#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/07/2012 07:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

14 Σεπτεμβρίου και… βλέπουμε η δόση των 31 δισ.Η απόφαση του Εurogroup για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 31 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα φαίνεται ότι μετατίθεται στην καλύτερη περίπτωση για τις 14 Σεπτεμβρίου ή και για αργότερα, δεδομένου ότι θα καθυστερήσει η ολοκλήρωση της αξιολόγησης από την Τρόικα του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και μεταρρυθμίσεων.

Η παραπάνω διαπίστωση προκύπτει από χθεσινή τοποθέτηση του εκπροσώπου της Κομισιόν, σύμφωνα με την οποία η Τρόικα θα επιστρέψει στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο για να ολοκληρώσει την αξιολόγηση.

Πρόκειται για μια νέα εξέλιξη δεδομένου ότι μέχρι τώρα οι πληροφορίες τοποθετούσαν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης μέσα στον Αύγουστο και τη λήψη της απόφασης σε έκτακτη συνεδρίαση του Εurogroup την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

Το είχε πει άλλωστε στις 9 Ιουλίου και ο πρόεδρος του Εurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, αμέσως μετά την τελευταία συνεδρίαση των χωρών της ευρωζώνης, δηλώνοντας ότι θα σχεδίαζε να συγκαλέσει μια έκτακτη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών στις αρχές Σεπτεμβρίου, προκειμένου να ληφθεί η οριστική απόφαση σχετικά με την Ελλάδα και ειδικότερα η εκταμίευση της επόμενης δόσης (31 δισ. ευρώ), καθώς επίσης να εξεταστούν και τα ελληνικά αιτήματα, όπως η επιμήκυνση του χρόνου της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Αυτή η έκτακτη συνεδρίαση φαίνεται τώρα ότι δεν «παίζει», γιατί δεν θα είναι έτοιμη η τελική αξιολόγηση της Τρόικας, που είναι και προϋπόθεση προκειμένου οι εταίροι να λάβουν τις οριστικές αποφάσεις σχετικά με τα επόμενα βήματα.

Ωστόσο, πριν από λίγες μέρες ο κ. Γιούνκερ ζήτησε από την Κυπριακή Προεδρία να προβλέψει μια έκτακτη συνεδρίαση του Εurogroup, στο περιθώριο της διήμερης άτυπης Συνόδου του ΕCO-FIN στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου στη Λευκωσία. Στην εν λόγω συνάντηση θα μπορούσε να συζητηθεί το ελληνικό ζήτημα, εάν η Τρόικα έχει ολοκληρώσει την αξιολόγηση.

Πάντως, κοινοτικές πηγές στις Βρυξέλλες, υποστήριζαν χθες ότι η χρονική μετάθεση της λήψης των αποφάσεων που φαίνεται ότι προωθείται έχει άμεση σχέση με τον εκτροχιασμό του ελληνικού προγράμματος.

Οι Βρυξέλλες θέλουν να δώσουν περισσότερο χρόνο στην κυβέρνηση, ώστε να παρουσιάσει συγκεκριμένα αποτελέσματα για την κάλυψη των καθυστερήσεων.

Οι ίδιες πηγές τόνιζαν επίσης ότι με τη σημερινή εσωτερική κατάσταση στη Γερμανία, όπου το πάνω χέρι έχουν οι δυνάμεις που σπρώχνουν την Ελλάδα στην έξοδο, οι οποίες μάλιστα έχουν ενισχυθεί μετά την απειλή του οίκου αξιολόγησης Moody’s πως ενδεχομένως θα αφαιρέσει τη μέγιστη πιστοληπτική ικανότητα ΑΑΑ από τη Γερμανία, είναι αδύνατο να ικανοποιηθεί ελληνικό αίτημα όσο το πρόγραμμα παραμένει εκτροχιασμένο. Εάν η ελληνική κυβέρνηση δεν παρουσιάσει δείγμα γραφής τις επόμενες εβδομάδες, όχι μόνο δεν θα πάρει την επιμήκυνση αλλά ούτε και την επόμενη δόση, κατέληγαν.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν επανέλαβε χθες για μια ακόμη φορά ότι δεν πρόκειται να υπάρξει πρόβλημα με την εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους τον Αύγουστο, υπενθυμίζοντας τη σχετική δήλωση του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σύμφωνα με την οποία θα βρεθεί τεχνική λύση, ώστε να μην αντιμετωπίσει η Ελλάδα πρόβλημα ρευστότητας τον επόμενο μήνα.

