#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/04/2012 19:59
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Χοντραίνει" το παιχνίδι Ρωσίας - Αμερικής με φόντο την ΑΟΖΤη στιγμή που σέρνεται διαρκώς το γαϊτάνι "έρχεται δεν έρχεται ο Πούτιν στο Άγιο Όρος το Πάσχα", με αποτέλεσμα να αποπροσανατολίζεται η κοινή γνώμη, εντονότατες διεργασίες συντελούνται σε Αθήνα και Μόσχα γύρω από τις επενδύσεις που θέλουν να κάνουν οι Ρώσοι στην Ελλάδα. Ειδικότερα, στην Αθήνα έφτασε χτες και θα φύγει σήμερα, ο Ιγκορ Γιουσούπωφ, σύμβουλος επί ενεργειακών θεμάτων του Πούτιν και επικεφαλής της μεγάλης εταιρείας Energy.

Την ίδια στιγμή στη Μόσχα βρίσκεται ο επικεφαλής του ελληνικού Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, Μητρόπουλος, όπου διεξάγει σειρά επαφών επίσης με αντικείμενο τις σχεδιαζόμενες ρωσικές επενδύσεις στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πάντως, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε ο κ.Γιουσούπωφ με μέλη του ΔΣ του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, κάποια εξ' αυτών φέρονται να του είπαν ότι οι ρωσικές προτάσεις για την αγορά μετοχών της Δημόσιας Επιχειρήσης Φυσικού Αερίου είναι ... προβληματικές. Κάτι που, εμμέσως πλήν σαφώς, σημαίνει ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για συμμετοχή στην εξαγορά.

Να σημειωθεί ότι ενδιαφέρον για τη ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ έχουν επιδείξει οι ρωσικές εταιρείες Energy, Gazprom και Syntez. Εντονότατη πάντως, είναι η φημολογίοα, σύμφωνα με την οποία οι Αμερικανοί δεν επιθυμούν την είσοδο των Ρώσων στην Ελλάδα και ειδικά στο νευραλγικής σημασίας χώρο της ενέργειας.

Να σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα διεξάχθηκε η  τριμερής αεροναυτική άσκηση ΗΠΑ, Ελλάδας και Ισραήλ «Noble Dina», με εικονικό εχθρό μια δύναμη που στο σενάριο της άσκησης έχει πολύ μεγάλες επιχειρησιακές ομοιότητες με τις τουρκικές αεροναυτικές δυνάμεις! Η άσκηση, η οποία ολοκληρώθηκε την περασμένη Πέμπτη, ξεκίνησε από την αμερικανική βάση της Σούδας, πέρασε νότια από τη Μεγίστη και τις ακτές της Κύπρου και έφτασε έως τις ακτές του Ισραήλ. Στα σενάρια της άσκησης είχαν περιληφθεί ασκήσεις απόκρουσης επιθέσεων κατά εξεδρών άντλησης πετρελαίου και φυσικού αερίου από «εχθρική δύναμη», ανθυποβρυχιακές επιχειρήσεις (ASW), επιχειρήσεις αεροπορικής απαγόρευσης κ.λπ.

Διπλωματικές πηγές θεωρούν την άσκηση αυτή ως ένδειξη της επιθυμίας των ΗΠΑ να εμπλακούν άμεσα προς όφελός τους στο ενεργειακό παιχνίδι που παίζεται στην περιοχή. Και επισημαίνουν ότι αυτό ενοχλεί σαφώς την Μόσχα που μέχρι τώρα έχει αποδείξει ότι τάσσεται ενεργά στο πλευρό της Ελλάδας και της Κύπρου.

