#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/07/2012 15:02
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

1.500 αστυνομικοί αφήνουν τα πολιτικά γραφεία και επιστρέφουν στους δρόμουςΣτη μάχη κατά της εγκληματικότητας ρίχνει η κυβέρνηση 1.500 αστυνομικούς.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας, μετά τη σημερινή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αμέσως μετά τις εκλογές είχε δημιουργηθεί ειδική επιτροπή από ανώτατους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία μελέτησε το θέμα των αστυνομικών, που διατίθενται για τη φύλαξη διαφόρων στόχων. Η επιτροπή αυτή εξέδωσε το πόρισμά της, το οποίο παρέδωσα  σήμερα στον Πρωθυπουργό. Ο κ. Πρωθυπουργός το ενέκρινε και από την υλοποίηση των μέτρων του πορίσματος, αυτό το οποίο επιτέλους θα συμβεί είναι ότι ένας πολύ μεγάλος αριθμός αστυνομικών και μέσων, δηλαδή 1.500 αστυνομικοί, 100 αυτοκίνητα και 60 μοτοσυκλέτες,  θα ριχθούν στη μάχη για τη δημόσια ασφάλεια. Θα σταματήσουν να φυλάσσουν ειδικούς στόχους, δηλαδή διάφορα πρόσωπα. Και θα ριχθούν στη μάχη κατά του εγκλήματος, στη μάχη για την ασφάλεια του Έλληνα πολίτη..."

Το μεγαλύτερο «ψαλίδισμα» στη φρουρά του θα υποστεί ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος θα φυλάσσεται από 25 αστυνομικούς λιγότερους δίνοντας το παράδειγμα, ενώ οι βουλευτές από εδώ και πέρα δεν θα δικαιούνται κανέναν ένστολο.

Μειωμένη κατά 20 άνδρες θα είναι η φρουρά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κατά 15 άνδρες των αρχηγών των υπόλοιπων κοινοβουλευτικών κομμάτων. Οι υπουργοί θα δικαιούνται 5 αστυνομικούς έναντι των 8 που έχουν σήμερα, οι υφυπουργοί 3 έναντι των 4 και οι δήμαρχοι μεγάλων πόλεων δεν θα φυλάσσονται.

Σε δύο μήνες από έξι κόβεται και η παράταση που δίνεται στους πρώην υπουργούς για να διατηρούν τη φρουρά τους μετά τη λήξη της θητείας τους.

Δεκάδες ένστολοι θα εξοικονομηθούν, εξάλλου, από τις… στρατιές που είχαν δίπλα τους μέχρι σήμερα γνωστοί δημοσιογράφοι, για τους οποίους δεν συντρέχει κανένας κίνδυνος για τη ζωή τους και ήθελαν φρουρό για λόγους πρεστίζ.

Φρένο μπαίνει, επίσης, στη διάθεση αστυνομικών σε εγκαταστάσεις τηλεοπτικών σταθμών, καθώς θα υπάρχει πλέον ανώτατο όριο που δεν θα επιτρέπει περισσότερους από τρεις αστυνομικούς το 24ωρο.

Στο μεταξύ επιστρέφουν 1.800 συνοριοφύλακες στις παραμεθόριες περιοχές και ιδιαίτερα στον ποταμό Εβρο. Ήδη, μετακινήθηκαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα έξι πλωτά και μέχρι το τέλος του μήνα θα ακολουθήσουν ακόμα 20. Όπως δήλωσε ο κ. Δένδιας, ο στόχος είναι η «σφράγιση» του Εβρου προκειμένου να σταματήσει η Ελλάδα να είναι ξέφραγο αμπέλι. Μέχρι τις αρχές του Οκτωβρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί, σύμφωνα με τον υπουργό, και η κατασκευή του φράχτη στην περιοχή.

Η αποδέσμευση των αστυνομικών από τα βουλευτικά γραφεία και η μετάθεσή τους στα αστυνομικά τμήματα των γειτονιών, εκεί όπου πραγματικά υπάρχουν ανάγκες, θα συμβάλει στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας της «καθημερινότητας» ενώ θα ενισχυθούν οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. στις πόλεις της περιφέρειας. Παράλληλα θα σταματήσει το απαράδεκτο φαινόμενο άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. να χρησιμοποιούνται μακριά από τα πραγματικά τους καθήκοντα, καθώς σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται το γεγονός ότι 1.500 αστυνομικοί απασχολούνταν στη φύλαξη ειδικών στόχων.

