#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/10/2010 14:18
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Το ΔΝΤ διαψεύδει τον κ.Παπανδρέου, έρχονται νέα μέτρα"
Πριν από λίγοο Σαμαράς βρισκόταν στην Τρίπολη, όπου κατά την συνήθη πλέον πρακτική του πήρε  «σβάρνα» τα καταστήματα και μιλούσε με τον κόσμο. Μπαίνει λοιπόν σε ένα μαγαζί και την ίδια στιγμή στο δημοτικό ραδιόφωνο μιλάει ο δήμαρχος της πόλης που είναι ΠΑΣΟΚ.


Η δημοσιογράφος τον διακόπτει και του λέει «μια στιγμή κ. Δήμαρχε, μόλις έφτασε ο Αντώνης Σαμαράς...»


Και ο δήμαρχος: «βεβαίως να διακόψουμε να μιλήσει ο αυριανός πρωθυπουργός....»


Στην έδρα του Τατούλη


Λόγω εκλογών το νέο ψέμα;

Στην Τρίπολη επίσης ο Α. Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Παπανδρέου λέει ότι δεν θα πάρει άλλα μέτρα. Έρχεται όμως ο κ. Στρος – Καν από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τον διαψεύδει. Μήπως λόγω εκλογών το νέο ψέμα;

Φ.Π.Α., πετρέλαιο, Δ.Ε.Η., εν τω μεταξύ, παίρνουν την ανηφόρα.

Ψήφος, λοιπόν, στους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ σημαίνει λευκή επιταγή στα χέρια της κυβέρνησης. Και λευκή επιταγή στα χέρια της κυβέρνησης σημαίνει ότι, μετά τις εκλογές, θα ακολουθήσουν τα χειρότερα μέτρα.

Να το ξέρει, να το γνωρίζει και να το αποφασίσει από τώρα ο Ελληνικός Λαός».

Τους πήραν χαμπάρι

Στο πλαίσιο της τριήμερης περιοδείας του στους Νομούς Κορινθίας, Αργολίδος, Αρκαδίας και Λακωνίας, ο Α. Σαμαράς είχε χθες το βράδυ συνάντηση με τα μέλη του Επιμελητηρίου Αργολίδος. Ακολουθεί απόσπασμα της εισαγωγικής του τοποθέτησης:

«Πριν λίγες μέρες, κυκλοφόρησε το βιβλίο του μέχρι πρόσφατα υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας του κ. Π. Στάινμπρουκ. Αναφέρει ότι είχε ο ίδιος ενημερώσει τον κ. Γιώργο Παπανδρέου, από τον Ιανουάριο του 2009, δηλαδή εννιά μήνες πριν από τις εκλογές, για την επικίνδυνη κατάσταση στην οποία έμπαινε η Ελλάδα. Ειδικά για το έλλειμμα. Κι όμως! Εννιά μήνες αργότερα, γύριζε ο κ. Παπανδρέου στην Ελλάδα κι έταζε παροχές και διαβεβαίωνε ότι “λεφτά υπάρχουν”.

Τα λέει αυτά ο τότε Γερμανός υπουργός Οικονομικών. Το διαψεύδει ο κ. Παπανδρέου; Ή απλώς κάνει ότι δεν ακούει;

Σήμερα, ο κ. Παπανδρέου άρχισε πάλι τα ίδια:

Πέρσι, τέτοιο καιρό μας, έλεγε “λεφτά υπάρχουν”.

Μετά, μας είπε ότι θα δώσει αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις πάνω από τον πληθωρισμό. Μετά ανέβασε τον πληθωρισμό κι έκοψε και τους μισθούς και τις συντάξεις.

Λίγο πριν, μας έλεγε πόσο “κακό” είναι το ΔΝΤ. Κι ύστερα πήγε και μας έβαλε στο ΔΝΤ.

