#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/10/2012 11:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Το Αιγαίο ήταν πάντα ελληνική θάλασσα και ήταν πάντα ανοικτή",κ.Νταβούτογλου(Ανανεωμένο) Χαμένοι στη μετάφραση για ακόμη μια φορά ή τρέχουμε για να σβήσουμε τουρκικές φωτιές; Η ουσία είναι ότι μια φράση του Νταβούτογλου προκάλεσε απανωτά λιποθυμικά επεισόδια και χρειάστηκε επίσημη μετάφραση από το υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να μην έχουμε... θερμό επεισόδια.

Ο Μεϊμαράκης λοιπόν έδωσε στον Νταβούτoγλου ένα καράβι αντίγραφο από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, σημειώνοντας πως απεικονίζει ένα καράβι που κινείται με ελευθερία στο Αιγαίο. Ο Τούρκος υπουργός απάντησε: «εμείς πάντοτε επιθυμούμε το Αιγαίο ως θάλασσα φιλίας και συνεργασίας να είναι πάντοτε ελεύθερο». Αυτό το ελεύθερο πυροδότησε την αναταραχή καθώς πολλοί είπαν ότι πρόκειται για τουρκική σπόντα σε ότι αφορά την ανακήρυξη της ΑΟΖ από την πλευρά της Ελλάδας. Για να μην υπάρξει διπλωματικό επεισόδιο ο Μεϊμαράκης ζήτησε νέα μετάφραση κι όχι την... ελεύθερη του διερμηνέα. Συγκεκριμένα ο Νταβούτογλου είπε: «Είναι και δική μας επιθυμία είναι το Αιγαίο ως θάλασσα φιλίας και συνεργασίας να είναι ανοιχτό σε κάθε είδους συνεργασία».

Ετσι, λύθηκε η παρ΄ ολίγον παρεξήγηση χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο Νταβούτογλου δεν το έκανε και επίτηδες. Αλλωστε, είναι γνωστοί οι Τούρκοι στα διπλωματικά κόλπα που χρησιμοποιούν.

"Κόκκινη Γραμμή"

Σε μια άλλη εξέλιξη, ο  Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, συναντήθηκε στις Βρυξέλλες με τον Υπουργό Άμυνας της Τουρκίας, Ισμέτ Γιλμάζ, στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ. Ο κ. Παναγιωτόπουλος μετά τη συνάντηση έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στο περιθώριο των εργασιών της Υπουργικής Συνόδου του ΝΑΤΟ, που διεξάγεται εδώ στις Βρυξέλλες, είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με τον ομόλογό μου, τον Τούρκο Υπουργό Άμυνας, κ. Ισμέτ Γιλμάζ. Δεν ήταν μια εθιμοτυπική συνάντηση, γιατί είχαμε την ευκαιρία επί πενήντα πέντε λεπτά να συζητήσουμε ουσιαστικά για όλα τα θέματα δικής μας αρμοδιότητας, που αφορούν στις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας.

 Ένα από τα ζητήματα που είχα την ευκαιρία να θέσω στον κ. Γιλμάζ είναι ότι οι παραβάσεις και παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη στον εναέριο χώρο του Αιγαίου αλλά και η είσοδος τουρκικών πολεμικών πλοίων από καιρού εις καιρόν στα χωρικά ύδατα της χώρας μας αποτελούν ενέργειες που δεν βοηθούν την προαγωγή των καλών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Είναι ενέργειες που πυροδοτούν ένταση άνευ λόγου και δεν σπρώχνουν τους δύο λαούς στο να μπορέσουν να έχουν με ειλικρίνεια μια σχέση καλής γειτονίας, καλής συνεργασίας και ειρηνικής συνύπαρξης.

Πέρα από αυτό επεκταθήκαμε και σε άλλα ζητήματα. Τόνισα στον Τούρκο συνάδελφό μου ότι και στο Κυπριακό θα μπορούσε να βρεθεί λύση μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, από τη στιγμή που η Τουρκία θα αποφάσιζε να αποσύρει τα Τουρκικά στρατεύματα κατοχής, τα οποία διατηρεί στο νησί από το 1974 μέχρι σήμερα.

