#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/03/2012 13:47
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Ως πρόβατο επί σφαγή οδηγήθηκε η Ελλάδα στο κούρεμα"Βόμβα ένα τρισ. Ευρώ στην παγκόσμια οικονομία θα προκαλούσε ένα ντόμινο χρεοκοπίας με αρχή την Ελλάδα. Αυτό περιγράφει εν πολλοίς εμπιστευτικό έγγραφο από το Διεθνές Χρηματοοικονομικό Ινστιτούτο (IIF), δηλαδή από τον Τσ. Νταλάρα.

«Οι ζημιές είναι δύσκολο να υπολογιστούν με οποιοδήποτε βαθμός ακρίβειας, αλλά δύσκολα δεν θα ξεπερνούσαν το ένα τρισ. ευρώ» αναφέρει χαρακτηριστικά το έγγραφο, γνώση του οποίου επικαλείται το Reuters.

To έγγραφο υποστηρίζει πως ελληνικό χρεοστάσιο θα οδηγούσε πιθανότατα στην ανάγκη εξωτερικής στήριξης προς την Ιταλία και την Ισπανία για την ανάσχεση του κινδύνου διάχυσης.

Οι επιπτώσεις θα ήταν σημαντικές και για την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, που θα χρειάζονταν σχεδόν 380 δισ. ευρώ για τα επόμενα πέντε χρόνια, αναφέρει το κείμενο.

Η ζημιά θα ήταν  τεράστια και για την ΕΚΤ καθώς, υποστηρίζει το έγγραφο, η έκθεση της Κεντρικής Τράπεζας ξεπερνά το 200% της κεφαλαιακής της βάσης ενώ θα εγείρονταν και υψηλότερες ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης του ιδιωτικού τραπεζικού τομέα.

Όλα αυτά φυσικά αποκαλύπτονται ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων που σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, που επικαλείται αξιωματούχο με γνώση της πορείας της διαδικασίας του PSI, η συμμετοχή στην ανταλλαγή των ομολόγων αναμένεται να φθάσει στο 75% έως 80%.

Όπως σημειώνει ο αξιωματούχος, «η ενεργοποίηση της ρήτρας συλλογικής δράσης (CAC's) είναι σχεδόν βέβαιη». Σε αυτήν την περίπτωση η συμμετοχή στο PSI θα φθάσει το 90% έως 95%, προσθέτει ο ίδιος.

Είναι προφανές ότι το εμπιστευτικό έγγραφο επίτηδες διέρρευσε ώστε η συμμετοχή στο κούρεμα να είναι μεγάλη. Άλλωστε, μια παγκόσμια κρίση, μια κατάρρευση της Ελλάδας και στη συνέχεια της Ιταλίας, την Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας και της Ισπανίας, θα έφερνε πολύ μεγαλύτερες ζημιές στους ομολογιούχους.

Ωστόσο, αυτό το έγγραφο που συντάχθηκε πριν 20 ημέρες αποδεικνύει ότι είχαν δίκιο όσοι έλεγαν ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να πάει σαν πρόβατο στη σφαγή. Ο φόβος παγκόσμιας αναταραχής από ένα ελληνικό χρεοστάσιο, ήταν το καλύτερο διαπραγματευτικό όπλο.

Παρ' όλα αυτά, ο κ. Παπαδήμος και ο κ. Βενιζέλος προτίμησαν να σκύψουν το κεφάλι και να αποδεχθούν ότι τους υπαγόρευσαν τα αφεντικά τους; Τι κερδίσαμε από όλη αυτή τη διαδικασία; Ένα ακόμη δάνειο που θα ακολουθήσει από ακόμη ένα 50 δισ. και πολύ σκληρά μέτρα τα οποία διαλύουν την ελληνική κοινωνία.

Κανείς δεν επέσεισε στους ξένους το φόβο της χρεοκοπίας της Ελλάδας και των επιπτώσεων στην παγκόσμια οικονομία. Έβηχε ο Σόιμπλε και πάθαιναν πνευμονία στην Αθήνα. Μιλούσε ο Γιούνκερ για χρεοκοπία και λούφαζαν στα γραφεία τους οι υπεύθυνοι της σημερινής κατάντιας.

Έστω ένας αν τολμούσε να πει ότι δεν αντέχει η Ελλάδα κι ότι είναι καλύτερο να χρεοκοπήσει τότε να δούμε που θα έβρισκαν ένα τρισ. Ευρώ τουλάχιστον.