Ανακεφαλαιοποίηση ισπανικών τραπεζών

 

Οι εξελίξεις σε σχέση με την Ελλάδα ενισχύουν το κλίμα αβεβαιότητας και επιδεινώνουν την ήδη τεταμένη κατάσταση στην ευρωζώνη, με την Ισπανία, κυρίως, αλλά και την Ιταλία να βρίσκονται υπό την ασφυκτική πίεση των αγορών.

Μάλιστα η Επιτροπή σε μια προσπάθεια να εκτονώσει το κλίμα, υιοθέτησε χθες με συνοπτική διαδικασία την ανακεφαλαιοποίηση ισπανικών τραπεζών, θεωρώντας ότι η στήριξη δεν θα παραβιάσει τους κοινοτικούς κανόνες περί ανταγωνισμού. Οι τράπεζες που θα λάβουν τη στήριξη θα πρέπει να παρουσιάσουν προγράμματα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στα οποία θα αναλύεται λεπτομερώς το σχέδιο εξυγίανσης και θα αποδεικνύεται η βιωσιμότητα της τράπεζας. Η στήριξη που έχει εγκριθεί μπορεί να φτάσει μέχρι το ποσό των 100 δισ. ευρώ, ενώ η ανακεφαλαιοποίηση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε 18 μήνες από τώρα, δηλαδή μέχρι τον Ιανουάριο του 2014.

Πιέσεις από Γαλλία

Η επιδείνωση της κατάστασης στην Ισπανία έχει θορυβήσει και τη Γαλλία, η οποία πιέζει το Βερολίνο για άμεση υλοποίηση των αποφάσεων της τελευταίας Συνόδου Κορυφής και ειδικότερα της πρόβλεψης να επεμβαίνει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας στη δευτερογενή αγορά ομολόγων, όταν υπάρχει ανάγκη. Το πρόβλημα είναι ότι ο ΕΜΣ βρίσκεται σε πλήρη εκκρεμότητα εν αναμονή της απόφασης για τη συμβατότητά του με το γερμανικό σύνταγμα.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας θα αποφανθεί το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.

Χθες ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο, ζήτησε την άμεση υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής, επισημαίνοντας ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να τρέχουν με την ίδια ταχύτητα που τρέχουν και οι αγορές.

Με δεδομένη την προσωρινή αδυναμία του ΕΜΣ να παρέμβει στις αγορές, οι πιέσεις της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Γαλλίας στρέφονται προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ώστε να προχωρήσει διακριτικά σε αγορές ομολόγων στη δευτερογενή αγορά, όπως έκανε το καλοκαίρι του 2011, με αποτέλεσμα τη σημαντική αποκλιμάκωση των επιτοκίων. Η ΕΚΤ προς το παρόν «κωφεύει» αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι εάν συνεχιστεί η άνοδος των ισπανικών και ιταλικών επιτοκίων, θα παρέμβει γιατί δεν υπάρχει άλλη επιλογή, τουλάχιστον μέχρι να τεθεί σε λειτουργία ο ΕΜΣ.

Νίκος Μπέλλος, στον Ελεύθερο Τύπο  

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. man8os avatar
  man8os 26/07/2012 10:26:18

  Ενα θεμα που θα τεθει απο εδω και περα ειναι η αναγκη μεταρυθμισης του Γερμανικου συστηματος και οι αλλαγες στο συνταγμα τους ωστε να μπορουν να ανταπεξερχονται με μεγαλυτερη ευελιξια σε συνθηκες κρισης

 2. abc avatar
  abc 26/07/2012 11:06:52

  Κι ύστερα κατηγορούν εμάς για ανοργανωσιά και ανικανότητα...
  Οι "δόσεις" πάντα στην παράταση του τριμήνου ώστε να είναι άχρηστες....

