#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/05/2012 11:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Nα προσελκύσουμε πάλι την λαϊκή δεξιά"Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη.

Μια γνώμη έχω κι εγώ, θα σας την πω. Ήμουν κατά του πρώτου Μνημονίου. Μην σας κουράζω, πλήθος κειμένων μου εδώ στο Antinews και στη «Δημοκρατία» αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Εισέπραξα την μήνι ποικιλόχρωμων «τυφεκιοφόρων του εχθρού», κυρίως με τον ανδρείο τρόπο των παραπολιτικών και των διαρροών. Ένα κείμενο με υπογραφή δεν βρήκα.

Πίστευα και πιστεύω ότι όχι μόνο η βάση της παράταξης μας αλλά η πλειοψηφία του Λαού μας είναι κοινωνικά φιλελεύθερη, λαϊκή και πατριωτική. Περπατείστε στις γειτονιές και τα χωριά για να το μάθετε, όσοι δεν το ξέρετε από την Ιστορία.

Η στην πλειοψηφία της παρασιτική «αστική» μας τάξη δεν γεμίζει ούτε δέκα λεωφορεία. Οι αποδέκτες του μηνύματος μας έπρεπε να είναι η λαϊκή δεξιά, το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ και οι έντιμοι άνθρωποι της αριστεράς, που δεν είναι «κολλημένοι». Οι νοικοκυραίοι πατριώτες, η συντριπτική πλειοψηφία του Λαού. Η βάση μας είναι πατριώτες, λαϊκοί, άνθρωποι του μόχθου κι όχι μπιζιμπόντηδες του Κολωνακίου και οι λίγοι πραγματικοί αστοί – δημιουργοί, που έχουν κοινωνική συνείδηση κι όχι ανακλαστικά βαμπίρ. Οι δε «γόνοι», ίσα που γεμίζουν ένα σχολικό λεωφορείο. Τα απλά μαθηματικά λοιπόν υποδεικνύουν ότι πρέπει να απευθυνόμαστε και να πείθουμε αυτούς, τους πολλούς.

Δεν χρειάζεται μεταπτυχιακό στα οικονομικά και στην  κοινωνιολογία, για να καταλάβεις ότι το κοινωνικό σώμα και η χώρα, η μία και μόνη Πατρίδα που έχουμε, δεν θα άντεχε μια πολιτική συνεχών οριζόντιων περικοπών και βαθιάς ύφεσης, με κατεστραμμένη την παραγωγική της βάση από την βαλκανικού τύπου «σοσιαλιστική» διαχείριση της επί 30 χρόνια.

Ορθά λοιπόν ο Αντώνης καταψήφισε το Μνημόνιο την Άνοιξη του 2010, όταν ακόμη η Ελλάδα ήταν εντός αγορών. Ορθή όλη η κριτική του στην εφαρμοσθείσα πολιτική του ΠΑΣΟΚ και δυστυχώς δικαιώθηκε. Την στήριξα με εκατοντάδες άρθρα και δημόσιες παρεμβάσεις, στο υστέρημα του χρόνου μου από τον αγώνα για επιβίωση.

Ήμουν, ως ταπεινό απλό μέλος της ΝΔ, κατά της συμμετοχής στην κυβέρνηση «ειδικού σκοπού», επειδή έτσι απωλέσαμε, τον αντισυστημικό και αντιμνημονιακό χαρακτήρα μας και μπήκαμε στην «εικόνα».

Την επόμενη ημέρα στην ΕΤ3, ως όφειλα, βγήκα και υπερασπίστηκα την επιλογή του Αρχηγού μας, λέγοντας αυτό που πιστεύω εκ βαθέων: ότι πήρε μια απόφαση πολιτικής αυτοθυσίας, ξέροντας το πολιτικό κόστος, θεωρώντας υπαρκτό, πιθανό τον κίνδυνο ενδεχόμενης άτακτης χρεοκοπίας. Έβαλε δεύτερο τον εαυτό του και το κόμμα και πρώτη την χώρα. Γι’ αυτό το έκανε.

Η συμμετοχή κορυφαίων στελεχών μας στην κυβέρνηση Παπαδήμου επικοινωνιακά και πολιτικά μας έβλαψε, αφού ήταν ακατονόητη στον πολύ κόσμο η έστω και για λίγους μήνες και για τρεις ειδικούς σκοπούς «συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση». Το ΠΑΣΟΚ προσπαθούσε και κατάφερε σε κάποιο βαθμό να μας ταυτίσει με την πολιτική του και τα αποτελέσματα της.

Πίστευα τον Φεβρουάριο του 2012, το έγραφα και το έλεγα, ότι η ελληνική χρεοκοπία ήταν μια άγνωστη ζώσα εκρηκτική ύλη, την οποία θα δίσταζε να πυροδοτήσει η Ευρώπη κι ότι γι’ αυτό ο κίνδυνος ήταν χάρτινος. Εξακολουθώ να το πιστεύω.

Ήμουν λοιπόν υπέρ ενός δεύτερου ΟΧΙ, στη δανειακή, με αντιπρόταση το άλλο, το δικό μας ηπιότερο μίγμα πολιτικής, με τους ίδιους πάντα στόχους: περιστολή των ελλειμμάτων και της σπατάλης, ανάπτυξη, μεταρρυθμίσεις, όχι όμως με κοινωνική ανθρωποφαγία, με κύριο μέλημα την διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, την παραμονή στο Ευρώ και στην πιο πολιτισμένη κοινότητα κρατών, που είναι η Ε.Ε., να πάρουμε πίσω τα κλεμμένα και να βάλουμε τους κλέφτες κι όσους μας οδήγησαν στο Μνημόνιο στην φυλακή. Υπήρχε λοιπόν η πιθανότητα η Ευρώπη να κάνει πίσω, να δεχτεί μια άλλη, αναπτυξιακή, λογική.

Ο Αντώνης θεωρώντας όμως ότι υπήρχε και πιθανότητα, ποσοστό κινδύνου άτακτης χρεοκοπίας (ήμασταν ήδη ΕΚΤΟΣ αγορών), δεν θέλησε να πάρει το ρίσκο για το Λαό, βάζοντας πάλι δεύτερο τον εαυτό του, παρ’ ότι θα είχε εκτοξευθεί η δημοφιλία του. Κατά σύμπτωση πάλι την επομένη, πάλι στην ΕΤ3, εξήγησα το κίνητρο του, για το οποίο δεν έχω καμία αμφιβολία. Ότι δηλαδή είπε ναι, θέλοντας να κερδίσει η Πατρίδα χρόνο και για να μην ρισκάρει έστω και πιθανότητα 10% η Ευρώπη να μην υποχωρήσει και οι απειλές της να προκαλέσουν πανικό στους καταθέτες, κλείσιμο της στρόφιγγας δανεισμού και εσωτερική κατάρρευση, άρα de facto έξοδο από το ευρώ.

Το ΝΑΙ αυτό, αποσυσπείρωσε κι άλλο την βάση μας. Έφυγαν κι άλλοι από τους ανθρώπους μας, που δεν κάνουν περίπλοκες αναλύσεις. Άλλο ένα κομμάτι της λαϊκής δεξιάς, κοντά σε αυτό της 10/11/2011, αλλά και των ανθρώπων από άλλους χώρους, που προσδοκούσαν με ελπίδα στην άλλη πολιτική του Αντώνη, πήγε σε λύσεις οργής, άρνησης και τιμωρίας.

Δεν είναι λοιπόν η αντιμνημονιακή πολιτική που οδήγησε στο ποσοστό της 6ης Μαΐου αλλά η εγκατάλειψη της, ενώπιον κινδύνων, που εκτιμήθηκαν ως πιθανοί. Πίστευα και πιστεύω όμως, ως τελευταίος των 800.000, ότι άξιζε να πάρουμε το ρίσκο. Όμως ανήκω σε συντεταγμένο χώρο, δεν γίνομαι αυτόμολος, αναγνωρίζω τα μη ταπεινά κίνητρα κι εξοργίζομαι στα περί «προδοσίας», που απευθύνουν τυχοδιώκτες της αριστεράς και λαϊκιστές, που διατυπώνουν προτάσεις της «καραβάνας», γραμμένες πίσω από πακέτα από τσιγάρα. Η πρόταση του Αντώνη, η πρόταση της ΝΔ, εξακολουθεί να είναι η μόνη λογική, ευρωπαϊκή, πατριωτική, ένα μίγμα δημοσιονομικής πειθαρχίας αλλά και ανάπτυξης, που δεν θα τινάξει την κοινωνία στον αέρα και θα διασφαλίσει την παραμονή μας στην πιο πολιτισμένη οικογένεια κρατών του κόσμου.

Δεν δικαιώθηκαν όσοι εύχονταν την ήττα με βάση την προσωπική τους ατζέντα, πεκινουά στον καναπέ της διαπλοκής, χωρίς ιδέες, αρχές, συντροφικότητα, ούτε όσοι πίεζαν από την αρχή να γίνουμε «μαϊμού» μνημονιακό ΠΑΣΟΚ. Αν είχαν εισακουστεί, σήμερα θα παλεύαμε στήθος με στήθος με το ΚΚΕ για την ίδια θέση.

Η λαϊκή δεξιά, κεντροδεξιά, πείτε την όπως σας βολεύει, είναι εκεί έξω, σκόρπια, δύσπιστη, οργισμένη. Ο δικός μας κόσμος. Φυσικά και πρέπει να συνασπιστούν όλες οι φιλελεύθερες ευρωπαϊκές δυνάμεις του Έθνους, αφήνοντας όμως ανθρωποφαγικές νεοφιλεύθερες ακρότητες και αντεθνικές θέσεις στην άκρη. Να συμφωνήσουμε πάνω στην αταλάντευτη ευρωπαϊκή και κοινωνικά φιλελεύθερη πορεία της χώρας, ενάντια στους γιαλαντζί νεομπολσεβίκους, που θέλουν να βάλουν χέρι στις καταθέσεις, να προσλάβουν άλλες 100.000 δημοσίους υπαλλήλους, να δημιουργήσουν μαγνήτη και γι’ άλλους λαθρομετανάστες και να διαπραγματευτούν με τους ισλαμοφασίστες της Άγκυρας για την ΑΟΖ και την εκμετάλλευση του Αιγαίου!

Να συμφωνήσουμε σε μια πολιτική για λιγότερο, ρωμαλέο, αποτελεσματικό κράτος, που θα διοικείται δια του παραδείγματος, με μάχη κατά της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής, για πολιτική αποτροπής απέναντι στον τουρκικό επεκτατισμό. Να συμφωνήσουμε σε πολιτική για ασφαλή σύνορα, ασφαλή σπίτια, ασφαλείς δημόσιους χώρους. Να συμφωνήσουμε σε πολιτική σύλληψης, κράτησης, απέλασης όλων των παράνομων μεταναστών, που δεν δικαιούνται άσυλο ή δεν έχουν σοβαρούς ανθρωπιστικούς λόγους παραμονής. Να κάνει το κράτος το καθήκον του στις γειτονιές, για να μην υποκαθίσταται από κόμματα κι αυτοδιοικούντες ιδιώτες. Όταν το κράτος και η δημοκρατία λειτουργούν αληθινά, τότε δεν υπάρχει χώρος για ολοκληρωτικούς, είτε της Χρυσής Αυγής, είτε τάσεων του ΣΥΡΙΖΑ.

Κυρίως όμως, εφόσον γίνει πειστικά, πρέπει να προσελκύσουμε και πάλι την λαϊκή δεξιά, τον κορμό της παράταξης, που μέρος της μας γύρισε την πλάτη με θυμό κι αμήχανα τώρα, ακούει τους Στρατούληδες και το κακέκτυπο του Ανδρέα Παπανδρέου να ορέγονται τις καταθέσεις των Ελλήνων και περισσότερο φαλιρισμένο κράτος.

ΥΓ. 4056. Κυρίως μονοσταυρίες. Δεύτερος στην Σαλαμίνα, με ελάχιστη διαφορά, τιμημένη Αρβανιτιά. Δεύτερος στον Κορυδαλλό και μου λένε, θα το ξέρω αύριο, πρώτος στο Ρέντη. Δεν πέταξα χαρτάκια, δεν με «έπαιξε» το MEGA, ο ALPHA, το STAR. Χωρίς κιτάπι με 8.762 ρουσφέτια. Με εκστρατεία που κόστισε ούτε 8.000 ευρώ και μόνο εθελοντές. Ευχαριστώ, αδέρφια! Συνεχίζουμε…

ΣΧΟΛΙΑ

 1. manolis55 avatar
  manolis55 10/05/2012 07:12:53

  Απο το ΥΓ φαινεται οτι εισαι πολιτικος της νεας εποχης
  Υπομονη και και λιγο ατομα οπως εσυ θα ειναι αρκετα για να μπορεσουν να αλλαξουν την Ελλαδα μας

  • chris avatar
   chris @ manolis55 10/05/2012 10:31:28

   Ειναι νωρις ακομα για να καταλαβουμε το νοημα της ψηφου της Κυριακης.
   Θα δειξει η ερχομενη εκλογη.
   Παντως αυτο μου μαλλον με βεβαιοτητα φαινεται ειναι το κλεισιμο του κυκλου για την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
   Αρα , μαλλον σε λαθος ατομα (ετσι κι αλλιως) στηριχεις τις ελπιδες σου.
   Εαν θελετε να υπαρξετε σαν λαϊκη δεξια καντε το μακρια απο Σαμαραδες και λοιπους πολιτικαντηδες.
   Αναδειξτε τους πολιτικους μεσα απο την κοινωνια και την γειτονια.
   Θα μαθουν γρηγορα.
   ΟΧΙ ΣΤΑ ΤΖΑΚΙΑ ,ΤΟΥΣ ΕΥΠΑΤΡΙΔΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΑΝΔΗΔΕΣ, ΤΟΥΣ ΑΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΥΣ.

   • EvThymios avatar
    EvThymios @ chris 10/05/2012 16:29:46

    για 'μένα, πρέπει να ιδρυθεί μιά πλειοψηφία Ν.Δ.-Πα.Σο.Κ. & ολίγων εξαγορασμένων -άλλωστε δανείων δυνάμεων- από Καμένο & Κουβέλη, και αμέσως μετά να πάει σε εκλογές σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο (όπως ο Καζάκης με τον Παπαθεμελή) ώστε να πάρει -από κοινού- το πριμ των πενήντα εδρών.

 2. kwstas avatar
  kwstas 10/05/2012 07:16:55

  Συμφωνώ και επαυξάνω, πως όμως θα περάσει αυτό το μήνυμα στον άνεργο ή σ' αυτόν που έκλεισε το μαγαζί του και τώρα πένεται? Υπάρχουν ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ τέτοιοι, μαζί με λοιπούς νεόφτωχους και νέους που δε βλέπουν ΚΑΝΕΝΑ μέλλον. Ποιός θα απευθυνθεί σ΄αυτούς και τι θα τους πεί? Σινιέ κοστούμια, κομψές γραβάτες και περισπούδαστο ύφος τους διώχνουν. Στείλτε το Σαμαρά ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ.

 3. Μίμης avatar
  Μίμης 10/05/2012 07:25:51

  ... Μετά το δεύτερο πέρασμα του στίβου μάχης πάντα αγκομαχάς, αλλά άμα έχεις καρδιά κάνεις και δύο σβούρες το ελικοδρόμιο. .έτσι.. "χωρίς διαταγή".. Να σαι πάντα τόσο δυνατός στην ψυχή και στην πένα και θα δικαιωθείς. Καλή σου μέρα Φ.

 4. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 10/05/2012 07:36:09

  Δυστυχώς ο πολύς κόσμος ψηφίζει με το θυμικό του.
  Πιο πολύ τιμωρεί, παρά εγκρίνει.
  Το πρώτο έρχεται εύκολα.
  Θέλει όμως χάνδρες και καθρεφτάκια για το δεύτερο.
  Στη περίπτωση του Φαήλου, που αποτελεί κεφάλαιο και για τη ΝΔ και για τη χώρα (το πιστεύω αυτό), ίσχυσε το κλασικό "ανθ ημών ο Γουλιμής".

  • Bob ο μάστορας avatar
   Bob ο μάστορας @ Strange Attractor 10/05/2012 17:04:14

   Πολύ σωστή παρατήρηση η πρώτη πρόταση.
   Με τόσο τρόμο, φόβο, απειλή και τόσα αρνητικά που έχει τροφοδοτηθεί ο πολίτης ως δράση, νομοτελειακά η αντίδραση θα περιέχει το ίδιο μίγμα και θα προέρχεται από το θυμικό.

   Υπάρχει και κάτι άλλο!
   Όλοι ( μα όλοι) συζητούν το «ποιος φταίει» αντί το «τι να κάνουμε».
   Χρειάζεται στροφή στο θετικισμό.

   Ας πούμε για παράδειγμα ότι σα Χώρα θα πιάσουμε με άρτιο πλάνο, δύο κλάδους σε κάθε τομέα και θα τους κάνουμε Ανταγωνιστικούς πανευρωπαϊκά. Πρόχειρα, την κλωστουφαντουργία και την οινοποιητική, αρχαιολογικό και περιπατητικό τουρισμό, τα βότανα και τα οπωροφόρα, ποδήλατα και κουφώματα, ότι μπορούμε τέλος πάντων.

   Ας πούμε για παράδειγμα ότι θα ξέρουμε τι, πόσο και κάθε πότε πληρώνουμε, ποιος το δανείστηκε και τι το έκανε.

   Ας πούμε για παράδειγμα ότι οι κουμπάροι πέθαναν και ζωντανοί είναι μόνο οι άξιοι να διοικήσουν. Και θα κρίνονται - δε θα κρύβονται.

   Στην αγορά δεν κουνιέται φύλλο, η κρατική ακρίβεια είναι ανυπόφορη, οι πολιτικοί παίζουν τις κουμπάρες, η ΕΚΤ καρπώνεται τόκους και οι Γερμανοί απλά απαιτούν υποταγή των ανθρώπων στους αριθμούς.
   Οι δε πολίτες, συζητούν για το «τι δε θέλουν» και «τις πταίει» αντί να απαιτούν λύση, την ώρα που τους γδύνουν και τους κοροϊδεύουν, ταυτόχρονα. Λες και η κάλπη είναι γκόμενα!
   Αν υπήρχε και διαφθορά θα είχαμε πλήρη εικόνα Mπανανίας.
   :)

 5. nickvel avatar
  nickvel 10/05/2012 07:52:30

  Αυτοι οι οποιοι θελουν να προσφερουν στον Δημοσιο Βιο ( Αυτος ειναι ο λογος που αποφασιζουν να γινουν Βουλευτες ) να οργωσουν την Ελλαδα απο ΒΟΡΡΑ-ΝΟΤΟ-ΑΝΑΤΟΛΗ-ΔΥΣΗ και να ενημερωσουν ολους τους Ελληνιδες-Ελληνες ποια ειναι τι πρεσβευει η ΝΔ και τι θα κανει αυριο , ο κοσμος ειναι ανημερωτος ακουει τα Παπαγαλακια των Νταβατζοκαναλων της Παραπληροφορησης , απο την αλλη πρεπει και η συντονιστικη επιτροπη της ΝΔ να κανη φροντιστηριο στους Επιδοξους Βουλευτες ετσι ωστε να μην λεει ο καθενας οτι θελει ταζει οτι του κατεβει και τελικως να μην γινετε τιποτα και να Εκτιθετε το Κομμα .

 6. pinokio avatar
  pinokio 10/05/2012 08:01:36

  Τις αποψεις σου τις καταλαβαμε οταν σχολιασες τοτε την αποφαση του Σαμαρα.
  Το θεμα ειναι οτι τετοιες μεγαλες κωλοτουμπες ακομα και αν ειναι σωστες θα πρεπει να εξηγηθουν επαρκως στον κοσμο και αυτο δεν εγινε. Νομισαν οτι ειμαστε ακομα στην εποχη των προβατων ψηφοφορων που τους εχουν δεδομενους. Και καλα τους ψηφοφορους τους παρεβλεψαν, τους βουλευτες τους?
  Απ την αλλη βεβαια, αν ψηφιζε συσωμη η ΝΔ ναι στο μνημονιο 2 ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαιρνε 25 %.

 7. hagan avatar
  hagan 10/05/2012 08:05:01

  Όυτως ή άλλως πάμε σε εκλογές με λίστα.Και εκεί επιλέγει ο κ. πρόεδρος.

  • Thraphsorchis avatar
   Thraphsorchis @ hagan 10/05/2012 11:24:54

   Σωστά... Ας αγνοήσει τον δημοκρατικά εκλεγμένο αντιπρόσωπο και τα 8000 ρουσφέτια του (στέλνοντάς τον στον Καμμένο) ώστε να βγει ο "κολλητός".

   Η στρατηγική σας σκέψη και το δημοκρατικό σας φρόνημα είναι παράδειγμα για όλους μας.

  • http://chomatery.blogspot.com avatar
   http://chomatery.blogspot.com @ hagan 10/05/2012 13:08:50

   ναί, αλλά οι εκλεγμένοι τοποθετούνται με βάση τη σειρά εκλογής...

 8. Heracles avatar
  Heracles 10/05/2012 08:06:32

  ο κ. Σαμαράς εκτός απο την αποτυχία του μνημονίου 1 θα έπρεπε να είχε προ-βλέψει την πιθανότητα να βρεθεί στη θέση που τον ανάγκασε να κάνει ( ή να φανεί ότι έκανε ) στροφή 180 μοιρών αφήνοντας και τους δικούς του ανθρώπους έκθετους και τον κόσμο της ΝΔ εμβρόντητο.

  Ξέρετε η ''τιμιότητα και η αυτοθυσία'' που επικαλείσθε δεν αποτελούν τα βασικά προσόντα ενός καλού πολιτικού. Ο καλός πολιτικός εμφανίζεται ''κάθετος και απόλυτος'' μόνο όταν είναι σίγουρος ότι ελέγχει και μπορεί να οδηγήσει την κατάσταση εκεί που ο ίδιος επιθυμεί. Ο καλός πολιτικός προ-βλέπει όλα τα πιθανά ενδεχόμενα, δημιουργεί προυποθέσεις, κατευθύνει ο ίδιος τις εξελίξεις και κυρίως δεν αυτο-παγιδεύεται.

  η αλήθεια είναι ότι ο Παπανδρέου αποφάσισε να αυτοκτονήσει πολιτικά πέφτοντας σαν τους καμικάζι πάνω στον Σαμαρά και κατεπέκταση στη Νέα Δημοκρατία. Και τα κατάφερε.

 9. S.D avatar
  S.D 10/05/2012 08:20:53

  Να συμφωνήσουμε όμως και ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει χάσει πια τα πολιτικά του αντανακλαστικά, άγεται και φέρεται από τις εξελίξεις, σύρεται πίσω απ' αυτές. Ας μην το αναλύσουμε περισσότερο, θα στεναχωρηθούμε.
  Κατά συνέπεια, δεν είναι αυτός που μπορεί να ενώσει τους πολλούς, μα πάρα πολλούς, άναρχους πια κεντροδεξιούς.
  Τονίζεται ότι δεν είναι μόνο αυτοί που ήδη έφυγαν, ή που απογοητευμένοι δεν πήγαν να ψηφίσουν. Είναι και αυτοί, οι πολλοί, μα πάρα πολλοί, οι περισσότεροι, που με πολύ βαριά καρδιά έδωσαν αυτό, το πενιχρό 18,84%, στην άλλοτε κραταιή παράταξή μας.

 10. kas avatar
  kas 10/05/2012 08:33:46

  Καλημέρα Φαήλο

  Συμφωνώ με όσα λες με μιά μικρή παρατήρηση
  Οταν το κράτος λειτουργεί ορθώς λες...
  Το κράτος ποτέ δεν λειτούργησε, ούτε πρόκειται να λειτουργήσει άμεσα (για χρόνια) ορθώς. Με τόσους ταλιμπάν ΔΥ-πασοΚΟσΥριΖαΊους-ΚουΚουΕΔΕς, τέτοιο συνδικαλισμό και τέτοια κωλοΜΜΕ που παίζουν τέλεια το παίχνιον των αντανακλαστικών στο πλαίσιο της κοινωνικής μηχανικής.
  Πολύ περισσότερο δεν λειτουργεί το κράτος σήμερα όταν αποδομείται το έθος ποικιλοτρόπως.

  Η ψήφος στην ΧΑ ακούγεται σκλήρή, αλλά ομολογουμένως είναι η μοναδική ΔΥΝΑΜΙΚΗ ψήφος ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ απέναντι στους κατσαπλιάδες που επιζητούν και άλλο Γύρο και κατάργηση στο φαντασιακό τους της Βάρκιζας και λοιπές λοβοτομές. Αντίσταση που ξαναλέω δεν δύναται παρά να είναι σκληρότατη, απέναντι στον ολοκληρωτισμό της αποδόμησης κοινωνίας και έθνους και παράδοσης στα μούτρα μας, τόσο από το καθεστωτική αριστερά του ΠΑΣΟΚ, ώστε και από την αριστερά του κωλωνακίου + νεοδημοκρατικά δεκανίκια, όπως και την αριστερά του δρόμου.

  Να ξέρεις και το ξέρεις...ότι ακόμα και σωστά να λειτουργεί το κράτος, η μεν ΧΑ θα ξαναγίνει κλειστή γκρούπα, αλλά οι σέκτες των νεομπολσεβίκων θα εξακολουθούν να προκαλούν τόσο μέσω των τηλεοπτικών τους αστέρων-διανοουμένων, όσο και στους δρόμους.

  Τουτέστιν το κράτος, πρέπει να ξεφορτωθεί το κωλωνακιώτικο καθοδηγητικό απόστημα της αριστεράς, αλλά και την μηχανή αναπαραγωγής της επαναστατικής πιτσιρικαρίας. Και καλά η πιτσιρικαρία είναι αυτή που είναι...αν όμως μεγαλώσεις παραμείνεις στα φληναφήματα αυτά;
  Ασε που στα Δεκεμβριανά του 44...15χρονοι και 16χρονοι εφεδροελασίτες αποφασίσανε στο δευτερόλεπτο ποιές οικογένειες θα εξανδραποδιστούν.
  Σήμερα οι ίδιοι πράκτορες-χαφιεδο-ινστρούχτορες παραμένουν στην γνωστή πλατεία ακόμα και να εγέρασανα. Οι ίδιοι που ήταν και στα 80ties...αλλά με νέους πιτσιρικάδες βέβαια...πάντα με πιτσιρικάδες.

  Τα πράγματα είναι επικίνδυνα γιατί η οργισμένη, άδολη, οπότε και πεπλανημένη πιτσιρικαρία σήμερα είναι χωρισμένη στα άκρα έτοιμη να πάρει όπλα, γιατί η ιστορία ΠΑΝΤΑ επαναλαμβάνεται έστω και με διαφορετικό τρόπο. Εάν δεν καταδικαστεί όπως το ΣΥΝΤΑΓΜΑ επιβάλλει ο φαιοφασισμός και η εθνική αποδόμηση της αριστεράς, ο τόπος και εμείς μαζί του θα αφανιστούμε.

  Πρέπει να απαγορεύεται δια ροπάλου, η καθύβριση και η αποδόμηση του κοινού έθους που μας διατηρεί ακόμα και την ύστατη στιγμή ανθρώπους, το ίδιο και τα φληναφήματα περί πολυτισμικότητας, το ίδιο και η διαστρέβλωση της ιστορίας, το ίδιο και η ύβρις έναντι του αίματος που έχυσαν οι ζωντανοί για αυτό τον τόπο.

  Το σύνταγμα ορίζει τα όρια που κινείται η πολιτεία και η κοινωνία. Ο Σεβασμός και η Πειθαρχία σε αυτά, δίδει την Ελευθερία στον Πολίτη.

  Δεν την δίδει ο αναρχισμός και η ελευθεριότητα του νεοφιλελευθερισμού και της αριστεράς. Η ελευθεριότητα είναι καθαρή πτώσις, καθαρή ειδωλοποίησις και απώλεια ψυχής.

  Οπως είπε και η τεραστία Μαρί Λεπέν "ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, ΕΙΝΑΙ Ο ΑΞΟΝΑΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ".

  Οπότε ας σταματήσει αυτή η μπούρδα περί της αληθείας του καθενός και του δικαιώματος να καθυβρίζουμε τους πάντες και τα πάντα.
  Οχι κύριοι...όπως ορίζει η Πολιτεία θα είναι και ο λόγος σου.
  Αμα ξεπερνάς τα όρια λος πούλος._

  Ειδάλλως θα έχουμε πάντα σέκτες τρομοκρατών...και από την άλλη στην λογική δράσης-αντίδρασης...αντίσταση τύπου ΧΑ.

  Οταν η αρμονία και η αντίθεσις εκλείπουν....έρχεται η Δυάς των εναντιοτήτων. Και αυτή η τελευταία είναι πυρ και σίδηρος....είναι η ράβδος όπου δεν πίπτει λόγος.

  Σήμερα οι στρατοί έχουν στηθεί...το μόνο που λείπει το φυτίλι. Πράμα εύκολο για ένα ακατέργαστο, χουλιγκάνικο, πανηγυρτζίδικο και ταλιμπανικό-ολοκληρωτικό συνονθύλευμα μεγάλης μερίδας του λαού που καλούνται ψευδεπιγράφως Ελληνες. Αυτών που ένα καπνογόνο στο χέρι γουστάρουν να φωνάζουν ολιβιακέ, βαζελέ οοο.

  Οταν η Ελλάδα πετάξει δια πάντος την αριστερά αυτή από τον τόπο μαζί με τους νεοφιλελεύθερους θα γίνει το βήμα.
  Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με τον Συνταγματικό Πέλεκυ...και ας σκούζουν για χρόνια στα μμε οι δικηγόροι του διαβόλου.

  Ξύδι.