Προτίμησαν την υποταγή και βλέπουμε τα αποτελέσματα.

Διότι τελικά είναι καλύτερο ένα άθλιο τέλος παρά μια αθλιότητα χωρίς τέλος.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. franc avatar
  franc 06/03/2012 13:55:59

  "Κανείς δεν επέσεισε στους ξένους το φόβο της χρεοκοπίας της Ελλάδας και των επιπτώσεων στην παγκόσμια οικονομία."

  Oπως ακριβώς τα λές: ΚΑΝΕΙΣ. Ούτε Ο ΣΑΜΑΡΑΣ, παρότι είναι στην κυβέρνηση με τους δύο ισχυρότερους αντιπροέδρους του και παρότι δέχτηκε μεγάλη πίεση απο νέους επι το πλείστον βουλευτες του. Γι αυτό τώρα είναι υποχρεωμένος να συγκυβερνήσει με αυτούς που θα έβαζε φυλακή...

  • pikis@hotmail.com avatar
   pikis@hotmail.com @ franc 06/03/2012 16:26:56

   Συνεπώς, τι κάνουμε;;;

   Αφού και η τελευταία σπβαρή αντιμνημονιακή φωνή σίγησε, ποιος θα αναλάβει το τιμόνι της χώρας;

  • victoria (true) avatar
   victoria (true) @ franc 06/03/2012 17:19:49

   Αγαπητέ Franc ψήφισε τον Τσίπρα όπως λες σε άλλο σχόλιο, δικαίωμά σου, αλλά σταμάτα να σπέρνεις προπαγάνδα.

   Ο Σαμαράς δεν περίμενε εσένα ούτε τον Τσίπρα-όψιμο πατριώτη για να αντιταχθεί και το έχει κάνει στα σαλόνια που θέλει να το 'χεις μέσα σου για να μιλήσεις αφενός, και να ξέρεις τι λες αφετέρου, για να μη γελάσει κι η κουτσή Μαρία.

   Και πιο πιθανό είναι επομένως ο δικός σου να συγκυβερνήσει με τους πασόκους, παρά ο Σαμαράς. Αν δεν λυπόμουν τη χώρα μου, θα το ευχόμουν κιόλας.
   Νομίζεις πως μπορείς να παίζεις με όλον τον κόσμο έτσι εύκολα; Αυτά που ακούμε ώρες ώρες, δεν είναι ούτε για το θυρωρείο της Μέρκελ, ή του ΌΠΟΙΟΥ. Δεν είναι το θέμα αν την πας ή δεν την πας, λέμε αν έχεις την αξιοπιστία να σταθείς μπροστά της. Γιατί για να αντιταχθείς σε κάτι, πρέπει να μπεις μέσα στην αίθουσα που λέει ο λόγος!

   Την πατριωτική μου υπεράσπιση από την ...αριστερά - όποια να 'ναι, δεν την περιμένω, εκ των δικών της θέσεων. Είναι σχήμα οξύμωρο.

   • franc avatar
    franc @ victoria (true) 06/03/2012 19:01:32

    Αγαπητή Βικτωρια,
    Είναι δικαίωμά σου να πιστεύεις οτι η πολιτική τελειώνει
    στην δεξιά και περαν αυτής το χάος. Επίσης ψήφισε Σαμαρά δαγκωτό αν τον εμπιστεύεσαι απόλυτα. Η διαφορά μας είναι οτι εγώ σου επιτρέπω να σπέρνεις ό,ση προπαγάνδα θέλεις και μάλιστα το θεωρώ αυτονόητο εφ΄όσον η πίστη σου είναι ειλικρινής. Επίτρεψέ μου όμως να κάνω και εγώ το ίδιο αν το θελήσω, που δεν το θέλω, γιατί η Δημοκρατία και η ισότητα στην οποία πιστεύουμε και οι δύο το επιβάλλει. Οταν ο ''κόσμος" είναι τόσο μικροπρεπεπής και γελεοίος όπως αυτά τα ανδρείκελα της Μέρκελ στο Γιούρογκρούπ που πουλάνε τη μάνα τους ΕΛΛΑΔΑ για το χρήμα, οχι μόνο δεν πρέπει να παίζεις μαζι τους, αλλά να τους μιλάς με πιό "λιμανίσια" γλώσσα απο 'εκείνον τον Αγγλο βουλευτή (δεν θυμάμαι τ' όνομά του) που τον "ακουσε " η Μέρκελ σαν πρόβατο και δεν έβγαλε ούτε ενα "μπεε"...
    Οσον αφορά την πατριωτική σου υπεράσπιση από την …αριστερά την είχες πρίν γεννηθείς, μία φορά απο το ΕΑΜ-ΕΛΛΑΣ το 1940-44 και την άλλη φορά απ' το ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ το 1973.
    Ασχέτως αν όντως Διεθνισμος-Πατριωτισμός είναι σχήμα οξύμωρο, όταν η χώρα σου δέχεται εχθρική επίθεση, ο Διεθνισμός σου αναβάλλεται διότι απλούστατα προυποθέτει την ανυπαρξία εχθρών.