Να σημειωθεί ότι την ίδια στιγμή που διάφοροι αναλυτές υπερθεμάτιζαν την αξία της αμερικανικής συμμετοχής στην άσκηση ως επισφράγιση δήθεν της  "τριμερούς ενεργειακή συμφωνία Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου, με εγγυήτρια δύναμη τις ΗΠΑ διά του ειδικού απεσταλμένου του Αμερικανικού υπουργού Εξωτερικών Ρίτσαρντ Μόρνινγκσταρ" ο ίδιος ο Μόρνινγκσταρ αναγνώρισε δημοσίως στο συνέδριο του Economist ότι και οι Τουρκοκύπριοι θα πρέπει να επωφεληθούν από τις έρευνες της Κύπρου για φυσικό αέριο. Και φυσικά η συμφωνία δεν υπογράφηκε ακόμα

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στα κυπριακά και ισραηλινά κοιτάσματα είπε ότι «από τις ανακαλύψεις αυτές θα πρέπει να κερδίσουν όλοι», ότι «οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να πραγματοποιεί έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων», όμως «από τους πόρους που θα προκύψουν θα πρέπει να ωφεληθούν και οι Τουρκοκύπριοι». Η αναφορά αυτή ενισχύει τη θέση της Τουρκίας η οποία ισχυρίζεται ότι η Λευκωσία δεν έχει δικαίωμα αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου χωρίς τη συμφωνία των Τουρκοκυπρίων.

Όμως ο Μόρνινγκσταρ δεν περιορίστηκε σε αυτό. Προχώρησε ακόμα περισσότερο, επιχειρώντας να προκαταλάβει τις όποιες συμφωνίες Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ, λέγοντας ότι «οι ανακαλύψεις ενεργειακών πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο υπερβαίνουν τις άμεσα εμπλεκόμενες χώρες όπως την Κύπρο, το Ισραήλ και ενδεχομένως αργότερα και την Ελλάδα»!

Η αμερικανική παρέμβαση είναι λοιπόν περισσότερο από προφανής, όπως και η ενόχληση των Ρώσων

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Mara avatar
  Mara 10/04/2012 20:44:44

  Αυτά... να τα βλέπουνε αυτοί που δεν θέλουν αυτοδυναμία Σαμαρά, αδιαφορώντας για το τί θα γίνει μετά....
  Αυτοί που θέλουν την "αναμπουμπούλα" για να χαίρονται μετά οι λύκοι....

  Άς καταλάβουν όλοι... ότι στις 7 Μαϊου, ή θα έχουμε πρωθυπουργό τον Σαμαρά ή θα έχουμε έναν δοτό - ψηφιακό.... πρωθυπουργό, τύπου Παπαδήμου.

 2. Aris. A avatar
  Aris. A 10/04/2012 20:48:12

  Μην μυθοποιούμε τις Ρώσικες στρατιωτικές και οικονομικές δυνατότητες.

  Παιχνίδι σύμφωνα με τα συμφέροντα μας ισομοιράζοντας να πρέπει οικοπέδα σε περισσότερες τους ενός ξένες δυνάμεις.

  Εξω μόνο οι κομπλεξικοί Γερμανοί.

  • vonchristoforakos avatar
   vonchristoforakos @ Aris. A 10/04/2012 21:50:20

   Δεν μυθοποιούμε τις ρωσικές οικονομικές δυνατότητες, αλλά τι να κάνουμε, είναι από τους λίγους που έχουν πολύ ζεστό χρήμα (τόσο σε ιδιωτικό όσο και σε κρατικό επίπεδο) και θέλουν να το επενδύσουν, αλλά και να το δώσουν ως βοήθεια -με το αζημίωτο βέβαια. Αντίθετα, οι Δυτικοί "συμμαχοί" ό,τι δίνουν, το δίνουν με υπερογκα επιτόκια και μεαπίστευτα σκληρούς όρους για τον ελληνικό λαό

   • Ιωάννης33 avatar
    Ιωάννης33 @ vonchristoforakos 10/04/2012 22:10:02

    Κανένας δεν έχει ζεστό χρήμα και κυρίως δεν το προσφέρει χωρίς εξασφαλισμένο κέρδος.Η Ρωσία δεν διαφέρει σε αυτό.Τα συμφέροντα της θέλει να ενισχύσει στην περιοχή και καλά κάνει.
    Απο πού προκύπτει η αγάπη της στην Ελλάδα;Σίγουρα μου μοιάζει πιο φυσιολογικό να είμαι κοντά στην Ρωσία και όχι στις ΗΠΑ,αλλά η Κίνα και η Ρωσία δεν είχαν πει ηχηρό ΟΧΙ σε νέο πακέτο βοηθείας στην Ελλάδα;

