#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/01/2011 11:22
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

“H μεγαλύτερη τέχνη στον πόλεμο είναι να υποτάξεις τον εχθρό χωρίς μάχη”Με το που ανέλαβε το τιμόνι της ΝΔ o Αντώνης Σαμαράς, πολλοί αναζήτησαν έναν …Τσε Γκεβάρα. Δεν σκέφτηκαν όμως, ότι με την κατάσταση που παρέλαβε , αν το έπαιζε “Τσε” θα αυτοκτονούσε πολιτικά. Ότι αν επιχειρούσε μία μετωπική σύγκρουση με τις βαρονίες και τις χρόνιες κακοδαιμονίες της ΝΔ από την μια μεριά και το σύστημα της διαπλοκής από την άλλη θα οδηγούσε τη ΝΔ σε διχασμό και θα έκανε τη Ντόρα …αρχηγό.

Αντιθέτως επέλεξε μια τακτική σταδιακών αλλά συνεχών και βαθιών ρήξεων με μπόλικο «διαίρει και βασίλευε» που τον κατέστησε αδιαμφισβήτητο αρχηγό της  ΝΔ.  Μόλις μέσα σε ένα χρόνο κατάφερε να βάλει στην άκρη τη Ντόρα, ολόκληρη την παλιά φρουρά μαζί με το ΚYΣΕΑ του Καραμανλή, τους Βαρόνους και τα μεγάλα βαρίδια της ΝΔ. Έδωσε στο κόμμα γραμμή και ιδεολογία, πρότεινε οικονομικό σχέδιο εξόδου απο το Μνημόνιο, προχώρησε σε έναν «ανασχηματισμό», έφτιαξε καινούρια γραφεία από το μηδέν και άλλαξε το σήμα και το λογότυπο του κόμματος. Και ετοιμάζεται τώρα για δομικές αλλαγές, προκειμένου να διευκολύνει τη συμμετοχή της βάσης στη λήψη αποφάσεων, επαναφέροντας τον κινηματικό χαρακτήρα που απέκτησε με την εκλογή του.

Στη συζήτηση με τους δημοσιογράφους που ακολούθησε την περασμένη εβδομάδα την παρουσίαση του νέου σήματος της ΝΔ, ο κ. Σαμαράς ρωτήθηκε αν είχε εξεταστεί το ενδεχόμενο και για αλλαγή του ονόματος.  «Ποιος δεν έχει σκεφθεί όλα τα ενδεχόμενα;» απάντησε, καθιστώντας έτσι σαφές ότι σκέφτηκε να αλλάξει και το όνομα της ΝΔ. Και πρόσθεσε ότι «αυτό που κάναμε είναι αυτό που έχει ανάγκη η εποχή μας», αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι δεν ήρθε ακόμα η ώρα του ονόματος.

Με άλλα λόγια τους είπε: «άλλαξα το λογότυπο, το σήμα και τα γραφεία και θα αλλάξω και το όνομα όταν θα το επιτρέψουν οι συνθήκες».

Πώς σκέφτεται ο Σαμαράς, μπορούμε να το αντιληφθούμε παραφράζοντας λίγο αυτά που είπε προχθές στην παρουσίαση του βιβλίου του Ευριπίδη Στυλιανίδη: «να βλέπουμε αντικειμενικά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς με τις αναταράξεις, σε όλα τα επίπεδα, τι θα μπορούσε να συμβεί για μία παράταξη, η οποία κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες, αγωνίζεται να αλλάξει και εκείνη τη σελίδα προς το καλύτερο… . (Να πάμε πέρα από ) « την κρούστα της επιδερμικής, της επιφανειακής ανάλυσης και να προχωρούμε  πιο βαθιά σε εξισώσεις που θα λύσουν το πρόβλημα, το οποίο μπορεί να αντιμετωπίσει, στον έναν ή στον άλλον τομέα, ένα κόμμα, όπως είναι σήμερα και η δική μας παράταξη».

