#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/01/2012 14:38
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Τελική λύση" για την πλήρη υποταγή της Ελλάδας προωθεί η ΤρόικαΕπειδή πίσω από τις λέξεις τις περισσότερες φορές δεν κρύβεται κανένας… Αλέξης, αν διαβάσει κάποιος το Βήμα της Κυριακής και ένα συγκεκριμένο ρεπορτάζ ίσως καταλάβει ότι κάτι μεγάλο παίζεται.

Όχι πως η συγκεκριμένη εφημερίδα, βασικό όπλο της διαπλοκής, δεν παίζει τα δικά της παιχνίδια, ωστόσο, είναι πλέον εμφανές ότι κυοφορούνται σενάρια που αν επιβεβαιωθούν θα τρίβουμε τα μάτια μας.

Το ρεπορτάζ λοιπόν της εφημερίδας έχει τίτλο "Η τρόικα φέρνει τελική λύση". Δεν είναι αυτή που φανταζόμαστε, δηλαδή το νέο Μνημόνιο, η νέα δανειακή σύμβαση μετά από το κλείσιμο του PSI κατά 50%, όπως όριζε η συμφωνία του Οκτωβρίου.

Το έχουμε ξαναγράψει ότι εκείνη η συμφωνία έχει πεθάνει προ πολλού απλά κάποιοι ξαναζεσταίνουν το φαγητό κατά καιρούς για εσωτερική κατανάλωση.

Αν όμως διαβάσει κανείς τις δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ που λέει ότι δεν φτάνει το 50% θα αντιληφθεί ότι υπάρχει άλλο σχέδιο.

Η συμφωνία του Οκτωβρίου και το εθελοντικό κούρεμα 50% έχει ξεπεραστεί προ πολλού, κυρίως γιατί η ελληνική οικονομία ψυχορραγεί. Είναι αδύνατο να επιβιώσει μια χώρα με έλλειμμα πάνω από 10%, με μια απίστευτη ύφεση για τέταρτη χρονιά, με κατάρρευση της αγοράς, δραματική υποχώρηση των εσόδων, διάλυση του κοινωνικού ιστού.

Το πρόβλημα δεν είναι πλέον οι μισθοί και οι συντάξεις (ελάχιστα είναι τα οφέλη από τη μείωσή τους) αλλά η αδυναμία του κράτους να εισπράξει φόρους από τις επιχειρήσεις που κλείνει η μία μετά την άλλη.

Όπως επίσης και η μείωση της βιομηχανικής παραγωγής και το φρενάρισμα των εξαγωγών που μέχρι πρότινος έτρεχαν με ικανοποιητικούς ρυθμούς.

Έχουμε λοιπόν μια οικονομία διαλυμένη που δε μπορεί να αναστηθεί ούτε με κούρεμα 50%, καθώς το πρόβλημα είναι η ανάπτυξη, το έλλειμμα και η ρευστότητα.

Έτσι επανέρχονται τα σενάρια για κούρεμα ακόμη και 80% το οποίο φυσικά θα γίνει υποχρεωτικά, δια νόμου που θα έλθει βέβαια κατ’ εντολήν του Βερολίνου.

Το σενάριο αυτό που αναφέρει και το «Βήμα» μιλά για ενεργοποίηση των CDS τα οποία θα πληρωθούν με τα χρήματα από τα ταμεία σταθερότητας, ωστόσο, το ελληνικό χρέος θα έχει μειωθεί κατά 80%.

Προκειμένου όμως η Ελλάδα να μην χρεοκοπήσει το σενάριο κάνει λόγο για πακτωλό δισεκατομμυρίων που θα πέσουν στην αγορά και θα της δώσουν την απαραίτητη ώθηση.

Καλά όλα αυτά αλλά πιο είναι το τυράκι; Τι θα δώσει η Ελλάδα σε… γη και ύδωρ. Ακριβώς αυτά θα δώσει. Νερό και γη προκειμένου να πάρει τα παραπάνω.

Εδώ δε μιλάμε για ένα νέο Μνημόνιο σαν αυτά που ξέραμε. Μιλάμε για πλήρη εκχώρηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για αναζήτηση από τις Βρυξέλλες τρόπων ώστε να ενισχυθεί η task force του κ. Ράιχενμπαχ ώστε να μην έχει μόνο συμβουλευτικό αλλά και εκτελεστικό ρόλο. Να μπορεί να αποφασίζει δηλαδή για όλα στην Ελλάδα, από τις ιδιωτικοποιήσεις μέχρι τις απολύσεις.

Τέλος, το σενάριο κάνει λόγο για μεταφορά ουσιαστικά μεγάλου μέρους του δημόσιου τομέα στον ιδιωτικό. Δηλαδή πώληση βασικών περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού κράτους και μάλιστα με διαδικασίες fast track. Ούτε καν η Βουλή να μην αποφασίζει. Τι θέλει η Γερμανία π.χ. τη ΔΕΗ; Θα πωλείται η ΔΕΗ και οι υπάλληλοί της (όσοι μείνουν) θα γίνουν ιδιωτικοί υπάλληλοι.

Μ’ αυτό τον τρόπο θα μειωθεί το δημόσιο και θα αναζωογονηθεί ο ιδιωτικός τομέας, πιστεύουν.

Βεβαίως, για να γίνουν όλα αυτά, είπαμε, χρειάζεται και μια επίφαση δημοκρατικής νομιμοποίησης, ήτοι εκλογές. Ο λαός να πιστεύει ότι κυβερνά αλλά τα υπόλοιπα να γίνουν από τα ευρωπαϊκά κέντρα. Θα το δεχθεί αυτό η Ελλάδα και το πολιτικό σύστημα; Θα δούμε.

Να σημειώσουμε τέλος ότι τέτοια δημοσιεύματα ενισχύουν όλους εκείνους που λένε ότι η εποχή της μεγάλης μοιρασιάς είναι μπροστά μας. Ο Παπαδήμος και η κυβέρνησή του είναι απλά η αρχή. Και το «Βήμα» κινείται στη λογική αυτή. Ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε ότι αρπάξει ο

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Προφήτης avatar
  Προφήτης 01/01/2012 14:51:37

  Η πραγματική στόχευση ονομάζεται Treuhand.
  Αλά Ανατολική Γερμανία.

  • Ορέστιος avatar
   Ορέστιος @ Προφήτης 02/01/2012 12:41:59

   Κι έτσι θα ολοκληρωθεί η προσάρτηση της Ελλάδας στο Μεγάλο Ράιχ

 2. hdgr avatar
  hdgr 01/01/2012 15:29:47

  Σκηνές από την υπερπαραγωγή που ετοιμάζεται παίχθηκαν χθες στο μεγαλοδιαπλεκόμενο κανάλι.

  Το θέμα είναι αν θα τα καταφέρουν να την ολοκληρώσουν .
  Κομπάρσους πάντως έχουν με την σέσουλα.
  Πρωταγωνιστές θα βρούνε όσους και όποιους χρειάζονται;

 3. Κώστας Τ avatar
  Κώστας Τ 01/01/2012 15:47:19

  Χρόνια Πολλά! Δημιουργικό και με πολλές επιτυχίες το 2012!