Ύστερα, μας έλεγε ότι δεν ήξερε τι κατάσταση θα παραλάμβανε. Και τώρα μαθαίνουμε ότι τον είχαν ενημερώσει πλήρως και εγκαίρως. Κι όμως, εκείνος έταζε “λαγούς με πετραχήλια”.

Τώρα, μας λέει ότι για όλα φταίει η Νέα Δημοκρατία.

Έλεγε ψέματα τότε. Λέει ψέματα και σήμερα.

Όμως, υπάρχει μια μεγάλη διαφορά.

Τώρα τον έχουν καταλάβει όλοι.Λέει και κάτι ακόμα ο κ. Στάινμπρουκ: Και διαβάζω κατά λέξη:

….Δείτε τους αριθμούς. Παρά το πακέτο στήριξης, το χρέος της Ελλάδος θα αυξηθεί το επόμενο έτος από 120% του ΑΕΠ, τουλάχιστον στο 140%, στο 150%. Αυτό μεταφράζεται σε αύξηση των οφειλομένων τόκων, γεγονός που ίσως να μην είναι σε θέση η χώρα να αντέξει”.Αυτά ακριβώς τους λέμε κι εμείς. Ότι μεγαλώνουν σε απίστευτο ύψος το χρέος. Ότι η πολιτική τους είναι αναποτελεσματική. Ότι δεν λύνουν προβλήματα. Ότι μας βάζουν σε μεγαλύτερες περιπέτειες. Και τώρα, τα λένε ακόμα κι αυτοί που στα λόγια τους επιβραβεύουν.

Εκείνο που ήλθα  να σας πω, εκείνο που λέω παντού στην Ελλάδα, όπου πάω, είναι ότι υπάρχει διέξοδος. Υπάρχει άλλος δρόμος. Υπάρχει Ελπίδα. Υπάρχει Σχέδιο εναλλακτικής διεξόδου».

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, συναντήθηκε με νέους του Νομού Αργολίδος. Σήμερα το πρωί, επισκέφθηκε το χυμοποιείο του Αγροτικού Συνεταιρισμού «ΡΕΑ» Αργολίδος. Μετά το πέρας της επίσκεψής του, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εδώ, στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών “ΡΕΑ”, αποδεικνύεται και αναδεικνύεται η υπεροχή του Ελληνικού προϊόντος. Αλλά, ταυτόχρονα, και η υπεροχή της διοικητικής αριστείας, όταν υπάρχουν άνθρωποι, που πραγματικά δουλεύουν, εργάζονται στοχευμένα και μπορούν να κεφαλαιοποιούν υπέρ της χώρας μας τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα.

Εδώ είναι ο χώρος που πρόκειται να γίνει η επέκταση καινούργιου εργοστασίου. Έχουμε ένα συνεταιρισμό κερδοφόρο, που συνεχώς μεγαλώνει. Ένα συνεταιρισμό, ο οποίος το μόνο που ζητάει δεν είναι βοήθεια από το κράτος. Είναι να μην παρεμβαίνει το κράτος στα πόδια του, για να μπορέσει να μεγαλουργήσει.

Το κράτος, επομένως, πρέπει να είναι πάντοτε στην εποπτεία και όχι στην παραγωγή.

Στη διαιτησία και όχι στη γραφειοκρατία.

Να είστε καλά. Και συγχαρητήρια».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. μικρός οδυσσέας avatar
  μικρός οδυσσέας 08/10/2010 13:19:04

  Άπό δήμαρχο, από μικρό και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια

 2. ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ 08/10/2010 13:22:31

  Φίλοι από Τρίπολη, Μεγαλόπολη και υπόλοιπη Αρκαδία πρέπει να διαλέξουν. Τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ και του ΔΝΤ Τατούλη, ή τον Δράκο που είναι γνήσιος αυτοδιοικητικός. Τα βαφτήσια , τα μνημόσυνα και οι γάμοι που πάει ο Τατούλης δεν είναι πολιτική πρόταση αλλά παλαιοκομματισμός που δεν τιμά τους Πελοποννήσιους.