Η Νέα Μεταπολίτευση που οραματίζεται ο Αντώνης Σαμαράς και επιβάλλεται από την κατάρρευση του ισχύοντος μοντέλου διακυβέρνησης, δεν μπορεί να  γίνει φυσικά από τα κόμματα και τους φορείς που ευθύνονται για την σημερινή κατάρρευση. Όλοι αντιλαμβανόμεθα, εξάλλου, ότι το μοντέλο των πολυσυλλεκτικών κομμάτων – δεινοσαύρων σαν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ χρεοκόπησε και από την κρίση θα γεννηθεί ένα άλλο πολιτικό σκηνικό – χωρίς να αποκλείονται βίαια κοινωνικά ξεσπάσματα. Και ίσως δεν έχουν και πολύ άδικο όσοι εξ΄ημών υποστηρίζουν ότι «ο Σαμαράς δεν θα γίνει πρωθυπουργός από τη σημερινή ΝΔ των αποτυχημένων, των σκανδαλιάρηδων και των φθαρμένων υλικών». Αλλά «μέσα από την συνέχιση της πολιτικής διαδρομής του, μιας διαδρομής πολιτικών ρήξεων».

“Γιατί όμως ο Σαμαράς δεν προχωρά τώρα σε μια ρήξη με το εκδοτικό και επιχειρηματικό κατεστημένο” ρωτάνε αναγνώστες του Antinews και ο κόσμος.

Η απάντηση είναι σχετικά απλή: Είναι αδύνατον να εξουθενώσεις ένα «τέρας 36 ετών» που δημιούργησαν οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις της Ελλάδος, με τακτικές Τσε Γκεβάρα. Για τον απλούστατο λόγο ότι θα συσπειρώσεις τις δυνάμεις της διαπλοκής και θα σε διαλύσουν.

Όλα θέλουν το χρόνο τους και σύμφωνα με τον Σουν Τζου, η μεγαλύτερη τέχνη στον πόλεμο είναι να υποτάξεις τον εχθρό χωρίς μάχη.

Είναι προφανές, ότι από τη μέρα που ανέλαβε πρόεδρος της ΝΔ, ο Σαμαράς κινείται βάση μίας συγκεκριμένης στρατηγικής με βάθος από την οποία δεν παρεκκλίνει. Εχει μια σκακιέρα μπροστά του και κάνει τις κινήσεις του, όπως έχει γραφεί εδώ.

Καί όσο ισχυροποιεί την θέση του γίνεται και πιο επιθετικός.

Γιατί όπως έλεγε επίσης ο Σουν Τζου,«στρατηγική με τακτικούς ελιγμούς είναι ο πιο σίγουρος δρόμος για τη νίκη. Τακτικοί ελιγμοί χωρίς στρατηγική, είναι ο θόρυβος πριν την ήττα.»

Π.Ζ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. STATHIS avatar
  STATHIS 27/01/2011 11:46:24

  “H μεγαλύτερη τέχνη στον πόλεμο είναι να υποτάξεις τον εχθρό χωρίς μάχη”

  Φθάνει να μη χρησιμοποιείς τη "φιλοσοφία" για να μη κάνεις το ΠΟΛΕΜΟ και όσες μάχες ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ !!!!!
  * Όσο για τη στρατηγική των ΤΑΚΤΙΚΩΝ ελιγμών....... είναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ σε κάθε "ΤΑΚΤΙΚΗ ΠΟΛΕΜΟΥ" και "ΤΕΧΝΙΚΗ ΜΑΧΗΣ" (εφ' όσον έχεις σωστά εκτιμήσει τη ΔΥΝΑΜΗ του εχθρού σου ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ...... ΝΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙΣ ,ίσως και "χρησιμοποιώντας" την προς όφελός σου ).!  *Μιά άποψη.-

 2. ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ avatar
  ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 27/01/2011 11:49:35

  ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΚΤΙΚΗ, ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΝ ΠΟΛΛΟΙΣ ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ.
  Η ΟΠΟΙΑ ΝΕΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΗ ΟΛΑ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΦΘΑΡΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ, ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΗΤΑΝ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΄Η ΑΤΟΛΜΟΙ, ΣΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΗΣΑΝ ΑΝΗΘΙΚΟΙ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ...
  ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΔΕΝ ΚΤΙΖΕΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ, ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΚΑΚΕΚΤΥΠΟ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΙΔΑΜΕ ΤΙ ΠΡΟΚΟΠΗ ...ΕΙΔΑΜΕ !) ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙΣ.
  Ο ΠΑΝΤΑ ΕΥΚΟΛΟΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΣ, ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΧΑΡΗ, ΣΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΒΕΒΑΙΩΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΑΞΙΖΗ...
  ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ
  1. ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΩΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟ,
  2. ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕΤΑ, ΩΣ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.
  ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ, ΔΙΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΟΥΤΕ "ΤΟΥΡΚΟΙ" ΝΑ ΗΣΑΝ, ΜΕ ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΔΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΗΜΕΡΕΣ !

 3. Νίκος avatar
  Νίκος 27/01/2011 12:03:49

  “H μεγαλύτερη τέχνη στον πόλεμο είναι να υποτάξεις τον εχθρό χωρίς μάχη”

  Σύμφωνοι, αλλά, για να υποταξει κανείς τον εχθρό με, ή άνευ μάχης, πρέπει να ΔΙΑΛΕΓΕΙ αυτός (όχι ο εχθρός) τις μάχες που θα δώσει ή δεν θα δώσει. Αντιδιαμετρικά, το αντίθετο έπραξε ο Αννίβας. Κέρδισε ΟΛΕΣ τις μάχες αλλά στο τέλος ΕΧΑΣΕ τον πόλεμο.
  Ο Σαμαράς είναι ο αντιαννίβας, και προορίζεται να νικήσει. Και δεν είναι προσωπική ανάγκη αλλά εθνική.

 4. STATHIS avatar
  STATHIS 27/01/2011 12:21:26

  Factorx: αγαπητέ έχεις μπερδευτεί λίγο. Το antinews δεν είναι φόρουμ ελευθέρας βοσκής. έχεις άποψη κατάθεσέ την όσο αντίθετη κι αν είναι με την δική μας. Για τσιτάτα μπορούμε να διαβάσουμε και τον κ. Παπαχελά

 5. Μάρκος avatar
  Μάρκος 27/01/2011 12:46:19

  Ναι, μην κάνουμε από τώρα ρήξη με το εκδοτικό κατεστημένο. Ας περάσουν άλλα 35 χρόνια και βλέπουμε. Προς το παρόν, ας εξακολουθήσουμε να στέλνουμε απέναντι στα πράσινα κοράκια και τον Πάγκαλο, τον στιβαρό Άρη, ας εξακολουθήσουμε να βγαίνουμε στα παράθυρα του κάθε Παπαγιάννη, ας δίνουμε μεγάλες συνεντεύξεις μόνο στον ΔΟΛ, τον Μπόμπολα και τον Παπαχελά. Άλλωστε, φροντίσαμε να μην έχει η παράταξη μεγάλη εφημερίδα, οπότε...

  • factorx avatar
   factorx @ Μάρκος 27/01/2011 12:52:18

   Είσαι χαρακτηριστικό παράδειγμα του τι ακριβώς εννοεί το άρθρο και της νοοτροπίας που πρέπει να ξεριζωθεί. Που γράφεις και τι κόσμος σε διαβάζει να πούμε στον Αντώνη να σου δίνει συνεντεύξεις. Και στον Μπόμπ0λα να σου στείλει μια ανθοδέσμη επειδή αυτό θέλουν: να μην εμφανίζεται καθόλου ο Σαμαράς

   • ΒΠ avatar
    ΒΠ @ factorx 27/01/2011 16:00:29

    Factor, γράφεις:

    "Που γράφεις και τι κόσμος σε διαβάζει να πούμε στον Αντώνη να σου δίνει συνεντεύξεις..."