 3. η Dimi avatar
  η Dimi 26/07/2012 17:00:24

  .. “με τη σημερινή εσωτερική κατάσταση στη Γερμανία, όπου το πάνω χέρι έχουν οι δυνάμεις που σπρώχνουν την Ελλάδα στην έξοδο, οι οποίες μάλιστα έχουν ενισχυθεί μετά την απειλή του οίκου αξιολόγησης Moody’s πως ενδεχομένως θα αφαιρέσει τη μέγιστη πιστοληπτική ικανότητα ΑΑΑ από τη Γερμανία”

  Στη πραγματικότητα, η επί 72 χρόνια μεγαλο-οφειλέτης της Ελλάδας, Γερμανία, και νυν (ελέω Γιώργου Ανδρέα Παπανδρέου και Συνεργών), σε 4ο οικονομικό ράϊχ και ανάλγητο τοκογλύφο-δανειστή της Ελλάδας μετετράπη, με της Ελλάδας τους κλεμμένους Πολιτιστικούς και Θρησκευτικούς Θησαυρούς στα Γερμανικά μουσεία, επί αμοιβή, να εκτίθενται και τις κλεμμένες Ελληνικές ράβδους Χρυσού, καλά να φυλάσσονται στα υψίστης ασφαλείας Θησαυροφυλάκια των Τραπεζών της "ουδέτερης" Ελβετίας, λέει, η οποία αν και σε πολέμους ενεργά ΔΕΝ συμμετέχει, εν τούτοις, τα πολύτιμα «λάφυρα» εν καιρώ πολέμου, πολύ ευχαρίστως και εντόκως, αποδέχεται.

  Αυτές είναι οι πραγματικές αλήθειες που καίνε τη Γερμανία, σήμερα. Και είναι αυτές οι πραγματικές αλήθειες που τρέμουν, η κυρία Αγγέλα και οι νεοναζί φυλλάδες της και συνεργοί της οι οποίοι, άριστα γνωρίζουν ότι το Ελληνικό μέγιστο κλεμμένο ΑΑΑ της ψευδεπίγραφης πιστοληπτικής τους ικανότητας, μπορεί να επιφέρει τη τρίτη παγκόσμια, οικονομική αυτή τη φορά, ήττα τους. Γι’ αυτό κάνουν άμυνα με λυσσαλές επιθέσεις εναντίον μας. Αυτή τη φορά όμως, οι νεοναζί, ματαιοπονούν.

  Το 2011, με κατάπληξη παρακολουθήσαμε τη ξέφρενη ανοδική πορεία της τιμής του χρυσού http://www.goldprice.org/ Τι εύρους κερδοφορίες οι κλεμμένες ράβδοι Ελληνικού Χρυσού, στη κυρία Αγγέλα απέφεραν; Και Ποιές οι επί 72 χρόνια, έντοκες-απαιτητές εισπράξεις των γερμανικών μουσείων με τα κλεμμένα Ελληνικά Εκθέματα-Αριστουργήματα, είναι;

