ξεκινήσει στρατιωτική επίθεση έως τα μέσα του Οκτώβρη. Το καθεστώς των Ταλιμπάν της Καμπούλ, το οποίο είχε στηριχτεί μυστικά από τη κυβέρνηση Κλίντον, δεν μπορούσε πλέον να θεωρηθεί ως αρκετά σταθερό για να διασφαλιστεί ο αμερικανικός έλεγχος επί των αγωγών πετρελαίου και αερίου προς τη Κασπία θάλασσα. Έπρεπε λοιπόν να πέσει.Το πιο εξόφθαλμο ψέμα του Ομπάμα είναι πως το Αφγανιστάν αποτελεί σήμερα ένα καταφύγιο για τις επιθέσεις που πραγματοποιεί η al-Qaeda εναντίον της Δύσης. Ο ίδιος ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του, ο James Jones, είχε δηλώσει το περασμένο Οκτώβριο πως υπήρχαν «λιγότερα από 100 μέλη» της οργάνωσης σε ολόκληρο το Αφγανιστάν. Σύμφωνα με τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, το 90% των Ταλιμπάν, δεν είναι καν Ταλιμπάν, αλλά μέλη μιας τοπικής εξέγερσης φυλάρχων, που αντιτίθενται στις ΗΠΑ, διότι τις βλέπουν ως μια ακόμη κατοχική δύναμη.  Ο πόλεμος είναι μια απάτη. Μόνο οι ανίατα ηλίθιοι παραμένουν πιστοί στην κατά Ομπάμα θεώρηση της «παγκόσμιας ειρήνης».

Ξύνοντας την επιφάνεια, βλέπουμε πως από κάτω υπάρχει κάποιος σοβαρός σκοπός. Σύμφωνα με τον «αποκρουστικό» στρατηγό Stanley McChrystal, που κυρίως διακρίθηκε εξαιτίας των «δολοφονικών ομάδων» που είχε οργανώσει στο Ιράκ, η κατοχή του Αφγανιστάν αποτελεί «πρότυπο μοντέλο» για όλες εκείνες της «άνομες περιοχές» του πλανήτη που ακόμη βρίσκονται έξω από το βεληνεκές της Ωκεανίας. Η μέθοδος αυτή είναι γνωστή ως Coin (counter- insurgency), και συγκεντρώνει μαζί το στρατό, τις οργανώσεις βοήθειας, ψυχολόγους, ανθρωπολόγους, τα ΜΜΕ, και  διάφορους ξεπουλημένους δημοσιοσχεσίτες. Η δράση της καλύπτεται πίσω από μια ατελείωτη  και ακαταλαβίστική γλώσσα, με θέμα «…να κερδίσουμε τις καρδιές και τα μυαλά τους», ενώ στη πραγματικότητα το μόνο που επιδιώκει είναι να ξεκινήσει εμφύλιους πολέμους.

Οι Αμερικάνοι εφάρμοσαν τη μέθοδο αυτή στο Ιράκ, καταστρέφοντας μια πολυεθνική κοινωνία. Έστησαν τοίχους ανάμεσα σε κοινότητες που μέχρι πριν λίγο καιρό παντρευόντουσαν μεταξύ τους, πραγματοποιώντας εθνοκάθαρση εναντίον των Σουνιτών, πολλά εκατομμύρια εκ των οποίων αναγκάστηκαν να φύγουν από τη χώρα. «Ενσωματωμένοι» δημοσιογράφοι περιέγραψαν τη μέθοδο αυτή ως «ειρήνη». Αμερικανοί διανοούμενοι που εξαγοράστηκαν από την Ουάσιγκτον, και «ειδικοί επί της ασφάλειας» που είχαν την ενημέρωσή τους από το πεντάγωνο, εμφανίστηκαν στο BBC για να διαδώσουν τα καλά νέα. Και όπως στο βιβλίο Nineteen Eighty-Four, έτσι και εδώ, η αλήθεια ήταν διαφορετική.

Κάτι παρόμοιο προετοιμάζεται και για το Αφγανιστάν. Οι κάτοικοι του θα αναγκαστούν να μετακινηθούν σε «περιοχές στόχους» που ελέγχονται από πολέμαρχους, οι οποίοι μισθοδοτούνται από τη CIA και το εμπόριο του οπίου. Το ότι αυτοί οι πολέμαρχοι είναι και βάρβαροι, δεν παίζει κανένα ρόλο. «Μπορούμε να ζήσουμε με αυτό…», όπως είχε πει κάποτε ένας διπλωμάτης της εποχής Κλίντον όταν είχε επιβληθεί  ο σκληρός νόμος της sharia, στο τότε «σταθερό» υπό τους Ταλιμπάν Αφγανιστάν. Και τέλος, οι αγαπημένες προνομιούχες οργανώσεις βοήθειας, μαζί με μηχανικούς και ειδικούς γεωπόνους, θα φροντίσουν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της «ανθρωπιστικής κρίσης», και έτσι να διασφαλιστούν οι υπόδουλες πλέον περιοχές.

Έτσι είναι τα πράγματα  στη θεωρία. Η μέθοδος πέτυχε κατά κάποιο τρόπο στη Γιουγκοσλαβία, όπου ο εμφύλιος σπαραγμός διέλυσε μια κάποτε ειρηνική κοινωνία, αλλά απέτυχε στο Βιετνάμ, όπου η CIA προσπάθησε ανεπιτυχώς να διαιρέσει και να ποδηγετήσει το πληθυσμό του νότου εναντίον των Vietcong, μιας γενικευτικής περιγραφής  δηλαδή,  που είναι  κάτι ανάλογο με τους Ταλιμπάν σήμερα,  και που χαρακτηρίζει την εκάστοτε αντίσταση εναντίον των Αμερικανών.

Πίσω από πολλά από αυτά, βρίσκονται οι Ισραηλινοί, οι οποίοι εδώ και χρόνια συμβουλεύουν τους Αμερικανούς σε θέματα που έχουν να κάνουν με τις επιχειρήσεις τόσο στο Ιράκ όσο και στο Αφγανιστάν. Η εθνοκάθαρση, το χτίσιμο τοίχων, τα σημεία ελέγχου, η συλλογική τιμωρία, και η διαρκής παρακολούθηση, όλα αυτά αποτελούν ισραηλινές καινοτομίες που έχουν καταφέρει να αποσπάσουν τη Παλαιστίνη από το λαό της. Όμως παρόλα αυτά, οι Παλαιστίνιοι δεν στάθηκε δυνατό να διαιρεθούν ανεπανόρθωτα, και συνεχίζουν να αντέχουν ως έθνος, κόντρα σε κάθε πρόβλεψη.

Οι πιο χαρακτηριστικοί προκάτοχοι του σχεδίου Ομπάμα, τους οποίους τόσο ο Νομπελίστας πρόεδρος και οι στρατηγοί του, όσο και οι υπεύθυνοι δημοσίων σχέσεων θέλουν να ξεχάσουμε, είναι αυτοί που απέτυχαν στο Αφγανιστάν. Οι Βρετανοί  στη διάρκεια του 19ου αιώνα,  και  οι Σοβιετικοί στον 20ο, προσπάθησαν να κατακτήσουν την άγρια αυτή χώρα, χρησιμοποιώντας μεθόδους εθνοκάθαρσης, αλλά διώχτηκαν οριστικά έχοντας υποστεί πανωλεθρία. Τα αυτοκρατορικά κοιμητήρια είναι τα μόνα μνημεία που τους απέμειναν. Η λαϊκή δύναμη, πολλές φορές ανεξήγητη, παραμένει ο σπόρος κάτω από το χιόνι, και οι όποιοι εισβολείς τη τρέμουν.

Όπως έγραψε και ο Orwell στο Nineteen Eighty-Four, «Ήταν περίεργο να σκέφτεσαι πως ο ουρανός ήταν ο ίδιος για όλους, στην Eurasia  ή στην  Eastasia, όπως και εδώ. Και πως οι άνθρωποι κάτω από τον ουρανό ήταν και αυτοί οι ίδιοι, παντού σε ολόκληρο τον κόσμο… άνθρωποι που αγνοούσαν ο ένας τη παρουσία του άλλου, χωρισμένοι από τοίχους μίσους και ψεμάτων, και όμως παντού σχεδόν οι ίδιοι, άνθρωποι που… αποθήκευαν στις καρδιές, στις κοιλιές, και στα μπράτσα τους, τη δύναμη που κάποια μέρα θα ανέτρεπε τον κόσμο».

New Statesman

ΣΧΟΛΙΑ

 1. man8os avatar
  man8os 03/01/2010 19:24:46

  Και ο Ομπαμα οπως και καθε αυτοκρατορας,εχει να αντιμετοπισει το προβλημα της υπερεπεκτασης. Αυτο συνιστατε στο γεγονος πως η αυτοκρατορια του Ομπαμα ειναι συνολικα πολυ ισχυροτερη απο τον καθε της αντιπαλο ξεχωριστα.
  Ομως οταν αντιμετοπιζει πολλους ταυτοχρονα τοτε βρισκετε σε ενα μειονεκτημα.
  Οι ΗΠΑ μεχρι προτινως δεν ειχαν να αντιμετοπισουν αυτο το προβλημα για 2 λογους.
  Γιατι δεν προσπαθουσαν μεχρι το 1989 να ελεγξουν ολο τον κοσμο
  Και γιατι δεν παρηκμαζαν οποτε ειχαν την πολυτελεια να εχουν το διευρυνομενο πλεονεκτημα στα λιγα μεχρι τοτε, ανοικτα μετωπα τους.
  Απο το 2001 και μετα και ιδιαιτερα απο το 2008 η κατασταση αλλαξε. Οι ΗΠΑ ανοιξαν τοσα μετωπα που με δυσκολια μπορουν να τα διαχειριστουν ενω οι μειουμενες δυυντοτητες τους καθιστουν την διαχειρηση των προβληματων ολο και ποιο δυσκολη με την συμβατικη βια.
  Το προβλημα του Ομπαμα ειναι το εξης. Με δεδομενη την φθινουσα Αμερικανικη ισχυς και την ανοδο των καινουριων δυναμεων ενος πολυπολικου κοσμου, πως αφενος θα τις αντιμετοπισει ωστε να κερδισουν το ελαχιστο δυνατο μεριδιο με το μεγιστο δυνατο κοστος, πως θα απεμπολησει τα βαρυδια που του πνιγουν την αναπτυξη, πως θα αξιοποιησει τα πλεονεκτηματα που ακομα διαθετει απεναντι τους, οσο ακομα μπορει, ωστε να εχει την δυνατοτητα σε καλυτερο χρονο να επαακαμψει η Αμερικη και να επανακτησει την αποσταση την οποια εχασε εναντι των ανταγωνιστων της.
  Ο πολεμος στο Αφγανισταν πλεον εχει καταστει ταυτοσημος με αυτον στο Ιρακ, το μετωπο που ανοιγει στην Ιεμενη ειναι ισης σημασιας με την Σομαλια, το Ιραν καιι το Πακισταν ειναι αλληλοσυμπληρουενα και η θεση της Ινδιας ειναι το κλειδι.
  Ο πολεμος του Μπους στοχευε και στοχευει στην διατηρηση του πλεονεκτηματος της Αμερικης, τον αποκλεισμο της Κινας απο την Μεση Ανατολη και ει δυνατον την στρατηγικη της περικυκλωση. Το Αφγανισταν ειναι μια προωθημενη βαση που ελεγχει τις αλλες μεγαλες δυναμεις της περιοχης και ως εκτουοτυ θα χασουν τεραστια πλεονεκτηματα οι ΗΠΑ στην περιοχη αν το εγκαταλειψουν.
  Αντιθετα με ενα συνεργασιμο Ιρακ το Αφγανισταν εχει μονιμοτερα στοιχεια και για τον προσθετο λογο οτι εαν εγκαταλειφτει ειναι αδυνατο να αξιοποιηθει σε μια ταχεα κλιμακουμενη κριση στην Μεση Ανατολη-νοτια Ασια επειδη εαν η κατασταση ειναι κρισιμη θα ειναι προσβασιμο μονο απο τον αερα, αρα δεν μπορουν να μεταφερθουν εκει δυναμεις ικανες.

  Καταληγονταας σαν συμπερασμα, να πω οτο αυτη τη στιγμη το στοιχημα για τις ΗΠΑ ειναι στην καλυτερη περιπτωση να καταστησουν την Μεση Ανατολη σφαιρα επηροης τους με ολα τα στρατηγικα πλεονεκτηματα που συνπαγετε.
  Στην χειροτερη να την κανουν no mans land.

 2. giorgos avatar
  giorgos 03/01/2010 20:30:34

  Τα τρία βιβλία
  -Θαυμαστός καινούργιος κόσμος του Άλντους Χάξλεϋ-
  -1984 του Τζόρτζ Όργουελ-
  -Φαρενάιτ 451 του Ρέυ Μπράντμπουρυ-
  κι αν βρείτε το -Επιστροφή στο Θαυμαστό καινούργιο κόσμο του Άλντους Χάξλεϋ-
  ίσως λένε πολύ περισσότερα από όλα τα σχετικά μπλογκς και ιστοσελίδες.

  Και κάτι σχετικό:
  Ούτε η αφωνία ούτε η χάβρα είναι επικοινωνία.
  Μιλάτε, γράφετε απλά, περιεκτικά, σύντομα, με στόχο την κατανόηση. Αλλιώς ισχύει το:
  http://activistis.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3472:2010-01-03-14-54-09&catid=72:-bloggers-&Itemid=102

 3. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 03/01/2010 20:38:11

  Κατ αρχάς, το new Statesman είναι αριστερίζουσα φυλλάδα (έτσι εξηγείται...). Κατά δεύτερον, ποιό Ιρακ; Το έκτρωμα που έφτιαξαν οι Άγγλοι από Κούρδους, σιιίες και σούνηδες; Αυτό που είχε δικτάτορα τον -- πως τον έλεγαν τον μουστάκια; -- που έριχνε και χημικά στους πολυπολιτισμικούς πατριώτες του;

  Κάθε ένας κάνει την δουλειά του, για πάρτη του, και ΕΜΕΙΣ κάνουμε την δουλειά για πάρτη ΆΛΛΩΝ. Το Πασόκ ΔΕΝ δουλεύει για Ελληνικά συμφέροντα, και όταν το πάρουμε ΟΛΟΙ χαμπάρι, μπορεί και να τους διώξουμε.

  • (Α)θανάσης avatar
   (Α)θανάσης @ archaeopteryx 03/01/2010 20:51:36

   Τι έγινε, πάλι νερό στο μύλο του tiramola θα ρίξουμε?

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ (Α)θανάσης 03/01/2010 20:54:12

    έχει γούστο όταν αναπτύσσει επιχειρήματα... εκείνο το «κοινωνικό...πως το ειπε» έχω ακόμα δάκρυα στα μάτια.

  • Κοντη Λιζα avatar
   Κοντη Λιζα @ archaeopteryx 04/01/2010 13:42:03

   [...που έριχνε και χημικά στους πολυπολιτισμικούς πατριώτες του;...]

   Εδώ λάθος κάνεις αρχαίε. Δουλειά των Ιρανών ήταν αυτό αλλά ανάγκασαν τον μουστάκια να φορέσει το καπέλλο. Άλλωστε τα αμερικανακια το ήξεραν, αυτοί του πούλαγαν το υλικό. Παρεεμπιπτόντως αργόρα αυτοί που έβαζαν τις ρουφιανιές για τα όπλα ΜΚ ήταν οι Ισραηλινοί. Αφού το Ιρακ έγινε κ@@@ς αλλά δεν βρέθηκε τίποτα το Γ. επιτελείο τους άρχισε να λέει ότι μεταφέρθηκαν στην Συρία και μετά στο Ιράν.

   Το επόμενο δεν αφορά ασένα αλλά με ένα σμπάρο...κλπ.

   Όσο για τα όσα που αφορούν τα πρωτόκολλα κάποιο μέρος είναι προϊόν αντιγραφής. Ε και; Και τα ευαγγέλια είναι αντιγραμμένα αλλά και διορθωμένα πολλές φορές. Κανείς δεν λέει τίποτε. Το άλλο το επιχείρημα ότι είναι πλαστά. Αν όντως είναι πλαστά γιατί θα πρέπει να τα λάβουμε υπόψιν μας ή πολύ περισσότερο να τα καταστρέψουμε με το ζόρι όπως γίνεται σε πολλές χώρες.

   Τες παν υπάρχει μια πολύ καλή μελέτη ενός αυστραλού του Peter Meyer σχετικά με τα πρωτόκολλα που όπως και τα άλλα που διαπραγματεύεται στο σαίτ αξίζει να διαβαστεί. Δυστυχώς το σάΙτ μετακόμισε και δεν έχω πρόχειρη τη διεύθυνση τώρα.

 4. tony avatar
  tony 03/01/2010 20:59:31

  Όταν επιτέθηκε πρώτη φορά στο Ιρακ ο πρόεδρος Μπους άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου.Από εδώ και μπρος οι άνεμοι όλο και θα δυναμώνουν.Το τέλος του κόσμου όπως τον ξέραμε.
  Ποιος θα κάνει πίσω?
  Η Κινα?
  Η Ινδια?
  Η Ρωσια?
  Οι Άραβες που δικαιωματικά κατέχουν αυτά τα μέρη 3000
  χρόνια?
  1990 καλοκαίρι ντολμαδάκια,Ο πρόεδρος Στην Κρήτη.
  1991 Νοεμβριος η αρχη της νεας Οδυσιας.<>.
  <>
  <>
  Τα είδα στο tv, τα διάβασα, στις εφημερίδες τώρα παρακουλουθω το ποιο ενδιαφέρων.
  Την αρχή του έργου την είδα.
  Άραγε θα προλάβω να δω το τέλος του?

  • man8os avatar
   man8os @ tony 03/01/2010 22:14:30

   Αληθεια, ανοιξε τους ασκους του αιολου.
   Ομως απο οσους ανεφερες μονο οι Κινεζοι, οι Ινδοι και οι Αμερικανοι μπορουν να επηρεασουν αποφασιστικα τις εξελιξεις.
   Για διαφορετικους λογους οι αλλοι αδυνατουν.

 5. PARSIFAL avatar
  PARSIFAL 03/01/2010 21:15:51

  Καλά ολα αυτά για το Αφγανιστάν... Το Ισραήλ γιατί φταίει πάλι ?

  • Soustom avatar
   Soustom @ PARSIFAL 03/01/2010 22:08:02

   Γιατί φίλε μου ποτέ κανείς στήν μεταπολεμική Ιστορία δεν τούς έβαλε "πιπέρι στό στόμα" :

   "....Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι το εβραϊκό αίμα και το αίμα των απίστων δεν είναι το ίδιο πράγμα". ( ραββίνος Yitzhak Ginsburg NY Times, June 6, 1989, σελ.5)

   "Ένα εκατομμύριο Άραβες δεν αξίζουν ούτε όσο ένα εβραϊκό νύχι." (ραββίνος Yaacov Perrin NY Daily News, Feb. 28, 1994, σελ 6)

   • (Α)θανάσης avatar
    (Α)θανάσης @ Soustom 03/01/2010 23:21:53

    ΜΗΝ μπερδεύουμε τους Σιωνιστές με τους Εβραίους...

    • Soustom avatar
     Soustom @ (Α)θανάσης 04/01/2010 00:30:49

     ..Μήπως εσύ μπερδεύεις τούς Ισραηλίτες λέω;

    • (Α)θανάσης avatar
     (Α)θανάσης @ (Α)θανάσης 04/01/2010 00:42:06

     Μην βιαστείς να με χαρακτηρίσεις, απλά, ξανατονίζω ότι ΑΛΛΟ Σιωνιστής, ΑΛΛΟ Εβραίος (και ότι άλλη λέξη χρησιμοποιείς για να δηλώσεις την συγκεκριμένη εθνική ομάδα).

 6. thanos avatar
  thanos 03/01/2010 21:34:01

  Το παραμύθι με την ... εισβολή της al Qaeda το 2001 στις Η.Π.Α. πρέπει να σταματήσει επιτέλους. κ για τον parsifal κ την ερώτησή του "το Ισραήλ γιατί φταίει πάλι" του απαντώ με το αιώνιο πλέον ερώτημα?
  Που ήταν όλοι οι Ισραηλινής καταγωγής (εβραϊκης) εργαζόμενοι στους δίδυμους πύργους την 11/09/2001 κ δεν πήγε κανείς στην δουλειά του τη συγκεκριμένη ημέρα?

