#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/11/2010 09:19
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

100 ημέρες μετράει η κυβέρνηση

Ο Γιώργος ψάχνει συνενόχους για να μην φορτωθεί μόνος του την καταστροφήΟι εφημερίδες τώρα κατάλαβαν ότι θα γίνουν πρόωρες εκλογές

Διαβάζοντας τον χθεσινό  Τύπο διαπιστώνουμε μια κοινή θεματολογία για τα δεινά που έρχονται, η οποία επί της ουσίας υποδεικνύει αυτό που γράψαμε προχθές: Στην πρώτη ευκαιρία που οριοθετείται την προσεχή άνοιξη και σίγουρα πριν λήξει η προθεσμία του εκλογικού νόμου για τη λίστα, θα χρησιμοποιήσουν την ανεπάρκεια του πιο ανέφικτου προϋπολογισμού που είδαμε ποτέ, για να προκηρύξουν εκλογές. (Να γιατί θα γίνουν πρόωρες εκλογές)

Η Καθημερινή γράφει ότι οι επόμενες 100 ημέρες θα είναι ενδεχομένως οι κρισιμότερες για την πορεία εφαρμογής του Μνημονίου. Η ελληνική κυβέρνηση καλείται να εξασφαλίσει την τέταρτη δόση του δανείου από την τρόικα και παράλληλα να πάρει παράταση της αποπληρωμής του. Για τον σκοπό αυτό θα πρέπει να εφαρμόσει συγκεκριμένα διαρθρωτικά μέτρα μείωσης του ελλείμματος και ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας. Για να το πετύχει όμως αυτό, θα βρεθεί αντιμέτωπη με οργανωμένες συντεχνίες, με τις οποίες είχε προνομιακές πολιτικές σχέσεις, αλλά και με ισχυρές επαγγελματικές ομάδες, όπως οι δικηγόροι, οι μηχανικοί, οι φαρμακοποιοί, οι συμβολαιογράφοι κ.α. …

Η τρόικα αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι η συνταγή δεν βγαίνει. Γι’ αυτό και προετοιμάζει το έδαφος για μια ελεγχόμενη χρεοκοπία. ..

Ο αρχικός σχεδιασμός του κυβερνητικού επιτελείου τινάζεται στον αέρα…

Το μόνο που σώζει ακόμα τα πράγματα είναι η αξιοσημείωτη ανοχή της κοινωνίας. Αλλά κι αυτή έχει τα όριά της….

Η κυβερνητική ανεπάρκεια θεωρείται πια βασική αιτία του εγκλωβισμού της χώρας. …

Ελευθεροτυπία: Θέλοντας και μη ο Γ. Παπανδρέου συγκρότησε ομάδα εκτέλεσης του μνημονίου. Η δημιουργία της ad hoc κυβερνητικής επιτροπής επιβλήθηκε από τα πράγματα και από την τρόικα. Στο Μαξίμου εκτιμούν ότι τις επόμενες 100 μέρες θα κριθεί η πορεία της χώρας. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο Πολιτικό Συμβούλιο, «εσωκομματική ανακωχή» (μορατόριουμ) ενός χρόνου.

Πρώτο θέμα: Μετράνε 100 ημέρες: Οι νέες εντολές που δόθηκαν για το επόμενο τρίμηνο είναι οι πιο σκληρές, καθώς τώρα μπαίνουν στην καρδιά του προβλήματος και ο χρόνος για την υλοποίηση είναι απελπιστικά περιορισμένος, με τη δαμόκλειο σπάθη της διακοπής της χρηματοδότησης να επικρέμαται πάνω από την κυβέρνηση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Στο διάστημα αυτό πρέπει να ετοιμαστούν νομοσχέδια (φορολογικό, εργασιακό, απελευθέρωση επαγγελμάτων, αποκρατικοποιήσεις, απελευθέρωση ενέργειας, αναλογιστικές μελέτες για επικουρικά ταμεία κ.λπ.) και να συνεργαστούν υπουργοί ετερόκλητων προσωπικών απόψεων με σαφή έλλειψη συντονιστή. Όλα κρέμονται κυριολεκτικά από μια κλωστή για να μην περάσουμε στα σκληρά σενάρια της στάσης πληρωμών και της χρεοκοπία

Ο Eλεύθερος Tύπος συνδέει την  τέταρτη δόση με το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και την απελευθέρωση της ενέργειας, δύο πράγματα που ως γνωστόν αποκλείεται να τα φέρει εις πέρας η σημερινή κυβέρνηση.

Η Real News γράφει ότι όλα κρίνονται σε 100 ήμερες, από την πορεία της κυβέρνησης προς την τέταρτη δόση, από την οποία θα εξαρτηθεί το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Το ΒΗΜΑ μειώνει τις 100 ημέρες σε περίπου 80 ημέρες ως τις αρχές Φεβρουαρίου 2011 που επιστρέφει η τρόικα στην Αθήνα, προκειμένου να δρομολογήσει μια σειρά φιλόδοξες διαρθρωτικές αλλαγές

Αλλά το πιο ωραίο το γράφει ο αναλυτής Γιώργος Μαύρος: 100 ημέρες για τα πάντα

Συμπερασματικά:  Όπως γράφει η “Κ”, την άνοιξη υπολόγιζαν ότι, πριν λήξει η τετραετία, το Μνημόνιο θα ήταν παρελθόν και η ελληνική οικονομία θα είχε αρχίσει να ανακάμπτει. Κατά συνέπεια, η κυβερνητική πολιτική θα είχε δικαιωθεί και ο Γιώργος Παπανδρέου θα έδινε την εκλογική μάχη του 2013 με τον αέρα του σωτήρα.

