#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/08/2011 11:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Τουρισμός" ή "γύρος του θανάτου";
Μιλάμε συνεχώς για την ανάγκη να ορθοποδήσει η χώρα μας μέσα από την ανάπτυξη, και αναφέρουμε κυρίως τον τουρισμό, που αποτελεί και τον βασικότερο πυλώνα αυτής της ανάπτυξης. Είναι άλλωστε η μόνη βιομηχανία που μας απέμεινε. Αλλά δυστυχώς κι αυτή πάει κατά διαόλου. Την κάναμε σαν τα μούτρα μας.

Δεν θα μπω σε αναλύσεις δεικτών, ούτε σε στατιστικά στοιχεία αφιξο-αναχωρήσεων τουριστών στα αεροδρόμιά μας. Θα περιγράψω όμως μια προσωπική μου εμπειρία, που πιστεύω πως είναι ενδεικτική της προχειρότητας και της πολιτικής «άρτσι μπούρτζι και λουλάς», που ως γνήσιοι Έλληνες ακολουθούμε και στον τουρισμό.

Αποφάσισα λοιπόν χθες να πεταχτώ αυθημερόν στη Χαλκιδική. Τη περιοχή που κάποτε είχε τα φόντα να εξελιχθεί σε Μονακό. Εξελίχθηκε όμως σε Γουιάνα. Η οικονομική δυσπραγία που μας δέρνει όλους, έβαλε μάλλον το χεράκι της, και προφανώς το ίδιο αποφάσισαν και χιλιάδες άλλοι ιδρωμένοι Βορειοελλαδίτες. Που λεφτά για μακροχρόνιες διακοπές; Αν λοιπόν και καθημερινή, ο δρόμος προς τη Χαλκιδική ήταν γεμάτος από αγχωμένους εποχούμενους, και θύμιζε μάλλον την οδό Τσιμισκή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, παρά εθνική οδό που οδηγεί στον κυριότερο τουριστικό προορισμό της Β. Ελλάδας. . Κάτι σαν τον γύρο του θανάτου, με εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες αυτοκίνητα, να πραγματοποιούν τις δικές τους ανεξέλεγκτες ειδικές διαδρομές.

Οδηγώ από Θεσσαλονίκη προς τη Χαλκιδική περισσότερα από 30 χρόνια, και αυτό που έχω να πως είναι ότι η παλιά φιδίσια διαδρομή, μέσα από τα δεκάδες χωριά ήταν πολύ πιο ασφαλής από ότι είναι η σημερινή με τις 2-3 λωρίδες πήγαινε, και τις άλλες τόσες έλα. Κανονική ρωσική ρουλέτα η σημερινή…

Η χαρά του κάθε Βαλκάνιου Μάκινεν, που είδε φως και μπήκε. Η πλειονότητα των αυτοκινήτων είχαν πινακίδες Σκοπίων, Βουλγαρίας, Σερβίας, Αλβανίας, κλπ.  Κάποιος λοιπόν προφανώς σφύριξε σε όλους τους «κάγκουρες» των Βαλκανίων, ότι εδώ δεν υπάρχουν ούτε νόμοι ούτε ΚΟΚ, και για αυτό αποφάσισαν  να έρθουν και να ζήσουν το όνειρο του κάθε ερασιτέχνη ραλίστα.

Αυτοκίνητα χωρίς φώτα, χωρίς φλας, με δεμένες με δερμάτινα λουριά εξατμίσεις, κάτι Νισάν «φτιαγμένα» με τεράστιους τροχούς, και κάτι αρχαία Όπελ Καντέτ με αυτοσχέδιες αεροτομές και τριπλές εξατμίσεις… φορτωμένα ακόμη και με έπιπλα, επάνω σε υποτυπώδεις σχάρες, κάτι καταστάσεις δηλαδή, που είχαμε να δούμε στην Ελλάδα από τις δεκαετίες του `70 και του `80, τότε που η μαγκιά του κάθε Ι.Χ. μετριόταν από τον αριθμό των επιπρόσθετων προβολέων ομίχλης (εμπρός και πίσω!). Και όπου δει κανείς Μερσεντές, οποιασδήποτε ηλικίας, μπορεί να στοιχηματίσει ότι θα έχει και αλβανικές πινακίδες. Μα τι σύστημα είναι κι`αυτό; Μόνο Μερσεντές πωλούνται τελικά στην Αλβανία;

