#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/01/2010 15:29
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Χαστούκι" της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην ΚατσέληΣε σκληρή γλώσσα απαντά η ΕΚΤ στη γνωμοδότηση που της είχε ζητηθεί σχετικά με το προωθούμενο νομοσχέδιο για την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επιπλήττει την κυβέρνηση για το ότι την αγνόησε επιδεικτικά κατά την έκδοση του νομοσχεδίου, σε μια δύσκολη συγκυρία που η χώρα την έχει ανάγκη.
Εξάλλου, με τις παρατηρήσεις της η ΕΚΤ επισημαίνει στην κυβέρνηση ότι με το νομοσχέδιο που προωθεί δημιουργεί κινδύνους ρευστότητας στην αγορά και θα οδηγήσει τις τράπεζες στο αντίθετο αποτέλεσμα, δηλαδή, στο να μην χορηγούν δάνεια.
Η ΕΚΤ τονίζει ότι εάν οι οικονομικές συνθήκες για την Ελλάδα επιδεινωθούν το νομοσχέδιο θα μπορούσε να προκαλέσει συστημικές επιπτώσεις εντός της ελληνικής επικράτειας και πιθανόν και διασυνοριακά.
Επίσης, κάνει λόγο για δυσχέρανση της αξιολόγησης των δανειοληπτών και του πιστωτικού κινδύνου από τις τράπεζες και τονίζει τη σημασία της εκ των προτέρων ενδελεχούς αξιολόγησης των επιπτώσεων του σχεδίου νόμου στην κεφαλαιακή επάρκεια και τη ρευστότητα των τραπεζών.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εκτιμά ότι η κυβέρνηση βιάστηκε να προωθήσει το νομοσχέδιο, επισημαίνοντας κατ’ αρχήν ότι η γνώμη της ΕΚΤ πρέπει να ζητείται σε εύλογο στάδιο της νομοθετικής διαδικασίας και οι εθνικές αρχές να εξετάζουν τη γνώμη της ΕΚΤ πριν από την θέσπιση νομοθετικών διατάξεων.
Η υποχρέωση διαβούλευσης με την ΕΚΤ αποσκοπεί «κυρίως να εξασφαλίσει ότι ο συντάκτης της πράξεως θα εκδώσει την πράξη αφού ακούσει τον οργανισμό, ο οποίος, λόγω των ειδικών αρμοδιοτήτων που ασκεί στο κοινοτικό πλαίσιο και στο συγκεκριμένο τομέα και λόγω του  υψηλού βαθμού ειδίκευσης που τον χαρακτηρίζει είναι ιδιαίτερα σε σχέση να συμβάλλει επωφελώς στην προτεινόμενη διαδικασία εκδόσεως της πράξεως».
Λίγα λεπτά πάντως προτού δημοσιοποιηθεί η γνωμοδότηση της ΕΚΤ έγινε γνωστό ότι το υπουργείο Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας προχώρησε σε αλλαγές όσον αφορά το επίμαχο νομοσχέδιο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. «Κασσάνδρα» avatar
  «Κασσάνδρα» 13/01/2010 15:37:54

  Εγώ τα έχω πει, εφαρμόζουν αποσπασματικά μέτρα και γίνεται ένας αχταρμάς, σοσιαλιαστικό μπάχαλο γεμάτο παπατζιλίκια, έχουμε πολλά να δούμε ακόμα, είπαν πολλά υποσχέθηκαν άλλα προεκλογικά και έχουν εγκλωβιστεί στις υποσχέσεις τους. Ο πήχης ήταν ψηλά και άρχισαν μέσα σε 100 μέρες να περνούν από κάτω.