 3. Παύλος avatar
  Παύλος 10/04/2012 21:02:52

  Κάποτε επιτέλους , πρέπει να αποτινάξουμε το άγος των ΗΠΑ !
  Μόνο για κλωτσοσκούφι , ή για μαξιλάρι μας είχαν !
  Το ερώτημα είναι :
  Τίνι τρόπω θα αποφύγει ο Σαμαράς την μοίρα του Καραμανλή;;;;;

 4. Mara avatar
  Mara 10/04/2012 22:01:27

  Παύλο μου,

  Όταν ο πρασινοκοιμισμένος λαός, είδε τις φωτιές του 2007, δεν κατάλαβε τί ακριβώς συνέβη???
  Δεν κατάλαβε ότι τιμωρούσαν τον τότε πρωθυπουργό, για την στροφή που έκανε πρός Ρωσία ???
  Αντί λοιπόν στις εκλογές του 2007 να δώσει στον Καραμανλή υψηλό ποσοστό και να τους τελειώσει μιά και έξω τους δήθεν υπερατλαντικούς φίλους... μας, μάσησε... ώς συνήθως την προπαγάνδα των ΜΜΕ, με τα γνωστά αποτελέσματα.....

  Τώρα όμως υπάρχουν κάποιες σημαντικές διαφορές....
  Ένα μεγάλο μέρος του κόσμου, ξύπνησε επιτέλους από την πασοκική νιρβάνα που βρισκόταν τόσα χρόνια και το κυριότερο δεν έχουν πλέον έτοιμο ένα Γιωργάκη να μας τον φορτώσουν έτσι εύκολα....

  Εννοείται βέβαια... ότι χρειάζεται εθνικός ηγέτης για να τα διαχειριστεί όλα αυτά....

  • Μάνια avatar
   Μάνια @ Mara 11/04/2012 00:52:10

   Nαι Μαρα μου
   τωρα δεν υπάρχει ο Γιωργακης αλλα υπάρχουν αλλοι Γιωργακηδες;
   Συμφωνεις;

 5. Ορθόδοξος avatar
  Ορθόδοξος 10/04/2012 23:04:52

  Τελικά οι Αγιορείτες πρέπει να μαζευτούν λίγο γιατί κακό κάνουν αυτές τις στιγμές παρά καλό. Ιδού τι βρήκα στο διαδίκτυο:

  Η Αθωνική Πολιτεία υποδέχεται τον Βλαντιμίρ Πούτιν σε πείσμα όλων.

  Πολλά ακούστηκαν αυτές τις μέρες για την ακύρωση της επίσκεψης του προέδρου της Ρώσικης Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν. Οι ευθύνες έγιναν μπαλάκι μεταξύ Υπ.Εξωτερικών και ΕΛ.ΑΣ. εκδίδοντας ανακοινώσεις περι ανικανότητας παροχής ασφάλειας αμφότεροι. Η αλήθεια όμως είναι πως αν ο Πούτιν θέλει να επισκεφθεί το Άγιο Όρος θα το κάνει, θα έχει τη δική του ασφάλεια και δεν θα ζητήσει και την άδεια. Εκεί δεν υπάρχουν κόκκινα χαλιά, τυμπανοκρουσίες και επίσημοι άχρηστοι και άσχετοι. Η ιστορία αυτή κρατάει απο χρόνια και δεν είναι αυτό που φαίνεται και που θέλουν να νομίζουμε... Ξεκίνησε όταν ανέλαβε για πρώτη φορά ο Πούτιν την προεδρία, έδωσε τότε πολλά χρήματα και υλικό έμψυχο και άψυχο για να αποκατασταθούν οι Ρώσικες μονές του Αγίου Όρους και σκοπός του είναι η δημιουργία ενός ανεξάρτητου κρατιδίου -έχοντας ως πρότυπο το Βατικανό- που θα λειτουργεί σαν κέντρο εξουσίας και καθοδήγησης ενός Ορθόδοξου συνασπισμού. Κάτι τέτοιο οι Δυτικοί ασφαλώς και δεν το θέλουν, εξ'ου και το σκάνδαλο με το Βατοπέδι (η αρχηγός Μονή του Αγίου Όρους), η πτώση του Σινούκ που είχε προγραμματιστεί να μεταφέρει τον Πούτιν στο Άγιο Όρος -και όχι τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας- και η τόση στήριξη στον Εφραίμ που είναι εκείνος ή ένας απο εκείνους που υλοποιούν το σχέδιο. Εκτός αυτών όμως, ο Πούτιν θέλει συμβολικά να είναι είναι η πρώτη του επίσκεψη σαν νεοεκλεγείς πρόεδρος το Άγιο Όρος για να σηματοδοτήσει την υλοποίηση του προαναφερθέντος σχεδίου, το Πάσχα εκεί θα συναντηθεί με επιχειρηματίες, με παράγοντες, Έλληνες του εξωτερικού και δεν έχει σκοπό να κάτσει παραπάνω απο μιάμιση μέρα. Τονίζουμε οτι πάνω απ'ολα είναι συμβολική η επίσκεψη αυτή και καθόλου τυχαία και δεν πρέπει να ξεχνάμε οτι παρόλες τις προδοτικές κινήσεις της κυβέρνησης των νεο-Τσολάκογλου απέναντι στη Ρωσία, ο Πούτιν έχει ταχθεί ξεκάθαρα υπερ της Ελλάδας, και στο θέμα της Κύπρου αλλά και της Μακεδονίας. Αναμένοντας λοιπόν την άφιξή του την Παρασκευή θα σας ενημερώνουμε ανα πάσα στιγμή για όσα εξελιχθούν απο εκείνη την ώρα μέχρι και το Σάββατο που θα αποχωρήσει.