Σε κάθε περίπτωση συμφωνήσαμε ότι πρέπει να μιλάμε με ειλικρίνεια, με ευθύτητα και να λέμε πού διαφωνούμε αλλά και τα σημεία, στα οποία συμφωνούμε. Γι’ αυτό αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε μια ευθεία τηλεφωνική γραμμή, μια κόκκινη γραμμή -όπως συνηθίζουμε να λέμε- μεταξύ των δύο Υπουργείων, ώστε να μπορούμε να συζητάμε απευθείας, να λύνουμε τις παρεξηγήσεις εκεί που υπάρχουν και αναφύονται, να κάνουμε τα δύσκολα ευκολότερα και να μην αφήνουμε χώρο σε καταστάσεις, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε περιπέτειες τους δύο λαούς.

 Του ξεκαθάρισα ότι είναι απόφαση της Κυβέρνησης Σαμαρά, να έχουμε καλές σχέσεις, ειρηνική συνύπαρξη και συνεργασία, υπό την προϋπόθεση βεβαίως, ότι όλοι οι γείτονές μας και πριν από όλα η γειτονική μας Τουρκία σέβεται τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας σε όλους τους τομείς».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κώστας Σταματάκης avatar
  Κώστας Σταματάκης 10/10/2012 12:17:58

  Η Τουρκία δεν χάνει ευκαιρία που να μην δείξει το εχθρικό της πρόσωπο στην Ελλάδα, υιοθετώντας τις απαιτήσεις οποιουδήποτε έχει πρόβλημα με την Ελλάδα, πότε με τα Σκόπια, πότε με τους Αλβανούς και στέλνοντας στη χώρα μας όλα τα μουσουλμανικά αποβράσματα του τρίτου κόσμου ως λαθρομετανάστες.

  Μήπως αυτή τη στιγμή που έχει προβλήματα με το PKK και με τη Συρία να αρχίσουμε και εμείς να σκεπτόμαστε την ανακήρυξη της ΑΟΖ και επέκταση της υφαλοκρηπίδας στα 12 μίλια. Μήπως θα πρέπει να κάνουμε και συζητήσεις με την Αρμενία για σύναψη συμμαχιών και αντιμετώπιση του κοινού εχθρού.

 2. Nick avatar
  Nick 10/10/2012 13:01:09

  Μπλα, μπλα, μπλά, αλλά για θέμα επέκτασης χωρικών υδάτων - ανακύρηξη ΑΟΖ, κο κο κο...

 3. Karenin avatar
  Karenin 10/10/2012 13:15:02

  Μέγα στρατηγικό λάθος η απλά προδοτική πολιτικη, είναι το ερώτημα που πλανάται στους πολιτικούς και στρατιωτικους κύκλους της Αγκυρας σε σχέση με την εξέλιξη που παίρνουν τα γεγονότα στην Συρία. Αντι για προώθηση των τούρκικων συμφερόντων στην περιοχή, μέσω της πολιτικής του στρατηγικού βάθους, βλέπουν κινήσεις ματ απο Ασάντ με τους Κούρδους της Συρίας , και η ίδρυση Κουρδικού κράτους με απώλεια τουρκικου εδάφους είναι ορατή. Ηλίθιο, τον αποκάλεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για όλα αυτά.

 4. η Dimi avatar
  η Dimi 10/10/2012 13:24:13

  «Εμείς θα αξιοποιήσουμε όλα τα παρελθόντα. Μεταξύ αυτών [των παρελθόντων] είναι και το ελληνικό. Και με αυτά θα φτιάξουμε το παρελθόν μας, τον Τουρκισμό μας, που ουδείς επιτρέπεται να τον θίξει.»
  ~Aχμέτ Νταβούτογλου, "Ο Χίτλερ της Τουρκίας" (Καθηγητής Νεοκλής Σαρρής)

 5. λαζ avatar
  λαζ 10/10/2012 14:43:47

  ναι ελευθερη και ανοιχτη όπως ελευθερα και ανοιχτα είναι τα στενα ...μας δουλευει ο αχμετ...με 5 εως 9 % κυριότητα στο αιγαιο λογικό είναι να το ζητάει ελευθερο και ανοιχτό

  και φυσικά στα τουρκικα στενά ισχύουν άλλα μετρα και σταθμα εκεί υπάρχει η συνθηκη μοντρε,δώσαν αγωνα να τα κανουν τουρκικά οι τουρκομανοι

  διπλωματια αλα τουρκα..τα εμα εμα τα σα παλι εμα.