Τροχαία φυσικά,  πουθενά. Εκατό  χιλιόμετρα πάνε, και άλλα εκατό γύρνα, και η μόνη παρουσία αστυνόμευσης ήταν ένας ασκεπής παχουλός τροχονόμος αραχτός δίπλα σε ένα περιπολικό, καλά κρυμμένος κάτω από τον ίσκιο μιας αερογέφυρας έξω από τα Μουδανιά. Την ίδια ώρα που στην άσφαλτο γίνονταν ο κακός χαμός, με υπερβολική ταχύτητα, παράνομες προσπεράσεις ακόμη και από τα δεξιά,  παράτολμες σφήνες, και γενικά συνθήκες που μάλλον σε Τζιμπουτί παρέπεμπαν παρά σε ευνομούμενη χώρα της ΕΕ.

Απορία: Είμαστε τόσο απελπισμένοι ως κράτος για ξένο συνάλλαγμα, που στις εισόδους της χώρας κανένας τελωνειακός ή δεν ξέρω ποιος άλλος αρμόδιος, δεν βλέπει τη φριχτή κατάσταση κάποιων από τα αυτοκίνητα των (τρομάρα τους) τουριστών που εισέρχονται νόμιμα;

Ποια ΚΤΕΟ και ποια ασφάλεια; Να δείτε Λάντα με φάρους(!) και μάσκα από VW (!), με πινακίδες Ρουμανίας, να σας φύγει η μαγκιά. Και όμως κυκλοφορούν ελεύθερα εντός της ΕΕ!!!! Κάποια μάλιστα και χωρίς καν πινακίδες! Ο Θεός να μας κάνει ΕΕ δηλαδή. Φαντάζομαι τι έχει να γίνει αν κάποιος ντόπιος γιάπης με τη γυαλιστερή Καγιέν του τρακάρει με κάποιον Σκοπιανό τουρίστα, που οδηγάει τον ματρακά του, σαν να μην υπάρχει αύριο…. Ε ρε γέλια.

Κάποτε, είχα ακούσει για Ευρωπαίους χούλιγκανς που διοργάνωναν εκδρομές στην Ελλάδα, προκειμένου να συμμετάσχουν σε επεισόδια γηπεδικής και εξωγηπεδικής βίας, αφού ως χώρα φημιζόμαστε για την ανομία και την ατιμωρησία μας. Τώρα, μάλλον κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τον οδικό τουρισμό.

Δεν θα επεκταθώ στο που και πως καταλήγουν όλοι αυτοί οι τουρίστες, από τους οποίους περιμένουμε να δούμε φως, και οικονομική ανάκαμψη. Οι περισσότεροι, που έρχονται εδώ για να ζήσουν τον μύθο τους,  έχουν ως προορισμό τους κάποια αμμουδιά, όπου απλώνουν μέσα από τα βαν και τα ΙΧ την πραμάτεια τους, τάπερ, κονσέρβες, καρπούζια Σκοπίων, κλεμμένα από λαχανόκηπους τρόφιμα, και κάνουν … διακοπές. (Αμμουδιά, στην οποία οι μαύροι μικροπωλητές είναι συνήθως πιο πολλοί και από τους λουόμενους). Κοπρίζοντας και υποβαθμίζοντας ένα από τα κυριότερα στολίδια της χώρας μας, την πανέμορφη κατά τα άλλα Χαλκιδική. Κάποιοι βέβαια, πιο γαλαντόμοι και πιο κιμπάρηδες,  προτιμούν τη πολυτέλεια των Ρουμς του Λετ, με θέα τον υπόνομο, ντιβάνια εκστρατείας, και μόνο €20 τη βραδιά για μια τετραμελή οικογένεια. Τουρισμός υψηλών προδιαγραφών δηλαδή.

Βρε που καταντήσαμε!