    • victoria (true) avatar
     victoria (true) @ franc 07/03/2012 00:20:13

     Franc, συγγνώμη μα δεν μπορώ να σε ευχαριστήσω που προσωρινά αναβάλλεις τα περί διεθνισμού ώστε να σηκώσεις το πατριωτικό λάβαρο τώρα που είναι της μόδας. Πρώτο φάουλ.

     Όσο για το τι και πότε υπεράσπισε η αριστερά, πράγματι δεν είχα γεννηθεί τότε, αλλά ο παππούς μου πολέμησε τους Γερμανούς και τον βαφτίζεις εσύ με το ζόρι αριστερό Θεός σχωρέστον! Ποιος εκχώρησε την Αντίσταση, μη χειρότερα. Όσο για το Πολυτεχνείο, δώσαμε... (διπλό φάουλ)

     Παρά τα τρία λοιπόν φάουλ που ιδεολογικά και ιστορικά με ενοχλούν, θα σου πω να κάνεις εποικοδομητική κριτική αν θες, και σε αυτούς που υποστηρίζεις επίσης, όπως εμείς εδώ. Το να προσπαθείς όμως ντε και καλά να βάλεις στο ίδιο κάδρο Σαμαρά και Βενιζέλο, είναι προπαγάνδα και για προφανές όφελος. Από εκεί και πέρα, αν υπάρχει πατριωτική αριστερά, ας το δείξει. Όχι άλλο κάρβουνο.

     • franc avatar
      franc @ victoria (true) 07/03/2012 09:09:35

      Aγαπητά μου παιδιά,victoria (true) και Δίκερως Με απογοητεύετε. Πίστευα οτι ενας νέος με πολιτικές -ιδεολογικές ανησυχίες δεν είναι ποτέ φανατικός. Εν πάσει περιπτώσει το σχόλιό μου-απάντηση στον ΜΑΝΩΛΗ Μ. σας απαντά. 1. Το λάβαρο του Διεθνισμού και του Αθεισμού το κατέστειλαν και μάλιστα με πολύ πάθος όλοι οι Κομμουνιστές μετά την Μεγάλη κατάρρευση του 1989 όπου ο πατριωτισμός και η θρησκειολαγνεία "έπνιξαν" στην κυριολεξία τις πρώην κομμουνιστικές χώρες (βλ. Πούτιν Εθνικισμός και Αγία Ζώνη).
      Οσο και αν το αρνηθείτε, η ιστορία και ο Εθνάρχης Κ.Καραμανλής που δια Νόμου ανεγνώρισε την Εθνική Αντίσταση και το Κόμμα των κομμουνιστών, σας διαψευδουν.
      Εγώ πουθενά δεν είπα οτι μόνο οι κομμουνιστές έκαναν Αντίσταση . Ηταν όμως αναμφισβήτητα πλειοψηφία εκείνη την εποχή. Βεβαίως υπήρξε και ο ΕΔΕΣ του Ζέρβα . Αλλά αποτελούσε κλάσμα του ΕΑΜ_ΕΛΛΑΣ.
      Για το Πολυτεχνείο σας λέω απλά επειδή ήμουν απο τους πρωτεργάτες του χωρίς να ανήκω σε καμμία παράταξη, μόνο τούτο: Δεν υπήρχε ΜΕΣΑ στις σχολές του η ΔΑΠ.
      Η ΔΑΠ του Πολυτεχνείου ιδρύθηκε μετά την μεταπολίτευση.
      Δεν υποστηρίζω τον Τσίπρα για να του κάνω κριτική και δεν με αφορά άλλωστε.
      Αυτό που υποστηρίζω, επειδή η μόνη κομματική ταυτότητα που απέκτησα στη ζωή μου είναι του Σαμαρά, είναι οτι όπως ήρθαν τα πράγματα μόνο με συνεργασία με έντιμους νέους πολιτικούς θα μπορέσουμε να ανκάμψουμε σαν χώρα.
      Μετά τις εκλογές πιστεύω οτι ο Σαμαράς θα έχει τις εξής επιλογές για να κατορθώσει να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας:1 Με τον Βενιζέλο 2. Με τον Κουβέλη 3. με τον Τσίπρα 4. με το ΚΚΕ
      Απ αυτους, ο καθαρώτερος παρά τα κουσούρια του μου φαίνεται ο Τσίπρας. Μπορεί να κάνω λάθος, μπορεί και να "σαρώσει" ο Σαμαράς, αυτό όμως η λογική μου το αποκλείει.