 6. H pena tis logikhs avatar
  H pena tis logikhs 10/10/2012 15:55:10

  ""Ο κ. Νταβούτογλου είχε συνάντηση και με τον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη. «Εμείς», δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, «πάντοτε επιθυμούμε το Αιγαίο, ως θάλασσα φιλίας και συνεργασίας, να είναι πάντοτε ελεύθερο».

  Δεν γνωρίζουμε τι απάντηση έδωσε ο πρόεδρος της Βουλής στον κ. Νταβούτογλου. Η σωστή πάντως θα ήταν : ” Το Αιγαίο ήταν πάντα ελληνική θάλασσα και ήταν πάντα ανοικτή“.""

  Αν ισχύουν οι δηλώσεις του προέδρου της βουλής μας όπως τις διαβάζω σε άλλες σελίδες, δυστυχώς για άλλη μια φορά , μόνοι μας βγάλαμε τα μάτια μας .
  Στην προσφώνηση του ο Μεϊμαράκης είπε : Σας προσφέρω ένα αναμνηστικό δώρο που απεικονίζει ένα καράβι που μπορεί να κινείται με ελευθερία στο Αιγαίο μας !!
  Αν τελικά μεταφέρθηκε σωστά η δήλωση του Έλληνα προέδρου της Ελληνικής βουλής , ο πονηρός Τούρκος άρπαξε την ευκαιρία να μας κολλήσει στον τοίχο !

  • λαζ avatar
   λαζ @ H pena tis logikhs 10/10/2012 17:41:41

   εντωμεταξυ στην μαύρη θάλασσα οι τουρκομάνοι κανονικά κάναν επέκταση στα 12 μιλια..οπου τους βολευει....

   για μένα είναι σκάνδαλο που τα στενα είναι τουρκικά και αναθεωρήθηκε το καθεστως με την συνθηκη του μοντρε...αφου υπάρχει συνθηκη ομως κανω τουμπεκι...

  • Μ.Γ avatar
   Μ.Γ @ H pena tis logikhs 10/10/2012 18:08:25

   Γιατι απορεις αγαπητε φιλε ; Αν διαβασεις ιστορια θα διαπιστωσεις οτι οι Ελληνες πολιτικοι ησαν ανεκαθεν πολυ γενναιοδωροι στις εθνικιστικες κορωνες και στις πατριωτικες μεγαλοστομιες που τους φερνουν ψηφους και συγχρονως παντοτε ανικανοι να υποστηριξουν τα γεωστρατηγικα πλεονεκτηματα και συμφεροντα της χωρας μας και παντοτε ετοιμοι να υποκλιθουν μπροστα στους ισχυρους. Μοναδικη εξαιρεση ισως να υπηρξε ο Μεταξας και καποια στιγμη ο Κ. Καραμανλης (οχι βεβαιως στην υποθεση Μερτεν και στην μη διεκδικηση των γερμανικων αποζημιωσεων). Ολοι οι αλλοι ανηκουν στη σχολη του "ναι σε ολα" σε ο,τι αφορα τις διεκδικησεις και των ξενων
   αλλα και των εγχωριων νταβατζηδων.

  • Μαθηματικός avatar
   Μαθηματικός @ H pena tis logikhs 11/10/2012 02:01:16

   "Στην προσφώνηση του ο Μεϊμαράκης είπε : Σας προσφέρω ένα αναμνηστικό δώρο που απεικονίζει ένα καράβι που μπορεί να κινείται με ελευθερία στο Αιγαίο μας !! "

   "Μας" ???????
   Δηλαδή ποιών ρε Βαγγέλη ????? Ημών των Ελλήνων ή Ελλήνων και Τούρκων ΜΑΖΙ ?????
   Ελπίζω να μην ισχύει το παραπάνω, γιατί διαφορετικά φοβάμαι ότι μας ράβουν καινούριο "κουστούμι" ....

 7. μαρικα avatar
  μαρικα 10/10/2012 18:01:57

  Μειμαρακης...Σας προσφερω ενα αναμνηστικο δωρο που απεικονιζει ενα καραβι που μπορει να κινειται με ελευθερια στο Αιγαιο μας!!!!!!!!!!!!ποιο αιγαιο μας ?
  Ο καθε ενας το αντιλαμβανεται οπως θελει .ΑΟΖ εδω και τωρα για να αρχισει αυτος ο ρημαδης ο λαος καπως να τους πιστεψει

 8. armageddon avatar
  armageddon 10/10/2012 18:39:20

  Το Αιγαίο είναι ελεύθερο.Η Πόλη δεν είναι κύριε Νταβούτογλου

 9. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 10/10/2012 19:22:58

  Στριμωγμενη απο παντου ειναι η Τουρκια... μονο το οτι στελνει τους λαθρο στην Ελλαδα τη σωζει. Αν ειχαν μαζευτει εκει τα 2 εκατ λαθρο που ειναι εδω, θα ετρεχαν και δεν θα εφταναν, για πολλους και διαφορους λογους..