 

Strange Attractor

 

ΥΓ- Κάποτε, προ αμνημονεύτων χρόνων, έκανα δυο τρεις σφήνες, χωρίς να βγάλω φλας, οδηγώντας σε μια από τις χώρες που αρεσκόμαστε να κατηγορούμε ως «φλώρικες» με κατοίκους «Αμερικανάκια». Το αποτέλεσμα ήταν να συλληφθώ, και να παραπεμφθώ (μεσάνυχτα παρακαλώ) σε δίκη με τη κατηγορία της επικίνδυνης οδήγησης, και να τιμωρηθώ με οριστική αφαίρεση του (διεθνούς παρακαλώ) διπλώματός μου, $500 πρόστιμο, 90 μέρες φυλάκιση με αναστολή, υποχρέωση εκτέλεσης 300 ωρών κοινωνικής εργασίας, υποχρεωτική παρακολούθηση σεμιναρίων αμυντικής οδήγησης, και δικαίωμα να εξετασθώ για νέο δίπλωμα μετά από πάροδο δύο χρόνων, και εφόσον έχουν τηρηθεί τα προηγούμενα.

Είπε κανείς τίποτα;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. blue nile avatar
  blue nile 10/08/2011 11:19:12

  Έτσι είναι.
  Το χειρότερο από όλα όμως είναι η παντελής έλειψη αστυνόμευσης.
  Τέσσερις μέρες κυκλοφορούσα στο δεύτερο πόδι κάνοντας πολλά χιλιόμετρα για να συναντήσω φίλους και δεν συνάντησα ούτε έναν αστυνομικό. Είδα πιο πολλές προσπεράσεις σε διπλή γραμμή από ότι μαύρα μπικίνι στις παραλίες.
  Στη Θεσσαλονίκη βγαίνω σχεδόν κάθε βράδυ όταν είμαι εδώ βόλτα με το ποδήλατο στη γνωστή διαδρομή Λευκός Πύργος - Μέγαρο (και ίσως μετά στις μπυραρίες στη Νέα Κρήνη). Χιλιάδες κόσμος συνωστισμένος και πουθενά ένας ένστολος.
  Δυο μήνες πριν βρέθηκα στην Ιταλία και σε όποια μέρη επισκέφηκα τη Ρώμη η εκτός, η παρουσία αστυνομικών οργάνων ήταν έντονη. Νοίκιασα σκούτερ και παρόλο που ήξερα ότι όλοι φορούν κράνος για κάποια μέτρα φόρεσα και εγώ το δικό μου χωρίς να το έχω δέσει. Το αποτέλεσμα ήταν να με σταματήσει η δημοτική αστυνομία και με αυστηρό αλλά ευγενικό τρόπο να μου κάνει παρατήρηση.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ blue nile 10/08/2011 13:21:02

   Ας καταλάβουμε κάτι, φίλε μου. "Δημοτική αστυνομία" στους δήμους της Ελλάδας, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Η υπηρεσία αυτή είναι μόνον ένας αναγκαίος προθάλαμος ολίγων μηνών για μετάταξη σε "δουλειά γραφείου", ανάλογα με τα κοννέ με την εκάστοτε δημοτική αρχή. Οι ελάχιστοι που παραμένουν, για τα μάτια του κόσμου, στη δημοτική αστυνομία, είναι απλώς εκείνοι που δεν έχουν μέσον (προς το παρόν, προσβλέποντας σε αλλαγή του δημάρχου στις επόμενες εκλογές για να βολευτούν κι εκείνοι) και βγαίνουν στη χάση και στη φέξη έξω για να κάνουν το τσιγαράκι τους στις καφετέριες όπου υποτίθεται ότι "ελέγχουν" την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου...

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Αυριανιστής 10/08/2011 13:27:39

    Οι κατά τόπους Δημοτικές Αστυνομίες πρέπει να διαλυθούν, η υπηρεσία να καταργηθεί ως θεσμός -δεν είναι δύσκολο, εδώ ξανασυστάθηκε και ξαναμανακαταργήθηκε η Αγροφυλακή- και το προσωπικό να μεταταγεί σούμπιτο, ως ένστολοι μάλιστα, στην (κανονική) αστυνομία. Εκεί δεν θα έχει ούτε μαγκιές, ούτε "πού να βγαίνω έξω για περιπολία μες στη ζέστη". Και όποιος δεν θέλει, να μπορεί να παραιτηθεί.