  Τα τεράστια ελληνικά κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου κυνηγούν.
  * Γιατί οι Ρώσοι, επισήμως, μας προειδοποίησαν για πώληση έναντι πινακίου φακής ή ακόμα και τζάμπα (το πιθανώτερο) των ενεργειακών μας αποθεμάτων πάρα πολύ σύντομα;
  * Γιατί οι Ισραηλινοί, μέσω Delek, δείχνουν ενοχλημένοι και 'παραπονιούνται' συνεχώς για την πολιτική κι επιχειρηματική ελληνική αρτιοσκληρώτητα στις συνεχείς κι αγωνιώδεις αιτήσεις τους για την εξόρυξη (όχι έρευνα) φυσικού αερίου και πετρελαίου;
  * Γιατί η περίεργη αναβλητικώτητα κι αργοπορία της Ε.Ε. και των Αμερικανών ν' ασχοληθούν με τα ελληνικά ενεργειακά αποθέματα, ενώ ήδη γνωρίζουν όλα τα στοιχεία;
  * Γιατί θεωρούν σαν καταληκτική και κρίσιμη ημερομηνία τον Μάρτιο του 2012;
  * Τί γνωρίζει η Ελληνική πολιτική ηγεσία, ειδικά ο κος Σαμαράς, κι επιμένει συνεχώς στην 19η Φεβρ σαν ημερομηνία του τέλους του κόσμου;
  * Γιατί ο κος Χριστοφιάς, τώρα που η Κύπρος έχει καταστεί τεράστιος ευρωπαϊκός και μεσανατολικός ενεργειακός κόμβος προσελκύοντας τεράστια διεθνή συμφέροντα, εμένει να εμπλέκει την Τουρκία στο παιχνίδι αυτό; Συζητείται ακόμα ακόμα η ενεργειακή σύνδεση της Κύπρου με την Τουρκία μέσω αγωγού!!;;

  Πολλά και παράξενα συμβαίνουν...
  Φοβού τους ειδούς του Μαρτίου.

  • Στέλλα avatar
   Στέλλα @ Κώστας Τ 02/01/2012 09:22:11

   Το μόνο σίγουρο είναι ότι η 20ή Μαρτίου θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμη γιατί λήγει ένα τεράστιο ομόλογο 14,5 δισ.€, που πιθανότατα δεν θα μπορέσει η χώρα ν' αποπληρώσει οπότε μάλλον κηρύσσεται πτώχευση!

 4. Aris. A avatar
  Aris. A 01/01/2012 16:19:24

  Αμα είναι να έχουμε Βενιζέλους και Καπελέρηδες και Μιχαίους χίλιες φορέ Ραινχεμπαχ

  • jctergal avatar
   jctergal @ Aris. A 01/01/2012 21:32:35

   Το πρόβλημα είναι ότι έχεις Βενιζέλους, Μίχες, ΓΑΠ ΚΑΙ τον Ραιχενμπαχ.

 5. Γιώργος1 avatar
  Γιώργος1 01/01/2012 16:33:16

  Δεν πάει έτσι το πράγμα. Τότε από το να έχουμε Έλληνες πολίτες, καλύτερα να πάνε Αυστραλία και να γεμίσει η Ελλάδα Πακιστανούς και Αφγανούς, ε; Να μην έχουμε ούτε τους Έλληνες εφιάλτες ούτε τους απογόνους των Ναζί. Γίνεται;

 6. τακης avatar
  τακης 01/01/2012 16:33:37

  Η νδ που βρισκετε μεσα σε ολα αυτα; Θα συνεχιζει να στηριζει τους προδοτες;

 7. Factorx avatar
  Factorx 01/01/2012 16:38:50

  Πάντως το δημοσίευμα θυμίζει περισσότερο ευσεβείς πόθους ορισμένων. Και για την πληρότητα της ενημερωσης και την αξιοπιστία της εφημερίδας δείτε κι αυτ'ο:

  "Σε διάψευση του πρωτοσέλιδου δημοσιεύματος του «Βήματος της Πρωτοχρονιάς» σχετικά με τους διαλόγους για τα μέτρα, το έλλειμμα και τις εκλογές που έγιναν σε σύσκεψη, προ ημερών, στο γραφείο του Ευ. Βενιζέλου, προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών.

  Συγκεκριμένα, στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά σε συνάντηση που έγινε στο γραφείο του κ. Βενιζέλου και στην οποία συμμετείχαν ακόμη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης, ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης και ο γγ Δημοσιονομικής Πολιτικής Ηλ. Πεντάζος.

  Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Σαχινίδης φέρεται να είπε, μεταξύ άλλων, ότι «αν κλείσει η χρονιά με έλλειμμα 9,5% θα είμαι Θεός. Αν είναι 9,7%-9,8% θα το καλιμπράρουμε...».

  Ο κ. Βενιζέλος φέρεται να είπε ότι «αν το έλλειμμα υπερβεί το 10% δεν μπορούμε να πάρουμε μέτρα. Οδηγούμαστε σε κυβερνητική κατάρρευση διότι θα διακοπεί η διαπραγμάτευση με την τρόικα, η οποία δεν θα έρθει εφόσν δεν θα ληφθούν τα μέτρα για το υπερβάλλον έλλειμμα».

  Αργότερα, ο κ. Σαχινίδης, φέρεται να είπε ότι «αν δεν πετύχουμε, τότε πάμε όλοι μαζί για τσίπουρα στη Θεσσαλία».

  Στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών αναφέρεται:

  «Οι "διάλογοι" που δημοσιεύονται στο σημερινό Πρωτοχρονιάτικο Βήμα για τα δημοσιονομικά στοιχεία είναι απολύτως ανακριβείς και ανήκουν στη σφαίρα μιας φαντασίας που τροφοδοτείται από προσλαμβάνουσες παραστάσεις παλαιότερων εποχών.»

  » Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ούτε "παράγει", ούτε "καλιμπράρει" τα τελικά στοιχεία του ελλείμματος της Γενικής Κυβέρνησης. Τα στοιχεία αυτά παράγονται από την ΕΛΣΤΑΤ, επικυρώνονται από τη EUROSTAT και εξετάζονται διαρκώς και με ιδιαίτερη αυστηρότητα από την τρόικα.»

  » Τον εξωραϊσμό των δημοσιονομικών στοιχείων μέχρι το 2009 τον πληρώνει πανάκριβα με σκληρές θυσίες ο ελληνικός λαός, με τον πόνο του οποίου δεν μπορεί να παίζει κανείς.»
  Newsroom ΔΟΛ

 8. Τιγράνης avatar
  Τιγράνης 01/01/2012 16:48:56

  491 π.Χ: Οι Σπαρτιάτες και οι Αθηναίοι έδωσαν στους πρεσβευτές του Δαρείου αυτό ακριβώς που τους ζήτησαν. Γη και ύδωρ. Ατομική ξενάγηση στα έγκατα της ελληνικής γης, με τα ραδίκια να μην λένε να ξεκολλήσουν από πάνω τους. Ακόμα περιμένουν οι αγγελιαφόροι να λυθεί η...παρεξήγησις.

  2012: Οι σύγχρονοι Πέρσες ζητούν και πάλι γη και ύδωρ. Μόνο που αυτή τη φορά η επιτυχία τους φαντάζει εξασφαλισμένη. Πρεσβευτές και καθεστωτική πολιτική ηγεσία είναι το ένα και το αυτό.

 9. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 01/01/2012 18:14:47

  Το άρθρο άπτεται του κυρίου ζητήματος σχετικά με το μέλλον της χώρας μας.
  Δυστυχώς διακατέχεται από την λογική του «επαναστατικού» πασόκ. Πρόκειται δηλαδή για λεξικές επαναστατικές ασκήσεις.
  Κύρια στοιχεία της πασοκικής ιδεολογίας και νοοτροπίας είναι το φάντασμα της ξενοκρατίας, ο λαϊκίστικος υπερπατριωτισμός, η αναπαραγωγή των μικροαστικών φοβιών, ο κρατισμός, οι διακηρύξεις περί υπερήφανης εξωτερικής πολιτικής, η ανύψωση τοίχους σε οιανδήποτε διαφορετικό και αλλοδαπό - το αλησμόνητο του Κουτσόγιωργα περί τοίχους για την αποτροπή της διείσδυσης των ξένων καναλιών, η μέχρι νεύρωσης αναζήτηση υποχθόνιων, σκοτεινών, ξένων δυνάμεων που εποφθαλμιούν τον εθνικό μας πλούτο και επιδιώκουν την εξαφάνιση του πολιτισμού μας, η αποποίηση οιανδήποτε ίδιας ευθύνης και η ταυτόχρονη μεταφορά ευθυνών κτλ.