 10. αβαρία avatar
  αβαρία 10/10/2012 20:51:59

  Κιλιτσντάρογλου: Ο Νταβούτογλου είναι … ηλίθιος!

 11. roadrunner avatar
  roadrunner 10/10/2012 21:39:41

  Κόσμος πάει..κόσμος έρχεται.. με το που μας άφησε χρόνους η Τρόικα (προσωρινά), και ποιος δεν ήρθε να μας κάνει μιαν επίσκεψη ; Τόσοι και τόσοι μας ετίμησαν, μην έχουμε παράπονο !
  Καταρχήν, πέρασε μια πρόχειρη βόλτα (απ 'έξω τον αφήσαμε αυτόν),
  ο πρώην Μr. ΙMF, μετά ήρθε και η Άνγκελα ! Πριν κρυώσει η καρέκλα της, να σου και ο Νταβούτογλου ! Ξεχνάω κανέναν ;
  Τους καλωσορίσαμε, τους φιλέψαμε.. Και καλά αυτοί "ήλθαν, είδαν, απήλθαν.." Εμείς καταλάβαμε προς τι, αίφνης (εδώ και τρεις μήνες μόνο ο Πέρες μας είχε κάνει κανονική επίσκεψη), η κοσμοσυρροή ;

 12. Βαγγέλης avatar
  Βαγγέλης 10/10/2012 21:46:07

  Την έκανε την πατάτα ο βαρύς και ασήκωτος Βαγγέλας πάλι. Είναι κουβέντα αυτή που είπε και πήγε να μπαλώσει με τις μεταφράσεις του Νταβούτογλου; Αντι να του ρίξει κανένα μπινελίκι αλλά Παυλόπουλο , έκανε την κότα και έλεγε τρίχες. Το Αιγαίο δεν είναι ούτε ανοιχτή ούτε ελεύθερη θάλασσα για τους Τούρκους γιατί απλά είναι Ελληνική λίμνη και η Τούρκοι έχουν δικαιώματα μόνο στα χωρικά τους ύδατα και στα διεθνή ύδατα και τον εναέριο χώρο ότι ισχύει για όλα τα άλλα κράτη (σχέδια πτήσεων ,άδειες διελεύσεων κλπ). ΤΟΣΗ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ!!!!!!!!

  • μαρικα avatar
   μαρικα @ Βαγγέλης 10/10/2012 21:53:25

   Ναι Βαγγελη ,τοοοοοοοοοοοση ηλιθιοτητα οπως το γραφης.Τις μαγκες του
   τις κανει μονο σε εμας στο εσωτερικο.Αντι να του πει ενα ειναι το Αιγαιο και ειναι Ελληνικο.

 13. Βαγγέλης avatar
  Βαγγέλης 10/10/2012 21:55:51

  Επέκταση του θαλάσσιου και εναέριου χώρου στα 12 μίλια κάνεις όταν έχει τα κότσια και εμείς δεν τα έχουμε λόγω συντριπτικής στρατιωτικής υπεροχής της Τουρκίας (1/10 περίπου). Απο την εποχή της Τσιλέρ (πούσαι μεγάλε Μουαμάρ) δήλωσαν ότι η επέκταση των χωρικών υδάτων είναι casus belli. Εκτός και φοβηθούν τον Βαγγέλα μην κατεβάσει τα παντελόνια και τους πάει "τρέχοντας" μέχρι την "κόκκινη μηλιά".