  Ειδάλλως ο Θεός να μας φυλάει.


  ps-...Καλή τύχη στις δεύτερες εκλογές, ελπίζω να εκλεγείς.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ kas 10/05/2012 09:14:04

   Φίλε μου, αν είχαμε μία Μαρίν Λεπέν εδώ, θα είχαν κλείσει πολλά μαγαζάκια και παραμάγαζα. Η γυναίκα αυτή έριξε τον Σαρκοζύ, όχι ο Ολάντ. Και αν δεν ήταν όλοι οι μουσουλμάνοι που έχουν πάρει γαλλική υπηκοότητα και ψηφίζουν δαγκωτό σοσιαλιστές και Αριστερά (τον Μελανσόν, τον Τσίπρα της Γαλλίας), η Λεπέν θα είχε πάρει ένα 25% σίγουρα και ο Ολάντ θα πήγαινε να μαζέψει βρούβες στο Bois de Vincennes.
   Ημουν πέρυσι στη Γαλλία στις επαρχιακές εκλογές, όταν η Μαρίν, με ΟΛΑ τα ΜΜΕ εναντίον της, πήρε 17%. Και να αποκαλούν το κόμμα της "μη δημοκρατικό". Για ποιο λόγο παρακαλώ; Επειδή λέει ότι δεν αντέχει άλλους μουσουλμάνους μετανάστες η Γαλλία (προσοχή! ποτέ δεν μίλησε κατά των μεταναστών από ανατολική Ευρώπη ή κατά χριστιανών μεταναστών από Μεση Ανατολή).
   Η Λεπέν δεν είναι ακροδεξιά. Είναι εκπρόσωπος της παλιάς συντηρητικής ευρωπαϊκής Δεξιάς, προτού την καταπιεί η πολιτική ορθότητα και τα σοσιαλιστικά σύνδρομα.

   • juliet avatar
    juliet @ ΒΙΣ 10/05/2012 09:44:46

    Και την ψήφησαν πολλά νέα παιδιά ,η Μαρίν είναι παληκάρι .Δεν ντρέπεται για την ''ακροδεξιό'' πατέρα της ,έφερε το κόμμα στις απαιτήσεις και τις ανάγκες της παρούσας κατάστασης.Μπράβο της!
    Εδώ ....δεν υπάρχουν Μαρίν .Και κάτι άλλο ο κόσμος δεν στέκεται σ'ενα κουτί να παρακολουθεί ...
    Αλλοστε ο Νότος είναι συντηρητικός .

   • kas avatar
    kas @ ΒΙΣ 10/05/2012 10:50:46

    Ετσι ακριβώς...για αυτό και σε όλη την Ευρώπη σύντομα τα εθνικά μέτωπα θα σαρώσουν.

  • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
   ΣΤΕΛΙΟΣ @ kas 10/05/2012 09:38:58

   Σωστός!!!!

  • S.R. avatar
   S.R. @ kas 10/05/2012 09:47:44

   Αψογος !!!

  • Οπισθέλκουσα avatar
   Οπισθέλκουσα @ kas 10/05/2012 11:01:36

   Η δημοκρατία προυποθέτει άπλετη πληροφόρηση και στοιχειώδεις γνώσεις ιστορίας και οικονομίας αλλιώς μεταπίπτει σε άτσαλα "γιούργια".
   Πληροφόρηση πραγματική από έμμισθους μεγαλοεπιχειρηματιών δεν μπορεί να υπάρξει (ευνόητον)...και η ιστορία είναι ότι του είπαν στο σπίτι, στο περιβάλλον του, ταΜΜΕ και ότι ΕΨΑΞΕ ο καθείς..... το πρώτο άρθρο του συντάγματος έπρεπε να μεριμνά περί της πολιτικής ελευθεροτυπίας ελευθέρων δημοσιογράφων, ως ανωτάτων δημοσίων λειτουργών, αμειβομένων ομοίως με δικαστικούς και με τις ίδιες εξασφαλίσεις.

   • Αξύριστος Μαρξιστής avatar
    Αξύριστος Μαρξιστής @ Οπισθέλκουσα 10/05/2012 16:51:14

    @kas&ΒΙΣ
    Η Χρυσή Αυγή εκλέχτηκε γιατί πήρε τη θέση του υπουργείου Δημοσίας Τάξης,Παιδείας και Θρησκευμάτων.
    Δεν είναι η τελική λύση για μια χώρα.Εξηγώ με επιχειρήματα που υστερεί η λαϊκή δεξιά:

    Στα Καλάβρυτα η ΧΑ πήρε ψήφους και απόρεί η αριστερά και το σύστημα. όποιος γνωρίζει ιστορία το ΕΑΜ δολοφόνησε με προβοκάτσια Γερμανούς αξιωματικούς και ως αποτέλεσμα εκτελέστηκε το χωριό.Δε το λέω εγώ ,η κάλπη το έβγαλε.

    Στο Γοργοπόταμο χωρίς το Ζέρβα δεν ανατινάζοταν η γέφυρα. Η κάλπη το λέει...

    Η Χρυσή Αυγή στη βάση της, τα βιβλία της κλπ είναι Ναζιστική, τη μετστροφή της όμως στα συμβολά της και στην ιδεολογία της την έκανε (εθνικισμός,Μαίανδροι κ.α)

    Που θέλω να καταλήξω: Αν η ΝΔ φοβάται την ιστορία και την ιδεολογική σύγκρουση με την αριστερά δεν μπορεί να φτιάξει λαϊκή δεξιά, προδιαγραφών, αλλά πατέντες. Έγραψα και χτες ότι ο Ευάγγελος Αβέρωφ ήταν δήμαρχος Κέρκυρας επί Μεταξά και δεν το έκρυψε ποτέ.Η ΝΔ το κρύβει. Για να μην παρεξηγηθώ, για να φτιάξεις ιδεολογία χρειάζεσαι πολιτικούς που να μάχονται για την ιστορική αλήθεια, πρέπει να έχεις βιβλία (Δραγούμη,Πηνελόπη Δέλτα,Θουκιδίδη,Αριστοτέλη,Πλάτωνα κ.α),πρέπει να στηρίζεσαι στα πόδια σου . Τα υπόλοιπα είναι θέμα Δημοκρατίας

    • Εύμηλος avatar
     Εύμηλος @ Αξύριστος Μαρξιστής 10/05/2012 18:36:17

     "Αξύριστε Μαρξιστή" μάθε να μη γράφεις ανακρίβειες. Ο Ευάγγελος Αβέρωφ δεν διετέλεσε ποτέ Δήμαρχος Κέρκυρας. Νομάρχης Κέρκυρας διετέλεσε την περίοδο του ελληνοϊταλικού πολέμου για 2-3 μήνες. Πρωτοεξελέγη βουλευτής των Φιλελευθέρων στα Ιωάννινα.

     • Αξύριστος Μαρξιστής avatar
      Αξύριστος Μαρξιστής @ Εύμηλος 10/05/2012 19:10:11

      Ευχαριστώ που με διόρθωσες. Νομάρχης διορισμένος από τον Μεταξά.
      Τότε βρέθηκε εκεί,αργότερα πήγε στη λαϊκή δεξιά, δεν κατηγορήθηκε ποτέ για ΝΑΖΙ, αλλά τιμάται ως πατριώτης.

    • Θ.Δ. avatar
     Θ.Δ. @ Αξύριστος Μαρξιστής 10/05/2012 18:55:15

     Εαν η ΝΔ συνεχιζει να πασχει απο αριστεροφοβια και το παιζει "δυναμη εθνικης ενοτητας" και αλλες εξωπραγματικες αηδιες τοτε παμε ολοταχως για κομμουνισμο η το πολυ για εμφυλιο πολεμο.

     Ακομα και σημερα η ΝΔ φοβαται να πει την λεξη ΔΕΞΙΑ!
     Μιλαει για κεντροδεξια,ευρωπαικο μετωπο,φιλελευθερη παραταξη και αλλες μπουρδες!
     Ο Σαμαρας λεει και ξαναλεει πως οι Ελληνες ειναι λαος και οχι πληθυσμος!
     ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΟΣ?

     Εχουμε τρια βασικα κομμουνιστικα κομματα στην Ελλαδα το ΚΚΕ τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΔΗΜΑΡ.

     Σε αυτους προσθεσε τους τροτσκιστες και πασης φυσεως αριστερους του ΠΑΣΟΚ,τους οικολογους,τις διαφορες ομαδες αναρχικων,και τα μικρα κομμουνιστικα κομματα τυπου ΜΛ ΚΚΕ,ΟΑΚΚΕ,ΑΝΤΑΡΣΥΑ,ΟΚΔΕ,ΕΕΚ ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ κλπ

     Ηδη καποια γνωστα (πρωην) δεξια-πατριωτικα μπλογκ και πορταλ εχουν αλωθει απο την αριστερα και εχουν μετατραπει σε νεες (ηλεκτρονικες) πραβδα ενω σε λιγο καιρο θα αναρτησουν ως λογοτυπο τους τον σταλιν,τον μπακουνιν και τον τροτσκυ!

     Αυτο σας λεει κατι η το θεωρειτε ασημαντο?

     Η διαρροη ψηφοφορων της ΝΔ προς την χρυση αυγη συνεχιζεται και αν η ΝΔ δεν μετατραπει σε εναν νεο εθνικο στρατο οι αριστερα θα αλωσει τα παντα με την χρυση αυγη να μαχεται σε χαρακωματα για να σωσει τα ιερα και τα οσια!!

     Μεσω της εντεχνης προπαγανδας των αριστερων κοντευει να δημιουργηθει νεος ΔΣΕ!Μιλησα αυτες τις ημερες με δυο-τρεις αριστεριστες γνωστους μου και ολοι ελεγαν τα ιδια πραγματα!
     "Ηρθε οι ωρα σας παλιοκαπιταλες,ηρθε η ωρα να αντιστραφει το αποτελεσμα του εμφυλιου,η πηγαδα του μελιγαλα θα ξανανοιξει συντομα κλπ"

     Οι αριστερα δεν μπορεσε ποτε της να καταπιει την ηττα στον εμφυλιο και ανεκαθεν ετοιμαζοταν να αντιστρεψει το αποτελεσμα!Και επειδη καποιοι δεν εχουν μαθει ακομα τα βασικα να τους ενημερωσω πως αριστερα και εθνος ειναι ασυμβατοι οροι!

     Οι κομμουνιστες και πασης φυσεως αριστεριστες ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΑ ΕΘΝΗ ΩΣ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ!
     ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΕΣ!

    • ΜΙΧΑΗΛ Ο ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΗΣ avatar
     ΜΙΧΑΗΛ Ο ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΗΣ @ Αξύριστος Μαρξιστής 31/05/2012 20:47:30

     ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ....ΠΕΣΤΑ!!!!

     ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ...Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΦΟΒΟΤΑΝ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΕΞΙΑ!!!
     ΝΑΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
     ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΚΟΥΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 60. ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ Ν.Δ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΗΣ ΤΙΠΟΤΑ....???? ΦΟΒΑΤΑΙ!!!
     ΦΟΒΑΤΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΝ!!! ΦΟΒΑΤΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΟΦ!!!

     ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΠΛΟΚΣ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΡΕΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΟΦ!!!

     ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟΤΕ. ΔΗΛΑΔΗ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΑΝΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΗΤΑΝ ΦΑΣΙΣΤΕΣ!!!

     ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΡΕΝ Η ΣΤΗΝ ΕΚΟΦ ΗΤΑΝ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ, ΔΕΞΙΑ, ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΧΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΝΣΕΡΒΟΚΟΥΤΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΓΑΝ ΓΙΑ ΚΚΚΕ ΒΛΕΠΑΝΕ ΑΠΛΑ ΕΝΑΝ ΕΘΡΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΠΟΥ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΗΡΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

     ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΝΕΙΣ? ΟΧΙ.....ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ!!!!

 11. Νίκος Θ. avatar
  Νίκος Θ. 10/05/2012 08:42:33

  Φαήλο, έχεις μεγάλη καρδιά. Το όραμά σου και τα πιστεύω σου, είναι και δικά μου, αλλά και χιλιάδων άλλων Νεοδημοκρατών. Ο Σαμαράς έχει διαίσθηση, μυαλό, ψυχή και θάρρος. Αλλά και δύναμη.

 12. ZELJKO70 avatar
  ZELJKO70 10/05/2012 08:52:35

  Φαήλε συμφωνώ απόλυτα, κάνε ότι μπορείς να μείνει ισχυρός και δυνατός ο Αντώνης μέσα στην παράταξη. Εμείς των 800.000 μαζί. Είναι μεγάλος Έλληνας και δεν πρέπει να πάει χαμένος. Έγιναν λάθη μεγάλα, έφυγαν πολλοί από αυτούς των 800.000 και μάλιστα τέτοιοι που στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις και ανιδιοτελώς τον Αντώνη, αλλά τελικά οι Έλληνες καθοδηγούμενοι από τους " νταβατζήδες" μάλλον δεν ξέρουμε τι θέλουμε:

  1. Πριν δυο χρόνια όταν έλεγε όχι στο μνημόνιο και το μίγμα, τότε ήταν ανεύθυνος και κοίταγε το προσωπικό του συμφέρον και το κομματι, οδηγώντας τη χώρα στην καταστροφή...μετά όταν δεν σκέφτηκε το κομματικό συμφέρον, ξαφνικά έγινε κωλοτούμπας και δοσίλογος. Τωρα ο Αλέξης και ο ΄Πανος έχουν υέύθυνη στάση, τι να πω, μάλλον πρεπει να αλλάξω χώρα να ζω

 13. 1kris avatar
  1kris 10/05/2012 08:57:47

  ΦΑΗΛΟ ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΑΜΕ .ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΕΙΔΕΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΚΕΤΟΙ.Η ΡΟΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΒΙΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ.ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ.ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΕΙ.ΑΛΗΘΕΙΑ ΦΑΗΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΟΡΟΦΟ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕ ΤΙΣ ΚΡΑΥΓΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΑΝ ΒΛΟΚΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ.ΟΙ ΝΑΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΔΕΝ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΤΑ ΜΥΝΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΑΣΙΣ.Η ΕΛΕΓΑΝ -ΕΛΑ ΜΩΡΕ ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ-ΘΑ ΞΑΝΑΡΘΟΥΝ ΣΕ ΜΑΣ.ΕΠΕΣΑΝ ΕΞΩ.ΟΛΟΙ.ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΩΙΝΟ -ΠΙΚΡΟ- ΤΩΡΑ ΚΑΦΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ.ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΟΛΑ ΦΑΗΛΟ ΘΑ ΠΕΙ ΑΛΛΑΖΩ ΚΑΙ ΕΓΩ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 14. Θανάσης Κ. avatar
  Θανάσης Κ. 10/05/2012 09:01:58

  Ο κόσμος επέλεξε μόνο με βάση την οργή του. Θέλησε να τιμωρήσει όλους όσους θεωρεί ότι ευθύνονται (λιγότερο ή περισσότερο) και δεν σκέφθηκε καθόλου την επόμενη μέρα. Οι ηγέτες όμως ακριβώς αυτό πρέπει να κάνουν: να σκέφτονται την επόμενη μέρα. Μόνο αυτό πρέπει να έχει στο μυαλό του ο Σαμαράς, και με βάση αυτό να κινηθεί, ενώνοντας ΟΛΟΚΛΗΡΗ τη δεξιά παράταξη. Όλους όσους είναι υπέρ της Ευρωπαϊκής προοπτικής, της ελεύθερης (αλλά με όρους και κανόνες) αγοράς, του ανταγωνισμού, της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, της επιχειρηματικότητας. Της λογικής και του κοινού νου πάνω από όλα, γιατί αυτά μας λείπουν συνήθως.... Ας αποφύγουμε διαχωρισμούς (λαϊκή δεξιά, φιλελεύθερη, ριζοσπαστική, κλπ.). ¨ Όλοι δεξιοί και πατριώτες είμαστε. Ας μην δημιουργούμε μόνοι μας διαχωριστικά ανάμεσα μας. Ο εχθρός άλλωστε (η αριστερή "παλαβομάρα" του Αλέξη) είναι προ των πυλών και είναι επικίνδυνος, γιατί χαϊδεύει αυτιά, ενώ συγχρόνως απειλεί όλες τις μεγάλες κατακτήσεις του λαού μας τα τελευταία 35 χρόνια.

 15. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 10/05/2012 09:02:52

  Λίγο ακόμα και θα έβγαινες Φάηλε. Σε μια δύσκολη περιφέρεια. Υπάρχει μέλλον και αυτό που πέτυχες είναι σημαντικό: από τότε που βγήκες στο προσκήνιο μετα την εκλογή Σαμαρά έδωσες ξανά τον ορισμό της αληθινής βάσης της κέντροδεξιάς παράταξης της Ελλάδας, έδειξες που πρέπει να στοχεύσουμε και ευχαριστούμε γι' αυτό.

  Θα διαφωνήσω ότι ο Σαμαράς δεν έπρεπε να συναινέσει για την κυβέρνηση Παπαδήμου. Μπορεί όπως λες να υπήρχε μικρή πιθανότητα να μας πέταγαν έξω από το ευρώ εκείνη τη στιγμή αλλά θα το έκαναν στο μέλλον για έναν λόγο: η εκλογή μιας κυβέρνησης Σαμαρά με αντιμνημονιακό πρόσωπο δεν θα επέτρεπε έστω σε σύντομο διάστημα το PSI και θα μας προλάβαινε η κρίση σε Ισπανία και Ιταλία οι οποίες θα έπρεπε να χρηματοδοτηθούν κι αυτές. Λεφτά από την Ευρώπη δεν θα υπήρχαν και σήμερα θα οδηγούμαστε σε άτακτη χρεοκοπία λόγω τελεσίδικης μη βιωσιμότητας του χρέους και με τα αβάσταχτα πανοτόκια της πρώτης μνημονιακής σύμβασης να μας έχουν πνίξει.

  Ο Σαμαράς λοιπόν δεν πήρε ρίσκο. Πήρε πάνω του το πολιτικό κόστος της αντιδημοφιλούς αλλά μόνης υπεύθυνης επιλογής του. Ήταν επόμενο να πολεμηθεί και από τις δυνάμεις του λαϊκισμού και από τη διαπλοκή που είδε μια "χρυσή" ευκαιρία να ξεμπερδέψει από δαυτον. Γι' αυτό και τα χθεσινά δημοσιεύματα του Αλαφούζου και άλλων για επιστροφή Ντόρας και Μάνου. Ο λόγος προφανής. Σαν να του λένε: "Σαμαρά βάλε την αμφισβήτηση της ηγεσίας σου μόνος σου μέσα στο σπίτι σου."

  Λοιπόν, η ΝΔ κατάφερε και έμεινε όρθια. Το ποσοστό που πήρε ως πρώτο κόμμα με τις 108 έδρες είχε το στοιχειό της λυτρωσης από την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. 3 έδρες να είχε παραπάνω δηλαδή 1 με 2% ποσοστό παραπάνω και θα υποχρεωνόταν με διάφορες πίεσεις να δεχτεί την συγκυβέρνηση αυτή με το ΠΑΣΟΚ χωρίς κοινωνική νομιμοποίηση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Καμμένο εκ του ασφαλούς στην αντιπολίτευση να πετροβολούν μέχρι να καταρρεύσει η χώρα και αυτοί πάρουν την κυβέρνηση πάνω στα ερείπια.

  Τώρα όμως οι μάσκες έπεσαν. Ο Τσίπρας και ο Καμμένος ξεβρακώθηκαν με το κρυφτούλι τους να μην θέλουν να κυβερνήσουν γιατί ακριβώς αυτά που λένε είναι ανέφικτα ή οδηγούν κατευθείαν στη δραχμή.

  Γι αυτό η πανστρατιά Σαμαρά σπευθύνθηκε και για τα εντός βουλής κόμματα δηλαδή τους ΑνΕλ όχι βέβαια για να έρθει πίσω ο Μεταμφιεσμένος Τσίπρας Καμμένος αλλά οι πρώην βουλευτές της Νδ που πήγαν σ´ αυτόν και κυρίως ο λαός που τούτο ψήφισε. Το ίδιο και για τα εκτός βουλής κεντροδεξιά κόμματα. Η έκκληση δεν απευθύνεται στους επικεφαλής και τη μικρόνοη αλαζονεία τους εκτός και αν δέχονται ως κυρίαρχο ηγέτη τον Σαμαρά και τον κοινωνικό φιλελευθερισμό. Απευθύνεται κυρίως στη λαϊκή βάση της φιλοευρωπαικής κεντροδεξιάς τάσης της ελληνικής κοινωνίας

 16. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 10/05/2012 09:07:05

  Φαήλο, σου λέω ειλικρινά απογοητεύηκα που δεν εξελέγης. Αλλά τα ρουσφέτια γαρ, είναι και αυτή η ρημαδα η Β΄ Πειραιά το Jurassic Park της ΝΔ. Και να σου πω όμως και κάτι άλλο: Οι πλειοψηφία των νέων ανθρώπων της περιοχής μας που πρόσκεινται στον συντηρητικό χώρο πήγαν Καμμένο και ΧΑ. Το ξέρω από κουβέντες. Και να σου πω και κάτι άλλο: Τα κριτήρια του κόσμου είναι ηλίθια, κυριολεκτώ. Δεν υπερψήφισαν έναν νέο άνθρωπο που μένει στην περιοχή τους και μπορεί και αρθρώνει πολιτικό λόγο. Λοιπόν, Φαήλο, έχουμε και τους πολιτικούς που αξίζουμε, όπως έχουμε και την Ακροαριστερά που αξίζουμε, έχουμε και την Ακροδεξιά που αξίζουμε.
  Ως προς την ουσία του άρθρου σου εδώ, συμφωνώ απολύτως. Αλλά αυτά τα πράγματα θέλουν πολλή δουλειά. Και θα πω και κάτι άλλο: Δεν βάζεις νέο κρασί σε παλιά ασκιά, γιατί σπάζουν. Το είπε ο Χριστός. Η ΝΔ θέλει αυτή τη στιγμή τέτοια μετάγγιση, που μετά δεν θα είναι ΝΔ, θα είναι κάτι άλλο. Ο Παπάγος έφτιαξε τον Συναγερμό και σάρωσε. Οχι τυχαία. Το παλιό Λαϊκό Κόμμα ήταν φθαρμένο. Δεν το λέω εγώ, πολλοί σκεπτόμενοι πολίτες το λένε.

  Και για να αλλάξουμε κλίμα, ορίστε το φοβερό σύνθημα που έριξαν οι Αδιάβροχοι του Αντέννα και κάνει τον γύρω του διαδικτύου:
  ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ ΑΡΧΟΝΤΑ, ΠΑΡΕ ΜΑΣ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ!

 17. partyman avatar
  partyman 10/05/2012 09:16:01

  κ.Φαήλε,
  χωρίς να σας γνωρίζω προσωπικά και δίχως να ψηφίζω στον Πειραιά, θεωρώ την μη εκλογή σας -όπως και άλλων νέων ευέλπιδων υποψηφίων ανά την επικράτεια- ακόμα ένα δείγμα της σύγχυσης και απογοήτευσης των ελλήνων ψηφοφόρων..

  επίσης είναι ξεκάθαρο και άκρως ανυσυχητικό ότι οι ψηφοφόροι που έχουν απομείνει στην ΝΔ είναι -στην πλειοψηφία τους- είτε κάποιοι κεντροδεξιοί βολεμένοι ή περασμένης ηλικίας νεοδημοκράτες που ψηφίσουν εθυμικά.

  ΔΕΝ εξηγήται διαφορετικά η πρωτιά σε σταυρούς σε αρκετές εκλογικές περιφέρειες πολιτικών δεινοσαύρων και βαρώνων του κόμματος και του συστήματος.

  Οι πλειονότητα των νέων, σκεπτόμενων και αγωνιούντων συνανθρώπων μας, δυστυχώς ή ευτυχώς (θα δείξει) αποτραβήχτηκε απο το κομματικό μαντρί και ανέδειξε με θυμό και ένταση την αντίδραση του στην παρασιτική πολιτική κατάσταση που είχε/έχει διαμορφωθεί.
  Το ίδιο συνέβει και με το Πασόκ.

  Επιτρέψτε όμως και την κριτική απέναντι σας και να απαντήσω σε κάποια από τα γραφόμενα σας :

  "..θέλοντας να κερδίσει η Πατρίδα χρόνο και για να μην ρισκάρει έστω και πιθανότητα 10% η Ευρώπη να μην υποχωρήσει.."
  Μα τότε όλοι μιλούσαν για ΣΙΓΟΥΡΗ έξοδο απο το ευρώ, άμεση κατάρευση την επόμενη ημέρα και λοιπές παρόμοιες μεγαλόστομες απειλές..είχαν/τε τρομοκρατήσει τον ελληνικό λαό!

  "..Ήμουν λοιπόν υπέρ ενός δεύτερου ΟΧΙ, στη δανειακή.."
  Πολύ ωραία, πείτε μας ποιός λοιπόν συμβούλεψε τον Α.Σ. να υπογράψει το μνημόνιο 2/δανειακή, υπό ποιές πιέσεις και συνθήκες ενώ όπως λέτε παραπάνω υπήρχε πιθανότητα 10% εξόδου?? Για ποιό λόγο εισακούστηκαν(και υιοθετήθηκαν απο ΑΣ) οι φωνές αυτών των συμβούλων και όχι η φωνή του λαού και των στελεχών (όπως εσάς) που επέμεναν στο όχι?

  απλά ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις..

  ..οι απαντήσεις δεν δόθηκαν ή αν δόθηκαν δεν ήταν καθόλου ξεκάθαρες..

  εύχομαι καλή δύναμη και συνέχεια!
  ο αριθμός των ψήφων είναι ιδαίτερα τιμητικός! Συγχαρητήρια!

 18. Κώστας Χ. avatar
  Κώστας Χ. 10/05/2012 09:17:50

  Πιστεύω ότι το πιο καίριο σημείο του άρθρου είναι εκείνο αναφέρεται σε αποδέκτες του μηνύματός μας σε αυτούς "που έχουν κοινωνική συνείδηση". Πώς θα το πετύχουμε αυτό, όταν όλα τα τελευταία 40 χρόνια η λέξη κοινωνικός και τα παράγωγά της με όλους τους πιθανούς προσδιορισμούς (αγώνας, διεκδίκηση, κατάκτηση κλπ) είναι συνυφασμένα με την αριστερά και τη θολοκουλτούρα της;
  Ποιός θα βγει να πει στον κόσμο ότι κοινωνική συνείδηση δεν είναι μόνο ο αγώνας, αλλά και η απλή αρωγή στο γείτονα και συνάνθρωπό μας. Πώς θα τον πείσει ότι ακόμη και ο "έχων και κατέχων" (και αναφέρομαι κυρίως στο επιχειρηματικό κεφάλαιο) μπορεί πρώτα να είναι άνθρωπος και μετά όλα τα άλλα και όχι εξ' ορισμού εχθρός.
  Πώς θα πάρουμε πίσω τόσα χρόνια σκόπιμων διαστρεβλώσεων της λογικής που λειτούργησαν μόνο προς όφελος των "κοινωνικών αγωνιστών", λες και όλος ο υπόλοιπος κόσμος αρέσκεται στο ρόλο της Blanche Epiphanie (όπως είπε και ο Μάνος Χατζιδάκης).
  Ελπίζω να έχουμε το κουράγιο να το καταφέρουμε.
  Κάθε επιτυχία στις επόμενες εκλογές.

  ΥΓ. Για όσους δεν ξέρουν το τραγούδι: h....p://www.youtube.com/watch?v=TcANSEmTpyE

 19. ilektro77 avatar
  ilektro77 10/05/2012 09:23:19

  Από τα γραφόμενα συμπεραίνω ότι οι λεγόμενοι δεξιοί κατάντησαν περισσότερο πολυλογάδες, αεριτζήδες και ψευτοκουλτουριάρηδες από τους παλιούς αριστερούς. Όλο μπλά μπλά θεωρία και από πράξεις αέρας κοπανιστός. Αυτό βέβαια δεν είναι τυχαίο, είναι αποτέλεσμα της καταστροφικής τριακονταετίας. Όπως εμείς λοιπόν γίναμε χειρότεροι από τους αριστερούς ψευτοκουλτουριάρηδες της μεταπολίτευσης έτσι και η λεγόμενη δεξιά δεν είναι αυτό που θα ήθελες να είναι αλλά μια γαλάζια αριστερά. Με ανθρώπους που στοιβάχτηκαν σε βουλευτικά γραφεία για ρουσφέτι, με ανθρώπους που κατέκλεψαν το κράτος, με ανθρώπους οι οποίοι νομίζουν ότι το κράτος τους χρωστά ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ. Δεν την θέλω αυτή τη λαϊκή δεξιά. Εγώ θέλω ο πολίτης να το πάρει απόφαση: Χωρίς σκληρή δουλειά δεν γίνεται τίποτα! Αυτός ο πολίτης δεν ανήκει στη λαϊκή δεξιά ανήκει στην Ελλάδα της λογικής και της ευθύνης. Υ.Γ: Δεν κάνουν όλοι για πολιτικοί όπως δεν κάνουν όλοι για γιατροί, μηχανικοί, δάσκαλοι και χτίστες.

  • S.D avatar
   S.D @ ilektro77 10/05/2012 10:20:14

   Το πιο σημαντικό, δεν κάνουν όλοι για πολιτικοί αναλυτές - σχολιαστές.

 20. Κώστας Θ. avatar
  Κώστας Θ. 10/05/2012 09:23:50

  Συμφωνώ σε πολλά Φαήλο, αλλά έχω δύο επισημάνσεις:
  1. Εάν ο Σαμαράς είχε κρατήσει πιο χαμηλούς τόνους στον Μνημόνιο 1 περί επαναδιαπραγμάτευσης και είχε ξεκαθαρίσει ότι είναι αντίθετος μόνο σε ένα μέρος του Μνημονίου , δε θα φαινόταν τόσο απότομη η μεταστροφή του στο Μνημόνιο 2 και δε θα απογοήτευε αυτούς που ήλπιζαν σε ανατροπή του μνημονίου. Έδωσε φρούδες ελπίδες, ίσως χωρίς να το θέλει.
  2. Δεν είπαμε να ενστερνιστούμε ανθρωποφαγικές ιδέες, όπως λες, με νομίζω υπερβολικό τρόπο. Είπαμε να συμμαχήσουμε πάνω σε βασικούς άξονες ενάντια στα αριστερά πειράματα.