  • Nικόλας avatar
   Nικόλας @ thanos 03/01/2010 23:11:54

   αυτό ισχύει ή είναι ένας άλλος αστικός μύθος;

   • remali avatar
    remali @ Nικόλας 03/01/2010 23:17:10

    υπαρχει ενδιαφερον υλικο στο δυαδικτυο με σχετικες μελετες πολιτικων μηχανικων

  • (Α)θανάσης avatar
   (Α)θανάσης @ thanos 03/01/2010 23:14:39

   Δεν νομίζω ότι ισχύει...
   Αλλά υπάρχουν πολύ πιο σκοτεινά σημεία στην υπόθεση αυτή...

  • Jasmin avatar
   Jasmin @ thanos 04/01/2010 14:13:30

   Στους Δίδυμους Πύργους. Βρες τον κατάλογο νεκρών που έδωσαν στη δημοσιότητα έπειτα από τις γελοιότητες που ακούστηκαν και τότε.
   Και δεν λέγονται "ισραηλινής καταγωγής". Ο Ισραηλινός είναι ο πολίτης του Ισραήλ (είτε εβραίος, είτε μουσουλμάνος, είτε χριστιανός).
   Ο Ισραηλίτης ή Εβραίος είναι η αναφορά στο θρήσκευμα.

   Τώρα για το "παραμύθι" της Al-Qaeda, δυο ερωτήσεις:
   1) Γιατί πανηγύρισαν αυθόρμητα μόνο μουσουλμάνοι παγκοσμίως;
   Δηλαδή, εσύ έχεις καλύτερη πληροφόρηση από αυτούς;;;
   Βέβαια και οι έλληνες δημοσιογράφοι πανηγύριζαν επίσης, κάτι που ανάγκασε την ελληνική ομογένεια στην Αμερική να προβεί σε πληρωμένες δημοσιεύσεις, για το ότι καταδικάζει την ελληνική, χμ! πως να το πω; τέλος πάντων ότι χαιρόμασταν που σκοτώθηκαν τόσοι αμερικανοί.

   2) Το ότι οφεληθήκαμε από τις σφαγές αμάχων, ειδικά αυτή του Μεσολογγίου, για να γίνει το ανεξάρτητο ελληνικό κράτος υπό την πίεση της κοινής γνώμης στην Ευρώπη, σημαίνει ότι εμείς οι ίδιοι σφαχτήκαμε για να οφεληθούμε στην πορεία;;;
   Δηλαδή η μέγιστη οφέλεια σύμφωνα με το γελοίο σκεπτικό πότε θα προέκυπτε; όταν δεν είχε μείνει ούτε ένας Έλληνας ζωντανός;;;
   Δηλαδή, οι Αρμένιοι σχεδίασαν οι ίδιοι την γενοκτονία τους προκειμένου να οφεληθούν με τη δημιουργία κράτους;
   Και καλά καταλαβαίνω ότι στερείστε λογικής. Μα τουλάχιστον δεν έχετε ούτε ψήγμα ηθικής και ντροπής;
   Σε αυτή τη χώρα που γέννησε τη Λογική, την Ηθική και τη Φιλοσοφία;

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ Jasmin 04/01/2010 14:24:08

    ρε συ ταζσμίν, όλα καλά τα λες... αν δεν σου είχε ξεφύγει και εκείνο με τον Μακάριο... Κάνε ctrl alt del και ξανά...

    • Jasmin avatar
     Jasmin @ archaeopteryx 04/01/2010 14:39:01

     νομίζω ότι με παρεξηγήσατε για τον Τρίτο Κόσμο. είχα γράψει και συμπληρωματικά και δεν ξέρω εάν το είδατε.
     και ακόμα δεν έχω καταλάβει τί νομίζετε ότι ισχυρίστηκα.

   • (Α)θανάσης avatar
    (Α)θανάσης @ Jasmin 04/01/2010 15:31:24

    Οχι, δεν τα λέει "όλα καλά"...
    Πανηγύρισαν αυθόρμητα όσοι έτρεφαν αντιαμερικάνικα αισθήματα...

    'Οσο για την κατάρρευση, αχέμμμ...

    είναι και λίγο τεχνικό το ζήτημα...

   • Κοντη Λιζα avatar
    Κοντη Λιζα @ Jasmin 04/01/2010 16:19:46

    [...Και δεν λέγονται “ισραηλινής καταγωγής”. Ο Ισραηλινός είναι ο πολίτης του Ισραήλ (είτε εβραίος, είτε μουσουλμάνος, είτε χριστιανός)....]

    Με εκπλήσσετε! Και εγώ που νόμιζα ότι δεν υπάρχουν πολίτες του Ισραήλ αλλόθρησκοι κρίνοντας από τις απόψεις του ραββινάτου που δημοσιεύονται στον Ισραηλινό τύπο. Αν δεν κάνω λάθος λέγεται και το κράτος των απανταχού Εβραίων. Κάτι επ' αυτού έχετε να μας πείτε;

    [...Ο Ισραηλίτης ή Εβραίος είναι η αναφορά στο θρήσκευμα....]

    Πολύ σωστά το λέτε. Θα ήθελα όμως να μου εξηγήσετε γιατί σχεδόν όλοι (;) οι Εβραίοι το θρήσκευμα έχουν και Ισραηλινή υπηκοότητα και μάλιστα διαλέγουν να κάνουν θητεία στο Ισραήλ; Ή το γεγονός ότι πολλοί επιδίδονται σε συστηματική υπεράσπιση σε σημείο εργολαβίας του Ισραήλ επειδή το λένε και τα κιτάπια πως ο κάθε εβραίος έχει υποχρέωση να υπερασπίζεται το Ισραήλ ακόμη και σε βάρος της χώρας του (ή της χώρας που τον φιλοξενεί αν προτιμάτε). Μήπως, λέω μήπως κάτι δεν κολλάει

    • Jasmin avatar
     Jasmin @ Κοντη Λιζα 04/01/2010 16:51:17

     Ξέρετε πολλούς Έλληνες Εβραίους που κάνουν τη θητεία τους στο Ισραήλ;
     Πόσους εσείς η ίδια ξέρετε με διπλή υπηκοότητα;
     Ή είναι και αυτό όπως εκείνα τα δημοσιεύματα για τον Γιαννώτη Εβραίο που σκοτώθηκε στο Ισραήλ; Που τελικά ήταν Ισραηλινός με παλιά καταγωγή από τα Γιάννενα.
     Και για ποιο Ραβινάτο μιλάτε; Το Ισραήλ είναι Δημοκρατία με απλή αναλογική (που σημαίνει ότι οι αραβικής καταγωγής πολίτες του, εύκολα εκλέγουν αντιπροσώπους τους- αν καταλάβατε τί θέλω να πω - όχι όπως Θράκη)
     Και δεν θα κάνω εγώ τον εκπρόσωπο του Ισραήλ. Στο διαδίκτυο θα βρείτε στοιχεία για την πληθυσμιακή του σύσταση.
     Επειδή όμως ουδείς αχαριστότερος...
     να σας υπεν-θυμίσω ότι χάρη στο Ισραήλ, λειτουργεί το Πατριαρχείο μας; Και αναγνωρίζεται πλήρως το καθεστώς του; Και προστατεύεται και η ελληνικότητά του, όσο και αν κάποιοι συμπατριώτες μας επιθυμούν να περάσει σε αραβικά ή ρωσικά χέρια;
     Και πληρώνονται και ενοίκια, διότι αναγνωρίζονται οι ιδιοκτησίες του; Θα λειτουργούσαν άραγε οι εκκλησίες μας εκεί, εάν βρισκόντουσαν σε μουσουλμανικά εδάφη; Έχετε δει πολλές εκκλησίες μας, να λειτουργούν σε ισλαμικά εδάφη;

     Και ποιά "κιτάπια" λένε ότι οι εβραίοι λειτουργούν προδοτικά έναντι της πατρίδας τους; Που τα έχετε διαβάσει αυτά;
     Δεν πρόκειται να σας πείσω, κυρία μου.
     Διότι το Μίσος δεν έχει λογική.
     Αποφασίστε μόνο ποιοί σας φταίνε: σας φταίνει μόνο οι Ισραηλινοί, σας φταίνε γενικά οι Εβραίοι; Τί να κάνουμε δηλαδή; Μήπως να ξανα-ανοίξουμε το Άουσβιτς;
     Προσέξτε μόνο γιατί με τις απόψεις που έχετε ακούγεστε σαν ισλαμοφασίστας. Και όταν η Ελλάδα αλωθεί από τους ελληνοποιημένους ισλαμοφασίστες, να θυμάστε ότι σας ανήκει μερίδιο ευθύνης, γιατί μασήσατε την προπαγάνδα τους. Και πριν κατηγορήσετε πάλι τον εβραϊκό δάκτυλο, κοιταχθείτε στον καθρέφτη και απαντήστε ειλικρινά: Τί σας κάνει διαφορετική από τον ισλαμοφασισμό;

     • krasnajia zvezda avatar
      krasnajia zvezda @ Jasmin 04/01/2010 17:14:04

      Jasmin συγγνώμη, αλλά αν δεν είσαι βαλτή, έχεις άγνοια για την Παλαιστίνη-Ισραήλ.

      Οσον αφορά τους αραβικής καταγωγής πολίτες του Ισραήλ. Είσαι βέβαιη ότι γι'αυτούς ισχύει η Δημοκρατία; Αν όχι, πήγαινε μια βόλτα στις περιοχές τους (κατειλημμένα του πολέμου του '48, Χάϊφα και Βόρειο Ισραήλ, καθώς και κοντά στο Τελ αβίβ) και μετά τα συζητάμε. Α, πληροφοριακά, στα χωριά και τις κωμοπόλεις τους δεν έχουν καν ούτε δίκτυο αποχέτευσης.

      Σχετικά με το Ισραήλ που διασαφλίζει την παρουσία του Πατριαρχείου μας στα Ιεροσόλυμα. Είσαι τό ίδιο βέβαιη γι'αυτό, όπως και για το προηγούμενο σημείο; Το Πατριαρχείο, ιστορικά ήταν ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης γής στην Δυτική Οχθη του Ιορδάνη. Και το Ισραήλ τη θέλει αυτή τη γή (σιγά μην ήθελε την κατάξερη Γάζα).

      Μην ξεχνάμε τις υποθέσεις Βαβύλη, "σκάνδαλο" Ειρηναίου και το βρώμικο ρόλο που έπαιξαν οι ισραηλινοί. Εκτός κι αν θεωρείς ότι αυτά τα έκαναν οι κακοί άραβες.

      Ιστορικά, το πατριαρχείο μας ήταν εκεί και μετά εμφανίστηκε το ισραήκλ.

      Σήμερα το ισραήλ παίζει με τους ρώσους που επανακάμπτουν εκεί και ζητούν μερίδιο της πίτας του πατριαρχείου μας. Οι Ισραηλινοί, οταν μας στηρίζουν, το κάνουν μόνον για λόγους ισορροπίας απέναντι στους ρώσους, τους καθολικούς και τους αραβες.

      Μην ξεχνάς ότι δεν αναγνωριζουν τους πατριάρχες μας και ότι όταν το κάνουν, γίνεται με πολλά χρόνια καθυστέρηση.

      Ναι, εν πάση περιπτώσει, και μερίδα αράβων (μετά τον θάνατο αραφάτ) θέλει να στριμώξει το Πατριαρχείο, αλλά όχι και ότι χάρις στο Ισραήλ ζεί το πατριαρχείο μας...!

     • Jasmin avatar
      Jasmin @ krasnajia zvezda 04/01/2010 17:29:00

      Δηλαδή το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο έχει ανάλογη αντιμετώπιση από την Τουρκία;

     • krasnajia zvezda avatar
      krasnajia zvezda @ Jasmin 04/01/2010 20:26:10

      Jasmin, δεν κατάλαβα. Το πρόβλημά σου είναι ότι η Τουρκία καταπατάει βάναυσα τις θρησκευτικές ελευθερίες ή ότι το Ισραήλ τις καταπατάει κομψά; Και εν πάση περιπτώσει, νομίζεις ότι θα μπορούσε να βάλει λουκέτο στο ορθόδοξο πατριαρχείο, τη στιγμή που στα Ιεροσόλυμα, εντός της παλαιάς πόλης, είναι το κέντρο όλων των μεγάλων θρησκειών και λομπυ (Καθολικοί, άραβες, εβραίοι); Μα εκεί δεν είναι Ισραήλ (διεθνές στάτους έχει). Και στο κάτω κάτω της γραφής, κατειλημμένη περιοχή είναι από το Ισραήλ (67). Το ξεχνάς; Με ποιό δικαίωμα θα βάλει χέρι εκεί ο εισβολέας;

     • Jasmin avatar
      Jasmin @ krasnajia zvezda 04/01/2010 17:39:19

      Και εδώ η φτωχή, αποκλεισμένη και κατάξερη Γάζα:
      www.paltoday.com/arabic/News-64161.html

     • krasnajia zvezda avatar
      krasnajia zvezda @ Jasmin 04/01/2010 20:22:20

      Jasmin, τι θες να μας δείξεις με αυτό; Οτι εκει είναι η γή της επαγγελίας; Πήγαινε πρώτα καμμιά βόλτα και μετά μας λές.

   • Jasmin avatar
    Jasmin @ Jasmin 04/01/2010 16:31:44

    Ανακεφαλαίωση περί προπαγάνδας:
    Βλέπουμε ένα προς ένα τα σημεία:

    "Η εθνοκάθαρση"- Στατιστικά γελοίο επιχείρημα, διότι ο παλαιστινιακός πληθυσμός έχει τριπλασιαστεί μόνο την τελευταία δεκαετία της "εθνοκάθαρσης".

    "το χτίσιμο τοίχων"- που αφορά μόνο το Ισραήλ. Διότι αυτό προστατεύει ή "αυτο-φυλακίζει".

    "τα σημεία ελέγχου"- που υπάρχουν επειδή οι παλαιστίνιοι δουλεύουν στο Ισραήλ. Δηλαδή το κακό Ισραήλ τους δίνει δουλειά αλλά αναγκάζεται να τους ελέγχει επειδή μερικοί από αυτούς είναι θρησκειο-μανιακοί δολοφόνοι. Αν δεν τους αρέσει η εργασία στο Ισραήλ, ας πάνε να δουλέψουν στα γειτονικά αδελφά κράτη.

    "η συλλογική τιμωρία" -Μιλάμε για τον μοναδικό στρατό στον κόσμο που τηλεφωνούσε και πετούσε φυλλάδια για να προειδοποιήσει τους πολίτες=ανθρώπινη ασπίδα της Χαμάς, για επικείμενους βομβαρδισμούς!
    "και η διαρκής παρακολούθηση"- Όσο και αν λυπούνται κάποιοι το Ισραήλ έχει τέτοια τεχνογνωσία και τέτοιας ποιότητας ανθρώπινο δυναμικό, χάρη στα οποία καταφέρνει να επιβιώσει απέναντι σε ωκεανούς Μίσους και Βαρβαρότητας.

    "όλα αυτά αποτελούν ισραηλινές καινοτομίες που έχουν καταφέρει να αποσπάσουν τη Παλαιστίνη από το λαό της"-
    Διευκρινιστικά, η Παλαιστίνη κανονικά συμπεριλαμβάνει και την Υπερ-Ιορδανία, μετέπειτα Ιορδανία. Αλλά οι Άγγλοι δεν ήθελαν το εβραϊκό κράτος και έδωσαν πάνω από τη μισή περιοχή της Παλαιστίνης από χέρι στους άραβες. Και άφησαν για το Ισραήλ ένα κομματάκι γης, η πλειοψηφία του οποίου ήταν έρημος... Επίσης, παλαιστίνιος πριν το 1948 λεγόταν ο εβραίος κάτοικος της περιοχής. Οι άλλοι λεγόντουσαν άραβες. Για αυτό και η Jerusalem Post λεγόταν τότε Palestine Post...
    Και επειδή ποτέ στην Ιστορία δεν υπήρξε παλαιστινιακό κράτος, έθνος, γλώσσα, μουσική, φαγητό, θρησκεία, προφανώς μιλάτε για την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Που οι παλιο-ισραηλινοί έκλεψαν όπως και οι παλιο-έλληνες από τους καλούς Οθωμανούς.
    Μας τα έχει πει και η κυρία Δραγώνα. Ξέρετε αυτή του Free Gaza. Και χαίρομαι που είναι ζήτημα χρόνου να σας καταλάβουν και οι τελευταίοι έλληνες...
    Ως Έλληνες μπορείτε να δώσετε όχι μόνο τη χώρα μας, αλλά και το είναι σας στους Οθωμανούς και στους μουσουλμάνους που αδικήσαμε.
    Και με τις ελληνοποιήσεις θα τα παραδώσουμε όλα πολύ σύντομα.
    Τουλάχιστον, ας είμαστε αξιοπρεπείς. Όλο το διαδίκτυο του Ισραήλ αν ψάξουμε, δε θα βρούμε "συμβουλές" και "παραινέσεις" για τους Έλληνες.
    Το ότι και μόνο εμείς εδώ ασχολούμαστε με το Ισραήλ, δείχνει πόσο ποτισμένοι ισλαμολάγνοι είμαστε.
    Υπομονή, θα δικαιωθείτε άμεσα! Σε λίγο θα ζείτε αγκαλιασμένοι με τον Χασάν και τον Αλή και τον Μεχμέτ και θα κατηγορείτε τον σιωνιστικό δάκτυλο επειδή η κελεμπία σας λεκιάστηκε...

    • (Α)θανάσης avatar
     (Α)θανάσης @ Jasmin 04/01/2010 16:36:19

     Αμ πέστο μας ντε απ'την αρχή να το καταλάβουμε!

     Είπα κι εγώ...

     • remali avatar
      remali @ (Α)θανάσης 04/01/2010 17:51:43

      Jasmin αγαπας πολυ την Ελλαδα και φαινεται!
      χαιρετισματα στις ισραηλινες υπηρεσιες!
      παρτο αλλιως παλι θα βρεις!

    • Κοντη Λιζα avatar
     Κοντη Λιζα @ Jasmin 04/01/2010 16:36:26

     [...“τα σημεία ελέγχου”- που υπάρχουν επειδή οι παλαιστίνιοι δουλεύουν στο Ισραήλ. Δηλαδή το κακό Ισραήλ τους δίνει δουλειά αλλά αναγκάζεται να τους ελέγχει επειδή μερικοί από αυτούς είναι θρησκειο-μανιακοί δολοφόνοι. Αν δεν τους αρέσει η εργασία στο Ισραήλ, ας πάνε να δουλέψουν στα γειτονικά αδελφά κράτη....]

     Το καλύτερο που έχεις πει. Με διακτινισμό θα πάνε; Good try but no cigar, μπορείς να αλλάξεις νικ τώρα

     • Jasmin avatar
      Jasmin @ Κοντη Λιζα 04/01/2010 17:00:51

      Η ειρωνία σας και ο χλευασμός σας είναι εύγλωττα για το ποιόν σας ως "άνθρωπος".

      Το κακό Ισραήλ δίνει δουλειά σε παλαιστίνιους. Τα αδελφά κράτη με εξαίρεση την Ιορδανία, ούτε υπηκοότητα δεν τους δίνουν. Όχι εργασία...
      Αλήθεια, έχετε δει χάρτη της περιοχής;

      Όσο για τα σημεία ελέγχου:
      www.youtube.com/verify_age?&next_url=/watch%3Fv%3DRJx5XWldJSU
      Και να τί γίνεται όταν καταργούν κάποια από αυτά:
      http://tvnz.co.nz/world-news/palestinian-gunmen-kill-israeli-in-w-bank-3318398

      Προκειμένου να εκτονώσετε το μίσος σας, οργανώστε διαδήλωση μαζί με τους "οικονομικούς" μετανάστες για να ξαν-ανοίξει το Άουσβιτς. Να δείτε που τελικά, δε σας χωρίζουν και πολλά

     • Eastrader avatar
      Eastrader @ Jasmin 04/01/2010 20:43:42

      Jasmin με πολλα απο οσα λες μπορω να συμφωνησω.Υπαρχει σιγουρα μια αδικη δαιμονοποιηση του Ισραηλ.Δυστυχως βεβαια για πολλους απλως η γνωμη σου σε κατατασει στους πρακτορες της Μοσαντ.Απο την αλλη δεν θα πρεπει να ξεχναμε οτι οι Παλαιστινιοι ειναι στην πλειοψηφια τους προσφυγες η ζουν σε μια κατακτημενη περιοχη.Θα χρειαζομασταν βιβλιο ολοκληρο να εξηγησουμε την ψυχολογια και τα απωθημενα Ισραηλινων και Παλαιστηνιων.Παρ'ολα αυτα θα ηθελα να επισημανω οτι το συνολο των Παλαιστινιων που εχουν σκοτωσει οι Ισραηλινοι ειναι περιπου το 10% οσων εχουν σκοτωσει οι "αδελφοι" τους Αραβες.Οχι οτι αυτο δικαιολογει τους Ισραηλινους αλλα ειναι μια καλη αφορμη να δουμε και τα αρνητικα της αλλης πλευρας.