  • Ανώνυμος avatar
   Ανώνυμος @ Ορθόδοξος 11/04/2012 15:35:56

   Παρδὸν? Η Ρωσία αναγνώρισε τα Σκόπια με το συνταγματικό της όνομα... όχι άλλο Λιακόπουλο..

   • Mara avatar
    Mara @ Ανώνυμος 11/04/2012 17:04:26

    Άστα τα παρδόν....

    Η Ρωσία επί Γιέλτσιν αναγνώρισε τα Σκόπια με το όνομα "Μακεδονία".

    Άλλα... το 2008
    Ο Ρώσος Πρόεδρος δεσμεύτηκε με δήλωση του, στην συνάντηση που είχε με τον Καραμανλή για να επισημοποιήσουν την συμφωνία για τους αγωγούς, ότι το Κρεμλίνο θα αναγνωρίσει τα Σκόπια με την ονομασία που θα συμφωνήσουν με την Αθήνα.

 6. Παύλος avatar
  Παύλος 10/04/2012 23:10:39

  "δεν έχουν πλέον έτοιμο ένα Γιωργάκη να μας τον φορτώσουν" ?
  Δηλαδή, να μην φοβόμαστε τον ρινόκερο;;;;
  Mara μου,
  timeo danaos et dona ferentis !!!!

  • Mara avatar
   Mara @ Παύλος 10/04/2012 23:31:37

   Παύλο,

   Το παιχνίδι έχει ανοίξει....
   Δεν φοβάμαι τίποτα...
   Λές να μην έχει προετοιμαστεί και ο Σαμαράς για την μεγαλύτερη μάχη της ζωής του αλλά και της πατρίδας?
   Διαθέτουμε και εμείς "πυρηνικά", όχι μόνο αυτοί....

   • Ιωάννης33 avatar
    Ιωάννης33 @ Mara 10/04/2012 23:41:05

    Πρέπει να είσαι Μάρα απο τα πιο αισιόδοξα μέλη του σάιτ.Μ'αρέσει να διαβάζω τα σχόλια σου.
    Φέρνουν εικόνες με σηκωμένα μανίκια,σημαίες,χαρές και πανηγύρια.

    • Mara avatar
     Mara @ Ιωάννης33 11/04/2012 00:11:06

     Αγαπητέ Ιωάννη, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
     Άν και πιστεύω ότι της ίδιας συνομωταξίας... είμαστε οι περισσότεροι εδώ.

 7. Μάνια avatar
  Μάνια 11/04/2012 00:58:25

  1)”Εντονότατη πάντως, είναι η φημολογίοα, σύμφωνα με την οποία οι Αμερικανοί δεν επιθυμούν την είσοδο των Ρώσων στην Ελλάδα και ειδικά στο νευραλγικής σημασίας χώρο της ενέργειας.”