 21. Aggelos avatar
  Aggelos 10/05/2012 09:35:03

  ο καμμενος παντως τον ακουσα και μιλαει για καταγγελια του μνημονιου

  ακριβως οπ ως ο τσιπρας..

  θελει να μεινει ως δεξιος συριζα

 22. "Stonewall" Jackson avatar
  "Stonewall" Jackson 10/05/2012 09:38:31

  Αγαπητέ Φαήλο,

  δυστυχώς, όπως απεδείχθη από τα γεγονότα, η συναίνεση του προέδρου για κυβέρνηση ειδικού σκοπού αποτέλεσε την βασική αιτία του κακού αποτελέσματος.
  Πράγματι ότι έκανε το έκανε από πατριωτικά ελατήρια. Νομίζω ότι είναι από τους λίγους που εμφορούνται από αυτά.

  Όμως αυτό δεν είναι αρκετό. Δυστυχώς δεν "διάβασε" σωστά τα γεγονότα ώστε να αποφασίσει ορθώς για τα μέλλοντα. Διότι ναι μεν υπέγραψε για να μην οδηγηθεί η χώρα στο χάος αλλά σήμερα η χώρα είναι μια ανάσα πριν το χάος και εκείνος έχει υποστεί ανεπανόρθωτο- φοβούμαι, μακάρι να κάνω λάθος- πλήγμα στην αξιοπιστία του.

  Και είναι κρίμα. Εκείνος που δικαιώθηκε για τις αντιμνημονιακές προβλέψεις του να υφίσταται το κόστος αυτού που δεν πίστεψε. Τον δικαιώνουν οι ευρωπαίοι ηγέτες αλλά δεν τον δικαίωσαν οι Έλληνες.

  Δυστυχώς ο πρόεδρος στην πολιτική του διαδρομή είχε την ευκαιρία να απαντήσει ορθά σε δύο διλήμματα. Και στα δύο απάντησε λάθος.

  Το ένα ήταν τότε με τον Στεφανόπουλο και το άλλο αυτό της δανειακής σύμβασης. Έπαιξε συστημικά και στα δύο και έχασε. Στην αρχηγία της Ν.Δ ανέβηκε ακριβώς γιατί δεν έπαιξε συστημικά, δεν υποστηρίχτηκε από το σύστημα.

  Πήρε μία πανίσχυρη εντολή από 800.000 ανθρώπους να αλλάξει το κόμμα και μετά από δύο χρόνια εκείνο που βλέπουμε έκπληκτοι, είναι να μην υπάρχει γαλάζιος αντιπρόσωπος σε αρκετά εκλογικά κέντρα. Δεν είδαμε να βγάζει ένα νέο στέλεχος, απεναντίας είδαμε πρόσωπα ανεπαρκή να τον περιτριγυρίζουν, και να τον διαβεβαιώνουν ότι οι βουλευτές που αρνούνται να ψηφίσουν την δανειακή είναι 5-6 αλλά τελικά ήταν 20.

  Ο ηγέτης φίλε Φαήλο δεν αρκεί να είναι μόνο Μέσι, πρέπει να είναι και Ομπράντοβιτς.

  Τώρα δες την κατάσταση πως έχει διαμορφωθεί. Κατηγορούν το Σαμαρά για το αποτέλεσμα (ευθύνεται γι'αυτό η υπογραφή της δανειακής και η κυβέρνηση ειδικού σκοπού) εκείνοι που ήταν υπέρ της υπογραφής και υπέρ της συγκυβέρνησης.
  Αυτό σημαίνει ότι αν ήταν αυτοί στην ηγεσία θα υπέγραφαν εξίσου την δανειακή και φυσικά το ποσοστό τους θα ήταν χειρότερο. Φαντάζεσαι τι ποσοστό θα έπαιρνε η Ντόρα ή ο Αβαραμόπουλος;

  Ποιο ήταν το μήνυμα των εκλογών; Ότι ο λαός αποδοκίμασε εκείνους που υπέγραψαν την δανειακή διότι πίστεψε ότι δεν διαπραγματεύτηκαν καταλλήλως. Με βάση αυτά στη Ν.Δ συμβαίνει το εξής παράδοξο:

  Μιλάμε για κεντροδεξιό μέτωπο (καμία αντίρρηση), το οποίο όμως ποιοι θα το αποτελούν; Η Ντόρα, ο Μάνος και ο Καρατζαφέρης; Μα αυτοί έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, τα οποία η βάση τα έθεσε στο περιθώριο εκλέγοντας τον Σαμαρά για αρχηγό. Αυτοί λοιπόν τώρα θα σώσουν την κατάσταση;

  Η Ν.Δ είναι ένα brand name που δεν τραβάει πια. Θέλει αλλάγη. Όχι μόνο brand name αλλά και προσώπων. Διότι νέο προϊόν με φθαρμένα υλικά του χθες δεν πουλάει.

  Είθε ο πρόεδρος να είναι το πρόσωπο εκείνο που θα κατορθώσει κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω όμως αν προλαβαίνει, εύχομαι να του δοθεί η ευκαιρία.

  Να σαι καλά Φαήλε και ας μη γνωριζόμαστε μακάρι να γνωριστούμε κάποια στιγμή.

 23. Διηνεκης avatar
  Διηνεκης 10/05/2012 09:42:07

  Την καλημερα μου φαηλο απο τα ερημα τα ξενα συμφωνω μαζι σου,πιστευω οτι ερχεται και η σειρα σου οι αξιοι θα παρουν τη θεση που τους αξιζει

  • juliet avatar
   juliet @ Διηνεκης 10/05/2012 09:52:49

   Διηνέκη
   θύμασαι τι είπα .....καλή η Πατρίδα ,αλλά κάθησε εκεί ,θα ισοπεδωθείς ,δώσε τον αγώνα απ'εκεί.Δεν τελείωσαμε ακόμη με τον υπαρξιακό μας πόλεμο.
   Καιρός συνεφιασμένος ...μάλλον πάει για βροχή.Ν'είσαι πάντα καλά .

 24. Δημήτριος Κοκκαλάκης avatar
  Δημήτριος Κοκκαλάκης 10/05/2012 09:43:02

  Συγχαρητήρια γιά τον αγώνα και Καλή Δύναμη γιά τη συνέχεια!

 25. panais avatar
  panais 10/05/2012 09:55:33

  Γράφεις:

  "Eίπε ναι, θέλοντας να κερδίσει η Πατρίδα χρόνο και για να μην ρισκάρει έστω και πιθανότητα 10% η Ευρώπη να μην υποχωρήσει και οι απειλές της να προκαλέσουν πανικό στους καταθέτες, κλείσιμο της στρόφιγγας δανεισμού και εσωτερική κατάρρευση, άρα de facto έξοδο από το ευρώ".

  Για να σου φρεσκάρω τη μνήμη, παραθέτω μία παράγραφο από το Μνημόνιο που υπέγραψε ο Αντώνης:

  "Ούτε ο Δανειολήπτης, ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας ή διαφορετικά λόγω της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης - συντηρητικής ή αναγκαστικής - ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιαδήποτε ενέργεια ή διαδικασία σχετικά με τη Σύμβαση".

  Αυτό, αγαπητέ Φαήλο, δεν λέγεται "κέρδος χρόνου" ή "αποφυγή ρίσκου". Λέγεται ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ. Και πολύ σωστά το είχες επισημάνει όταν είχες βγει στην τηλεόραση τότε που ζητούσαν δήλωση υποταγής από τον Αντώνη και είχες πει: "αν μας ζητούσαν και εκατό παρθένες να τις θυσιάσουν, θα τις δίναμε;"

  Ως αγνός πατριώτης και καθαρός από πολιτικάντικα παιχνίδια, γνωρίζεις βαθειά μέσα σου ότι προϋπόθεση για ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ είναι η ελευθερία. Τι να τον κάνεις το μισθό ή τη σύνταξη όταν είσαι υπόδουλος (στους πασάδες, στους φασίστες Ιταλούς, στους ναζιστές, στους Τροϊκανούς, στον Σόιμπλε, το ίδιο κάνει);

  Ο σοφός Θουκυδίδης είχε πει: "πάρτε το απόφαση: ή θα είστε ήσυχοι, ή ελεύθεροι". Μακάρι να τον διαβάζανε οι πολιτικοί μας "ηγέτες"...

  Υ.Γ.:Σου εύχομαι ολόψυχα να τα καταφέρεις στις επόμενες εκλογές. Άνθρωποι σαν κι εσένα χρειάζονται στη Βουλή.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ panais 11/05/2012 02:19:15

   Σωστό αυτό που λες. Όμως το δίκαιο αναγκαστικής εκτέλεσης, είναι το δίκαιο του τόπου της εκτέλεσης. Σύμφωνα λοιπόν με αυτό, που εν προκειμένω είναι το ελληνικό, το υπέδαφος, ο ορυκτός πλούτος, οι αρχαιολογικοί χώροι και άλλα, είναι ακατάχσετα.

   • panais avatar
    panais @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 11/05/2012 09:33:30

    Αυτό, Φαήλε, είναι θέμα νομικής ερμηνείας. Και όταν εξαρτάς τα εθνικά αγαθά από νομικές ερμηνείες, μπαίνεις σε διακεκαυμένη ζώνη. Άλλωστε, ακόμη και με τη δική σου εκδοχή, δεν νομίζω ότι είναι ακατάσχετα και τα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό. Φαντάσου να κατεβάζουν μια ωραία πρωία τη σημαία και το θυρεό από την ελληνική Πρεσβεία στο Βερολίνο και να πετάνε έξω το διπλωματικό προσωπικό...

    ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει το δικαίωμα να αφήνει έστω και την παραμικρή χαραμάδα για να ταπεινωθεί έτσι η πατρίδα μας. ΚΑΝΕΙΣ!

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ panais 11/05/2012 10:41:33

     Για τα ελληνικά κρατικά περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό έχεις δίκιο. Όμως αυτά μπορούσαν και μπορούν να τα κατάσχουν έτσι κι αλλιώς. Δεν το μπορούν μόνο τώρα λόγω Μνημονίου.
     Καλημέρα.

     • panais avatar
      panais @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 11/05/2012 10:48:26

      Λάθος τα λες, αγαπητέ Φαήλο. Βάσει των δύο Συμβάσεωντης Βιέννης για τις διπλωματικές και για τις προξενικές σχέσεις (1971 και 1973), οι διπλωματικές και οι προξενικές αποστολές της Ελλάδας στο εξωτερικό καλύπτονται από: 1. απαραβίαστο, 2. ασυλία και 3. ετεροδικία.

      Μόνο αν παραιτηθείς ΡΗΤΩΣ από όλα αυτά έχουν δικαίωμα να βάλουν χέρι...

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ panais 11/05/2012 20:48:22

      Δεν έχουμε μόνο πρεσβείες και προξενεία στο εξωτερικό. Υπάρχουν κι άλλα ακίνητα. Και κάνω μια τρελλή σκέψη: τί γίνεται με ένα πολεμικό μας που επισκέτεται ξένο λιμάνι;

 26. akismaria avatar
  akismaria 10/05/2012 09:56:28

  Σε γενικές γραμμές κάνετε μία πολύ καλή ανάλυση για τους λόγους που οδήγησα ν τη ΝΔ σ’ αυτό το ποσοστό, θα ήθελα όμως να κάνω κάποιες μικρές επισημάνσεις, αν μου επιτρέπετε. Αναφέρετε στο άρθρο σας ότι «Ο Αντώνης θεωρώντας όμως ότι υπήρχε και πιθανότητα, ποσοστό κινδύνου άτακτης χρεοκοπίας (ήμασταν ήδη ΕΚΤΟΣ αγορών), δεν θέλησε να πάρει το ρίσκο για το Λαό, βάζοντας πάλι δεύτερο τον εαυτό του, παρ’ ότι θα είχε εκτοξευθεί η δημοφιλία του)».
  Το πρώτο που με ενοχλεί στη συγκεκριμένη φράση είναι το «δεν θέλησε να πάρει το ρίσκο για το Λαό». Ξέρω ότι πολλοί θα γελάσουν ή θα κοροϊδέψουν τα παρακάτω αλλά εγώ θα το πω. Αν και ο Μεταξάς τότε, δεν ήθελε να πάρει το ρίσκο το Λαό και έλεγε ΝΑΙ στον Ιταλό πρέσβη, τι θα συνέβαινε κε Κρανιδιώτη; Πόσοι υπήρχαν τότε ή υπάρχουν σήμερα που να τον κατηγορούν ότι έστειλε το Λαό του να σκοτωθεί σ’ έναν πόλεμο που δεν μπορούσε να κερδίσει; Υπάρχει κανείς; Υπάρχει κανείς που να τον κατηγορεί ότι βύθισε τη χώρα του στο χάος, στη θλίψη, στην πείνα με εκείνη του την απόφαση; Υπάρχει κανείς που να τον λέει προδότη; Υπάρχει κανείς που να τον θεωρεί δικτάτορα, τύραννο του Λαού; Και στην τελική, βγήκε κερδισμένη ή χαμένη η χώρα μας από εκείνη την απόφαση; (Και μην αρχίσετε να μου λέτε, άλλες εποχές, άλλα δεδομένα γιατί πάντα οι εποχές και τα δεδομένα είναι διαφορετικά αλλά τόσο, μα τόσο, ίδια)
  Ο Λαός κ. Κρανιδιώτη ΗΘΕΛΕ να πάρει το ρίσκο όπως φάνηκε και από τις πρόσφατες εκλογές έστω και χωρίς να καταλαβαίνει τι κάνει, έστω κι αν αυτό θα του κόστιζε. Ένας Ηγέτης οφείλει να κάνει αυτό που θέλει ο Λαός αφού βεβαίως του εξηγήσει πρώτα το τι διακυβεύεται (με σαφήνεια και χωρίς μελοδραματισμούς του τύπου θα πεινάσετε, θα πεθάνετε, θα εξαθλιωθείτε). Ένας Ηγέτης ακολουθεί τη θέληση του Λαού και την υπερασπίζεται με όλες του τις δυνάμεις και δεν προσπαθεί να επιβάλλει τη δική του ως τη μόνη σωστή. Ένας Ηγέτης μιλάει στο Λαό και προπαντός ακούει το Λαό. Και τελικά, ποιος μπορεί να προεξοφλήσει ότι το ρίσκο αυτό δεν θα μας έβγαινε;
  Κι έτσι ερχόμαστε στο δεύτερο που μ’ ενοχλεί : «…θεωρώντας όμως ότι υπήρχε και πιθανότητα…). Γιατί θεωρούσε ο κ. Σαμαράς ότι υπήρχε αυτή η πιθανότητα; Επειδή κάποιοι την ανέφεραν ως πιθανότητα; Επειδή κάποιοι εκβίαζαν μ’ αυτό; Και αν ναι, τότε πόσο πιθανό ήταν να πρόκειται για πραγματική απειλή και όχι για μπλόφα; Υπήρξε ποτέ μία επιτροπή που να διερεύνησε σοβαρά τις τυχόν επιπτώσεις στην Ευρώπη (και ειδικότερα στην Γερμανία) και ενδεχομένως και σε όλο τον κόσμο μίας ενδεχόμενης εξόδου της χώρας μας από το ευρώ; Η χώρα μας ναι μεν δεν αποτελεί κίνδυνο για την Ευρώπη όσον αφορά το μέγεθος της οικονομίας της σε απόλυτους αριθμούς αλλά πως θα ήταν η επόμενη μέρα της Ευρώπης χωρίς την Ελλάδα μέσα σ’ αυτήν. Τι μηνύματα θα περνούσαν στην Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία κλπ; Πως θα αντιδρούσαν εκεί οι λαοί; Πως θα συμπεριφερόταν το ευρώ και οι περιβόητες αγορές; Τι κίνδυνοι υπήρχαν από τυχόν στροφή της Ελλάδας στην προσπάθεια που θα έκανε για την εξεύρεση νέων συμμάχων; Τελικά πόσο πραγματικός ήταν ο κίνδυνος να μας αφήσουν στην τύχη μας (και εκτός του ελέγχου τους); ΚΑΘΟΛΟΥ μα ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ. Κι αυτό μπορεί ο κ. Σαμαράς να μην το κατάλαβε, αλλά ο Λαός (ο «απλός λαός) όπως τον λένε οι πολιτικοί μας) το κατάλαβε μια χαρά.
  Και εξηγούμαι γιατί λέω ότι ο κίνδυνος ήταν και συνεχίζει να είναι ανύπαρκτος. Όχι γιατί οι απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα είναι βολικές για τους Ευρωπαίους αλλά γιατί ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. Μπορεί να μην συνέβαινε απολύτως τίποτα και η Ευρώπη να συνέχιζε να ζει χωρίς το βαρίδι της Ελλάδας. Η ύπαρξη όμως της πιθανότητας, έστω και 1/1000, να συνέβαινε κάτι απρόβλεπτο ή ανεξέλεγκτο δηλαδή ΑΓΝΩΣΤΟ από πριν, είναι αυτό που κάνει την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρώπη απαγορευτική. Γιατί το ΑΓΝΩΣΤΟ φοβίζει, κοινώς δεν ξέρεις από πού θα σου ‘ρθει και τι θα σου ‘ρθει, και όταν δεν ξέρεις τι να περιμένεις δεν μπορείς και να προετοιμαστείς.
  Εν κατακλείδι και σε συμπέρασμα όλων των παραπάνω, μάλλον ο κ. Σαμαράς πιάστηκε στην παγίδα που του ετοίμασαν (ποιοι και γιατί βρείτε το εσείς) κι αυτό, ένα πράγμα σημαίνει. Αν ο «φιλοδοξών να γίνει πρωθυπουργός» κ. Σαμαράς μπορεί και πιάνεται στα δίχτυα σε τόσο ρηχά νερά, τότε καλύτερα να παραμείνει «φιλοδοξών να γίνει πρωθυπουργός» γιατί σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να έχω έναν πρωθυπουργό που να μπορούν να τον πιάνουν «κώτσο» τόσο εύκολα.
  Μακάρι σε όλα τα παραπάνω να κάνω λάθος και ο κ. Σαμαράς να αποδειχθεί σαϊνι. Μακάρι, για το καλό αυτού του πανέμορφα ανεγκέφαλου λαού.
  Ζητώ συγγνώμη για την κατάχρηση του χώρου και του χρόνου σας.
  Υ.Γ. Ψήφισα και θα ψηφίσω και πάλι τον κ. Σαμάρα γιατί πραγματικά εύχομαι να κάνω λάθος.

 27. διεισδυτικός avatar
  διεισδυτικός 10/05/2012 09:58:58

  Αγαπητέ Φαήλο, ούτε λίγο ούτε πολύ, μας λες ότι οι απόψεις σου υπήρξαν ταυτισμένες με όσων έφυγαν και συγκρότησαν τους ανεξάρτητους αλλά έκανες κομματική πειθαρχία. Επίσης μας λες πως αν ο Αντώνης είχε μείνει αταλάνταντευτος στις αρχικές του θέσεις η παράταξη θα είχε κερδίσει. Επομένως τί προτείνεις; Να ταυτίσει η ΝΔ τις θέσεις της με αυτές των ανεξάρτητων;

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ διεισδυτικός 11/05/2012 02:16:27

   Δεν είναι απλά το ΟΧΙ που καθορίζει το πλαίσιο και την ταυτότητα.
   Γράφω: "Η πρόταση του Αντώνη, η πρόταση της ΝΔ, εξακολουθεί να είναι η μόνη λογική, ευρωπαϊκή, πατριωτική, ένα μίγμα δημοσιονομικής πειθαρχίας αλλά και ανάπτυξης, που δεν θα τινάξει την κοινωνία στον αέρα και θα διασφαλίσει την παραμονή μας στην πιο πολιτισμένη οικογένεια κρατών του κόσμου". Να, αυτή είναι η διαφορά με διάφορα ασυνάρτητα που άκουσα και γι' αυτό δεν μπορούσα να είμαι στους ΑΝΕΛ, παρ' ότι έχω εκεί πλήθος φίλων, που ξέρω ότι πολλοί από αυτούς διακρίνουν την απουσία πολιτικής πρακτικής πρότασης αλλά ήθελαν να διατρανώσουν την αντίθεση τους στο Μνημόνιο. Ξέρουν όμως ότι τα περί Πούτιν και "επιταγής" είναι φούμαρα.

 28. Στράτος avatar
  Στράτος 10/05/2012 10:04:34

  Φαήλο ξεκινάς σωστά, ρίχνοντας καρφιά στους "γόνους" και τα "τζακια".
  Στη συνεχεια το χαλάς μιλώντας για "πολιτική αυτοθυσία" και "πολιτικό κόστος μνημονίου". Τα ίδια όμως λέει και το ΠΑΣΟΚ για την πάρτη του.
  Τελικά δηλώνετε ολοι οτι για τη σωτηρία της χώρας θυσιάζεστε. Και μετά βγαίνει ο Τσίπρας και σας ειρωνευεται...."φτάνει μη μας σώζετε άλλο".....και μαζευει όλους τους ψήφους.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Στράτος 11/05/2012 02:11:48

   Για ξαναδιάβασε με λίγο πιο προσεκτικά, αδερφέ...

 29. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 10/05/2012 10:21:10

  Καλημέρα πατριώτη. Το γεγονός ότι έμεινες είναι λυπηρό αλλά και διδακτικό για όλους μας. Όπως θα διαπίστωσες με πίκρα οι μηχανισμοί υπερτερούν των λόγων. Και μπορεί οι "δεινόσαυροι" της μεταπολίτευσης να ηττήθηκαν, αλλά το πνεύμα παραμένει ζωντανό σε πολλούς που ακόμα τη βολεύουν τη δουλειά.
  Δε φτάνει μόνο να συσπειρωθεί η λαϊκή δεξιά ή όπως αλλιώς μπορούμε να την ονομάσουμε. Αχαρτογράφητη έχει μείνει η νέα γενιά και ορφανή πολιτικά. Η γενιά της ανεργίας και της έλλειψης ελπίδας. Ποιος πολιτικός οπργανισμός μπορεί να έχει μέλλον αν δεν προσεγγίσει αυτές τις ηλικίες 18 με 35; Ο μέσος όρος των ψηφοφόρων του κόμματος είναι καταθλιπτικός.
  Επίσης, ο λόγος του αρχηγού πρέπει να αλλάξει λίγο. Καλές οι αναφορές στον Ελύτη για μας που τον καταλαβαίνουμε. Αλλά πολλοί συμπολίτες μας μπορεί να νομίζουν ότι ο Ελύτης είναι δεξί μπακ στον Αργοναύτη. Θέλω να πω ότι όταν κάποιος δεν έχει δουλειά ή κινδυνεύει να τη χάσει, όταν δεν έχει λεφτά να παει στο γιατρό ή όταν ψάχνει στους κάδους για αποφάγια, θέλει άλλο τρόπο προσέγγισης. Στο δρόμο.
  Αυτό που με φοβίζει είναι ότι μάλλον βρήκαμε ένα νέο αντικείμενο εθνικού διχασμού. Το παιχνιδάκι Μνημονιακοί-Αντιμνημονιακοί δεν έχει καθόλου πλάκα αν σκεφτείς πόσο πληρώσαμε στο παρελθόν τέτοια παιχνίδια.
  Οπλαρχηγοί - Εκτελεστικό = Ιμπραήμ
  Τρικούπης - Δηληγιάννης = 1897
  Βενιζέλος - Βασιλιάς = 1922
  Δεξιά - Αριστερά = 1946-49 και 1974
  Ας μη διαπράξουμε το ίδιο σφάλμα ξανά. Η πολιτική αντιπαράθεση έχει όρια την επιβίωση του έθνους και της πατρίδας.

  • juliet avatar
   juliet @ Γιάννης Φαίλτωρ 10/05/2012 11:34:38

   Γιάννη ,καλημέρα
   συμφωνώ στη τελευταία πρόταση.Δεν δέχτηκα και ούτε θα δεχτώ ποτέ αδελφό να σκοτώνει αδελφό για κομματικά ...γιατί έτσι θα είμαστε ίδιοι με τ'αποβράσματα που σκοτώνουν στο όνομα του Αλλάχ.
   Η διχόνοια που βαστάει
   ένα σκήπτρο η δολερή
   καθενός χαμογελάει ,
   παρ' το,λεγόντας ,και συ.
   ...............................................
   Μην το πιάστε,γιατί ρίχνει
   εις σε δάκρυα θλιβερά.
   ............................................
   πως το χέρι σας κτυπάει
   του αδελφού την κεφαλή.
   .................................................
   Εαν μισούνται ανάμεσά τους,
   δεν τους πρέπει ελευθεριά!

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ juliet 10/05/2012 11:59:40

    Είναι φοβερό η ιστορία αυτού του τόπου να επαναλαμβάνεται τόσο κουραστικά. Μήπως είμαστε ανεπίδεκτοι μαθήσεως;
    Α! Και κάτι για την ελευθερία που τάχα χάσαμε με το Μηημόνιο, ενώ πριν την είχαμε (με ελεγχόμενο πολιτικό σύστημα, βάσεις στο έδαφός μας, Ίμια, σημαίες που τις παίρνει ο αέρας κλπ). Βέβαια. Όταν έτρεχαν οι κρουνοί της ρευστότητας και με ψέμματα φτιάξαμε το βιοτικό επίπεδο που φτιάξαμε χωρίς παραγωγή, δε μας ένοιαζε η ελευθερία. Τώρα μας νοιάζει ξαφνικά.

    • juliet avatar
     juliet @ Γιάννης Φαίλτωρ 10/05/2012 12:03:33

     Ξέρεις πως λέγεται αυτό;
     ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ!!!!

 30. k_preve avatar
  k_preve 10/05/2012 10:29:26

  Στηρίζουμε ΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ τον Αρχηγό! Το δίλημα στις επερχόμενες εκλογές θα είναι ένα. Κυβέρνηση ΔΕΞΙΑΣ η κυβέρνηση Αριστεράς! Ας ελπίσουμε ότι ο σοφός(?) λαός θα επιλέξει σωστά! Όχι για το καλό της παράταξης αλλά για το καλό της Πατρίδας!!! Η δικαίωση έρχετε και θα είναι πανηγυρική!!!
  ΥΓ: Άυξηση ποσοστών Ν.Δ. και εκλογές με λίστα σημαίνουν είσοδο Φαήλου στη Βουλή??????? Όνειρο ζω μη με ξυπνάτε......

  • ΑΡΜΕΛ avatar
   ΑΡΜΕΛ @ k_preve 10/05/2012 12:05:12

   ΤΙ ΧΑΖΟ ΔΙΛΗΜΜΑ...ΚΡΙΜΑ.

 31. dimis avatar
  dimis 10/05/2012 10:30:26

  Ο Αντώνης πρέπει να διώξει τους νενέκους και τους οσφυοκάμπτες. Όσο δεν το κάνει τόσο θα βυθίζεται η ΝΔ. Μην πείτε οτι δεν σας προειδοποιησα..

  • Στράτος avatar
   Στράτος @ dimis 10/05/2012 11:12:59

   Τι νενέκους;
   Ο Αντωνης πρεπει να διωξει τους κλέφτες που πλούτισαν με δημόσιο χρήμα.
   Τόσο απλό

 32. Pikis avatar
  Pikis 10/05/2012 10:33:40

  Ο Σαμαράς δεν έπεισε λόγω των στελεχών της ΝΔ.
  Πάλι τις ίδιες φάτσες βλέπαμε στα κανάλια. Τους πουθενάδες της κυβέρνησης Καραμανλή.
  Πως να ψηφίσω ΝΔ όταν οι ίδιοι ανίκανοι υποστήριζαν ότι έχουν ΤΟ σχέδιο για έξοδο από την κρίση; Οι ίδιοι που τακτοποιούσαν κάθε είδους ρουσφέτια; Που δεν νοιάστηκαν να αλλάξουν έστω ένα στραβό; Που φωτογραφίζονταν στη Μύκονο με σινιέ συνολάκια; Αυτοί θα αφουγκράζονταν τον δοκιμαζόμενο πολίτη (αριστερό, πασόκο, δεξιό, δεν έχει σημασία);
  Δεν αναφέρομαι στα άλλα κόμματα γιατί είναι προφανής η αχρηστία τους, συνεπώς μην με θεωρείσετε εγκάθετο. Εγώ, και φαντάζομαι πολλοί, δεν ψήφισα ΝΔ λόγω των παραπάνω.

 33. Πηλέας avatar
  Πηλέας 10/05/2012 10:35:54

  Η πάλαι ποτέ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ιδρύθηκε απο τον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ως το μεγάλο κόμμα της ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑΣ. Στην ιδρυτική διακήρυξη και στο καταστατικό της λέει ξεκάθαρα οτι εκτείνεται απο τη Δεξιά (σημ. ΛΑΟΣ , εντός δηλαδή), μέχρι της παρυφές της Αριστεράς (σημ. ΣΥΡΙΖΑ). Ένα μεγάλο ΚΟΜΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ πρέπει να είναι ΠΟΛΥΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ, να έχει τάσεις και να τις ΣΥΝΘΕΤΕΙ δημιουργικά. Έτσι είχαμε κάποτε 54,37%, 46,89% 45,36% κλπ. Σήμερα με τις αηδίες, την βρώμα ,τους σαλιάρηδες, την καμαρίλα, φτάσαμε στο καταπληκτικό 18,87%. Ο Αντώνης Σαμαράς οφείλει ΤΩΡΑ να αδειάσει όλο αυτό το συρφετό που τον παρασύρει προσ τα κάτω. Οφείλει να κατέβει στο λαό, να πάρει και να φτιάξει στελέχη απο το λαό. Οφείλει να επανεντάξει και όσους έφυγαν, στελέχη και κυρίως τα 2500000 ψηφοφόρων που μας γύρισαν την πλάτη. Τους ρειαζόμαστε ΟΛΟΥΣ. Οφείλει να ΞΑΝΑΦΤΙΑΞΕΙ τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ σε ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΜΜΑ. Αν δεν κινηθεί έγκαιρα τότε το τέλος της ΝΔ έρχεται...