    • (Α)θανάσης avatar
     (Α)θανάσης @ Jasmin 04/01/2010 16:43:12

     Και για να μην κάνεις πως δεν το βλέπεις, θα ήθελα την άποψή σου και για τα όσα περιέχει το
     (http://www.jewsnotzionists.org/)
     ως ιστορικές πληροφορίες,
     φίλη Jasmin...

    • Μάρκο Τ avatar
     Μάρκο Τ @ Jasmin 04/01/2010 17:04:26

     Jasmin, δεν έχεις άδικο σε όλα όσα γράφεις. Σε αρκετά συμφωνώ. Το σφάλμα σου ξέρεις ποιο είναι; Ότι απέναντι στην δαιμονοποίηση του Ισραήλ, εσύ επιχειρείς μία αγιοποίησή του. Μάλλον είσαι Ελληνίδα Εβραία, οπότε το κατανοώ, θεωρώ εύλογη τη στάση σου (δεν το λέω με αρνητική ή ειρωνική χροιά). Το Ισραήλ δεν πρέπει να εξαφανιστεί, είναι ένα κράτος αξιοθαύμαστο από πολλές απόψεις. Αλλά από την άλλη η εμμονή του με τη Δυτική Οχθη και τους εποικισμούς, πέρα από την αδικία που εμπεριέχει, τροφοδοτεί τον ισλαμικό φανατισμό παγκοσμίως.
     Εχεις διαβάσει το βιβλίο του Νόρμαν Φίνκελστάιν, "Η βιομηχανία του Ολοκαυτώματος"; Είναι πολύ καλό. Ο ίδιος είναι γιος επιζώντων (αυθεντικών) του Ολοκαυτώματος.

     • Μάρκο Τ avatar
      Μάρκο Τ @ Μάρκο Τ 04/01/2010 17:06:59

      Να συμπληρώσω κάτι στα παραπάνω: Αν με ρωτούσαν αν προτιμούσα να εγκατασταθούν στη γειτονιά μου 1000 Παλαιστίνιοι μουσουλμάνοι ή 1000 Ισραηλινοί Εβραίοι, θα διάλεγα τους δεύτερους. Αβλεπτί. Είμαι ειλικρινής.

     • Jasmin avatar
      Jasmin @ Μάρκο Τ 04/01/2010 17:26:37

      Μάρκο Τ,
      Ξέρεις πολύ καλά ότι απέναντι σε μια θέση υπάρχει η αντί-θεση.
      Κάνω αγιοποίηση διότι θέλω να κατα-δείξω ότι υπάρχει και η άλλη άποψη.
      Και διότι είναι τεράστιας έντασης και έκτασης η δαιμονοποίηση.
      Το ζήτημά μου δεν είναι το Ισραήλ. Το ζήτημά μου είναι η προπαγάνδα που χρησιμοποιεί την περίπτωση Ισραήλ. Μέσα στη χώρα μου.
      Το δε βιβλίο που μου λες, θεωρείται από "αμφιλεγόμενο" εως "προδοτικό" για το Ολοκαύτωμα βιβλίο.
      Και όμως ακόμα και βιβλία σαν και αυτό, είναι θεμιτό να υπάρχουν για να εξασφαλίζεται ότι όλες οι απόψεις ακούγονται. Αυτό όμως απέχει πολύ από το ότι πρόκειται για ένα ενδεικτικό βιβλίο για την αλήθεια του Ολοκαυτώματος.
      Αυτό που θέλω να σε ρωτήσω Μάρκο είναι απλό:
      Τόσα χρόνια συμβαίνουν άπειρες συγκρούσεις στον κόσμο. Κάποιες εκ των οποίων εξελίσσονται σε γενοκτονίες.
      Πως εξηγείται ο μέσος Έλληνας να μην έχει ιδέα για αυτές τις συρράξεις (βλ. το πρόσφατο παράδειγμα των Χούθι και τη γενκή άγνοια)
      Και όμως ο μέσος Έλληνας "ξέρει" πολύ καλά τι κάνει το "κακό" Ισραήλ.
      Μπορείς λοιπόν να μου δώσεις μια ευθεία απάντηση:
      Γιατί τα ΜΜΕ (που δε φημίζονται για τον ανθρωπισμό τους) προβάλλουν συνέχεια την εικόνα του "κακού" Ισραήλ;

     • Μάρκο Τ avatar
      Μάρκο Τ @ Jasmin 05/01/2010 02:32:09

      Το βιβλίο του Φινκελστάιν θεωρείται από "αμφιλεγόμενο" μέχρι "προδοτικό" από τους εθνικιστές Εβραίους. Το διάβασα, το βρήκα εξαιρετικά τεκμηριωμένο και καθόλου αντιεβραϊκό. Γιατί προδοτικό; Επειδή καταγγέλει ανθρώπους που βγάζουν χρήματα και κερδίζουν προβολή από την τραγωδία ενός λαού;

      Τα ΜΜΕ το τι κάνουν, σε πολλές περιπτώσεις, το έχουμε γράψει εδώ μέσα πολλοί. Η διαφορά με την ισραηλο-παλαιστινιακή σύγκρουση είναι ότι η σύγκρουση αυτή αποσταθεροποιεί μία τεράστια περιοχή και έχει αντίκτυπο σε όλο τον κόσμο. Θες λόγω της ισλαμικής τρέλας και θρησκοληψίας; Το δέχομαι.
      Όμως, επιτέλους, δεν δέχομαι αυτή την κατάσταση προκειμένου να κρατά και να εποικίζει το Ισραήλ μερικά τ.χ. εδαφών, που στο κάτω κάτω, βάσει του διεθνούς δικαίου, δεν του ανήκουν.
      Το Ισραήλ έχει φανεί άπληστο και η απληστία είναι ύβρις.

     • Jasmin avatar
      Jasmin @ Μάρκο Τ 05/01/2010 13:04:08

      Καταλαβαίνω ότι προσπαθείτε να είστε αντικειμενικός.
      Το ζήτημα είναι ότι και εσείς είστε μονόπλευρος χωρίς να το καταλαβαίνετε.

      Η απληστία είναι άδικος χαρακτηρισμός. Και βαρύς.
      Στο σχέδιο διαχωρισμού του 1947 υπήρχε ένα πολύ μικρό εβραϊκό κράτος. Και ήταν εκ του πονηρού, μικρό.
      Διότι οι βρετανοί πίστευαν ότι οι εβραίοι δε θα δεχθούν να πάρουν τόσο μικρό μερίδιο από ολόκληρη την Παλαιστίνη (συμπεριλαμβανομένης και της Υπερ-Ιορδανίας, διότι αυτή η περιοχή είναι η Παλαιστίνη και όχι η σημερινή που βολεύει τους άραβες)
      Οι εβραίοι όμως δέχτηκαν έστω τα ψίχουλα. Και ήταν και ευχαριστημένοι.
      Η απληστία ήταν καθαρά αραβική. Δεν δέχτηκαν ποτέ. Και προσπάθησαν με πολέμους αρχικά να "καθαρίσουν" την περιοχή από τους Εβραίους, να τους "πετάξουν στη θάλασσα". Αυτό ήταν και είναι το σχέδιο. Από το ποτάμι μέχρι τη θάλασσα! Αυτό το σύνθημα ακουγόταν από τους αριστεριστές και τους ισλαμοφασίστες παγκοσμίως πέρσι με την επιχείρηση στη Γάζα.
      Δηλαδή, ό,τι δεν κατάφεραν στα πεδία των μαχών, προσπαθούν να το καταφέρουν τώρα με πλάγιους τρόπους.
      Και εγώ σας ρωτώ: αν το Ισραήλ είχε χάσει σε οποιονδήποτε πόλεμο, ποιός θα αναφερόταν σήμερα στο δικαίωμά των εβραίων για κράτος; Κανείς...
      Το Ισραήλ είναι ή δεν είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο που έχει επιστρέψει εδάφη με μόνο αντάλλαγμα υπογραφή συμφωνιών ειρήνης;
      Και γιατί μιλάτε για εδάφη που δεν του ανήκουν; Τα έχει κερδίσει ή όχι σε (αμυντικούς) πολέμους;
      Μήπως είναι παγκόσμια τάση, να αναθεωρούμε το ποιά εδάφη ανήκουν ή όχι σε μια χώρα;
      Το Ισραήλ είναι από τις (πόσες αλήθεια;) χώρες που δεν έχει αναγνωρίσει τη FYROM. Σας λέει κάτι αυτό; Για το πόσο ταυτόσημη είναι η επιθετικότητα που αντιμετωπίζουμε;
      Φοβάμαι πως διολισθαίνουμε επικίνδυνα. Και για όσα βρίζουμε το Ισραήλ, θα δείτε ότι θα τα βρούμε μπροστά μας

    • (Α)θανάσης avatar
     (Α)θανάσης @ Jasmin 04/01/2010 17:48:41

     Να λοιπόν και η άλλη άποψη.

     www.nkusα.org/

     Διαβάστε και μάθετε.
     Μας έχουν καταντήσει να λέμε τη λέξη "Εβραίος" και να τρέμουμε μην μας πουν ρατσιστές.
     Διαβάστε την αλήθεια.

     • (Α)θανάσης avatar
      (Α)θανάσης @ (Α)θανάσης 04/01/2010 17:49:22

      http://www.nkusa.org/ το σωστο λινκ.

   • (Α)θανάσης avatar
    (Α)θανάσης @ Jasmin 04/01/2010 17:45:58

    Από Chabad of Greece…

    Πώς μπορώ να εξηγήσω τις ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα?

    του Άαρον Μος
    Μετάφραση: Λέα Χαζίζα

    Ερώτηση:

    Είμαι ο μόνος Εβραίος στο γραφείο που δουλεύω, και καθημερινά με “βομβαρδίζουν” με ερωτήσεις σχετικά με τις ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα. Δεν ξέρω ποιος αποφάσισε ότι είμαι εκπρόσωπος τύπου του Ισραήλ, αλλά, όπως και να ‘χει σίγουρα δεν έχω τις κατάλληλες απαντήσεις. Χρειάζομαι τη βοήθειά σας.

    Απάντηση:

    Σε τέτοιες στιγμές, ο κάθε ένας από μας γίνεται εκπρόσωπος του Ισραήλ. Ακόμη και αν δε συμφωνούμε με τα όσα πράττει το Ισραήλ, κάθε σωστό άτομο πρέπει να σταθεί υπέρ του δικαιώματος του Ισραήλ για υπεράσπιση και αυτοάμυνα.

    Τα στρατιωτικά και πολιτικά θέματα μπορούμε να τα αφήσουμε στους ειδικούς, αλλά θα πρέπει σε όλους μας να είναι ξεκάθαρα τα ηθικά ερωτήματα και ζητήματα που προκύπτουν από αυτόν τον πόλεμο. Ας δούμε λοιπόν μερικές από πιο συνηθισμένες ερωτήσεις.

    Ε: Αν ο σκοπός του Ισραήλ είναι η καταστολή της Χαμάς, τότε πως δικαιολογεί το θάνατο πολιτών?

    A: Παρότι τραγικό, ο θάνατος αθώων ατόμων σε καιρό πολέμου είναι αναπόφευκτος. Και λυπόμαστε πολύ για όσους βρίσκονται σε περιοχές όπου ξεσπά πόλεμος. Η θλιβερή αλήθεια είναι ότι οι Παλαιστίνιοι είναι αιχμάλωτοι της Χαμάς. Χωρίς αμφιβολία, η Χαμάς είναι ηθικά ένοχη για οποιοδήποτε κακό επιφέρει στον Γκιλάντ Σσαλίτ, τον Ισραηλινό που κρατούν αιχμάλωτο. Κατά τον ίδιο τρόπο είναι ένοχοι και για τη μοίρα τυχόν αθώων Παλαιστινίων, εφόσον κρύβονται ανάμεσά τους. Ο πολίτης που χρησιμοποιείται ως “ασπίδα άμυνας” είναι θύμα του τρομοκράτη και όχι του Ισραηλινού στρατού, ο οποίος δεν θέτει ως στόχο του την επίθεση αθώων πολιτών.

    Ε: Η απάντηση του Ισραήλ δεν είναι όμως λίγο υπερβολική?

    A: Αν το Ισραήλ είχε εκδικητικές προθέσεις, τότε ίσως να μπορούσαμε να μιλήσουμε για πιθανή υπερβολή των ενεργειών του. Σε αυτήν την περίπτωση όμως, το Ισραήλ διεξάγει αμυντικό πόλεμο. Σε καιρό πολέμου, ο κανόνας που επικρατεί όσο αφορά το μέγεθος των ενεργειών του αμυνόμενου, σε απάντηση προς τον εχθρό, ορίζεται από την αναγκαιότητα της καταστολής και το σταματημό των επιθέσεων από πλευράς του εχθρού και όχι σε σχέση με τις ζημιές και τη φθορά που μας προκάλεσε στο παρελθόν. Το Ισραήλ πρέπει να καταστρέψει την ικανότητα της Χαμάς να εξαπολύει πυραύλους σε πόλεις του Ισραήλ. Οι ενέργειες του Ισραήλ ανταποκρίνονται στον τωρινό και μελλοντικό κίνδυνο που επικρατεί και δεν έχουν να κάνουν με τα όσα έχουν προκληθεί στο παρελθόν.

    Ε: Δεν καταλαβαίνει όμως το Ισραήλ πως με αυτόν τον τρόπο “δημιουργεί” περισσότερους τρομοκράτες? Ο θυμός και η οργή κατά του Ισραήλ για το βομβαρδισμό της Γάζας θα προτρέψει περισσότερα άτομα να γίνουν μέλη της Χαμάς?

    A: Αισθήματα θυμού, φόβου και οργής δεν μετατρέπουν κάποιον σε τρομοκράτη. Κουλτούρα που επαινεί τον θάνατο και καλλιεργεί το μίσος “δημιουργεί” τρομοκράτες. Το Ισραήλ δεν χρειάζεται να κάνει τίποτε για την “καλλιέργεια” τρομοκρατών – αυτό το κάνει ο Ισλαμικός εξτρεμισμός. Το Ισραήλ πρέπει να προβεί σε ενέργειες προκειμένου να καταστρέψει και να καταστείλει όσους απειλούν τον λαό του.

    Ε: Η Χαμάς έχει όντως μαχητικό τμήμα, αλλά είναι υπεύθυνη και για πολλά κοινωνικά, ανθρωπιστικά και εκπαιδευτικά προγράμματα που διεξάγονται στη Γάζα. Με τη καταστολή της Χαμάς, το Ισραήλ καταστέλλει επίσης και τα καλά που επιφέρουν. Μήπως κακοποιούμε ένα γκρουπ που δεν είναι πέρα για πέρα κακόβουλο?

    A: Αν κάποιος τυχόν σειριακός δολοφόνος τυχαίνει να δουλεύει ως εθελοντής σε νοσοκομείο, ή έχει κάνει δωρεά σε ορφανοτροφείο, και φροντίζει την άρρωστη γιαγιά του, δεν παύει να είναι σειριακός δολοφόνος, και αυτό που αντιπροσωπεύει πρέπει να αντιμετωπιστεί ανάλογα. Ο κίνδυνος που θέτει ξεπερνά κάθε μέλημα και έγνοια σχετικά με το καλό που τυχόν προσφέρει.

    Ε: Πως μπορεί το Ισραήλ να θεωρηθεί καλύτερο από τους τρομοκράτες εχθρούς της κάνοντας χρήση βίας?

    A: Θα ήταν το ίδιο γελοίο και παράλογο αν λέγαμε πως μια γυναίκα που μάχεται ενάντια σε άτομο που της επιτίθεται δεν είναι καλύτερη από αυτό. Το Ισραήλ δεν θα “πείραζε” τη Χαμάς αν η Χαμάς θα σταμάταγε να στέλνει πυραύλους και καμικάζι τρομοκράτες στο Ισραήλ. Το Ισραήλ θέλει να ζήσει ειρηνικά με τους γείτονές της, σε αντίθεση με τη Χαμάς και τους συμμάχους της που επιδιώκουν την καταστροφή του Ισραήλ, άσχετα από τις ενέργειές του ίδιου του Ισραήλ.

    Η διαφορά μεταξύ των τρομοκρατών της Χαμάς και των Ισραηλινών στρατιωτών είναι τεράστια. Για τους τρομοκράτες της Χαμάς, η βία είναι το πιστεύω τους, στόχος τους να σπέρνουν τον πόλεμο και το θάνατο. Για τον Ισραηλινό στρατιώτη, ο πόλεμος είναι αναγκαιότητα, ένα ηθικό καθήκον, που απορρέει από την επίθεση εναντίων Ισραηλινών πολιτών και την απειλή αθώων. Ο τρομοκράτης της Χαμάς επιδιώκει να επιφέρει όσο το δυνατό περισσότερο κακό και ζημιά σε πολίτες. Ο Ισραηλινός στρατιώτης κάνει το παν για να το ελαχιστοποιήσει.

    Η Χαμάς φοβάται την ειρήνη, διότι τότε θα χάσει την πρακτική του χρησιμότητα και raison d’etre. Ο Ισραηλινός στρατιώτης ονειρεύεται την εποχή κατά την οποία η ειρήνη θα βασιλεύει και οι ενέργειες των Αμυντικών Δυνάμεων του Ισραήλ (Israel Defense Force – ΙDF – στα εβραϊκά Τσά’αλ) θα γίνουν περιττές με μεγάλη χαρά. Διότι τότε, “κανένας λαός δεν θα υψώνει το σπαθί έναντι σε άλλο λαό, και δεν θα μαθαίνουν να διεξάγουν πόλεμο πιά” (εδάφιο από την προφητεία του Ησαΐα που αναφέρεται στη Βίβλο).


    Έτσι Jasminάκι μου?

    • archaeopteryx avatar
     archaeopteryx @ (Α)θανάσης 04/01/2010 17:55:18

     Να κάνω λίγο τον συνήγορο του διαβόλου? Στο μουσουλμανικό θέμα είναι "οι φίλοι μας οι άραβες" ή ο ...διάβολος? 8)

     • remali avatar
      remali @ archaeopteryx 04/01/2010 18:10:27

      αλλες οι αφετηριες των προβληματων του Ισραηλ με τους Αραβες και αλλα τα σημερινα προβληματα της Ελλαδας

      η Ελλαδα ηταν παντα σε αυτη τη γωνια της γης
      το προβλημα της οσον αφορα το μεταναστευτικο ειναι διαχειριστικο και οργανωτικο

      μην παρασυρεστε σε παιχνιδια τριτων Δυναμεων που οδηγουν στον πυρηνικο αφανισμο της υφηλιου

    • (Α)θανάσης avatar
     (Α)θανάσης @ (Α)θανάσης 04/01/2010 18:03:02

     Δηλαδή επειδή σφάζουν μουσουλμάνους μπορούν να κάνουν ότι γουστάρουν ρε 'πτέρυγα?
     ΑΥΤΑ έλεγαν και οι Ναζί. Και καλή ευκαιρία είναι να πούμε ότι οι Σιωνιστές είναι φυσικοί διάδοχοι των Ναζί ΣΕ ΟΛΑ τους τα χαρακτηριστικά (ιδεολογία, τρόπος δράσης, προπαγάνδα κλπ κλπ)

     • archaeopteryx avatar
      archaeopteryx @ (Α)θανάσης 04/01/2010 18:28:25

      όχι, δεν λέω αυτό. Λέω ότι είμαστε πάνω σε ένα ρήγμα Μεγάλων Παιχνιδιών, Μεγάλων Δυνάμεων και περίεργων καιρών. Αν είναι αλήθεια αυτά που μας μάθαιναν στο Γυμνάσιο, οι παραδοσιακοί μας εχθροί ήταν οι "Τρώες", οι Πέρσες, οι Άραβες, οι Πετσενέγκοι, οι Τούρκοι. Από το 1200 πΧ μέχρι σήμερα. Μπορεί οι Άραβες ή οι Πέρσες να μας προμηθεύουν πετρέλαιο, αλλά αυτοί μας έχουν αποδεκατίσει ιστορικά, και όσο προτιμώ τους Κούρδους (άλλα καλά παιδιά) από τους Τουρκους, έτσι, και στο άλλο θέμα, δεν είμαι τόσο υπέρ του αδύναμου και καταπιεσμένου... Καθαρά συμφεροντολογικό, και συγγνώμη που το λέω τόσο χυδαία... Και οι πλούσιοι άραβες ωστόσο δεν είναι τόσο λάτρεις των "αδυνάμων" κλπ.