  Kαι εν τέλει, πότε η ψευδεπίγραφα ισχυρή Γερμανία η οποία ατιμώρητα τολμά το μεσαίο δάκτυλο στην Ελλάδα να υψώνει και αντί των ανεδαφικών ισχυρισμών και γελοίων υπεκφυγών, ως υπεύθυνο κράτος (όπως πασχίζει να μας πείσει ότι είναι), στο ύψος των υποχρεώσεών της θα σταθεί και την Ελλάδα οριστικά, θ’ αποζημιώσει;
  (α) Γιά το υπόλοιπο των Επανορθώσεων από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
  (β) Την επιστροφή του Αναγκαστικού Κατοχικού “Δανείου” το οποίο, η Γερμανία πήρε από την Κατεχόμενη και ανήμπορη ν' αντιδράσει Τράπεζα της Ελλάδος, ύψους 3,5 Δις Δολλαρίων, σε τιμές του 1944! Ναι, η Ελλάδα κατέχει το παγκόσμια ανήκουστο copyright δανεισμού του χίτλερ σταυρωτή της, γιά τη σταύρωσή της!
  (γ) Γιά τις απώλειες σκαφών, βομβαρδισμοί, τορπιλισμοί, βυθίσεις, αιχμαλωσίες, κατά την περίοδο ουδετερότητας της Ελλάδας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και πριν την επίθεση Ιταλίας και Γερμανίας εναντίον της, ύψους 153 εκατομμυρίων Δολλαρίων, σε τιμές του 1946!
  (δ) Γιά τις Επανορθώσεις τις οποίες από τη Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων (1946), η Γερμανία υποχρεώθηκε την Ελλάδα να πληρώσει, για τις τεράστιες ζημιές και πολλαπλάσιες βλάβες τις οποίες στην Ελληνική Οικονομία προκάλεσε, και η οποία συγκλονίζεται σήμερα, με Τιμητή των Πάντων, τη Γερμανία! Η σημερινή αξία των κατοχυρωμένων αυτών Επανορθώσεων, είναι 7.1 Δισεκατομμύρια Δολλάρια, σε τιμές του 1946!
  (ε) Για το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη, Θεσσαλονίκης, στις 2-9-1944, όπου οι “πολιτισμένοι Γερμανοί” έκαψαν ζωντανούς μέσα σε Φούρνο, 149 Ελληνες, ανάμεσά τους ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΒΡΕΦΗ, ενώ κατέστρεψαν ολόκληρο το μαρτυρικό χωριό, παραδίδοντάς το, στις φλόγες.
  (ζ) Στα ανωτέρω ποσά, ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: οι αποζημιώσεις για τα θύματα των 89 ολοκαυτωμάτων πανελλαδικά, που μόνο για το Δίστομο, το 1997, ορίστηκαν από το Πρωτοδικείο της Λειβαδιάς, σε 9,5 Δις δραχμές ή περίπου σε 28 εκατομμύρια ευρώ. Αλλά, ούτε και για την ανυπολόγιστη καταστροφή και κυρίως κλοπή των Ελληνικών Αρχαιολογικών και Θρησκευτικών Θησαυρών και του Χρυσού με τους οποίους η Γερμανία ασύστολα Θησαυρίζει και είναι υποχρεωμένη ΑΜΕΣΑ και ΕΝΤΟΚΑ στην Ελλάδα να επιστρέψει.

  Για το Σύνολο των ανωτέρω οφειλών, η Γερμανία έχει καταβάλει ένα απειροελάχιστο ποσό, των μόλις 115 εκατομμυρίων μάρκων, το 1960.

  Για όλα αυτά η Γερμανία, από τη στιγμή της επανένωσης, ΔΕΝ αποζημίωσε την Ελλάδα. Ηρθε λοιπόν η ώρα γιά τη Γερμανία, το χρέος της να πληρώσει, όχι μόνο από οικονομική, αλλά κυρίως, από Ανθρώπινη και Ηθική ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ!

  Σήμερα που η Ελλάδα βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση και με ένα τεράστιο χρέος, συνεπεία κατά πολύ Και της Μεγάλης Καταστροφής την οποία στην Ελλάδα η Γερμανία προκάλεσε, την ώρα κατά την οποία οι Γερμανοί, με μπροστάρη το πρώην ανώτατο στέλεχος της Deutsche Bank, Joseph Ackermann και τα γερμανικά ΜΜΕ, είχαν επιτεθεί και συνεχίζουν με πρωτοφανή σφοδρότητα εναντίον μας, χαρακτηρίζοντας τη πατρίδα μας, άλλοτε “βόμβα” και άλλοτε “προβληματικό παιδί”, οι Ελληνες πολιτικοί, αλλά και όλοι οι Έλληνες πολίτες ενωμένοι, οφείλουμε να διεκδικήσουμε μέχρι και του τελευταίου Ευρώ, τα Δίκαιά μας.