    • Φακ Κωστας avatar
     Φακ Κωστας @ Αυριανιστής 10/08/2011 21:07:42

     άρχισες και εσύ τα νεοφιλελεύθερα?...πάει, χάλασε ο κόσμος...

 2. danaos avatar
  danaos 10/08/2011 11:26:59

  Άστα να πάνε Strange, άστα να πάνε.Πολύ επιεικής είσαι.Είναι ακόμα χειρότερα!

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ danaos 10/08/2011 19:40:43

   Εσύ ως Χαλικιδικιώτης σίγουρα το ζεις καθημερινά και ξέρεις πολλά περισσότερα.

 3. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 10/08/2011 11:27:18

  Αναγκάζομαι να πω ότι..ευτυχώς ήμουν Ελλάδα όταν τράκαρα..δε θα με ξέπλενε τίποτα...

 4. Κώστας Δημητρίου avatar
  Κώστας Δημητρίου 10/08/2011 11:43:13

  ...Στην ΠΔΓΜ ή όπως αλλιώς λέγεται ... είχα εμπειρία με εφαρμογή ΚΟΚ κι ομολογώ ότι όλα ήταν άψογα...
  Βέβαια οι οδηγοί αυτής της χώρας ήταν απαράδεκτοι. Το φλας ήταν άγνωστο κι έπρεπε να μαντεύω από τη θέση του οδηγού του προπορευόμενου αυτοκινήτου αν θα στρίψει ή όχι ...
  Όμως :
  Πρώτη μέρα στα Σκόπια και ως Έλλην θέλησα να κάνω αυτό που έκαναν όλοι. Ήταν και Σάββατο βράδυ. Πάρκαρα απέναντι από την πιάτσα των ταξί , στην Πλατεία Μακεδονίας των Σκοπίων ... Έκανα τη γύρα μου, έφαγα κλπ. κι όταν θέλησα να γυρίσω πίσω και να πάρω το αυτοκίνητο, το οποίο ήταν γεμάτο πράγματα γιατί δεν τα είχα αφήσει στο ξενοδοχείο, είδα ...ότι έλειπε!
  Τι είχε συμβεί;
  Οι ταξιτζήδες με έβλεπαν και κατάλαβαν ότι τα ' χα χαμένα. Τελικά πήγα σ' αυτούς και μου είπαν ότι το πήρε η αστυνομία γιατί ήταν παρκαρισμένο παράνομα.
  Πήρα ταξί και πήγα στο γκαράζ της αστυνομίας. Σημειώνω ημέρα Σάββατο προς Κυριακή και περασμένη ώρα... Εκεί είδα το αυτοκίνητο παρκαρισμένο σε μια γωνιά. Μόλις με είδαν οι αστυνομικοί κατάλαβαν ότι είμαι ο Έλληνας ιδιοκτήτης. Μου είπαν 2.000 δηνάρια και μάλιστα δεν έπαιρναν Ευρώ (στο μόνο σημείο που δεν έπαιρναν ευρώ), μ' έστειλαν σε μια ταβέρνα απέναντι να αλλάξω χρήματα και τελικά πλήρωσα 33 Ευρώ και το πήρα πίσω. Μάλιστα αν ήξερα τι ίσχυε και ότι το πρόστιμο ήταν μόνο τόσο, θα το άφηνα όλη τη νύχτα , αφού εκεί θα ήταν ασφαλισμένο! ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ίδιο πρόστιμο ήταν για όλους!
  Στην Ελλάδα αυτά είναι άγνωστα!!! και βέβαια δεν διανυκτερεύει κανένα αστυνομικό τμήμα να εισπράξει και το πρόστιμο.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Κώστας Δημητρίου 10/08/2011 11:50:02

   Γιατί, είναι γνωστή η έννοια του γερανού στην Ελλάδα; Όταν έχουμε φτάσει στο σημείο, ο ΟΑΣΑ (φορέας των αστικών συγκοινωνιών), να... σπονσοράρει (!) την Τροχαία αγοράζοντάς της γερανούς με υποχρέωση αποκλειστικής χρησιμοποίησης στην απελευθέρωση των λεωφορειολωρίδων και μόνο, θέλει πολύ για να καταλάβουμε ότι το επόμενο στάδιο, που έρχεται τάχιστα, είναι οι αστυνομικές υπηρεσίες α λα καρτ;