 14. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 10/10/2012 23:19:30

  '' Σας προσφέρω ένα αναμνηστικό δώρο που απεικονίζει ένα καράβι που μπορεί να κινείται με ελευθερία στο Αιγαίο μας !!'' Επειδή τον άκουσα, έτσι το είπε . Aν η συνομιλία γινόταν μεταξύ δύο Ελλήνων , δεν θα έχρηζε ιδιαίτερης αποσαφήνισης , δεδομένου ότι με το '' μας '' , θα εννοείτο το δικό μας . Οταν όμως μιλάς με την ιδιότητα σου, ως Πρόεδρος της Βουλής της χώρας σου , με έναν ξένο και δη τον τούρκο υπ. εξωτερικών , του οποίου η χώρα έχει παρελθόν εχθρικών πράξεων και συνεχίζει να έχει και βλέψεις προς τη χώρα σου, οφείλεις να έχεις μετρήσει την κάθε λέξη και να έχεις διατυπώσει τη πρόταση με τη σωστή χρήση της γλώσσας , ανάλογα με το μήνυμα που θέλεις να περάσεις. Οπως διατυπώθηκε η προσφώνηση άφηνε κενά, τα οποία ο τούρκος και εκμεταλλεύτηκε . Οσο για την περαιτέρω μετάφραση της πρότασης , απλά προσπάθησε ο Μεϊμαράκης να περισώσει ότι μπορούσε . Επειδή δεν υπονοούσε τίποτα ύπουλο , έπρεπε να είναι πολύ προσεκτικός στον τρόπο με τον οποίο εκφράστηκε . Ενας πολιτικός είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει την ελληνική τόσο καλά , ώστε να ξέρει τη θέση και το νόημα της κάθε λέξης της .

 15. Father Fotis avatar
  Father Fotis 11/10/2012 10:13:14

  "Γι’ αυτό αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε μια ευθεία τηλεφωνική γραμμή, μια κόκκινη γραμμή -όπως συνηθίζουμε να λέμε- μεταξύ των δύο Υπουργείων, ώστε να μπορούμε να συζητάμε απευθείας................"
  Μήπως αποφάσισαν και ότι ο Τούρκος θα κάνει αναπάντητες και την κλήση θα την χρεωνόμαστε εμείς ?
  Ελεύθερο Αιγαίο, "το Αιγαίο ως θάλασσα φιλίας και συνεργασίας να είναι ανοιχτό σε κάθε είδους συνεργασία", αυτό που τόσο καιρό σιγοψιθυριζόταν, ότι η φασαρία για το Αιγαίο έχει να κάνει με την συνεκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου, τώρα το λέμε ανοιχτά και δυνατά. Γι' αυτό άρχισαν τα σουλατσαρίσματα αμερικάνων, γερμανών και τούρκων στην Ελλάδα.

  Ετοιμαστήτε γιατί το τελικό ξεπούλημα της χώρας τώρα αρχίζει.