Η καλύτερη αστυνόμευση των πόλεων, η βελτίωση των συνθηκών εργασίας για τους ένστολους και η αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, που επίσης αποτελεί πηγή εγκληματικότητας, μπορούν να επαναφέρουν σταδιακά το αίσθημα της ασφάλειας στους πολίτες, που έχει χαθεί τα τελευταία χρόνια…

(Antinews με πληροφορίες από Ελεύθερο Τύπο)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. η Dimi avatar
  η Dimi 30/07/2012 15:27:28

  .. "Hδη σήμερα μετακινούνται έξι πλωτά και μέχρι το τέλος του μήνα θα φτάσουμε στα 26 νέα πλωτά στον Έβρο, ώστε επιτέλους, να επιχειρήσουμε τη “σφράγιση” του Έβρου. Αυτό το οποίο επιδιώκουμε είναι να σταματήσει η Ελλάδα να είναι ξέφραγο αμπέλι".

  Kύριε Πρόεδρε και Πρωθυπουργέ μας, Σάς Ευχαριστούμε!!!

 2. TopGunZ avatar
  TopGunZ 30/07/2012 15:39:15

  Μην περιμένετε πυροτεχνήματα και βαρύγδουπες δηλώσεις, παλαιοκομματικές φιέστες και μεταπολιτευτικά τσιτάτα για να σωθούμε. Λιθαράκι λιθαράκι κερδίζεις πίσω την αξιοπρέπεια, την ελπίδα, τη χώρα σου... Ας ελπίσουμε πως θα συνεχίσουν αυτά τα λιθαράκια να φυτεύονται, έστω και σιγά σιγά...

 3. ss_sk avatar
  ss_sk 30/07/2012 15:51:54

  Άτομα που γνωρίζουν την περιοχή του Έβρου (υπηρέτησαν τη στρατιωτική τους θητεία εκεί) μου έχουν εξηγήσει ότι το πρόβλημα που χρίζει επίλυσης δεν είναι η διακίνηση ανθρώπων αλλά η διακίνηση ναρκωτικών!

  Έχω ακούσει για ιστορίες όπου περιπολίες είτε σταματούσαν συγκεκριμένες ώρες είτε απέφευγαν συγκεκριμένα μέρη για να αποφευχθεί η εμπλοκή με ομάδες εμπόρων, οπλισμένων σαν αστακοί (αφενός δεν είναι δουλειά του στρατού αφετέρου οι οπλίτες θα γινόντουσαν μακαρίτες)!

  Οπότε να θεωρήσουμε ότι όλη αυτή η επιχείρηση έχει διττό ρόλο, ναι? Η μαφία είναι πιο ζόρικη από το λαθρομετανάστη...

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ ss_sk 30/07/2012 16:19:06

   Το μόνο στο οποίο διαφωνώ, τρόπον τινά, μαζί σας αγαπητέ, είναι ο διαχωρισμός που κάνετε ανάμεσα σε αυτούς που διακινούν τα ναρκωτικά και σε αυτούς που διακινούν τους λαθρομετανάστες, εάν με αντιλαμβάνεστε.

  • cobalt avatar
   cobalt @ ss_sk 30/07/2012 23:16:58

   Τα Ταμπούρλα;

 4. sawas avatar
  sawas 30/07/2012 17:16:07

  1500 σε σύνολο πόσων?

  • Μικρασιάτης avatar
   Μικρασιάτης @ sawas 30/07/2012 18:59:21

   Περιπου 50.000

 5. Εύα avatar
  Εύα 30/07/2012 17:18:02

  Πολύ καλή κίνηση...

 6. Σχετικά Ασχετος avatar
  Σχετικά Ασχετος 30/07/2012 18:21:50

  Νιός ήμουν και γέρασα...............

 7. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 30/07/2012 22:29:38

  Τρομερά σημαντικές και ουσιαστικές κινήσεις. Είθε να πραγματοποιηθούν οι στόχοι τους.

 8. tpe avatar
  tpe 31/07/2012 08:43:01

  Ακόμα μία μετακίνηση ενστόλων από γραφεία, υπουργούς, δημοσιογράφους, επιχειρηματίες, ποδοσφαιριστές, γήπεδα, τυχάρπαστους... Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου κάθε υπουργός που σέβεται τον εαυτό του, αυτό ανακοινώνει τη Δευτέρα. Την Παρασκευή υπογράφει τις μεταθέσεις 3.000 για τη φύλαξη των άντε να μη πω, της κάθε τηλε-περσόνας...

  Πράξεις περιμένω, όχι λόγια. Κε "υπουργέ", αν θέλατε να δουλέψετε, πρώτα θα το κάνατε πράξη και μετά θα το ανακοινώνατε.

 9. νικος1610 avatar
  νικος1610 31/07/2012 11:33:51

  Πόσες φορές το έχουμε ακούσει αυτό? μα τέλος πάντων τέλος δεν έχουν οι "αλλότριες" δουλειές των αστυνομικών? κάθε 2-3 χρόνια ακουμε αυτό παραμύθι και λέμε μπράβο ...έλα ομως είτε μας λένε ψέματα είτε ασκούνται πιέσεις και ξανά προς τη δόξα τραβά! Δε λέω βολεύονται και οι αστυνομικοί έτσι
  είναι πιο ξεκούραστο να κανεις ψώνια της κυρίας τάδε απο το να διακινδυνεύεις τη ζωή σου....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.