  • anonymous avatar
   anonymous @ «Κασσάνδρα» 13/01/2010 15:51:36

   Τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν είναι απλά. το εξής ένα: Μείωση δαπανών του Δημοσίου. Αυτό αναλύεται σε
   1) Μείωση μισθών
   2) Απολύσεις και μείωση προσωπικού
   3) Μείωση επιδοτήσεων
   4) Μείωση χρηματοδοτήσεων σε ΜΚΟ
   και πάει λέγοντας
   Το θέμα είναι ότι αν τα κάνει αυτά θίγει τους ψηφοφόρους του, την κοινωνική του τάξη. Οπότε προσπαθεί να τα αρπάξει από όπου βρει αλλά κανένας δε δίνει.
   Όσο πιο πολύ τα καθυστερεί τόσο χειρότερη γίνεται η κατάσταση αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ anonymous 13/01/2010 15:59:06

    anonymous, ευχαρίστως θα έβαζα τα μεταφορικά να πας να τους το πεις αυτοπροσώπως... Ίσως δεν διαβάζουν πλέον Ελληνικά.

   • «Κασσάνδρα» avatar
    «Κασσάνδρα» @ anonymous 13/01/2010 16:23:29

    Πριν από απολύσεις μπορούν να γίνουν πολλά περισσότερα σε ότι αφορά τους ΔΥ αλλά το θέμα δεν είναι μόνο εκεί.

    1) 65 η έξοδος από το δημόσιο για όλους, παράλληλα οι γυναίκες θα παίρνουν 2 χρόνια άδεια σε περίπτωση εγκυμοσύνης.

    2) Πάγωμα μισθών στο δημόσιο για 4 χρόνια, αύξηση του κατώτερου μισθού στα 800€ επίσης κατάργηση των αυτοτελώς φορολογημένων επιδομάτων πλην ελαχίστων εξαιρέσεων (πιλότους ΠΑ). Κατάργηση υπερωριών και πρόσθετων εξόδων στο δημόσιο

    3)Κατάργηση του εφάπαξ σταδιακά και ενσωμάτωση του στον μισθό, όποιος θέλει εφάπαξ ας πάει στο ιδιωτικές ασφαλιστικές.

    4)Όχι σε διπλοθεσίτες απο επιτροπές μέχρι επαναφορά συνταξιούχων

    5) Οι προμήθειες θα γίνονται όλες κεντρικά από το κάθε υπουργείο με ανοιχτό διαγωνισμό.

    κλπ κλπ απλά κοινή λογική χρειάζεται δεν χρειάζονται υπερβολές.

    • Ο Ιθαγενής avatar
     Ο Ιθαγενής @ «Κασσάνδρα» 13/01/2010 16:41:15

     Πάλι τα ίδια με τους κακούς Δ Υπαλλήλους.
     Λοιπόν, ας γίνουν αυτά που λέτε, μόνο:

     -ποιος δεν αποδίδει ΦΠΑ;
     -ποιος φοροδιαφεύγει;
     -ποιος υπερτιμολογεί;
     -φταίει όποιος λαδώνει ή και όποιος λαδώνει

     Θα μπορούσα να συνεχίσω για ώρες, όπως ότι αυτοτελή φορολόγηση δεν έχουν μόνο οι εφοριακοί και οι πολιτικοί αλλά και οι μηχανικοί ή οι αθλητές πχ
     Θα μπορούσα να πω ότι μόνο οι μισθωτοί πληρώνουν φόρο και όχι ο ελεύθερος επαγγελματίας πχ οδηγοί, υδραυλικοί, δικηγόροι κλπ
     Θα μπορούσα να πω ότι για το εφάπαξ (που μακάρι να καταργηθεί αύριο γιατί θα παίρνω περισσότερα) κάθε μήνα μου κρατούν χρήματα που θα μου τα δώσουν μετά από 35 χρόνια αν υπάρχουν από τις διοικήσεις των ταμείων που είναι οι "ιδιωτικοί" φίλοι της εκάστοτε κυβέρνησης.