    • Δικερως avatar
     Δικερως @ franc 07/03/2012 01:23:09

     "Οσον αφορά την πατριωτική σου υπεράσπιση από την …αριστερά την είχες πρίν γεννηθείς, μία φορά απο το ΕΑΜ-ΕΛΛΑΣ το 1940-44 και την άλλη φορά απ’ το ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ το 1973."
     ΠραγμΑτι ο καθενας μπορει να λεει ο,τι θελει.
     Αλλα τα γεγονοτα ειναι αυτα πυ εχουν σημασια,
     οχι το τι λες εσυ.
     1ονΣτο ΕΑΜ δεν ηταν ολοι αριστεροι.
     2ονΕγω θελω να μας πεις πως μας υπερασπιστηκε η αριστερα σουτο '46-'49.
     3ονΤο '73 εγω ζουσα.
     Εσυ πες μου ποσων ετων ησουν,γιατι μαλλον δια
     της τεθλασμενης τα'μαθες.
     Τεσπα,κανεις πραγματικος αριστερος δεν αναστελλει τον Διεθνισμο του για κανεναν λογο.
     Η συζητηση αυτη εχει λυθει,ακομα απο την ανταλλαγη επιστολων αναμεσα στον Βλαντιμιρ Ιλιτς και τους Πολωνους Σοσιαλδημοκρατες.Κι
     αυτο,my friend,εχει παρα πολλα χρονια που'γινε.

 2. ΕΛΛΗΝ avatar
  ΕΛΛΗΝ 06/03/2012 14:02:47

  ''.......Προτίμησαν την υποταγή ......''

  Ποιοί ?????

  Γίνε λιγο ποιό αναλυτικός γιατί αν το κάνω εγώ παλι θα πέσει μαχαίρι.....

 3. sawas avatar
  sawas 06/03/2012 14:13:42

  Κάλιο αργά, παρά πολύ....... αργά!

  Υπάρχουν ΤΩΡΑ περιθώρια "άθλιου τέλους"?

 4. Ox avatar
  Ox 06/03/2012 14:52:29

  Αυτό είναι που λέμε "μετά Χριστόν Προφήτες"

  • KA avatar
   KA @ Ox 06/03/2012 16:37:37

   Είσαι σίγουρος πως είναι "μετα Χριστόν";

   Για ψάξε λίγο στο δίκτυο για δημοσιεύματα των τελευταίων δύο ετών. Ακόμα υπάρχουν δημοσιογράφοι και αναλυτές που λένε ξεκάθαρα πως η ελλάδα ήταν (και είναι, για λίγο ακόμα) συστημικός κίνδυνος. Και ότι αυτό θα μπορούσε να είναι όπλο για διαπραγμάτευση.

   Αλλά, ποιός να ακούσει; Ο Γιωργάκης και ο Παπακωνσταντίνου; Απ' ότι βλέπω, ούτε καν καποιοι σαν εσένα. Που δύο χρόνια μετά, μιλάς για "μετα Χριστόν προφήτες". Για πράγματα που γράφονται κατα κόρον εδώ και καιρό.

 5. oneoff avatar
  oneoff 06/03/2012 14:56:15

  @"Έστω ένας αν τολμούσε να πει ότι δεν αντέχει η Ελλάδα κι ότι είναι καλύτερο να χρεοκοπήσει τότε να δούμε που θα έβρισκαν ένα τρισ. Ευρώ τουλάχιστον.
  Προτίμησαν την υποταγή και βλέπουμε τα αποτελέσματα
  Διότι τελικά είναι καλύτερο ένα άθλιο τέλος παρά μια αθλιότητα χωρίς τέλος."