  Δυστυχώς, το άρθρο δομείται στην λογική αυτών των στοιχείων. Συνοδεύεται δε με τον γνωστό βαρύγδουπο τίτλο.
  Όχι βέβαια πως δεν υπάρχει κίνδυνος πλήρους υποταγής και ξεπουλήματος.
  Όμως, καμία αναφορά στην ντόπια ανεπάρκεια, φαυλότητα και διαφθορά που μας οδήγησαν εδώ. Ούτε στο τραγικό γεγονός πως οι ίδιοι πρωταγωνιστές συνεχίζουν ατιμώρητοι να διαπράττουν τα ίδια εγκλήματα.
  Παρακολουθούμε καθημερινά την ανομία και παράνοια να ευημερούν σαν νύμφες στις διονυσιακές πλαγιές της Αρκαδίας.
  Λες και δεν θέλουμε τίποτα στην νοοτροπία μας να αλλάξει. Ούτε το νομικό μας σύστημα που η βασική του αρχή είναι δικολαβική, ούτε οι εκφυλισμένοι θεσμοί της δημόσιας διοίκησης, ούτε, ούτε… Καθημερινά είμαστε όλοι μάρτυρες της νόμιμης ανομίας και ατιμωρησίας. Της ανικανότητας και της διαφθοράς. Οι μέτοχοι και συμμέτοχοι στο πλέγμα της Μέδουσας προφανώς τα θέλουν όλα αυτά.
  Άθελά του δε το άρθρο καλλιεργεί στο υποσεινήδυτο το αίσθημα της υποταγής, μετά την εκτόνωση του φραστικού μίσους.
  Υπονοείται, βέβαια η έλευση Μεσσία για την Λύτρωση. Όχι! Δεν υπάρχουν Μεσσίες. Ούτε ήρωες!
  Ας θυμηθούμε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.
  Επιθυμούμε την ΝΔ και τον Α. Σαμαρά όχι ως μεσσίες, γιατί ως τέτοιοι θα αποτύχουν. Αλλά ως πολιτική δύναμη με συγκεκριμένο πρόγραμμα, εμπνευσμένο και στρατηγικά δομημένο, ριζοσπαστικό και συναινετικό, ρωμαλέο και ειλικρινές, συστρατεύσιμο και πειστικό, εθνικό και αντιλαϊκίστικο.
  Να καταλάβουμε ότι η μικροπολιτική και ο πολιτικαντισμός τέλειωσαν. Είμαστε στην εποχή της Πολιτικής.

  • Ηρώ avatar
   Ηρώ @ Μανιάτης 12/01/2012 17:31:13

   Κι εγώ που νομίζω ότι είμαστε στην εποχή της δημαγωγίας, λέτε να σφάλω τόσο ;;;;

 10. Διογένης avatar
  Διογένης 01/01/2012 18:33:16

  Προτείνω να πάμε πίσω στο 1976. Τότε που ο Κ. Καραμανλής "Εθνάρχης" αποφάσισε να μην κάνουμε έρευνες στο Αιγαίο μέχρι να λυθεί το θέμα της υφαλοκρηπίδας στη Χάγη (στα 6 μίλια φυσικά...). Οι Τούρκοι το πρότειναν, μια που είχαν και εμπάργκο όπλων από τις ΗΠΑ τότε και δεν μπορούσαν να κοντράρουν την Ελλάδα. Μόλις τελείωσε το εμπάργκο όπλων πήγε στις καλένδες η Χάγη, αλλά έμεινε η ελληνική υπόσχεση να μην κάνει έρευνες μέχρι να λυθεί το θέμα. Το ζήτημα θάφτηκε εκ νέου το 1987 με την κρίση του Μαρτίου. Το τελικό χτύπημα της γκριζοποίησης ήρθε με τα Ίμια, το 1996.

  Σήμερα που υπάρχει ανάγκη εναλλακτικών πηγών ορυκτής ενέργειας σε σχέση με το λόμπι της Ρωσίας (που περιλαμβάνει επίσης τη Βενεζουέλα και σε κάποιο βαθμό το Ιράν), επανέρχεται με φόρα το ζήτημα της εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων του Αιγαίου. Το ζητούμενο είναι, φυσικά, να πάρουν την εκμετάλλευση οι γνωστοί διεθνείς παίκτες. Να μην έχει η Ελλάδα η ίδια τον έλεγχο. Η κρίση τους δίνει την ευκαιρία να τα πάρουν για ένα κομμάτι ψωμί. Ο ψοφοδεϊσμός των προηγούμενων ηγεσιών έδωσαν τη δυνατότητα στον ΓΑΠ να οργανώσει το ξεπούλημα των πάντων χωρίς ιδιαίτερη αντίσταση.

  Και σήμερα ερχόμαστε εμείς κλονισμένοι από την κρίση, χωρίς διεθνή ερείσματα, χωρίς ηγεσία, με ένα σωρό ξένους πράκτορες μέσα στη ίδια τη χώρα μας σε όλα τα επίπεδα (ειδικά στο επίπεδο της ενημέρωσης) και περιμένουμε τις "τελικές λύσεις" του πλιάτσικου.

  Την ίδια στιγμή, μεγάλα διεθνή funds ετοιμάζονται για εξαγορές στην αδύναμη ευρωζώνη. Η Ελλάδα είναι πρώτη στη λίστα. Είναι αυτοί οι ίδιοι που οργάνωσαν την κρίση, που κέρδισαν από αυτή, και τώρα από τα κλοπιμιαία της λεηλασίας θα μας εξαγοράσουν για ένα κομμάτι ψωμί.

  Η αντίσταση είναι δυνατή, ακόμη, αλλά θα πρέπει να μάθουμε κάποια στιγμή όλοι τι ακριβώς παίζεται.

  Μια ισχυρή αυτοδυναμία ενός πατριωτικού Σαμαρά θα ήταν μια καλή απάντηση και προϋπόθεση λύσης για όλα αυτά, όμως το μεγάλο ερώτημα είναι πώς θα καταφέρει την αυτοδυναμία, όταν φορτώνεται πολιτικό κόστος με τη στήριξη ενός σωρού απίθανων μέτρων που θέλει να φέρει η δεύτερη καταστροφική μνημονιακή κυβέρνηση, μετά την κυβέρνηση Παπανδρέου.

  Ειλικρινά ελπίζω να έχει στρατηγική απεγκλωβισμού από την κυβέρνηση Παπαδήμου ο Σαμαράς. Όσο περνάει ο καιρός θα χώνεται και πιο βαθιά στην κινούμενη άμμο αυτής της απίθανης "μεταβατικής" κυβέρνησης.

  • JOHN avatar
   JOHN @ Διογένης 01/01/2012 19:39:22

   Διογενη,μη ξεχνας κατι οτι οποιος μπλεκει με τα πυτουρα στο τελος τον τρωνε οι κοτες!

  • anetos avatar
   anetos @ Διογένης 02/01/2012 08:27:44

   "Η αντίσταση είναι δυνατή, ακόμη, αλλά θα πρέπει να μάθουμε κάποια στιγμή όλοι τι ακριβώς παίζεται."

   αφού δεν ξέρουμε τι "παίζεται" για ποια αντίσταση μιλάς ? και όταν το μάθουμε (αν) ,θα είναι πολύ αργά

 11. ΕΦΕΔΡΕΙΑ avatar
  ΕΦΕΔΡΕΙΑ 01/01/2012 21:16:55

  Αντί οποιουδήποτε σχολίου, υποδεικνύω να διαβάστεί το βιβλίου του κορυφαίου αρθρογράφου των N.Y Times Kurt Eichenwald, που έχει τίτλο Conspiracy of fools: A true story (Η συνομωσία των ηλιθίων: Μια πραγματική ιστορία).
  Όπως είναι γνωστό οι ΗΛΙΘΙΟΙ είναι ΑΗΤΤΗΤΟΙ !!!!