 5. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 10/08/2011 11:46:23

  Η Τροχαία, βεβαίως, δεν πρόκειται να "δει" κανέναν από τους δύο χιλιάδες (και βάλε) που θα προσληφθούν στην αστυνομία με την πρόσφατη προκήρυξη. Όπως επίσης και οι υπηρεσίες αντιμετώπισης του κοινού εγκλήματος. Όλοι όσοι προσληφθούν, προορίζονται να ενταχθούν στις δυνάμεις καταστολής των συναθροίσεων, την ώρα που η ντόπια και ξένη εγκληματικότητα αλωνίζει και που στο οδικό δίκτυο βασιλεύει ο νόμος του ισχυροτέρου (σε όγκο και ιπποδύναμη).

  • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
   Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ Αυριανιστής 10/08/2011 12:32:43

   Καλημέρα Ελκυστή.
   Η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη,θα συμφωνήσω με το Δαναό.
   Εδώ και δύο χρόνια κατά την περίοδο των διακοπών μου,οργώνω στην κυριολεξία την Ελλάδα με το αυτοκίνητο.
   Από Θεσσαλονίκη,μέχρι τη Μάνη,και από τη Μάνη,Καλαμάτα Πύργο,Πάτρα,
   Πρέβεζα Ιωάννινα,Φλώρινα,Κοζάνη,Βέροια,εδώ και δύο χρόνια δεν έχω δει ένα όχημα της αστυνομίας είτε να κινείται μέσα σε κάποια πόλη είτε να κάνει περιπολίες στην Εγνατία ή στο παλιό επαρχιακό δίκτυο.
   Κυριολεκτώ.Έχω και μάρτυρα ένα φίλο μου καθηγητή (είχαν και επιμορφωτικό
   χαρακτήρα τα ταξίδια αυτά).
   Πριν από δύο χρόνια είχε χορτάσει το μάτι μου μπάτσους.
   Στην περιοχή της Ασπροβάλτας,είχε μπλόκα από την Νέα Απολλωνία μέχρι
   το Στρυμόνα.
   Που είναι εξαφανισμένοι;Υποτίθεται ότι τα καλοκαίρια οι περισσότεροι εργάζονται και χωρίς ρεπό.
   Αυτό βέβαια δεν εμποδίζει συμμορίες κλεφτρονιών να εισβάλλουν μέσα σε σπίτια την ώρα που κοιμούνται οι παραθεριστές, και να κλέβουν κινητά ρολόγια και αθλητικά παπούτσια.
   Το περιστατικό είναι αληθινό,πήραν τα κινητά της οικογένειάς μου την ώρα που κοιμόμασταν."Επισκέφτηκαν" όλη τη γειτονιά,και έφυγαν σα νοικοκυραίοι
   με πλούσια λεία.
   Βούλγαροι τσιγγάνοι λένε ότι έκαναν τη δουλειά.
   Ε, βέβαια έρχονται να κάνουν τα μπανάκια τους,πιάνουν τις σκιές με τα αυτοκίνητά τους,ανοίγουν τις σκηνές τους,τα τάπερ,τα παγούρια,ρίχνουν ένα μεσημεριανό υπνάκο,και το βραδάκι,κάνουν τις" τσάρκες "τους.
   Για τη Χαλκιδική τι να πει κανείς.......
   Η Χαλκιδική με πονάει,με πονάει πολύ.
   Φέτος για πρώτη φορά με βοήθησαν δύο παλικάρια από την Αθήνα,(νάναι καλά),να καθαρήσω την ακτή Κληματαριά,στον κόλπο Συκιάς.
   Μετά από 10 χρόνια,(που προσπαθώ να διατηρώ καθαρές τις παραλίες που επισκέπτομαι) και την "αποκομιδή" τόνων σκουπιδιών,δεν αισθάνθηκα ΓΡΑΦΙΚΟΣ.