  • Kώστας Θ. avatar
   Kώστας Θ. @ Πηλέας 10/05/2012 12:57:54

   Σωστά. Ή θα έχουμε 20-25% όντας λαϊκή δεξιά ή θα ανοιχτούμε σε όλη την κεντροδεξιά διεκδικώντας την εξουσία.
   Ο Κ. Καραμανλής δεν έφτιαξε κόμμα λαϊκής δεξιάς μόνο, με ότι και αν σημαίνει αυτό. Έκανε μια μεγάλη παράταξη αρχών ικανή να κυβερνάει τον τόπο.
   Όσο για τον φιλελευθερισμό που πολλοί υβρίζουν εδώ μέσα, σας πληροφορώ ότι, Μάνο και Δημιουργία Ξανά δεν ψήφισαν μόνο μεγαλοαστοί που γεμίζουν 10 λεωφορεία αλλά και άνθρωποι της μεσαίας τάξης που ακούνε πέντε λογικά πράματα, όπως το ότι η υψηλή φορολογία και το τεράστιο κράτος ευθύνονται για την καταστροφή της οικονομίας. Βέβαια και μεις τα ίδια λέγαμε και λέμε εδώ και 30 χρόνια αλλά όταν τα λέει ο Μάνος είναι "νεοφιλελεύθερα". Όταν τα λέει ο Σαμαράς είναι "κοινωνικά φιλελεύθερα". Κούνια που μας κούναγε.

  • Μπροστα και Δεξια avatar
   Μπροστα και Δεξια @ Πηλέας 10/05/2012 14:13:19

   Mε συγχωρεις αλλα θα διαφωνησω , διοτι θεωρω πως οσα ανεφερες δεν μπορουνε να στεκουνε , και θα εξηγησω :
   Ευελπιστεις δηλαδη σε ποσοστο πχ 40% η 45% σε αυτην την περιοδο ?
   Δεν βλεπεις οτι ο κοσμος εχει αρνηθει τον δικομματισμο σε μεγαλο βαθμο ?Δεν ειναι θεμα απλα του "ανοιγματος".Οσο ανοιγμα και να γινει , απλως υπηρξε τιμωρια του δικομματισμου και του συστηματος.
   Εγω θα πω κατι απλο : ας ημασταν πχ στο 2007 , με την τωρινη ξεκαθαρη ιδεολογια της Ν.Δ. , και ειμαι σιγουρος θα παιρναμε 50%.
   Το κενο της εθνικοπατριωτικης και φιλελευθερης αντιληψης ηρθε να καλυψει αυτη η Νεα Δημοκρατια.Δεν μπορουμε ΠΑΛΙ να γυρναμε στο χθες , παλι να γυρναμε στις "παρυφες της αριστερας" και στο νεο-φιλελευθερισμο.Δηλαδη παλι θα δωσουμε την ανευ ορων παραδοση των ιδεων μας , επειδη ενα κομμα της αριστερας πηρε 17% ?Και πως να μην παρει , οταν ελεγε οσα ελεγε ?
   Εαν καποιος ηθελε απλα να διαμαρτυρηθει , να αντιδρασει , να στειλει ενα μηνυμα , ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφιζε γιατι πιστευε πως αυριο θα παρει καλυτερο μισθο , θα τελειωσει το μνημονιο , θα υπαρξουν καλυτερες ημερες κτλ και θα -τιμωρουσε-, αλλα η πραγματικοτητα ειναι οτι ο μεσος ψηφοφορος αγνοει πληρως την ιδεολογικη δομη του Συριζα και ειμαι σιγουρος οτι πολλοι δεν διαβασανε καν το προγραμμα του.Μη ξεχναμε οτι τοσα χρονια , αρκετα "φαουλ" καναμε σχετικα με το χαιδεμα της Αριστερας.Ημαρτον πια , παλι στο καβουκι μας θα κλειστουμε και στις φοβιες μας ?
   Οι κυβερνησεις της Ν.Δ. του 2004 και 2007 , ειδικοτερα ομως του 2007 , εκανε λαθη που απογοητευσανε.Τι θες να σου πω ?Το βιβλιο ιστοριας της κ. Ρεπουση ?Την αδυναμια επιβολης νομου το 2008 ?Την υποχωρηση στο θεμα της λαθρομεταναστευσης τοτε που θα μπορουσε να αντιμετωπιστει αλλα αργησε υπερβολικα αυτη η αντιμετωπιση ?
   Την ΠΑΝΤΕΛΗ απουσια ξεκαθαρου πατριωτικου λογου και ιδεολογικου στιγματος ?
   Παλι δηλαδη να γυρισουμε εκει ?Ο κ. Σαμαρας ηταν αυτος που χρειαζοτανε.Μεγαλο μερος της Ν.Δ. δεν πηγε να ψηφισει.
   Ομως η χωρα εχει μεγαλη κριση , και πιο μεγαλη ακομα κριση εχει ο δικομματισμος.Αυτο πρεπει να γινει κατανοητο.
   Ειναι μια συνεχομενη μαχη , δεν σημαινει οτι επειδη ξαφνικα η ΝΔ πηρε 19% , εγινε μικρο κομμα !Εδω το ΠΑΣΟΚ πηρε 13% αλλα συνεχιζει ξεκαθαρα να μιλαει υπερηφανα για την ιδεολογικη του θεση , ως ενα σοσιαλδημοκρατικο προοδευτικο σχηματισμο.Εμεις ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ?
   Οποτε ας καταληξουμε επιτελους , οτι οποιος ειχε μεγαλες προσδοκιες , ΚΑΚΩΣ τις ειχε.Δεν ειμαστε στην εποχη του 2007 , προ κρισης.Ειμασταν στο 2012 , μια περιοδο με τεραστια αναταραχη , με τον Ελληνα να εχει πολυ μεγαλο θυμο , και πανω απο ολα με διαθεση για τιμωρια.

   Ακουστε κυριοι , εαν ηταν σε καθε μαχη , οταν δεν τα παμε καλα να λεμε "κατι πηγε λαθος , πρεπει να γινει κατι , πισω στο παλιο" και να υπαρχει ενας πανικος , προσωπικα το θεωρω λαθος.Η κοινωνια πρεπει να γινει κατανοητο ηθελε και θελει ακομα και τωρα , να ξεσπασει.
   ΜΟΝΟ εαν μπορεσουμε και μετατρεψουμε τον θυμο του μεσου Ελληνα σε λογικη , κατι θα παει καλα.
   Πιστευω προσωπικα οτι το συντριπτικο ποσοστο των Ελληνων ειναι πατριωτες και φιλο-Ευρωπαιοι.Οι εποχες οπου η λεξη "πατριδα" οπου η συνεχομενη και με υπερηφανο τροπο προβολη του πολιτισμου και της ιστοριας μας ηταν ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ, η εποχη οπου και μονο η τολμη να μιλησει καποιος για εθνικες αξιες τον εκανε να φαινετε ακραιος , η εποχη οπου ακομα και η ανυψωση μιας Ελληνικης σημαιας σημαινει οτι καποιος ειναι Εθνικιστης , ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΤΕΛΟΣ.Και αυτο για το καλο της χωρας.
   Χωρις πατριωτικο λογο , χωρις αισθημα ευθυνης , δεν γινεται τιποτα.
   Δεν ειναι τωρα η ωρα να λεμε τι επρεπε να γινει πως επρεπε να γινει κτλ.
   Τωρα ειναι η ωρα που ολοι μαζι θα πρεπει να παμε ενωμενοι , καθως εαν παμε σε επαναληπτικες εκλογες που πραγματικα ΜΑΚΑΡΙ να μην παμε , τοτε η θα παμε σε ευθεια συγκρουση ιδεων και πολιτικης της Δεξιας με την Αριστερα , η παλι θα πουμε καποιες γενικοτητες , το "λιγο απο ολα" , το παλιο , και τοτε ειναι σιγουρη η συντριβη...
   Μονο με συσπειρωση και συγκεντρωση προς εναν ΕΘΝΙΚΟ ΣΚΟΠΟ , δηλαδη της σωτηριας της Πατριδας , θα παμε μπροστα.
   Μπρος λοιπον στο πολυ επικινδυνο σεναριο εξοδου της Ελλαδας απο την ΕΕ , της πληρους οικονομικης καταρευσης , και του εθνικου εξευτελισμου , ενα πραγμα απομενει : να προβαλλουμε ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ πιστευει η Αριστερα για την χωρα , τι ακριβως πιστευουνε συγκεκριμενα στελεχη , τι ακριβως εχουνε πει κατα το παρελθον , και γενικα ΠΟΙΑ Ελλαδα θα εχουμε εαν κυβερνησουνε βαση της εφαρμογης των προγραμματων και των πολιτικων τους.Εαν βεβαια θα μιλαμε για Ελλαδα και οχι για μια νεα Κουβα της Ευρωπης η για καμια Βαλκανικου επιπεδου πρωην κομμουνιστικη χωρα...

 34. Χωρις Μασκα avatar
  Χωρις Μασκα 10/05/2012 10:56:06

  Συμφωνώ απόλυτα μαζύ σου.Διάβαζα όλα σου τα άρθρα στην Δημοκρατία.
  Σήμερα πολλοί κτυπούν τον Σαμαρά.Αυτό ήταν το σχέδιο τους εξ' αρχής.
  Μήπως θυμάμαι κακώς ότι και ο Αντώναρος συμμετείχε με όλα τα "καλά"
  παιδιά σε κείνες τις μαζώξεις στο γραφείο της βουλής {θαρρώ του επιτίμου}
  για να πιέσουν τον Σαμαρά μην τυχόν και δεν συναινέσει τον Νοέμβριο σε
  κυβέρνηση τύπου Παπαδήμου;Μήπως τα ίδια καλόπαιδα δεν ξαναμαζεύοταν
  τον Φλεβάρη μην τυχόν και αλλάξει πλεύση ο Σαμαράς και τους χαλάσει τα
  σχέδια;Μήπως οι ίδιοι δεν ήταν που πίεζαν να μην τυχόν δεχτεί πίσω τους διαγραμμένους ο Σαμαράς και τους χαλάσει την ευκολία της επανεκλογής;
  Όλοι αυτοί είναι σήμερα που χτυπούν τον Σαμαρά.Αυτοί που τον άφησαν
  ολομόναχο στις εκλογές κι έτρεχαν μόνο για τα δικά τους ψηφαλάκια .
  Αυτοί που στις τηλεοράσεις άφηναν σε όλους τους απλούς ανθρώπους την πικρή γεύση ότι την επαύριο των εκλογών θα κυβερνάμε μαζύ με το "όλο
  ΠΑΣΟΚ".Ας θυμηθούμε ποιός από αυτούς άνοιξε το στόμα του να προασπίσει
  την θέση του προέδρου για την αυτοδυναμία μόνο και μόνο για να μπορέσει
  να εφαρμόσει το πρόγραμμα της Ν.Δ..
  Τέτοια λυσσαλέα επίθεση απ'όλους δεν νομίζω να έχει δεχτεί ποτέ πολιτικός
  αρχηγός .Είμαι δε απ'αυτούς που πιστεύω ότι ίσως ήταν ο μοναδικός αρχηγός που γνωρίζω στα χρόνια που είμαι πολιτικό όν ,που έλεγε και έπραττε όπως ακριβώς σκεφτόταν.Και αυτά που έλεγε δεν ήταν παρά αυτά που ήθελε να
  πράξει.
  Αυτό που διαπίστωσα τις προεκλογικές μέρες ήταν ότι δικός μας κόσμος,θα
  τον χαρακτηρίσω στενοκέφαλο, ας μου επιτραπεί,δήλωνε π.χ. πικραμένος,
  αδιάφορος ,είχε προσχωρήσει στην νοοτροπία ότι και οι δυό ίδιοι είναι αφού
  και με την δεύτερη σύμβαση του μειώθηκε κάτι λίγο παραπάνω η σύνταξη
  του ,ήδη είχε καταβαραθρωθεί από το 1ο μνημόνιο,μεσοπρόθεσμο,πολυνομο
  σχέδιο Βενιζέλου κ.λ.π. Είμαι περίεργη τι λένε τώρα που βλέπουν το χάλι μας,
  εννοώ το χάλι της χώρας μας ,άν και πιστεύω ότι ντρέπονται για τις πράξεις
  τους και δεν θα το ομολογήσουν.Ελπίζω να το παραδεχτούν τουλάχιστον στον
  εαυτό τους και να το μετανοιώσουν.
  Δεν είμαι πολιτικό πρόσωπο όμως αυτό που θα πρότεινα στον Σαμαρά {αντί
  για την επιστολή μετάνοιας που ζήτησε ο κος Τσίπρας},{είμαι περίεργη αλήθεια
  για το πως νοιώθει ο Αλέκος Αλαβάνος που τούδωσε το δακτυλίδι πρώτα της
  υποψηφιότητας στον δήμο της Αθήνας και μετά το δακτυλίδι της αρχηγίας του
  ΣΥΡΙΖΑ{ένας μικρός Γιωργάκης κι αυτός}},επανέρχομαι λοιπόν,θα πρότεινα
  να στείλει μια ανοιχτή επιστολή στους Ευρωπαίους για το τι προξένησαν στην
  χώρα μας με τις τακτικές τους,πως εξαθλίωσαν την μεσαία τάξη,πως διέλυσαν
  τα δύο αστικά κόμματα της Ελλάδας, που εισέπραξαν την μήνιν του λαού,με
  αποτέλεσμα να μην μπορούμε να έχουμε μια κυβέρνηση που να μπορεί με αργές
  αλλά σταθερές κινήσεις να μας βγάλει από το χάος .Να τους επιστήσει την προσοχή ότι έτσι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε, τι ακριβώς θα πράξει μετά τις εκλογές.Να τους πει ότι η αδιαλλαξία δεν ωφελεί κανένα και έτσι να φανεί
  ότι ουσιαστικά αυτά που τον εκβίασαν να κάνει τον Νοέμβρη και Φλεβάρη δεν
  είναι αποδεκτά.Αν στο τέλος επιμένουν ας γίνει ότι γίνει και ας φάνε τον Τσίπρα στην μούρη.Γιατί στο τέλος θα τον φάνε, μ'αυτά που κάνουνε.Ίσως
  είναι καλό να καταλάβει ο αδιόρθωτος λαός ,"τι εστί βερύκοκο".Να δούμε δε
  τι θα γίνει με αυτούς που κρυμμένοι πίσω από την βεβαιότητα ότι κάτι θα
  γίνει βρε παιδί μου και θάχουμε κυβέρνηση και εμείς θα συνεχίζουμε να λέμε
  τα δικά μας,να αντιδρούμε και να βρίζουμε προδότες,δοσίλογους κ.λ.π. τι θα
  κάνουν στις προσεχείς εκλογές.Είμαι περίεργη.
  Μην περιμένουμε δε τίποτα από τους επώνυμους της κεντροδεξιάς.Αυτοί τον
  χαβά τους.Μίσος και μόνο μίσος για τον Σαμαρά ,προιόν αποκλειστικά των
  κόμπλεξ τους,της εμπλοκής τους με την διαπλοκή κ.λ.π.Θα συμφωνήσω δε ότι
  η επαναφορά Μάνου,κας Ξαφά π.χ. θα αποδιώξει και τους τελευταίους
  δημ.υπαλλήλους ,ψηφοφόρους της Ν.Δ.{να μην πώ για τους τελευταίους
  ψηφοφόρους εργαζόμενους ή συνταξιούχους της ΔΕΗ.}
  Αν δεν το καταλάβαμε ο λαός μας καταψήφισε γιατί ψηφίσαμε τα μέτρα για την δεύτερη δανειακή σύμβαση,όχι την δανειακή σύμβαση που γουστάραμε
  κατά βάθος.Αν λοιπόν επανέλθει η Ντόρα ,θα φέρει τους προσωπικούς της
  ψήφους,αλλά θα φύγουν όλοι αυτοί που την κατηγορούν γιατί ψήφισε το 1ο
  και καταλυτικό μνημόνιο ομού μετά του Γιωργάκη και τον Καρατζαφέρη.
  Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να συσπειρώσουμε τον απλό κόσμο
  της Ευρωπαικής κεντροδεξιάς με πολύ απλές απαντήσεις,σε πολύ απλά
  ερωτήματα.Αν θέλουν.Αλλοιώς μην ψάχνουμε.

 35. makis77 avatar
  makis77 10/05/2012 11:00:26

  Φαήλο δεν εισαι γνησιο τέκνο της ΝΔ. Ολα αυτά που λες, έφεραν την ΝΔ στο 18%. Εαν εφαρμοστούν και τα υπόλοιπα θα φτάσουμε στο 8%. Ολοι εσεις της ΠΟΛΑΝ δεν καταλάβατε ποτέ ότι είστε σε ένα μεγάλο κόμμα που περιέχει και φιλελεύθερους και αστούς και ακροδεξιούς και.. και..Προτιμήσατε να κλείσετε το παιχνίδι ώστε να διαχειρίζεστε την μεγάλη παράταξη. Το αποτέλεσμα το είδατε..Αφήστε τους γνήσιους νεοδημοκράτες να κάνουν παιχνίδι ώστε να σωθεί η ΝΔ και η Χώρα.
  ΑΡΚΕΤΑ ΣΑΣ ΑΝΕΧΤΗΚΑΜΕ

  • Α avatar
   Α @ makis77 10/05/2012 14:07:19

   το ... στημένο παιχνίδι της διάσπασης το παίξανε οι ¨καλοί¨ ΝΔτες μέσα στον κομματικό μηχανισμό και όχι αυτοί που βρέθηκαν στο πλευρό του προέδρου και στήριξαν τις επιλογές του.
   Ψάξε αλλού να βρείς τους υπονομευτές της πατριωτικής στάσης και πορείας του Σαμαρά. Αν δεν είσαι από αυτούς. Αν είσαι, κοίτα καλύτερα στον καθρέφτη σου.

 36. Απλή σκέψη avatar
  Απλή σκέψη 10/05/2012 11:01:02

  Τώρα που πέρασαν κάποιες μέρες και η σκέψη ξεκαθαρίζει περισσότερο, ψάχνοντας να βρούμε τι έφταιξε καταθέτω ορισμένες σκέψεις.
  1. Ο κομματικός μηχανισμός της ΝΔ, δούλεψε υπέρ του Α. Σαμαρά, ή εναντίον του;
  2. Η παλιά νομεγκλαντούρα της δεξιάς των γόνων, πως αντιστάθηκε στον πόλεμο της προεκλογικής διάσπασης της ΝΔ; Μήπως την ενεθάρρυνε , με άμεσο σκοπό να ¨κοντύνει¨ την αξία του Σαμαρά; Αυτά, διότι δεν πρόλαβαν να κλείσουν οι κάλπες και έχουμε φωνές αμφισβήτησης; Μπορούν να μας πουν αυτές οι φωνές τι ακριβώς έπραξαν στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου;
  3. Συμπερασματικά, να πούμε ότι ο Σαμαράς, μη αρεστός στο διαπλεκόμενο σύστημα της χώρας, μη αρεστός στον παλιό κομματικό μηχανισμό, αναγκάστηκε ν΄απομακρύνει ανθρώπους που με τη στάση τους ροκάνιζαν την ισχύ της παράταξης της ΝΔ, που κάλπαζε ανερχόμενη με ταχείς ρυθμούς, πριν τον σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου.
  4. Αλλά ας αφήσουμε το εσωτερικό της ΝΔ, μιας και εκεί ποτέ δεν είχε ερείσματα και ας έρθουμε στον λαό και στον απλό ψηφοφόρο, που εκεί είναι η πραγματική δύναμη του Σαμαρά. Εκεί, ο Σαμαράς κατά την ταπεινή μου γνώμη, δεν έδωσε τις απαντήσεις που ζητούσε ο απλός κόσμος.
  Καλή η ¨ανάπτυξη¨ την οποία έχει ως σημαία ο Σαμαράς και ορθώς, είναι η πιο σοβαρή απάντηση στη κρίση, αλλά μέχρι που να επιτευχθεί, ο λαός στενάζει , πονά , υποφέρει, εξαθλιώνεται. Έλειπε, από τον προεκλογικό λόγο , η ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΗ πρόταση ανακούφισης των άμεσα πληγέντων από την κρίση, όπως των ανέργων, των αυτοαπασχολουμένων που έκλεισαν τα μαγαζιά τους ή περιορίστηκε δραστικά η επαγγελματική τους δραστηριότητα.
  Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο τμήμα του πληθυσμού που και σαν νούμερο τρομάζει, 1,200.000 άνεργοι και 600.000 επιχειρήσεις που έκλεισαν.
  Πίσω από αυτά τα νούμερα, βρέθηκαν άνθρωποι που ασφυκτιούν που αυτοκτονούν κάθε μέρα.
  Δικαιολογημένα, αφού αυτός ο κόσμος δεν πήρε απάντηση από κανέναν από το πολιτικό σύστημα, ν΄αντιδράσει με τον χειρότερο τρόπο, αφού δεν του έμεινε ίχνος αντοχής και υπομονής.
  Έτσι, αυτό το κομμάτι του λαόυ που εξαθλιώθηκε, έγινε όχλος, ψήφισε Χ.Α., καταγράφοντας την διάθεσή του να ¨δείρει¨ όλο το πολιτικό σύστημα.
  Ένα άλλο κομμάτι του πληθυσμού, που αρέσκεται να του ¨χαϊδεύουν¨ τ΄αυτιά, και με το άλλοθι της ¨επαναστατικής¨ρητορίας, χωρίς επιχειρήματα, ακούγοντας έναν ¨μετέωρο¨λόγο, χωρίς να πολυεξετάσει τις αντιφάσεις και το ανεφάρμοστο του λόγου αυτού, τοποθετήθηκε σ΄εκείνη την πλευρά του πολιτικού φάσματος της ¨ουτοπίας¨, που εκπροσωπεί ο Τσίπρας και του Καμμένος.
  5. Το άλλο πρόσχημα, ότι δήθεν ο Σαμαράς έκανε κωλοτούμπα και υπέγραψε το 2ο μνημόνιο, δεν το χειρίστηκε επαρκώς η ΝΔ. Δεν ανέδειξε την ¨πατριωτική ¨ στάση του Σαμαρά σε όλη της την διάσταση. Δεν κατάλαβε ο λαός τι αποτράπηκε εκείνη την δύσκολη ώρα και φορτώθηκε ο Σαμαράς προσωπικά και πολιτικά όλο το κόστος, δίνοντας στον Καμμένο την ευκαιρία να κάνει περίπατο, παρόλο τον ακραίο λόγο του, παρόλες τις αντιφάσεις του δήθεν σχεδίου του, παρόλο που ήταν φως φανάρι ότι ο άνθρωπος στερείται σοβαρότητας.

  • ΕΛΛΗΝ avatar
   ΕΛΛΗΝ @ Απλή σκέψη 10/05/2012 11:20:19

   .................. Η παλιά νομεγκλαντούρα της δεξιάς των γόνων, πως αντιστάθηκε στον πόλεμο της προεκλογικής διάσπασης της ΝΔ; Μήπως την ενεθάρρυνε , με άμεσο σκοπό να ¨κοντύνει¨ την αξία του Σαμαρά; Αυτά, διότι δεν πρόλαβαν να κλείσουν οι κάλπες και έχουμε φωνές αμφισβήτησης; Μπορούν να μας πουν αυτές οι φωνές τι ακριβώς έπραξαν στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου........................

   Και ο ΣΑΜ ΤΙ ΕΚΑΝΕ γι αυτό ?????????
   ΄
   Τίποτα απο το να εξεκολουθεί να τους ακούει και μάλιστα ΜΟΝΟΝ αυτούς....................

   Και μάλιστα να καλεί την Προστάτιδά/ες τους για συστράτευση !!!!!!!!!!!!!!!!!!

   • Απλή σκέψη avatar
    Απλή σκέψη @ ΕΛΛΗΝ 10/05/2012 12:14:13

    Άκουσε να δεις, το πρόβλημα ξεκινάει από την εγκληματική στάση της ΕΕ, που διέλυσε το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα με τα ασφυκτικά μνημόνια. Πάντα, σε όλους τους πολιτικούς χώρους , κόμματα, υπάρχουν εν δυνάμει διασπαστικές κινήσεις, οι οποίες τρέφονται και εμφανίζονται σε κατάλληλες συνθήκες, όπως αυτή της οικονομικής κρίσης.
    Τι να σου κάνει ο όποιος Σαμαράς, ο καθ΄όλα άξιος αν ο κύβος ερρίφθη για την διάλυση του κόμματός του;
    Υποχρεώθηκε ν΄απομακρύνει όσους έβλαψαν. Αυτό όμως του στοίχισε εκλογικά.
    Η λύση ιδίως σ΄αυτή την περίπτωση, αλλά και πάντα, είναι να καταφέρεις να είσαι κοντά στο λαό, που απ΄αυτόν παίρνεις τη δύναμη.

    • ΕΛΛΗΝ avatar
     ΕΛΛΗΝ @ Απλή σκέψη 10/05/2012 13:45:53

     ..............Άκουσε να δεις.............

     Οτι πείτε κ.Μιχαλολιάκο !!!!!!!

     Αλλά ''..........Η λύση ιδίως σ΄αυτή την περίπτωση, αλλά και πάντα, είναι να καταφέρεις να είσαι κοντά στο λαό...........''

     Ποιός είναι ο λαός η θυγατέρα και όλοι αυτοί Νεοφιλελεύθεροι γόνοι - γενήτσαροι που θα φοβόταν ακόμη και ο Φρήντμαν ?????????

     • Απλή σκέψη avatar
      Απλή σκέψη @ ΕΛΛΗΝ 10/05/2012 13:59:05

      το ¨άκουσε να δεις¨ το λέω όταν απευθύνομαι σε φίλους, δεν πρέπει να τα παρεξηγείς.
      όταν λέω λαός, εννοώ λαός .

 37. ΝΙΚΟΣ Π avatar
  ΝΙΚΟΣ Π 10/05/2012 11:01:51

  Μετα τη χουντα στ'αμφιθεατρα των πανεπιστημιων καποιοι λιγοι νεοι με θαρρος πολυ, απεναντι στη χλευη τ'αυγα τα γιαουρτια την απαγορευση της συμμετοχης στις εξετασεις υποστηριξαν τις δεξιες τους πεποιθησεις κοντρα στη βια και το φασισμο της αριστερας ,με πιστη στις ιδεες και τον αργηγο τους εριξαν το σπορο που ριζωσε και βλαστησε κι εφερε για δεκαετιες πλεον πρωτη τη δαπ στο πανεπιστημιο.Κατι αντιστοιχο χρειαζεται σημερα για την κοινωνια, κοσμο να βγει και να μιλησει να πεισει, μ'αντερα ν'αντεξει τις υβρεις τη λεκτικη κι ισως τη φυσικη βια,κοσμο που ειναι σιγουρος για την αληθεια των λογων του και απολυτα πιστος στις ιδεες του, μα κυριως ανθρωπος που θα μιλα την ιδια γλωσσα με την κοινωνια

 38. @NPetropoulos avatar
  @NPetropoulos 10/05/2012 11:04:14

  "Χωρίς κιτάπι με 8.762". Ποιός ήταν αυτός; Ωφείλεις να το αποκαλύψεις. Και βέβαια, δεν υπάρχουν δικαιολογίες περί καλού της παράταξης, αν δεν το κάνεις. Δικαιολογία περί "σχήματος λόγου", τουλάχιστον από εμένα δεν θα ήταν πιστευτή. Περιμένω όνομα.. Ευχαριστώ..

 39. IO.AV avatar
  IO.AV 10/05/2012 11:05:03

  Τι εμφανίζεται ως αρθρογραφία και σχολιασμός;
  Τι συμβαίνει, τι συζητείται στην κοινωνία των νεοδημοκρατών;
  Καμμία σχέση!

  • Justice avatar
   Justice @ IO.AV 10/05/2012 16:19:31

   +1

 40. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 10/05/2012 11:12:01

  ''Δεν είναι λοιπόν η αντιμνημονιακή πολιτική που οδήγησε στο ποσοστό της 6ης Μαΐου αλλά η εγκατάλειψη της, ενώπιον κινδύνων, που εκτιμήθηκαν ως πιθανοί. Πίστευα και πιστεύω όμως, ως τελευταίος των 800.000, ότι άξιζε να πάρουμε το ρίσκο.'' Φυσικά και άξιζε να ρισκάρει ο κ. Αντώνης Σαμαράς και να απαντήσει με τόλμη στη μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετώπισε ως σήμερα στην πολιτική του ζωή. Δεν ανήκω στη Ν.Δ, (δεν ανήκω σε κανέναν), αλλά εκτιμώ την ευφυϊα, την ψυχική και πνευματική καλλιέργεια καθώς και το ήθος του, χαρακτηριστικά και ιδιότητες που τον διαφοροποιούν εντελώς από την πλειοψηφία του χρεοκοπημένου και παρηκμασμένου πολιτικού προσωπικού της χώρας. Όταν δεν ρισκάρεις όμως τα πάντα, δεν κερδίζεις τα πάντα .... Όταν εκ κατασκευής είσαι...Porche 911 Carrera S, :-)) , δεν μπορεί να καταδέχεσαι να αυτοακρωτηριαστείς (υπό την πίεση των μετριοτήτων που σε περιβάλλουν και προσπαθούν επίμονα να σε...χαμηλώσουν στο δικό τους ύψος), ούτε να παριστάνεις το taxi Scoda Octavia.... προκειμένου να σού ...επιτρέψουν να ηγηθείς -άνευ παρεμπόδισης- οι ''ελάχιστοι''. Έτσι, στο ρελαντί, θα κάψεις τη μηχανή σου.... Συγχωρέστε με, αλλά δε θα πάψω να πιστεύω πως ο κ. Αντώνης Σαμαράς έπρεπε να τολμήσει το ΟΛΑ Ή ΤΙΠΟΤΕ. Όσο τον παρασύρουν και τον εμπλέκουν σε κινήσεις σκοπιμοτήτων, ισορροπιών και παλαιοκομματικών πρακτικών, τον αποδυναμώνουν ώστε να εμφανιστούν ως η ...επόμενη λύση. Ας μη γελιόμαστε, κοιτάζοντας προσεκτικά και εξετάζοντας το ανώτερο και μεσαίο στελεχιακό προσωπικό της Ν.Δ, οι διαφορές σε κάθε επίπεδο, είναι κραυγαλέες και εξηγούν ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!!!! Γιατί σαφέστατα ''Οι πολλοί, παραποιούν τον έναν'' .