 12. teos avatar
  teos 01/01/2012 21:52:57

  H φωτογραφία με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης που κολλάει; νομίζω ότι παίζουμε με ιστορικές μνήμες με έναν επικύνδυνο και λαικίστικο τρόπο που δεν βοηθάει τον ερημο Ελληνικό λαό να βρεί τον δρόμο του. Εντάξει ο βουλευτάκος που διόριζε κάθε τυχάρπαστο αφισοκολλητή θα μείνει χωρίς δουλειά και τι έγινε; Κάποιοι θα χάσουν την κουτάλα νομίζω και δαγκώνουν με τρόπο που μόνο μανιοκαταθλιπτικούς υπερπατριώτες μπορεί να συγκίνήσει. Εάν ιδιωτικοποιηθούν επιχειρήσεις πχ ΔΕΗ θα ανοίξουν στον ανταγωνισμό και αντί της κλαδικής ΠΑΣΟΚ χαρτί που χρειαζόσουν ως τώρα θα χρειάζεσαι πτυχία και προυπηρεσία. Μια χαρά τα βλέπω έγω όλα αυτά, κάτι τόσο σάπιο όπως είναι η Ελληνική δημόσια διοίκηση μόνο με Γερμανική μπουλντόζα γκρεμίζεται. Εάν προλάβουμε δηλαδή και δεν λαδώσουμε τον μπουλντοζίερη και φύγει με καμία βίλλα με πισίνα και πορσε για να κάνει πάλι η ντόπια μαφία το δικό της.

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ teos 01/01/2012 22:28:01

   Τέλεια τόπες. Απλά και σταράτα.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ teos 02/01/2012 08:09:14

   άλλος ένας γερμανοτσολιάς, και καλώς τον!

   Η κακιά ΔΕΗ σε ΄'εφερε ώς εδώ, με το φθηνότερο ρεύμα στην Ευρώπη, και παρά τους επι 30 χρόνια χαχολοδιορισμούς. Επειδήγ δεν πρόλαβες να διοριστείς και εσύ, έεε ας ακριβύνουμε το ρεύμα 250% (μέτρα, εκεί πάει), ας δώσουμε το δίκτυο και τον έλεγχό του σε Γερμανούς ή Αυστριακούς, και ας πάρουν και ο Μυτιληναίος και ο Περιστέρης κανένα κομματάκι για να συνεργάζονται.

   Η ανικανότητα να διοικήσεις δεν είναι ικανή δικαιολογία για να προσκυνήσεις, αλλά εσύ της σχολής του προσκυνήματος είσαι. Η γερμανική μπουλντόζα είναι εδώ από το 1989, και δουλεύει μόνο για πάρτη της.

   Όσο για την εικόνα είναι απόλυτα πρέπουσα για την "τελική λύση για την Ελλάδα".

   • teos avatar
    teos @ archaeopteryx 02/01/2012 11:32:42

    Τα είπες όλα μεγάλε με μία λεξη , την αδικία την λες απούσια διοίκησης, για αυτό δεν θα δούμε ασπρη μέρα σε αυτή την χώρα, την διαφθορά την λεμε πελατειακό κράτος, το λαδωμα ρουσφέτι, την μαφία την λέμε βύσμα, τα καρτελ τα λεμε κουμπάρους εχουμε βρει ενα σωρό ονόματα για να ακούγονται ωραία στα αυτιά μας τα χάλια που μας δέρνουν για αυτό τρώμε κλωτσιές από παντού και απορούμε κιόλας για τους κακούς ξένους.
    Εγώ μεγάλε δεν προσκύνησα κανέναν, για αυτό και εργάζομαι στο εξωτερικό, είσαι προσκύνησες και εγλυψες κατουρημένες ποδιές για να διοριστείς και τώρα βλέπεις τους κόπους σου να πάνε στράφι, γιατί ο Ραιχενμπαχ δεν θα σου κάνει κανένα χατήρι, την μία σου φταίνε οι Γερμανοί την αλλη οι Σουηδοί την παράλη ο Μυτιλαίος και ο ενας και ο αλλος. Οταν διορίζονται κομμώτριες και μπάρμαν στις θέσεις τοπογράφων μηχανικών όπως εκανε ο Χαζηγάκης στην Αγρογή που ζήλεψε τα καλά του Πασόκ που τόσα χρόνια διόριζε χωρίς καμιά αξιοκρατία, αυτό για εσένα είναι πατριωτισμός; αυτό για σένα σημαίνει αγαπάω την Ελλάδα; Εσύ είσαι ο γερμανοτσολιάς και ο δοσίλογος γιατί τσακίζεις το κοινωνικό καλό και το καλό της Ελληνικής κοινωνίας για το συμφέρον το δικό σου και των παιδιών σου, ενώ και του αλλου το παιδί που εφαγε τα νιατα του να σπουδάσει και τωρα είτε ειναι ανεργο είτε φεύγει καλή ώρα για την ξενιτιά και αυτό Ελληνόπουλο είναι, αλλά δεν σκέφτεσαι σαν Ελληνας, τον εαυτό σου σκεφτεσαι μόνο για αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, από τους πατριώτες σαν και του λόγου σου.

    • jctergal avatar
     jctergal @ teos 02/01/2012 17:22:06

     @Teos

     Πάλι τα ίδια, άλλη μια γερμανοτσολιαδίστικη άποψη.

     Ο Γερμανός δεν ενδιαφέρεται ούτε αν η Ελλάδα έχει διαφθορά ούτε αν η Ελλάδα παράγει λιγότερα από όσα καταναλώνει.

     Εσένα πόσο σε νοιάζει τι συμβαίνει στη Ρουμανία ή αν οι Μολδαβοί πεινάνε, τόσο τον νοιάζει κ τον Γερμανό.

     1. Διαφθορά

     Τον Γερμανό τον βολεύει η διαφθορά, γιατί είναι από τους πιο βασικούς διαφθορείς της χώρας (Siemens, Ferostaal, Hochtief, Daimler, Thyssen). Άρα όχι μόνο δεν τον ενοχλεί η διαφθορά, αλλά ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΊ τα συμφέροντα της χώρας του.

     2. Ανταγωνιστικότητα

     Ούτε αυτό τον ενδιαφέρει τον Γερμανό, γιατί το εμπορικό έλλειμμα της Ελλάδας, ταϊζει την βιομηχανία της Γερμανίας.

     Οπότε τον Γερμανό τον συμφέρει κ να είμαστε διεφθαρμένοι και να μην παράγουμε όσα καταναλώνουμε.

     Εκτός αν πιστεύεις ότι οι Γερμανοί δεν είναι πατριώτες.

     • ΠΗΛΕΑΣ avatar
      ΠΗΛΕΑΣ @ jctergal 02/01/2012 23:12:57

      Εντάξει, το καταλάβαμε, οι Γερμανοί δεν μας αγαπάνε και δεν θα μας χαριστούν για την ψυχή της μάνας τους. Αλλά δεν είναι αυτό, που λέει ο ΤΕΟΣ, όπως δεν είναι και αυτό, που καταλογίζει στον Αρχαίο. Αν αφήσουμε τους Γερμανούς να βάλουν τη μέθοδο, έστω και στανικώς, και φροντίσουμε εμεις να φορολογήσουμε κατάλληλα την ιδιωτική τους δραστηριότητα στη χώρα, τότε μπορεί και να επιβιώσουμε. Ούτως ή άλλως δεν έχουμε εναλλακτική. Έχουμε; Πρότεινε καμμία η ΝΔ και δεν την άκουσα; Με μπούρδες και ευχολόγια, με τις εμμονές μας σε στραβές θεωρίες και πρακτικές και τα άπειρα ταμπού μας (μην αγγίζετε τούτο, μην αλλάζετε εκείνο...) πάμε σίγουρα στον πάτο.

     • jctergal avatar
      jctergal @ ΠΗΛΕΑΣ 06/01/2012 21:56:54

      H ΝΔ πρότεινε ότι όλοι οι σοβαροί οικονομολόγοι των καλύτερων πανεπιστημίων του κόσμου.

      Ότι η μόνη λύση είναι η ανάπτυξη.

      Οι Γερμανοί όπως κάθε σοβαρό κράτος (όπως είπε κάποτε ο Ντε Γκωλ) δεν έχουν φίλους κ εχθρούς έχουν συμφέροντα.

      Κ τα συμφέροντά τους συνάδουν με την διαιώνιση της διαφθοράς κ έλλειψης ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής οικονομίας.