   • danaos avatar
    danaos @ Μακεδόνας Θεσσαλονικιός 10/08/2011 14:41:05

    Μακεδόνα, σήμερα πήγα από Ψακούδια στα Μουδανιά και πίσω.Έπρεπε να έχω μαζί μου και υπογλώσσια. Πέντε φορές γλίτωσα τη μετωπική. Στο ύψος της Ολύνθου το έβγαλα στα χωράφια το αυτοκίνητό μου.Ένας δικός μας με ένα μαύρο Χιουντάι πέρασε στη σειρά πέντε Ρουμάνους- αυτοί πάνε όλοι μαζί και με 50 χλμ-και ερχόταν κατευθείαν πάνω μου!Χέστηκα!Δέκα λεπτά έκανα να συνέλθω.Άστα να πάνε γαμώ τον τουρισμό μας.

    • juliet avatar
     juliet @ danaos 10/08/2011 15:58:58

     Καλό μεσημέρι,μήπως είπες τίποτε κακό;

     • danaos avatar
      danaos @ juliet 10/08/2011 18:15:11

      Όπως ξέρεις δε βρίζω ποτέ!!!

    • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
     Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ danaos 11/08/2011 02:07:45

     Δαναέ,τελικά μου φαίνεται πως οι μετακινήσεις μας θα είναι πλέον ασφαλείς μόνο με βάρκες.
     Πίνω τώρα μια μπύρα στην υγειά σου,κι εύχομαι άλλο κακό να μη σε βρει.

  • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
   Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ Αυριανιστής 10/08/2011 12:48:41

   Μα καλά οι φωστήρες που μας κυβερνούν δε θέλουν κάποια επιπρόσθετα έσοδα;
   Γιατί δεν αμολάνε τους τροχονόμους,να κάνουν τα μπλόκα τους,και να κόβουν χρήμα;
   Τόση ανικανότητα πια;
   Κι αυτά που λένε ότι οι έλεγχοι που γίνονται είναι για καθαρά εισπρακτικούς
   λόγους,τ'ακούω βερεσέ.
   Σέβεσαι τον ΚΟΚ,σημαίνει ότι σέβεσαι και όλους τους άλλους που κινούνται.
   Παραβιάζεις τον ΚΟΚ,πληρώνεις.

 6. black sea avatar
  black sea 10/08/2011 12:16:23

  Λίγο τραβηγμένο σε βρίσκω γενικά , όσο αφορά τους Ρουμάνους πρόσφατα βρέθηκα εκεί με επαγγελματικό όχημα έμεινα μία βδομάδα. Οταν πατάς το πόδι σου σε διάβαση πεζών άπαντες σταματάνε σαν Γιαπωνέζοι των Βαλκανίων. Εχεις δεί πολλούς στο Ελλάδα να σταματάνε σε διάβαση πεζών? Οσο αφορά τους Ελληνες οδηγούς πιο κάθρους από αυτούς που οδηγούν ακριβά αυτοκίνητα δεν έχει ειδικά κάτι mercedes compressor καινούρια.

 7. Theoprovlitos avatar
  Theoprovlitos 10/08/2011 12:39:23

  Δυστυχως μου ζητηθηκε απο Σερβια να μεσολαβησω για εξευρεση δικηγορου στη Θεσσαλονικη διοτι πριν απο ενα μηνα 3 Σερβοι τουριστες σκοτωθηκαν σε μετωπική στον περιφερειακο Θεσσαλονικης, επιστρεφοντας από Χαλικδικη, όταν Αλβανος καγκουρος περασε στο απέναντι ρευμα με 190 χλμ/ωρα.

  Βουλγαροι και Αλβανοι μας βαζουν τα γυαλια στο τσαμπουκα και την παραβατικοτητα του κοκ.

  • κριτικος λογος avatar
   κριτικος λογος @ Theoprovlitos 10/08/2011 13:40:01

   Κι αυτός πήγε στην κόλαση, αλλά...
   αυτή η οικογένεια, σε τί έφταιγε;;; δυστυχώς, τα ατυχήματα στη Χαλκιδική είναι συχνά, ΚΑΙ απο τους δικους μας κάγκουρες, των οποίων την οδήγηση μιμήθηκαν οι κλεφτοκοτάδες γείτονες.. μπράβο Strange για την ανάρτησή σου, εύχομαι να τη διαβάσει πολύς κόσμος και κάθε αρμόδιο όργανο στο οποίο καταλογίζω πλήρη ανικανότητα έργου και αδιαφορία προστασίας της ζωής μας. Θερινή ραστώνη σε ενα αιώνια έκνομο κράτος.

