17/09/2010 09:46
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Τα λεφτά από αυτούς τους μήνες,ξεχάστε τα" !!!

Eίμαι ένας από τους πολλούς αναγνώστες του site σας  και θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι από 16/9/2010 και επ'αόριστο,οι ειδικευόμενοι ιατροί των νοσοκομείων 1ο ΙΚΑ (τέως Παπαδημητρίου) και 7ου ΙΚΑ Αθηνών και 2ου ΙΚΑ Θεσ/νίκης "Παναγία",προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας και εφημερίας μέχρις ότου τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα των

εφημεριών του Ιανουαρίου,του Ιουνίου,του Ιουλίου και του Αυγούστου.

Κατά τη διάρκεια της εν λόγω επίσχεσης,τα νοσοκομεία θα λειτουργούν και θα δέχονται ασθενείς αλλά με προσωπικό ασφαλείας που θα απαρτίζεται από ειδικευμένους και μόνο.

Έχουμε προχωρήσει σε αυτή την κίνηση μετά από 6μηνες διαβουλεύσεις με την ηγεσία του ΙΚΑ και με το υπουργείο εργασίας και παρά τις διαβεβαιώσεις ότι το κονδύλιο που προοριζόταν για την αποπληρωμή των εφημεριών έχει εγκριθεί από το υπουργείο,μια σειρά από γραφειοκρατικά λάθη έχει παγώσει την πληρωμή των δεδουλευμένων μας σε σημείο να μας ειπωθεί:"Τα λεφτά από αυτούς τους μήνες,ξεχάστε τα!".

Ρωτάμε λοιπόν:

-Να ξεχάσουμε τι; Τα δεδουλευμένα;

-Που πήγαν τα χρήματα και αν δεν έχουν πάει σε κανένα όπως

ισχυρίζονται, υπέρ ποίου τοκίζονται; (μη ξεχνάμε ότι το κονδύλι έχει

εγκριθεί και τα χρήματα έχουν εκταμιευθεί από το υπουργείο).

Είναι τουλάχιστον ντροπή ενώ εφημερεύουμε καθημερινά και βρισκόμαστε στις επάλξεις της υγείας προσπαθώντας να κρατήσουμε -όσο είναι ανθρωπίνως δυνατόν- ένα υποφερτό επίπεδο εξυπηρέτησης του διαρκώς αυξανόμενου όγκου ασθενών σε συνθήκες πολλές φορές τριτοκοσμικές και σε καιρούς όπου η λαίλαπα του ΔΝΤ απειλεί να αφανίσει ότι έχει μείνει όρθιο,να εισπράττουμε αδιαφορία και χλευασμό από τα γρανάζια του γραφειοκρατικού μηχανισμού.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. TopGunZ avatar
  TopGunZ 17/09/2010 10:18:54

  Να βγάλουμε και μια βρόμα? Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του συφερτού της κυβέρνησης λόγω ΔΕΘ, είχε πάει στο Παναγία μια γγ κάποιου υπουργείου, δεν θυμάμαι ποιανού μου είπαν, μάλλον εργασίας, και καλά για να ενδιαφερθεί. Φυσικά οι εργαζόμενοι της έλεγαν το συγκεκριμένο θέμα και έφτασε να ειρωνεύεται κάποιους επειδή της το είπαν επανειλλημένα. Μάλιστα, τους είχε πει ότι Δευτέρα θα το τακτοποιούσε και, όταν μια γιατρός ζήτησε από έναν παρατρεχάμενό της τηλέφωνα για να συνεννοηθούν για το θέμα, πρώτα της αρνήθηκε ότι έγινε η συζήτηση για Δευτέρα και μετά της είπε φυσικότατα "Δεν διευκρινήσαμε ποια Δευτέρα!". Δε θέλαμε βαρβαρότητα, ας φάμε τώρα τον σοσιαλισμό στα μούτρα...

  • kkonstan avatar
   kkonstan @ TopGunZ 17/09/2010 10:52:00

   Προφανώς ενοούσε την Δευτέρα Παρουσία.