 3. κακόΠΑΣΟΚ avatar
  κακόΠΑΣΟΚ 08/10/2010 14:03:26

  Επί μέρες πάσχιζαν -και πασχίζουν- αυτός και ο αρχηγός του να πείσουν ότι για όλα φταίει το κακό ΠΑΣΟΚ, επειδή δεν είπε προεκλογικά στο λαό την αλήθεια, αλλά υποσχόταν ανέφικτα πράγματα. Μέχρι και βιβλίο Γερμανού υπουργού επικαλέστηκαν, σύμφωνα με το οποίο ο Γ. Παπανδρέου ήξερε από τον Ιανουάριο του 2009 ότι τα πράγματα παραήταν δύσκολα.
  Οπως, όπως, ψάχνουν οι νεοδημοκράτες τι έκανε και τι έλεγε ο Παπανδρέου, έτσι ψάχνουν και στο ΠΑΣΟΚ τι έλεγε και τι έκανε ο Σαμαράς. Γι’ αυτό και μας προέκυψε η διαβεβαίωση τον Μάιο του 2009 ότι το έλλειμμα θα κλείσει στο τέλος του χρόνου στο 4% ως 4,5%.
  Στριμόκωλα τα πράγματα για τον ατυχή Πάνο. Δεν γίνεται από τη μία να είναι ο αρχηγός σε θέση, ως οικονομολόγος, να διαγράφει μέσα σε 18 μήνες ελλείμματα της τάξης, έστω, του 13,6% και, από την άλλη ν’ αποδεικνύονται μεγαλοπρεπέστατες σαχλαμάρες οι προβλέψεις του για την πορεία του ελλείμματος.
  Δεν είμαι σε θέση να ξέρω πόσο προσπάθησε ο Πάνος να βρει μια δικαιολογία της προκοπής, αλλά το αποτέλεσμα καταγράφεται ως γκάφα ολκής. Διότι θέλοντας να προστατεύσει το κύρος του αρχηγού και ταυτόχρονα να μην «ξεφωνίσει» τον Παπαθανασίου για απόκρυψη της αλήθειας για την Οικονομία από την κυβέρνηση, κατέληξε στο επιχείρημα ότι «την εποχή εκείνη αυτή την ενημέρωση είχε ο Σαμαράς ως μέλος της κυβέρνησης».
  Ούτε λίγο, ούτε πολύ, δηλαδή, ο συμπαθέστατος, κατά τα άλλα, Πάνος υποστήριξε το τελευταίο διήμερο ότι στην Ελλάδα του Κώστα Καραμανλή ο Γιώργος Παπανδρέου γνώριζε τον Ιανουάριο του 2009 την αλήθεια που δεν γνώριζαν τον Μάιο του ίδιου χρόνου ακόμη τα μέλη της κυβέρνησης.
  Συμπέρασμα; Στην κρίση του καθενός είναι ν’ αποφασίσει αν με τέτοιες λογικές κι επιχειρήματα θα πρέπει να παίρνει στα σοβαρά τον Σαμαρά, τον Παναγιωτόπουλο και το κόμμα τους.

  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11823&subid=2&pubid=35714948

  • ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
   ΓΙΑΝΝΗΣ @ κακόΠΑΣΟΚ 08/10/2010 14:35:07

   Καλά εντάξει, κάτσε εσύ με τα μνημόνια και τις τρώικες στην πλάτη και άσε εμάς τους 'πλανεμένους' να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο..Επίσης να έχεις πάντα τον ΕΘΝΟΣ του νταβατζο-Μπόμπολα για οδηγό σου..