    Ούτε η επιθετικότητα, ούτε η ειρωνία βοηθούν. Εξ' άλλου, η επιλογή του "Άρη" όλους μας έχει ενοχλήσει. Εν πάση περιπτώσει οι "επιπλήξεις" δεν αρμόζουν, εκτός και αν απευθύνεσαι σε εγκάθετους.

 6. skeptomenos avatar
  skeptomenos 27/01/2011 13:12:16

  Θα το ξαναγράψω
  Η Ελλάδα αυτή την στιγμή χρειάζεται έναν Πούτιν.
  Το ερώτημα είναι μπορεί ο Σαμαράς να γίνει η να είναι ήδη Πούτιν?
  Η απάντηση είναι ναι όσο δεν μαρσάρει.
  Ότι κάνει πρέπει να το κάνει απροειδοποίητα.
  Σκυλί που γαυγίζει δεν δαγκώνει
  Και δεν πρέπει να έχει κανένα στρες για την πρωθυπουργία, ούτε να υποσχεθεί τίποτα σε κανέναν…
  Σε λίγο όλοι οι έλληνες θα τον παρακαλάνε
  Αναγκαία αλλά όχι ικανή συνθήκη του να δαγκώσει αύριο είναι το να μην γαυγίσει σήμερα
  Το αναγκαίο σήμερα το κάνει τέλεια

  • skeptomenos avatar
   skeptomenos @ skeptomenos 27/01/2011 13:28:33

   Το αντίθετο έκανε ο Καραμανλής, γαύγισε αλλά δεν δάγκωσε, που σημαίνει πως ήθελε αλλά δεν ήξερε. τα αποτελέσματα τα είδατε.
   Η μέχρι τώρα συμπεριφορά του Σαμαρά δείχνει πως θέλει και ξέρει.

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ skeptomenos 27/01/2011 14:33:44

    Φίλε μου, προσυπογράφω.

 7. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 27/01/2011 13:18:07

  Περιμενουμε την καταθεση της προτασης νομου για την καταργηση του πανεπιστημιακου ασυλου.Καλο ειναι να γινει πριν φυγουν οι καταληψιες απο τη Νομικη.

 8. yiannos avatar
  yiannos 27/01/2011 13:21:23

  ωραίες οι ρήσεις, οι θεωρίες και τα λοιπά.
  Ο Σαμαράς έγινε αρχηγός της ΝΔ χωρίς να προηγηθεί οποιαδήποτε άμεση ρήξη, το αντίθετο, έγινε αρχηγός συμμαχόντας με σημαντικό μέρος του κομματικού κατεστημένου.

  Από δω και μπρος, ο Σαμαράς έχει ΜΙΑ μεγαλη μάχη να δώσει: τις γενικές εκλογές. Εάν χάσει εκεί, όλα τα υπόλοιπα κανείς δε θα τα θυμάται. Μπορεί να κερδίσει τις γενικές εκλογές; Ή απλά θα κερδίζει τις εσωκομματικές μάχες παραμένοντας αρχηγός της αντιπολίτευσης και ως εκεί;

 9. φωτεινη avatar
  φωτεινη 27/01/2011 13:30:42

  ο Σαμαρας συμπεριφερεται σαν αρχηγος ΣΟΒΑΡΟΥ κρατους.τωρα ολοι εμεις,εκκολαπτομενοι Τσε Γκεβαρα,καπου το κατανοουμε, αλλα τι να κανουμε να μην ξεσπασουμε κιολας?

 10. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 27/01/2011 13:53:42

  Xρειάζεται παράλληλα να μη χάσει την επαφή του με το Λαό.
  Να διατηρήσει το φρόνημα και την ελπίδα στην κοινωνική βάση που θέλει να ελπίζει.
  Να προετοιμάζει μια γενιά άξιων στελεχών για να μπορέσει να στηριχθεί και να κυβερνήσει.
  Ο Καραμανλής έχασε το παιχνίδι όχι μόνο από τους Στρατηγούς αλλά και από τους στρατιώτες.
  Από τους εκατοντάδες άχρηστους και λαμόγια που στελέχωσαν το κράτος.