  Τέτοια γράφετε και στενοχωρείτε τον Αρχηγό. Νομίζει ότι δε τον εμπιστεύεστε. Και ιδρωκοπάει μετά ο κος Φαήλος να τον παρηγορήσει.

 6. Θύμιος avatar
  Θύμιος 06/03/2012 14:59:32

  Χρειάζεται “πόθεν έσχες ” ομολόγων, πολιτικών και δημάρχων, περιβάλλοντός των & συγγενών των, και special κούρεμα.
  Ορισμένα ομόλογα, με κάποιον χ΄ κωδικό & κάποια ψ΄ εγκύκλιο, πρέπει να κουρευτούν ως και 98%, ιδίως όσα εκδόθηκαν/ πουλήθηκαν στις αρχές 2007 και έχουν απόδοση επί 12400, τα ’χουν αγοράσει δε “Έλληνες!!! Έλληνες! Έλληνες!!” βουλευτές και ιδιαίτεροί τους.

  • undercover gpr avatar
   undercover gpr @ Θύμιος 06/03/2012 16:58:49

   Επειδή το γράφεις μέρες αυτό και θες να δείξεις πως κάτι ξέρεις , δε μας λες και τις σειρές των ομολογιών?Υπάρχει τρόπος να ελεγχθούν οι σειρές.

   Αλλιώς δεν είναι παρά μια ακόμα γενική κι αόριστη καταγγελία που θα ξεχαστεί.

 7. Ανδρέας avatar
  Ανδρέας 06/03/2012 15:23:37

  ...άρα, δεν είμασταν με την πλάτη στον τοίχο και με το πιστόλι στον κρόταφο όπως μας είπαν και ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ να μας λένε, είχαμε ΙΣΧΥΡΟ χαρτί στα χέρια μας για διαπραγμάτευση.
  Δεν είναι πλήρης αλήθεια αυτό που μας είπαν οτι η Ευρώπη "προστατεύτηκε" με τέτοιο τρόπο 2 χρόνια τώρα, που δεν τους πολυνοιάζει κι αν χρεοκοπήσουμε! Κάνουν προφανώς κινήσεις 2 χρόνια για να προστατευτούνε, ναι. Σκευτείτε λοιπόν, τι διαπραγματευτικό χαρτί είχαμε πριν 2 χρόνια.
  Κι εμείς, τι κάναμε 2 χρόνια?
  ...

  Ηθικό δίδαγμα:
  Ηταν προιόν ΑΠΟΦΑΣΗΣ, πολιτικής απόφασης, να επιλεγεί η στήριξη των τραπεζιτών και των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων και βιομηχανιών, αντί μιας πολιτικής εξυγίανσης του Δημόσιου τομέα, διόρθωσης των στρεβλών που συμβαίνουν στις προμήθειες και τα έξοδα του Δημοσίου, με ταυτόχρονη στήριξη της κοινωνίας και πραγματικής οικονομίας.
  Ηταν απόφαση η στήριξη της "εικονικής" οικονομίας των αγορών και τραπεζών , σε βάρος και με θυσία των πιό αδύναμων και φτωχότερων μικρομεσαίων και μικρών.
  Και EINAI προφανώς πολιτική ΑΠΟΦΑΣΗ του Σαμαρά να συμμετέχει σε όλο αυτό το παιχνίδι του ψέματος και της χειραγώγισης της κοινής γνώμης.

  Τώρα, επειδή το αντικείμενο αυτών των αποφάσεων, αυτών των γραμμών που χαράσσουμε δηλαδή, δεν αφορά πχ την ...απαγόρεση ρίψης αποτσίγαρων στα πεζοδρόμια, αλλά είναι Μείζονος Εθνικής σημασίας, μείζονος σημασίας για το μέλλον των παιδιών μας, μπορεί κανείς να πεί οτι τα όρια μεταξύ "Πολιτικής απόφασης" και "Εθνικής προδοσίας" είναι μια λεπτή γκρίζα γραμμή. (...)

  • franc avatar
   franc @ Ανδρέας 06/03/2012 22:05:12

   Aγαπητέ Ανδρέα, τα σέβη μου.
   ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ!!!