      Οι Ναζί έσφαζαν εδώ, και παλαιότερα οι Άραβες... Οι Ισραηλινοί ή οι Εβραίοι δεν έσφαξαν κανέναν εδώ... Περισσότερους καυγάδες είχαμε με Αρμένιους από ότι με Εβραίους.

      Οι διαφορές των Ελλήνων με τους Εβραίους, αν το πολυψάξεις είναι ο Γολιάθ (μάλλον Μυκηναίος ή Κρητικός ήταν) με τον Δαυίδ, και ο Αλέξανδρος όταν πέρασε από εκεί... Άντε οι Πελασγοί να σχετίζονται με τους Πελεσέτ, και επομένως οι Παλαιστήνιοι να έχουν κοινές ρίζες με τους προ-Ινδοευρωπαίους Έλληνες... Κατά τα λοιπά, η αντιπαλότητά μας μαζί τους είναι μάλλον κατάλοιπο της Ανατολικής Θωμαϊκής Αυτοκρατορίας μαζί τους, πριν η Ανατολική αυτοκρατορία αποκτήσει καμία ιδιαίτερα ελληνική ταύτιση ή συνείδηση.

      Ο εβραϊκός πληθυσμός στην Ελλάδα αποδεκατίστηκε από τους Ναζί... Βλέπω τους πραγματικούς πολέμους και σφαγές στον ελλαδικό χώρο... Λίγο εγωιστικό... Θα μου πεις, μας συμφέρει να τα έχουμε καλά για να παίρνουμε πετρέλαιο... Τι να πω? πάσο... (ή θα πώ να παίρνουμε κάρβουνο, είναι φθηνότερο)

     • (Α)θανάσης avatar
      (Α)θανάσης @ archaeopteryx 04/01/2010 18:32:17

      Κάρβουνο καλύτερα...
      Αν το βλέπεις καθαρά ωφελιμιστικά πάσο δικό μου.

      ΑΛΛΑ τουλάχιστον σε χαίρομαι που λες τα σύκα σύκα και το ρίτσο ριτσο:

      Σφάζουν μεν, αλλά τρεις πιθαμές απ'τον κ*λο μας και πέρα...

      Αλλά αυτοί οι κερατάδες θέλουν να τους λέμε και μητέρες Τερέζες από πάνω!

     • archaeopteryx avatar
      archaeopteryx @ (Α)θανάσης 04/01/2010 18:41:31

      δεν τους είπα ποτέ μητέρες Τερέζες. Μακάρι οι Ελληνοαμερικάνοι να είχαν την ίδια δύναμη στην Αμερική. Οι Αγγλοι έριξαν τους Αραβες (μετά τον Λώρενς), έριξαν και εμάς το 22 αν θυμάσαι. Αυτό είναι το μόνο κοινό που νοιώθω ότι έχω με τους Άραβες. Το ότι φοβάμαι να τους βλέπω στο αεροπλάνο, δεν με κάνει να τους αγαπάω περισσότερο.

      Και εν πάσει περιπτώσει (Α)θανάση, δεν θα αφήσω κανέναν ΞΕΝΟ καυγά να με κανει να τσακωθώ με Έλληνες στην Ελλάδα, ακόμα κι αν χρειαστεί να λέω λα ιλα ιλαλαχα 5 φορές την ημέρα... καταλαβαίνεις τι εννοώ... Ο εχθρός είναι έξω όχι μέσα. (μέσα έχουμε μόνο πρασινους μουτζαχεντιν για την ώρα, τρομάρα τους)

     • (Α)θανάσης avatar
      (Α)θανάσης @ (Α)θανάσης 04/01/2010 18:47:39

      Δεν διαφωνούμε πουθενά...
      Αυτό το Έλληνες στην Ελλάδα είναι που σηκώνει όμως πολύ νερό...

      Με τους Εβραίους αισθάνομαι ότι μας δένουν ΠΑΡΑ πολλά και νομίζω ότι είναι σχεδόν αδελφός λαός (Ρασούλης-Εβραίοι Κρήτες κλπ πχ)...

      Κυριολεκτώ όταν λέω ότι με δαιμονίζουν οι Σιωνιστές όμως!

     • archaeopteryx avatar
      archaeopteryx @ (Α)θανάσης 04/01/2010 20:29:03

      έχω μία υποψία και θα την πω δημόσια. Συχνά διαβάζω τύπους που το παίζουν «Ισραηλινοί» ή σχετικά... Σχεδόν πάντα ψαρεύουν για αντιζιωνιστικές δηλώσεις... Τελικά, μάλλον Τούρκοι είναι... οι Ισραηλινοί δεν έχουν λόγο να ψαρεύουν σε θολά νερά στην Ελλάδα, ενώ οι Τούρκοι...

     • (Α)θανάσης avatar
      (Α)θανάσης @ (Α)θανάσης 04/01/2010 20:48:15

      Γιατί να το κάνουν αυτό?

     • archaeopteryx avatar
      archaeopteryx @ (Α)θανάσης 05/01/2010 10:22:00

      (A)θανάση, δεν έχω ιδέα, πάντα όμως οι διάφοροι Γιασμίνηδες, καταλήγουν "έχετε πρόβλημα ταυτότητας (εσείς οι Έλληνες)". Ποιός έχει συμφέρον να πεισθώ ότι έχω πρόβλημα ταυτότητας?

     • (Α)θανάσης avatar
      (Α)θανάσης @ (Α)θανάσης 05/01/2010 10:37:47

      Εγώ πιστεύω ότι εκπλήσσονται και εκνευρίζονται (τα σιωνιστικά φερέφωνα, είτε είναι Εβραίοι είτε όχι) από το γεγονός ότι οι Έλληνες σε μεγάλο ποσοστό διαισθάνονται τις πραγματικές τους προθέσεις πίσω απ΄το φτιαχτό μελιστάλακτο υφάκι, και ψυχαναγκάζονται να επιτίθενται ξανά και ξανά, σαν την πεταλούδα στην λάμπα...
      Δεν βοηθάει και το γεγονός ότι οι (αιώνιοι δοκησίσοφοι) Έλληνες εκφράζουμε σχεδόν πάντα την καχυποψία μας απέναντι στον Σιωνισμό ως Αντισημιτισμό.

      Από την άλλη αυτό τους στρώνει όλες τις συζητήσεις, γιατί αυτός είναι ο πυρήνας κάθε επιχειρήματός τους.

     • Jasmin avatar
      Jasmin @ archaeopteryx 05/01/2010 00:43:21

      Πέστα Αρχαιοπτέρυγα!

      Βρήκες το κουκούτσι:

      Οι φιλό-Τουρκοι εντός Ελλάδας
      προκαλούν κύμα αντι-σημιτισμού, αντι-σιωνισμού ή όπως θες να το πεις, πες το

      γιατί δεν επιθυμούν καθόλου

      μα καθόλου

      μια πιθανή ελληνο-ισραηλινή συνεργασία
      που θα τους βλάψει...

      Εκτός από τον στρατό,
      φαντάσου αγωγό με το μόλις πέρσι ανακαλυφθέν τεράστιο κοίτασμα φυσικού αερίου στο Ισραήλ...
      Αγωγό με την εξής διαδρομή:
      Ισραήλ - Κύπρος - Ελλάδα

      Τώρα για αυτό που είπες μην ψάχνεις για δήθεν Ισραηλινούς "τούρκους" που ψαρεύουν αντι-σημιτικά σχόλια.
      Αφενός γιατί στην Ελλάδα δε χρειάζεται αγκίστρι για να ψαρέψεις αντι-σημιτικά σχόλια. Θες-δε θες, σκοντάφτεις όλη την ώρα πάνω τους
      Και αφετέρου γιατί οι φιλό-τουρκοι όπως έχω ξαναπεί, είναι γνωστοί: Και φιλο-Οθωμανοί και Free Gaza Movement και κατά της ελληνικής ταυτότητας...

     • (Α)θανάσης avatar
      (Α)θανάσης @ Jasmin 05/01/2010 00:49:33

      Μια ελαφρά τσιμουδιά αισθάνθηκα?...

     • Jasmin avatar
      Jasmin @ Jasmin 05/01/2010 00:59:25

      Ήμουν τόσο σαφής!
      Σκέψου το λίγο και θα δεις ότι έχω δίκιο.
      Δες τόσα παραδείγματα καθεστωτικών κρατικοδίαιτων πολιτικών: Είναι αριστεριστές, είναι φιλο-Οθωμανοί, μας βρίζουν επειδή είμαστε έλληνες και ταυτόχρονα συναντιούνται και τους φιλοξενεί και τους ταΐζει η Χαμάς στη Γάζα.
      Τί άλλο θέλεις για να καταλάβεις;
      Ποιός λύσσαξε στο διαδίκτυο με εκείνο το βίντεο με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στη Συναγωγή;
      Ήταν κέντρο που προωθούσε τα ελληνικά συμφέροντα;;;
      Είναι δύσκολο να παραδεχτείς ότι κάποιοι έχουν φυτέψει "ιδέες" στο δικό σου κεφάλι.
      Και είναι πολύ πιο δύσκολο να βρεις το σθένος να τις ξεριζώσεις.
      Είμαι σίγουρη όμως ότι είναι θέμα χρόνου να το κάνεις.

     • archaeopteryx avatar
      archaeopteryx @ Jasmin 05/01/2010 07:07:23

      αγωγό Ισραηλινού αερίου από το Ισραήλ μέσω Κύπρου. Είμαι χαζός, αλλά όχι τόοοοσο χαζός να πιστέυω τέτοια αρλούμπα. Αλλά, μπράβο, γέλασα πρωί πρωί

     • man8os avatar
      man8os @ Jasmin 05/01/2010 14:51:07

      Αν συμβει ομως θα αμς συμφερει!
      Η στρατηγικη περικυκλωση της Τουρκιας θα ειναι γεγονος!
      Ισραηλ-Κυπρος-Ελλαδα-Βουλγαρια-Ρωσια.
      Ειναι το ευκταιο.

 7. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 04/01/2010 01:02:03

  Τέλος πάντων, αν οι Σιωνιστές προβοκάρουν τους Εβραίους (Σημίτες), τότε αυτοί πρέπει πρώτοι να τους αποκυρήξουν, μετά οργής και βδελυγμίας.
  Το είδατε να συμβαίνει ποτέ;

 8. PARSIFAL avatar
  PARSIFAL 04/01/2010 02:15:00

  Πές μας και για τα πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών για να ολοκληρώσεις το παραλήρημα...

  • αρχισαμε avatar
   αρχισαμε @ PARSIFAL 04/01/2010 02:17:47

   Οσα και να παιρνεις δεν αξιζει να τους υπερασπιζεσαι...

 9. (Α)θανάσης avatar
  (Α)θανάσης 04/01/2010 02:39:20

  Ευτυχώς που υπάρχουν και αυτά τα έρμα τα Πρωτόκολλα!
  Πόσες συζητήσεις δεν έχουν "κλείσει", πόσους φανατικούς δεν έχουν"αποστομώσει", πόσους ημι(...) δεν έχουν αποκοιμίσει...

  Μεγάλη υπηρεσία προσφέρουν στους "σκεπτόμενους" (τρομάρα τους) τα καημένα τα πρωτοκολλάκια!

  Βέβαια το γεγονός ότι λογικά κατασκευάσματα του στυλ "Αφού είναι πλαστά τα Πρωτόκολλα της Σιών άρα οι Δίδυμοι πύργοι κατέρρευσαν από το χτύπημα των αεροπλάνων" αποτελούν σοβαρή ένδειξη κρετινισμού, είναι καλύτερα να αποφεύγουμε να το σχολιάζουμε...

 10. (Α)θανάσης avatar
  (Α)θανάσης 04/01/2010 02:41:45

  Ναι!
  (http://www.jewsnotzionists.org/)

  Και πολλά πολλά άλλα (που θαύμα είναι πως επιβιώνουν στο "ελεύθερο Διαδίκτυο...)

 11. haris avatar
  haris 04/01/2010 17:28:58

  jasmin,
  λες ανοησιες,
  πληροφορησου καλυτερα τι συμβαινει απο τους ιδιους τους Σμενιστεμ(ισραηλινοι ακτιβιστες και αρνητες θητειας),μεταξυ των οποιων και η κορξ του Υπαρχηγου της Μοσανττ.
  Τα εγκληματα που περιγραφουν ειναι ανταξια του Χιτλερ αγαπητη μου.
  http://www.youtube.com/watch?v=S_QiXplWrHI

 12. haris avatar
  haris 04/01/2010 17:32:18

  http://www.youtube.com/watch?v=ynWjYHP91gA&feature=fvw
  αντισημιτικη προπαγανδα?

 13. Επιφυλακτικός Ψηφοφόρος avatar
  Επιφυλακτικός Ψηφοφόρος 04/01/2010 17:39:39

  Η Χαμάς, πάντως, χαιρέτησε τον Ερντογάν ως νέο μωάμεθ τον πορθητή!

  Οταν τα δεδομένα αλλάζουν, πρέπει να αλλάζει και η στάση μας. Από τη στιγμή που οι μωαμεθανοί στρέφονται στο πολιτικό, και ακραίο, ισλάμ, πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας και να αναθεωρήσουμε τη στρατηγική και τις συμμαχίες μας.

  Αλλαχού ακμπάρ!

  • krasnajia zvezda avatar
   krasnajia zvezda @ Επιφυλακτικός Ψηφοφόρος 04/01/2010 20:53:01

   @Επιφυλακτικός Ψηφοφόρος

   Ακόμα και σκληροπυρηνικοί μουτζαχεντίν να γίνουν οι παλαιστίνιοι, το δίκαιο αίτημά τους για πατρίδα θα εξακολουθεί να ισχύει. Ασε που -για να το αναστρέψουμε το πράμα- εάν τους δοθεί η πατρίδα, θα κοπούν τα ποδια σε κάθε σκληροπυρηνικό. Η αιτία της ισχυροποίησης των "σκληρών" άλλωστε, αυτή ακριβώς είναι. Οτι δεν δίδεται πατρίδα στους παλαιστίνιους.

   Τώρα, το τι θα κάνουμε με τις συμμαχίες μας και εάν θα πρέπει να τις αναθεωρήσουμε, αυτό είναι αλλο θέμα. Δεν θα καθορίσουμε όμως τη στάση μας απέναντι σε ένα δίκαιο αίτημα για το οποίο έχει παρει αποφάσεις και ο ΟΗΕ, ανάλογα με τις πολιτικές κατευθύνσεις που παίρνει η ηγεσία του κάθε λαού.

   • Jasmin avatar
    Jasmin @ krasnajia zvezda 05/01/2010 00:49:54

    Να υποθέσω
    ότι την ίδια ευαισθησία έχεις για το δίκαιο αίτημα
    των τσετσένων για μια ελεύθερη πατρίδα.
    Να υποθέσω
    ότι ήσουν στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για τη ρωσική εισβολή στη Γεωργία.
    Διότι η επιλεκτική ευαισθησία είναι
    και αυτή μια μορφή προπαγάνδας

    • Le canard avatar
     Le canard @ Jasmin 05/01/2010 00:55:43

     @Jasmin

     Να υποθέσω ότι δεν ξέρεις ότι πρώτα εισέβαλαν οι Γεωργιανοί στη Νότια Οσσετία; Να υποθέσω ότι συγκρίνεις εντελώς ανόμοια πράγματα όταν μιλάς λες και είναι το ίδιο πράγμα το μέγα διεθνές ζήτημα, το Παλαιστινιακό με το τσετσενικό;

     • Jasmin avatar
      Jasmin @ Le canard 05/01/2010 01:05:13

      Να θυμήσω ότι οι άραβες πολυ-μετωπικά εισέβαλαν στο Ισραήλ προτού περάσουν καν 24 ώρες από τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας;

      Και μάλιστα, επιτέθηκαν σε ένα κράτος που ήταν προϊόν μιας απόλυτα ειρηνικής διαδικασίας. Προϊόν ενός σχεδίου διαχωρισμού που ψηφίστηκε πρώτα από το Συμβούλιο ΗΕ και πέρασε πλειοψηφικά.
      Για την Ιστορία και μόνο, 13 χώρες ψήφισαν κατά, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

      Ως Ελληνίδα, έχω κάνει την υπέρβασή μου
      και έχω απορρίψει την επίσημη κρατική προπαγάνδα. Και ήταν εύκολο διότι μεγάλωσα στο εξωτερικό (σε ευρωπαϊκό κράτος).

      Οπότε κάντε την αντίστοιχη υπέρβαση και τα λέμε κατόπιν.
      Είναι βαρετό να ξανα-ακούσω την χιλιο-ειπωμένη "ελληνική" εκδοχή του παλαιστινιακού. Λυπηθείτε με!

     • Le canard avatar
      Le canard @ Jasmin 05/01/2010 01:09:35

      Jasmin, λυπήσου κι εσύ εμένα. Για την εισβολή της Γεωργίας (με συμβούλους τα αμερικανάκια, τα εβραιόπουλα και τον Ρόντος) στην Οσσετία μιλάμε. Οχι για τους ισραηλο-αραβικούς πολέμους.

     • Jasmin avatar
      Jasmin @ Le canard 05/01/2010 01:22:24

      Οι οποίοι ισραηλινο-αραβικοί πόλεμοι, πως ξεκίνησαν στην πλειοψηφία τους;
      Μήπως από εισβολή των καλών αράβων στο κακό Ισραήλ;

      Γιατί δε λέτε ότι είστε απλά οπαδοί του Χίτλερ ή του συμμάχου του -μεγάλου μουφτή της Ιερουσαλήμ Mohammad Amin al-Husayni-
      για να μην κουραζόμαστε; Είναι ωραία δηλαδή να κρύβεστε πίσω από δικαιολογίες που δεν στέκουν;

     • Le canard avatar
      Le canard @ Le canard 05/01/2010 01:28:18

      Ωχου μωρέ Jasmin, φύκια για μεταξωτές κορδέλες προσπαθείς να πουλήσεις; Δεν ξέρουμε ότι πολύ πριν τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο ο αγγλικός παράγων ήταν που προωθούσε τη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ στην Παλαιστίνη; Τι μας λές τώρα, για καινούργιο ότι χιτλερικοί στήριξαν αραβικά κράτη; Και επειδή το έκαναν λοιπόν αυτοί, σημαίνει ότι εμείς είμαστε χιτλερικοί ε; Επειδή δεν θέλουμε το νταβατζιλικι του κάθε ισχυρού αμερικανο-ισρηλινού παράγοντα στη Μ.Ανατολή και πιστεύουμε ότι πρέπει να έχουν κράτος και οι παλαιστίνιοι. Τύφλα να χει μπροστά σου ο Αϊνστάϊν με τέτοια τετράγωνη λογική που έχεις. 2+2=22, ε;

     • Jasmin avatar
      Jasmin @ Le canard 05/01/2010 01:54:34

      Μα είναι δυνατόν! Πόσο ψέμα πια! Και πάνω σε αίμα αθώων;
      Ο αγγλικός παράγων ήταν προδοτικός και ενάντιος για τους εβραίους.
      Η μεγαλύτερη απόδειξη; Ο έλεγχος της εβραϊκής μετανάστευσης, την ίδια ώρα που ενθάρρυναν την αραβική. Την ίδια ώρα που οι ευρωπαίοι Εβραίοι δεν είχαν πού να κρυφτούν από τον ναζισμό. Ψάξε μόνη/ος για την εβραϊκή μετανάστευση επι Βρετανικής Εντολής και θα με θυμηθείς, και θα καταλάβεις τί ωραίο ρόλο έπαιξαν οι βρετανοί.
      Και αλήθεια, αφού οι βρετανοί ήθελαν το εβραϊκό κράτος γιατί έδωσαν το μεγαλύτερο μέρος της Παλαιστίνης σε άραβες;
      Ψάξε πριν τον Β'ΠΠ χάρτες και θα δεις ότι η τότε Παλαιστίνη, δεν είναι η σημερινή Παλαιστίνη. Αλλά διπλάσια, διότι η Υπερ-Ιορδανία (μετέπειτα Ιορδανία) ανήκε στην Παλαιστίνη...
      Και αφού οι βρετανοί ήθελαν εβραϊκό κράτος, γιατί οι εβραίοι πολέμησαν σκληρά για να τους διώξουν;;;
      Ξαναδιάβασε την Ιστορία!