 11. astefan avatar
  astefan 27/01/2011 14:03:53

  1. Εκείνο το οποίο είναι σίγουρο, είναι πως,
  από το 1974 μέχρι σήμερα, η ιστορία της Νέας Δημοκρατίας είναι γεμάτη με επιτυχίες, για τις οποίες θα έπρεπε να καμαρώνουμε όλοι όσοι είμαστε κοντά της. Και δεν αναφέρομαι μόνο στην πρώτη περίοδο, αλλά και στην περίοδο Μητσοτάκη και Κ. Καραμανλή.
  1974 - 1981 : εδραίωση δημοκρατίας, νομιμοποίησηση ΚΚΕ, απελευθέρωση πολιτικών κρατουμένων, νοικοκυρεμένη δημόσια οικονομία, ανόρθωση ενόπλων δυνάμεων, είσοδος στην ΕΟΚ, έναρξη ΕΣΥ.
  1990-1993 : Ιδιωτικοποιήσεις, σωτήριες αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα, έναρξη όλων των μεγάλων έργων, μεταρρύθμιση στην παιδεία, δίκαιος εκλογικός νόμος.
  2004-2010 : Ιδιωτικοποιήσεις, ασφαλιστική μεταρρύθμιση, μεταρρύθμιση στην παιδεία, ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική.
  Και πάντοτε, με το κυρίαρχο πολιτικό κατεστημένο της χώρας απέναντι.

  Το να δεχόμαστε πως το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί μέρος του πολιτικού προβλήματος της Ελλάδας, είναι η τελευταία γραμμή άμυνας της Χρεοκοπημένης Αριστεράς.
  Ως εκ τούτου, οι όποιες σχεδιαζόμενες αλλαγές στη ΝΔ δεν πρέπει να συνδέονται με τις ανάγκη για πολιτικές αλλαγές στην Ελλάδα.

  2. Στην νέα εποχή που έρχεται δεν θα καταρρεύσει η Μεταπολίτευση, αλλά θα ολοκληρωθεί. Γιατί μέχρι τώρα είχαμε τη μισή Μεταπολίτευση, αυτή που αφορούσε τις ελεύθερες και δημοκρατικές εκλογικές διαδικασίες.
  Τώρα θα έρθει, επιτέλους και η ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, η οποία θα ολοκληρώσει τη διαδικασία εκσυγχρονισμού της Ελλάδας και θα της επιτρέψει να γίνει ένα ευνομούμενο ευρωπαϊκό κράτος.

  Ιδεολογική Μεταπολίτευση θα πει δηλαδή,
  να αρχίσουν να πιστεύουν και να υποστηρίζουν και οι αριστεροί,
  ότι ακριβώς έβριζαν και κατηγορούσαν μέχρι τώρα,
  δηλαδή, αυτά που έλεγε η ΝΔ μέχρι σήμερα, λοιδορούμενη.
  Και αυτό συμβαίνει σήμερα.

  Όλοι αυτοί ο ινστρούχτορες της Αριστεράς, λένε τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που έλεγαν τα προηγούμενα 30 χρόνια. (χωρίς να ντρέπονται μάλιστα).

  Αυτό είναι η δικαίωση της Νέας Δημοκρατίας και του αγώνα που έκανε από το 1974 μέχρι σήμερα.

  Να μην παίζουμε λοιπόν, αυτό το τελευταίο τους παιχνίδι (για τη χρεοκοπία της μεταπολίτευσης) , με το οποίο προσπαθούν να γλιτώσουν το κράξιμο, για την Ευθύνη που έχουν για τη Χρεοκοπία της Χώρας.