 8. daughter of mercy avatar
  daughter of mercy 06/03/2012 15:28:21

  Θα δούμε αν κάποτε η Ιστορία καταγράψει αυτούς που κέρδισαν αμύθητα ποσά πατώντας πάνω στο πτώμα μας ένθεν και εκείθεν.......... ή αν θα περιμένουμε τα wikileaks και τους anonymous να μας διαφωτίσουν.

 9. η Dimi avatar
  η Dimi 06/03/2012 15:52:25

  “Aχ, Πατρίδα μου Γλυκιά”

  Σύνθεση: Γιάννης Zoυγανέλης “Mε γειά το κούρεμα” (CD2)
  Στίχοι: Αντώνης Ανδρικάκης
  Eρμηνεία: Mπάμπης Τσέρτος

  Φάγανε και ήπιανε που λες, ένα σκασμό,
  και στείλανε σε μένα το λογαριασμό.
  Δεν είχα να πληρώσω και με μπαγλαρώσανε
  Αυτόφωρο με πάνε για τεντυμποϋσμό.

  Με κουρέψανε γουλί, αλί, αλί και τρις αλί
  Ομως, όπου νάναι, βγαίνει το Καινούργιο το Μαλλί ! (x 2)

  Kι άμα βγει το μαλλί, κατσαρό και πολύ,
  θα πονέσουνε πολλοί και θα τρέχουν σα τρελοί.
  Κι άμα βγει το μαλλί και μαλλιάσω,
  Παίρνω φόρα και όποιονε πιάσω.
  Θα τους δείξω για μιά και καλή,
  Τι σημαίνει Καινούργιο Μαλλί !

  Κι άμα βγει το μαλλί, και σκληρό και πολύ,
  Παίρνω φόρα και όποιονε πιάσω.
  Θα τους δείξω για μιά και καλή,
  Τι σημαίνει Καινούργιο Μαλλί !

  Κι άμα βγει το μαλλί, και σκληρό και πολύ,
  Θα μπουκάρω στη Βουλή, να τα πω απ’ τη καλή.
  Το καινούργιο μαλλί θα χτενίσω
  Κι όποιον βρω απ’ αυτούς θα γ… μη σε δω,
  και τα μάτια μου δακρύζουν λυπημένα! (x 2)

  Αχ, Πατρίδα μου Γλυκιά,
  Πόσο Σ’ Αγαπώ Βαθιά (x 2)

  Μου κάνουνε και πλάκα, πως τάφαγα εγώ,
  Μου πήρανε τα πάντα, κι εγώ, ακόμα ζω.
  Μου στήσανε καρτέρι και μου τη μπέσανε,
  Και βγάλαν τη ζωή μου, σε Πλειστηριασμό.

  Με κουρέψανε γουλί, αλί, αλί και τρις αλί
  Ομως, όπου νάναι, βγαίνει το Καινούργιο το Μαλλί ! (x 2)

  Kι άμα βγει το μαλλί, το μαλλί, κατσαρό και πολύ
  Θα πονέσουνε πολλοί και θα τρέχουν σα τρελοί.
  Κι άμα βγει το μαλλί και μαλλιάσω,
  Παίρνω φόρα και όποιονε πιάσω.
  Θα τους δείξω για μιά και καλή,
  Τι σημαίνει Καινούργιο Μαλλί !

  Αχ, Πατρίδα μου Γλυκιά,
  Πόσο Σ’ Αγαπώ Βαθιά (x 2)

  • Γλαυξ avatar
   Γλαυξ @ η Dimi 06/03/2012 19:42:56

   Πω πω τι βαθειά νοήματα ... πάμε για τρίτο Νόμπελ στην ποίηση!
   Με αυτά και αυτά φτάσαμε εδώ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ με υπεύθυνους πρωτίστως
   τις πολιτικές ελίτ - τρομάρα μας - τους δημοσιογράφους που κόπτονται
   για τα ο συμφέρον του λαού - πάλι τρομάρα μας - και τους διάφορους
   "καλλιτέχνες" ως ανωτέρω - ξανά και πάλι τρομάρα μας.
   Δεν μπορώ άλλο Καραγκιόζη τον βαρέθηκα ....

 10. Boson avatar
  Boson 06/03/2012 17:12:22

  Γάτα ο Σαμαράς
  ήταν βέβαιος ότι θα μας έδιωχναν από το ευρώ!!!