  • ΣΕΡΤ avatar
   ΣΕΡΤ @ κακόΠΑΣΟΚ 08/10/2010 14:49:51

   και μόνο ότι δίνει ανάσες στην αγορά, και μόνο ότι περιορίζει ΄το έελειμα είναι σίγουρα πιο αξιόπιστο από το δντ

   το ψέμμα του γιωργάκη είναι ακριβώς το χρονικό της προδοσίας στο δντ....πόσο πορωμένος πρέπει να είσαι από τη μια να λες τέτοια ψέμματα;

   όσο για το πασοκ....βυθίζεται με νομοτελειακή ακρίβεια και ο τζεφρευ είναι πλέον ένας από τους μεγαλύτερους προδότες

  • Ρήγας Φερραιος avatar
   Ρήγας Φερραιος @ κακόΠΑΣΟΚ 08/10/2010 15:46:49

   Εχω μια απορια.
   Εαν η κυβερνηση επαιρνε τα μετρα αυτα το 2007 αμεσως μετα τις εκλογες τι θα ελεγες και τι θα εκανες;
   Θελω τιμιες και ειλικρινεις απαντησεις οχι θεωριες

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ κακόΠΑΣΟΚ 08/10/2010 22:49:30

   Ας κάνουμε όλοι τους χαζούς για να δικαιολογήσουμε τον χαζό του χωριού... Να ρωτήσω;

   Γιατί ζήταγε εκλογές και έβλεπε τι θύελλα; Ο ΓΑΠ το είπε εχθές...
   Στους Γερμανούς τι έλεγε; Η έκθεση της ΤτΕ τον Αύγουστο;
   Αλλά εγώ ...είμαι μαζί σου, τον ξεγελάσαν τον καημένο...βγήκε λοιπόν πρωθυπουργός και τι έκανε; Αν το έλλειμμα είναι για το 2009 12 13 15 ή 30 % να σου θυμίσω ποιος ήταν 3 μήνες πρωθυπουργός; ή δεν ευθύνεται για το 1/4 του 2009; Ας το καταπιούμε και αυτό. Τι έλεγε λοιπόν τον Ιανουάριο του 2010: αυξήσεις σε μισθούς, όχι μειώσεις σε συντάξεις, ισχύουν τα 3 ΔΕΝ κλπ κλπ κλπ για να φτάσουμε στον Μάρτιο με τα πρώτα μέτρα αλλά να πανηγυρίζει που δεν πήγε στο ΔΝΤ (πχ Πάγκαλος)...που πήγε μετά από 2 μήνες...
   Μας δουλεύεις;
   Ο ΚΚ ο Β δεν είπε την αλήθεια και βρέθηκε στο -10%, εσείς; Είπατε μία φορά την αλήθεια; Να σου θυμίσω μήπως τις τεράστιες οικονομικές επιτυχίες; Μείωση ΠΔΕ μισθών και συντάξεων έκανε, τίποτα άλλο ούτε ένα αναπτυξιακό μέτρο.
   Ακόμα δεν μπορεί να βρει το έλλειμμα, δεν θα μείωνε μισθούς, δεν θα έβαζε έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις, δεν θα έκανε περαίωση, δεν θα ανέβαζε τους έμμεσους φόρους και το ΦΠΑ, δεν θα ανέβαζε λογαριασμούς ΔΕΚΟ κλπ κλπ κλπ
   Και μετά από ένα χρόνο επιτυχίες (με στάση πληρωμών του Δημοσίου στις επιστροφές ΦΠΑ και φόρου) μας μιλάει για νέα μέτρα. Γιατί; επειδή έπεσε έξω στο μέτρημα του ελλείμματος πριν ένα χρόνο; και γιατί ρε παλικάρι να τον εμπιστευτούμε; έμαθε να μετράει; Αλλά φτιάχνει προϋπολογισμούς (μην κοιτάς που Υπουργοί δεν έχουν ακόμα αρμοδιότητες) και μας λέει ότι βγαίνουμε από την κρίση....
   Αλλά φταίει ο προηγούμενος.... να μας πει πότε θα αρχίσει να φταίει ο ίδιος τότε για να μιλήσουμε, καθώς προήλθε από παρθενογένεση εκτός αν το όλοι μαζί τα φάγαμε πάει και στον Υπουργό ΓΑΠ...νυν πρωθυπουργό.