  Ο ΚΟΣΜΟς ΤΟ ΧΕΙ ΤΟΥΜΠΑΝΟ ΚΑΙ ΕΜΕΙς ΚΡΥΦΟ ΚΑΜΑΡΙ
  ΜΗΠΩς ΓΙ ΑΥΤΟ ΛΥΣΣΑΞΑΝ ΚΑΙ ΕΦΑΓΑΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ;
  ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ
  ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ!

  2)Διπλωματικές πηγές θεωρούν την άσκηση αυτή ως ένδειξη της επιθυμίας των ΗΠΑ να εμπλακούν άμεσα προς όφελός τους στο ενεργειακό π
  αιχνίδι που παίζεται στην περιοχή. Και επισημαίνουν ότι αυτό ενοχλεί σαφώς την Μόσχα που μέχρι τώρα έχει αποδείξει ότι τάσσεται ενεργά στο πλευρό της Ελλάδας και της Κύπρου.

  ΦΥΣΙΚΑ Η ΡΩΣΙΑ ΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΜΑς
  ΠΡΟΧΤΕς ΣΥΝΕΣΤΗΣΕ ΣΤΟΥς ΡΩΣΟΥς ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ(σ αντοθεση μ αλλο κρατος που αγοραζει αβερτα κουβερτα)
  ΜΙΑς ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ!
  ΚΑΙ ΕΜΕΙς ΤΗΝ ΦΤΥΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΥς ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΣΙΩΝΙΣΤΕς
  ΠΟΥ ΚΑΙ ΜΑς ΞΕΖΟΥΜΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑς ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΜΟ ΜΑΖΙ ΤΟΥς ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ ΙΡΑΝ!

 8. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 11/04/2012 02:02:25

  Ο ρινόκερως Παύλο, αν σταματήσει να τον στηρίζει η διαπλοκή, ξεφουσκώνει με κρότο όπως όλα τα αέρια! Ετερόφωτος είναι , μη σας ξεγελάει ο στομφώδης ,άνευ ουσίας , λόγος του. Το πραγματικό πρόβλημα είναι ο πρασινομαθημένος λαός και η στρεβλή νοοτροπία που κουβαλάει 30 χρόνια τώρα. Αυτός ο λαός που αρνείται να δει την πραγματικότητα και αντιδρά όπως το κακομαθημένο παιδί , ψάχνοντας αυτόν που θα του χαϊδέψει τ'αυτιά , λέγοντάς του, αυτό που θέλει ν'ακούσει. Αν ήξερε ο λαός τη δύναμη που έχει, δεν θα τη σπαταλούσε σε χαμένους. Γι'αυτό και η διαπλοκή υπάρχει και μας παίζει όπως θέλει.

  • Παύλος avatar
   Παύλος @ Diamond Angel 11/04/2012 19:13:56

   Συνφωνώ Diamond Angel, αλλά ενοείται ότι υπό αυτές τις περιστάσεις που περιγράφεις, τον φοβάμαι τον ρινόκερω !

 9. Mara avatar
  Mara 11/04/2012 08:48:48

  Μάνια μου Καλημέρα!

  Όχι, δεν είναι το ίδιο...
  Ο Γιώργακης είχε προετοιμαστεί χρόνια.... ήταν αρχηγός κόμματος εξουσίας.
  Οι νέοι Γιωργάκηδες... τύπου Καμμένου , παρά το ότι παρουσιάζονται ώς ξαφνική δύναμη με δήθεν προοπτική, δεν μπορούν να κάνουν την ζημιά... που θα θέλανε...
  Δεν προλάβανε να τους προετοιμάσουν....
  Γι΄αυτό και προσπαθούσαν με λύσσα να αναβάλλουν τις εκλογές.
  Γι΄αυτό ο Καμμένος δεν ήθελε εκλογές τώρα, αλλά τον Νοέμβριο και στοιχημάτιζε κιόλας γι΄αυτό.