      Άρα αν ελπίζουμε να μας σώσουν κάποιοι σε πλήρη αντίθεση με τα συμφέροντά τους, δεν είναι μόνο ραγιαδισμός, αφέλεια κ ευρωλιγουρισμός, αλλά ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΕΣ απόψεις που μας έφεραν εδώ που μας έφεραν.

    • archaeopteryx avatar
     archaeopteryx @ teos 03/01/2012 02:32:50

     κάτι θες να πεις, αλλά αδυνατώ να το προσδιορίσω... Το τι "μού" φταίει,δεν έχει μπει στην συζήτηση. Το ποιός λαδώνει, είναι δημόσια πληροφορία.

 13. anetos avatar
  anetos 02/01/2012 07:55:24

  "Να μπορεί να αποφασίζει δηλαδή για όλα στην Ελλάδα, από τις ιδιωτικοποιήσεις μέχρι τις απολύσεις..."
  αφου δεν υπαρχει καποιος αλλος .....

 14. Stergios avatar
  Stergios 02/01/2012 09:28:33

  Κάποιοι νομίζουν ότι το εθνικό ξεπούλημα είναι συνώνυμο της απαλλαγής από την ντόπια φαυλοκρατία. Δεν ξέρουν ότι οι ντόπιοι φαυλοκράτες και κεφαλαιοκράτες που μαζί με τους ξένους κατάντησαν τη χώρα ρεντίκολο έχουν πιάσει πρώτη θέση στο ξεπούλημα. Ξεχωρίζουν τους ντόπιους από τους ξένους σαν να έχουν σινικά τύχει ενώ είναι συγκοινωνούντα δοχεία.

  Δεν καταλαβαίνουν ότι η κρίση είναι παγκόσμια κρίση του καπιταλισμού που οδηγεί σε καταστροφή τους λαούς και νομίζουν ότι γίνεται λόγος για την Ελλάδα. Σαν η Ιρλανδία ή Ιταλία, η Πορτογαλία κλπ να μην υπάρχουν και να μην ακολουθούν τον ίδιο δρόμο. Σαν να μη ξέρουν από την ιστορία ότι παρόμοιων κρίσεων ακολουθούν πτωχεύσεις, διδακτορίες, πόλεμοι, ανατροπές. Αντί άλλης ανάλυσης επαρκεί να πω: «Είναι ο Καπιταλισμός ηλίθιοι».

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ Stergios 02/01/2012 10:01:31

   Κανένας δεν διαφωνεί με τη διάγνωση επί της ουσίας της. Και δεν χρειάζεται νάναι κανένας μαρξιστής για να καταλάβει το γίγνεσθαι στην Ιστορία.
   Με την λύση υπάρχει διαφωνία.
   Ο τίτλος δε του βιβλίου καταδηλώνει πολλά. Μεταξύ των άλλων, την υπεροψία του γράψαντος λες και έφυγε από τη ζωή πριν το 1989.
   Ή σαν νάχει το μαγικό ραβδί, αλλά σαδιστικά κοιτάει το πλήθος που υποφέρει, μα μένει απαθείς αφού δεν τον εκλιπαρεί Ηγέτης του να γίνει.

  • jak avatar
   jak @ Stergios 28/01/2012 16:43:40

   αν με το "σινικά τύχει" εννοείς το τείχος ..το ντουβάρι δλδ.
   διόρθωσέ το γιατί τρελαίνει κόσμο..

 15. Απλή σκέψη avatar
  Απλή σκέψη 02/01/2012 10:17:42

  Ο καννιβαλισμός πάνω από το πτώμα της Ελλάδας.
  1. Μας θέλουν πτώματα ... οι ισχυροί της παγκοσμιοποίησης.
  2. Θέλουν ν΄ασελγήσουν πάνω από τα πτώματα ...
  3. Κατόπιν ν΄αρχίσει το πλιάτσικο ... από ξένους και λιγούρηδες ντόπιους που ακονίζουν κι΄αυτοί τα δοντάκια ...
  Αλλά γιατί τόση πρεμούρα, αφού η χώρα ¨καταρρέει¨ άρα κάθε οικονομική - επενδυτική δραστηριότητα δεν θάχει αξία; Μήπως η χώρα δεν καταρρεέι στην πραγματικότητα, κι όλα αυτά είναι μια επίφαση, ένα άλλοθι για να δικαιολογηθεί το ξεπούλημα;
  Ποιός πραγματικά μπορεί να ορθώσει ανάστημα και ν΄αντισταθεί και ν΄ακυρώσει αυτό το ¨βρώμικο¨σχέδιο;
  Πιστεύω μόνο ένας πραγματικός ηγέτης αλλά με τον λαό ενημερωμένο και συσπειρωμένο δίπλα του.
  Ο ηγέτης πιστεύω οτι υπάρχει,
  είναι αυτός που κόντρα στην επιτηδευμένη μιζέρια ων καιρών, μιλάει για τα λάθος προγράμματα των μνημονίων, μιλάει για την ανάκαμψη της οικονομίας πρώτα απ΄όλα, είναι αυτός που ταξιδεύει στο Ισραήλ και δημιουργεί στρατηγικές συμμαχίες , που πρώτο εθνικό στόχο βάζει την ανακύρηξη της ΑΟΖ, είναι αυτός που σκοπεύει να κάνει κι΄αλλες στρτηγικές συμμαχίες (Ρωσία, Κίνα κλπ)!
  Μένει το δεύτερο, δηλαδή να ενημερωθεί και να καταλάβει ο λαός, το τι παίζεται πίσω από την πλάτη του και να ενωθεί, με γνώμονα αξίες Εθνικές, πατριωτικές, αξιοκρατικές , με τον ¨αληθινό ηγέτη¨ του.
  Αλλά αυτό το δεύτερο νομίζω είναι το δυσκολότερο όλων, γιατί το διαπλεκόμενο ¨σύστημα¨ που κατέστρεψε την Ελλάδα και εξαθλίωσε τον λαό της, έχει ακόμα ισχυρά όπλα ώστε ακόμα και τώρα σ΄αυτό το οριακό σημείο ¨παίζει τα ρέστα του¨ ....

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ Απλή σκέψη 02/01/2012 10:52:22

   Πέραν των όποιων δόλιων ή μη σχεδίων, πιστεύεις ότι η Ελλάδα μπορεί να συνεχίσει όπως ήταν πριν το 2009;
   Πιστεύεις δε ότι αν δεν γίνει κάτι το "δραματικό" μπορεί αυτή η φαυλότητα να σπάσει;

   • Απλή σκέψη avatar
    Απλή σκέψη @ Μανιάτης 02/01/2012 11:40:45

    Πιστεύω οτι δεν πρέπει να συνεχίσει όπως πριν το ΄09, με ανεξέλεγκτο δανεισμό που πήγαινε στις τσέπες εθνικών εργολάβων, ΜΜΕ, ΔΙΑΠΛΕΚΌΜΕΝΩΝ, και άλλων παρατρεχάμενων. Αλλοίμονο αν συνεχίζαμε σ΄αυτό το μοτίβο.
    Τα δραματικά δεν θα ήθελα να τα δω να συμβαίνουν στην χώρα μας, θα ήθελα όμως να δω μια πραγματική αφύπνηση της κοινωνίας.

 16. μεταρρυθμιστής avatar
  μεταρρυθμιστής 02/01/2012 10:33:31

  Προκλητικά υπερβολική η φωτογραφία που συνοδεύει το άρθρο. Πλήρης ισοπέδωση των πάντων. Κατοχή και Ολοκαύτωμα εξισώνονται με το μνημόνιο. Και η μπουρδολογία έχει τα όρια της. σε λίγο θα μας παρουσιάσετε και τον Φωτόπουλο ως αρχηγό της εξέγερσης των Ελληνοεβραίων στο Άουσβιτς.Μετά μας πειράζει η γερμανική μπουλντόζα που (εύχομαι) θα ισοπεδώσει κάποια σάπια στοιχεία της παρηκμασμένης νεοελληνικής νοοτροπίας (καθώς και της υπερτροφικής και εν πολλοίς αντιπαραγωγικής κρατικής μηχανής)

  • teos avatar
   teos @ μεταρρυθμιστής 02/01/2012 11:39:49

   Πολύ ωραία τα λες, να τα ακούνε μερικοί...μερικοί...