 4. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 08/10/2010 15:14:23

  Στη Δυτική Ελλάδα η Νέα Δημοκρατία θα ορίσει Αντιπεριφερειάρχες

  ή θα το κάνει μετά τις Εκλογές?

  • Enzo avatar
   Enzo @ ΣΟΝ ΠΕΝ 08/10/2010 15:22:34

   μαλλον μετα

 5. perastikos avatar
  perastikos 08/10/2010 17:22:11

  Σε συνέντευξή του που φιλοξενήθηκε αυτή την εβδομάδα σε πολυσέλιδο αφιέρωμα του “Spiegel” στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο Κεν Ρόγκοφ προεξοφλεί ότι το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας θα αποτύχει. Σημειωτέον, ότι ο Ρόγκοφ διδάσκει στο Χάρβαρντ και ήταν επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ την περίοδο 2001-2003, ενώ πρόσφατα συνέγραψε ένα από πιο επιτυχημένα διεθνώς βιβλία για την παγκόσμια ιστορία των οικονομικών κρίσεων εδώ και οκτώ αιώνες. Μάλιστα, η κυβέρνηση Ομπάμα ζήτησε από τον Ρόγκοφ να αξιολογήσει το τελευταίο σχέδιο μεταρρυθμίσεων του μηχανισμού εποπτείας του τραπεζικού συστήματος.
  Ψυχρά και ήρεμα, όπως γράφει χαρακτηριστικά το “Spiegel”, ο Ρόγκοφ δηλώνει: «Η χρεοκοπία της Ελλάδας είναι αναπόφευκτη. Υπάρχει πιθανότητα 95% να χρεοκοπήσει και η Ισπανία, ενώ στο χείλος βρίσκεται ...η Ουγγαρία. Η κατάσταση θα επιδεινωθεί πολύ σοβαρά στην Ανατολική Ευρώπη. Θα έχουμε έναν αριθμό μελών της Ευρωζώνης, που θα κάνουν διάλειμμα για ένα χρόνο στη συμμετοχή τους στο ευρώ. Πολύ ανησυχητική είναι και η κατάσταση στις ΗΠΑ. Οι αγορές θα αρνηθούν να ανεχθούν τόσο υψηλά επίπεδα χρέους».
  Ο Ρόγκοφ είναι από τους επιφανέστερους εισηγητές της άποψης, ότι θα πρέπει να ληφθούν δραστικά μέτρα για να συρρικνωθεί το διεθνές χρηματοοικονομικό σύστημα, επιστρέφοντας στο μέγεθος που είχε πριν από τρεις δεκαετίες. Και επικρίνει τα προγράμματα διάσωσης χωρών που εκπονούν το ΔΝΤ και οι ισχυρές κυβερνήσεις, όπως το τριετές πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, τονίζοντας ότι αποτρέπουν χρεοκοπίες κρατών για να μην υποστεί ζημιές το οικονομικό σύστημα, αλλά καταλήγουν να δίνουν στις τράπεζες το δικαίωμα να κερδοσκοπούν με τα χρήματα των φορολογουμένων.

 6. Σοσιαληστής avatar
  Σοσιαληστής 08/10/2010 19:11:18

  Ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρεται...

 7. Pilot avatar
  Pilot 08/10/2010 19:53:07

  Οι κλέφτες όμως, χάρηκαν πολλά χρόνια...