     • archaeopteryx avatar
      archaeopteryx @ Le canard 05/01/2010 07:15:38

      αγγλικά δημιουργήματα, και το Ισραήλ και η σημερινή εκδοχή της Παλαιστίνης. Ναι η Ιργκούν πολέμησε και εναντίον των Άγγλων αλλά δεν σημαίνει ότι δεν έιναι δημιούργημα των Άγγλων 30 χρόνια πριν.

      Δεν με νοιάζει ποσώς η ιστορία του Ισραήλ, ή της Παλαιστίνης. Με νοιάζει αυτή εδώ η περιοχή.

     • Le canard avatar
      Le canard @ Le canard 05/01/2010 01:06:42

      @Jasmin με την ευκαιρία, τώρα κορίτσι μου σε έπιασε ευαισθησία για τον βλάκα τον Σαακασβίλι, επειδή του πουλούσαν όπλα και ήταν σύμβουλοί του οι Ισραηλινοί; Μην ανησυχείς, τις κανόνισαν τα ρωσάκια τις δουλειές αυτές και τις έκαναν μαντάρα τις υποδομές που έφτιαχναν τα εβραιόπουλα στην Γεωργία για το σχέδιο επίθεσής τους στο Ιράν. Οχι ότι τους πάω τους χοτζάδες εκεί, αλλά δεν γουστάρω κιόλας τα αμερικανάκια μαζί με κάτι γαμάτα ή γάματα εβραιόπουλα να λύνουν όπως αυτά θέλουν τις διεθνείς υποθέσεις.

      Οσον αφορά συμμαχία ελλήνων με τα εβραιόπουλα, καμμία αντίρρηση. Αλλά βλέπω ότι τα τελευταία μάλλον πλακάκια εδώ και πολλά χρόνια με την Αγκυρα τα χουν κάνει (και στρατιωτικά). Αν κάπου τώρα τα ψιλοχαλάει ο Ερντογκάν (τους απαγόρευσε να πάρουν μέρος σε κοινή άσκηση στην Τουρκία), εντάξει,... μακάρι μονίμως να είναι στα μαχάιρια με την Τουρκία το Τελ Αβίβ. Ας γίνει αυτό πρώτα και μετά συζητάμε τα περί συμμαχίας.

      Προς το παρόν, ας ζήσει ακόμα μερικά χρόνια ο Σίμον Πέρες για να διατηρηθούν σε νορμάλ επίπεδο οι σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ, και μετά βλέπουμε για τα καλύτερα (ή χειρότερα;).

     • Jasmin avatar
      Jasmin @ Le canard 05/01/2010 01:12:39

      "Οχι ότι τους πάω τους χοτζάδες εκεί, αλλά δεν γουστάρω κιόλας τα αμερικανάκια μαζί με κάτι γαμάτα ή γάματα εβραιόπουλα να λύνουν όπως αυτά θέλουν τις διεθνείς υποθέσεις."

      Το χρήσιμο θα ήταν να καταλάβετε
      ποιούς συμπαθείτε πολύ,
      ποιούς συμπαθείτε λίγο,
      ποιοί σας είναι ουδέτεροι
      και ποιοί ενοχλητικοί.
      Αν πρώτα δεν αυτο-προσδιοριστείτε,
      δύσκολο να χαράξετε πλέγμα διεθνών σχέσεων.
      Θα κάνετε δηλαδή, αυτό που κάνει η Ελλάδα: αντανακλαστική εξωτερική πολιτική.
      Νομίζετε ότι τα αποτελέσματα σας ικανοποιούν; Αν ναι, εμένα μου περισσεύει.

     • Le canard avatar
      Le canard @ Jasmin 05/01/2010 01:18:50

      Jasmin και με τον διάβολο θα κλείσω συμμαχία οταν οφελούνται τα ελληνικά συμφέροντα. Από την άλλη το τι πάω και τι δεν πάω προσωπικά είναι άλλη ιστορία. Σέβομαι την θρησκεία και τις παραδόσεις του κάθε λαού. Απεχθάνομαι την θρησκεία σε ρόλο πολιτικής εξουσίας. Επουδενί όμως, δέχομαι στο όνομα της δήθεν υπεράσπισης ενός κράτους-νησίδας-και θεωρούμενου ως προπύργιου της Δύσης στη Μ.Ανατολή να καταπατώνται βάναυσα τα δικαιώματα, π.χ. ενός μικρού λαού, των Παλαιστινίων, και έτσι να τους χαρίζω στο σκληροπυρηνικό ισλάμ. Απλά είναι τα πράγματα. Κι εγώ θα υπερασπιστώ τα δικαιώματα των Παλαιστινίων όπως θα υπερασπιστώ και το δικαίωμα των ισραηλινών στο κράτος τους. Αλλά μέχρι εκεί. Δεν θα στήσω κώλο κιόλας στο δίκαιο του ισχυρού που αυτή τη στιγμή είναι τα αμερικανάνια με τα εβραιόπουλα. Που το τι κατάφεραν το είδαμε πολύ καλά στο Ιράκ. Αλλά εσύ γιατί κόπτεσαι τόσο πολύ για τη Γεωργία και τα κακά ρωσάκια;

     • archaeopteryx avatar
      archaeopteryx @ Jasmin 05/01/2010 07:18:57

      Τώρα θυμάμαι... έχεις ξαναέρθει εδώ με άλλο νικ... το συμπέρσμά σου και τότε ήταν ότι δεν μπορουμε να αυτοπορσδιοριστούμε. Θα στο πώ απλά. Οι Τούρκοι και οι Σκοπιανοί έχουν το πρόβλημα του αυτοπροσδιορισμού, και εσύ δήθεν κατά της δυσφήμισης των Εβραίων ψαρεύεις σε θολά νερά.

      Τουρκος ή Σκοπιανός είσαι και έχει φανεί, Μήτσο.

     • man8os avatar
      man8os @ Jasmin 05/01/2010 14:43:02

      Δε μου φαινετε για Τουρκοςς η Σκοπιανος. Μαλλον εβραια.
      Αφου ομως απλα περιοριζετε στην προπαγανδα της, δεν με ενοχλει.
      Ας μαθαινουμε και τι σκεφτετε το Ισραηλ(επησημο η ανεπισημο) για εμας.
      Δεν κανει κακο.

     • Jasmin avatar
      Jasmin @ Jasmin 05/01/2010 15:04:16

      Μην ψάχνετε για γωνία στο τάληρο.
      Εξασκείστε τον ορθολογισμό σας και αφήστε τα σενάρια. Αυτά είναι για παρανοϊκούς. Και εσείς δεν είστε παρανοϊκοί.
      Αν προσέξετε τις ημερομηνίες στις αναρτήσεις, θα δείτε ότι δεν ασχολήθηκα καν με τα αντι-σημιτικά σχόλια που άμεσα εμφανίστηκαν.
      Επομένως, αυτά που δούλεψαν άριστα ήταν τα αντανακλαστικά των ισλαμο-λάγνων.
      Εγώ απάντησα για πρώτη φορά όταν ειπώθηκε η μεγάλη ψευτιά για την δήθεν "απουσία" εβραίων θυμάτων στο WTC.
      Οπότε εγώ μίλησα για τους αμερικανούς εβραίους θύματα της Al-Qaeda και ΟΧΙ για το Ισραήλ.
      Αυτό εξερέθισε κάποιους, που οι ίδιοι ταυτίζουν το Ισραήλ με την Αμερική και προωθούν την προπαγάνδα περί δήθεν "ισραηλινής επίθεσης" στο WTC.
      Ως αναμενόμενο, μπλέχτηκαν και οι άλλοι στην πορεία (οι φιλοσοβιετικοί φίλοι τους), αλλά και οι άσχετοι που όμως έχουν ενστερνιστεί την γνωστή προπαγάνδα.
      Οι οποίοι πραγματικά είναι ευαίσθητοι άνθρωποι που έχουν πέσει στη λούμπα του φτηνού συναισθηματισμού.
      Του ίδιου φτηνού συναισθηματισμού που επιστρατεύεται για τους κακόμοιρους-ταλαίπωρους μετανάστες που πέφτουν θύματα αστυνομικής βίας.
      Το "αλλενάκι" για παράδειγμα, ήταν από τους καλοπροαίρετους και λυπάμαι εάν νόμισε ότι έφαγε "σκάγια" που δεν απευθυνόταν σε αυτό.
      Εν ολίγοις, για να μην σας κουράζω άλλο: μην αδικείτε εμένα. Και κυρίως μην αδικείτε τον εαυτό σας.

     • (Α)θανάσης avatar
      (Α)θανάσης @ Jasmin 05/01/2010 15:15:33

      Γιατί επιμένεις να εννοείς τον Αντισιωνισμό ως Αντισημιτισμό?

     • man8os avatar
      man8os @ Jasmin 05/01/2010 16:11:33

      @ Jasmin
      Για εμενα μια καλη αναλυση παραμενει μια καλη αναλυση απο οποιον και αν προερχετε.
      Αρκει να στεκει με την λογικη.
      Οποτε μην αισθανεσαι ασχημα οσο τεκμηριωνεις την θεση σου και προσφερεις στον διαλογο. Αλλα ομως, μην επικαλεισαι τα 3000 χρονια δεινοπαθειας των εβραιων για να μας πεισεις. Εδω ειναι Ελλαδα.
      Παντα ομως μια καλη συζητηση βοηθαει.
      Με εκτιμηση.

    • Beyond The Stars avatar
     Beyond The Stars @ Jasmin 05/01/2010 01:01:32

     Εσύ Γιασμίν, ήσουν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας?

     Η μήπως σιγοντάριζες [blogάροντας] τους "απελευθερωτικούς" βομβαρδισμούς του Τσχινβάλι
     [εκατοντάδες νεκροί] που έγιναν στο όνομα της "Δημοκρατίας" απο τον στρατό του Σαακασβίλι με τις ευλογίες του George W?

     Διότι όντως η επιλεκτική ευαισθησία είναι μια μορφή προπαγάνδας.

    • Σπύρος avatar
     Σπύρος @ Jasmin 05/01/2010 01:07:15

     Τι άλλο θα μας πουλησεις εδώ μεσα.??
     Δεν πήρες χαμπάρι οτι το Νουμερο και Τσιράκι τών Αμερικανών ο Σαακασβίλι μπούκαρε και έσφαξε πολίτες τής Ν.Οσετίας??
     H και τότε ασχολιόσουν με τον ΄περιούσιο΄λαό τού Ισραηλ και δεν πήρες χαμπάρι??

     • Jasmin avatar
      Jasmin @ Σπύρος 05/01/2010 01:14:50

      Αυτό που υποστηρίζεις εσύ ότι έκανε η Γεωργία,
      αντικειμενικά το έκαναν οι άραβες όταν πολλές φορές απρόκλητα επιτέθηκαν στο Ισραήλ. Και σε πολλά μέτωπα.

     • Le canard avatar
      Le canard @ Jasmin 05/01/2010 01:20:06

      Το '48 δεν έκανα τίποτε τέτοιο οι Παλαιστίνιοι. Κι όμως, τους άρπαξαν τη γή τα εβραιόπουλα (βλέπε σημερινό βόρειο Ισραήλ, κ.ο.κ.)

     • Σπύρος avatar
      Σπύρος @ Jasmin 05/01/2010 01:21:23

      Δεν υποστηρίζω..Ετσι εγινε..
      Το αποδεχτηκαν και οι παρατηρητές του ΟΑΣΑ..Και ολοι καναν μόκο...

      Οσο για τους Αραβες ,φυσικά..
      Ξερεις σε μια αλλη Χώρα και σε μια περιοδο που την ονομασαν Κατοχή,κατι κακοί Ελληνες επιτέθηκαν΄απρόκλητα΄σε κάτι καλους Γερμανούς που τους έλεγαν Ναζί..
      Αυτοί που λές οι Ναζί,ειχαν καταλάβει απρόκλητα την Χώρα για το ΄καλό της΄..
      Ομως βρέθηκαν κάποιοι αναθεματισμένοι Ελληνες και πήραν τά οπλα για να διώξουν τούς Κατακτητές τής Χώρας τους..
      Και ξέρεις αυτή την Χώρα δεν ειχαν έρθει απο αλλού γιά να την κατοικήσουν ΄απρόκλητα΄οι Ελληνες και να σβερκωθούν στούς ΄ιθαγενείς΄..
      Ε κάποιοι αυτο το ονομασαν Αντισταση και κάποιοι άλλοι Γερμανοτσολιάδες το ονομασαν ΄Τρομοκρατία΄..
      Και τώρα που ακουσες αυτή την ιστορία σαν καλό κοριτσάκι που εισαι καληνύκτα και ονειρα γλυκά παρέα με τις δεκα εντολές.

     • Jasmin avatar
      Jasmin @ Σπύρος 05/01/2010 01:30:33

      Πάρε μια βαθιά ανάσα και ξανασκέψου το ψύχραιμα!
      Πότε υπήρξε παλαιστινιακό κράτος; Ποτέ!
      Το Ισραήλ προέκυψε από τα εδάφη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
      Το ίδιο όπως και η Ελλάδα. Από τα εδάφη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
      Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβεις;
      Και οι ίδιοι άνθρωποι που παραπονούνται για τους κακούς έλληνες που έσφαξαν τους καλούς Οθωμανούς ισλαμιστές, είναι οι ίδιοι άνθρωποι που φιλοξενούνται στη Γάζα από τη Χαμάς και βρίζουν το κακό Ισραήλ που έσφαξε τους καλούς μουσουλμάνους και έκλεψε τα εδάφη τους.
      Και είναι οι ίδιοι άνθρωποι
      που προσπαθούν τα εδάφη της παλιο-Ελλάδας να τα ξαναδώσουν σε ισλαμιστές.
      Βλ. Δραγώνα, Κουράκη, Αμμανατίδου και τόσους και τόσους άλλους.
      Δεν μπορείς να το καταλάβεις;
      Σε χρησιμοποιούνε τόσα χρόνια ως φερέφωνο της προπαγάνδας τους. Ξύπνα!

     • (Α)θανάσης avatar
      (Α)θανάσης @ Σπύρος 05/01/2010 10:15:44

      Jasmin, θα ήθελα να τείνω (ευήκοον?) ους στα λεγόμενά σου, αν δεν πήγαινες ΤΟΣΟ πολύ by the book και δεν διέπραττες την Νο 1 βλασφημία των υαινόμορφων μοντέρνων Ναζί (Σιωνιστών) να πασαλείβουν το αίμα των μαρτύρων εβραίων του Ολοκαυτώματος και όλων των ολοκαυτωμάτων σαν ΑΖΑΧ για να καθαρίσουν έναντι οιουδήποτε επιχειρήματος.

      Αυτό το κολπάκι με το να αναφέρεις συνεχώς περί Χίτλερ, Ναζί, θύματα κλπ κλπ εις την εσπερίαν αποδίδει, εδώ όχι τόσο...

      Εκφράζω και μια ελαφρά απογοήτευση με την ευκαιρία διότι δεν μπήκες στον κόπο να ασχοληθείς με το θέμα των πολλών και οργανωμένων ορθόδοξων Εβραίων εντός και εκτός Ισραήλ που ξεμπροστιάζουν τον Σιωνισμό και τον καταγγέλλουν, αλλά αντιλαμβάνομαι ότι μάλλον άλλο βιβλιαράκι θα γράφει για αυτά, που θα το έχει ο επόμενος (που οσονούπω θα αριβάρει)...

 14. Σπύρος avatar
  Σπύρος 04/01/2010 20:37:27

  Απορία..
  Οι Εβραίοι διανοούμενοι σάν τον Σλόμο Ζάντ,τον Ισραήλ Σαχάκ,τόν Εντουαρντ Σαϊντ,τον διωκόμενο Νορμαν Φιλκενσταϊν,τον Daniel Cil Brecher ,πού αμφισβητούν την Σιωνιστική προπαγάνδα και διάφορους Ιουδαϊκούς μύθους τί είναι ??
  Μήπως είναι ΄ενεργούμενα΄τών Αράβων ή τών Παλαιστινίων ειδικότερα??

  • Jasmin avatar
   Jasmin @ Σπύρος 05/01/2010 00:44:37

   Ναι, και η Θάλεια Δραγώνα διωκόμενη διανοούμενος είναι

   • Le canard avatar
    Le canard @ Jasmin 05/01/2010 00:56:56

    @Jasmin
    Ναι, και η Ρεπούση με τον "συνωστισμό" της Σμύρνης, επίσης διωκόμενη είναι...Δεν ξέρω μόνον κατά πόσον είναι διανοούμενη...

    • Jasmin avatar
     Jasmin @ Le canard 05/01/2010 01:07:08

     αχ, δε με καταλαβαίνετε καθόλου αγαπητή/έ!
     και ειλικρινά με στενοχωρείτε

     • Σπύρος avatar
      Σπύρος @ Jasmin 05/01/2010 01:09:38

      Νομιζεις ..
      Αυτοι που αναφέρω ειναι σοβαροτατοι άνθρωποι και ο Filkenstein εχει χάσει και την θεση του στο Πανεπιστήμιο στις Η.Π.Α εχοντας εκδιωχθεί απο το Σιωνιστικό Λόμπυ..
      Ουτε αυτο το ηξερες??
      Oπως δεν ηξερες οτι ο Σαακασβιλι εισεβαλε πρώτος στην Ν.Οσετία..

     • Σπύρος avatar
      Σπύρος @ Σπύρος 05/01/2010 01:12:49

      Η Θάλεια και η Μαρία(sic)μιά χαρά θεσούλες έχουν εν Ελλάδι..
      Ακου διωκόμενες ,ενώ ειναι αραχτές στις θέσεις τους.

     • Jasmin avatar
      Jasmin @ Σπύρος 05/01/2010 01:19:16

      Τι μας λες Σπύρο;
      Ξέρεις ότι Πρόεδρος Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης στο πανεπιστήμιο Ben Gurion είναι ο Neve Gordon που έχει σταθερά αντι-ισραηλινές απόψεις και πρόσφατα έκανε διεθνή έκκληση για μποϊκοτάζ κατά του Ισραήλ; Το Ισραήλ είναι δημοκρατία 100% και δεν διώκεται κανείς για τις πολιτικές ή θρησκευτικές του πεποιθήσεις

     • Le canard avatar
      Le canard @ Jasmin 05/01/2010 01:21:46

      Jasmin Πράγματι είναι Δημοκρατία -μόνον- για τους Εβραίους το Ισραήλ. Οχι όμως, πάντα ως απέδειξε και η δολοφονία του Ράμπιν απο φασιστοειδή, αλλά και η μετέπειτα σκλήρυνση της επίσημης κρατικής πολιτικής του Ισραήλ.

     • Jasmin avatar
      Jasmin @ Jasmin 05/01/2010 01:24:16

      Μόνο που παρά τη δολοφονία του Ραμπίν, η επόμενη ισραηλινή κυβέρνηση στήριξε αυτά που είχε ο ίδιος υπογράψει.
      Άλλοι ανατίναξαν αμέσως το λεωφορείο με τους φοιτητές
      και άλλοι δεν τίμησαν την υπογραφή τους (όπως συνήθως)

     • Σπύρος avatar
      Σπύρος @ Jasmin 05/01/2010 01:24:23

      Μιλησα για τον Filkenstein και τούς λοιπούς.
      Στο Ισραήλ μονον μεριδα της εφημεριδας Xααρέτζ και ελάχιστοι διανοούμενοι ζητούν ειρηνική συμβίωση με τους Παλαιστίνιους.
      Ακομα και ο δηθεν πασιφιστής Οζ που εχασε τον γιο του σε μάχη ,το γυρισε στο τσάμικο .

     • Le canard avatar
      Le canard @ Jasmin 05/01/2010 01:30:03

      Jasmin, ενώ τα εβραιόπουλα τίμησαν όλες τις υπογραφές του Ράμπιν που δολοφόνησαν τα ίδια, ε;

     • Jasmin avatar
      Jasmin @ Jasmin 05/01/2010 02:00:01

      Βεβαίως και τις τίμησαν.
      Η ΠΑ ήταν "ανίκανη" να ελέγξει τη Χαμάς που σκότωνε άμαχους Ισραηλινούς... Μέχρι και η επόμενη κυβέρνηση Νετανιάου που θεωρείτο σκληροπυρηνική για το θέμα των οικισμών, έδωσε πίσω το 80% της Χεβρώνας στην ΠΑ, τον Γενάρη του 1997. Όπως ακριβώς είχε υπογραφεί στο Όσλο...