 8. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 10/08/2011 13:14:17

  Και αντίστοιχα, κανείς πεζός δεν διανοείται να περάσει εκτός διάβασης στη Ρουμανία. Προ τριετίας, σε μεγάλη επαρχιακή πόλη της Ρουμανίας, είπα σα γνήσιος... ελληναράς να περάσω μια διασταύρωση από σημείο χωρίς διαβάσεις. Το τι... κορνάρισμα και μπινελίκι (στα ρουμάνικα) έφαγα, δεν περιγράφεται.

 9. βραγχιόσαυρος avatar
  βραγχιόσαυρος 10/08/2011 13:21:33

  Η συμπεριφορά είναι ανάλογη του οικοδεσπότη.
  Γι αυτό για παράδειγμα οι ίδιοι έλληνες στη γερμανία σκύβουν το κεφάλι και στην ελλάδα πουλάνε τρέλλα.
  Για τον ίδιο λόγο όλοι αυτοί στις χώρες τους συμπεριφέρονται, όχι υποδειγματικά, αλλα όπως χρειάζεται προκειμένου να μην έχουν τραβήγματα. Για τον ίδιο λόγο, όταν κάποιος πατήσει το πόδι του στην ελλάδα, λειτουργεί ωσαν να βρίσκεται σε ξέφραγο αμπέλι: Γιατί για τέτοιο πρόκειται! Τα αγγλάκια έρχονται στα Μάλια και στο Λαγανά ακριβώς επειδή εκεί μπορούν να ξεδώσουν όπως γουστάρουν χωρίς πρόβλημα, τουναντίον θα υποβοηθηθούν (μέχρι και αμπούλες με διοξείδιο του αζώτου του προσφέρουν οι οικοδεσπότες, όπως είδα χτες στις ειδήσεις!)

  • βραγχιόσαυρος avatar
   βραγχιόσαυρος @ βραγχιόσαυρος 10/08/2011 13:23:14

   Και βέβαια όλα αυτά συμβαίνουν επειδή του δίνουμε εμείς το δικαίωμα: Από τον ανώτερο άρχοντα, τοπικό ή γενικό, μέχρι τον οποιοδήποτε συμπολίτη - έστω κι αν ο καθένας έχει άλλους λόγους.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ βραγχιόσαυρος 10/08/2011 13:28:48

   Τι κάνουν αυτές οι αμπούλες; Δεν είμαστε όλοι χημικοί.

  • Σταύρος avatar
   Σταύρος @ βραγχιόσαυρος 10/08/2011 14:12:20

   ΟΞΕΙΔΙΟ του Αζώτου τους προσφέρανε και μετά τους κατεβάζανε 2/10 το καπάκι για να γίνουν τουρμπάτοι!!!

 10. JOHN avatar
  JOHN 10/08/2011 18:41:30

  Σε ολη την Ελλαδα τα ιδια χαλια ειναι!Και δεν ειπες το σημαντικοτερο,οτι πολλοι απο αυτους του λεβεντες οδηγουν τυφλα στο μεθυσι.Μετα τις 12 δεν βλαιπουν ουτε σηματοδοτες ουτε στοπ ουτε τιποτε και οι δρομοι γινονται Ρωσικη πουλετα.Τα τροχαια καθε τετοια εποχη ανεβαινουν κατακορυφα και κυριως στις τουριστικες περιοχες.Αλλα γιατι μας παραξενευει διαλυμενα δεν ειναι ολα?Σιγα μην ιδρωνει κανενος αρμοδιου τ αυτι για την οδικη ασφαλεια!Μονο τα τελη κυκλοφοριας αυξανουν κατα το δοκουν,τα καυσιμα τα τεκμηρια......και ανταποδοτικοτητα μηδεν.Αρπαχτη και μονο σε ολα.

 11. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 10/08/2011 21:35:32

  Εγώ δεν ζήτησα να απολυθεί κανείς, όπως ζητούν οι κοινωνικοί αυτοματιστές.