     Το μόνο όμως που πάντα θα επαναλαμβάνω είναι ότι η χώρα έχει μόνο ένα πρόβλημα: ΘΕΛΗΣΗΣ

     -δεν καταργούν την αυτοτελή φορολόγηση (ΔΤ και ΙΤ)γιατί θα πειράξουν τις τσέπες τους και τις τσέπες των ρουσφετιών τους
     -δεν ανοίγουν τα κλειστά επαγγέλματα ή δεν ιδρύονται Ιδιωτικά Πανεπιστήμια γιατί ενοχλούνται οι καθηγητές, το ΤΕΕ, ο ΔΣΑ κλπ που έχουν δύναμη
     -ψωνίζουν από τα υπερτιμολογημένα λαμόγια (υπηρεσίες και έργα) γιατί κάθε δουλοπάροικος υπηρετεί τα αφεντικά του
     -ας τολμήσει να γίνουν ανταποδοτικές οι συντάξεις αλλά θα πεινάσουν οι συνδικαλιστές μας και οι καθηγητές μας (οι επιτροπές σοφών & εμπειρογνωμόνων) των ΔΣ και των επιτροπών

     κλπ κλπ κλπ

     Τα έχω πει πολλές φορές και όλοι τα ξέρουν μόνο που οι προτάσεις αρχίζουν πάντα από τον ...δίπλα.

     Εν κατακλείδι ο κακός ΔΥ δεν πρέπει να πηγαίνει σπίτι του αλλά φυλακή όπως και ο ....λαδέμπορος ιδιώτης (είτε δίνει μίζα είτε απαιτεί σβήσιμο κλήσης) όπως και ο κακός πολιτικός προϊστάμενος...
     Αλλά αυτό αφενός δεν συμφέρει αφετέρου προϋποθέτει @@@@@ιδια

    • archaeopteryx avatar
     archaeopteryx @ «Κασσάνδρα» 13/01/2010 16:43:09

     έχεις δίκιο ιθαγενή... Δεν θα δεχτούμε να μας βάλουν να αλληλοσπαραζόμαστε, και αυτό είναι κάτι που πρέπει να καλλιεργηθεί, έστω και από εδώ.

    • TopGunZ avatar
     TopGunZ @ «Κασσάνδρα» 13/01/2010 16:47:07

     Βασικά στον Ιθαγενή θέλω να απαντήσω: Όλα αυτά τα "-" που έχεις βάλει τα κάνει ο μέσος "κακός" μικρομεσαίος ιδιώτης γιατί βλέπει με το κυάλι τις αποδοχές που έχει ο μέσος "καλός" ΔΥ. Απλά για να καταλάβεις από που πηγάζει η όλη δαιμονοποίηση των ΔΥ. Κατά τα άλλα συμφωνώ μαζί σου και εννοείται πως δεν συμφωνώ με όσους πράττουν αυτά τα "-" που καταγγέλεις.

 2. Pikaia Gracilens avatar
  Pikaia Gracilens 13/01/2010 15:41:13

  Για όσους το θέλουν εις την αγγλική

  http://www.ecb.int/ecb/legal/pdf/el_con_2010_8_f_sign.pdf

 3. GIORGOS P avatar
  GIORGOS P 13/01/2010 16:09:06

  ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΕΒΡΑΙΟΤΡΑΠΕΖΟΚΡΑΤΟΡΕΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΠΑΛΙ.ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΕΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΡΑΨΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ.
  ΟΙ ΕΥΡΩΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΝΑΝ.ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΔΝΤ.ΛΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΞΡΕΑΣ ΑΝ ΠΑΜΕ ΔΝΤ.ΙΣΑ ΙΣΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΓΙΑ 253 ΜΟΝΑΔΕΣ SPREAD ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 0,3. ΝΑ ΔΩ ΜΕΤΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΝΑ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΑ ΟΙ ΚΑΤΑ Τ ΑΛΛΑ "ΕΤΑΙΡΟΙ"!!!

 4. banel avatar
  banel 13/01/2010 16:12:10

  Το χαστούκι πήγε ανάποδα μιας και η Κατσέλη έγραψε στα τέτοια της την ΕΚΤ και ψηφίζει το νόμο !

 5. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 13/01/2010 16:44:29

  Όποιος ξέρει από δημόσιο ξέρει πως δεν φταίει ο Δ. υπάλληλος για το μπάχαλο αλλά τα κόμματα και οι πολιτικάντηδες που το καλλιεργούν, μέσω των κομματόσκυλων. Φταίει η κομματικοποίηση του δημόσιου τομέα. Απλά πράγματα.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Strange Attractor 13/01/2010 16:50:11

   Ε, δεν είδα όμως και κανένα Δ.Υ. να "διαρηγνύει τα ιμάτια του" όταν παίρνει 45 επιδόματα και 500 άδειες. Αν δεν θες να... φταις για μια κατάσταση, τότε δεν επιδιώκεις και να επωφεληθείς από αυτήν.