  • hdgr avatar
   hdgr @ μεταρρυθμιστής 02/01/2012 12:21:32

   Την καλημέρα μου στον Ραιχενμπαχ , άντε μπας και δούμε καμιά άσπρη μέρα
   γιατί με τους ιθαγενείς δεν βγαίνει άκρη.

  • jctergal avatar
   jctergal @ μεταρρυθμιστής 02/01/2012 17:29:07

   1. Υπερβολική "φωτογραφία"

   Το ότι η φωτογραφία είναι "υπερβολική" οφείλεται ότι οι Γερμανοί ΈΧΑΣΑΝ τον πόλεμο.

   Αν τον κέρδιζαν θα συνέχιζαν το θεάρεστο έργο τους (60 εκατ. νεκροί έχοντας χάσει, πόσους θα είχαν σκοτώσει αν είχαν κερδίσει άραγε;)

   2. Οικονομικός κ συμβατικός πόλεμος

   Οι Γερμανοί δεν έχουν στρατιωτική ισχύ για νέο πόλεμο και να είχαν, το πάτημα ενός κουμπιού από Μόσχα ή Ουάσιγκτον αρκεί για να τους σβήσει από το χάρτη.

   Άρα, πολύ έξυπνα σκέφτηκαν να κατακτήσουν την Ευρώπη (κατά το παράδειγμα των ΗΠΑ μετά τον ΒΠΠ) με οικονομικά μέσα, διότι κ από τον Χίτλερ, αλλά κ από Βιετνάμ, Αφγανιστάν κτλ είδαν ότι ο πόλεμος κοστίζει περισσότερο κ έχει λιγότερα αποτελέσματα.

   Η ουσία της στρατηγικής δεν αλλάζει, αλλάζουν τα μέσα (δόξα το θεό). Αλλά τα μέσα δεν άλλαξαν, λόγω "ηθικών δισταγμών" αλλά λόγω αποτυχίας, ήττας κ αναποτελεσματικότητας της στρατιωτικής οδού.

   Και κε Μεταρρυθμιστή, όταν σου βγάζουν κ..δάκτυλα με την Αφροδίτη, σε αποκαλούν κλέφτη κ προδότη και ... γουρούνι είναι ΟΚ κ παρεξηγήθηκες από τη φωτογραφία;

   Τι ραγιαδισμός θεέ μου. Τελικά τα αξίζουμε αυτά που παθαίνουμε. Ίσως μας αξίζει κ μια υποδούλωση στον Τούρκο ξανά να δέσει το γλυκό.

   • ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ avatar
    ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ @ jctergal 02/01/2012 21:06:36

    ''Το ότι η φωτογραφία είναι “υπερβολική” οφείλεται ότι οι Γερμανοί ΈΧΑΣΑΝ τον πόλεμο.''

    Σωστά. Και επειδή οι σύμμαχοι κέρδισαν τον πόλεμο για αυτό δεν έχουμε μάθει τα δικά τους εγκλήματα. Μερικά αποκαλύφθηκαν και κάναμε το άσπρο μαύρο για να διαστρεβλώσουμε την πραγματικότητα (π.χ. σφαγή κατύν).

    ''Και κε Μεταρρυθμιστή, όταν σου βγάζουν κ..δάκτυλα με την Αφροδίτη, σε αποκαλούν κλέφτη κ προδότη και … γουρούνι είναι ΟΚ κ παρεξηγήθηκες από τη φωτογραφία;''

    Στην γερμανία υπήρξαν πολλοί που διεφώνησαν με αυτή την προπαγάνδα. Ο μεταρρυθμιστής είναι ένας απο αυτούς που τιμάνε τον πολιτισμό και διαφωνεί με τους ελληναράδες λαϊκιστές.

    ''Ίσως μας αξίζει κ μια υποδούλωση στον Τούρκο ξανά να δέσει το γλυκό.''

    Καλομελέτα και έρχεται...

    • jctergal avatar
     jctergal @ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ 06/01/2012 21:59:59

     Με τον ραγιαδισμό κ ευρωλιγουρισμό που διακρίνουν οι απόψεις όπως οι δικές σου λογικό είναι να συμβεί.

     Κ τα χαρακτηριστικά αυτά απαξιώνουν πλήρως κ το nick σου. Κρίμα.

    • jctergal avatar
     jctergal @ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ 06/01/2012 22:13:35

     Στη Γερμανία κάποιοι διεφώνησαν με την προπαγάνδα (ίσως όπως κ κάποτε κάποιοι αλλά πολύ λίγοι διαφώνησαν με τον Χίτλερ), αλλά κανένα δεν άκουσα να διαμαρτύρεται για τα PIGS.

     Με ποιo δικαίωμα να προσβάλλει κάποιος λαούς 130 εκατ. ανθρώπων κ σχεδόν του μισού της οικονομίας της Ευρωζώνης ως γουρούνια;

     Δεν σε ξέρω αν εσένα σου φαίνεται ΟΚ να αποκαλούν το έθνος σου γουρούνι, αλλά εμένα δεν μου αρέσει καθόλου.

   • μεταρρυθμιστής avatar
    μεταρρυθμιστής @ jctergal 02/01/2012 21:17:14

    Αν έχοντας διαβάσει κάποια σχόλια μου στο antinews κατάλαβες οτι διαπνέομαι από ραγιαδισμό, τότε λυπάμαι, αλλά αντιμετωπίζεις μέγα πρόβλημα αντίληψης και κατανόησης.
    Στο θέμα μας τώρα, δεν νομίζεις οτι βάζοντας φωτογραφίες από το Ολοκαύτωμα σε άσχετες αναρτήσεις, εξευτελίζεις το Ολοκαύτωμα και ταυτόχρονα ακυρώνεις το περιεχόμενο της ανάρτησης , καθώς το συντρίβει η σύγκριση που σε αναγκάζει η φωτο να κάνεις μ'ένα τόσο σοβαρό γεγονός;
    Ραγιάδες είναι εκείνοι που δεν θέλουν τις απαραίτητες τομές και ρήξεις, προκειμένου ο τόπος να επανακτήσει την υγεία του επιτέλους, αλλά μ'ένα μείγμα αριστερής ιδεοληπτικής ανοησίας, πασοκικού λαϊκισμού και δεξιού ωφελιμιστικού φιλοτομαρισμού, επιθυμούν τη διατήρηση της γάγγραινας πάνω στο ημιθανές κορμί του κράτους.
    Άνθρωποι είτε βολεμένοι γλείφτες και ρουσφετολόγοι είτε απλώς δειλοί και αναβλητικοί απέναντι στην αδήριτη ανάγκη αλλαγών, που θα μας βγάλουν από το τέλμα και από την " επίζηλη" θέση του ουραγού της Ευρώπης σχεδόν σε όλους τους τομείς. Αυτοί είναι οι ραγιάδες, αγαπητέ συσχολιαστή. Το μόνο στο οποίο συμφωνούμε είναι οτι όντως μάλλον ξαναχρειαζόμαστε τον Τούρκο, ώστε οι Έλληνες να ξαναγίνουν λιοντάρια και να αρχίζουν να ξαναγεννιούνται επαναστάτες σαν τον Κολοκοτρώνη, τον Καραϊσκάκη και τον Νικηταρά κι όχι " επαναστάτες" τύπου Λυμπερόπουλου, Φωτόπουλου και Λουράντου.

    • Μανιάτης avatar
     Μανιάτης @ μεταρρυθμιστής 02/01/2012 21:44:41

     Δεν χρειάζεται ο ορθολογισμός κι αριστοτελικός τρόπος σκέψης να απολογείται στο χώμα που τον γέννησε.