     • Jasmin avatar
      Jasmin @ Jasmin 05/01/2010 02:05:24

      Και όταν μιλάς για τη δολοφονία του Γιτζχάκ Ράμπιν,
      να μιλάς με τον προσήκοντα σεβασμό για ένα κράτος που εξιχνιάζει τις δολοφονίες των πολιτικών του αντρών.
      Διότι στην Ελλάδα η δολοφονία του Μπακογιάννη, πόσα χρόνια έκανε για να "εξιχνιαστεί";;;

      Άστο le canard, δε μας παίρνει για κριτικές. Ας διορθώσουμε το παλούκι το δικό μας και ας αφήσουμε για μετά τις ισραηλινές ακίδες...

  • Μάρκο Τ avatar
   Μάρκο Τ @ Σπύρος 05/01/2010 02:40:51

   Ο Εντουάρντ Σαϊντ ήταν χριστιανός Παλαιστίνιος, όχι Εβραίος.

 15. Orestios avatar
  Orestios 05/01/2010 01:25:18

  Διοκώμενες οι ΔρακοΡεπούσες? Μια χαρά ζεστένουν τον πόλο τους στις θεσούλες. Δεν βλέπω κανέναν διωγμό. Έχουν κατσικωθεί και παραπονούνται που η θέση τους είναι κοντά στην πλέμπα.

  • Jasmin avatar
   Jasmin @ Orestios 05/01/2010 02:01:39

   Χιούμορ και παραλληλισμό έκανα με τους γνωστούς αριστεριστές διανοούμενους. Εννοείται ότι δεν εννοούσα ότι είναι διωκόμενες.
   Οι διωκόμενοι Έλληνες είμαστε εσύ και εγώ

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ Jasmin 05/01/2010 07:21:36

    είσαι όσο Ελληνας, όσο εγώ Κινέζος της δυναστειας των Μινγκ

   • nobody avatar
    nobody @ Jasmin 05/01/2010 11:23:50

    χαλασε το πλυντηριο κ βρε8ηκες στο αντι, χρυση μου;

    για ρωτα στην Alpha, μηπως αλλαξε η ισοτιμια

 16. Σπύρος avatar
  Σπύρος 05/01/2010 01:50:59

  Ισραέλ Σαχάκ:'Η ιδεολογία τής Απολυτρωμένης Γής΄.
  Ο Σαχάκ επέζησε απο πολλά στρατόπεδα συγκεντρώσεως ...Ομοτιμος καθηγητής Χημείας στο Τελ-Αβίβ...Πέθανε ΄ξαφνικά΄πριν 17 χρόνια...
  Zλόμο Σάντ:'Πώς επινοήθηκε ο Ιουδαϊκός Λαός.Αποδόμηση μιάς μυθικής Ιστορίας΄
  Ισραέλ Σαχάκ:'Mιά Κλειστή ουτοπία΄.

  Daniel Cil Brecher:'Πώς ξεκίνησαν όλα.Ο Σιωνιστικός εποικισμός τής Παλαιστίνης΄.

 17. Νίκος avatar
  Νίκος 05/01/2010 02:23:18

  @ Jasmin, εχεις ακουσει για την Ιργκουν, τις δολοφονιες, τις εκτοπισεις. Οι Παλαιστινιοι εχουν υποστει ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗ απο τους Σιωνιστες. Εχουν καθε λογο να ανθιστανται με ο,τι μεσο μπορουν. Απλα πραγματα.

  • Shalai avatar
   Shalai @ Νίκος 05/01/2010 02:38:09

   Και οι Παλαιστίνιοι λένε "καλός Εβραίος, ο νεκρός Εβραίος" και διακηρύττουν στους ομόθρησκούς τους να εξαφανίσουν το Ισραήλ από το χάρτη.
   Τι θες να κάνουν οι Ισραηλινοί? Να καθίσουν και να τους περιμένουν? Ή να μην παλέψουν για το δικό τους κράτος μετά από τόσους αιώνες γνωστής ιστορίας?

   Βέβαια... παλεύεις μέχρι ενός σημείου... Δεν διαφωνώ...
   Όταν φτάνεις στο σημείο να ρίχνεις αεροπλάνα σε πύργους επειδή η αμερικάνικη κυβέρνηση έχει δρομολογήσει τις διαδικασίες για την ίδρυση του παλαιστινιακού κράτους, δεν παλεύεις για κράτος... Για βιλάρα στην κόλαση παλεύεις και μάλιστα άνετα...

   Και οι μεν και οι δε καταδικασμένοι είναι.
   Ο Σπίλπερμπγκ τα χει πει όλα στο Munich.

   • (Α)θανάσης avatar
    (Α)θανάσης @ Shalai 05/01/2010 10:26:27

    Όσο οι Εβραίοι δεν είχαν καθισμένο στο σβέρκο τους το νεκρόσιτο Σιωνιστικό καρκίνωμα, ήταν από τις μεγαλύτερες πνευματικές δυνάμεις σε Δύση και Ανατολή, που διαμόρφωναν τον παγκόσμιο χάρτη και μετείχαν στα πάντα.

    Μόλις πούλησαν την ψυχή τους στο Διάβολο (ως έθνος) και παρέδωσαν την μοίρα του Εβραϊκού λαού στα χέρια των ΣιωΝαζί, έφτιαξαν ένα κράτος (όχι έθνος, κράτος) κόντρα σε κάθε δίκαιο, κάθε λογική και κάθε ανθρωπιά.
    (http://www.jewsnotzionists.org/opposed.html)

    Έχει ο οποιοσδήποτε αυτόκλητος υπερασπιστής του Σιωνιστικού Ισραήλ να μας πει κάτι επ΄αυτών?

 18. Σπύρος avatar
  Σπύρος 05/01/2010 02:25:08

  Παιδες 3-4 βιβλία σοβαρών Εβραιων διανοουμενων βάλαμε..
  Ακομα με το Moderation??

 19. Σπύρος avatar
  Σπύρος 05/01/2010 02:25:29

  Ισραέλ Σαχάκ:’Η ιδεολογία τής Απολυτρωμένης Γής΄.
  Ο Σαχάκ επέζησε απο πολλά στρατόπεδα συγκεντρώσεως …Ομοτιμος καθηγητής Χημείας στο Τελ-Αβίβ…Πέθανε ΄ξαφνικά΄πριν 17 χρόνια…
  Zλόμο Σάντ:’Πώς επινοήθηκε ο Ιουδαϊκός Λαός.Αποδόμηση μιάς μυθικής Ιστορίας΄
  Ισραέλ Σαχάκ:’Mιά Κλειστή ουτοπία΄.

  Daniel Cil Brecher:’Πώς ξεκίνησαν όλα.Ο Σιωνιστικός εποικισμός τής Παλαιστίνης΄.

 20. Νικόλας avatar
  Νικόλας 05/01/2010 02:29:07

  Είναι κάπως λογικό πάντως οι Ισραηλινοί να νοιώθουν να απειλούνται όταν αυτοί είναι κοντά στα 6 εκατομμύρια και γύρω τους υπάρχει μία θάλασσα 300 εκατομμυρίων αραβόφωνων κρατών.
  Δεν μπαίνω στην διαδικασία να κρίνω ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο, αυτό το έχετε κάνει πολύ καλά και οι 2 πλευρές που φάνηκε να έχουν διαμορφωθεί μέσω των σχολίων.

 21. Μάρκο Τ avatar
  Μάρκο Τ 05/01/2010 02:43:47

  Στη δυσμενέστερη θέση από όλους βρίσκονται οι χριστιανοί Παλαιστίνιοι: Από τη μια οι Εβραίοι, από την άλλη οι μουσουλμάνοι συμπατριώτες τους. Και πολλοί αναγκάζονται να μεταναστεύουν στη Δύση.

 22. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 05/01/2010 09:29:29

  Aνεξαρτητα απο τα οσα λεει η Jasmin εγω ξερω αυτα που ειδα στην επιχειρηση "βεβηλωση Κορανιου" που εγινε μια εβδομαδα πριν τις ευρωεκλογες για να πληξει τη ΝΔ.
  Οι συμμετεχοντες αριστεριστες στην επιχειρηση που κινητοποιησαν τους μουσουλμανους ησαν απο το ΣΕΚ,το καναλι του Κουλογλου και αλλα "διεθνιστικα" αριστερα κομματα που ειναι κατα των εθνικων κρατων γενικως αλλα υπερ της δημιουργιας ενος νεου εθνικου κρατους,της Παλαιστινης.Ο συντονισμος αριστεριστων και ισλαμοφανατικων που ειναι συχνος στην Ευρωπη εγινε για πρωτη φορα αισθητος στην Ελλαδα,ενω πρασινο blog που ειδικευεται στα περι Παλαιστινης πανηγυρισε μετα τις καταστροφες και δηλωσε υπεροπτικα "ελπιζουμε η κυβερνηση να πηρε το μαθημα της".Απο ποιον ομως να πηρε μαθημα;
  Αλλα και η νεα συμβουλος του ΠΡΟΠΟ στο ιδιο μηκος κυματος κινειται.
  Tελος για τους φιλους των σεναριων οτι πισω απο τα Δεκεμβριανα 2008 ησαν ξενες δυναμεις να υπενθυμισω οτι εκτος απο την υπογραφη αγωγων με τη Ρωσια η κυβερνηση Καραμανλη διεξηγαγε μεγαλη αεροπορικη ασκηση με το Ισραηλ λιγους μηνες πριν τα επεισοδια.Ο καθενας ας υπολογισει ποιες ξενες δυναμεις εχουν μεγαλυτερη επιρροη στους αριστεριστες της Ελλαδος που καθε λιγο και λιγακι κανουν πορεια στην αμερικανικη πρεσβεια,οι ΗΠΑ ή διαφοροι αντιαμερικανοι αραβομουσουλμανοι.
  Εχω πει και αλλη φορα οτι το μεγαλυτερο προβλημα της ΝΔ μετα τη ληξη του Ψυχρου Πολεμου ειναι οτι δεν καταλαβαινει απο που ερχεται η επιθεση.

  • (Α)θανάσης avatar
   (Α)θανάσης @ ψυχραιμια 05/01/2010 11:06:09

   Cui bono? Ας αντιληφθούμε ποιός ωφελείται από αυτή την άκριτη προώθηση των "ισλαμοφασιστών", ποιός αποκτά επιχειρήματα, ποιός εδραιώνει τη θέση του, ποιός νομιμοποιεί τα κρίματά του...

   Διαβάστε αυτό το εγχειρίδιο που παράθεσα πιο πάνω, ως (υποχρεωτικές) οδηγίες προς τους απανταχού Εβραίους (...Σε τέτοιες στιγμές, ο κάθε ένας από μας γίνεται εκπρόσωπος του Ισραήλ. Ακόμη και αν δε συμφωνούμε με τα όσα πράττει το Ισραήλ, κάθε σωστό άτομο πρέπει να σταθεί υπέρ του δικαιώματος του Ισραήλ για υπεράσπιση και αυτοάμυνα....)

   Διαβάστε λίγο Victor Ostrovsky (μόνο στα αγγλικά δυστυχώς, η ελληνική μετάφραση από τις εκδόσεις "Ποντίκι" παραδόξως εξαφανίστηκε και δεν βρίκεις πουθενά αντίτυπο) να δείτε τον τρόπο δράσης της (θου κύριε) μαύρης καρδιάς του σιωνισμού...

   Γενικώς διαβάστε επί του θέματος, μην αφήνετε τα ναζιστικά γουρούνια να σας παραμυθιάζουν,
   και θα δείτε ότι χωρίς "εχθρό" δεν στέκεται το Σιωνιστικό Ισραήλ.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ (Α)θανάσης 05/01/2010 11:25:20

    Με τη λογικη αυτη της συνωμοσιολογιας και η Ελλαδα δεν επρεπε το 1940 να πολεμησει διοτι αυτο τελικα συνεφερε τους Αγγλους.
    Η πολιτικη πραγματικοτητα ομως δημιουργει αντιθεσεις τις οποιες δεν μπορεις να αποφυγεις.Ανεξαρτητως του τι κανει ή δεν κανει το Ισραηλ εσυ συντομα θα εχεις στη χωρα σου φανατικους ισλαμιστες και οχι Εβραιους που θα εγειρουν απαιτησεις και που ηδη εκαναν τη πρωτη πολιτικη παρεμβαση τους με τα επεισοδια πριν τις ευρωεκλογες.Και αυτους θα τους νομιμοποιησει και θα τους δωσει ψηφο το φιλοαραβικο κομμα Ελλαδας ονοματι ΠΑΣΟΚ που ηταν τετοιο απο την ιδρυση του.Τωρα αν θες να βγαλεις ενα σεναριο οτι ολες οι σχεσεις του εν λογω με Αραφατ και Κανταφι κλπ ηταν κολπο καποιων μυστηριωδων Εβραιων που το κατηυθυναν ωστε τελικα μετα 35 χρονια να αποκτησει η Ελλαδα ισλαμικο πληθυσμο και αναγκαστικα οι γηγενεις να συμπαθησουν το Ισραηλ βγαλτο.
    Αληθεια στον πολεμο του Λιβανου προτιμας τους χριστιανους συμμαχους του Ισραηλ ή τους χεζμπολλαδες;

    • (Α)θανάσης avatar
     (Α)θανάσης @ ψυχραιμια 05/01/2010 11:45:24

     Τα περί συνομωσιολογίας, μυστηριωδών εβραίων, πολέμου του ΄40, Πασόκ ελεγχόμενου από εβραίους, δεν θα τα σχολιάσω...
     Το (αληθές) γεγονός ότι Θα γεμίσουμε φανατικούς Ισλαμιστές "και άρα" καλά κάνουν οι Ισραηλινοί και αλέθουν τον κιμά στην Παλαιστίνη, είναι λογικό άλμα που δεν έχει νόημα.
     Στον πόλεμο του Λιβάνου ας πούμε ότι "προτιμάω" τους χριστιανούς... "Και άρα?" Και αυτό νομιμοποιεί την κτηνωδία?

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ (Α)θανάσης 05/01/2010 11:56:49

      Εννοω οτι θα πρεπει να εχουμε και τις αντιστοιχες συμμαχιες.Εαν αυριο βαλει καποιος βομβα στο μετρο της Αθηνας επειδη καποιος εσκισε ενα κορανι ή δημοσιευσε τα δανεζικα σκιτσα του Μωαμεθ θα συνεργασθεις με το Ισραηλ για την εξαρθρωση του ισλαμικου δικτυου;
      Την ασκηση της ελληνικης αεροποριας με την ισραηλινη επι Καραμανλη την εγκρινεις;
      Αυτα ειναι τα πρακτικα ερωτηματα και οχι το τι αισθανεσαι;

     • (Α)θανάσης avatar
      (Α)θανάσης @ ψυχραιμια 05/01/2010 13:38:11

      Δηλαδή το Ισραήλ πήρε εργολαβικά τον εξόντωση ισλαμιστών οπουδήποτε, ε?
      Είναι ας πούμε δικό του κυνήγι ή πρέπει να το βάκω τσολιά στα @@ μου για να κάνω κουμάντο στη χώρα μου?
      Ενδιαφέρουσα άποψη.

     • Σπύρος avatar
      Σπύρος @ ψυχραιμια 05/01/2010 13:54:31

      Η Αναπαραγωγή των θεωριών τού Huntington καταντά βαρετή.
      Αν θές πόλεμο ΄δυτικού κόσμου΄΄με τούς Μουσουλμάνους,που πολύ βολικά και ανιστόρητα τούς κατατάσσεις ολους σε ακραίους ισλαμιστές,χωρίς κάν να εξετάζεις τά αίτια που αρκετοί εξ΄αυτών αναγκάστηκαν να κάνουν άλλες επιλογές,δικαιωμά σου βέβαια αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι θα πρέπει ολοι μας να ακολουθήσουμε τον ΄πόλεμο τών δυό κόσμων΄..
      Απ΄εκεί και πέρα η προσφορά τών Αραβων στον πολιτισμό ήταν και δυνητικά είναι σημαντικότατη.

    • Σπύρος avatar
     Σπύρος @ ψυχραιμια 05/01/2010 13:57:35

     Τούς Χεσμπολάδες...Εγώ τούς Χεσμπολάδες ..Και δεν ξεχνώ τούς ακροδεξιούς Χριστιανούς Φαλαγγίτες και τις σφαγές που προξένησαν ..
     Εισαι αρκετά έξυπνος, δεν λέω,αλλά η προπαγάνδα σου κατά τού Αραβικού κόσμου υπερβαίνει κάθε μέτρο.

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ Σπύρος 05/01/2010 14:18:12

      Eνταξει.Θα πρεπει ομως να ξερεις οτι ο Λιβανος φτιαχθηκε ακριβως για να εχουν οι Χριστιανοι της περιοχης ενα κρατος που θα ειναι πλειοψηφια και ειναι και αυτοι Αραβες.
      Βασει του συνταγματος -τυπου Αναν- ο Προεδρος ειναι χριστιανος,ο πρωθυπουργος σουνιτης,ο προεδρος της βουλης σιιτης.
      Ο Λιβανος απεδειξε την αραβικοτητα του μην αναγνωρζοντας το Ισραηλ και συμμετεχοντας στον πρωτο πολεμο εναντιον του.
      Απο εκει και περα η εισροη Παλαιστινιων προσφυγων και η δημογραφικη αλλαγη λογω αυξημενης γεννητικοτητας των μουσουλμανων ανετρεψαν τις ισοορροπιες και οδηγησαν σε εμφυλιο πολεμο.Οι Λιβανεζοι χριστιανοι ονομασθηκαν "ακροδεξιοι" επειδη ηθελαν να κρατησουν τη χωρα τους οπως ηταν παρ οτι οι πληθυσμιακες αναλογιες αλλαξαν.Προσοχη γιατι προβλεπεται μεγαλη ανοδος παρομοιων ακροδεξιων και στην Ελλαδα αν συνεχισουν να ερχονται μουσουλμανοι προσφυγες και τους δινουν ευκολα ιθαγενειες.

     • Σπύρος avatar
      Σπύρος @ ψυχραιμια 05/01/2010 14:32:35

      Oι παραλληλισμοί σου δέν στέκουν.
      Αλλως τε στην Ελλάδα ούτε στρατόπεδα προσφύγων υπάρχουν πού μάλιστα νά έχουν εκδιωχθεί απο γειτονικές χώρες πού νά τούς έχουν καταλάβει τά εδάφη τους,ούτε ομαδικές σφαγές έχουν γίνει οπως στην Σάμπρα Σατίλα.
      Και δεν ονομάστηκαν ακροδεξιοί οι Φαλαγγίτες..
      Ηταν ακροδεξιοί και είχαν ολα τά χαρακτηριστικά τού ακροδεξιού σφαγέα σε αγαστή σύμπνοια μέ τούς Ισραηλινούς.
      Και θεωρώ πώς δεν προσφέρεις τις καλύτερες υπηρεσίες χρησιμοποιώντας ακραίες ταυτίσεις και παραδείγματα γιά ένα τόσο μείζον ζήτημα ,οπως το μεταναστευτικό στην Ελλάδα..
      Μονον ΄ψυχραιμία΄δεν δείχνει η άκρατη κινδυνολογία..
      Συμφωνώ πώς το νομοσχέδιο είναι ερασιτεχνικό,αλλά προτιμώ να ακολουθήσω τις μετριοπαθείς φωνές,πού προσπαθούν να βρούν αντικειμενικές λύσεις πού και νά εντάσσουν τούς νόμιμους μετανάστες ,υπό ορους, στον Κοινωνικό ιστό αλλά και να θέτουν ασφαλή όρια απέναντι στήν λαθρομετανάστευση.

 23. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 05/01/2010 10:38:27

  @Archaeopteryx: ως αγωγό φυσικού αερίου Ισραήλ-Κύπρου ίσςω εννοεί τα πλούσια κοιτάσματα που έχουν εντοπιστεί στη θαλάσσια περιοχή μπροστά από τη λωρίδα της Γάζας, εξου και η σπουδή.
  Νομίζω εδώ το είχα διαβάσει, στο antinews.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ αλλενάκι 05/01/2010 10:50:11

   σιγά μην αφήσουν οι Ισραηλινοί ή οι Παλαιστίνιοι, εξαγωγές αερίου στην ...Κυπρο. http://www.nytimes.com/2000/09/15/world/gas-deposits-off-israel-and-gaza-opening-vision-of-joint-ventures.html?pagewanted=all

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ archaeopteryx 05/01/2010 10:58:23

    Το τυράκι που έλεγες ...