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ TopGunZ 13/01/2010 16:54:31

    Μιλάω για τη δυσλειτουργία και τη σαπίλα στο δημόσιο που οφείλεται κυρίως στο ότι ο κάθε λαμόγιος Δ.Υ είναι συνήθως και κομματικά προσκείμενος, εξασφαλίζοντας προστασία, κάλυψη και υπηρεσιακή ανέλιξη. Οι άλλοι,οι πολλοί, και σωστοί να είναι, τα βλέπουν αυτά και στο τέλος αδρανούν τελείως. Οπότε έχουμε τα λαμόγια να κυριαρχούν και τη μεγάλη μάζα να αδιαφορεί. Ένα 10% μόνο κάνει τη δουλειά των υπολοίπων και έτσι λειτουργεί το σύστημα στο βαθμό που λειτουργεί. Δυστυχώς. Για αυτό λέω ότι φταίνε τα κόμματα.

    • skeptiki avatar
     skeptiki @ Strange Attractor 13/01/2010 17:51:29

     Κι όμως δεν είναι έτσι.... δεν είναι 90% τα λαμόγια.... απλά συμφέρει να δηλώνουν ότι είναι η πλειοψηφία για να μουδιάζουν οι αντιδράσεις (ότι και να κάνω τίποτα δεν θα γίνει όλοι έτσι είναι) και με τέτοιεσ δηλώσεις συντηρούνται... Αν έχεις κότσια και υπομονή :) να παλέψεις την κάνεις τη δουλειά σου ... με παραπάνω ταλαιπωρία Απλά το 90% δεν έχει κότσια να παλέψει και να καταγγείλει .... μπορεί και το 95% :) αλλά δεν είναι λαμόγια το 90%... ούτε άχρηστοι τεμπέληδες ούτε χρυσοπληρωμένοι πλούσιοι...

   • (Α)θανάσης avatar
    (Α)θανάσης @ TopGunZ 13/01/2010 16:58:35

    Μα αυτός είναι και ο μηχανισμός που ως κοινωνία δυσλειτουργούμε. Γιατί στο δημόσιο να ισχύουν διαφορετικά πράγματα από οπουδήποτε αλλού?

    • Strange Attractor avatar
     Strange Attractor @ (Α)θανάσης 13/01/2010 17:03:46

     Διότι στη κοινωνία μπορεί κα να τη πατήσεις ή να καταστραφείς ή οτιδήποτε. Το πραγματικά λυπηρό είναι πως στο δημόσιο τα κόμματα εξασφαλίζουν ατιμωρησία σε "ποινικά κολάσιμες" πράξεις δικών τους και παράλληλα οι δικοί τους αυτοί πουλάνε μούρη, παραγοντισμό, κονομάνε μαύρα, αλλά και πληρώνονται κάθε μήνα απ το δημόσιο κορβανά. Ατιμώρητα. Αυτή είναι η διαφορά στο δημόσιο.

    • (Α)θανάσης avatar
     (Α)θανάσης @ (Α)θανάσης 13/01/2010 17:08:05

     Η απάντησή μου ήταν για τον TopGunZ.