   • Teos avatar
    Teos @ jctergal 03/01/2012 17:06:17

    jctergal είσαι τρομερή περίπτωση τελικά, δεν ντρέπεσαι να γράφεις οτι μας αξίζει υποδούλωση στον Τούρκο; Ντροπή σου, που αν μη τι αλλο δεν σέβεσαι ουτε τα εγκλήματα που κάνανε οι Τούρκοι και συνεχίζουν να κάνουν κατά τον Ελληνισμό της Τουρκίας. Ο Γερμανός και κράτος δικαίου εχει καταφέρει μεταπολεμικά να φτιάξει και σύστημα υγείας και παιδείας και εαν ασχολείται με κάφρους σαν εμας γιατί άνθρωποι σαν εσένα μας βγάζουν το ονομα ως κάφροι είναι γιατι τον ενδιαφέρει να είναι ανταγωνιστικός σε παγκόσμιο επίπεδο χωρίς να πληρώνει τον λογαριασμό για εξυπνάκηδες σαν εσένα. Ειπαμε οτι η φωτογραφία δεν κολλάει με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ . Εαν θελει καποιος να γράψει αρθρο για το ολοκαυτωμα, ας το γραψει , είναι ευπροσδεκτο αλλά το πως εσύ εφτασες με τα επιχειρηματά σου που είναι σημειωτέον είναι τρίτης δημοτικού, στο οτι μας αξίζει υποδούλωση στους Τούρκους.....κρίμα τι να πω...με τετοιους φωστήρες ψηφοφόρους η ΝΔ θα παει πολύ μπροστά.

    • archaeopteryx avatar
     archaeopteryx @ Teos 03/01/2012 22:10:02

     Αφού δεν σου αρέσει η φωτό από το στρατόπεδο συγκεντρώσεως, Fritz, σου βρήκα άλλες, πιο επίκαιρες στα μέρη μας

     h++p://www.scribd.com/doc/47880272/Kontomari-Chanion-1941

    • jctergal avatar
     jctergal @ Teos 06/01/2012 22:06:13

     Αν θεωρείς πολιτισμένο λαό που σκότωσε 80 εκατ. ανθρώπους σε 2 πολέμους.

     Έψηνε ανθρώπους στους φούρνους, βγάζοντας χρήματα κλέβοντας το χρυσό το δοντιών τους.

     Και εμάς κάφρους.

     Είσαι αξιολύπητος κ άνθρωποι σαν κ εσένα οδηγούν τη χώρα στην υποδούλωση από τον Τούρκο.

     Τι είναι καλύτερο να χρεοκοπείς επειδή ψηφίζεις λάθος πολιτικούς κ αγοράζεις πολλά εισαγόμενα αυτοκίνητα ή να χρεοκοπείς δύο φορές (Γερμανία) επειδή σκότωσες 80 εκατ. ανθρώπους.

     Κ η Γερμανία κατάφερε ότι κατάφερε ρίχνοντας τα μεγαλύτερα φέσια όλων των εποχών. Κ αφού οι ίδιοι όταν έχουν δυσβάστακτα χρέη ρίχνουν φέσια, γιατί εμάς κάνουν ακριβώς το αντίθετο;

     Γιατί όταν κρυώνουν αυτοί παίρνουν ασπιρίνη κ όταν κρυώνουμε εμείς μας δίνουν χημειοθεραπεία;

    • jctegal avatar
     jctegal @ Teos 06/01/2012 22:08:57

     Εσένα σου αξίζει να υποδουλωθείς στον Τούρκο, γιατί είσαι ραγιάς κ ευρωλιγούρης (πράγμα που θα γίνει με τέτοια μυαλά).

     Εγώ προσπαθώ να αντισταθώ σε αυτούς που καταστρέφουν τη χώρα μου.

 17. η Dimi avatar
  η Dimi 02/01/2012 11:52:13

  Γνώμη μου είναι ότι: τυχόν παρανοϊκή απόπειρα των νεοναζί οικονομικών κακούργων & Company προσκυνημένων-μασκαρεμένων εσωτερικών εχθρών της Πατρίδας για “τελική λύση” λέει στην Ελλάδα, de facto συνεπάγεται “δικαιοσύνης μέλαθρον” ανοιχτoύ τύπου. O ιστορικός τόπος του (Δημητρίου) Γουδή, ΔΕΝ είναι αρκετά μεγάλος να τους χωρέσει όλους αυτούς.

 18. knight rider avatar
  knight rider 02/01/2012 13:31:30

  Κατάλαβες τώρα γιατί κατέστρεψαν μεγάλες υγιείς ελληνικές βιομηχανίες
  (ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, ΕΣΚΙΜΟ, ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΠΑΤΡΑΙΚΗ, A ΙΓΑΙΟ, ΧΡΩΠΕΙ, ΠΥΡΚΑΛ) και έκαψαν σε διάστημα 2 μηνών μεγάλα ελληνικά πολυκαταστήματα
  (ΜΙΝΙΟΝ, ΚΑΤΡΑΝΤΖΟΣ ΣΠΟΡ, ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΣ);

  Για να βρουν άνετα χώρο, χωρίς προσπάθεια, τα δικά τους μπακάλικα που διαφορετικά δε
  θα μπορούσαν να μπουν στην ελληνική αγορά...

  Κατάλαβες τώρα γιατί σου δίνανε τζάμπα κάρτες οι τράπεζες;
  Για να σου πάρουν το πατρικό σου. Δεκάρα δεν δίνανε για τις δόσεις σου. Με χαρτιά τυπωμένα σου πήραν και σου παίρνουνε το σπίτι, το χωράφι, το μαγαζί.

  Κατάλαβες τώρα γιατί σε χώσανε στο χρηματιστήριο;
  Όταν ένας πρωθυπουργός τής χώρας προέτρεπε τον απλό κόσμο να βάλει το κομπόδεμά του στο στημένο παιγνίδι τού χρηματιστηρίου, δεν εννοούσε ακριβώς τις παραγωγικές επενδύσεις, αλλά τον τζόγο.

  Κατάλαβες τώρα ότι κάποιοι γίνανε πάμπλουτοι σε μια νύχτα ανταλλάσσοντας τον πλούτο σου, τον ιδρώτα σου, με αέρα;

  Κατάλαβες τώρα γιατί γουστάρουν τόσο την... "ελεύθερη αγορά";
  Για να κλείσει ο μπακάλης τής γειτονιάς και να στέλνεις τον κόπο σου στα
  μεγαλομπακάλικα τής Γερμανίας.

  Σε βγάλανε, ψαράκι, από τη γυάλα σου και στη συνέχεια σε πέταξαν στον ωκεανό με τα σκυλόψαρα, που έχουντους δικούς τους κανόνες... διατροφής.

  Κατάλαβες τώρα γιατί αγαπάνε τους "μη νόμιμους μετανάστες" τόσο πολύ οι εκλεγμένοι «αλήτες» μας;
  Για να κάνουν με τη δυστυχία εκείνων κι' εμάς δυστυχισμένους.

  Κατάλαβες τώρα, ψαράκι, πόσο αξίζει η γυάλα σου;
  Γιατί αυτή είναι η καλύτερη γωνιά στον κόσμο - το καλύτερο οικόπεδο - και την κοστολογούν μόλις 300 δις συμπεριλαμβανομένων και των... αρχαιοτήτων.

  Κατάλαβες τώρα γιατί αλλάζουν το ονοματάκι στην Εθνική σου Οδό;
  Θέλεις 20 ευρώ πλέον για να πας από Αθήνα στη Θεσσαλονίκη χρησιμοποιώντας την Εθνική σου Οδό, ενώ ήταν υποχρέωση τού κράτους να την κατασκευάσει και όχι να την ξεπουλήσουν στον κάθε "όμορφο" που παριστάνει τον... εργολάβο.

  Κατάλαβες τώρα γιατί σου πουλάνε φθηνά τα... χαζοκούτια;
  Για να σε κάνουν να τρως κουτόχορτο στα λιβάδια των... σήριαλς. Για να σε πετάνε μπαλάκι από τη μεσημεριανή χαζοβιόλα στον απογευματινό πληρωμένο τελάλη της προπαγάνδας τους. Από το πρωί μέχρι το βράδυ μια θλιβερή παρέλαση υπερεκτιμημένων "τίποτα", με καμιά ειδικότητα, στον αέρα.