  Τί έγινε Πανούλη??? Πάλι έξω έπεσες...???
  Τελικά έχει δίκιο ο Αδέξιος.
  Από στοιχήματα.... τζίφος.....
  ... Πανούλη σε τρέλλανε και σένα ο Μητσοτάκουλας.
  Όλα του τα αντέγραψες....
  Μέχρι και το λεωφορείο της περιοδείας...
  Τα ίδια έκανε και αυτός το ΄90.... , με λεωφορείο γυρνούσε...
  Τρέχα... τώρα, γιατί δεν προλαβαίνεις....
  Η ξεφτίλα... σου έρχεται......

 10. franc avatar
  franc 11/04/2012 09:08:44

  ΜΗν ανησυχείτε, μπορεί Αμερικανοί και Ρώσοι να παίζουν το παιχνίδι του σκύλου με τη γάτα αλλά στο τέλος παντα τα βρίσκουν μεταξύ τους. Π.χ. στην ΑΟΖ της Κύπρου υπήρχε η ίδια παρέμβαση των Αμερικάνων με τον Μόρνινγκσταρ. Τελικά όμως μόλις οι Τούρκοι απείλησαν την εξέδρα οι Ρώσοι βγήκαν μπροστά και τους μάζεψαν. Οι δε Ισραηλίτες παρέμειναν σαν χωροφύλακες και προστατεύουν την εξέδρα της Noble απ' την οποία θα πάρουν όλοι τα αναλογούντα κατα την συμφωνία τους . Δεν πιστεύω οτι στην περίπτωση της Ελληνικής ΑΟΖ θα αλλάξουν οι Αμερικανοί και θα ζητήσουν περισσότερα επειδή εμείς είμαστε πιό γκαντέμηδες απο την Κύπρο? Το τρίο Αμερική-Ισραήλ-Ρωσία φαίνεται να δοτλεύει περίφημα στην εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων ακόμα και στην περίπτωση του Β. Πόλου όπου τα κοιτάσματα είναι πολύ πιό σημαντικά απ' τα δικά μας. Αφου τα βρήκαν στο αλεύρι δεν θα τα χαλάσουν στα πίττουρα...

 11. πολιτης avatar
  πολιτης 11/04/2012 09:50:34

  η προσφατη ιστορια μας εδειξε οτι δυστυχως στους ρωσους δεν μπορουμε να βασιστουμε. οταν ο κκ εκανε τα ανοιγματα στη ρωσια (ενεργειακα,οπλικα κπλ) με αποτελεσμα να τα παρουν οι αμερικανοι και να μας πηδηξουν, ο πολυς πουτιν την εκανε με ελαφρα πηδηματακια και μας αφησε να γινουμε βορα του θηριου που μαζι προκαλεσαμε..........
  η εξωτερικη πολιτικη θελει προσοχη και καλες ισοροπιες.σχεδιο,μεθοδικοτητα κι αποφασιστικοτητα. αλλα ποιος τα εχασε αυτα να τα βρουμε εμεις?
  δυστυχως τα τελευται 30 χρονια εχουμε δωσει εναν σκασμο λεφτα για αγορα οπλικων συστηματων για τα οποιοα δεν εξασφαλισαμε ουτε τα στοιχειωδη αντισταθμιστικα οφελη τοσο σε εμπραγματο επιπεδο οσο και διεθνων σχεσεων.το μονο που εχουμε ειναι το φοβικο συνδρομο της υποτελειας και του ραγιαδισμου..............

  • Mara avatar
   Mara @ πολιτης 11/04/2012 10:46:31

   Ούτε ο Πούτιν έκανε πίσω....
   Ούτε ο Καραμανλής έκανε πίσω...
   Ο Ελληνικός λαός έκανε ΠΙΣΩ....

   Αντί στις εκλογές του 2007, μετά τις φωτιές που μας φυτέψανε για να μας τιμωρήσουν-τρομοκρατήσουν για τις σχέσεις μας με τη Ρωσία, να δώσουν στον Καραμανλή, μιά συντριπτική πλειοψηφία και να δείξουν ότι στηρίζουν έναν ηγέτη που υπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα της χώρας, προτίμησαν να τον κοντύνουν.... και να τον "αφοπλίσουν".