 41. ΕΛΛΗΝ avatar
  ΕΛΛΗΝ 10/05/2012 11:13:42

  Φαήλο

  Σωστα αυτά που λές ...

  Αλλά πώς θα γίνουν ????????

  Με την θυγατέρα - τον Μονόταυρο - τον Βαλιανάτο........?????????

  Και με τους Αρούληδες - Μιλτιάδηδες - Κυριάκους - Κωστήδες -Αβραμό.........για να μην συνεχίσω

  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ απορώ με τον ΣΑΜ

  Δε μπορεί κάτι θα τον έχουν ποτίσει.............

  ΥΓ Ενας απο τους 850.000

 42. Σικελιανος avatar
  Σικελιανος 10/05/2012 11:19:40

  Φαηλο εισαι απο τους ανθρωπους που εκτιμω ιδιαιτερα.. εισαι το προτυπο κατ εμε του πολιτικου που πρεσβευει τις γερες και διαχρονικες αξιες της Ελληνικης κοινωνικης (λαικης) φωτισμενης Δεξιας... δυστυχως ψηφιζω Α Πειραιως και δεν εχω δυνατοτητα να σε τιμησω με την ψηφο μου.. στις εκλογες του Ιουνη πρεπει να δωσουμε ολοι τον αγωνα μας για να βγαλουμε την μεγαλη δημοκρατικη και πατριωτικη παραταξη της ΝΔ κυβερνηση.. δεν εχουμε αλλη επιλογη... καλη δυναμη.. ελπιζω να ξαναβαλεις υποψηφιοτητα και να μην λυγισεις... σε χρειαζομαστε...

 43. Βατάτζης avatar
  Βατάτζης 10/05/2012 11:40:24

  Η άγνοια από το δεξιό εκλογικό σώμα της ιστορίας και της παράταξης και της χώρας, είναι πρωταρχικό αίτιο του ποσοστού στις εκλογές της 6ης Μαΐου.

 44. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 10/05/2012 11:44:13

  Πώς καλέ μου Φαήλε, θα πολεμούσατε μόνοι σας,
  "με αντιπρόταση το άλλο, το δικό μας ηπιότερο μίγμα πολιτικής, με τους ίδιους πάντα στόχους: περιστολή των ελλειμμάτων και της σπατάλης, ανάπτυξη, μεταρρυθμίσεις, όχι όμως με κοινωνική ανθρωποφαγία, με κύριο μέλημα την διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, την παραμονή στο Ευρώ και στην πιο πολιτισμένη κοινότητα κρατών, που είναι η Ε.Ε."; Πώς;
  Πώς μόνοι σας, πώς μόνοι μας ως Ελλάδα των 10 εκ. και του 2 % της Ευρωπαικής οικονομίας, με 150 % δημόσιο χρέος και με ισοζύγιο εσξωτερικών συναλλαγών τουμπαρισμένη παλάντζα; Πώς; Πώς θα αντιμετωπίζατε μια Ευρωπαική κρίση με Ελληνοκεντρικό τρόπο;
  Δεν γίνονται αυτά. Η πολιτική είναι σκληρή τέχνη, αντιμετωπίζει την πραγματικότητα, και το ποώτο που χρειάζεται είναι πραγματισμός στον τρόπο σκέψης, σκληρή Αριστοτελική λογική. Το δεύτερο είναι σωστή εκτίμηση της πραγματικότητας και του του συχετισμού δυνάμεων. Το τρίτο είναι οικοδόμηση άλλου, πιό ευνοικού συσχετισμού.
  Γιατί καλέ μου Φαήλε δεν πήγατε πρώτα στους ομολόγους σας, κυβερνώντες ή μή, στη Λισαβώνα, στο Δουβλίνο, αλλά και στη Μαδρίτη και Ρώμη (βλέπεις που πάει το πράμα), να κινήσετε Θεούς και δαίμονες, να φτιάξετε μιά κοινή πλατφόρμα (όσο μπορούσατε) και να πάτε μαζί στις Βρυξέλλες να διαπραγματευτείτε; Μαζί !!! Γιατί δεν το κάνατε;
  Το λέω σε όλους, όχι μόνον σε σάς. Ισχύει ως λογική και για τον Τσίπρα, αντί να λέει αερολογίες. Αντι να πάει πρώτα στη Μαδρίτη ή Δουβλίνο, προτίμησε Παρίσι (σοσιαλιστής γάρ εκεί - αλλά αυτό δεν μετρά), και φυσικά έφαγε πόρτα!
  Πάτε ακόμη να αντιμετωπίσετε μια Ευρωπαική καταστροφή από ανεξάρτητους "εθνικούς δρόμους". Και σεις, και ο Ραχόι και άλλοι. Δεν ξέρετε τι κάνετε και γιατί το κάνετε.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Ο Θείος 10/05/2012 11:49:41

   Το "μικρό παιχνίδι", το κόμμα σας, το χαλάσατε, γιατί παίζετε λάθος στο "μεγάλο παιχνίδι", στο συμφέρον της χώρας ως μέρος μιας Ευρώπη που κλυδωνίζεται.
   Για να φτιάξετε πάλι το "μικρό παιχνίδι", το κόμμα σας (άν ξαναφτιάχνεται), προσέξτε επι τέλους το "μεγάλο παιχνίδι". Επί τέλους σταματήστε να παίζετε τις κουμπάρες.
   Καλό θα κάνετε, και στο κόμμα σας αλλά και σε μάς τους λοιπούς, που δεν μας ενδιαφέρουν τα "δικά σας" ως τέτοια, αλλά μας ενδιαφέρει μόνον η χώρα.

   • HELLΑS avatar
    HELLΑS @ Ο Θείος 10/05/2012 13:09:34

    Πες τα Θείο !!!!!!!!!!!!!!

    Εδώ χάνεται η Ελλάδα και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το μαγαζί που λέγεται Ν.Δ.

 45. thanos avatar
  thanos 10/05/2012 11:49:23

  Καλημέρα κε Φαήλο,
  Πρέπει μετά τα εκλογικά αποτελέσματα να αλλάξει άρδην η τακτική και η σκέψη των διοικούντων τη Ν.Δ. Ειδάλως, η πραγματικότητα θα αντικαταστήσει τη Ν.Δ. με ένα άλλο πατριωτικό, φιλελεύθερο, κεντροδεξιό κόμμα (και ευρωπαϊκό που λέει κ ο πρόεδρος). Δεν με ενδιαφέρει το μέλλον του ΠΑΣΟΚ που κ αυτό εμφανίζεται δυσοίνο. Εμένα με ενδιαφέρει ο χώρος της κεντροδεξιάς παράταξης, που με εκφράζει (ο χώρος) και έχω να δηλώσω το εξής:
  Οι πράξεις καθορίζουν αν ένα κόμμα είναι δεξιό, ακροδεξιό ή αριστερό. Τα λόγια μας τελείωσαν, θέλουμε έργα κ πράξεις.
  Και όχι απόσταση λόγων κ έργων.
  Όταν το καταλάβετε αυτό στη Ν.Δ. ελπίζω να μην είναι αργά.

 46. καθηγητής avatar
  καθηγητής 10/05/2012 11:52:58

  Άρχισε και ο Αντώναρος τις μαγκιές στο twitter. Να πάρουν οι Σαμαρικοί τα κουβαδάκια τους λέει. Άρχισαν τα όργανα και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 25% σύμφωνα με διεθνές πρακτορείο.

 47. Greco21 avatar
  Greco21 10/05/2012 12:03:11

  Σε αυτές τις εκλογές είχα αποφασίσει να ψηφίσω και να στείλω στην Βουλή έναν άνθρωπο που με εκφράζει.
  Έκανα αρκετές αναρτήσεις στο Antinews ρωτώντας για τοπικά θέματα της Σαλαμίνας. Σχεδόν όλες κόπηκαν. Στην αρχή νευρίασα. Έπειτα σκέφτηκα.... Ένας Βουλευτής, ο εκπρόσωπος μου στην Βουλή δεν είναι ούτε ο κομματάρχης της περιοχής, ούτε Δήμαρχος, ούτε Περιφερειάρχης. Ήθελα όμως την συμβουλή σου και τις απόψεις σου. Έτσι αποφάσισα να έρθω άγνωστος μεταξύ αγνώστων. Αλλά τελικά μας προέκυψε ένας Λεωνίδας σαν κοινός παρονομαστής.

  Χάρηκα για τις απόψεις σου.
  Χάρηκα που δεν έκανες ντρίμπλες να πάρεις το κουκί.
  Χάρηκα που είχες εναλλακτικές προτάσεις για τα τοπικά θέματα και εύχομαι να συναντηθούμε ξανά και να ανταλλάξουμε απόψεις.

  Λυπάμαι που τα μονοκούκια δεν ήταν όσα έπρεπε. Στο γράφω εγώ που ήμουν πάντα κατά της μονοσταυρίας. Αλλά δυστυχώς δεν μας έδωσε πολλές επιλογές η παράταξη. Τουλάχιστον για να είμαι δίκαιος εννοώ των «γνωστών» υποψηφίων
  Αλλά πίστεψε με ο αγώνας τώρα αρχίζει…

  Υ.Γ. Πάντως η οργανωτική δομή Τοπική, Νομαρχιακή, ΟΝΝΕΔ δεν με εκφράζει, ούτε μπορεί να υποστηρίξει τις στρατηγικές θέσεις της παράταξης. Structure follows Strategy λένε στην άλλη όχθη του Ατλαντικού. Το μήνυμα λοιπόν δεν έφτασε όπως έπρεπε στον απλό κόσμο με απλά λόγια

 48. Οπισθέλκουσα avatar
  Οπισθέλκουσα 10/05/2012 12:12:03

  Ο Κ Καραμανλης όταν ανεφέρετο σε παράταξη, απο άκρου εις άκρον, απευθύνετο σε έναν λαό "εργαζόμενο" δηλ από εργοστασιάρχη έως έναν αγρότη ή εργάτη (είτε με αριστερές είτε με δεξιές καταβολές).
  Είναι τελείως διαφορετικό μία οικονομία να "αναδιανέμει" τον πλούτο στούς γραφειοκράτες της, αφού τον έχει πρώτα παραγάγει από πωλήσεις αγροτικών προιόντων (πχ παλαιά η "γαλανόλευκη" αγορά μονάχου), τουριστικό συνάλλαγμα (που έμενε όλο μέσα στην χώρα), ναυτιλιακό συνάλλαγμα, άδηλους πόρους,....εξαγωγές δευτερογενούς τομέα... αλουμίνα, τσιμέντα, λιπάσματα, Πετζετάκης, Σεβαστάκης, πειραική, ιζολα, Πιτσος, εσκιμο, πειραικη πατραικη, αιγαιο, χρωπει, πυρκαλ, σεκαπ, ελβιζ , δωδωνη, ΕΒΖ, που ΚΥΡΙΩΣ αντιστέκοντο και στα εισαγόμενα (φυσικά και μέσω δασμών) κλπ κλπ.
  Ακολουθούσε η εγχώριος τριτογενής με τα μεγάλα ΕΛΛΗΝΙΚΑ πολυκαταστήματα (που μερικά περιέργως εκάησαν)....μινιον, κατρατζος, λαμπροπουλος, κλαουδατος, μαρουσης κλπ αλλά βεβαίως και τά άπειρα μικρά εμπορικά που "τάιζαν" μικροιδιοκτήτες, μικροεπιχειρηματίες και εργαζόμενους με ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
  Μετά τον Μεγάλο (που αντιμετώπισε με αυτό το μοντέλο- καθαρή αύξηση ΑΕΠ- και δύο ενεργιακές κρίσεις που "λύγισαν" επί πλέον μεγάλες χώρες!) έγινε το αντίθετο, δηλ δάνεια εξωτερικού που γίνονται "εισόδημα" δημοσιουπαλληλικό και αυτό με την σειρά του στηρίζει την εισαγωγική καταναλωτική οικονομία...είναι σαν να περπατούμε με τα χέρια.
  Εκτός αυτού τότε το ΑΕΠ ήταν "ισορροπημένο" στους τομείς της οικονομίας, που δεν λειτουργούσαν εξόχως παρασιτικά, η μία προς την άλλη...τώρα γιά ποιό ΑΕΠ ομιλούμε; είναι δυνατόν οι δανειστικές αμοιβές του δημόσιου τομέα η του πιστωμένου εισαγωγικού εμπορίου να υπολογίζονται ως ΑΕΠ;...Να γιατί ο λαός θα χρεωθή 174 δις για να "σωσει" τις τράπεζες του...επειδή εννοούσαν οι υπεο μας αυτό το πλαστό ΑΕΠ!
  Το πού επήγαινε η χώρα μόνο οι σύγχρονοι πολιτικοί δεν το έβλεπαν!...και ο λαός βεβαίως που δεν υποχρεούται να είναι λογιστής εθνικών λογαριασμών...άλλωστε οι πολιτικοί προ των εκλογών είτε "έταζαν" (για να πάρουν την εξουσία και να μοιράσουν και εκεί που ώφειλαν) είτε εβεβαίωναν γιά τα άριστα πεπραγμένα τους.

 49. roadrunner avatar
  roadrunner 10/05/2012 12:36:12

  κ. Κρανιδιώτη
  συμφωνώ με όλα όσα γράψατε. Μακάρι να βρίσκονταν άλλοι 5-10 σαν εσάς στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος. Μια ερώτηση : ισχύει ότι, αν σχηματιστεί έστω και για μια μέρα, κάποιας μορφής κυβέρνηση, (χωρίς τη συμμετοχή της ΝΔ) υπάρχει η δυνατότητα να παραγραφούν όλα τα εγκλήματα της κυβέρνησης του ΓΑΠ ?
  Η λογική του κουκουλώματος της εθνικής προδοσίας, που επιδιώκεται από Βενιζέλο-ΔΗΜΑΡ-ΑΝΕΛ-Κατσέλη, γιατί δεν διατυμπανίζεται από το Σαμαρά, αφού από όσο καταλαβαίνουμε, έχει αποκλειστεί πια η συμμετοχή του σε μια τέτοια κυβέρνηση ;

 50. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 10/05/2012 12:50:15

  Ολοι λέμε ,ο καθένας κατά την άποψή του ,το τι πρέπει να γίνει. Το ίδιο και ο Φαήλος ,με τον πάντα ντόμπρο και γλαφυρό τρόπο του.

  Το θέμα όμως είναι ΠΩΣ θα γίνουν όλα αυτά.

  Μιά και όλοι προβληματίζονται για το φαινόμενο Χρυσή Αυγή, το μυστικό της επιτυχίας της είναι πως κάνει έργα , όχι λόγια. «Εργα» νεοναζιστικά , φασιστικά ,ρατσιστικά ,όπως θέλετε πείτε τα. Αλλά έχουν απήχηση στον κόσμο , και αυτό μετράει.

  Πώς θα πετύχουμε «λιγότερο, ρωμαλέο, αποτελεσματικό κράτος» , έχοντας απέναντί μια οργανωμένη μάζα ενός εκατομμυρίου (plus ,με τις οικογένειές τους) Δημοσίων Υπαλλήλων , συνειδητά αποφασισμένους πως η πτώχευση ,η δραχμή ,η καταστροφή ,είναι όλα αποδεκτά , αρκεί να μη χάσουν την καρέκλα τους? Λόγια!

  Πως θα κατανικήσουμε επιτέλους τη «διαφθορά και της φοροδιαφυγή» ? Λόγια! Ανέκδοτο έχει καταντήσει η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής! Οσο για τη διαφθορά ,βλέπε ανωτέρω! (Δ.Υ)

  Πως θα υλοποιήσουμε την πολιτική «σύλληψης, κράτησης, απέλασης όλων των παράνομων μεταναστών» ? Λόγια! Χαρτί μολύβι και κομπιουτεράκι παρακαλώ: 2.000.000 λάθρο τουλάχιστον , μείον 1.000 που χωράει η…Αμυγδαλέζα, 1.999.000! Παρακάτω? Πως θα πετύχουμε να τους απελάσουμε? Το λέμε,το θέλουμε , αλλά ΠΩΣ θα ξεπεράσουμε τα συκεκριμένα προβλήματα που εμποδίζουν μέχρι τώρα να γίνουν απελάσεις σε αριθμούς που να έχουν αποτέλεσμα?

  Πώς θα «κάνει το κράτος το καθήκον του στις γειτονιές» ? Λόγια! Πως ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ θα ξαναρχίσουν να υπηρετούν τους πολίτες όπως ώφειλαν η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη?

  Συγνώμη αν λόγω πικρίας γίνομαι επιθετικός. Σε εκτιμώ απεριόριστα σε ηθικό επίπεδο Φαήλε. Δεν αμφιβάλω πως ΘΕΛΕΙΣ. (ή μάλλον ,για να βάλω και τον Αντώνη, θέλετε). Αλλά βοηθήστε το λαό να πιστέψει ότι ΜΠΟΡΕΙΤΕ.

  Το "πιστέψτε σε μένα" μπορεί να είχε αποτέλεσμα στον Ιησού Χριστό πριν 2.000 χρόνια. Ο Ελληνας πολίτης του 2012 χρειάζεται πολύ περισότερα για να ξεπεράσει την οργή του ,ή ,έστω , να διοχετεύσει την οργή του προς τη σωστή κατεύθυνση.

  Και σκίστε επιτέλους το "manual" της πολιτικής. Σκεφθείτε και λείτουργήστε ανορθόδοξα. Ξεχαστε πολιτικές ορθότητες ,καθωσπρεπισμούς , και συμβιβασμους (όχι άλλους Ψυχάρηδες...)

  Δεν ξέρω αν θα πετύχετε. Αλλα τουλάχιστον θα ξέρετε πως προσπαθήσατε όσο γίνονταν.

 51. Mπροστα και Δεξια avatar
  Mπροστα και Δεξια 10/05/2012 13:05:09

  Επιτελους... ενας γνησιος εκφραστης του ιδεολογικου στιγματος της Ν.Δ.
  Ξεκαθαρα μιλαμε για Δεξια / ΚεντροΔεξια , για πατριωτικο χωρο και για φιλελευθερη οικονομια/κοινωνια.Απλα τα πραγματα , και ολα αυτα πρεπει να ακουστουνε και να γινουν κατανοητα.
  Θα συμφωνησω δε απολυτα στον προβληματισμο , που στην ουσια τιθεται , οσο αναφορα τι σκεφτονται να κανουνε μερικοι νεο-μπολσεβικοι η τελος παντων ανανεωτικοι κομμουνιστες με τα ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ.Κατι σαν μια νεα κολεκτιβα καταλαβαινω εγω.Κυριοι της Αριστερας , ΔΕΝ ΖΟΥΜΕ στο 1920 σε καμια Σοβιετικη Επαρχια , ουτε ζουμε στην Κουβα του Φιντελ.
  Ζουμε στο 2012 , στην Ελλαδα της κρισης , ομως πανω απο ολα στην Ελλαδα που ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.

  • αγθ avatar
   αγθ @ Mπροστα και Δεξια 11/05/2012 07:15:02

   Τα λεφτά μας τα έφαγαν οι καζίνο-πιστωτές και τώρα που τους τελείωσαν θέλουν και τα σπίτια μας... Γιατί, έχουμε το μεγαλύτερο ποσοστό ιδιοκατοίκησης στην ...Ευρώπη! Και σεις μιλάτε για κολλεκτίβες! Επιεικώς εκτός τόπου και κυρίως χρόνου. Πλέον, όπως τα έκανε ο καζίνο-πιστωτισμός, μόνη λύση ...αριστερά (αν και ο όρος έχει ήδη ξεπεραστεί από τις εξελίξεις, εντός και εκτός). Αλλιώς, οι 2000 θα γίνουν σύντομα 200000 και εμείς θα εξακολουθούμε να φλυαρούμε πληκτρολογώντας...

 52. Οδυσσέας Αρβανίτης avatar
  Οδυσσέας Αρβανίτης 10/05/2012 13:07:35

  Φαήλο και πριν τις εκλογές και μετά ξεχνάς τους εργαζόμενους. Πώς είναι δυνατόν βρε Φαήλο να συμφώνησες σε περικοπή μισθών στον ιδιωτικό τομέα, στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, στην διάλυση της αγοράς εργασίας; Σε ανθρώπους του μόχθου απευθύνεσαι ή σε ανδράποδα, χωρίς μισθούς, χωρίς δικαιώματα, χωρίς εργασιακή αξιοπρέπεια; Και με αυτή την ρητορική και εσένα και το κόμμα σου ο κόσμος σας αποδοκίμασε. Κάτι καινούργιο,διαφορετικό που να δείχνει ότι σέβεστε το μήνυμά του έχετε να πείτε;

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Οδυσσέας Αρβανίτης 11/05/2012 01:52:38

   Πότε τα ψήφισα και δεν το ξέρω; Ήμουν βουλευτής;
   Κι αφού διαβάζεις όσα γράφω, ξέρεις πολύ καλά την άποψη μου.

 53. dikefalosaitos avatar
  dikefalosaitos 10/05/2012 13:26:07

  Φίλε Φαήλο, χαίρομαι που υποστηρίζεις ότι εγώ φωνάζω εδώ και μέρες.
  Ο Τσίπρας έδωσε έτοιμο γκολ στον Αντώνη.
  Δεν το έκανε επειδή τον αγαπάει, αλλά γιατί ευνοούντε και οι δυο. Μου πέρασε από το μυαλό ότι μπορεί να είναι και μιλημένο.
  Δυο πόλοι. Ο Τσίπρας ο ένας, μεγάλο επίτευγμα. Ο άλλος ο Αντώνης. Οι υπόλοιποι μένουν με τις σφραγίδες.
  Όμως πρέπει κι εσύ να παραδεχθείς ότι εάν και τώρα δεν μπει το γκολ, κάτι πρέπει να γίνει.
  Φιλικά.

 54. manos avatar
  manos 10/05/2012 13:27:38

  Φαήλο, συμφωνώ σχεδόν με όλα και τα προσυπογράφω. Έχω, όμως, μια ένσταση για τα κίνητρα της απόφασης στήριξης της Κυβέρνησης "ειδικού σκοπού". Εκεί νομίζω, ότι έβαλε το χεράκι της η άθλια εγχώρια διαπλοκή, μέσω των δούρειων ίππων της στο περιβάλλον του Προέδρου, ο οποίος προηγουμένως φρόντισε να δείξει τη νομιμοφροσύνη του προς αυτή, με την τοποθέτηση του Ανδρέα Ψυχάρη στο στενό περιβάλλον των συμβούλων του, μια ενέργεια ακατανόητη και καταστροφική για την εικόνα του, που έβαλε σε υποψίες όλους όσους έχουνε στοιχειώδη γνώση των μεθόδων αυτής της ελεεινής κάστας κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών. Με την προσχώρηση στη συνέχεια στη ΝΔ του Βορίδη, ο οποίος οργίασε στην ΕΡΓΟΣΕ υπέρ των συμφερόντων των εργολάβων της διαπλοκής, οι υποψίες έγιναν βεβαιότητα και όλοι, όσοι πιστεύουμε στην ακεραιότητα του Σαμαρά, αναρωτιόμασταν ποια μπορεί να είναι τα ανταλλάγματα. Όμως, η μεταχείριση που είχε ο Σαμαράς από τα συμφέροντα αυτά, όλο το διάστημα μέχρι τις εκλογές, απέδειξε, ότι συμφωνίες , συμμαχίες ή εκκεχειρίες με τα άθλια και αδίστακτα αυτά συμφέροντα δεν μπορεί να γίνουν...Όλα λοιπόν αυτά, που ο απλός κόσμος πλέον τα αντιλαμβάνεται, μαζί με όλα τ' άλλα που αναφέρεις, έκαναν πολλούς από τους θερμούς υποστηρικτές του Σαμαρά ν' αποστασοποιηθούν, στην καλύτερη των περιπτώσεων, ή να απομακρυνθούν από κοντά του και το κόμμα, στη χειρότερη περίπτωση. Αυτή είναι, δυστυχώς, φίλε μου, η πραγματικότητα και πρέπει να υπάρξουν επαρκείς και πειστικές απαντήσεις και εξηγήσεις από τη μεριά του Προέδρου, προκειμένου ν' αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του. Με εκκλήσεις συστράτευσης για δημιουργία κεντροδεξιού φιλοευρωπαϊκού μετώπου πολύ φοβάμαι, ότι θα χάσουμε την εμπιστοσύνη κι όσων από Πατριωτικό ή Παραταξιακό καθήκον έμειναν πιστοί στη ΝΔ και σ' αυτές τις εκλογές. Φαήλο, το γυαλί της εμπιστοσύνης στη ΝΔ και τον Πρόεδρό της έχει ραγίσει και δεν μπορεί να κολλήσει με την επάνοδο της Ντόρας, του Καρατζαφέρη, του Μάνου και των ομοίων τους. Αυτούς ο απλός και ανιδιοτελής κόσμος της Παράταξης τους έχει στείλει στα αζήτητα και τους αναζητούν μόνο οι αμετανόητοι ομοϊδεάτες τους και υποστηρικτές τους μέσα στη ΝΔ, οι οποίοι δυστυχώς επανεξελέγησαν στη Β! και Α! Αθηνών και αλλού, έχοντας την υποστήριξη των διαπλεκομένων συμφερόντων και των ΜΜΕ ιδιοκτησίας τους, πέρα από τα κιτάπια των ρεσφετιών που λες. Αυτή είναι η πραγματικότητα, φίλε μου, και όποιος δεν τη βλέπει, εθελοτυφλεί...

 55. fantomas avatar
  fantomas 10/05/2012 13:34:19

  Συγχαρητήρια Φαήλο, έτσι είναι όπως τα λες, αλλά ποιός τα καταλαβαίνει?
  Υπ.Έκανε καλή δουλειά ο ψηλός ?

 56. just a greek avatar
  just a greek 10/05/2012 13:37:26

  Έτυχε να βρεθώ στην προεκλογική συγκέντρωση του Σαμαρά στην Θεσσαλονίκη και η κατάσταση ήταν αποκαρδιωτική. Όποιος πέρασε από εκεί δεν ήταν δύσκολο να προβλέψει το αποτέλεσμα των εκλογών. "Παππούδες" που είχαν προσέλθει σχεδόν "μηχανικά", η ειδική στην διοργάνωση πάρτυ ΔΑΠ στημένη κατάλληλα ώστε να φαίνεται στα κανάλια ότι "έχουμε κόσμο" , ο Σαμαράς να φωνάζει "είμαι συγκλονισμένος" από την μαζική (..) προσέλευση... ένιωσα πως όλο αυτό που γίνονταν ήταν γελοίο...

  ...ενώ δεν υπήρχε λόγος να είναι γελοίο.

  Η λύση είναι πολύ απλή.Στις εκλογές φάνηκε ότι ο ελληνικός λαός έχει ξεπεράσει πλέον τα κόμματα, όποιος τον πείσει θα πάρει καθαρή εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης, απ' όπου και αν προέρχεται. Το αποτέλεσμα άλλωστε έδειξε ότι δεν τον πείθει κανείς.

  Πρέπει να τολμήσει ο Σαμαράς :

  1. Να απομακρύνει αυτούς που όταν βγαίνουν στα παράθυρα (καλώς ή κακώς αυτός είναι ο δίαυλος επικοινωνίας με το μεγαλύτερο κομμάτι των ψηφοφόρων) προκαλούν αηδία στον μέσο πολίτη. Το όφελος θα είναι τεράστιο σε σύγκριση με τις ψήφους που κερδίζει η ΝΔ με το να στηρίζει τους δεινοσαύρους και τους ανεπάγγελτους. Το 18% που έχει μείνει στην ΝΔ περιλαμβάνει ένα αρρωστημένο 10% που θα ξαναψηφίσει τους ίδιους. Ο μόνος δρόμος είναι η ανανέωση μέσω της απομάκρυνσης συγκεκριμένων προσώπων από τα ψηφοδέλτια.

  2. Να αποκαλύψει στον ελληνικό λαό την (ωμή) πραγματικότητα για το μνημόνιο (συμπεριλαμβανομένου και του παρασκηνίου που το συνοδεύει) και να πάρει ξεκάθαρη θέση με ακόμα πιο συγκεκριμένες προτάσεις που θα αφυπνίσουν την μάζα και θα την καθοδηγήσουν ενστικτωδώς. Η μάζα δεν σκέφτεται, μόνο γοητεύεται.

 57. Stefanos Rallis avatar
  Stefanos Rallis 10/05/2012 13:58:18

  Οι μπιζιμποντηδες του Κολωνακίου περι άλλα τυρβαζουν. Τους ενδιαφέρει το βιλαέτι τους και ας αυτοκτονεί ο κόσμος.
  Τόσο δυσκολο είναι να κάνεις ενα φορολογικό νόμο 20-25 σελίδων οπως σου λεει το ΔΝΤ. Μια ποινή μόνο χρειάζεται (εκλεψες ΦΠΑ ανω των 3,000 ευρώ) δημευση ολης της περιουσίας σου
  Εγραψες γυναικολογικά φάρμακα σε ανδρες και ζημίωσες το δημόσιο με μια μόνο σου πράξη 20,000,000 αφαιρεση αδειας επαγγελματος, ισοβια και δημευση περιουσίας.