 2. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 17/09/2010 10:19:52

  Μέρα με τη μέρα ξηλώνεται σαν κάλτσα το παραμύθι ότι δήθεν "δεν χρεωκοπούμε, δεν πάμε σε αναδιάρθρωση χρέους" και τα τοιαύτα. Η στάση πληρωμών ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ και είναι εσωτερική ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ. Τα ίδια και με τον ΟΕΚ πριν από ένα μήνα, με τις επιδοτήσεις ενοικίων και στεγαστικών δανείων. Τα ίδια και με την επιστροφή του ΦΠΑ...

  • Γιωργος Χ avatar
   Γιωργος Χ @ Αυριανιστής 17/09/2010 10:34:02

   ..ο ΟΠΑΔ που έχει να πληρώσει τους γιατρους 12 μήνες και τους φαρμακοποιούς 15, το ίδιο και το ΤΑΠ ΟΤΕ, καθυστερήσεις στις επιστροφές από την εφορία, φεσια στους προμηθευτές στα νοσοκομεία - για τα φτηνά υλικά μιλάμε, γάζες και ορους - αντι να προσλάβουν γιατρους π.χ. στη Καρδιολογική Κοζάνης που έκλεισε, κάνουν απόσπαση από αλλού, έτσι λωστε να μπαλώσουν το πρόβλημα, μεγαλεία..

   Περιμένω την μέρα που θα βγάλουν κουπόνια για να παίρνουμε κ$λοχαρτο, όπως παλιά στην πατρίδα του Υπαρκτου..

   • χρηστος avatar
    χρηστος @ Γιωργος Χ 17/09/2010 15:57:16

    Κάνεις λάθος.
    Δέν υπήρχε κάν κ$λοχαρτο.
    Καί φυσικά σκουπίζονταν μέ τό δάχτυλο.
    Καί μετά τό τίναζαν μέ δύναμη, γιά νά καθαρίσει.
    Κάποιοι απρόσεκτοι μάλιστα πού, τινάζοντάς το, χτυπούσαν τό δάχτυλο σέ κανένα ντουβάρι, μαντέψτε τί έκαναν ενστικτωδώς γιά νά ανακουφιστούν απ' τόν πόνο.
    Γιά νά 'χουμε τό νού μας πρός αποφυγή ανάλογων "ατυχημάτων".

 3. ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
  ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 17/09/2010 15:55:52

  Φαρμακα θελετε; Παρτε φασον το ιδιο κανει!!!!

  17/09/2010
  Μειώσεις τιμών σε 93 διαγνωστικές εξετάσεις (Η ΑΥΓΗ)


  Μειωμένες κατά 15%-20% είναι οι νέες τιμές για 93 διαγνωστικές εξετάσεις που αποζημιώνονται από τα ασφαλιστικά ταμεία, όπως αυτές προκύπτουν από το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα το οποίο υπέγραψε προχθές ο νέος υπουργός Υγείας και βρίσκεται καθ'' οδόν προς υπογραφή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
  Σύμφωνα με όσα ανέφερε χθες ο Αν. Λοβέρδος στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου, οι νέες μειωμένες τιμές θα ισχύουν πλέον για όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, αρχής γενομένης από τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ), ενώ θα ακολουθήσουν άμεσα ανάλογες μειώσεις στις τιμές των υπολοίπων διαγνωστικών εξετάσεων που αποζημιώνονται από τα ταμεία, για τις οποίες δεν απαιτείται έκδοση προεδρικού διατάγματος, αλλά απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ).Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο νέος υπουργός Υγείας τόνισε με έμφαση: "Οι οικονομικές δυνατότητες της ελληνικής πολιτείας είναι περιορισμένες. Οι τάσεις της αγοράς κινήθηκαν εκτός ελέγχου και θα θέσουμε έλεγχο. Το μήνυμα είναι ''Λιγότερα κέρδη, περισσότερη λογική''".

  Μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης ανά κλινική
  Την ίδια στόχευση για συγκράτηση των δημοσίων δαπανών Υγείας, και ιδιαίτερα της φαρμακευτικής δαπάνης, έχει και η εγκύκλιος για τη διαχείριση της κίνησης των φαρμάκων στα φαρμακεία των νοσοκομείων του ΕΣΥ, την οποία υπέγραψε και απέστειλε ήδη ο Αν. Λοβέρδος. Ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε χθες με νόημα: "Η κατανάλωση στα φαρμακεία των νοσοκομείων δεν σχετίζεται με την υγεία. Δεν θέλουμε να κάνουμε τους κακούς ούτε να λέμε λόγια. Θέλουμε να εξορθολογίσουμε το σύστημα, γιατί η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια να αντιμετωπίζει φαινόμενα που παροξύνθηκαν τα τελευταία έξι χρόνια".Σύμφωνα με την εγκύκλιο, κάθε νοσοκομείο θα αποστέλει ανά τρίμηνο έγγραφη αναφορά στο υπουργείο Υγείας για την κίνηση στο φαρμακείο του, με στόχο το 30% της φαρμακευτικής δαπάνης κάθε ιδρύματος να αφορά μέχρι το τέλος του 2010 κατανάλωση γενοσήμων (αντιγράφων) φαρμάκων, έναντι του 12 - 13% που αφορά σήμερα, και να έχει μειωθεί στο ίδιο διάστημα κατά 20% η φαρμακευτική δαπάνη ανά κλινική.Η χθεσινή συνέντευξη Τύπου του Αν. Λοβέρδου είχε τον χαρακτήρα της ενημέρωσης για τις πρώτες ενέργειές του από τη νέα του θέση και δεν ήταν εφ'' όλης της ύλης, καθώς, όπως σημείωσε ο ίδιος, δεν έχει προλάβει ακόμη να ενημερωθεί πλήρως για το σύνολο των θεμάτων του υπουργείου Υγείας.Αξίζει να σημειωθεί ότι η ευθύνη για τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) περνάει στο υπουργείο Υγείας, αλλά όχι εκείνη του ΟΠΑΠ. Την αρμοδιότητα για τα θέματα της Διατροφής και της Άθλησης αναλαμβάνει ο υφυπουργός Χρ. Αηδόνης, ενώ την ευθύνη για τους εποπτευόμενους φορείς της Υγείας και της Πρόνοιας ο υφυπουργός Μιχ. Τιμοσίδης.Σε μία προσπάθειά του να δώσει το "στίγμα" του, τέλος, ο Αν. Λοβέρδος δήλωσε: "Δεν είμαστε εχθροί κανενός. Είμαστε εδώ για να υπερασπίσουμε το δημόσιο συμφέρον και τη δημόσια υγεία".

  Προς νέα κινητοποίηση οι φαρμακοποιοί
  Εξάλλου, την αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ από την 1η Οκτωβρίου ανακοίνωσε χθες ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ).Ο Σύλλογος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο ΟΠΑΔ οφείλει 140 εκατ. ευρώ στους φαρμακοποιούς της δύναμης του ΦΣΑ, ενώ τα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία οφείλουν άλλα 15 εκατ. ευρώ περίπου.Ο ΦΣΑ ανακοίνωσε επίσης ότι οι φαρμακοποιοί - μέλη του δεν θα χορηγούν από την 1η Οκτωβρίου τα 89 πολύ ακριβά φάρμακα, καθώς και ότι θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες κατά της πρακτικής των λεγομένων "παραλλήλων εξαγωγών".Ερωτηθείς σχετικά με τις τις λεγόμενες "παράλληλες εξαγωγές", ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι "για αυτό το φαινόμενο έχουν ευθύνη και οι φαρμακευτικές εταιρείες", ενώ παραδέχθηκε ότι "πρόκειται για πρακτική που δεν έχει αντιμετωπισθεί μέχρι σήμερα".

 4. Enzo avatar
  Enzo 17/09/2010 16:31:16

  ελα ενταξει μην φωναζετε. τα παραπονα σας στην τροϊκα (τζεφρυ)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.