 11. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 06/03/2012 17:49:58

  Έτσι ακριβώς σκέφτεται ο τυπικός αεροπειρατής, όταν αποκαλύπτει ότι είναι ζωσμένος με μασούρια δυναμίτιδας: "Θα τους απειλήσω, θα διαπραγματευτώ και θα εκπληρώσουν το αίτημά μου. Κανείς δεν θέλει να πάει αδιάβαστος μαζί με τον δράστη".
  Μετά, στο πρώτο αεροδρόμιο, ακούγεται συνήθως μια ριπή και ο αεροπειρατής πέφτει νεκρός. Συχνά μαζί με 2 -3 επιβάτες και κανέναν φροντιστή ή φρουρό. Αλλά το υπόλοιο επιβατικό κοινό σώζεται.
  Η εξελιμένη μορφή είναι ο ταλίμπανος ή χαματζής: Αυτός ούτε απειλεί ούτε διαπραγματεύεται. Δεν έχει αιτήματα. Θέλει τον "παράδεισο" (της δραχμής) μια και έξω!
  Τι συζητάμε τώρα; Ο καθείς και η στρατηγική του, "δεξιοί" και "αριστεροί" μπαρμέρηδες στο κεφάλι του κασίδη.

 12. φριξος avatar
  φριξος 06/03/2012 18:28:54

  Πολλοί φώναζαν εδώ μέσα ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα όπως μας τα παρουσίασαν και πολλοί επίσης προσπάθησαν να μας φάνε λέγοντας μας δραχμολάγνους, Ντοράκια, Τσιπρέους, Αριστερούς και άλλα όμορφα... τελικά όμως από ότι φαίνεται όλα ήταν και είναι ψευτοδιλήμματα... κρίμα εδώ που μας έφτασαν και ακόμα πιο κρίμα γιατί ο ΑΣ ήταν η ελπίδα μας.... ήταν όμως!

 13. Master avatar
  Master 06/03/2012 20:47:21

  Χρυσή Αυγή, για να σφίξουν αρκετοί "ποποί" και να πάνε οι περισσότεροι από δαύτους επιτέλους ΦΥΛΑΚΗ.

 14. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 06/03/2012 20:57:40

  Δεν βάζουμε "πατριωτόμετρο" εδώ μέσα. Όμως η αριστερά είναι σε αυτήν τη συγκυρία εντελώς εκτός πραγματικότητας. Η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ είναι χρεοκοπία και επιστροφή στη δραχμή. Μποεί να μην λέγεται ανοιχτά αλλά η άρνηση συμβιβασμού (περί αυτού πρόκειται) με τους δανειστές σημαίνει άτακτη χρεοκοπία και επιστροφή στην δραχμή αναπόφευκτα.

  Αν, λοιπόν, θεωρείς την επιστροφή στη δραχμή με ό,τι αυτό συνεπάγεται (δηλαδή υποτίμηση τουλάχιστον 50% όπως υπολογίζουν γνώστες των οικονομικών, αδυναμία εισαγωγών σε μια χώρα με κατεστραμμένη την παραγωγική της βάση και με διαλυμένη την κοινωνική συνοχή αφού η μια επαγγελματική ομάδα στρέφεται εναντίον της άλλης και με bank run των καταθέσεων μόνο με την υποψία άτακτης χρεοκοπίας πράγμα που σημαίνει κατάρρευση των τραπεζών) ας ψηφίσεις αριστερά.

  Αν πάλι θέλεις πιο υπεύθυνα πράγματα ψήφισε Σαμαρά και μην ψηφίσεις δεξιά. εξάλλου τη δεξιά και τι αριστερά εδώ που φτάσαμε. Το θέμα είναι η προσωπικότητα που θα ηγηθεί και θα ελιχθεί στο δεδομένο περιβάλλον.