  Που ηταν ο Αντωνης οταν τον Απρίλιο του 2011 ο Τομσεν παρεμποδιζόταν να δώσει συνεντευξη για να ενημερώσει τον λαό για την αναγκαιότητα καποιων μετρων. Αλλά ξεχασα
  εμεις στην Ελλάδα θέλουμε κλειστα στόματα και πολυπλοκους νόμους για να συντηρουμε την κουστωδια των αξιωματουχων και παρερμηνευτων των νομων. Αλλιως η πολιτικη είναι
  φτωχη και δεν εχει ενδιαφέρον. Που ηταν ο Αντωνης να φωναζει για το Four Seasons επι της Αμαλίας κανάλι της Βουλής με τους 1200 πατρίκιους. Που ηταν ο Αντώνης να παραδώσει τα
  αυτοκίνητα των βουλευτων του κόμματος (που αλλάζουν λάστιχα και ανταλλακτικά καθε εξι μηνες) την ωρα που περιοριζαν τους συνταξιούχους σε ενα γιαουρτάκι.
  Ακόμα και οι καραβοκυρηδες εθυσιασαν κατα την δύναμη τους την περιουσία για την σωτηρία της πατριδας.

  Τοσο δυσκολο ειναι να παραιτηθει της αποζημιωσης του σε μια στιγμη κρίσιμη για την πατριδα ( αλλωστε και ο πρόεδρος της Citibank πηρε για 2 χρόνια 1 δολλάριο)
  Ας ξεχρεώσει η πατρίδα και να πάρει αξια τα χρήματα του στο δεκαπλάσιο.

  Που ηταν ο Αντωνης οταν ο Μπενυ εφτιαχνε επι ποδός το χαράτσι των ηλεκτροδοτούμενων χώρων απο 1 ευρώ σε 12 . (10 στρέμματα στην Βουλιαγμένη αχτιστα δεν πληρώνουν τίποτε)

  Αλλά εμείς είμαστε συμμαθητές και το ένα χέρι νιβεί το άλλο με τα ισοδύναμα μέτρα (που δεν τα ζητουν οι ξένοι αλλά οι ιθαγενεις συνομιλητες). Γι αυτό θέλουμε να τους μειωσουμε
  τον φορολογικό συντελεστη στο 15% χωρις καμμία δεσμευση για δημιουργία θέσεων εργασίας για να μπορουν ανενοχλητοι σύμφωνα με την συνθήκη της Ρώμης να ενισχυουν
  τα Private Banking Σιγκαπουρης και Λουξεμβουργου.

  Που ηταν ο Αντώνης να κάνει απεργία πείνας εξω απο το Εθνικό Θεατρο οταν στρατιες ναρκομανων επεφταν ξαπλωμενοι στα πεζοδρόμια. Αλλα στο γυαλινο πυργο της Συγγρου
  αυτα τα θεαματα ειναι απαγορευμενα.


  Για όλους αυτους τους λόγους ο κόσμος χόρτασε την δικτατορία των πολιτικών με τους ελληνικης εφευρέσης νόμους περι μη ευθυνης υπουργων και τους δαιδαλωδεις νόμους που δεν εφαρμόζονται

  και φωνάζει εγερθητι και αφυπνιση μπας και πέσει καμμία φάπα στο ναο της δημοκρατίας .

 58. ΒΟΥΚΕΦΑΛΑΣ avatar
  ΒΟΥΚΕΦΑΛΑΣ 10/05/2012 13:58:31

  Και γιατί Φαήλε δεν τα έλεγες πριν;
  Κομματική πειθαρχία;
  Σε ποιους ;
  Στους Ντιντοφιρφιρήδες;
  Γιατί όσοι πάνω κάτω λέμε τα ίδια τρώγαμε πάγο και ειρωνεία ακόμη και εδώ μέσα;(Διευκρινίζω από 11-11-2011 και μετά).
  Γιατί είχανε ξαμοληθεί κάποιοι φιλοξενούμενοι ή και συνεργάτες να σκυλεύουν πάνω στη Λαϊκή Δεξιά και στη γενικότερη κεντροδεξιά;
  Γιατί ακόμη και εσύ χρησιμοποιείται υποτιμητικά τον όρο ΄΄ μεσαίοχωρίτικα΄΄ ;
  Δεν σου περνά από το μυαλό ότι άλλο εννοείς εσύ και άλλο καταλαβαίνει ένας κεντροδεξιός ΜΗ νεοφιλελεύθερος;
  Αφού λοιπόν αυτά πρεσβεύεις δε νομίζεις ότι πρέπει να ενώσεις τη φωνή σου με αυτούς που μπορούν να συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση;
  Χωρίς παρωπίδες και χωρίς αποκλεισμούς.
  Δοκίμασε λοιπόν να τα κάνεις πράξη και απαλλαγμένος και από το βαρίδιο της έδρας (μόνο προς το παρών ελπίζω) ίσως εκπλαγείς από αυτούς που πιστεύουν και θέλουν τα ίδια.
  Και κάτι τελευταίο , δείξτε σεβασμό στην ψήφο του Λαού.
  Ο Τσίπρας δεν ήρθε για να φύγει. Αν σήμερα γίνονταν εκλογές θα τσίμπαγε τουλάχιστον ένα 25% .
  Είναι η σοσιαλδημοκρατία του αύριο στην Ελλάδα.
  Με αυτό το δεδομένο δοκιμάστε να τον αντιμετωπίσετε σοβαρά και σε βάση τόσο ιδεολογική, όσο και προγραμματική.
  Τα γελάκια και η δήθεν αποδόμηση δεν ταιριάζει στη ΝΔ.

 59. Κώστας Σταματάκης avatar
  Κώστας Σταματάκης 10/05/2012 14:10:26

  Στώμεν καλώς, στώμεν μετά φόβου…

  Τα δύσκολα για την πατρίδα τώρα αρχίζουν και πρέπει να είμαστε όλοι σε επαγρύπνηση.

 60. ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ avatar
  ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ 10/05/2012 14:37:44

  ΡΕ ΦΑΗΛΟ, ΠΩΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΔΕΞΙΑ, ΜΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΨΥΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΗΤΑΡΑΚΗ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΤΕ, ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΞΑΤΕ ΚΙΟΛΑΣ!!!

  • Μηχανικός avatar
   Μηχανικός @ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ 10/05/2012 17:44:08

   Μην ανησυχείτε, αυτή βρήκε την έκφραση της με Χαικάληδες, Κοντογιαννίδηδες, Δημαράδες, Κουντουράδες, Κουίκ και Μαρκόπουλους.

   • Μηχανικός avatar
    Μηχανικός @ Μηχανικός 10/05/2012 19:10:29

    Α ναι και τον Μαριά!

 61. Κλεόστρατος avatar
  Κλεόστρατος 10/05/2012 14:41:26

  Κύριε Κρανιδιώτη γράφετε πως κατά τη γνώμη σας ο κίνδυνος της ελληνικής χρεοκοπίας ήταν χάρτινος. Το πιστεύατε τότε το πιστεύετε και τώρα.

  Πιθανότατα έχετε δίκιο και αυτό είναι που με προβληματίζει.
  Διότι αν έχετε δίκιο 2 τινά συμβαίνουν:
  Είτε ο Αντώνης Σαμαράς ΔΕΝ είναι ο ηγέτης που νομίζαμε,
  είτε υπάρχει και κάτι άλλο που τον επηρέασε και δεν το μάθαμε

  • franc avatar
   franc @ Κλεόστρατος 10/05/2012 20:17:38

   ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΩ!!!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Κλεόστρατος 11/05/2012 01:44:47

   Για ξαναπάρτο από την αρχή το άρθρο μου. Μάλλον το διάβασες αφηρημένος. Κάτι λέω για το πως εκτίμησε τον πιθανό κίνδυνο. Άλλωστε κι εγώ πιθανολογώ! Όλοι αυτό κάνουμε, όταν μιλάμε για το μέλλον.

 62. kas avatar
  kas 10/05/2012 14:49:13

  και προσοχή μεγίστη παγίδα
  στον νέο εμφύλιο που στήνουν

  μια ματιά στους ακραίους στο διαδίκτυο αρκεί να καταλάβει κανείς ότι ρίχνονται δεκάδες τόννοι λαδιού στην φωτιά

 63. ΝεοΦιλελευθερος avatar
  ΝεοΦιλελευθερος 10/05/2012 15:10:28

  Ωραια ολα αυτα αλλα πως εξηγεις οτι εσυ δεν βγηκες ουτε καν 2ος στο ψηφοδελτιο της παραταξης μας ενω οι αστοι που κραζεις εξελεγησαν ανετα?

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΝεοΦιλελευθερος 11/05/2012 01:42:52

   Αστοί; Χμμμμ. Καλό!
   Αν παίρναμε πάνω από 20% πανελλαδικά, βγάζαμε 3 έδρες στην Β' Πειραιά.
   Μεγάλο μέρος του "φυσικού" ακροατηρίου μου πήγαν στους ΑΝΕΛ ή από τσαντίλα ψήφισαν ΧΑ.

 64. Νικήτας avatar
  Νικήτας 10/05/2012 15:22:36

  Φαήλο συγχαρητήρια για τα αποτελέσματα. Καλη δύναμη και συνέχεια. Θα έρθει το ποθούμενο με συνεχή αγώνα.

  Ἐναν κατακερματισμένο κόσμο είναι δύσκολο να του δείξεις τι πραγματικά τον ενώνει. Γεια χαρά και ψηλά το κεφάλι!

 65. KΩΣΤΑΣ avatar
  KΩΣΤΑΣ 10/05/2012 15:23:44

  Συναγωνιστή Φαήλο.
  Για τον πατριωτισμό του Σαμαρά , για τον φρέσκο λόγο , τις καθαρές προτάσεις του, ουδείς αμφιβάλλει.Δυστυχώς , όμως σύρθηκε , να συμμετέχει σε μια κυβέρνηση , που, έμοιαζε οπερέττα .Ο μόνος ωφελημένος ,το απόλυτο μηδενικό σε επίπεδο ουσίας της πολιτικής μας ζωής ο κ.Αβραμόπουλος.Που από τα τρία κουλούρια του ΚΕΠ, οραματίζεται πια την Αρχηγία της ΝΔ , την οποία συνειδητά υπονόμευσε το 2000, με αποτέλεσμα η παράταξη να χάσει για 70000 ψήφους. Οι βαρωνίες και τα τζάκια ,ανέκαμψαν και πήραν την ρεβάνς.Άκουγα το Χατζηδάκη και πέντε λεπτά μετά την Διαμαντοπούλου. Ο λόγος τους ήταν ταυτόσημος.Ξύλινος ,δειλημματικός, με επίδειξη πυγμής απέναντι σε ένα βαθιά λυπημένο λαό.Και όχι μόνο αυτό ,ο Σαμαράς εκχώρησε σε ένα στόλο διεφθαρμένων και ανικάνων την συγκρότηση των ψηφοδελτίων. Κατά την γνώμη μου ,η Νεα Δημοκρατία, ως κατεξοχή Ευρωπαική παράταξη, οφείλει να υπερβεί στο στενάχωρο ορίζοντα των Καμμενο –Στρατούληδων και βγεί από την μιζέρια της εγχώριας εσωστρέφειας. Ο Σαμαράς, πρέπει να γυρίσει μία προς μία τις ευρωπαικές πρωτεύουσες για να κάνει , τους Ευρωπαίους να καταλάβουν, με ευγενικό πλην όμως σταθερό τρόπο, ότι η τήρηση συμφωνημένων κανόνων δεν είναι δυνατόν να πάρει το προβάδισμα έναντι του κινδύνου να βυθιστεί η χώρα μας σε εμφύλια σύρραξη; Ο κόσμος διψά για αλλαγή• ζητά νέες λύσεις για τα νέα προβλήματα, καθώς και νέα πρόσωπα για να τα χειριστούν.Ζητά επίσης και Δικαιοσύνη.Ζητά οι λυμεώνες του εθνικού πλούτου να λογοδοτήσουν.Το πολιτικό σύστημα , που κατεδαφίστηκε πλήρως την περασμένη Κυριακή, δεν μπορεί να εξιλεωθεί , με τις επικοινωνιακού τύπου διώξεις στο πρόσωπο του Εφραίμ και του Τσοχατζόπουλου. Εάν τα μέσα ενημέρωσης δεν πάψουν να παρουσιάζουν ειδήσεις και σχόλια, δημιουργώντας σύγχυση, εάν οι πολιτικοί μας δεν αντιληφθούν ότι, όπως τα τρόφιμα, έτσι και αυτοί έχουν ημερομηνία λήξης και πρέπει να αποσυρθούν από τα ράφια της... Βουλής, εάν δεν αποφασίσουμε ότι πρέπει οι Ελληνες να χαράσσουμε την εξωτερική μας πολιτική, και όχι οι ξένοι, τον λόγο θα τον πάρει ο λαός!
  Γιατί ο λαός δεν θέλει εξεταστικές επιτροπές, δίκες και εκδίκηση, αλλά τιμωρία όπου υπάρχουν ποινικά αδικήματα. Θέλει δικαιοσύνη και αλλαγή. Αλλιώς, η αλλαγή θα 'ρθει από το πεζοδρόμιο. Και τέλος ο λαός ζητά ισονομία. Αν ο Σαμαράς, δεν εξαποστείλει τους Οθωμανικής προέλευσης Ντεφτεράρηδες των 8742 ρουσφετιών , τότε η παράταξη θάχει χάσει κάθε επαφή με το μέλλον.

 66. stop avatar
  stop 10/05/2012 15:34:18

  με ποιους μωρε θα προσελκυσεις τη λαικη δεξια;; με ποιους;;;

 67. hagan avatar
  hagan 10/05/2012 16:05:21

  Αγαπητέ Thraphsorchis, δεν κατάλαβες το πνεύμα του σχολίου μου...Δυστυχώς!

 68. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 10/05/2012 16:12:11

  Να το πώ πιό απλά, αγαπητέ Φαήλε: Ακόμη και σεις της "λαικής δεξιάς", τώρα επιτέλους πρέπει να πείτε την αλήθεια στο ιδιαίτερο ακροατήριό σας.
  Και γιατί αυτό είναι πάντα το σωστό (το μείζον), και γιατί άν δεν το κάνετε, πριονίζετε μόνοι σας το κλαδί που κάθεστε (τό έλασσον).
  Μήν ξεχνάτε ότι έχετε μεγάλη συνευθύνη για την "κατασκευή" και θέριεμα μέσα στη ΝΔ νέων λαοπλάνων με καμμένες συνταγές τύπου 1981.
  Ως ρεαλιστής, επικαλούμαι λοιπόν το ένστικτο αυτοσυντήρησής σας.
  Τα ίδια λέω και "απέναντι", σε κάποιους που έχουν ακόμη λίγο μυαλό, του ΣΥΝ: Είναι από πεποίθηση Ευρωπαιστές, αλλά έχουν καταντήσει συσκευές παραγωγής δραχμολιγούρηδων.
  Αποφασίστε λοιπόν, γιατί η κεκτημένη ταχύτητα σε κατηφορικό δρόμο οδηγεί στον πάτο.

  • franc avatar
   franc @ Ο Θείος 10/05/2012 20:38:35

   Θείο αδικείς τον Φαήλο,
   όταν μιλάς για δραχμολιγούρηδες που παράγει ο ΣΥΝ. Και αν αλήθεια πιστεύεις ακόμα οτι υπάρχουν (πλήν διανοητικά καθυστερημένων) Ελληνες δραχμολιγούρηδες, ή "έχεις ξεφύγει" ή συκοφαντείς σκόπιμα . Ο Φαήλος δικαιώνει τον ΣΥΝ όταν διαπιστώνει: "Πίστευα τον Φεβρουάριο του 2012, το έγραφα και το έλεγα, ότι η ελληνική χρεοκοπία ήταν μια άγνωστη ζώσα εκρηκτική ύλη, την οποία θα δίσταζε να πυροδοτήσει η Ευρώπη κι ότι γι’ αυτό ο κίνδυνος ήταν χάρτινος. Εξακολουθώ να το πιστεύω."
   To πρόβλημα με τον Φαήλο είναι οτι είναι καλός απλός στρατιώτης και όσο δίκιο κι αν έχει στο τέλος υποτάσσεται στα παραγγέλματα...

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ franc 11/05/2012 13:00:35

    Ο κίνδυνος δεν είναι καθόλου χάρτινος.
    Ελληνική χρεοκοπία (με ταυτόχρονη καταστροφή της Ευρωζώνης ως ...παράπλευρη απώλεια), θα δίσταζε πράγματι πολύ να πυροδοτήσει το ΕΛΚ και τα όργανά του στις Βρυξέλλες ή στο Βερολίνο.
    Ωστόσο μπορεί να συμβεί άθελά τους, λόγω των κακών αποφάσεων εντός και εκτός Ελλάδος.
    Δεν είναι μόνον ότι το μείγμα του μνημονίου είναι λάθος. Το κύριο είναι ότι οι σημερινοί "χειριστές" στην ΕΕ δεν καταλαβαίνουν τι κάνουν παίζουν τυφλόμυγα. Είναι ανεπαρκείς.
    Είναι που οι εκτιμήσεις διαφέρουν ριζικά, όπως βλέπεις, δεν αδικώ και δεν υποτιμώ κανέναν.
    Το σίγουρό είναι ότι δεν είμαι φίλος του υπερβάλλοντος ρίσκου.

 69. respect avatar
  respect 10/05/2012 16:13:02

  ψηλε, λαικη δεξια και ψυχαρης μαζι (τον οποιο στηριζες) δεν πανε μαζι...εκτος και αν νομιζεις οτι ολοι μας τρωμε κουτοχορτο...

 70. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 10/05/2012 16:30:41

  Φαηλε, με ολο το σεβασμο που σου εχω, γιατι εχεις πατριωτικη ψυχη... πες εσυ και μερικοι αλλοι του Προεδρου να παει σε νεες εκλογες και να κανει 2 (δυο) ΝΤΙΜΠΕΗΤ, για να ξεφτυλισει τον ανυπαρκτο Τσιπρα σε ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (ΣΚΟΠΙΑΝΟ, ΘΡΑΚΗ, ΕΛΛ-ΤΟΥΡΚΙΚΑ) και ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ.

  Εποισης, να γινει κι ενα ντιμπεητ με τους αντιστοιχους ''σκιωδης'' υπουργους οικονομικων (λχ Μηταρακη απο μας, και οποιον τυχει απ τα σουργελ@ του ...πυπιζα) , να γελασει και το παρδαλο κατσικι με τους ανυπαρκτους να τελειωνουμε. Αντε γιατι ειναι ντροπη να ασχολουμαστε με ενα τυπο που πηρε χαριστικα πτυχιο στο πανεπ/μιο...

 71. firiki2010 avatar
  firiki2010 10/05/2012 16:36:38

  "...Έφυγαν κι άλλοι από τους ανθρώπους μας, που δεν κάνουν περίπλοκες αναλύσεις...." Δικαιολογείται σ΄ αυτούς που δεν κάνουν περίπλοκες αναλύσεις να συμπεριλαμβάνονται και βουλευτές και μάλιστα του περιβάλλοντος του Προέδρου; Δεν τους εξήγησε κάποιος; Δεν τους ενημέρωσε; Κι επί τέλους είναι τόσο περίπλοκες οι αναλύσεις (μέσα σε ένα άρθρο μια χαρά το αναλύσατε) ώστε να μην μπορούν να περάσουν στον κόσμο; Μήπως ήταν μια υπερδοσολογία "αντιμνημονιακής" ρητοτορικής την οποία χρησιμοποίησαν κάποια στελέχη (και πολύ λιγότερο ο Σαμαράς ο ίδιος) που έστρωσε το χαλί στην απογοήτευση που ακολούθησε το δικαιολογημένο κατά τη γνώμη μου "ναι" στο "μνημόνio2"

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ firiki2010 10/05/2012 17:03:07

   Φταίνε άραγε οι "περίπλοκες αναλύσεις" ή μήπως οι λανθασμένες αναλύσεις;
   Πότε ακριβώς ξεκαθάρισε εσωκομματικά, ότι για την ΝΔ υπάρχει "κόκκινη γραμμή" παραμονής στην Ευρωζώνη;
   Πότε διαπιστώθηκε ότι υπάρχει πραγματικός κίνδυνος αποκοπής της χώρας μας;
   Καταπολεμήθηκαν ποτέ φορά προγραμματικά - πολιτικά οι δυνάμεις που έφυγαν, και τώρα μιλούν για "δοσίλογους" και "τοκογλύφους"; Δεν κατάλαβε κανείς έγκαιρα που το πάνε;
   Να πούμε όμως και τα έγκαιρα σωστά: Από την αρχή (άνοιξη 2010) ο Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι "αυτό το μείγμα (του μνημονίου όπως φτιάχτηκε) δεν βγαίνει". Είχε δίκιο. Αυτό του πιστώνεται και είναι μείζον. Αλλά η υπερδοσολογία ρητορικής ως λάθος ισχύει. Αντι να ρητορεύουν επί 2 χρόνια εντος Ελλάδος, έπρεπε με νύχια και με δόντια να πασχίζουν για μια συμμαχία Ιρλανδίας - Πορτογαλίας - Ελλάδας - Ισπανίας - Ιταλίας, για κοινή αντιμετώπιση της κρίσης.
   Άς πάσχιζαν, ακόμη και άν δεν πετύχαιναν. Προτίμησαν την Ελληνοκεντρική κομματική ρητορική. Αυτό είναι το μέγα λάθος που πληρώνουν τώρα.

   • firiki2010 avatar
    firiki2010 @ Ο Θείος 10/05/2012 19:29:22

    H κόκκινη γραμμή παραμονής στην ευρωζώνη προφανώς και υπήρχε πάντα. Απλώς κανείς δεν ήθελε τότε να μιλάει για τόσο ακραίους κινδύνους για να μην λειτουργήσει η συζήτηση σαν "αυτοεπιβεβαιούμενη προφητεία".
    Οσο για τη συμμαχία που λες δεν νομίζω ότι τότε τουλάχιστον υπήρχε έστω μία χώρα που να ήθελε να εμφανίζεται σύμμαχος μας Ημασταν και είμαστε μια κατηγορία μόνοι μας.

   • franc avatar
    franc @ Ο Θείος 10/05/2012 20:12:14

    Aγαπητέ Θείο ,
    Oσο κι αν δεν μου αρέσει να περιαυτολογώ , Την ιδέα Νότιου Μπλοκ (και Ιρλανδικού) την είχε γράψει η φουκαριάρια η αφεντιά μου απ' την αρχή της κρίσης . Αλλα΄θα μου πείς σιγά μη σε διαβάσουνε ...Πρότεινα λοιπόν:

    1. Απ΄ευθείας ερώτηση στον ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ για να διαπιστωθεί η διάθεσή του για συμμετοχή στο ΝΕΟ ΕΑΜ.
    2. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ "ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ " ΟΠΟΥ ΘΑ ΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ:

    ΠΟΡΤΟΓΑΛΛΙΑ,ΙΣΠΑΝΙΑ,ΙΤΑΛΙΑ,ΕΛΛΑΔΑ,ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ, ΤΕΩΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ.
    3. Χρησιμοποίηση του κειμένου της ΚΟΙΝΗΣ ΕΚΚΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ με τις κατάλληλες προσαρμογές, ως καταστατικού χάρτη για την δημιουργία της "ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ " με ταυτόχρονο άνογμα του κειμένου αυτού μέσω ιντερνετ πρός υπογραφή απο κάθε ενδιαφερόμενο παγκοσμίως.
    4. Προώθηση της οργάνωσης της "ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ " με τους ταχύτερους δυνατούς ρυθμούς , με δημιουργία ΠΥΡΗΝΩΝ ΔΡΑΣΗΣ σε κάθε κράτος-μέλος.
    5. ΄Αμεση και συγχρονισμένη ανάληψη δράσης από τους παραπάνω πυρήνες με στόχο την πραγματοποίηση της "ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ " ως μοναδικου τρόπου άμυνας και σωτηρίας απο την επίθεση που δεχόμαστε απο την "ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ" και δημιουργίας μιας νέας Ευρώπης που θα είναι αυτάρκης βασισμένη σε μια νέα φιλοσοφία ζωής που θα βασίζεται στην αειφόρο ανάπτυξη και όχι στην λυσαλέα επιδίωξη του χρηματικού κέρδους πάση θυσία.
    6. Ξεκαθάρισμα προς κάθε κατεύθυνση οτι αυτή θα είναι η πραγματική Ευρωπαική Ενωση σε ενα ΕΝΙΑΙΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ . Σ' αυτη την Ενωση έχουν πραγματικά θέση 'ολα τα Ευρωπαικά κράτη απο τον Ατλαντικό ως τα Ουράλια . Ακόμη και η Γερμανία με τους δορυφόρους της αν κατανοήσει οτι μόνη της δεν μπορεί...
    Αδικείς και πάλι τον Τσίπρα και τον Σύριζα που ήταν οι πρώτοι που ενήργησαν και ενεργούν δραστήρια προς την κατεύθυνση που υποδεικνύεις. Μήπως υποτίμησες και εσύ τον Τσίπρα, όπως και ο Σαμαράς?
    Βλέπε & εδώ: syn.gr | Κοινή Έκκληση για τη Σωτηρία των Λαών της Ευρώπης

  • Kώστας Θ. avatar
   Kώστας Θ. @ firiki2010 10/05/2012 17:05:53

   Πολύ σωστά το είπες. Υπερδοσολογία αντιμνημονιακής ρητορικής. Έπρεπε να πει καθαρά που συμφωνεί και που διαφωνεί. Και να ψηφίσει στη Βουλή αναλόγως

   • firiki2010 avatar
    firiki2010 @ Kώστας Θ. 10/05/2012 19:23:02

    Αν , Κώστα , εννοείς την ψήφο τον Μαίο του 2010 να πω το εξής: Αν και τότε πίστευα σε μια διαφορετική αντιμετώπιση από το "Οχι" που ακολουθήθηκε (πιθανώς αποχή αφού στην ουσία τον Μαίο 2010 πια δεν υπήρχαν περιθώρια επιλογής ή και "Ναι" που θα ετίθετο με τέτοιο τρόπο που θα δημιουργούσε προβλήματα στο ίδιο το ΠΑΣΟΚ) θεωρώ πως η συγκεκριμένη ψήφος τελικά δεν ήταν λάθος. Η διαχείριση της ήταν προβληματική.

 72. Μοναχικός Λύκος avatar
  Μοναχικός Λύκος 10/05/2012 16:51:50

  Θα είχες αρκετό κόσμο στο πλευρό σου και πολύ περισσότερους από τους 4.000+ σταυρούς αν δεν ήσουν τόσο επικριτικός απέναντι στους διαφωνούντες με τις ιδέες σου. Απαράβατο δικαίωμα στη δημοκρατία είναι η έκφραση αντίθετης άποψης αλλά προ-απαιτούμενος ο σεβασμός.
  Υπάρχει όμως μια βασική διαφορά ανάμεσα στον απλό κόσμο και στους πολιτευόμενους. Η εντύπωση της λέξης δημοκρατίας.
  Επειδή σε παρακολουθώ μαζί με αρκετούς ακόμα πολιτικούς, διακρίνω μια ασάφεια στα λόγια σου όπως και στους υπόλοιπους βέβαια. Έχετε θέσει αρκετά πρόχειρα διλήμματα, βασισμένοι στο γεγονός ότι ο κόσμος δεν "γνωρίζει" από "οικονομία". Κάνετε λάθος, ειδικά από την στιγμή που είναι οφθαλμοφανές πως οι έχοντες χρήμα και εξουσία ελέγχουν τη ζωή μας. Ο κόσμος το γνωρίζει αυτό απλά δεν έχει το απαιτούμενο σθένος ακόμα για να αντισταθεί στις άπειρες ολιγαρχικές δομές της κοινωνίας μας.
  Λοιπόν... θέλετε να σας στηρίξει ο λαός μακροπρόθεσμα; Αποκαλύψτε όλα τα κρατικά μυστικά, πείτε του σε ποιους χρωστάει και γιατί, τιμωρήστε όλους τους υπεύθυνους της Μεταπολίτευσης και των σκανδάλων της (Βατοπέδι, Siemens, Ολυμπιακοί, Χρηματιστήριο, Ασφαλιστικό κτλ) και αφήστε στην άκρη τις κομματικές σκοπιμότητες είτε αριστερές είτε δεξιές είτε κεντρώες. Δεν ανέφερα τα άκρα γιατί πολύ απλά δεν έχουν θέση στη δημοκρατία όταν τάσσονται ανοιχτά κατά αυτής.
  Και το κυριότερο, ρωτήστε τον λαό σας τι θέλει και μην τον χειραγωγείτε κατά το δοκούν. Τέρμα οι υποσχέσεις, τα ψέμματα και ο εκφοβισμός. Ανοιχτή δημόσια δημοκρατική συζήτηση εφ'όλης της ύλης. Αναθεώρηση της δημοκρατίας που θα οδηγήσει στην αναγέννηση της. Αν αμφισβητείς τα λεγόμενα μου περί δημοκρατίας σου συνιστώ να κάνεις μια απλή ερώτηση σε αρκετούς πολίτες "πιστεύεις ότι έχουμε δημοκρατία;". Κοινωνία βασισμένη πρωτίστως στη δημοκρατία και όχι στο κράτος, στον νόμο και την τάξη.
  Αλλιώς πολύ "φοβάμαι" ότι θα σας καταργήσει η ίδια η ιστορία, ο λαός "σας". Αυτόν που τον έχουν τρομοκρατήσει τα ΜΜΕ να κάθεται στον καναπέ του. Αυτόν που του μιλάνε για κοινωνική δικαιοσύνη και παράλληλα τον μαστιγώνουν με ανήθικα και αντισυνταγματικά μνημόνια. Αυτόν το λαό που τον πνίγουν στα χημικά για να μην ακουστεί η κραυγή του. Που αποφασίζουν ερήμην του για τη ζωή του.
  Το πραγματικό δίλημμα λοιπόν είναι το διαχρονικότερο στην ιστορία του ανθρώπου, φυσικά δεν εννοώ το "Αριστερά ή Δεξιά". Το δίλημμα είναι ενίσχυση του ανθρώπινου στοιχείου στις κοινωνίες (σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και περαιτέρω βελτίωση τους) ή ενίσχυση των κρατικών μηχανισμών/εξουσιών (καταπάτηση κάποιων ή όλων των δικαιωμάτων για να υπάρξει "οικονομική άνθιση").