  • konstantinos k avatar
   konstantinos k @ astefan 27/01/2011 15:58:32

   φίλε astefan,
   χωρίς να θέλω να σε προσβάλω αλλά στο χρονικό διάστημα που κάνεις λόγω πρέπει να κατοικούσες σε άλλη χώρα και όχι στην ελλάδα και να ενημερωνόσουνα απευθείας από την ΝΔ

   • aristotelis avatar
    aristotelis @ konstantinos k 27/01/2011 16:36:38

    Συμφωνώ απόλυτα...μαζί σου φίλε Konstantine K. , πως να συγκριθούν άλλωστε (που λέει και το γνωστό άσμα) τα ανωτέρω διαστήματα με τις πρωθυπουργικές θητείες των Ανδρέα Παπανδρέου (εγκαθίδρυση κομματικού κράτους, απαξίωση κάθε υγιούς επιχειρηματικότητας και άλλα πολλά), Κώστα Σημίτη (Χρηματιστήριο, πρώτη φάση καταστροφής της μεσαίας αστικής τάξης με εμφάνιση και γιγάντωση μεγάλων εταιρειών -ΑΚΤΩΡ κ.λ.π, ανεκδιήγητη προετοιμασία και οργανωση Ολυμπιακών Αγώνων, διαπλοκή στο μέγιστο βαθμό και άλλα πολλά περισσότερα) και φυσικά του Γεωργίου Παπανδρέου (Εδώ τα σχόλια νομίζω είναι περιττά)...
    Το πιο αστείο είναι ότι κάθε φορά νομίζουμε ότι έχουμε δει τα χειρότερα από το ΠΑΣΟΚ αλλά καταφέρνει με ευκολία να μας διαψεύδει...
    Το πρόβλημα, χωρίς πάντως καμία προσωπική αιχμή, φίλε konstantine k δεν είναι το ότι ο εξίσου φίλος astefan ή και εγώ όπως θα επικαλεστείς ενημερωνόμασταν από την Ν.Δ. Το πρόβλημα είναι από που εσύ και άλλα δύο εκατομμύρια ψηφοφόροι ενημερωνόσασταν όλες αυτές τις δεκαετίες...
    Πάντα φιλικά

 12. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 27/01/2011 14:04:00

  “H μεγαλύτερη τέχνη στον πόλεμο είναι να υποτάξεις τον εχθρό χωρίς μάχη”

  Για να κάνεις πόλεμο και να δώσεις μάχες πρέπει να χεις και στρατό.

  Για να βρεις στρατό ή θα πρέπει να τον μισθώσεις ή θα πρέπει να εμπνεύσεις πολλούς ώστε να στρατευθούν και να σε ακολουθήσουν στην μάχη. Εκτός κι αν σχεδιάζει κανείς να κάνει πόλεμο και να δώσει μάχες μόνος του.

  Για να εμπνεύσεις αυτούς που θα στρατευθούν πρέπει να τους πείσεις ότι υπερασπίζεις τα συμφέροντά τους. Αταλάντευτα.

  Ενδεχομένως καλή και επιβεβλημένη η αλλαγή της πολεμικής σημαίας και του στρατηγείου. Και των στρατηγών. Ο στρατός όμως δεν συναθροίζεται μόνο μ' αυτά. Πρέπει να πειστεί ότι θα πολεμήσει για κάτι που αξίζει, για κάτι που έχει συμφέρον να κερδίσει ή έστω να μην χάσει. Κι το τελευταίο διάστημα στην χώρα μας έχουν χαθεί πολλά συμφέροντα των πολλών, αμαχητί. Και οι διμοιρίες, οι οργανώσεις βάσης, παραμένουν άδειες.

  Τουλάχιστον πριν την τελική μάχη θα έπρεπε να έχουμε ορισμένες καταδρομικές επιχειρήσεις. Σχεδιασμένες και εκτελεσμένες με ακρίβεια.

  Θραξ Αναρμόδιος

  ΥΓ. Δεν μου αρέσουν οι επαναστάτες και οι επαναστάσεις. Δεν γνωρίζω πολλές που να κατέληξαν καλά.