   Πάρα ταύτα..., ο Καραμανλής δεν εγκατέλειψε την εθνική πολιτική.
   Συνέχισε τις σχέσεις του με τον Πούτιν, πήγε στο Βουκουρέστι βάζοντας βέτο για την ένταξη των Σκοπίων, αλλά.... ο λαός πάλι δεν καταλάβαινε. Ήθελε.... τον Αμερικανοκίνητο Γιωργάκη.

   Φυσικά, ούτε οι Αμερικάνοι φταίνε (αυτοί...την δουλειά τους κάνουν...)

   Ο λαός και μόνο ο λαός φταίει.

 12. Γιώργος 33 avatar
  Γιώργος 33 11/04/2012 09:56:23

  Οι Ρώσοι είχαν και θα έχουν ρόλο στην Μεσόγειο.
  Όσο και να υπονομεύουν οι Έλληνες πολιτικοί τις σχέσεις μας με τη Ρωσία πρέπει να το πάρουν απόφαση ότι οι Ρώσοι και πιο κοντά είναι και έχουν να μας προσφέρουν ενεργειακά,στρατιωτικά και πολιτικά.
  Οι ΗΠΑ είναι πολύ μακριά για να μας επιβάλουν από που θα πέρνουμε φυσικό αέριο.Πόσο μάλλον όταν οι ίδιοι δεν έχουν.
  Επίσης ο αγωγός Μπουργκάς και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης θα μπορούσαν να μας εξασφαλίσουν δια παντός την ασφάλεια της χώρας από την μόνιμη τουρκική επιθετικότητα.
  Δυστυχώς η πολιτική ΓΑΠ θα έχει και συνέχεια.
  ο Αβραμόπουλος ξεπέρασε και την Ντόρα σε Αμερικανολαγνεία.
  Και ο Σαμαράς πάντα ήταν πιο κοντά στην δύση.
  Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό αρκεί να κρατηθούν οι ισορροπίες με την φίλη και σύμμαχο Ρωσία.

 13. franc avatar
  franc 11/04/2012 10:22:21

  Πάντως μέχρι σήμερα οι Ρώσοι ποτέ δεν κοντράρανε τους Αμερικάνους μέχρι τέλους σε κάποιοιο σοβαρό ζήτημα που οι Αμερικάνοι θέτουν βέτο. Ακόμα και τον Ασσαντ εγκατέλειψαν όταν είδαν οτι οι Αμερικάνοι δεν υποχωρούν . Απεναντίας πάντα τα βρίσκουν στα επι μέρους παίρνοντας και αυτοί τη μερίδα που τους επιτρέπουν οι Αμερικάνοι όπως πχ. στην Κύπρο. To ίδιο και οι Κινέζοι. Διπλαρώνουν τον Ισχυρό αποσπώντας μερίδια χωρίς να τον αντιμετωπίσουν ευθέως. Και αυτό θα γίνεται για πολλα χρόνια ακόμα...

 14. Anestis avatar
  Anestis 11/04/2012 10:40:29

  Όσον αφορά τον Πούτιν: Δεν υπάρχει, ούτε ετέθη ποτέ θέμα επίσκεψής του στο Άγιον Όρος.-
  Μια επαφή με την Ιερά Κοινότητα θα μπορούσε να σας το επιβεβαιώσει. Όσα κυκλοφόρησαν γι΄αυτό το θέμα, δεν γνωρίζω από που εκπορεύονται και τι σκοπούς εξυπηρετούν. Πάντως αίτημα της ρωσικής κυβέρνησης προς το Όρος για επίσκεψη του ρώσου πρωθυπουργού ΔΕΝ ΥΠΕΒΛΗΘΗ ΠΟΤΕ.

 15. avanti avatar
  avanti 11/04/2012 11:16:32

  Τελικά οι Ρώσοι χώνονται εκεί που νομίζουν ότι θα αποκομίσουν οφέλη, όταν όμως έρθουν τα δύσκολα οπισθοχωρούν και αφήνουν ξεκρέμαστους τους " φίλους ", όπως κάνουν σήμερα με την Συρία. Τελικά μέχρι σήμερα τί έχει πράξει η Ρωσία υπέρ της παγκόσμιας κοινότητας? Τίποτα. Μήπως έκανε κάτι στο θέμα του Αφγανιστάν, του Ιράκ ή μήπως επενέβησαν θετικά στο ζήτημα της Λιβύης όπου όλοι θυμούνται την διγλωσία τους... ή μήπως στο ζήτημα της Γιουγκοσλαβίας προγενέστερα, το παιγνίδι παίζεται από έναν παίκτη.
  Ας μην εθελοτυφλούμε λοιπόν, να δώσουμε ότι μπορούμε να δώσουμε με τα αντίστοιχα ανταλλάγματα, χωρίς συναισθηματισμούς μόνο με την ψυχρή λογική & το συμφέρον, αυτό κάνουν εξάλλου όλοι.