 73. Γραικός avatar
  Γραικός 10/05/2012 17:24:48

  Κύριε Κρανιδιώτη, αναφέρετε ότι "Ό Σαμαράς είπε ναι, θέλοντας να κερδίσει η Πατρίδα χρόνο και για να μην ρισκάρει έστω και πιθανότητα 10% η Ευρώπη να μην υποχωρήσει και οι απειλές της να προκαλέσουν πανικό στους καταθέτες, κλείσιμο της στρόφιγγας δανεισμού και εσωτερική κατάρρευση, άρα de facto έξοδο από το ευρώ."

  Πως ακριβώς την υπολογίζετε την πιθανότητα στο 10%?

  Επίσης, αν υπάρχει 10% πιθανότητα καταστροφής είναι λίγο;

  Επίσης, τα συνετά κράτη κάνουν μαγκιές όταν τους παίρνει.

  Αυτό που πάμε να κάνουμε εμείς οι Ελληνάρες είναι το λιγότερο γελοίο... Αφήσαμε 30 χρόνια τώρα την πατρίδα να ρημάξει παντελώς, και τώρα μετά που φάγαμε 500 δις επιδοτήσεις από τους εταίρους μας και κατασπαταλήσαμε σε μη παραγωγικούς τομείς ΟΛΑ τα ΕΠΙΠΛΕΟΝ δανεικά που πήραμε, πάμε να το παίξουμε ήρωες και πατριώτες κατά της ΕΕ;

  Εν μέσω χρεοκοπίας παίζουμε τους ήρωες. Το κάναμε και πριν τον πόλεμο των 7 ημερών αυτό.

  Μνημόνιο=Συμφωνία με τους εταίρους μας. Πείτε το Συμφωνία, πείτε το Σχέδιο όπως ο Σύριζα... αλλά χωρίς κάποιου είδους μνημόνιο, η Ελλάδα δε μένει στην ΕΕ.

  Όσοι νομίζουν ότι αυτή στιγμή, με αυτούς τους γεωστρατηγικούς συσχετισμούς, μπορεί η Ελλάδα να φεσώσει ΌΛΑ τα κράτη του πλανήτη, γεγονός που αυτομάτως οδηγεί στην απομόνωση, και να τη βγάλει καθαρή, είναι γελασμένος.

  Επειδή οι Δυτικοί, δυστυχώς για μας, έχουν μελετήσει τους αρχαίους ημών προγόνους, και γνωρίζουν πως να πράξουν σε τέτοιες περιπτώσεις, θα αναζητήσουν κάποιον πρόθυμο να μας δώσει μία γεύση από το τέλος των Μηλίσιων.

  Και θα τρέχουμε έπειτα να κλαιγόμαστε στον ΟΗΕ να ζητάμε πίσω τα νησιά του Αιγαίου. Και όλοι θα μας στηρίξουν γιατί είμαστε μάγκες και τους φαγαμε 300 δις.

  Εν ολίγοις, ο Αντώνης Σαμαράς ορθώς δεν ψήφισε το μνημόνιο Ι, γιατί τότε τα χρέη μας δεν είχαν γίνει διακρατικά και ενυπόθηκα, και υπήρχε έστω και την ύστατη στιγμή δυνατότητα αποφυγής του μοιραίου... (αν και το παιχνίδι άρχισε να χάνεται ουσιαστικά απο το ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ και μετα). Από την άλλη, κατα τη γνώμη μου η ρητορική του ήταν σκληρότερη απ' όσο θα έπρεπε...

  Επίσης ορθώς υπέγραψε το Μνημόνιο ΙΙ. Δεν υπήρχε πλέον άλλος δρόμος.

  Το σφάλμα έπειτα που ήταν;

  Ότι ακολούθησε την εφαρμογή του μνημονίου στον υφεσιακό και κοινωνικά άδικο δρόμο που χάραξε το Πασόκ, και δεν τόνισε ΚΑΘΟΛΟΥ τις απαραίτητες θεσμικές αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος.

  Και έχουμε φτάσει ως εδώ, με ένα επικίνδυνο Τσίπρα, να περιφέρει την κυβερνητική εντολή σα αριστερή φυλλάδα για να μαζέψει τις αριστερές δυνάμεις... και

  - ένα λαό που 9 στις 10 φορές ψηφίζει λανθασμένα...
  - 2 (πρώην;) κόμματα εξουσίας, τα οποία αποδεδειγμένα κυβέρνησαν εγκληματικά τον τόπο. (Σχεδόν 1 τρις Ευρώ εισέρευσε στη χώρα τα τελευταία 30 χρόνια, και φτασαμε ως εδώ;;; )
  -μία αριστερά, που από ότι φαίνεται, το καλύτερο δυνατό που μπορεί προς το παρόν να δώσει, είναι ένας νέος Αντρέας και στη χειρότερη να οδηγήσει στο χάος,
  -και τη Χρυσή Αυγή σε άνοδο

  Δύσκολοι καιροί...

  • Μοναχικός Λύκος avatar
   Μοναχικός Λύκος @ Γραικός 10/05/2012 19:22:45

   Γραικέ συμφωνώ σε πάρα πολλά μαζί σου. Άμα μου απαντήσεις γιατί χρωστάνε όλες οι χώρες, όλοι οι πολίτες , τότε με "κέρδισες".
   Να συμπληρώσω πως είναι συστημικό το πρόβλημα της οικονομίας, του καπιταλισμού γενικότερα χωρίς να θέλω να ακουστώ κομμουνιστής. Είναι μια παγκόσμια οικονομία που βασίζεται στο χρέος και στην τοκογλυφία.
   Το εξωτερικό χρέος όλων των χωρών (εξωτερικό όχι δημόσιο) είναι περίπου 62 τρισεκατομμύρια δολάρια. Νομίζω και ο πιο αδαής θα το περιέγραφε ως μια πολύ μεγάλη φούσκα.
   Και το πραγματικό ερώτημα είναι όλη αυτή η πίστωση (και η τοκογλυφία που ακολουθεί) ποιον ακριβώς εξυπηρετεί; Οσο αυτό το ερώτημα παραμένει αναπάντητο, τότε οποιαδήποτε συζήτηση για την οικονομία φαντάζει ανούσια... Γιατί κοιτάμε το δέντρο και θα χάσουμε το δάσος.

   • Γραικός avatar
    Γραικός @ Μοναχικός Λύκος 11/05/2012 02:21:54

    Φίλε Λύκε,

    σχεδόν όλοι χρωστάνε, αλλά δεν έχουν όλοι πρόβλημα εξυπηρέτησης του χρέους τους. Και το χρέος γίνεται πρόβλημα όταν δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί.

    Το θέμα δεν είναι πόσοι χρωστάνε, αλλά πόσοι εξυπηρετούν το χρέος τους με άνεση και πόσοι ζορίζονται.

    Η αλήθεια όμως είναι πικρή!

    Χρεωμένος= Εν δυνάμει σκλάβος,
    Χρεωμένος με δυσκολία
    εξυπηρέτησης χρέους= Ολίγον σκλάβος.

    Αυτά όμως τα σκέφτονται οι σόφρωνες πρίν δανειστούν και κατά τη διαχείριση του κεφαλαίου. Όχι εφόσον έχουν καταδανειστεί και κατασπαταλήσει τα πάντα.

    Και βέβαια ασχέτως σοφρωσύνης όλοι έρχονται αντιμέτωποι με τις συνέπειες των επιλογών τους.

    Και οι πολιτικοί, και οι πολίτες.

 74. Μπροστα και Δεξια avatar
  Μπροστα και Δεξια 10/05/2012 17:26:12

  Το ιδιο ακριβως ειχε προτεινει και ο κ. Καρατζαφερης.Για συμμαχια των νοτιων (μαζι με Ιρλανδια) που θα πιεζανε την Γερμανια.Μηπως διακρινω διαθεση για συγκλιση ? :)

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Μπροστα και Δεξια 10/05/2012 17:40:43

   Με ποιόν από τους "PIIGS" θα έκανε κουμπανιά ο κ. Καρατζαφερης για να παλέψουν μαζί; Ποιούς ηγέτες έχει συνεταίρους σε κόμμα του Ευρωκοινοβουλίου, με ποιανού ταιριάζουν τα χνώτα του; Με τον κο Ραχόι; Τον Κοέλιο; Με τον Μόντι;
   Και με ποιούς άλλους Ευρωπαίους, από αυτούς που λένε πέντε ευνοικά πράγματα για την Ελλάδα, μπορεί να κάνει παρέα; Με τον Φρανσουά Ολάντ; Μήπως με τον Ντανιέλ Κον Μπεντίτ; Μήπως με τον Φέρχοφσταττ; Με τον Σβόμποντα; Με τον Γκάμπριελ; Με τον Τρίττιν; Με τον Μάρτιν Σούλτς;
   Ο καθείς στη δουλειά του και ο βλάχος στα τυριά του.
   Αυτό δεν ήταν δουλειά του Τζάφ, άστον αυτόν, είναι για άλλα κόλπα, τώρα αντίο. Άλλων ήταν δουλειά. Και δεν την έκαναν.

 75. Βασίλης Γκιώνης avatar
  Βασίλης Γκιώνης 10/05/2012 17:36:08

  Αγαπητέ Φαήλο,

  οι γόνοι μπορεί να χωράνε σε ενα λεωφορείο αλλά όπως είδες π.χ. ήρθε η κρητικιά Όλγα Κεφαλογιάννη και πήρε χιλιάδες μονοκούκια στην Αθήνα που ούτε την ήξερε κανείς και ούτε εκείνη ήξερε κανέναν στις γειτονιές... Ήρθε η κρητικοπούλα και πήρε τόσες χιλίάδες σταυρούς στην Αθήνα...
  Στη Β' Αθηνών μέτρα τα μονοκούκια των Γιακουμάτου, Παυλόπουλου, Άρη Σπηλιωτόπουλου, Αδωνη Γεωργιάδη, Κυριάκου Μητσοτάκη...
  Άμα θέλεις διώξτους (όχι φυσικά εσύ προσωπικά αλλά κατάλαβες πως το εννοώ)...
  Πού να τους διώξεις;;;
  Με ποιούς να τους αντικαταστήσεις;;;
  Με αυτό το νέο αίμα (που είναι και κοντά στον πρόεδρο) οι οποίοι όλοι μαζί δεν πήρανε τόσους σταυρούς όσους πήρε μόνη της η ανεκδιήγητη Παπακώστα;;;

  Από όπου και να το πιάσεις το "κόμμα" βρωμάει και ζέχνη η κατάσταση... εγώ έχω απελπιστεί πλέον...

  Αυτά είχα να σου πώ και φυσικά να σε συγχαρώ για τον όμορφο αγώνα σου αγαπητέ Φαήλο, εγγονέ του κέρβερου αντιστασιακού και αγωνιστή Κρανιδιώτη (πρέπει να ήτανε αδερφός του παππού σου;) της πάλαι ποτέ ένδοξης Χωροφυλακής! Έχουνε συναγωνιστεί πολλάκις με τον αδερφό της γιαγιάς μου που ήτανε τότε ένας από τους υπαρχηγούς του Γρίβα Διγενή στην Οργάνωση...

 76. dim avatar
  dim 10/05/2012 17:43:10

  Τώρα Φαήλο δεν είναι η ώρα να προσεγγίσουμε καμία λαϊκή δεξιά, κανέναν φιλελεύθερο ή δε ξέρω κι εγώ ποιον άλλον. Όταν μιλας εμφατικά προς μια κατεύθυνση, διώχνεις τους άλλους, και έτσι δεν πρόκειται να πιάσουμε το 32%-33%, που είναι το πόσοστό που θα παιχθεί η πρωτιά σε ένα μήνα, και άρα το μπόνους των 50 εδρών.

  Τώρα είναι η ώρα της σύνθεσης, της ένωσης όλων, κάτω από ένα κοινό ψηφοδέλτιο για να αποτραπεί η παράδοση της χώρας στη σκληρή αριστερά. Όλοι χωράνε σε αυτή την ένωση. Και οι φιλελεύθεροι (που η αποτροπή της κατάληψης της εξουσίας από το Σύριζα, εξασφαλίζει το πυρήνα της δικής τους ατζέντας - αποφυγή άκρατου κρατισμου δηλαδή), και οι πατριώτες (που η αποτροπή της κατάληψης της εξουσίας από το Σύριζα, εξασφαλίζει το πυρήνα της δικής τους ατζέντας - αποφυγή μαζικών ελληνοποιήσεων και αλλοίωση του δημογραφικού της χώρας)

  Σε αυτό τον αγώνα η κάθε πλευρά θα αναπτύσσει τα δικά της επιχειρήματα και μόνο.

  Αν ρωτάνε τον φιλελεύθερο, τι λέτε εσείς για την αυστηρή ατζέντα της πατριωτικής δεξιάς για το μεταναστευτικό, αυτός θα απαντάει εμένα με νοιάζει αυτή τη στιγμή πρωτίστως η αποφυγή της κατάληξης της χώρας σε ένα ακραίο κρατισμό, η αποφυγή εξόδου απο την Ευρώπη

  Και αν ρωτάνε έναν εκπρόσωπο της πατριωτικής δεξιάς τι λέει για τις ακραία φιλελεύθερες απόψεις ορισμένων για τα οικονομικά θέματα, θα απαντάει ότι εμένα με ενδιαφέρει πρωτίστως αυτή τη στιγμή η αποφυγή της παράδοσης της χώρας στους διοργανωτές της Υπατίας, που στο πυρήνα της ιδεολογίας τους έχουν την άμεση ελληνοποίηση του κάθε 'κατατρεγμένου' κατά αυτούς λαθρομετανάστη.

  Η πρωτιά στις ερχόμενες εκλογές, θα παιχθεί σε πολύ ψηλό ποσοστό, και δεν υπάρχουν περιθώρια τώρα ουτε για ιδεολογικές περιχαρακώσεις, ούτε για πολυδιάσπαση του χώρου.

 77. Χρήστος avatar
  Χρήστος 10/05/2012 17:43:28

  Αν αφαιρέσεις από το λεξιλόγιό σου τις πατριωτικές κορώνες και τις ταξικές μαγκιές (μάλλον έχεις πρόβλημα μ αυτούς που τα καταφέρνουν οικονομικά...να το δεις αυτό...) ίσος να τα καταφέρεις καλύτερα.
  Να αφήσεις επίσης κατά μέρους τις αργκό εκφράσεις...αν μη τι άλλο, δείχνουν πως έχεις κόμπλεξ...πως κάτι σου λείπει...

 78. victoria (true) avatar
  victoria (true) 10/05/2012 17:43:41

  Αγαπητέ Φαήλο, συμφωνώ εν πολλοίς με την ταπεινή μου γνώμη με την ανάλυσή σου. Μπορώ να πω πως εκείνες τις μέρες της 'κυβέρνησης Παπαδήμου' βλέπαμε και γράφαμε πολλοί, εδώ, πως αυτό δύσκολα καταπίνεται και δύσκολα εξηγείται. Μπήκαμε στο ίδιο κάδρο όπως ήθελε απεγνωσμένα το ΠΑΣΟΚ (δηλώσεις Διαμαντοπούλου) και στη χώρα που ...δεν είναι η χαρά της ψυχραιμίας (ούτε τον καλό καιρό!) και ο καθένας είναι ό,τι δηλώσει (σωτήρας, πατριώτης), άντε να αποδείξεις πως δεν είσαι ελέφαντας.

  Βέβαια είναι γνωστό πως το να τιμάς τις αρχές σου έχει πάντα τίμημα. Και συνήθως ταλαιπωρεί. Αλλά κάποιοι έτσι γεννιούνται, ο Σαμαράς είναι ένας από αυτούς. Πιστεύω κι εσύ, γιαυτό τον καταλαβαίνεις, από όσο μπορώ να καταλάβω από τα γραφόμενά σου.

  Δεν τολμώ ούτε να φανταστώ τι δίλημμα θα πέρασε τότε. Δεν έχω καμιά αμφιβολία για τα κίνητρά του, ούτε βέβαια (εδώ γελάνε) πως κάτι Καμμένοι είναι περισσότερο πατριώτες.
  Όμως για μένα έπρεπε δυστυχώς να το πει το ναι στη δεύτερη δανειακή σύμβαση, εκεί εγώ δεν έχω άλλη απάντηση, γιατί αυτός πήγαινε έξω και αυτός ήξερε καλύτερα από εμάς τι μας έπαιρνε σαν χώρα και τι όχι.
  Άρα για να το πει το ναι, δεν-μας-έπαιρνε, εγώ τουλάχιστον αυτό κατάλαβα.
  Είναι ωραίο να λέμε θεωρίες, να σου πω εγώ να πάει να κατασκηνώσει απέξω από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά τότε δεν θα ήμασταν καλύτεροι από τον Τσίπρα. Βέβαια αυτό, ίσως, ίσως, ίσως,..., δεν σημαίνει πως έπρεπε να έχουμε κάνει πχ Αβραμόπουλο υπουργό...

  Αυτό όμως που ξεχνάμε συνολικά, είναι πως, πολύ δυστυχώς, έχει σοβαρές ευθύνες η Ευρώπη και ειδικά το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, που δεν άφησαν στο Σαμαρά καθόλου περιθώριο ανάσας, που δεν έδωσαν υποστήριξη, ενώ τώρα που την τρώνε από παντού κοντεύουν να κάνουν ήρωα τον Ολλάντ...!
  Ούτε λίγο, ούτε πολύ, θεωρούμασταν 'επικίνδυνοι' στην Ευρώπη και τώρα που είναι αντιμέτωποι όχι με κεντροαριστερά, αλλά ριζοσπαστική αριστερά, είδαν τα σκούρα αλλά είναι μάλλον αργά...
  Φταίνε που μας υποχρέωσαν (σαν Ελλάδα εννοώ) να πιούμε βίαια το ποτήρι στο σημείο που ΔΕΝ έπρεπε και λοιδόρησαν στα μάτια ενός ήδη κουρασμένου και διαχρονικά παραπλανημένου ελληνικού ακροατηρίου, πχ τις αποκρατικοποιήσεις που εκλήφθησαν ως εκχώρηση κυριαρχίας, επειδή από το τίποτα πήγαμε στα όλα... αυτή τη φορά με ευρωπαϊκή υπογραφή και βέβαια δια αχρηστίας διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. Ο Έλληνας δεν είχε λεφτά για ταξί, τα άδεια ταξί γέμιζαν τις πιάτσες σε κάθε πόλη και ολόκληρη Μέρκελ φώναζε για την απελευθέρωση των ταξιτζήδων. Αλλού. Δυστυχώς.
  Φυσικά φταίνε και όσοι ήδη είχαν κάνει, διαχρονικά το ξαναλέω, τον Έλληνα να αποστρέφεται τις μεταρρυθμίσεις, γιατί τον έμαθαν στο βόλεμα και στα επιδόματα, τα κεκτημένα των ‘αγώνων’ της αεί φωνασκούσας αριστεράς.
  Αυτή η όλη κατάσταση ανάγκασε το Σαμαρά ως φιλελεύθερο και ΈΛΛΗΝΑ, να ισορροπεί μονίμως σε μία δοκό μεταξύ του εκατέρωθεν χάους, δίνοντας όμως έτσι την εντύπωση του "γκρίζου" και όχι της "καθαρότητας" του άσπρου ή μαύρου. Που δεν υπάρχει, αλλά λέμε.
  Εμένα αυτό με έπεισε πάντως πως διαθέτει ωριμότητα χειρισμών, γιατί ένας πιο 'θερμόαιμος' θα είχε πει όχι και ξέρεις καλά πως τότε όοοοολοι θα ούρλιαζαν πως αυτός έβγαλε την Ελλάδα από την ΕΕ!
  Δυστυχώς ήταν μεγάλη η παγίδα που μας έστησε ο ΓΑΠ πριν να απαλλαχθούμε από αυτόν.

  Και η άτακτη έξοδος δεν θα ήταν μια πολιτική ήττα ...τριμήνου. Είναι για πάντα και αλλάζει μια ολόκληρη χώρα.

  Το μήνυμα των εκλογών ήταν η αντίδραση σε μια βίαια καθίζηση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων.

  Υπό μια τέτοια λογική, δεν υπήρχε στρατηγική ή καμπάνια στον κόσμο, που να μπορεί να απαλλάξει από αυτό το βάρος... Νομίζω μάλιστα πως ο Σαμαράς υπέστη το βάρος μιας καταψήφισης που 'βάραινε' τη ΝΔ συνολικά, το λογαριασμό της όλης μεταπολίτευσης, και όχι προσωπικά, όπως πάνε να υπονοήσουν κάποιοι μπροστά στις εκάστοτε προσωπικές τους φιλοδοξίες.

  Οι καιροί είναι δύσκολοι και το διακύβευμα προ των πυλών. Ας κοιτάξουμε μπροστά.

 79. VOLOVOS avatar
  VOLOVOS 10/05/2012 18:02:21

  Πώς θα μας προσεγκίσετε;Kάνοντας νέα μνημονιακή συγκυβέρνηση με τούς πασόκους και τον ΔΗΜΑΡ.Μάλλον τα συμφέροντα που εξυπηρετούνται σίγουρα δεν είναι του κοσμάκη.Βγείτε και περπατίστε έξω με τον κόσμο.Δέν έχετε συναίσθηση τι τρέχει εδώ έξω.

 80. stamoschios avatar
  stamoschios 10/05/2012 18:44:09

  Φαήλο θα καταλάβεις κι εσύ και ο αρχηγός μας πόσο ανάξιοι, προδότες και αλήτες είναι οι φερόμενοι ως νεοφιλελεύθεροι. Σύντομα θα καταστεί αδήριτος η χρεία για δημιουργία μιας γνήσιας λαϊκής πατριωτικής δεξιάς με αναγωγές στους λαϊκούς συνδέσμους του 1920 και στο Συναγερμό του Παπάγου. Ειλικρινά ξέρεις τι πόλεμο θα κάνουν τα σκουλήκια στον αρχηγό. Πατήστε τους στο κεφάλι σαν οχιές πριν χτυπήσουν αυτοί. Να ξέρεις ότι αν τα καταφέρουν θα μας οδηγήσουν στα άκρα, να κουρέψουμε τα μαλλί (όπως κάναμε στα νιάτα μας στη ΜΥΚ) και να βάλουμε μαύρα ρούχα.

 81. Παναγιώτης Κωστόπουλος avatar
  Παναγιώτης Κωστόπουλος 10/05/2012 19:30:02

  Η ψήφος δεν ήταν ''οργής ,άρνησης και τιμωρίας''ήταν συνειδητή απόφαση του λαού που ο καθείς Ελληνας την εξέφρασε με τον τρόπο του.Απο ολο το φάσμα του εκλογικού σώματος ισχυρή μερίδα των πολιτών είχε επενδύσει στον Σαμαρά.Η ταπεινότης μου είναι ένας απο αυτούς.Τα πήγαινε καλά στην πορεία όμως απώλεσε το μέγιστον του ζωτικού του χώρου λόγω εσφαλμένων επιλογών.Εγκατέλειψε αίφνης τις ''θερμοπύλες''του με το εσφαλμένο σκεπτικό να σώσει τάχα την Πατρίδα.Ενεκεν αυτού λοιπόν απωλέσθη η δυναμική.Εχασε τις θερμοπύλές του έχασε τα πάντα.Δυστυχώς έτσι είναι.Οι Θερμοπύλες του ήταν η 4η Δεκεμβρίου ημερομηνία στην οποία οι εταίροι ζητούσαν δημοψηφισμα.Τότε να αντιτείνει εκλογές

 82. dim avatar
  dim 10/05/2012 19:31:44

  Στις επόμενες ώρες, παίζεται όλο το παιχνίδι για το ποιός θα αναλάβει την ευθύνη της προσφυγής σε νέες εκλογές.

  Όταν λένε οικουμενική εννοούν και το Σύριζα μέσα.

  Αυτό που έχουν να κάνουν και οι τρεις, ειναι να δηλώσουν ξεκάθαρα ότι συμφωνούν, και να αφήσουν στο Τσίπρα το δίλημμα: ή λέει και αυτός ναι στην οικουμενική, ή πέρνει εξ’ολοκλήρου πάνω του την ευθύνη για νέα προσφυγή στις κάλπες. Όποιος αρνηθεί τώρα την οικουμενική, θα βρει μετά απέναντι του όλη την υπόλοιπη κοινωνία. Ο Σαμαράς πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός, πρέπει να πει ναι, για να μη του χρεώσουν μετα το ναυάγιο. Και το ναι, σημαίνει κανονική συμμετοχή, όχι το ίδιο λάθος οπως με τη κυβέρνηση Παπαδήμου. Πρωθυπουργός από τον ευρύτερο κεντροδεξιό χώρο, και περίπου τα μισά υπουργεία στη ΝΔ. Αυτά θα πει, ώστε αν πει και ο Τσίπρας ναι, να υπάρχει ισχυρή συμμετοχή της ΝΔ στην οικουμενική, αν πει ο Τσίπρας όχι, θα πάρει πάνω του όλη τη κατακραυγή της κοινωνίας.

  Προσωπικά πιστεύω ότι ο Τσίπρας έχει καβαλήσει το καλάμι, και θα βρει ένα πρόσχημα να αρνηθεί. Αλλά αν τελικά πει ναι, δε πρεπει η ΝΔ στο νεο κυβερνητικό σχήμα να έχει και πάλι ρόλο κομπάρσου. Τα πράγματα θα βελτιωθούν πολύ το επόμενο διαστημα, ειδικά με τη στροφή της Ευρώπης, και θα πρέπει η ΝΔ να πιστωθεί αυτή την διερχόμενη έξοδο από την ύφεση

  • anonymous avatar
   anonymous @ dim 10/05/2012 20:12:09

   Nαι και ο Καμμένος δε θα έμπαινε στη Βουλή και ο δικομματισμός θα ξεπερνούσε το 50%, κάποιοι έβαζαν και στοίχημα...
   ΄Οταν η ΝΔ φτάσει στα χάλια του ΠΑΣΟΚ , ο Τσίπρας στο 45 και ο Καμμένος στο 20%, τότε θα ξυπνήσουμε...
   Η ιστορία διδάσκει αγαπητοί.
   Και ο Τσάμπερλεν με το Νταλαντιέ θυσίασαν τη Τσεχοσλοβακία για να σωθεί η Ευρώπη από το Χίτλερ και όσο ο Αδόλφος τους έβλεπε να "επαναδιαπραγματεύονται" τόσο του άνοιγε η όρεξη.Τα αποτελέσματα τα ξέρουμε...
   Εν κατακλείδι.
   Όσο εχθρός μας είναι ο "Τσίπρας και ο Καμμένος", και είτε από εγωισμό, είτε από κομματικούς υπολογισμούς, είτε από ατολμία προσπαθούμε να βρούμε σωτηρία στο...Κουβέλη τόσο θα πατώνουμε.
   Και αν γίνει κυβέρνηση τώρα, ελάτε να τα πούμε μετά τον Ιούνιο.
   Η λύση είναι μια αν και δεν είναι ούτε εύκολη ούτε ανώδυνη:
   Εθνική Πανστρατιά κατά του Μνημονίου και των τοκογλύφων.
   Αντίσταση με κάθε τίμημα.Να μη γίνουμε εμείς η σύγχρονη Τσεχοσλοβακία που θα "κατευνάσει το θυληκό Χίτλερ.
   Αν το αφήσουμε να συμβεί τότε να είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι μετά το "πόλεμο" θα καταλήξουμε κι εμείς με κυβέρνηση και πολιτικο σύστημα παρόμοιο με αυτό της Τσεχοσλοβακίας...
   Και η δική μας άνοιξη της Πράγας θα αργήσει πολύ να έρθει και δε θα ακολουθηθεί από καμμιά βελούδινη επανάσταση....

 83. anti avatar
  anti 10/05/2012 19:45:06

  Ο κ. Σαμαράς θα πρεπει πρώτα να κάνει άνοιγμα προς τον κόσμο. Να να μιλήσει μαζί του και εξηγήσει την στάση του.
  Αύριο θα πρέπει ν' αφήσει τους βουλευτές στην Κ.Ο. να μιλήσουν, να ερμηνεύσουν το εκλογικό αποτέλεσμα και να συννενοηθούν για το πως θα προχωρήσουν από και πέρα.
  Νομίζω ότι η κ. Βοζεμπεργκ έχει θέση στην Ν.Δ

  Υ.Γ. ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΜΟΙΟΥΣ ΤΗΣ ΚΡΥΦΟΥΣ ΚΑΙ ΦΑΝΕΡΟΥΣ

 84. sintonistis avatar
  sintonistis 10/05/2012 20:31:19

  Φαηλε, σε παω , γιατι εχεις πατριωτικη ψυχη. Ελπιζοντας οτι μετα απο πολυ καιρο θα παρει εγκριση ενα μηνυμα μου εχω να κανω τρεις τοποθετησεις. 1) Το ΝΑΙ στο μνημονιο εκανε την πολυ μεγαλη ζημια στην ΝΔ ( και δεν μπορω να κατανοησω καποιες αναλυσεις του κωλου , οτι φταινε και αλλα πραγματα για αυτην την ηττα. ΜΟΝΟ ΤΟ"ΝΑΙ" ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΦΤΑΙΕΙ........ Οτι αλλο λεγεται ειναι αλλα λογια να αγαπιομαστε. 2) φιλε Φαηλε -χωρις να γνωριζω τον τροπο που ψηφισαν οι νεοδημοκρατες στον Πειραια , διαισθητικά και μονο, πιστευω οτι εχασες την πρωτια εξαιτιας της φυγης πολλων λαικων δεξιων. Και 3) οι πραγματικοι λαικοι δεξιοι ειναι δυσκολο να γυρισουν οσο υπαρχει το μνημονιο. Αλλωστε τι δουλεια εχουν οι λαικοι δεξιοι με ακρατες νεοφιλελευθερες επιλογες ?