  • Φακ Κωστας avatar
   Φακ Κωστας @ Αυριανιστής 10/08/2011 23:46:57

   Σωστά...ας τους πληρώνουμε τότε και ας βρίζουμε απλώς το κράτος γιατί δεν υπάρχει αστυνόμευση...
   Όλοι "κερδισμένοι"...

   Και μετά αναρωτιέστε γιατί κρατά τα ποσοστά του το Πασοκ...
   Οι συγκεκριμένοι τεμπελχανάδες που απλώνουν τις κορμάρες τους στα γραφεία των Δήμων με το καλαμάκι στο χείλος και τον φραπέ στο αριστερό χέρι (το δεξί ειναι απασχολημένο...), Πασόκ δεν θα ξαναψηφίσουν? εγώ αυτό θα έκανα...

 12. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 11/08/2011 01:42:00

  Μάλιστα... Να υποθέσω ότι δεν ξέρεις να διαβάζεις; Δε νομίζω. Ξαναδιάβασε λοιπόν τι πρότεινα να γίνουν μετά τη διάλυση της δημοτικής αστυνομίας. Εγώ πρότεινα να μεταταγούν στην κανονική, στρατιωτικής δομής, αστυνομία, και ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ, ας παραιτηθούν. Οι κοινωνικοί αυτοματιστές βέβαια, θα θέλατε προφανώς την απόλυσή τους. Γνωστό.

 13. danaos avatar
  danaos 11/08/2011 08:52:08

  Με κάρα Μακεδόνα και μέσα απ' τα βουνά!Αντε κι από κοντά την μπύρα!Καλημέρα!

  • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
   Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ danaos 11/08/2011 13:14:50

   Λες να στήσουμε κανά τσιμπούσι,εμείς οι Βόρειοι,όπως
   κάνουν οι Νότιοι στην πλατεία Συντάγματος;
   Το φαντάζεσαι;
   Δαναός,Ελκυστής,Επώνυμος,Τοp Ganz,Λορρέτα,Τάσος,
   Κώστας,Πόντιος,Ροδινός,Ιαπετός,Στέργιος,Μαύρος Ιάκωβος,ε, ρε γλέντια......
   Έχω και κάτι κονέ στη Δράμα για την προμήθευση
   τσίπουρου,κονέ στο Σοχό για τα ανάλογα κοψίδια,
   και δε συμμαζεύεται.
   Δύσκολοι καιροί,ας πάμε τουλάχιστον πιωμένοι και χορτάτοι!
   Καλή σου μέρα.

   • danaos avatar
    danaos @ Μακεδόνας Θεσσαλονικιός 11/08/2011 14:25:17

    Μα έχουμε ήδη στήσει τη σέχτα Β.Ελλάδος.Δες το σύνδεσμο:www.antinews.gr/2010/10/16/66697/

 14. billly avatar
  billly 11/08/2011 10:58:24

  Ποια δημοτική αστυνομία ρε παιδιά? Εδώ ο άλλος πάει με το μηχανάκι να πιάσει υπηρεσία και δε φοράει κράνος. Και αργότερα τον βλέπεις να κόβει κλήσεις για παράνομο παρκάρισμα...
  Χθεσινή εμπειρία. Παραλία Βούλας, παρκαρισμένα αυτοκίνητα σε εσοχή κανονικά και η αστυνομία έκοβε κλήσεις με την αιτιολογία "παρκάρισμα πάνω σε πεζοδρόμιο"..... !!!
  Από την άλλη, οι βαλκάνιοι γείτονες βρίσκουν κάνουν...

  • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
   Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ billly 12/08/2011 03:22:48

   Δαναέ,έχασα επεισόδια ρε συ,δεν είμαι και τόσο παλιός στα αντινέα,πάντως
   για τα τσίπουρα δεν έπεσα έξω!
   Ήταν και ο Θράκας στην παρέα,κι ο Ελκυστής,κι ο Τσιλιβήθρας,ε,ρε γλέντια......
   Διάβασα όλα τα σχόλια,κι έσκασα στα γέλια.
   Άκου σέχτα!

 15. Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
  Μακεδόνας Θεσσαλονικιός 11/08/2011 13:24:07

  Ναι ντε 67%.
  Οι μπάτσοι είναι όπως οι μηχανές των τρακτέρ. Άμα δεν τις λαδώσεις,δεν λειτουργούν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.