 16. SISSI avatar
  SISSI 11/04/2012 14:32:25

  ΟΤΑΝ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΚΑΝΕ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΣΙΑ (ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΓΙΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΛΟΥΤΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΜΑΣ 150 ΔΙς ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΠΡΟΦΥΛΑΣΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΙΛΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΚΑΨΑΝΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Η ΜΑΡΑ. ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ, ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΝΑ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ ΠΟΥΤΙΝ. ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΩΡΑ. ΜΕ ΤΑ ΨΕΥΔΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΕΙΜΑΤΟΣ. Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΑ ΒΓΕΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ. ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΕ ΟΤΙ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ. ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΤΙ ΘΑ ΓΕΛΑΣΩ. ΕΠΙΣΗΣ ΞΑΦΝΙΚΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΔΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ. ΞΕΡΕΤΕ ΤΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ?
  ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΜΕΣΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ.
  ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΑ. ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ. ΚΑΙ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΛΑΔΑΚΙ ΤΗΣ ΤΗ ΝΤΟΜΑΤΟΥΛΑ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΤΗΣ ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ.
  ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΤΟ 80% ΤΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΜΑΣ ΤΑ ΕΙΣΑΓΟΥΜΕ? ΟΠΩΣ ΕΙΣΑΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΠΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΤΕΥΣΟΥΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΑΓΓΟΥΡΙΑ ΚΛΠ ΚΛΠ. ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΜΑ ?

 17. B. Beyond avatar
  B. Beyond 11/04/2012 16:09:27

  Καλώς ή κακώς σε γεωπολιτική ισχύ δεν συγκρίνεται η Ρωσία με την Αμερική. Και καλό θα ήταν να αφήσουμε το παραμυθάκι περί 'ορθόδοξων αδερφών'. Τους είδαμε πώς φαγώθηκαν να μη μας δώσει το ΔΝΤ τα λεφτά τη στιγμή που ήμασταν στο χείλος της καταστροφής. Και τους είδαμε πόσο προκλητικά παρενέβησαν στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας με αφορμή τον Εφραίμ.

  Αυτή τη στιγμή καλό θα είναι επίσης να εκμεταλλευτούμε το γεγονός ότι οι σχέσεις μεταξύ Αμερικής και Τουρκίας είναι στο χειρότερο επίπεδο που έχουν υπάρξει τις τελευταίες δεκαετίες και να αδράξουμε την ευκαιρία να χτίσουμε μια συμμαχία με Αμερική και Ισραήλ που θα διαφυλάξει τα συμφέροντά μας δια παντός έναντι του τραμπούκου γείτονα.

  Όσο και να εκτιμάω τον Καραμανλή, όπως ξέρουμε όλοι αποδείχθηκε μοιραίο το λάθος του να στραφεί τόσο οφθαλμοφανώς με τη Ρωσία. Ελπίζω ο Σαμαράς να καταφέρει να κρατήσει στοιχειωδώς τις ισορροπίες και να μείνει μακριά από την κομμουνιστική προπαγάνδα που έχει επικρατήσει στις συνειδήσεις των Ελλήνων περί «κακών Αμερικάνων». Οι συνθήκες αυτή τη στιγμή είναι ξεκάθαρες όσον αφορά στο πού βρίσκεται το Εθνικό συμφέρον.

  • Mara avatar
   Mara @ B. Beyond 11/04/2012 17:23:41

   http://www.youtube.com/watch?v=bVvVVOIMcZY

   • Μάνια avatar
    Μάνια @ Mara 12/04/2012 02:35:35

    MAra
    σε παω πολυ!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.