 85. Σχετικά Ασχετος avatar
  Σχετικά Ασχετος 10/05/2012 20:45:37

  Η μισή λαϊκίστικη (λαϊκή) δεξιά,ακολούθησε έναν Κα(υ)μμένο.
  Η υπόλοιπη (και πιο έξυπνη)προέβλεψε τη φούσκα και παρέμεινε στη Ν.Δ.
  Εμένα που ψηφίζω επί 35 χρόνια Ν.Δ μόνο και μόνο για τις μεγάλες Στρατηγικές επιλογές του δεξιού χώρου,με λαμβάνει κανείς υπ'οψη, η θεωρούμε δεδομένος;
  Μήπως πρέπει να γίνω( ΟΦΑ) για να με υπολογίζετε;
  Τι δεξιά είμαι εγώ; Ελαφρολαϊκή; Ποπ;Ροκ; Τζαζ;....................

 86. Πηλέας avatar
  Πηλέας 10/05/2012 22:14:58

  Η Νέα Δημοκρατία τους χωράει ΟΛΟΥΣ. Χρειάζεται πανστρατιά όχι μόνο των στελεχών από τα συγγεννή κόμματα, αλλά κυρίως απο τους Έλληνες που αποδέχονται την Ευρωπαϊκή προοπτική, την ανοιχτή οικονομία, τον Κοινωνικό Φιλελευθερισμό. Πλατιά λαϊκή κοινωνική συμμαχία χρειάζεται, ενόψη και του νέου διπόλου που σχηματίζεται, έτσι διαμορφώνεται το 45% μέχρι και το 50%+. Αν για κάποιους το 18,9% είναι αρκετό...

 87. Mπροστα και Δεξια avatar
  Mπροστα και Δεξια 10/05/2012 22:37:56

  Σαφως , δεν διαφωνω ως προς την ουσια και το "μετα" , απλως πρωτος ως πολιτικη σκεψη το ειχε πει ο κ. Καρατζαφερης και μαλιστα , δεν θυμαμε ακριβως που το ειχα δει αυτο , ειχανε μιλησει και αλλοι ως μια καλη ιδεα.
  Νομιζω ειναι κατι που πρεπει να γινει , αλλα θελει το ειδικο βαρος που θετεις.
  Πρωτα απο ολα ομως , θελει κυβερνηση...
  Ο ΣΥΡΙΖΑ με τις ενεργειες του κανει οτι το χειροτερο αυτη τη στιγμη , διατηρει την χωρα στην ουσια ακυβερνητη και ντε και καλα επιθυμει νεες εκλογες , πολυ απλα διοτι δεν ηταν ουτε πιστευω πως θα ειναι , ετοιμος να αναλαβει το βαρος της διακυβερνησης και να γινει ενα κομμα του "συστηματος" , διοτι καλα τα ευχολογια , καλη η διαμαρτυρια , καλες οι φωνασκιες , ομως ειναι εντελως διαφορετικη η ηλεκτρικη καρεκλα της διακυβερνησης μιας ολοκληρης χωρας σε κριση.

 88. Μπροστα και Δεξια avatar
  Μπροστα και Δεξια 10/05/2012 22:57:43

  Σε αυτο θα συμφωνησω και εγω.Για αυτο εχω πει οτι θα πρεπει να δωθει και να διατηρηθει επιτελους ενα ξεκαθαρο ιδεολογικο στιγμα , οτι κυριοι , εμεις ως ΝΔ ειμαστε ενα ξεκαθαρα Δεξιο-Κεντροδεξιο κομμα , και αυτο διοτι εαν υπαρξει η μεγαλη συσπειρωση και επιστροφη των κλασσικων ψηφοφορων της ΝΔ , ακριβως αυτοι αποτελουνε και την βαση του κομματος δηλαδη οι Κεντροδεξιοι με κυριο χαρακτηριστικο τους την εθνικοπατριωτικη και φιλελευθερη ιδεολογια.
  Τωρα , εαν καποιος σε στυλ του κ. Μανου η κ. Μπακογιαννη , επι της ουσιας δηλωνει κεντρο , με μονη ατζεντα την οικονομικη πολιτικη και μια αποκλειστικη συγκεντρωση εκει , οκ εχει φιλελευθερες ιδεες για την οικονομια , ναι μεν προσωπικα δεν συμφωνω διοτι το παν σε ενα κρατος δεν ειναι αποκλειστικα η οικονομια ειναι ενα συνολο πραγματων , ομως οπως ειπε ενας φιλος τωρα ειναι η στιγμη -εαν χρειαστει- να ΜΗΝ επιτρεψουμε να ερθει αποκλειστικα η Αριστερα στην εξουσια.Γνωριζουμε καλα αλλωστε , τι μοντελο προτεινει η αριστερα , τι ιδεες εχει , και που πιθανον να φτασει η χωρα.
  Αυτο θελουμε ?Οταν λοιπον εχεις τα λιγα και θες τα πολλα , ισως χασεις και τα λιγα που εχεις.
  Ενας αρχηγος κυβερνητικου κομματος οπως ο κ. Σαμαρας , ελειπε απο την πολιτικη.Οσα λεει θα ακουγονταν πραγματικα πολυ φρεσκα σε μια Ελλαδα ΑΝΕΥ ΚΡΙΣΗΣ.Τωρα ο κοσμος δεν εχει καθαρο μυαλο να ακουσει και να σκεφτει , τωρα ο κοσμος θελει να ακουσει για αμεσα μετρα βραχυπροθεσμα που ισως του βρουνε δουλεια , ισως ελαφρυνουν την οικονομικη δυσκολια του κτλ.
  Αυτο θελει ο κοσμος , οπως επισης ο λαος επιθυμουσε την τιμωρια του δικομματισμου και αυτο εκανε.Αρα λοιπον , μην βιαζομαστε σε ορισμενα πραγματα.Ψυχραιμια συνεση και λογικη.

  ΔΕΝ ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΜΑΣ απλα και μονο για να κανουμε εναν συμβιβασμο εχοντας την ελπιδα οτι -δηθεν- θα παρουμε ενα ποσοστο του 40%.
  Ο ΣΥΡΙΖΑ απο ολη αυτην την ιστορια εχει 2 πιθανα αποτελεσματα :
  Α) Η θα βγει χαμενος καθως ο κοσμος θα εκτιμησει οτι τελικα ηταν ενας τσαμπα μαγκας που οταν ηρθε η ωρα της ευθυνης εκανε πισω
  Β) Η θα βγει νικητης και "ηρωας" καθως δεν υποχωρησε μπροστα στην πιεση
  Και μη ξεχναμε οτι ο ιδιος ο ΣΥΡΙΖΑ ουδεποτε εκρυψε την Αριστερη ριζοσπαστικη του ταυτοτητα , και ουδεποτε αντιμετωπισε προβλημα με αυτο.Μια χαρα προωθησε τα πιστευω του , και μια χαρα συνεχιζει να τα αναφερει.Απλα τα Αριστερα κομματα , εχουνε ενα ταλεντο να το πω η μια σωστη τακτικη ως προς την θετικη προβολη της ιδεολογιας τους και των θεσεων τους.Μια πολιτικη εντελως ξεκαθαρη.
  Αντιθετα η ΝΔ μεχρι σημερα δεν ειχε ξεκαθαρη πολιτικη , προσπαθουσε να κραταει παντου ισσοροπιες , προσπαθουσε να φερει λιγο κοσμο απο αριστερα λιγο απο δεξια , ε ομως ετσι δεν γινεται...
  Ακομα και ο κ. Καμμενος και στο 10% που πηρε , εχει πολυ ριζοσπαστικες θεσεις πραγμα που φανηκε αρεστο σε μεγαλο ποσοστο Νεο-Δημοκρατων που σε αυτες τις εκλογες τον ψηφισανε.
  Οποτε θα πρεπει η Ν.Δ. να αφησει ενα ξεκαθαρο ιδεολογικο στιγμα.
  Πολλοι που ειχανε ασπαστει την ιδεολογια της Δεξιας η ακομα και τωρα πιστευουνε σε αυτη , απογοητευτηκανε οικτρα απο καποια θεματα.
  Ας τους φερουμε λοιπον ολους αυτους πισω.

  Εν κατακλειδι , εαν δυστηχως για τον τοπο γινουνε εκλογες , κατ' εμε μονη ελπιδα ειναι να τεθει επι ταπητος και σε πολυ σοβαρο υφος το διλημμα ειτε Αριστερα ειτε Δεξια/Κεντροδεξια.
  Αλλα οταν λεω το διλημμα το εννοω , δεν θα πρεπει παλι να κρυβουμε κατω απο το χαλι πραγματα.Τοτε η οποια ετυμηγορια του λαου υπαρξει αυτο και θα γινει.Η Δημοκρατια στο κατω κατω δεν εχει αδιεξοδα.
  Το θεμα ομως ειναι οτι η Ελλαδα βρισκεται ως χωρα πολυ κοντα σε ενα αδιεξοδο...
  Εγω προσωπικα ελπιζω ακομα και την υστατη στιγμη να υπαρξει κυβερνηση.Εστω και κυβερνηση βραχυπροθεσμη (πχ νεες εκλογες Σεπτεμβριο-Οκτωμβριο).Τωρα οι νεες εκλογες θα ηταν πολυ δυσκολη διαδικασια και δεν ξερει κανεις με βαση οσα ερεθισματα πηρε και ο λαος εαν το προβλημα θα γινει πολυ μεγαλυτερο η εαν θα υπαρξει λυση.

 89. Γιάννης Ν. avatar
  Γιάννης Ν. 10/05/2012 23:35:42

  Αφού δε συμφωνείς με τις κορυφαίες επιλογές της ΝΔ (συγκυβέρνηση, Μνημόνιο2) τι κάθεσαι να κάνεις στη ΝΔ;
  Να συζητήσεις με το Χατζηδάκη τον Κεδίκογλου και τον Άρη από ποια πόρτα θα ξανάρθει η Ντόρα να αναλάβει αρχηγός;

  • Mπροστα και Δεξια avatar
   Mπροστα και Δεξια @ Γιάννης Ν. 11/05/2012 00:45:42

   Εαν αναφερεσαι σε εμενα , ισως δεν εγινα αρκετα κατανοητος.Μπορω να επεξηγησω οσα ειπα.

 90. pk avatar
  pk 11/05/2012 00:02:39

  Πέρα από αυτούς που αναφέρετε στα ΜΜΕ είχαν δυναμική και ΟΡΘΟΤΑΤΗ παρουσία και νέα ΑΦΘΑΡΤΑ πρόσωπα που ΔΕΝ συμμετείχαν σε προηγούμενες κυβερνήσεις, οι οποίοι με ΣΘΕΝΟΣ υποστήριξαν τις θέσεις και το πρόγραμμα του κόμματος...
  Ενδεικτικά αναφέρω τους κ. Κικίλια & Μυταράκη...

  Μήπως όλα αυτά περί των "Πουθενάδων της Κυβέρνησης Καραμανλή" είναι απλά "δικαιολογίες"?
  Κι επιπλέον, η Κυβέρνηση Καραμανλή με τους "πουθενάκιδες" παρά τα λάθη της έκλεισε ιστορικές συμφωνίες (π.χ. Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, COSCO, κλπ.) ενώ ΔΕ ΔΙΣΤΑΣΕ να στηρίξει το ΟΧΙ των Κύπριων στο σχέδιο Ανάν...
  Μην καταπίνετε αμάσητο ότι σας σέρβιραν κύριε Pikis...

 91. Νασος avatar
  Νασος 11/05/2012 00:03:48

  Άντε πάλι αυτή η λαική δεξιά. Τελικά νομίζω ότι κάποιοι δεξιοί δεν χρειάζονται πολιτική εκπροσώπηση αλλά ένα γερό ντιβάνι...Δεν μπορώ να εξηγήσω αλλιώς αυτήν την εμμονή των δεξιών που έπειδή ντρέπονταν να που ότι είναι δεξιοί προσπάθησαν να μετατρέψουν τη ΝΔ σε ένα δεξιό κόμμα με αποτέλεσμα να έχουμε σήμερα πέντε (5) δεξια κόμματα και ένα (ακρο) δεξιό και στη ΝΔ (του 18.7%) να γίνεται ακόμα λόγος για τη λαική δεξιά. Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι υφίσταται μια τέτοια δεξιά (η οποία είναι μόνο λαική και τίποτα άλλο) την κατάλληλη στιγμή βρέθηκε ένας πιο λαικός από τον Αντώνη και τη σκούπισε παίρνοντας το πιο έυκολο 10% που έχει ποτέ υπάρξει σε εθνικές εκλογές. Πάλι καλά που δεν διώξαμε και τους "ντιντίδες" δηλαδή (άλλο ιδεολογικό κατασκεύασμα και αυτό, ο περίφημος "ντιντιδισμός") γιατί η αυριανή συνεδρίαση της Κ.Ο θα γινόταν στο σαλόνι του Φαήλου. Ά ρε κεντροδεξιά παράταξη... Ψώνισες από σβέρκο

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Νασος 11/05/2012 01:10:43

   Ενεός από την βαθυστόχαστη πολιτική σου ανάλυση.΄
   Μάλλον διάβασες μόνο τον τίτλο της ανάρτησης, ως λαθραναγνώστης.

 92. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 11/05/2012 01:14:06

  Η αφεντιά μου μόνο έξω είναι.

 93. TAKHS avatar
  TAKHS 11/05/2012 01:18:24

  Βαστα γερα αδερφε εισαι το μελλον.
  Οχι ο μανος και η ντοριτσα που αντιπροσωπευουν το παρελθον για το λαο μας.
  Ουτε οι ναζι και ο καραντζαφυρεν.
  Οταν θα μπεις στη βουλη καβαλα στο αλογο ολοι οι ανωτερω θα ειναι πολιτικα νεκροι γιατι ο λαος μας θα τους βαλει εκει που πρεπει
  Στο περιθωριο.
  Μπροστα λοιπον για τον Ελληνικο λαο ο οποιος δεν ειναι κουτος οπως νομιζουν μερικοι ντιντηδες και οσφυοκαμτες

 94. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 11/05/2012 01:20:21

  Άσε, κι η μάνα μου το ίδιο πρόβλημα έχει. Γαλλικά, πιάνο, μπαλέτο, τίποτα δεν έπιασε πάνω μου. Αλήτες κορυδαλλιώτες, τι περιμένεις.
  Και με κατάλαβες ρε μπαγάσα. Έχω τεράστιο πρόβλημα. Μην δω φραγκάτο μπιζιμπόντη από το Κολωνάκι (ΠΑΣΟΚ ψήφιζαν συνήθως), μακραίνει η μύτη μου από τον φθόνο.
  Όταν γυρίζω από τα ΜΟΔ, τα Εφετεία κλπ, πουλάω σπίρτα και λαχεία για να ζήσω, ο τάλας. Αφού η ζωή μου έγινε και τραγούδι:
  http://www.youtube.com/watch?v=9FTVTGSYtFg

 95. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 11/05/2012 01:26:09

  Αγαπητέ κ. Γκιώνη,

  Ναι, ο Στράτος Κρανιδιώτης ήταν ο αδερφός του παππού μου, Χρήστου (Χρυσόστομου)! Θα ήθελα να επικοινωνήσουμε στο failoskran@ath.forthnet.gr

 96. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 11/05/2012 01:38:09

  Μα, αυτό ακριβώς εξηγώ. Ότι ακόμη κι αν ο κίνδυνος ήταν μόλις 10% πίστευε πως δεν έπρεπε να ρισκάρει η χώρα.
  Αυτό όμως που λέω και που και ο ίδιος πρότεινε ήδη από το ΟΧΙ στο Μνημόνιο τον Μάϊο του 2010, δεν ήταν "μαγκιές". Ήταν ένα άλλο μίγμα με έμφαση στην ανάπτυξη με αποδοχή των βασικών στόχων. Τα ελλείμματα μας πρέπει να τα μειώσουμε, να περιστείλουμε τις σπατάλες και να εκσυγχρονίσουμε θεσμούς και οικονομία. Όχι γιατί το ζητάνε οι δανειστές αλλά γιατί είναι ωφέλιμο και αναγκαίο για τον τόπο.
  Τα γεγονότα απέδειξαν ότι η κοινωνία μας, ο λαός, δεν αντέχει αυτή την πολιτική που οδηγεί σε βαθιά ύφεση.
  Ένα όχι, με αντιπρόταση μια συγκροτημένη και δυναμική αναπτυξιακή πολιτική, θα οδηγύσε ίσως σσε μια άλλη συμφωνία με την Ευρώπη. Δεν πιστεύω ότι εύκολα θα αποφάσιζαν να μας σπρώξουν στον γκρεμό. Μπορεί να τους παίρναμε μαζίμας!
  ΤΜην ξεχνάς ότι όπως ο λαός μας δεν εμπιστεύεται την πολιτική μας τάξη, έτσι δεν την εμπιστεύονται και η ευρωπαίοι, μετά από τόση λεηλασία κι ανακολουθίες, διαφθορά κλπ.

 97. Dimitris avatar
  Dimitris 11/05/2012 01:39:50

  Φαήλο,
  διαβάζω πάντα τα άρθρα σου και δε σου κρύβω, τον τελευταίο καιρό διαφωνούσα με τις θέσεις σου, θεωρώντας αυτές μονοδιάστατες και διχαστικές. Το παρόν άρθρο σου με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Είναι άμεση η ανάγκη συκρότησης ενός μεγάλου Φιλελεύθερου Πατριωτικού Μετώπου που θα πεί αλήθειες στον κόσμο, θα του δώσει όραμα, εθνική αξιοπρέπεια, πίστη για ένα καλύτερο αύριο, που θα αντιπαρατεθεί ξεκάθαρα με τις επικίνδυνες συνιστώσες του λαικισμού και της ανευθυνότητας. Στις επόμενες εκλογές το διακύβευμα πρέπει να είναι ξεκάθαρο. Αλβανία του Χότζα και Κούβα του Φιντέλ ή Ελλάδα.
  Συστράτευση όλων που μιλάνε για πατρίδα, για ασφάλεια, για αξιοπρέπεια, για δικαιοσύνη. Ο λαός ζαλισμένος είναι, όχι βλαμμένος.

 98. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 11/05/2012 01:50:11

  Αν διάβαζες συστηματικά Αntinews και Δημοκρατία, τότε θα ήξερες ότι τα έχω γράψει 100 φορές και τα έχω πει άλλες τόσες.
  Κι όταν ο Αντώνης πήρε τις αποφάσεις που πήρε, εξήγησα κατά την άποψη μου το κίνητρο του, χωρίς να απαρνούμαι την θέση μου. Έπρεπε να υιοθετώ τις ύβρεις και τις προσβολές κάποιων για να είμαι πιο αξιόπιστος; Δεν υπήρχε περίπτωση.
  Για τον Τσίπρα δεν σχολιάζω με "γελάκια". Πολιτικά απαντάω στις τερατολογίες που λέει, σκληρά και ευθέως.

 99. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 11/05/2012 01:55:19

  Μάλλον έχεις καμμιά σαρανταριά χρόνια να περάσεις από τον Πειραιά.

  • @NPetropoulos avatar
   @NPetropoulos @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 11/05/2012 23:06:59

   Ονοματάκι; τζιζ;

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ @NPetropoulos 12/05/2012 02:11:30

    Ψοφάς για εσωστρέφεια, ε; Δεν θα σου κάνω τη χάρη. Μην ανησυχείς, όλα θα γίνουν εκεί και τότε που πρέπει και τότε κάθε κατεργάρηγς και κοντός ταβερνιάρης θα πάει στον πάγκο του...

 100. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 11/05/2012 02:02:44

  Ξαναδιάβασε το άρθρο μου αφού πλύνεις τα μάτια σου, γιατί έχουν κολλήσει. Θα δίς στην δεύτερη ανάγνωση ότι γράφω πως "Οι αποδέκτες του μηνύματος μας έπρεπε να είναι η λαϊκή δεξιά, το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ και οι έντιμοι άνθρωποι της αριστεράς, που δεν είναι «κολλημένοι». Οι νοικοκυραίοι πατριώτες, η συντριπτική πλειοψηφία του Λαού". Και παρακάτω λέω "Φυσικά και πρέπει να συνασπιστούν όλες οι φιλελεύθερες ευρωπαϊκές δυνάμεις του Έθνους, αφήνοντας όμως ανθρωποφαγικές νεοφιλεύθερες ακρότητες και αντεθνικές θέσεις στην άκρη". Αλλά τι να κάνουμε, ο κορμός της παράταξηες είναι η λαϊκή δεξιά, πάντα ήταν. Δεν ήταν νεοφιλελύθεροι, που πολιτεύθηκαν θυμίζω με το ΠΑΣΟΚ, ούτε τροτσκιστές. Γράφεις σαν πληγωμένο "ντοράκι" κι αυτό σε προδίδει.

  • makis77 avatar
   makis77 @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 11/05/2012 09:53:07

   Δυστυχώς Φαήλο με αυτή τη ρητορική του τύπου είσαι ντοράκι, δεν υποστηρίζεις τον Αρχηγό, κτλ κτλ χάθηκαν οι νεοδημοκράτες από το κόμμα. Οσον αφορά τους ψηφοφόρους η δεξιά στροφή κάτέστρεψε το κόμμα. Ο περίγυρος Σαμαρά θεώρησε ότι με αυτόν τον τρόπο είχε πλεονέκτημα στην Εθνικοπατριωτική Δεξιά και θα έλεγχε το κόμμα καλύτερα.
   Διαφωνείς ότι ο μεσαίος χώρος ήταν η δεξαμενή αλιεύσης ψήφων νίκης της ΝΔ?

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ makis77 11/05/2012 20:45:33

    Είναι ψέμα και το ξέρεις ότι ο Αντώνης λειτούργησε έτσι. Πλήθος υποστηρικτών της Ντόρας στις εσωκομματικές πήραν κραταιές και προβεβλημένες θέσεις στο κόμμα.
    "Ντοράκια" λέω στους "συμμάχους", που έφυγαν από το κόμμα και κάνουν κριτική στη ΝΔ.
    Ο μεσαίος χώρος είναι ανύπαρκτος, είναι ένα εφεύρημα που σημαίνει αποϊδεολογικοποιημένη διοαχείριση. Αυτό που υπάρχει είναι το αληθινό κέντρο της Ιστορίας. Λαϊκοί δεξιοί και κεντρογενείς είναι ο κορμός της παράταξης, με τους πρώτους να αποτελούν τον σκληρό πυρήνα της. Υπάρχει επίσης η μικρή μειοψηφία των νεοφιλελεύθερων και της άκρας δεξιάς. Ενδεχόμενη δεξαμενή είναι επίσης το ορφανό πια πατριωτικό ΠΑΣΟΚ και της πατριωτικής αριστεράς, που δεν είναι κολλημένοι".

 101. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 11/05/2012 02:09:03

  Που είδες να γράφω για Ντόρα;
  Η βάση του Καρατζαφέρη, όπως και των ΑΝΕΛ ανήκει στην ΝΔ, όπως και μεγάλο μέρος της βάσης της Ντόρας, που βλέπει με ανησυχία να ξεδιπλώνεται η ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ για υπερφολόγηση των επιχειρήσεων, δέσμευση καταθ΄λεσεων και μετωπική σύγκρουση με την Ευρώπη.
  Είμαι διάφορα πράγματα, τραχύς, ενίοτε εκ φύσεως και πεποιθήσεως επιθετικ΄ός, Ολυμπιακός, αρβανίτης αλλά τυχοδιώκτης δεν διετέλεσα ποτέ και χλωμό το βλέπω να γίνω τώρα που άρχισαν κι ασπρίζουν τα γένια μου. Οπότε συγκρατήσου λίγο στους χαρακτηρισμούς.

 102. παρατηρητής avatar
  παρατηρητής 11/05/2012 03:15:21

  " Ο Πρόεδρος θεώρησε ότι ήταν πιθανή ενδεχόμενη άτακτη χρεοκοπία " ...

  Ο Πρόεδρος, επίσης Φαήλε, θεώρησε ότι έπρεπε να υπακούσει στη δημιουργία μιας κυβέρνησης μαριονέτας και θεώρησε ότι αυτή δεν έπρεπε να πάρει μέτρα που θα φέρουν περισσότερη ύφεση, αλλά τα πήρε.

  Ο Πρόεδρος επίσης θεώρησε ότι δεν πρέπει να γίνει επιτροπή λογιστικού ελέγχου του χρέους και επίσης θεώρησε ότι ο ΓΑΠ έπρεπε να μπει στο απυρόβλητο .

  Τα έρμα τα ζωντανά τρομάξανε όταν κατάλαβαν ότι οι λύκοι ήταν μέσα στη στάνη και το παίζανε τσοπάνοι και σκορπίσανε και αγριέψανε Φαήλο 'μ και άντε τώρα να τα μαζέψεις. Γιατί βλέπεις τα έρμα έχουν μνήμη, κάπως κοντή βέβαια, αλλά κάτι χιλιάδες αυτοκτονίες και κάτι η απελπισία των γνωστών και συγγενών τους και η αγωνία των παιδιών τους δεν τους αφήνουν να ξεχάσουν.

 103. ΓΣΠΥΡΟΥ avatar
  ΓΣΠΥΡΟΥ 11/05/2012 20:48:54

  Κε Κρανιδιώτη,
  Η καταγγελία των ανθυποψηφίων σας ότι εξελέγησαν επειδή έκαναν ρουσφέτια ουσιαστικα καταγγέλει την ίδια την παραταξη. Η ΝΔ χρησισμοποιούσε, κατα τα καταγγελόμενα, το κράτος για εξυπηρετήσεις. Αυτό λενε και οι αντιπαλοί μας. Λάφυρο το κρατος σε ανεπαρκεις! Γιατι να ψηφιστεί πάλι;

  • ΓΣΠΥΡΟΥ avatar
   ΓΣΠΥΡΟΥ @ ΓΣΠΥΡΟΥ 11/05/2012 21:14:34

   Η υποψηφιότητά σας όπως και όλων σχεδόν των νέων υποψηφίων τη θεωρησα θετική. Με την Επανεκλογή όλων σχεδόν των παλιων υποψηφίων απογοητεύτηκα. Η εκλογή νεων ανθρώπων ειναι ανάγκη να αλλάξει η εικόνα της ΝΔ. Τα παλιά πρόσωπα έχουν κουράσει. Η συνέχεια αυτής της κούρασης είναι να γίνεται αντιπαθητική η ΝΔ. Η παράταξη οφείλει να αναλάβει το βαρος, όπως εκανε πάντα, να σώσει την πατρίδα. Η υπέρβαση των προσωπικών φιλοδοξιών και συμφερόντων απο τα στελεχη του κόμματος πρέπει να ειναι εμφανής και ωστε να κινητοποιηθεί ο κουρασμενος ΝΔημοκράτης.
   Αλήθεια γιατί η ΝΔ δεν καλει σε συλλαλητήριο υπερ του Ευρώ και της ΕΕ ώστε να ηγηθει των ΦιλοΕυρωπαικών δυνάμεων;

 104. ηλίου ιππότης avatar
  ηλίου ιππότης 12/05/2012 16:28:41

  Γαρουφάλιε έχεις μπερδέψει τη ΝΔ με την ΠΟΛΑΝ . Επειδή τότε είχες κατέβει ευρωβουλευτής δεν πάει να πει ότι πρέπει να κατεβαίνεις και υποψήφιος στη ΝΔ με αξιώσεις

 105. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 13/05/2012 14:30:56

  Χαραμίζεις τον πολιτικό σου εγκέφαλο εδώ στα Βαλκάνια. Τέτοια βαριά ανάλυση πρέπει να ακούγεται τουλάχιστον στην NSA.

 106. μεταρρυθμιστής avatar
  μεταρρυθμιστής 14/05/2012 00:37:36

  Φαήλο, σε πάω , διότι είσαι αγνός και πατριώτης.Από την άλλη όμως μερικές φορές κοιμάσαι όρθιος...Πού τη βρήκες τη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων που είναι πατριώτες ; Δεν έχεις αντιληφθεί οτι ένα τεράστιο τμήμα της κοινωνίας ( ιδίως οι νέοι) είναι απάτριδες αρχικοπρίτες; Που θεωρούν τεράστιο βάρος στην επαγγελματική τους πορεία ( άνεργοι βέβαια είναι οι περισσότεροι) τη στρατιωτική θητεία των ...9 μηνών κι επιδιώκουν πεισματωδώς την περαιτέρω μείωση ή και την πλήρη κατάργηση της; πού μισούν τα εθνικά και θρησκευτικά σύμβολα; Ποιοι πατριώτες; Αυτοί στην Α΄Αθήνας που οι λαθρομετανάστες τους κλέβουν, τους ληστεύουν, τους μαχαιρώνουν, τους π...ανε κι αυτοί πήγαν κι έδωσαν στον Τσύριζα 20%;;; Ο Έλληνας έχει χαλβαδοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό κι εσύ ακόμα αναμασάς τις κοινοτοπίες σου για τον γίγαντα, πατριώτη, παντογνώστη Λαό! Εγέρθητι, Φαήλο...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ μεταρρυθμιστής 14/05/2012 23:49:57

   Πάντα όρθιος είμαι και πάντα θα γράφω για το ευκταίον!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.