 13. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 27/01/2011 14:16:06

  Αφού αγαπητέ μου ο Σαμαράς υπέταξε τη ΝΔ, μήπως είναι καιρός να συγκεντρώσει τους στρατιώτες του για να "υποτάξει" και το άθλιο σύστημα διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ;

  Αν όμως θέλει να περιμένει το πασοκ να πέσει σαν ώριμο φρούτο, θα πρέπει να ξέρει ότι αυτό θα αργήσει πολύ και όταν κάποια στιγμή θα γίνει (χωρίς μάλιστα να έχει δώσει αυτός τη μάχη), κανένας δεν θα του αναγνωρίζει τίποτε και κανένας δεν θα του εμπιστευτεί τίποτε.

 14. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 27/01/2011 15:02:27

  Αφού πιάσαμε τον Κινέζο θεωρητικό του Πολέμου, να μερικές, ακόμα, χρήσιμες συμβουλές του:

  «Αν εμπλακείς σε πραγματική μάχη και η νίκη αργεί να έρθει, τα όπλα των ανδρών θα χάσουν την κόψη τους και ορμή τους θα σιγάσει…. Ποτέ μη ξεχνάς: όταν τα όπλα των ανδρών θα χάσουν την κόψη τους και ορμή τους θα σιγάσει και ο θησαυρός σου ξοδευτεί, άλλοι αρχηγοί θα ξεπηδήσουν για να εκμεταλλευτούν την εξαθλίωσή σου»

  «Χωρίς αρμονία μέσα στον στρατό δεν μπορεί να σχηματιστεί παράταξη»

  «Οι στρατιώτες σου να μη ξέρουν ποτέ τα σχέδιά σου»

  «Ο Σκοπός του πολέμου είναι η νίκη και όχι οι παρατεταμένες εκστρατείες»

  «Ο έμπειρος στρατηγός δεν κάνει δεύτερη στρατολογία»

  «Ο νικητής στρατηγός επιζητεί την μάχη, εφ όσον έχει ήδη νικήσει, ενώ αυτός που πρόκειται να χάσει, πρώτα μάχεται και μετά αναζητεί τη νίκη»

 15. Maximilien avatar
  Maximilien 27/01/2011 15:11:09

  Λιγότερες κουβέντες περί μάχης και περισσότερες απόπειρες για μάχη.

 16. astefan avatar
  astefan 27/01/2011 18:00:13

  Φίλε Κωνσταντίνε,
  με το χέρι στην καρδιά,

  πιστεύεις τίποτα από όσα πίστευες και το 1980,
  ή τώρα πιστεύεις τα ακριβώς αντίθετα;

  Θυμάσαι τι έλεγε η Αριστερά για το ΔΝΤ το 1980;
  Τι έλεγε για τις διεθνείς σχέσεις τις Ελλάδας;
  Για την ΕΟΚ; Για το ΝΑΤΟ;
  Για τη Νικαράγουα;
  Για το κορεατικό τζάμπο;

  Τι θυμάσαι για τις κρατικοποιήσεις των προβληματικών εταιρειών της δεκαετία του 1980; Θυμάσαι που το κράτος είχε εταιρεία εμπορίας καπνού; Που πωλούσε είδη υγιεινής;

  Θυμάσαι που η αριστερά πανηγύριζε για το νόμο πλαίσιο για την παιδεία το 1983; Ξέρεις τι λένε οι ίδιοι άνθρωποι σήμερα για τον ίδιο νόμο;
  Θυμάσαι το "νόμος είναι το δίκιο του εργάτη";
  Το "δημοκρατικό 5" των φοιτητών;

  Έχεις άραγε να θυμάσαι τίποτα, από την ενημέρωση που είχες, εσύ, από τους ινστρούχτορες της Αριστεράς, τα προηγούμενα 30 χρόνια, ή μήπως τα έχεις ξεχάσει όλα;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.