Τώρα όμως ο Γιώργος ψάχνει συνενόχους για να μην φορτωθεί μόνη της η οικογένεια Παπανδρέου την καταστροφή

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΕΛΛΑΣ avatar
  ΕΛΛΑΣ 29/11/2010 09:35:54

  ΜΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΤΟΥΝΕΛ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΤΙ ΕΓΙΝΕ?

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ ΕΛΛΑΣ 29/11/2010 09:40:39

   ή η λάμπα ήταν ή η έκρηξη ...

   • tsilivithras avatar
    tsilivithras @ Ο Ιθαγενής 29/11/2010 09:55:02

    Πυροκλάνι...

  • HOOLIGAN avatar
   HOOLIGAN @ ΕΛΛΑΣ 29/11/2010 11:00:31

   ΗΤΑΝ ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ

 2. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 29/11/2010 09:37:05

  Φάκτορα, θυμάσαι από πότε είχαμε γράψει εμείς αυτό που γράφει τώρα η Καθημερινή για το κυβερνητικό σχέδιο με 'αέρα σωτήρα'; Δύο-τρεις μέρες μετά την ψήφιση του Μνημονίου! Στην ανάρτηση 'ΔΝΤ: Τα μέτρα αποφασίστηκαν από την ελληνική κυβέρνηση!'.

  • man8os avatar
   man8os @ Επώνυμος 29/11/2010 09:48:36

   Οντως. Και αλλο ενα 7 Μαιου με τιτλο, συνεπως ασυνεπεις.

 3. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 29/11/2010 09:39:18

  100 ημέρες για τα πάντα;
  Τα πάντα όλα για να μιλά το πάντα ο ...Αντιπρόεδρος.

  ...απλά η επιμήκυνση χάλασε τη σούπα. Πως να κάνει τώρα εκλογές; Θέλει πρώτα τις εγκρίσεις των κοινοβουλίων και την τέταρτη δόση...πάει η λίστα λοιπόν

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Ο Ιθαγενής 29/11/2010 10:02:01

   Τα πάντα είναι τουλάχιστον χαριτωμένα.

   Για τις δε 100 μέρες, τι να πω, ιδεοληψία ΚΑΙ με αυτό πρέπει να έχει ο Γιωργάκης, τι στο καλό, τόσο του έπαιρνε για να ρίξει γκόμενα όταν ήταν φοιτητής?

 4. man8os avatar
  man8os 29/11/2010 09:56:38

  Δεν παει σε εκλογες αλλα εμεις δεν πρεπει να κοιμομαστε.

 5. Stalinikos Raveniotis avatar
  Stalinikos Raveniotis 29/11/2010 10:53:20

  Πώς προφέρουμε μια, βαμμένη σε χρώμα κορακί και γεμάτη Χάρη συμπεριφορά, αναδεικνύουσα τη χαρακτηριστικώς όζουσα mentalité (=νοοτροπία) σιτεμένου-νεόπλουτου Ακρατινού δανδή (wannabe);

  ΤΣΙ-ΓΑ-ΡΑ-ΚΙ

  Stalinikos Raveniotis (εις Θεσπρωτός χωριάτης)

 6. Ραβινος avatar
  Ραβινος 29/11/2010 12:07:16

  Καλα {? } ολα αλλα οι πανηγυρισμοι των καθεστωτικων βουβουζελων ΜΜΕ {Mega,Alter ..} ''...να πάρει παράταση της αποπληρωμής του δανειου '' που κολλανε ? Α! ρε ερημη Ελλαδα σε τι σουργελα τυπου ΓΑΠ επεσες .

 7. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 29/11/2010 12:17:30

  Μονο εδω συμβαινει.. Οι γηγενεις να εχουν λιγοτερα δικαιωματα απο τους μεταναστες. Σε 100 μερες θα ειμαστε ολοι Μεταναστες!

  ΠΠ

 8. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 29/11/2010 12:23:51

  Ψάχνουν για μ.....ς.

  Όσοι είναι να συμμετάσχουν. Ελπίζω ο Σαμαράς να μη τσιμπήσει.

  • Κάποιος avatar
   Κάποιος @ Αρματιστής 29/11/2010 13:14:26

   Ο Καραμανλής πάντως, το εθνικό κεφάλαιο, δεν τσίμπησε.
   Με το που είδε το τρένο της χρεωκοπίας να πλησιάζει, προκήρυξε πρόωρες εκλογές για να μην πιει το πικρό ποτήρι και πέταξε την μπάλα στην εξέδρα.

   • Nikitas avatar
    Nikitas @ Κάποιος 29/11/2010 13:29:34

    "...και πέταξε την μπάλα στην εξέδρα."
    Ενώ στη συνέχεια κρύφτηκε στα αποδυτήρια.

    Προσωπικά θλίβομαι και ντρέπομαι να χαρακτηρίζει π.χ. πρώην Γερμανός υπουργός Οικονομικών τον Καραμανλή καραμπινάτο απατεώνα κι αυτός να κρύβεται ακόμα στα αποδυτήρια.

    h*tp://news.in.gr/greece/article/?aid=1231069161

 9. anonymous avatar
  anonymous 29/11/2010 17:49:44

  Κάποιο μπλογκ έγραφε ότι τα έσπασε ο Πάγκαλος με το Γερουλάνο διότι ο Γερουλάνος θέλει να κατέβει στο υπόλοιπο Αττικής, όπου πολιτεύεται ο Πάγκαλος, και ο Πάγκαλος έβαλε βέτο διότι είτε θα κατέβει ο ίδιος είτε η Χριστοφάκη.
  Αν είναι αλήθεια σημαίνει ότι μάλλον πάμε σε εκλογές ή ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.