  • Jasmin avatar
   Jasmin @ αλλενάκι 05/01/2010 13:31:52

   Όχι, φιλο-χαμασιώτες!
   Μιλάω για κοίτασμα που ανακαλύφθηκε τον Γενάρη του 2009 90 km δυτικά από τη Χάιφα. Κανονικό κοίτασμα, όχι λιακοπουλικό-ξέρετε εσείς...
   Τώρα εάν η "λωρίδα της Γάζας" εκτείνεται και μπροστά στη Χάιφα,
   τί να πω; τα λέτε από μόνοι σας.
   Είναι και αυτό δείγμα της "αντικειμενικότητάς" σας και της "έγκυρης ελληνικής ενημέρωσης", της ευφυΐας σας, της τεράστιας αντίληψης που έχετε και κυρίως της μεγάλης σας ευγένειας και του πολιτισμού. Συγχαρητήρια!

   • marcuze avatar
    marcuze @ Jasmin 05/01/2010 13:44:37

    Ιασμήνη. Γιατί απευθύνεσαι συνεχώς σε Β πρόσωπο; Είσαι κάτοικος εξωτερικού; Είσαι αλλοδαπή; Αλλόθρησκη; Εξωγήινη; ΟΥΦΟ; Μήπως είσαι απλά ένα τρόλ;

    • (Α)θανάσης avatar
     (Α)θανάσης @ marcuze 05/01/2010 13:48:29

     Ελπίζω να ρωτάς ρητορικά...

    • Jasmin avatar
     Jasmin @ marcuze 05/01/2010 13:49:19

     Διότι απευθύνομαι στους φιλοχαμασιώτες. Και επειδή βλέπω ότι είναι πολύ, χρησιμοποιώ το β' πρόσωπο του πληθυντικού αριθμού.
     Όπως διαβάζεις:
     "Όχι, φιλοχαμασιώτες" = προσφώνηση.
     Και ακολουθεί ο β' πληθυντικός αριθμός.
     Άλλη απορία;

     • marcuze avatar
      marcuze @ Jasmin 05/01/2010 13:52:47

      το πολλοί (β` πληθ.) γράφεται με υ;

     • Jasmin avatar
      Jasmin @ marcuze 05/01/2010 13:53:34

      το διόρθωσα αμέσως στο πιο κάτω σχόλιο

     • Jasmin avatar
      Jasmin @ marcuze 05/01/2010 13:56:21

      Και ποιός είπαμε ότι σας έχει διορίσει Ιεροεξεταστή;
      Εγώ γιατί δεν σας έκανα παρατήρηση για τον "Marcuse" που δε γράφεται με "z".
      Κάτι που το γνωρίζω πολύ καλά, όπως εσείς αγνοείτε ότι ακόμα και το nick σας, προέρχεται από έναν εβραίο. Κατάντια, ε;

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Jasmin 05/01/2010 13:44:40

    Οι πραγματικά έξυπνοι άνθρωποι Jasmin ποτέ δεν διατυμπανίζουν το IQ τους.

   • (Α)θανάσης avatar
    (Α)θανάσης @ Jasmin 05/01/2010 13:47:30

    Να και η εως χασμουρητού βαρετή επωδός-βρισιά των βρυκολάκων:"φιλοχαμασιώτες"...

    Όποιος δε γουστάρει τους Ιέρακες τέτοιος είναι στα κόκκινα μάτια των όρνεων...
    Δεν πειράζει που δεν μου μιλάς εσύ, σου μιλάω εγώ Jasmin...

 24. Jasmin avatar
  Jasmin 05/01/2010 13:49:54

  Διότι απευθύνομαι στους φιλοχαμασιώτες. Και επειδή βλέπω ότι είναι πολλοί, χρησιμοποιώ το β' πρόσωπο του πληθυντικού αριθμού.
  Όπως διαβάζεις:
  "Όχι, φιλοχαμασιώτες" = προσφώνηση.
  Και ακολουθεί ο β' πληθυντικός αριθμός.
  Άλλη απορία;

  • (Α)θανάσης avatar
   (Α)θανάσης @ Jasmin 05/01/2010 13:55:45

   Εγώ έχω μία...
   Ποιός ακριβώς "συν-συζητητής" εξέφρασε υποστήριξη προς την Χαμάς?

   Επίσης, θα συμπεριλάμβανες στον αφορισμό "φιλοχαμασιώτες" αυτούς που στήρηξαν τη Χαμάς για να υπονομεύσουν τη Φατάχ?

   Ευχαριστώ για την απάντησή σου εκ των πρωτέρων.

   • Jasmin avatar
    Jasmin @ (Α)θανάσης 05/01/2010 14:09:59

    Ξέχασες τί έγραφες χθες για τη Γάζα;
    Στη Γάζα κυβερνά η Χαμάς.
    Αν έγραφες για τις Ιουδαία-Σαμάρεια, θα μιλούσαμε για τη Φατάχ.
    Αντιστρέφω την ερώτηση: Η Φατάχ περνάει ωραία στη Γάζα με την "δημοκρατικά εκλεγμένη" Χαμάς;
    Και εδώ ένα ωραίο απόσπασμα από την παλαιστινιακή τηλεόραση που σατιρίζει την Χαμάς στη Γάζα
    www.liveleak.com/view?i=eee_1252439197
    Προφανώς εσύ είσαι πιο φιλο-χαμάς από πολλούς παλαιστίνιους...

    • (Α)θανάσης avatar
     (Α)θανάσης @ Jasmin 05/01/2010 19:43:12

     Ζορίστηκες τόση ώρα για να μου απαντήσεις τελικά ότι όποιος λυπάται τα αθώα θύματα της Γάζας είναι φίλος της Χαμάς διότι "στη Γάζα κυβερνά η Χαμάς"?

     Μας δουλεύεις κανονικά δηλαδή, και καθόμαστε και σε παίρνουμε και στα σοβαρά... Και αυτό το "χτες", μήπως ήταν τέτοιον καιρό πέρσι?

     Ούτως ή άλλως κατάλαβα, και νομίζω να κατάλαβες κι εσύ...

     Πέτα τα τα φυλλαδιάκια... Η σφίξου να σκεφτείς κάτι να απαντήσεις μόνη σου, ή άστο καλύτερα...

     Δεν χωράει στο μυαλουδάκι σου ότι ΑΛΛΟ Εβραίος, ΑΛΛΟ Σιωνιστής, έτσι?
     Θα μου απαντήσεις σε κάτι από αυτά που ρωτάω, ή αδυνατείς?

 25. Νίκος avatar
  Νίκος 05/01/2010 14:11:12

  @ Jasmin και PARSIFAL, η σκοπιμη ταυτιση Εβραιων-Σιωνιστων γινεται μονο απο ανθρωπους που θελουν να καλυψουν ειτε τον αντισημιτισμο τους ειτε απο απολογητες της εθνοκαθαρτικης πολιτικης του Ισραηλ (για τους Σιωνιστες ειναι μεγαλο και ανεξαντλητο κεφαλαιο η γενοκτονια των Ναζι εναντιον των Εβραιων, των Τσιγγανων, των διανοητικα καθυστερημενων, που τους αγνοειτε εντεχνα τους τελευθταιους και ευκολη η εκτοξευση της λασπης του αντισημιτη αλλα εδω μεσα δεν περναει) για να ποδηγετουν ενοχες δυτικες συνειδησεις.
  Να το πουμε καθαρα και ξαστερα. Στηριζουμε τον λαο του Ισραηλ που θελει να εχει την εστια του, ειρηνη και προοδο, κατι που το αμφισβητουν σε μας τους Ελληνες τελευταια (οπως καλως γνωριζετε), αλλα ως εδω. Αλλο πραγμα το ενα και αλλο οι εθνοκαθαρτικες πολιτικες του Ισραηλ εναντιον των Παλαιστινιων.

  • Jasmin avatar
   Jasmin @ Νίκος 05/01/2010 14:19:20

   Συμφωνώ απόλυτα Νίκο.

   Μόνο που θα συμπλήρωνα στο "εθνοκαθαρτικές πολιτικές του Ισραήλ" και τη φράση "εάν και όταν αυτές υπάρξουν".
   Διότι εθνοκάθαρση με ταυτόχρονη αύξηση πληθυσμού δεν γίνεται να υπάρχει. Και είναι κρίμα εμείς που έχουμε υποστεί εθνοκαθάρσεις να εξευτελίζουμε τον όρο "εθνοκάθαρση"

   Και θα πρόσθετα και την καταδίκη της παλαιστινιακής τρομοκρατίας που στοχεύει αποκλειστικά και μόνο στον άμαχο πληθυσμό.

   • (Α)θανάσης avatar
    (Α)θανάσης @ Jasmin 05/01/2010 14:30:28

    Μα το κύριο χαρακτηριστικό των "υποανάπτυκτων" πληθυσμών είναι η πολυτεκνία, που είναι και η (μόνη) φυσική τους άμυνα απένανρι στις αντίξοες για την ευημερία τους συνθήκες...
    Αν μετράς τον πληθυσμό με τον γκαιμπελικό αυτόν τρόπο, όλες οι Δυτικές χώρες υφίστανται γενοκτονία τη στιγμή που μιλάμε.

    Είμαστε λαλάκες οι Έλληνοι, αλλά όχι τόσο βρε Jasmin...

 26. Νίκος avatar
  Νίκος 05/01/2010 14:25:27

  @ Shalai "Και οι Παλαιστίνιοι λένε “καλός Εβραίος, ο νεκρός Εβραίος” και διακηρύττουν στους ομόθρησκούς τους να εξαφανίσουν το Ισραήλ από το χάρτη.
  Τι θες να κάνουν οι Ισραηλινοί? Να καθίσουν και να τους περιμένουν? Ή να μην παλέψουν για το δικό τους κράτος μετά από τόσους αιώνες γνωστής ιστορίας?".

  Οι Παλαιστινιοι ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΑΠΟΙΚΩΝ. Την αρχη εκαναν οι Εβραιοι αποικοι. Σημερα ο Μεσσιανισμος των Σιωνιστων συνεχιζεται αμειωτος. Οποτε η εξισωση που προσπαθεις να κανεις ειναι σαθρη.
  Με απλα λογια. ΤΟΥΣ ΩΘΗΣΑΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΤΙΝΑΖΟΥΝ ΕΣΕΙΣ.
  Επιμενω, θυμασαι τι εκανε η Ιργκουν του Μπεγκιν;

  Επαναλαμβανω, η βιομηχανια του Ολοκαυτωματος (που δεν το αρνειται κανεις εγχεφρων ανθρωπος αν και αποσιωπαται οτι στα κρεματορια βαδισαν πλαι-πλαι με τους Εβραιους και εκατομυρια Τσιγγανοι, κομμουνιστες, ομοφυλοφιλοι κ.α.) εχει ανεξαντλητο κεφαλαιο. Σε συνδιασμο δεν με την βαθια ενοχη των Γερμανων, δουλευει καλα ως σιγαστηρας οσων πεικρινουν τις πολιτικες του Ισραηλ.
  Και σε απλα Ελληνικα, το σημερινο Ισραηλ δεν θα ειναι παντα ισχυρο -δυστυχως για το λαο του- καθ' οτι δημογραφικα οι Αραβες θα το πνιξουν. Εαν οι Ισραηλινοι δεν τα "βρουν" ειρηνικα με τους γειτονες τους και ειδικα με τους Παλαιστινιους, τα πραγματα μονο καλυτερα δεν θα γινουν. Φυσικα, ο Ισραηλινος λαος θα τα πληρωσει κα παλι, αλλα αυτο ειναι αλλου παπα, ή μαλλον ραββινου ψαλμος.

  • (Α)θανάσης avatar
   (Α)θανάσης @ Νίκος 05/01/2010 14:35:09

   Το ότι θα πληρώσει ο Εβραικός λαός, τα γεράκια όχι μόνο δεν τα ενοχλεί αλλά το επιδιώκουν κιόλα για να δένει εσαεί το γλυκό...

   Αν διαβάζεις sci-fi διάβασε το Deathworld του Harry Harrison που περιγράφει το Ισραηλικό αδιέξοδο πάρα πολύ καλά...

  • Jasmin avatar
   Jasmin @ Νίκος 05/01/2010 14:37:56

   Το ψέμα και η λάσπη δεν έχουν όρια. Ποιός αποσιωπά τα θύματα του Ολοκαυτώματος: Αυτοί που δίνουν αγώνα για τη Μνήμη;
   Ταυτίζουμε πάλι τα θύματα με τους θύτες;
   Μα δεν υπάρχει η στοιχειώδης ντροπή;
   Ενδεικτικά σου παραθέτω αυτό:
   www.ushmm.org/education/foreducators/guideline/
   Μπες στο διαδικτυακό Yad Vashem και διάβασε από πρωτογενή πηγή για το Ολοκαύτωμα. Διάβασε για το USC Shoah Foundation Institute for Visual History and Education του Spielberg και για όλα τα μουσεία και τη διδασκαλία του Ολοκαυτώματος και έλα να τα ξαναπούμε.


   "The Holocaust was the state-sponsored, systematic persecution and annihilation of European Jewry by Nazi Germany and its collaborators between 1933 and 1945. Jews were the primary victims—six million were murdered; Gypsies, the handicapped and Poles were also targeted for destruction or decimation for racial, ethnic, or national reasons. Millions more, including homosexuals, Jehovah's Witnesses, Soviet prisoners of war and political dissidents, also suffered grievous oppression and death under Nazi tyranny."

  • Shalai avatar
   Shalai @ Νίκος 05/01/2010 17:32:49

   ΩθήσαΜΕ? ΕΜΕΙΣ?
   Φοβερό αυτό που συμβαίνει με τις λεζάντες σε τέτοια θέματα.
   Πλάκα έχεις.

   Η ιστορία διαβάζεται πάντα δυο φορές και η επίσημη Διπλωματία του κόσμου είναι πολυεθνική. Αφού δεν εφαρμόστηκε εξ αρχής το ψήφισμα του ΟΗΕ για παράλληλη ίδρυση αυτόνομου παλαιστινιακού κράτους, τρέχα γύρευε.

   Και αν θες να πάμε στη λογική ποιος ξεκίνησε πρώτος τι:
   α. Ποιος κήρυξε τον πόλεμο σε ποιο νεοσύστατο κράτος το 1948?
   β. http://www.youtube.com/watch?v=lS2ZVrnnO1w

   Και τώρα δως μου το καλύτερό σου επιχείρημα αποκαλώντας με πάλι Εβραία.
   Αλλά μην ξεχάσεις να μου πεις πώς ακριβώς τα βρίσκεις ειρηνικά με κάποιον που θέλει να σε αφανήσει από προσώπου γης.

   Η στρατιωτική και πολιτική πτέρυγα, γιατί ένας Θεός ξέρει τι τραβάνε οι Παλαιστίνιοι από την ίδια την Χαμάς... και τι πραγματικά θέλει ο κόσμος.

 27. Νίκος avatar
  Νίκος 05/01/2010 14:34:45

  Εδω διαφωνω αγαπητη μου Ιασμινη με το “εάν και όταν αυτές υπάρξουν”. Οι μαζικες εκτοπισεις Παλαιστινιων ειδικα απο το 1948 και εντευθεν, οι δολοφονιες, και τωρα αρχης γενομενης απο την Γαζα προπερσι, με τους αδιακριτους βομβαρδισμους, τι ειναι; Εκτος και αν στηριζεσαι στην τεχνικη λεπτομερεια "αυξησεως/ελαττωσεως" του πληθυσμου. Τι θελω να πω; Οτι, ο λογος αυξησεως του πληθυσμου οφειλεται στο συντριπτικα υπερτερο πηλικο γεννησεων/θανατων των Αραβων και οχι στην ανυπαρξια συστηματικης εξοντωσης του γηγενους πληθυσμου. Το ενα επ 'ουδενι ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ το αλλο. Ετσι εξηγειται και η συστηματικη προσπαθεια του Ισραηλ να φερει ομοδοξους απο αλλες χωρες και να τους εγκαταστησει σε αμιγως Παλαιστινιακες γειτονιες.

 28. Σπύρος avatar
  Σπύρος 05/01/2010 14:37:53

  Καλά τά κατάπτυστα τείχη και η δημιουργία τάφρων στην Γάζα γιά να μην μπορούν οι Παλαιστίνιοι να πάνε ούτε στον γείτονα,η έλλεψις τροφίμων και νερού ,οι ανεξέλεγκτες συλλήψεις και σφαγές παλαιστινίων,η πλήρης έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης είναι προφανώς γιά την προπαγανδίστρια τού Κράτους τού Ισραήλ ασήμαντες λεπτομέρειες..
  Ο Σαρόν τήν οδηγεί,πορφανέστατα.

 29. Jasmin avatar
  Jasmin 05/01/2010 14:39:36

  Το ψέμα και η λάσπη δεν έχουν όρια. Ποιός αποσιωπά τα θύματα του Ολοκαυτώματος: Αυτοί που δίνουν αγώνα για τη Μνήμη;
  Ταυτίζουμε πάλι τα θύματα με τους θύτες;
  Μα δεν υπάρχει η στοιχειώδης ντροπή;
  Ενδεικτικά σου παραθέτω αυτό:
  www.ushmm.org/education/foreducators/guideline/
  Μπες στο διαδικτυακό Yad Vashem και διάβασε από πρωτογενή πηγή για το Ολοκαύτωμα. Διάβασε για το USC Shoah Foundation Institute for Visual History and Education του Spielberg και για όλα τα μουσεία και τη διδασκαλία του Ολοκαυτώματος και έλα να τα ξαναπούμε.

  • (Α)θανάσης avatar
   (Α)θανάσης @ Jasmin 05/01/2010 14:44:23

   Νάτο το Ολοκαύτωμα πάλι! Ελβετικός σουγιάς ένα πράγμα!

   Αφού θέλεις, εντάξει, μ@μήστε το άπαν σύμπαν για να ξεθυμάνετε!
   Για πές μου όμως τι λες για αυτές τις "λεπτομερειούλες":

   Ten questions to the Zionists
   by Rabbi Michael Dov Weissmandl ZT"L
   Dean of Nitra Yeshiva

   1.

   IS IT TRUE that in 1941 and again in 1942, the German Gestapo offered all European Jews transit to Spain, if they would relinquish all their property in Germany and Occupied France; on condition that:
   a) none of the deportees travel from Spain to Palestine; and
   b) all the deportees be transported from Spain to the USA or British colonies, and there to remain; with entry visas to be arranged by the Jews living there; and
   c) $1000.00 ransom for each family to be furnished by the Agency, payable upon the arrival of the family at the Spanish border at the rate of 1000 families daily.

   2.

   IS IT TRUE that the Zionist leaders in Switzerland and Turkey received this offer with the clear understanding that the exclusion of Palestine as a destination for the deportees was based on an agreement between the Gestapo and the Mufti.

   3.

   IS IT TRUE that the answer of the Zionist leaders was negative, with the following comments:
   a) ONLY Palestine would be considered as a destination for the deportees.
   b) The European Jews must accede to suffering and death greater in measure than the other nations, in order that the victorious allies agree to a "Jewish State" at the end of the war.
   c) No ransom will be paid

   4.

   IS IT TRUE that this response to the Gestapo's offer was made with the full knowledge that the alternative to this offer was the gas chamber.

   5.

   IS IT TRUE that in 1944, at the time of the Hungarian deportations, a similar offer was made, whereby all Hungarian Jewry could be saved.

   6.

   IS IT TRUE that the same Zionist hierarchy again refused this offer (after the gas chambers had already taken a toll of millions).

   7.

   IS IT TRUE that during the height of the killings in the war, 270 Members of the British Parliament proposed to evacuate 500,000 Jews from Europe, and resettle them in British colonies, as a part of diplomatic negotiations with Germany.

   8.

   IS IT TRUE that this offer was rejected by the Zionist leaders with the observation "Only to Palestine!"

   9.

   IS IT TRUE that the British government granted visas to 300 rabbis and their families to the Colony of Mauritius, with passage for the evacuees through Turkey. The "Jewish Agency" leaders sabotaged this plan with the observation that the plan was disloyal to Palestine, and the 300 rabbis and their families should be gassed.

   10.

   IS IT TRUE that during the course of the negotiations mentioned above, Chaim Weitzman, the first "Jewish statesman" stated: "The most valuable part of the Jewish nation is already in Palestine, and those Jews living outside Palestine are not too important". Weitzman's cohort, Greenbaum, amplified this statement with the observation "One cow in Palestine is worth more than all the Jews in Europe".