   • Ο Ιθαγενής avatar
    Ο Ιθαγενής @ TopGunZ 13/01/2010 17:21:44

    Φίλε μου στο Δημόσιο δεν παίρνουν 45 επιδόματα.
    Επιδόματα έχουν ορισμένες κατηγορίες υπαλλήλων.
    Δεν θα μιλήσω για εμένα (1500 € συνολικά καθαρά με όλα τα επιδόματα ως πτυχιούχος με 22 χρόνια) αλλά ξέρεις πόσα παίρνει ένας γιατρός ή ένας δάσκαλος ή ένας πιλότος F16;
    Τις στρεβλώσεις στο Δημόσιο τις έχουν δημιουργήσει οι κομματικοί στρατοί των πολιτικών μας.
    Δεν μπορεί μια καθαρίστρια της Βουλής να παίρνει 16 μισθούς ή ένα απολυτήριο Γυμνασίου σε ΔΟΥ να έχει επίδομα 1,500 € όταν ο γιατρός παίρνει στο ΙΚΑ πρώτο μισθό κάτω από 1,000 € (χωρίς τις εφημερίες μην αρχίσει να φωνάζει κανένας)
    Δεν μπορεί από πάνω οι δύο καθαρίστριες να μην πληρώνουν φόρο για το σύνολο του εισοδήματός τους και να βγαίνει το κράτος και να αυξάνει τους φόρους γιατί δεν βγαίνει.

    ή λοιπόν τραβάμε μια γραμμή εκκίνησης ή περιμένουμε την έκρηξη.
    Οταν όμως δεν έχεις την ίδια αφετηρία (νομοθεσία) αλλά εξαιρέσεις παραθυράκια και ρουσφετάκια είτε είσαι ΔΥ είτε είσαι πολιτικός μηχανικός της οικοδομής είτε υδραυλικός είτε εφοριακός φασκελωκουκούλωστα....

 6. μαρικα avatar
  μαρικα 13/01/2010 18:53:31

  Τρεις ωρες εδεινε σημερα ο ΓΑΠ συνεντευξη.Μια καλη κουβεντα δεν ειπε για την ΕλλαδαΣυνεχεια σηκωνε τον εαυτο του σαν να πρεπει να του πουμαι και ευχαριστουμε που υπαρχει.Κουβεντα για το οτι φταιει αυτος πρωσοπικα που μαζευτηκαν στην Ελλαδα ολοι αυτοι οι οικιοι α...ης και κανουν δηθεν ελενγχο
  στην Πατριδα και στην ουσια εποφθαλμιουν την ακαιρεοτητα της χωρας μιας και ο ΓΑΠ τους εδωσε το δικαιωμα να ανακατευωντε στα δικα μας.

  • yangoolas avatar
   yangoolas @ μαρικα 13/01/2010 18:59:08

   He can' help it, he is an alien

  • nobody avatar
   nobody @ μαρικα 13/01/2010 19:03:33

   'εποφθαλμιουν την ακαιρεοτητα της χωρας'

   Μαζι με την Ιωαννα Dedi φοιτησατε αγαπητη; - πολλα τα ορ8ογραφικα λα8η

   ειπαμε..δεν διαβαζετε τα νηματα προσεκτικα.....hard landing....exit strategy....game is over.....ε λονγκ ταιμ ναο

 7. B.K.Σ. avatar
  B.K.Σ. 13/01/2010 19:06:52

  Nobody η κα Μαρίκα έχει φύγει από την πατρίδα εδώ και 47 χρόνια, όμως καθώς φαίνεται εκείνη παραμένει πολύτιμο κεφάλαιο γι΄ αυτήν (για την πατρίδα δηλαδή). για σένα δεν είμαι και τόσο σίγουρη....

  • nobody avatar
   nobody @ B.K.Σ. 13/01/2010 19:12:00

   αι αμ λονγκ τερμ λαιαμπιλιτι

   ή οπως ειπε κ ο μεγαλος Steven Seagal ' assumption is the mother of all f@@ ups'

 8. μαρικα avatar
  μαρικα 14/01/2010 01:58:17

  noboduy du bist vorlaut und frech.
  Β.Κ.Σ.Σε ευχαριστω.και σε χαιρετω

 9. μαρικα avatar
  μαρικα 14/01/2010 01:59:02

  nobody du bist vorlaut und frech.
  Β.Κ.Σ.Σε ευχαριστω.και σε χαιρετω

 10. Jasmin avatar
  Jasmin 14/01/2010 02:00:28

  Καληνύχτα κυρία Μαρίκα
  Και ευχαριστώ για τη συμβουλή που δώσατε πριν

 11. μαρικα avatar
  μαρικα 14/01/2010 02:25:52

  Καληνυχτα σε ολους να ειστε καλα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.