  Τα οικονομικά προβλήματα τα οποία σήμερα την Ελλάδα ταλανίζουν, ΔΕΝ λύνονται μόνο με τις περικοπές μισθών, συντάξεων και κρατικών δαπανών. Λύνονται Κυρίως, με την καταβολή των οφειλομένων από τη Γερμανία Ηθικών και Υλικών Αποζημιώσεων ύψους εντόκου-απαιτητού € 1,000,000,000.000 (Ένα Τρις Ευρώ!!!) http://www.noiazomai.net/afisa1tris.jpg γιά τη τρομακτική και σχεδόν πλήρη καταστροφή της Ελλάδας από τ' ανθρωπόμορφα τέρατα, τους Ναζί. Το θέμα των Ελληνικών Αποζημιώσεων μέχρι και του τελευταίου ευρώ, ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ, όπως πολύ θα το ήθελε το 4ο οικονομικό ράϊχ.

  Η ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 1941-1944
  (Βασισμένη σε στοιχεία της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ 14/11/1997 και σε απεικόνιση του Noiazomai.net)

  558,000(*) νεκροί (οι 125,000 εκτελεσθέντες)
  (*) γιά τον αριθμό των θυμάτων υπάρχουν άλλες εκτιμήσεις γιά 750,000 με 800,000
  830,000 ανίκανοι γιά εργασία
  408,000 κατοικίες κατεστραμμένες
  3,700 πόλεις και χωριά (ολικώς ή μερικώς κατεστραμμένα)
  50% κατεστραμμένες βιομηχανίες
  60% καθίζηση της γεωργοκτηνοτροφικής παραγωγής
  73% καταστροφή του εμπορικού στόλου
  75% καταστροφή οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου
  100% καταστροφή των τηλεπικοινωνιών

  “Η ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ”
  Θύματα και Απώλειες Ελλάδος

  ΝΕΚΡΟΙ ΠΟΛΕΜΟΥ 1940-41: 13,327
  Εκτελεσμένοι (σε ολόκληρη την Ελλάδα): 56,225
  Θανόντες όμηροι (στα γερμανικά στρατόπεδα): 105,000
  Νεκροί από βομβαρδισμούς: 7,120

  Νεκροί σε μάχες της Εθνικής Αντίστασης
  (σύμφωνα με γερμανικά στοιχεία): 20,650
  Νεκροί στη Μέση Ανατολή: 1,100
  Απώλειες Εμπορικού Ναυτικού: 3,500
  ΣΥΝΟΛΟ: 206,922

  Νεκροί από πείνα καί σχετικές ασθένειες: 600,000
  [σ.σ. ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ: 806,922]

  Απώλειες από υπογεννητικότητα: 300,000
  ΣΥΝΟΛΟ ΑΠΩΛΕΙΩΝ: 1,106,922

  (Στοιχεία από το βιβλίο «Η ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ», Αθήνα 2006,
  Εθνικό Συμβούλιο για τη διεκδίκηση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα)

  ΟΦΕΙΛΕΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
  Και η Αλβανία οφείλει στην Ελλάδα την απόδοση ποσού 218,000,000 Δραχμών (Διακόσια Δέκα Οκτώ Εκατομμύρια Δραχμές), σε τιμές 1942!, τις οποίες αναγκαστικά ΚΑΙ ΠΑΛΙ κατέβαλε η κατεχόμενη τότε Ελλάδα στα Τίρανα το 1942, για ζημιές που δήθεν προκάλεσε ο Ελληνικός Στρατός στην Αλβανία, κατά την νικηφόρα προέλασή του στη Βόρειο Ήπειρο! Ηταν μία ατιμωτική καταβολή, με την Ελλάδα υπό γερμανική-ιταλική-βουλγαρική Κατοχή, συν την εγκληματική δράση των Τσάμηδων στην Ηπειρο! Και το ποσό αυτό, με τον υπολογισμό ενός ικανού επιτοκίου, οφείλει η Αλβανία ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΝΤΟΚΑ να επιστρέψει στην στην Ελλάδα, για οικονομικούς, όσο και γιά εθνικής αξιοπρέπειας και τιμής, λόγους!