 16. Χριστίνα avatar
  Χριστίνα 11/10/2012 11:45:00

  Εχουμε και λέμε
  Βαγγέλης
  Εγεννήθει το 1953
  Σπούδασε στη Νομική και Πάντειο
  Το 1974 δλδ σε ηλικία 21 πριν πάρει δλδ το πτυχίο από την πρώτη σχολή και αφού θεωρητικά σπούδαζε στην δεύτερη εφόσον μπορούσε και εφόσον το έκανε και βεβαίως όλα τσίμα τσίμα (και δεν εννοώ τον δημοσιογράφο) έγινε ιδρυτικό στέλεχος της ΟΝΝΕΔ .
  Το δε 1986 σε ηλικία 31 εξελέγει για πρώτη φορά Βουλευτής . Αλήθεια τα πτυχία πότε τα πήρε ; Όχι ότι αμφισβητώ αλλά βλέπω μεγάλη πολιτική κινητικότητα που αναρωτιέμαι πότε προλάβαινε το αγόρι να διαβάσει ….Επίσης από δουλειά …Ξέρετε αυτό που κάποιοι σηκώνονται το πρωί για να πάνε να καθίσουν σε ένα γραφείο και να έχουν ένα προϊστάμενο να τους βρίζει και να πάρουν ένα ψωρο-μισθό και να βάλουν κανένα ένσημο στην άκρη , πότε και που;
  Αλήθεια άδεια ασκήσεως επαγγέλματος πήρε ;
  Στρατό πότε τον βόλεψε και πως ;
  Αλήθεια υπηρέτησε στα σύνορα ;
  Όχι πως κανένας από του 300 που είναι στην Βουλή ή τους προηγούμενους 300 που ήταν πήγε στα σύνορα αλλά έτσι φιλοσοφικές αναζητήσεις πρωί πρωί.
  Αγαπητέ κ. Μειμαράκη, το Αιγαίο ανήκει στους Ελληνες και μόνο , είναι ελεύθερο για τους Έλληνες και όσους δεν έχουν επεκτατικές βλέψεις .
  Ανήκει στους στρατιωτικούς που πέθαναν για να το φυλάξουν από κάτι πολιτικούς που το καλόβλεπαν και κάποιους άλλους που το μοσχοπούλαγαν στο μυαλό τους αρχικά και μετά και εν τοις πράγμασι ήθελαν …...
  Ανήκει στους προγόνους αυτών που ακόμα και σήμερα πετάνε στεφάνια σε μνήμη των πεσόντων.
  Ανήκει σε αυτούς που θα πολεμήσουν γι αυτό όταν χρειαστεί.
  Άλλα δεν ανήκει σε κανέναν πολιτικό να το συζητά να το διαπραγματεύεται και να το χρησιμοποιεί …Ανήκει σε 10.000.000 Ελληνες .
  Άρα το καράβι που δώσατε είμαστε εμείς και δεν μας ρωτήσατε αν θέλουμε να μας κρατούν χέρια Τούρκων.
  Φίλοι με Τούρκους δεν θα γίνουμε ποτέ..Οσο για τις μπούρδες περί φιλίας των λαών τούτο θα πω ..Με βάση τη φιλία διεκδικούν την Θράκη;
  ΜΕ βάση τη φιλία κάνουν τόσες ‘’εισόδους’’ στον εναέριο χώρο μας;
  Με βάση τη φιλία θέλουν το Καστελόριζο εκτός ;
  Λοιπόν και γω ως γνήσια Ελληνίδα από πάππου προς πάππου και Πόντια χέρι φιλίας σε φυλή που γιορτάζει την Μικρασιατική Καταστροφή δεν τείνω που να μου το κόψουν από τη ρίζα.
  Χέρι φιλίας σε άτομα που διεκδικούν έμμεσα ή άμεσα την πατρίδα μου δεν απλώνω όχι γιατί φοβάμαι αλλά γιατί δεν θέλω να το βρωμίσω.
  Και ας είμαστε οικονομικά στα γόνατα και ας είμαστε τσακισμένοι ηθικά και ας μας έχουν έλληνες και ουχί Ελληνες διασύρει παγκοσμίως ως κλέφτες .
  Οι Τούρκοι που έρχονται εν μέσω κρίσης να τείνουν έμμεσα και με …….. διαθέσεις χέρι φιλίας για να διεκδικήσουν αργότερα βάση των λόγων που ελέχθησαν , είναι εχθροί.
  Αλήθεια αφού είναι φίλοι γιατί δεν αναγνωρίζουν την Γενοκτονία των Ποντίων, γιατί δεν αναγνωρίζουν τα έκτροπα και τις σφαγές στην Σμύρνη ;
  Αλλά τι λέω. Όταν έχουμε πολιτικούς τέτοιου μεγέθους αυτοί φαίνονται μυρμήγκια….

  • Χριστίνα avatar
   Χριστίνα @ Χριστίνα 11/10/2012 11:47:04

   Και για να μην είμαι και απόλυτη στο θέμα συνόρων και στρατού όχι όλοι οι πολιτικοί κάποιοι...Ετσι για να μπορούμε να είμαστε καλυμμένοι και να μη λένε .....

 17. Nik avatar
  Nik 11/10/2012 12:24:06

  Οι Τούρκοι κατάλαβαν ότι είναι ηλίθιος, εμείς τον εξυμνούμε διότι έγραψε ένα βιβλίο δήθεν στρατηγικής. Προφανώς οι ελλείψεις μας στον τομέα αυτό καθιστούν ακόμη και τον ηλίθιο σεβαστό πρόσωπο. Ισως για αυτό μας επισκέπεται τόσο συχνά.

  Ολη του η πολιτική όπως την περιγράφει στο βιβλίο του απέτυχε. Τα προβλήματα με τους γείτονες δεν μηδενίστηκαν, αυξήθηκαν. Η αναβίωση της Οθωμανικής επιρροής είναι κουρέλα, η οικονομία τους μια τεχνητή (εξαγωγές με σκανδαλώδεις επιδοτήσεις και καταλήστευση ξένων ευρεσιτεχνιών) φούσκα.

  Οι μόνοι που εντυπωσιάζονται και εγκωμιάζουν αυτό το κράτος-ρεζίλι είναι η δική μας ελίτ, πολιτική και δημοσιογραφική.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.