  Υ.Γ. Αν πάλι έχεις καμία υπόνοια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ (για το ΚΚΕ ούτε λόγος) μπορεί να στηρίξει μια πολιτική πρόταση που να μοιάζει με την ΔΗΜΑΡ που λέει ναι στο ευρώ και την ευρωζώνη με ταυτόχρονη άρνηση της δανειακής και του PSI, νομίζω ότι θα συμφωνήσεις ότι περισσεύει ο λαϊκισμός.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 06/03/2012 20:59:00

   Εξάλλου τι δεξιά και τι αριστερά εδώ που φτάσαμε. Το δίλημμα είναι άλλο.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 06/03/2012 20:59:52

   Τα σχόλια προς franc

  • franc avatar
   franc @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 06/03/2012 21:44:53

   Εχω ξεκάθαρα δηλώσει πολλές φορές ότι η Ελλάδα πρέπει με νύχια και με δόντια να μείνει γαντζωμένη στο Ευρώ και την ΕΕ. Και η Ελλάδα οφείλει ακόμα και για ιστορικους λόγους να φύγει τελευταία από την Ευρώπη. Αρα όσο είμαστε εντός Ευρώ και ΕΕ, καταψηφίζουμε Τσίπρα και Αριστερά και κάθε "πρόταση" επιστροφής στη δραχμή. ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΞΕΓΑΝΤΖΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ και μας πετάξουν έξω, για να διαχειριστουμε με τον καλύτερο τρόπο τη δεινή θέση που θα βρεθούμε ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ, οφείλουμε να είμαστε εμεις οι Δεξιοί έτοιμοι να συνεργαστούμε με το εντιμώτερο και πλησιέστερο προς εμάς κομμάτι της Αριστεράς που κατα την ταπεινή μου άποψη εκπροσωπεί ο Αλέξης Τσίπρας.
   Θεωρώ οτι οι αιτίες για να βρεθούμε εκτός Ευρώ είναι πολλές και αρκεί να ρίξετε μια ματιά στούς στόχους του μνημονίου που με το πιστόλι στον κρόταφο υπογράψαμε την Κυριακή...Γι αυτό λέω να είμαστε έτοιμοι, χώρια που αυτό μπορεί να διευρύνει και την διείσδυσή μας σε άλλους χώρους.

  • φριξος avatar
   φριξος @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 07/03/2012 11:48:21

   Συμβιβασμός λέγεται κύριε Μανώλη Μ.? Σοβαρά? Δεν ντρεπόμαστε λίγο...

 15. ΘΑΝΑΣΗΣ avatar
  ΘΑΝΑΣΗΣ 06/03/2012 21:42:38

  Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΙ ΕΚΑΝΕ; ΔΕΝ ΥΠΕΓΡΑΨΕ;

  • voter avatar
   voter @ ΘΑΝΑΣΗΣ 06/03/2012 22:59:30

   Υπέγραψε φυσικα , αλλά αν θυμηθεί κανείς την ομιλία του στην βουλή εκείνη την μέρα, θα δει ότι δήλωσε τουλάχιστον τρεις φορές οτι δεν γινόταν αλλιώς, δεν υπήρχαν περιθώρια διαπραγματευσης σε αυτό το χρονικό σημείο όπως υπήρχαν στο πρώτο μνημόνιο .
   Δεν μπορείς να παίζεις με την φωτιά οταν διακυβέβευεται μιά ολοκληρη χώρα .
   Εχει κι αυτός τις ευθύνες του ως μέρος του πολιτικου σκηνικου προ ΓΑΠ πρωθυπουργεύοντος -υπήρξε υπουργός στην προηγουμενη κυβέρνηση , αλλά στο θέμα του πρώτου μνημονίου προσπάθησε πολύ.
   Ζούμε ιστορικές στιγμές .Ελπίζω να το έχει συνειδητοποιήσει ο ΑΣ.
   Για να δούμε ...

 16. ΜΠ avatar
  ΜΠ 07/03/2012 00:49:20

  Ε τώρα είναι δουλειά αυτή; Να γυρίζουμε πίσω το χρόνο στα σχόλια που κάναμε τον Οκτώβρη και τον Νοέμβρη του 2011 στα αντίστοιχα άρθρα όπου αναφέρονταν τα διαπραγματευτικά μας όπλα τα οποία αφήσαμε; Τί να πρωτοθυμηθούμε; Φάκτορα, μόνον και μόνον τους τίτλους των αναρτήσεων εκείνων των μηνών να μαζέψεις σε ένα κείμενο, θα έχεις συντάξει ένα άρθρο από μόνο του. Δεν σου λέω για τα σχόλια! Εκεί θα συνταχθεί τόμος μεγαλύτερος από το λεξικό του Μπαμπινιώτη!
  Έχω άδικο; Όχι πες μου, έχω άδικο;;;;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.