  Μόνον η εγγραφή των βεβαιωμένων αυτών οφειλών στον Προϋπολογισμό, το Ελλειμμα εκμηδενίζει, Πλεόνασμα δημιουργεί, το Δημόσιο Χρέος πληρώνει, την Οικονομική Εικόνα της Ελλάδας αλλάζει και με χρηστή διαχείριση, σε μία από τις πλέον υγιείς και δυναμικές οικονομίες της Ευρώπης, την Ελλάδα, μετατρέπει.

  Για να γίνουν όλα αυτά βεβαίως, η Ελληνική Κυβέρνηση θέληση, στοχοθέτηση και ισχυρές διαπραγματευτικές ικανότητες χρειάζεται να έχει. Προσωπικά, πιστεύω ότι τη τύχη της πατρίδας μας και θέλουμε και μπορούμε στα χέρια μας να πάρουμε και τους Εθνικούς μας στόχους μπορούμε να επιτύχουμε και τα αναφαίρετα Δίκαιά μας να υπερασπιστούμε, να διεκδικήσουμε και να επαναποκτήσουμε. Οι Ελληνες, με της κυρίας Aγγέλας-Bilderberg "τα χνώτα" ΔΕΝ ταιριάζουμε. Και με τη "λιτότητα-εξαθλίωση" της παγκόσμιας αταξίας που αυτή ευαγγελίζεται, κάθετα διαφωνούμε. Και του επονείδιστου “πολιτισμού” Της, τα νέα θύματα, Εμείς, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ Ποτέ! να γίνουμε.
  http://www.scrapbookpages.com/DachauScrapbook/KZDachau/CrematoriaArea/NewCrematorium05.html

  “ Eνα γραμμάριο δράσης αξίζει ένα τόνο θεωρίας "~ Friedrich Engels

 4. abc avatar
  abc 26/07/2012 21:22:39

  ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ!!!
  ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ, ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΓΑΠΗΤΗ Dimi.
  Kρίμα που δεν στείλαμε τον Μανώλη Γέζο να τους το διαβάσει μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο. Αλλά ποτέ δεν είναι αργά...

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ abc 26/07/2012 23:34:44

   abc, όπως πάντα με τον καλό ζεστό λόγο, τον οποίο ανταποδίδω. Ευχαριστίες πολλές!

   • Εύα avatar
    Εύα @ η Dimi 27/07/2012 00:09:33

    Dimi..κι εγώ σ' ευχαριστώ για το παραπάνω κείμενο..δεν τα γνώριζα καθόλου αυτά που αναφέρεις...
    Και η τελευταία ρήση, καταπληκτική..

    • η Dimi avatar
     η Dimi @ Εύα 27/07/2012 10:39:52

     Eύα, μαζί με τη καλημέρα, τις ευχαριστίες και τις ευχές για ένα αισιόδοξο Σαββατοκύριακο, σου στέλνω ένα μικρό δωράκι.

     Πρόκειται για το video με τίτλο “A+ Teaching” http://bit.ly/N7hYXM της Ελληνο-Αμερικανίδας μαμάς, δασκάλας, εμπνευσμένης συγγραφέως,
     αρθρογράφου, που έχει αφιερώσει τη ζωή της στα μικρά παιδιά, Μichelle Sedas.

     Εύα, είναι ευλογία να είσαι μαμά και δασκάλα!

     “Αγγίζω Το Μέλλον. Διδάσκω.”
     “I Touch The Future. I Teach.”

     ~Christa McAuliffe, η Αμερικανίδα δασκάλα-αστροναύτης της ΝΑSA που χάθηκε μαζί με το υπόλοιπο πλήρωμα, δευτερόλεπτα μετά την εκτόξευση του διαστημοπλοίου “ Challenger ” που διαλύθηκε στον αέρα (28-1-1986). Οι μικροί μαθητές της Christa, ήταν απαρηγόρητοι για την απώλεια της δασκάλας της καρδιάς τους, που καθημερινά έκανε τη μεγάλη διαφορά στη ζωή τους. Αποδείχθηκε, πολύ μεγαλύτερη διαφορά απ’ όση η ίδια θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.