  Κατάλαβες τώρα γιατί σ' έδιωξαν από το χωριό και από τη γη σου, δίνοντάς σου
  μια θέση στο... "δημόσιο";
  Για να τα δώσουν δωρεάν στους νέους... "εποίκους".

  Κατάλαβες τώρα γιατί πρέπει το ζευγάρι να δουλεύει σε δυο δουλειές, ενώ ο
  παππούς θα πρέπει να δουλεύει ακόμα και στα... 70 του;
  Για να μεγαλώνουν τα παιδιά μόνα τους χωρίς κανένα προσανατολισμό και αρχές.
  Για να χαθεί η «καταραμένη» φυλή σου. Τούτο το ξέρουν πολύ καλά και γι' αυτό προωθούν την... υπογεννητικότητα.

  Κατάλαβες τώρα γιατί στη Βουλή δεν μπαίνει κανένας σοβαρός άνθρωπος;
  Επειδή αυτός δεν θέλει ν' ανήκει στον θίασο των 300 που προδιαγράφουν οι
  κομματικές λίστες, τις οποίες συντάσσουν κυρίαρχα οι ντόπιοι τοποτηρητές της
  παγκοσμιοποίησης μαζί με τις "άγιες οικογένειες" του τόπου.
  Έτσι, στο θέατρο που λέγεται... Βουλή, δεν θα βρείτε σήμερα σχεδόν κανέναν
  από τους λαμπρούς Έλληνες διανοητές και επιστήμονες, επειδή δεν είναι... θεατρίνοι.
  Κατάλαβες τώρα γιατί τα κάνουν όλ' αυτά;
  Επειδή είναι υπεύθυνοι
  για τον κάθε ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ...ΓΕΝΝΗΘΕΙ,
  για την κάθε ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ...ΓΕΝΝΗΘΕΙ.
  Γιατί δεν θέλουν άλλους Έλληνες σ' αυτόν τον τόπο.
  Ούτε στο γένος, ούτε στη σκέψη.

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ knight rider 02/01/2012 21:42:37

   Αγαπητέ, ναί αυτές οι εταιρίες που ανέφερες.
   Τραγικό να σκέφτεσαι σ΄ αυτήν χώρα!
   Είναι αμείλικτη η εξουσία της φαυλότητας.

   • jctergal avatar
    jctergal @ Μανιάτης 06/01/2012 22:18:19

    Αφού είναι φαύλη η Ιζόλα, ψώνισε μια Siemens που οι άνθρωποι είναι καθαροί σαν το γάλα.

    Φάε κ μια χρεοκοπία στο κεφάλι λόγω εμπορικού ελλείμματος κ έδεσες.

  • Ηρώ avatar
   Ηρώ @ knight rider 12/01/2012 17:55:05

   Πολύ καθαρή η σκέψη σου.
   Εύγε.

 19. κωστας avatar
  κωστας 19/01/2012 15:58:49

  Αγαπητοι μου κρυπτοσυνομιλητες, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ καθ οσον απο τα αλλα δεν θα εχουμε. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ οταν θα διαβαζεται αυτες τις γραμμες ελεγξτε τον ΕΓΩΙΣΜΟ ΣΑΣ ,ξεπλυνετε τον εγκεφαλο σας απο εμφυλιοπολεμικα συνδρομα , πεταξτε την ιδιοτελια σας στα σκουπιδια ,απαρνηθητε για λιγο την κομματικη σας ταυτοτητα η οποια χωρις να το αντιλαμβανεστε σας κανει ανελευθερους . ΑΝ ΤΑ ΚΑΝΑΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΣΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ και μπορουμε να συνεχισουμε διοτι οτι θα πουμε εχει ελπιδα να εισακουσθει. Χρονια τωρα μιλαμε για ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ . Μιλαμε για μια ωραια κοινωνια χωρις συνορα ,χωρις ρατσισμο φυλετικο, σεξουαλικο κλπ,χωρις πολεμους κλπ.κλπ. Η συληψη και η υλοποιηση αυτου του project , ΑΠΑΙΤΕΙ ενα think tank ΑΓΓΕΛΙΚΟ . ΠΙΣΤΕΥΕΙ καποιος απο σας οτι σε ενα κοσμο οπου κυριαρχει η δυναμη του ΧΡΗΜΑΤΟΣ ,σκεφθηκαν καποιοι να κανουν την ΠΑΓΚΟΣΜΟΙΟΠΟΙΗΣΗ για το καλο των λαων ; ΑΠΛΑ ΑΛΛΑΞΑΝ τα βολια με χρηματιστηριακα και τραπεζικα προιοντα ,και μεσω των απολυτα ελεγχομενων Μεσων Μαζικης Ενημερωσης μας καλιεργησαν εντονα την ΑΝΑΓΚΗ της υπερκαταναλωσης, της επιδειξης,του ΩΧΑΔΕΡΦΙΣΜΟΥ ,της αμφισβητησης καθε αξιας κλπ ,κλπ. ΑΦΗΡΕΣΑΝ απο την ζωη μας την παραγωγη ,μας συγκεντρωσαν στις πολεις ,μας εδωσαν μισθους υψηλους, μας εφθειραν την συνειδηση μας . ΑΝΕΔΕΙΞΑΝ νεα μοντελα και μαλιστα χρηματοδοτουμενα,''μονογονεικη οικογενεια '' ενα απ αυτα, ομοφυλοφιλικα ζευγαρια το αλλο , ΓΟΥΣΤΑΡΩ το τριτο και διαλυω την οικογενεια λογω ''ασυμφωνιας '' χαρακτηρων [λες και εχει την γνωση και την διαθεση για συμφωνια και θυσιες ] σαν να ειναι τα παιδια κουκλες για παιχνιδι της καθε ανωριμης που παει στην εκκλησια λες και παει σε εκδηλωση life style[τελευταια μαθαινω σ ολο αυτο το καραγκιοζιλικι μπηκαν και οι ακριβοπληρωμενες δασκαλες χορου και διδασκουν στους νεονυμφους DANCING like T V stars .[τα χαλια μας] ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ ΜΕ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΦΟΥΚΑΡΑ μπαμπουλη ο οποιος θελει να ζησει το παραμυθι του. ΜΕ ολη αυτη την ξεφτιλα που μπηκε στην ζωη μας το μονο που μας ενδιεφερε ηταν το πρωτο τραπεζι πιστα χωρις καμμια προσπαθεια ,το POYL-MOYR [πουλαω μουρη ] διοτι η μαμα μου ειπε οτι ειμαι μεγαλος ωραιος εκλεκτος με μπαμπα Λαμογιο που εχει ΒΟΛΕΥΤΗ ,και θα με τακτοποιησει . ΕΤΣΙ λοιπον αφου μας αφησαν για μεγαλο χρονικο διαστημα να ζησουμε το ονειρο μεσα στο οποιο μας εβαλε ΤΟ ΠΑΣΟΚ και οι ΛΟΙΠΕΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ,και το συνεχισε και η ΝουΔουλα λογω αδυναμιας να αντιμετωπισει τα στιφη των ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ τα τυφλωμενα απο τους λογους του ΛΑΟΠΛΑΝΟΥ ανδρεα παπανδρεου, ΗΛΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ .ΤΩΡΑ ''γνωσεσθαι την αληθεια και η αληθεια ελευθερωσει ημας '' λεει καποιος απο του ΠΑΤΕΡΕΣ της πιστεως μας. ΚΥΡΙΕΣ/ΟΙ ΧΡΕΟΚΩΠΗΣΑΜΕ . Αυτος ηταν ο απωτερος σκοπος .Η εξαθλιωση των λαων και η απολυτη υποδουλωση ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ .ΤΗΕ GAME IS OVER η ελληνιστι τερμα το διαλλειμα τα κεφαλια μεσα .ΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΟΥΜΕ ομως ολοι μαζι ''Σωπασε κυρα Δεσποινα και μην πολυδακρυζεις, παλι με χρονια με καιρους παλι δικα μας θαναι ''

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.