 8. ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΡΑΙΟΣ avatar
  ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΡΑΙΟΣ 08/10/2010 20:56:29

  h**p://www.antinews.gr/?p=65171

  Αποκάλυψη σοκ από Γιούνκερ: "Σας αφήσαμε να χρεωκοπήσετε"

  - "Εγώ δεν θα μπορούσα να πω δημόσια αυτό που γνώριζα", δήλωσε ο Γιούνκερ
  - Γαλλία και Γερμανία έπαιξαν παιχνίδι εις βάρος της χώρας μας
  - Ενώ ήξεραν οι Ευρωπαίοι συνέχιζαν να μας δανείζουν βγάζοντας χρήματα στις πλάτες των Ελλήνων
  Όλοι φαίνεται πως γνώριζαν ότι σε λίγο καιρό η Ελλάδα θα έφτανε στο χείλος του γκρεμού όμως κανείς δεν είπε τίποτα γιατί όπως φαίνεται τους βόλευε. Το εξοργιστικό είναι όμως όχι ότι γνώριζαν, αλλά βλέποντας την καταστροφή της Ελλάδος, συνέχιζαν να μας δανείζουν, βγάζοντας λεφτά στις πλάτες μας, αλλά και για να έρθουν μετά ως "σωτήρες" με το μνημόνιο.

  Ο επικεφαλής των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης, Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, δήλωσε σήμερα, χωρίς να έχει τύψεις, ότι οι Ευρωπαίοι γνώριζαν "ότι κάποια μέρα η Ελλάδα θα έπρεπε να αντιμετωπίσει" την δημοσιονομική κρίση που την έπληξε στις αρχές του έτους.

  "Η ελληνική κρίση θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, αλλά όχι με την αντιμετώπιση της το τελευταίο έτος, έπρεπε να είχε αντιμετωπιστεί πριν απο δυο ή τρεις δεκαετίες", δήλωσε ο Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

  "Αλλά ήταν φανερό ότι κάποια μέρα η Ελλάδα θα έπρεπε να αντιμετωπίσει αυτό το είδος του προβλήματος, και ήξερα ότι το πρόβλημα αυτό θα έφθανε, διότι συζητούσαμε, οι Γερμανοί, οι Γάλλοι, ο πρόεδρος Ζαν Κλοντ Τσισέ στην ΕΚΤ, η Επιτροπή (ευρωπαϊκή) και εγώ ο ίδιος, για τις προοπτικές γιαυτό που δεν ήταν τότε γνωστό, όπως αυτό που αποκαλούμε ελληνική κρίση", είπε.

  Ο Γιούνκερ παραδέχθηκε ότι Γαλλία και Γερμανία φρόντισαν να αποσιωπήσουν το θέμα γιατί κέρδιζαν τεράστια ποσά από τις εξαγωγές τους προς την χώρα μας. "Ήξερα, ήξερα ακόμα ότι η Γαλλία και η Γερμανία κέρδιζαν τεράστια ποσά απο τις εξαγωγές τους (...) προς την Ελλάδα", είπε χαρακτηριστικά.

  Και το χειρότερο που είπε; "Εγώ δεν θα μπορούσα να πω δημόσια αυτό που γνώριζα".

  Γιατί δεν μπορούσε όμως να το πει δημόσια. Τα συμφέροντα που είχαν οι ευρωπαϊκές χώρες αν η χώρα μας οδηγείτο στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα είναι τεράστια αφού πλέον εις βάρος μας μπορούν και βγάζουν ακόμη περισσότερα εκατομμύρια ευρώ, ενώ με το μνημόνιο μας έχουν πλέον στο χέρι.


  Σχολιο δικο μου: Ο ΓΑΠ ηξερε; και αν ναι τι εκανε;
  (δεν ρωτω για τους επαρατους γιατι αυτοι εξ ορισμου ειναι κλεφτες αρπαγες και ψευτες...ενω οι αλλοι.....)

 9. TASSOS avatar
  TASSOS 09/10/2010 19:04:44

  ΚακόΠΑΣΟΚ, αυτά που σου δίνουν από την Ιπποκράτους είναι της ιδίας ποιότητας με τους λόγους κάποιου γνωστού μας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.