   • Jasmin avatar
    Jasmin @ (Α)θανάσης 05/01/2010 20:22:58

    Θα έπρεπε να ντρέπεσαι για αυτά που λες. Ούτε οι Ναζί δεν τα λένε αυτά.
    Πριν από τον Β'ΠΠ με τους ρατσιστικούς νόμους, οι Εβραίοι παρακαλούσαν να βγουν από την Γερμανία. Αν εξαιρέσεις στην αρχή που δοθήκανε κάποιες χιλιάδες άδειες για μετανάστευση στην Αμερική και στην υπόλοιπη Ευρώπη, μετά τα σύνορα έκλεισαν. Βλ. την Συνδιάσκεψη στο Εβιάν για την απαγόρευση της εβραϊκής μετανάστευσης. Και βρες το white paper για τον έλεγχο της εβραϊκής μετανάστευσης στην Παλαιστίνη.
    Αίσχος! Ούτε στο Ιράν δεν υπάρχουν τέτοια άτομα σαν και σένα.
    Θέλεις να μας πείσεις ότι οι Εβραίοι προτίμησαν να μπουν στους θαλάμους αερίων, αντί να πάνε στην Ισπανία ή σε αποικίες; Αυτά μόνο ανθρωπόμορφα τέρατα τα λένε!
    Είναι κρίμα που είσαι έλληνας και βρωμίζεις αυτόν τον τόπο. Διότι οι έλληνες πολέμησαν τους ναζί.
    Αλλά ποιός ξέρει τί γερμανοτσολιάς θα ήταν ο παππούς σου και τί καταδότης και τί μαυραγορίτης;

    Εκείνη την εποχή οι Εβραίοι πήγαν μέχρι στη Σαγκάη που τότε ήταν ιαπωνικό έδαφος και δεν χρειαζόταν ειδική βίζα λόγω Άξονα.

    Στο Δίστομο μήπως και εκεί οι Ναζί έσφαξαν τους έλληνες επειδή τους πρότειναν διακοπές στις Μπαχάμες και οι "κακοί" Διστομιώτες αρνήθηκαν;
    Αν είσαι μάγκας αυτά να τα πεις στη Γαλλία, για να βρεθείς εκεί που σου αξίζει.

    Και να διαβάσεις κανένα σοβαρό βιβλίο, γιατί ο "αγών μου" και το Pal Today κάθε μέρα σε έχει καταστήσει σαρκοβόρο φυτό.
    Και πριν μιλήσεις για Σιωνισμό και Ισραήλ, θα έπρεπε να ξέρεις τί ήταν το Territorialism.
    Και ότι σαν ένα από τα πιο πιθανά μέρη για την ίδρυση του εβραϊκού κράτους ήταν η Ουγκάντα...
    Και όχι μόνο. Έψαχναν να αγοράσουν εδάφη οι Εβραίοι τότε, στην Αργεντινή, στην ,στην, στην... Πουθενά δεν τους θέλανε, παντού ήταν ανεπιθύμητοι. Τα ίδια θα τους κάνατε και αν έκαναν την πατρίδα τους στη Σελήνη.
    Και ξέρεις γιατί πάντοτε προς μεγάλη σου οργή θα επιβιώνει το Ισραήλ;
    Διότι οι Ισραηλινοί ξέρουν πολύ καλά, είναι γραμμένο στο δέρμα τους, το Μίσος κάποιων σαν και σένα. Και ξέρουν ότι ή θα έχουν ελεύθερη πατρίδα ή θα πεθάνουν.
    Και για αυτό θα βλέπεις το Θαύμα και την Ελπίδα να νικούν τη βαρβαρότητα, την κτηνωδία και την απανθρωπιά. Ο Δαβίδ πάντα θα νικά τον Γολιάθ. Και μια χούφτα άνθρωποι θα επιβιώνουν ενάντια στα εκατομμύρια των νεο-ναζί σαν και σένα, των ισλαμοφασιστών και όλων των δολοφόνων που έχει να επιδείξει το ανθρώπινο είδος.

    • (Α)θανάσης avatar
     (Α)θανάσης @ Jasmin 05/01/2010 21:42:29

     Άστα τα σάπια, περί ναζί και μίσους...
     ΔΕΝ τα λέω εγώ, εβραίοι ραββίνοι τα λένε...
     Αν δεν σου αρέσουν, απευθύνσου σε αυτούς, σου έδωσα πολλές φορές το λινκ...

     Με το να παριστάνεις την χαζή δε βγάζεις τίποτα.
     Πάρτο χαμπάρι, δεν πιάνει η καπηλεία του αίματος των θυμάτων άλλο!

     Και επειδή προφανώς λόγω εσού είμαι σε moderation, θα καθυστερώ αλλά δεν θα χαθούμε...

    • Σπύρος avatar
     Σπύρος @ Jasmin 05/01/2010 21:58:59

     Εχασες την μπάλα και αρχιζεις ενα παραλήρημα μίσους.
     Ποια ειναι τα εκατομύρια νεοναζί του ανθρωπίνου είδους??
     Aντί να ντρέπεσαι πού το Κράτος σου(πρόσεχε δεν μιλώ γιά τούς Εβραίους τής υφηλίου στο θρήσκευμα πού έχουν προσφέρει πάμπολλα στίς Τέχνες και στά γράμματα)τα τελευταία 60 χρόνια προσφέρει μονον αίμα στούς γειτονές του που ακολουθεί πρακτικές εθνοκάθαρσης τίς οποίες ακόμα και οργανισμοί που μονον γιά αντισημιτισμό δεν μπορούν να κατηγορηθούν τις παραδέχονται πλέον,βγαινεις και μας μιλάς για εκατομύρια νεοναζί..??
     Μέχρις να αποκτήσουν Πατρίδα οι Παλαιστίνιοι, τό αίμα τών αθώων παιδιών και οικογενειών που εχει κατασφάξει το Κράτος σου ,ολοι οι φυλακισμένοι ,οι διωγμένοι,οί περιορισμένοι σε σπιθαμές γής,αυτοί που δεν εχουν ουτε να φάνε ουτε να πιούν νερό θα σας κυνηγάνε σάν Ερινύες.
     Η Ελεύθερη Παλαιστίνη θαναι το ζητούμενο για κάθε δημοκρατικό πολίτη..
     Μακάρι να επικρατήσουν οι φωνές τής λογικής στο ημι-φασιστικό κράτος πού εκπροσωπείς,αλλά δεν το βλέπω..
     Αντε μπράβο βραδυάτικα.

     • archaeopteryx avatar
      archaeopteryx @ Σπύρος 05/01/2010 22:07:17

      μπουρδες λες Μήτσο. Και τα τρολς λένε ότι θέλουνε, αλλά δεν είσαι τρολ, υπάλληλος είσαι. Μπούρδες. Ενα μήνα τώρα.

     • Σπύρος avatar
      Σπύρος @ Σπύρος 05/01/2010 22:09:41

      Ποσα μπλουζάκια με σκοτωμένες εγκύους Παλαιστίνιες θα τυπώσουν οι φασίστες στρατόκαυλοι που κυβερνάνε το κράτος σου οπως έκαναν στις τελευταίες σφαγές στην Γάζα??
      Ποσα μπλουζάκια ακομα θα φορέσει ο φασιστικός στρατός τού κράτους σου,πού θα δειχνει πτώματα παλαιστινίων??
      Πόσα αθώα αγοράκια και κοριτσάκια θα βάζετε να γράφουν μηνύματα μίσους πάνω στις οβίδες που ριχνουν οι στρατιώτες σας στούς Παλαιστίνιους??
      Oλα αυτά δεν ειναι ΄ναζιστική προπαγάνδα΄αλλά προέρχονται απο ανακοινώσεις οργανισμών και απο φωτογραφίες που πλημμύρισαν τον κόσμο στην τελευταια σφαγή στην Γάζα...
      Ημαρτον πιά που θα μας κανεις και το άσπρο-μαύρο.

    • nobody avatar
     nobody @ Jasmin 08/01/2010 07:00:35

     δωωωωωωσε λεμε

     ειναι γραμμενο στο δερμα τους; δλδ; εχουν πρωτεινες Mein Kampf - για τους υπολοιπους Selfish Gene

     Τα Lego σ'αρεσουν;

     • (Α)θανάσης avatar
      (Α)θανάσης @ nobody 08/01/2010 08:44:56

      Αυτή η παιδική χαρά έκλεισε, παιζάκι.
      Έλα να παίξεις μαζί μας στην επόμενη.
      Πάρε και τις τσιχλίτσες σου που τόσο μου αρέσουν μαζί...

      Και ξέχνα το παραμύθι μα τα γονίδια. Αυτά είναι για να σε βγάζουν απ΄τη δύσκολη θέση όταν μιλάς με τους εύκολους.

      Εδώ μιλάμε για την πραγματικότητα. Δεν θα σε βοηθήσει κανένας Dawkins, αλίμονο!

  • (Α)θανάσης avatar
   (Α)θανάσης @ Jasmin 05/01/2010 14:46:41

   Ten questions to the Zionists
   by Rabbi Michael Dov Weissmandl ZT"L
   Dean of Nitra Yeshiva

   1.

   IS IT TRUE that in 1941 and again in 1942, the German Gestapo offered all European Jews transit to Spain, if they would relinquish all their property in Germany and Occupied France; on condition that:
   a) none of the deportees travel from Spain to Palestine; and
   b) all the deportees be transported from Spain to the USA or British colonies, and there to remain; with entry visas to be arranged by the Jews living there; and
   c) $1000.00 ransom for each family to be furnished by the Agency, payable upon the arrival of the family at the Spanish border at the rate of 1000 families daily.

   • (Α)θανάσης avatar
    (Α)θανάσης @ (Α)θανάσης 05/01/2010 17:45:00

    Λάθος ανάρτηση αυτή...

  • (Α)θανάσης avatar
   (Α)θανάσης @ Jasmin 05/01/2010 14:48:03

   http://www.jewsnotzionists.org/tenquestions.htm

   Δεν τα λέω εγώ, Ραββίνος τα λέει.
   Του απαντάς τίποτα, ή δεν μπορείς?

 30. Σπύρος avatar
  Σπύρος 05/01/2010 14:42:48

  Αυτοί πού τρέχανε στις Ελβετικές Τρα[εζες για να πάρουν τά δεσμευμένα χρήματα τών κατακρεουργημένω Εβραίων απο τούς Ναζί..
  Αυτοί έφτυναν τήν μνήμη τών αθώων θυμάτων..
  Και ησαν δυστυχώς ομοδοξοι.........

 31. Μάρκο Τ avatar
  Μάρκο Τ 05/01/2010 14:54:09

  Όσο και να μην συμπαθώ τους μουσουλμάνους, ας δούμε το εξής πολύ απλό παράδειγμα:
  Μία παλαιστινιακή οικογένεια κατοικεί στη Δυτική Όχθη εδώ και πολλές γενιές. Ξαφνικά, έρχεται και εγκαθίσταται εκεί ένας οικισμός Ρώσων, που απλά είναι (ονομαστικά) εβραίοι στο θρήσκευμα. Αρκετοί, βέβαια, είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι που απλά έχουν εβραϊκή καταγωγή εκ μητρός. Οι περισσότεροι δεν έχουν καν ιουδαϊκή καταγωγή: Είναι ενδεχομένως απόγονοι Χαζάρων που τον 8ο αιώνα ασπάστηκαν τον ιουδαϊσμό και στη συνέχει αφομοιώθηκαν από τους Ρώσους, χάνοντας τη γλώσσα τους και την ιδιαίτερη εθνοτική τους ταυτότητα. Ο οικισμός αυτών των Ρώσων καταλαμβάνει μέρος των εδαφών των γηγενών, βάσει του θρησκεύματος των νεοφερμένων.
  Θα μπορούσαν να πάνε μέσα στο Ισραήλ, στα προ του '67 εδάφη. Αλλά όχι.
  Να σας πω πώς το αποκαλώ αυτό;
  Ύβρι και απληστία εκ μέρους του Ισραήλ.

  Και το λέω παρ' όλο που μεταξύ 1000 εβραίων και 1000 μουσουλμάνων για γείτονες, θα προτιμούσα αβλεπτί τους εβραίους. Αλλά δεν μου αρέσει η αδικία.

  • (Α)θανάσης avatar
   (Α)θανάσης @ Μάρκο Τ 05/01/2010 15:01:24

   Γεμίζουμε "φιλοχαμασιώτες" ή κάνω λάθος?

   Ας υποβάλουμε πιστοποιητικό καθαρότητας και ας διακυρήξουμε την αντίθεσή μας στην Χαμάς, και πρώτος εγώ...
   Μηπως επί αυτής της βάσης πάρουμε και καμμιά απάντηση ποτέ...

  • Jasmin avatar
   Jasmin @ Μάρκο Τ 05/01/2010 15:12:49

   Και γιατί δεν σκέφτεσαι το σενάριο ότι οι ρώσοι που δεν έχουν όπως λες και εσύ καμιά εβραϊκή συνείδηση, έκαναν μαζικά χρήση του ισραηλινού νόμου περί πολιτογράφησης και ουσιαστικά ήταν κάτι που αλλοίωνε τη δημογραφία και την ιδιοσύσταση του Ισραήλ;
   Λες να είναι χαρούμενοι όλοι στο Ισραήλ που μοιράστηκαν τη φτώχεια τους με τους ρώσους φτωχούς ή που έχουν σπάσει όλα τα ρεκόρ στις πωλήσεις χριστουγεννιάτικων δέντρων; Απλά, η κοινωνία του Ισραήλ είναι μια δημοκρατία και δε μπορεί να κάνει τίποτα άλλο από το να σεβαστεί τους ίδιους τους νόμους. Τί έπρεπε να κάνουν δηλαδή; να τους διώξουν; Θα ήταν αυτο-ακύρωση της ίδιας της δημοκρατίας. Που προσπαθεί να μειώσει στο βαθμό του δυνατού τις τριβές και τις εντάσεις. Μέσα από δημοκρατικές και ανοιχτές συμμετοχικές διαδικασίες. Όχι όπως εδώ που όλα μας τα επιβάλλουν από πάνω...
   Μάρκο, σε παρακαλώ προσπάθησε να κατανοήσεις και την άλλη άποψη

   • (Α)θανάσης avatar
    (Α)θανάσης @ Jasmin 05/01/2010 15:17:19

    Να μην τους φυτέψουν ως εποίκους ίσως?

   • (Α)θανάσης avatar
    (Α)θανάσης @ Jasmin 05/01/2010 15:22:27

    Να και η ανοχή στη διαφορετική άποψη της "φανταστικής" δημοκρατίας...
    http://www.nkusa.org/activities/Zionist_Violence/index.cfm

   • (Α)θανάσης avatar
    (Α)θανάσης @ Jasmin 05/01/2010 20:55:55

    Νομίζω ότι δεν υπάρχει λόγος να περιμένουμε κάτι έναρθρο για αυτό το θέμα πλέον...

    • man8os avatar
     man8os @ (Α)θανάσης 08/01/2010 04:06:40

     Δε θα σου απαντησει. Μη την πιεζεις.Ειναι εβραια. Και εκτελει την εργασια της... Τωρα, το αν ειναι κατασκοπια,φακελωμα η κατι αλλο δεν μπορω να το ξερω.

   • Giorgos_T avatar
    Giorgos_T @ Jasmin 08/01/2010 05:40:56

    @ Jasmin @ Μαρκο Τ

    Μπείτε στο λήμμα :

    Demographics of Israel της wikipedia

    Έτσι όπως δείχνει τα πράγματα η στατιστική, το Ισραήλ δημογραφικά -άρα και κοινωνικά- είναι σε μια πολύπλοκη θέση.

    Με δεδομένο ότι οι τοπικές εντάσεις στη περιοχή, η ελάττωση του πετρελαίου στα αραβικά κράτη και η κλιματική αλλαγή ενδέχεται να δημιουργήσουν τρομακτικές εντάσεις στο κοντινό μέλλον, θα είνα καλό να μην αυξάνουμε αυτή την ένταση:

    Το Ισραήλ δεν είναι ένα ομοιογενές κράτος. Επίσης, είναι πολύ ευάλωτο λόγω του μικρού πλάτους. Στο χάρτη, ήδη π.χ. στο βόρειο Ισραήλ οι Άραβες αποτελούν πλειοψηφία.

    Γράφει η Wikipedia:

    According to a 2004 Israel Central Bureau of Statistics Study on Israelis aged over 18, 8% of Israeli Jews define themselves as haredim (or Ultra-Orthodox); an additional 9% are "religious" (predominantly orthodox, also known in Israel as: Zionist-religious, national-religious and kippot srugot); 12% consider themselves "religious-traditionalists" (mostly adhering to Jewish Halakha); 27% are "non-religious traditionalists" (only partly respecting the Jewish Halakha), and 43% are "secular". Among the seculars, 53% say they believe in God. Due to the higher natality rate of religious and traditionalists over seculars, the share of religious and traditionalists among the overall population is even higher.

    Δηλ. μια ομάδα θρησκευόμενων συντηρεί την φαινομενικα συνολική σχετικά υψηλή γεννητικότητα (3 παιδιά ανα γυνάικα, στην ελλάδα 1,37 με τους μετανάστες, 1,14 χωρίς)- ενώ οι kosmiko;i Εβραίοι του Ισραήλ λογικά οδέυουν προς τη δημογραφική συρρίκνωση, παρά την εισροή Ρώσων εβραίων με εβραίο ή μη σύζυγο.

    Η διαπίστωση σημαίνει οτι σταδιακά το Ισραήλ μετατοπίζεται προς πιο θρησκευόμενο ή ζηλωτικό μοντέλο κοινωνίας διότι αυξάνονται οι πολύ θρησκευόμνεοι. Αυτό όμως γεννά και ένα θέμα: θέλει -π.χ. μια σύγχρονη γυναίκα- το Ισραήλ να είναι έτσι; Και -ιδίως- πολλοί νέοι ισραηλινοί μη θρησκευόμενοι -oxi σε ζηλωτικό βαθμό τουλάχιστον- θα θέλουν να ζουν σε ενα θρησκευομενο Ισραήλ στο μεσοπρόθεσμο μέλλον;

    Ίσως όχι άνετα, αν βάλω στην θέση του Ισραήλ την Ελλάδα και στη Θέση των ζηλωτών την αντίστοιχη χριστιανικη ομάδα του πληθυσμού και τους σχετικους περιορισμους που θα επιβαλοταν στην κοινωνικη ζωη.

    Το Ισραήλ με βάση τα παραπάνω, ακροβατεί έντονα μεταξύ δημογραφικής ασυμμετρίας και δημογραφικής πιεσης (διότι οι άραβες του Ισραήλ γεννούν επίσης, όπως και οι γειτονικοί αραβικοί λαοί. Αυτό, όσοι κάνουν βεβιασμένες εκτιμήσεις για τη δυναμική της Μέσης ανάτολης πρέπει να το λάμβάνουν υποψη τους.

    Είναι αντικειμενική και αδήρητη ανάγκη οι δυο κοινότητες να συνυπάρξουν αρμονικά, διότι στο μελλον μπορει να ζησουμε μεγαλα δραματα, μπροστα στα οποια αυτα που ειδαμε ως τωρα στη Μ.Ανατολμη -ή μάλλον στα Βαλκάνια- θα είναι μικροπράγματα σε σχέση με όσα θα γίνουν.

    Αλοίμονο εαν δεν βοηθηθεί με κάθε δύναμη η χαλάρωση του κλίματος μίσους στη Μ.Ανατολή (που είναι άλλο από την ανάγκη για δικαίωση ή ασφάλεια), π.χ. λόγω κλίματικής επιβάρυνσης (ανθρωπογενούς ή οχι). Τότε μόνο μπορούμε να μιλήσουμε για ποιός έχει περισσότερο "πάνω" και "κάτω" χέρι, στο τότε παρόν και στο τότε μέλλον.

    Αλλοιώς, αλοίμονο και κρίμα. Μιλάμε για ανθρώπους...

 32. (Α)θανάσης avatar
  (Α)θανάσης 05/01/2010 21:52:42

  Επίσης, ευτυχώς τα γραπτά μένουν. Και μπορεί ο καθένας να δει ΤΙ λέω εγώ, και ΤΙ απαντάς εσύ... Το γνωρίζω καλή μου ότι δεν σου αρέσει, ότι το διαδίκτυο και όλ'αυτά σας κάνουν μεγάλη χαλάστρα, αλλά θα πρέπει να αρχίσετε να συνηθίζετε στην ιδέα ότι η αιχμή του δόρατος στον αγώνα κατά των σημερινών Ναζί(σιωνιστών), οι ίδιοι οι σκεπτόμενοι Εβραίοι δηλαδή, μπορούν πλέον να εκφράζονται ελέυθερα...
  Απογοητεύτηκα λίγο γιατί πίστευα ότι αφού δεν έχεις την δυνατότητα να απαντήσεις κάτι σε αυτά που Εβραίοι δηλώνουν, θα κρατούσες αξιοπρεπή στάση, αλλά φυσικά δεν κρατήθηκες... Μας ξαναπέταξες τον χιλιομασημένο χυλό...

  Αυτό που ήθελα να μάθει το ακροατήριό μας το πέτυχα όμως...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.